oppskrift-onsdag: bakt søtpotet med bbq chicken

bbq_chicken_5

Hei onsdag! Igjen! Jeg synes at jeg nettopp delte oppskriften på vegetar tortilla wraps med dere, hvor blir dagene av? Denne oppskriften vet jeg det er flere som har ventet på, jeg mekket nemlig sammen dette på mandag og snappet litt underveis og jeg fikk SÅ mange spørsmål og printscreens fra dere, så nå gleder jeg meg til å dele! Kjempegøy 🙂 Retten gjør seg nesten selv! Selv om det må være en stund i ovnen er det lite du faktisk må gjøre for at det skal bli ferdig og det er ALLTID gull i en travel hverdag. Dette er mer enn nok mat til 3 personer – så skriv handleliste og sett i gang! 

bbq_chicken_3


til 3 personer 

♥ 3 søtpoteter ♥ 3 kyllingfileter ♥ bbq saus ♥ 1 beger lettrømme ♥ 1/2 blåmuggost ♥ frisk koriander ♥ salt + pepper ♥ 4 røde paprika 

bbq_chicken


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær en åpning i søtpotetene uten å dele dem i to og legg dem i en ildfast. Vent til ovnen har blitt varm og sett dem inn i 60 minutter. Sjekk underveis slik at potetene ikke blir brent, men det skal mye til! Når de har blitt såpass myke at du kan klemme dem sammen fra hver sin ende slik at poteten åpner seg og gjør plass til maten – da er de ferdige! 

bbq_chicken_1

Mens potetene står i ovnen kan du gjøre klar kyllingen. Kok opp en stor kjele med vann og når det koker legger du kyllingfiletene oppi det kokende vannet. De skal småkoke i ca. 20 minutter, hell av vannet når tiden har gått. Bruk to gafler eller hendene til å rive kyllingfiletene fra hverandre i små strimler. Ha kyllingen i en stor bolle og bland inn bbq-saus. Smak til og bruk så mye du føler at du må ha. 

bbq_chicken_2

La blåmuggdressing ved å piske sammen et beger lettrømme og en halv blåmuggost. Pisk godt, men litt klumper gjør ingenting. Del opp paprikaen i strimler og legg dem i en ildfast form. Ha over en god del olje, salt og pepper og sett formen inn i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis, det kan være at de trenger mer eller mindre tid. 

bbq_chicken_4

Fyll søtpotetene med kyllingen i bbq-saus og topp med blåmuggostdressing. Sett dem deretter inn i ovnen igjen i ca. 10 minutter eller mindre – bare nok til at det blir varmt og til at blåmuggosteklumpene smelter. 

bbq_chicken_7


Dryss over frisk koriander og server! Mmmm! 

31 kommentarer

 1. Christine

  Ååh, det så helt fantastisk ut! kan man bruke noe annet enn blåmuggost som dressing? #melkeallergi

  1. Caroline

   Hmmm. Kanskje bare rømme som det er? / soyarømme 🙂 Kan jo krydre den med litt forskjellige urter for eksempel 🙂

 2. Hoho! Dette så godt ut 🙂 må definitivt prøves!

 3. Heisann☺️ Dette så altså så fantastisk ut og skal prøves denne uka!! Et spørsmål, finnes det et alternativ til den blåmuggosten? Er så vilt skeptisk til sånn ost;)

  Ellers vil jeg ønske deg og den nydelige familien din en fin førjulstid:)
  Klem

  1. Caroline

   Det er jo så godt! :O Haha, men det er lov å ikke like :p Hmmm. Du kan jo bruke en type smøreost, eller bare rømme som det er 🙂

  2. Jeg brukte 50/50 rømme og kremost krydder (sånn liten firkantet boks fra Tine). Det ble veldig godt

 4. Katrine

  Nam! Dette gleder jeg meg til å prøve ut 😀

 5. Herregud NAM!!!! Flaks jeg ikke hadde planlagt lørdagens middag 😉 kan jeg spise blåmuggosten selv om jeg er gravid tror du? Kan jo det når den er varmebehandlet?! Lurte også på en annen ting, har du noe slags «arkiv». Skulle så gjerne lest litt om din trening underveis i graviditeten. Har jo lest det før (hehe), men er jo noen måneder bak deg, så lurer litt på hvordan du gjorde det når du var 29 uker 😉 PS: elsker bloggen din om dagen!

  1. Caroline

   Når den varmebehandles så skal det være trygt! Men jeg vet ikke hvordan det er når den ikke står lenger enn 10 minutter. Jeg tør ikke å si kjør på eller la være, hør med legen din først 🙂

   Og tusen takk 😀 Så innmari koselig å høre! Stor klem!

 6. Åh! Dette så bare helt vanvittig digg ut!! Dette SKAL bli helge-kosen 😀 Gleder meg!!
  Men Caroline, har du et tips til hva som kunne erstattet blåmuggosten? Er ikke så veldig glad i den, dessuten er jeg gravid, så burde nok holde meg unna. Men har sååå lyst til å lage dette! Tips til noe som gir ca. den samme smaken liksom?

  Stor klem!

 7. Michelle

  åh nam! søtpotet og kylling er favoritten og her så det ekstra digg ut! Skal prøves 😀 Hva heter du på snap forresten? 🙂

 8. LilleMy

  Å himmel dette så godt ut! jeg kunne levd vell og lenge bare på søtpotet,så alle oppskrifter med søtpotet tar jeg imot med stor takk! Blir morgendagens middag,takker for tips

 9. Hvis en legger kyllingfiletene i en ildfast form sammen med BBQ-sausen, så kan en langsteke det på svak varme. En ender da opp med «pulled chicken», og bevarer alle næringsstoffene i kjøttet. (Hører liksom den gamle foreleserdama vi hadde i fjor som snakket på å «helle ut babyen sammen med badevannet» da vi snakket om å helle ut vannet som grønnsakene hadde kokt i…)

 10. Dette så veldig godt ut!
  Men du, hvorfor må du i nesten hvert eneste innlegg skrive at du holder på så lenge med jobbing hver dag, at du har altfor mye å gjøre, at nå må du løpe, fikse, ordne. At det er såååå mye som må landes før2017 osv, osv. At det er ting du gleder deg til å fortelle om, men ikke kan nå etc. Du stresser ikke bare deg selv, men leserne dine også. Vi kommer inn for å nyte bloggen, bildene, antrekk og interiør, men er faktisk lei av å lese om alt du har å gjøre. Det er vel uinteressant for bloggen? Vi trenger ikke vite det at du har dårlig tid og altfor mye å gjøre, synd for familien din, men bloggleserne behøver ikke vite det…

  1. # . Stresser leserne dine, du kan ikke snakke for oss andre, kun for deg selv. Jeg reagerer ikke på det , denne bloggen handler om Caroline og deler av hennes liv, så da er vel ikke det unaturlig at hun nevner det eller skriver noe om hektisk hverdag eller spennende ting på gang. Vi nyter vel bloggen like mye uansett ? Hun skal da ikke behøve pynte på sannheten om hun har dårlig tid, stresser etc. så er det vel bra å dele det, Såpass må vi da tåle, vi leser frivillig og kan da ikke legge føringer for hva hun skal skrive om når det gjelder dette. Hun viser bare at hun har lik hverdag som de fleste av oss. Med stress og styr og fiksing og ordning

  2. Jeg ler.. Få hun ikke høre at hun skal slutte å plage leserne sine med hverdagsstress, så får hun høre at hun må slutte å være så perfekt fordi hun gir leserne sine dårlig samvittighet.

   Kan ikke folk bare slutte å sammenligne seg selv med andre? Ta inspirasjon, gled deg på andres vegne, vær den personen du vil være!

   Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil 🙂

 11. Hvor er gullbestikket fra?

 12. Det der så utrolig godt ut Har lagt merke til at du er glad i blåmuggost! Men har du noen gang smakt blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost? Den ble nylig kåret til verdens beste ost, og det er virkelig fortjent!!

 13. Merethe

  Til dere gravide,
  kjøp norsk blåmuggost, den er pasturisert. Ikke noe problem å spise.

 14. Ranveig

  Så kjempegodt ut 🙂 Hvilken BBQ saus brukte du?

 15. Hvorfor bruker du lettrømme? 🙂 Jeg er litt matnerd og er bare nysgjerrig 🙂

 16. Dette var middagen idag og det var SÅ godt! Jeg er ikke helt fan av blåmuggost, men her smakte det godt og ikke for «blått» 🙂 Takk for god oppskrift!

 17. Kristine

  Dette så kjempe godt ut! 🙂 Men er vegetarianer, noen tips til hva kyllingen kan erstattes med? 🙂

 18. Hei

  Hvilken bbq-saus bruker du? 🙂 er den søt eller mer bitter?

 19. Dette så sykt godt ut! Også så enkelt på en måte! Har handlet inn og klar for middag i dag eller i morgen

  Ha en nyyyyydelig dag,fine du<3

  Stor kos fra Rygge<3

 20. Vi prøvde denne idag, og den falt jammen meg i smak! Må bare si at jeg elsker oppskriftene dine, tror vi bruker minst 10 av dem jevnlig, og det er favoritter for både meg, mann og barn! Helt fantastisk 🙂

  1. Caroline

   Så koselig 🙂

 21. Finner ikke filmen fra luke 7… Er det innlegget borte?

 22. Gjorde detta idag och både jag och min kille tyckte det var jättegott!

 23. Kristine

  Hei!
  Dette ser utrolig godt ut! Personlig elsker jeg blåmuggost, men kjæresten (som jeg tenkte å lage retten til) er ikke en like stor fan. Jeg lurte derfor på om du hadde noen tips til en annen type dressing som passer godt? 🙂

 24. Hei, vil bare si tusen takk for en fantastisk god oppskrift

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *