gingerbread house decorating party

Bursdag_detaljer_16

041216_Bursdagsfeiring_7895

Å, hei mandag! Håper dere har en nydelig start på uken, jeg gleder meg virkelig til å hoppe i treningstøyet om en times tid og starte uken med å svette litt. Jeg trenger energi etter dagen i går – FOR EN FEST! Vi lagde grøt til alle barna og etterpå fikk de hvert sitt pepperkakehus å dekorere, det var superpopulært! I tillegg hadde de laget et digert pepperkakehus i papp som ungene kunne leke inni og det var kanskje enda mer populært 😉 Det ble dekket langbord med barnestoler- og bord og de kunne dekorer, spise og grise så mye de ville. Jeg er bare helt overveldet over hvor utrolig flott alt sammen ble, vi hadde det så fint og ungene storkoste seg! I tillegg var det veldig vemodig, det er mest sannsynlig lenge til jeg ser disse herlige ungene og foreldrene igjen og det gjør vondt når jeg vet hvor glad Nelia er i alle sammen. Men det var en verdig feiring for den utrolig fine tiden vi har hatt her i Skien og Siljan  Her kommer noen detaljbilder fra et HELT fantastisk selskap! Jeg tror neppe vi kommer til å få til noe lignende igjen. 

Bursdag_detaljer_1

Bursdag_detaljer_4

Bursdag_detaljer_5

Bursdag_detaljer_6

Bursdag_detaljer_8

Bursdag_detaljer_14

Bursdag_detaljer_18

Bursdag_detaljer_20

Bursdag_detaljer_19

Bursdag_detaljer_10

Bursdag_detaljer_11

Bursdag_detaljer_12


Tidlig i går kom det 5 HELT fantastiske damer hit for å pynte huset, de hadde med seg ballonger og kaker og blomster og gjorde det så magisk her hjemme at jeg aldri kunne forestilt meg noe lignende! Dette er helt vilt! Dere vet jo at jeg elsker å planlegge bursdager, pynte og styre, jeg bruker så mye tid og energi på det hvert eneste år, men i år har jeg vært helt kjørt på grunn av fødsel, salg av hus, kjøp av hus og reising i forbindelse med det, nyfødt baby og masse jobb, så da jeg fikk en epost fra festligeting.no (nylig startet opp av 3 utrolig flinke småbarnsmødre) om at de kunne tenke seg å hjelpe meg med pepperkakebursdagen til Nelia, sa jeg ja med en gang. De kom som sendt fra himmelen og har virkelig vært til enorm hjelp for meg! Bursdagen ble jo helt awesome! Virkelig en drømmedag for de små  Mamma ble så inspirert av alt sammen, men spesielt av de flotte blomsterdekorasjonene, og det ble virkelig jeg også. Fikk så mange nye ideer og input til blomster i juletiden! Bare se hvor fin peisen vår ble! Den skal få være sånn til alt visner. Og hvor nydelig er det ikke å blande rosa og rødt? 

Bursdag_detaljer_2

Bursdag_detaljer_3

Bursdag_detaljer_7

Bursdag_detaljer_9

Bursdag_detaljer_13

Bursdag_detaljer_15

Bursdag_detaljer_17


Flere bilder kommer senere! Jeg satt oppe til ett i natt og valgte ut, vi tok over 600 stykk i går. Gjett om jeg skal lage album av dette! En enorm takk til alle jentene hos festligeting.no, blomsterloftet og cakes by hancock ♥ 

102 kommentarer

 1. Så utrolig flott pynt! Jeg ble så inspirert av julepynten på peisen:) ønsker meg ett nærbilde slik at jeg kan prøve å kopiere.

 2. Så utrolig flott! Så morsomt og inspirerende! Plukker opp mange nye tips her! Ikke hør på sure stemmer angående sponsede innlegg, jeg liker at du tar den helt ut – jeg leser jo bloggen din for inspirasjon, for å drømme og for å få nye ideer. Og det fikk jeg i dette innlegget!

 3. Unnskyld meg, dette er ikke vondt ment mot dere som har kommentert, men hvis dere ikke har noe fint å si, så ikke si noe i det hele tatt da. Å slenge kommentarer som «helt sykt», «hva en 3-åring verken fortjener eller har krav på» og «her går grensen»?? Det er opp til hver enkelt foreldre hvordan de vil lage selskap for barna sine. Caroline og Lars-Kristian fikk muligheten til å stelle i stand en fantastisk bursdag for datteren sin, hvem ville vel ikke gjort det hvis de fikk mulighet? Fra kommentarene høres det ut som om en 3-åring ikke er «verdig» en slik feiring, altså jeg blir kvalm av sånne ord. Barn fortjener kun det beste. Og hvilken grense snakker dere om? Og skal ikke foreldre få gjøre stas på barna sine selv om de er små og ikke husker det for alltid? Livet er her og nå og feiringen var sikkert helt fantastisk for Nelia, som er det viktigste. Caroline har nevnt flere ganger hvor takknemlig og god Nelia er, så ikke kom her og si at en slik bursdag gjør at barn ikke lærer at en godtepose og pølse er bra nok. Barn koser seg i bursdag uansett, og foreldre skal kunne få lov til å være kreative og finne på noe ekstra kjekt for feiringen. Alle har kanskje ikke mulighet til å lage en sånn her type feiring, men vær heller glad på andres vegne enn å slenge negativitet om at det er dårlig gjort og «drøyt og sykt». Alle skal få ha sine egne meninger, men jeg håper at dere som har kommentert slik aldri legger ut bilder fra fine middager/ferieturer dere har hatt, fordi da kan jo andre se det og bli lei seg fordi de ikke kan få det samme, når dere kunne nøyd dere med en bilferie til Danmark for eksempel, just sayin 🙂 satt på spissen, men håper dere skjønner poenget.

  Kjempefine bildet og feiring, Caroline!

  1. Nei. Så lenge tilbakemeldingen er saklig så må man være åpen for å få både kritikk og ros.

 4. Hallo du!
  Very nice cake and decoration!
  My little heart Eliah (just saw that these two names sounds nearly the same in tysk ) is going to be three in 8 weeks and I am still looking for a Motto for his birthday…..
  It is so difficult!
  Liebe Grüße, Tina

 5. Men kjære vene da, jeg synes ikke dette er noe problem i det hele tatt! Jeg synes det er super inspirerende å se forskjellige ideer til pynt og aktiviteter, og jeg gleder meg til å plukke opp og kanskje benytte noen av dem til en passende anledning. Arti for barna som fikk være med på festen! Alle med sunn fornuft forstår jo at dette er noe Caroline har fått sponset, fordi noen ville vise hva de har å tilby, men at det er et fåtall som går til det skrittet at de kjøper «hele pakken». Jeg er sikker på at det går an å bestille deler, eller lage det meste selv. Helt topp! Mye av dette som ikke er spesielt dyrt eller krevende å lage! Pepperkakedeig fra IKEA og ferdige former for å lage hus fra Panduro gjør at man kan lage ti sånne hus på en to tre! Lykke til til alle som en som fikk lyst til å prøve på noe lignende!

 6. Annette

  Fantastisk feiring for en 3 års dag. Vil tro at det ikke blir like stort, når du har to skolebarn som skal feires. Da er det om å gjøre og bare få det overstått . Barnebursdag er noe som må gjennomføres. 20 aktive skolebarn med forskjellige behov er ikke alltid like morsomt. Når det er sagt, så må jeg si meg imponert over en slik feiring. Håper Nelia og gjestene hadde en flott fest.

 7. For en drømmebursdag!! Tror dette er min drømmebursdag som voksen og jeg. Haha 🙂

  Men herregud. De kommentarene du får her har jeg behov for å adressere, men jeg vet ikke hva jeg skal si engang. SLAPP AV A FOLKENS. La folk få gjøre som de vil til sine egne barns bursdag uten å lage faen om forsøpling og miljø og overforbruk og langpannekaker og pølser og jeg vet ikke hva. Hvis noen hadde kommentert at det var feil med langpannekakene og pølsene dere legger ut på bloggene deres hadde dere blitt jævlig mugne. Barn synes det er topp uansett. La foreldre få gjøre som de vil.

  1. Christine

   Jeg var en av de som syntes festen ser kjempefin ut, men som stilte spørsmål ved om det er ok å fronte en så stor grad av stæsj som vil forårsake «unødvendig» forsøpling. Jeg mente på ingen måte å «lage faen» med min kommentar. Grunnen til at jeg kommenterer akkurat dette på Carolines blogg, er fordi jeg tar henne på alvor som blogger og «influencer». Fordi hun er veldig dyktig og dermed med på å påvirke mange. Forsøpling, miljø og det å bli bevisst vår egen rolle er slik jeg ser det veldig viktig for våre barns fremtid og jeg tror ikke på at vi skal la «noen andre» ta ansvar for holdningsendringer når det gjelder vestlig forbruk. Når det er sagt, festen så veldig morsom ut og jeg tror det er veldig hyggelig å bli invitert til Carolines hjem – uavhengig av ballongslanger og rød løper.

   1. Jeg er enig i det Christine sier. Synes de fleste av de kritiske kommentarene her er veldig saklige, og langt ifra hatefulle. Jeg savner at du svarer litt oftere på kritikk av denne typen jeg, og heller gir blanke i de surmagede kommentarene. Min oppfattelse er at mange ikke kritiserer innlegg som dette «kun for å kritisere», men fordi de er opptatte av miljøet, økt fokus på mindre forbruk, eller å prøve og motarbeide økte sosiale forskjeller. Skjønner at det kanskje er vanskelig å ikke bli såret av kommentarer som ikke er positive til noe fint du har laget til ungen din, men som Christine nevner her over; Du har mye påvirkningskraft, og da er det ikke rart at flere som mener at det finnes andre måter å gjøre dette på, prøver å få deg til å lytte til sitt budskap her inne.

 8. Jeg må begynne med å si at jeg var veldig usikker på om jeg skulle legge igjen en kommentar. Jeg vet at du er et enkeltindivid som oss alle andre, og det må være tøft å ta imot mye kritikk til enhver tid. Akkurat i dette tilfellet tror jeg ikke kritikken dreier seg om deg som person, men om det «kjøret» dere legger opp til ved å arrangere en slik bursdag for en 3-åring som mest sannsynlig ikke kommer til å huske det så godt om noen år uansett. Jeg husker hvertfall ikke min 3-årsdag. Det jeg derimot husker er bursdager med hjemmelaget krone laget i papp, dekorert med glitter og klistremerker, samt mamma og pappa som stod i «pølseboden» på kjøkkenet, og ikke minst godteposen vi fikk etter å ha fisket den opp med fiskestang fra trappen. Ingen av delene kostet foreldrene mine dyrt, men vi storkoste oss alle sammen. Fokuset var på det vi gjorde sammen, ikke dekoren og hvor fint pyntet kakene var. Du skjønner nok hvor jeg vil med dette. Èn ting er spørsmålet om forbruk og miljø, en annen er det presset som skapes blant foreldre når barna kommer hjem og forteller om temabursdager med fire-etasjers-bursdagskaker (i tillegg til prinsessekake på selve dagen), en hel haug med ballonger og blomster, ja, til og med gardiner som matchet anledningen. Som mange andre før meg har kommentert misunner jeg ikke den forelderen som skal arrangere neste barnebursdag. Jeg skjønner at du har lyst til å gjøre det gjennomført, spesielt siden du har en blogg hvor folk kommenterer alt og ingenting, men hva om du faktisk hadde gått for innskytelsen «jeg er sliten, hun blir 3 år og forventer dermed ingenting hun ikke er lært til å forvente. Dette får være godt nok»? Jeg tror det hadde gjort godt for mange å se at ting ikke trenger å være så ekstremt dyrt og gjennomført for at ungene skal kose seg. Jaja. Kanskje neste år?

  1. Veldig enig med deg, Anna! Noe alle foreldre burde tenke på igrunn. På foreldremøter i barnehagen jeg har mitt barn er det stort fokus på å vaske ut sosiale forskjeller, selvom det alltid vil være noe.
   Tror ikke Carolines intensjon var å være for overdådig, det er lett å la seg rive med når man arrangerer noe for noen man elsker aller høyest her i verden. Men det er trist å se hvilke uoppnåelig forventninger man er med på å bygge i samfunnet, særs utifra Carolines rolle som blogger.

   Ellers så var det festelig og inspirerende bilder. Barna koste seg helt sikkert, noe de garantert hadde gjort kun ved en enkel kake, litt godteri og i lek med hverandre. 🙂

 9. Det jeg reagerer på er følgende, En familie som har mer enn nok av penger og midler får alltid sånne «unike» tilbud sånn at det skal bli et større press på «middels-klassen.» Når leste dere sist at en fattig familie fikk en sånn bursdag sponset/gratis?
  Er jo en grunn til at ikke vanlige folk får dette tilbudet for de får jo ikke bedt andre om og kjøpe produktene/tjenestene dems.
  Et tips til oss alminnelige er og titte på ebay 🙂 kan lage fin bursdag til en langt billigere sum 🙂

 10. Hei!

  Tror faktisk aldri jeg har kommentert bloggen din før, men tenkte å snike inn en liten kommentar blant alle her.

  Hvorfor er det ingen som kobler litt «overdådig» pynting med det faktum at disse menneskene som har pyntet og stelt i stand til bursdag også prøver å selge sitt eget arbeid? Jeg tenker at det heller ikke er unaturlig at disse menneskene har kontaktet Caroline for å selge sitt arbeid – de trenger å få sitt arbeid kjent og Carolines blogg er en stor plattform hvor dette kan eksponeres til mange mennesker. I tillegg er dette noe Caroline selv brenner for – planlegging, fest og detaljer. Man velger hvem man vil fronte selv, og siden dette interesserer henne er det jo ikke rart at hun også velger å fronte de? Jeg ser ingen feil i å reklamere for et selskap som dekorerer og lager fest og sammenkomster i motsetning til sminke, klær eller pleieprodukter. Man velger selv hvem man vil fronte etter hva man har nle godt å si om.

  Dessuten føler jeg ikke dette lager press. Vi har alle egne verdier som vi har tilnærmet oss gjennom livets løp, og man må slutte å bry seg så veldig om hva alle andre gjør. Vi mener dagens samfunn legger press på oss, men er det ikke vi som er samfunnet? Det er helt opp til en selv. Kanskje strider dette mot noens verdier, men det blir feil å rakke ned på noen som ønsker å fronte noe som kan legge press på andre. Dette normaliserer ingenting. Jeg har selv aldri hatt en slik bursdag, det har vel de færreste, og derfor bidrar ikke én person på å normalisere overdådige barnebursdager. Vi normaliserer ikke festligheter ved å arrangere et bryllup til 50 – 100-tusen kroner, selv om dette er en drømmedag for mange og man drar den helt ut. Noen ganger tar man den helt ut, men det legger på ingen måte standarden. Man har lov til å ta den litt ut i blant for de man er glad i, og det er faktisk helt ok. Har selv gjort det ved enkelte anledninger, men det er ikke min standard. Og jeg håper ingen føler det av dette innlegget.

  Nydelige bilder, som alltid. Håper du fortsetter å være tro til ditt varemerke Caroline og at dere sitter igjen med en god følelse etter denne bursdagen. Den har nok skapt gode minner for hele familien.

 11. Så utrolig flott! Masse inspirasjon Om noen har mulighet til å feire slik er vel det bare helt supert for barna som blir invitert og bursagsbarnet! Like stas med vanlig barnebursdag neste gang uansett! Jeg syns det er kjempe gøy med bursdag hvor man for servert god mat og god drikke. Men har det like gøy i en bursdag hvor det står en bolle potetgull på bordet og man må ha med drikke.

 12. Heisann!

  Forstår godt at en nyoppstartet bedrift ønsker å sponse deg med en flott barnebursdag for å få oppmerksomhet og publisitet, som i mine øyne ser ut som var en kjempesuksess for de som deltok, og spesielt Nelia. 🙂
  Jeg er bare litt nysgjerrig på totalkostnaden på alle tingene de ordnet, og at de stilte med 5 stk som pyntet? Det gjør ingenting at det er sponset for denne anledningen, men greit å ha en pekepinn på hva totalen var, om man skulle gjort det samme selv.
  Bladde litt på den fine nettsiden til festligeting og ser pris på enkeltting, men ikke for arbeidet de har lagt bak i å dekorere selv etc. Blant annet koster de håndsydde forklærne som du har rundt stolene 349 kr pr stk, og dere har 9 stk rundt bordet, så bare de er på over 3000kr.
  Dette er bare for nysgjerrigheten min sin del, at når slikt er sponset er det greit å vite hvor mye det faktisk har kostet totalt. 🙂

  1. Jegville kontaktet skatteetaten jeg. Ønsker å høre hvordan sånt skattelegges og at ting er riktig. Når et firma sponser så mye, har regnet på det så bør det skattes vel skikkelig?
   Hadde vært greit at noen begynte å følge med og kanskje meldte fra? Ny hobby for noen kanskje…..? Hehe

   1. Herregud så smålig du er med en sånn kommentar. Du burde være flau over å i det hele tatt tenke enn sånn tanke, å rapportere noen bare på drit.. Pass på deg selv, så kan andre få gjøre det samme!

   2. Caroline

    Vi skriver ned alle produkter vi får tilsendt og leverer liste sammen med regnskapet hvert år til skatteetaten 🙂

 13. Jeanette Larsen

  Caroline you are great, a wonderful wild woman and over the top in the best way, good way! What you do is in grand style every time. For Caroline not one balloon and one perfect rose, but one thousand balloons and one thousand perfect roses. How do you stand to outdo yourself every time. You compete with you and WIN every time, you are Olympic. 🙂 🙂 🙂 Love! <3 <3 <3

 14. Wow, er det bare meg eller var det utrolig mye avfall kun for en barnebursdag?
  Ikke særlig miljøvennlig, men man kan vel ikke bry seg om miljøet og være toppblogger samtidig.

 15. Birgitte

  WOW, sååå fint pyntet! Skikkelig inpirasjon 😀

 16. Jeg har forsøkt komme med en betraktning eller to rundt fødselsdags selskapet, men registrerer at mine kommentarer ikke blir godkjent. Antagelig fordi jeg er kritisk til denne voldsomme feiringen av en 3 åring. Caroline skriver at hun elsker planlegge og gjennomføre slike overdådige parties, og det betviler jeg ikke. Men her er det jo andre som har kommet inn og gjort det meste. Det gjør hele konseptet uforståelig og lite personlig i tillegg til at jeg synes hele greia ble too much. Vi snakker 3 årsdag – ikke 30 årsdag. Skal bli interessant om dette innlegget blir godkjent…..

 17. Jeg syntes det er supergøy og inspirerende å se slike fester! Hvem hadde ikke sagt ja til å få et slikt selskap sponset? Nei ikke hør på de som er negative, dette er en av hovedgrunnen til at jeg følger bloggen, du gjør så mye moro ut av anledninger! Keep up the good work, Caroline! 🙂 Og tenk hvilke minner du skaper i barna også? Ja takk begge deler til enkelt og ekstravagant! 😀

 18. Denne bloggen er blant de mest leste i Norge, og det er det en grunn til. Dette er en del av hennes «branding», det ER over the top, too much, det er syyykt gjennomført, -og det selger! Å stille spørsmål ved reklame og inntekter er fullstendig latterlig. «Jeg lurer bare på om du bare får produktene i kalenderen eller får du også betalt i tillegg?», jamen hallo, hvor dum får man bli. Og hvis svaret er at man også tjener penger, skal innsenderen slutte å lese bloggen? Wake up!
  Så kan alle være enige om at det for mange ER et press når det gjelder bursdager og hvordan de feires. Å gjøre noe med det må nesten starte i klassen eller bhg-miljøet, og det eneste som kan settes en standard for, er hvor mye gavene skal få koste. Hvordan man velger å feire bursdagen må nesten bli opp til hver enkelt. Så er det jo sånn at vi er livredde for å ikke være «like» her i landet. Vi er preget av sosialdemokratisk tenkning, og tanken om at vi må være lik, gjør oss så jævli opptatt av om noe er «annerledes» at det er skummelt. Kanskje barn ikke reagerer på at alle ikke gjør det likt, dersom vi voksne ikke gjør det, Kanskje vi kan gi hverandre såpass cred at man fremsnakker en bursdag uansett om den er catret og sponset, om det er Toro langpanne og hale på gris, utebursdag i skogen, eller på lekeland. Bursdager er jo det største, og ungene koser seg jo uansett fan, bare de får trykt i seg noe sukker, og får leke. En treårsdag som denne er det umulig å toppe, men det er heller ikke målet. Masse bra kommentarer om at man kan hente inspirasjon, få idèer, og fx det med å pynte hvert sitt pepperkakehus er jo, som en skrev, noe som ikke trenger å koste mye, og som absolutt er gjennomførbart. Jeg tenker at CBE har funnet sin merkevare, og man kan synes hva man vil om hva hun fronter, og man kan tillegge henne sine egne tolkninger, men hvis man er så uenig er det jo bare å la vær å lese. Litt av greia med å ha en blogg er jo at folk VELGER å klikke inn der. Jeg er også uenig i noe av det «perfekte» som frontes, signaleffekt etc, men jeg leser henne likevel. Og da har hun jo klart noe, så får det bli opp til leseren hva man synes om det ene eller andre, hva man inspireres av og hva man ikke synes treffer. Hun har iallefall truffet blink.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *