prinsessekake en 3-åring verdig

bursdagsfeiring_5

Hei søndag! Første søndag i advent ♥ Om jeg har ventet på denne dagen?! Hahah! Jeg blir som et barn når julen er på vei – til Nelias store glede. Vi har jo allerede hatt julekortverksted og i dag lager hun dorullnisser med mommo 🙂 Det er så koselig! Denne julen kjenner jeg at jeg virkelig har hatt tid til å nyte allerede og det er jeg så glad for. Desember går fort og når julegaverushet kicker inn blir det som regel mye styr og mas. Dessuten skal vi reise hjemmefra midt i desember for å bli borte nesten ut året, så jeg synes bare det er fint å starte julen i hjemmet litt tidlig. Julen er jo alltid ekstra hyggelig i en ellers travel hverdag! Vi er som regel utenlands i 14 dager på denne årstiden, så derfor synes jeg det er skikkelig fint å være hjemme for en gangs skyld – selv om jeg selvfølgelig ikke hadde sagt nei takk til en sydentur heller. Eller. Akkurat i år hadde jeg det. Jeg har jo gjort det. Med Naia som har kommet synes jeg det er fint å bare lande her. Hun blir jo snart 3 måneder! Tenk på det! Det er så viktig å ta vare på tiden og dagene. De går så altfor fort. Bitte lille gullet mitt! 

bursdagsfeiring

Neste helg kommer det masse barn hit og vi skal feire Nelia, det gleder jeg meg til! Juletreet skal faktisk opp til da, synes det hører til temaet å ha et juletre i stuen 😉 Så får vi se om vi går tilbake til tradisjonen om å få treet i hus lille julaften fra neste år. Jeg tviiiler. Tror nesten vi har fått vår egen tradisjon om å ta det opp tidligere – når det likevel er et kunstig tre så gjør det jo ingenting heller 🙂 Uansett! Nelia ble 3 år på fredag og mamma og jeg var oppe til tre om natta for å få ferdig prinsessekaka. Hahaha! Altså, for en kveld! Og for et mesterverk 😉 Vi ble i hvert fall sinnsykt fornøyde over resultatet og Nelia mistet både munn og mæle – kaken kunne jo synge! Så vi satt på Let it Go så det ljomet da vi gikk opp trappen for å vekke henne. Hun hadde jo ligget i et par timer og ventet allerede. SÅ KLAR! Og så glad 🙂 

bursdagsfeiring_13

bursdagsfeiring_8

bursdagsfeiring_10


Å være oppe så lenge for å få ferdig kaken var virkelig verdt hver eneste time uten søvn, dessuten hadde mamma og jeg tidenes kveld. Det var så hyggelig! Vi snakket om at vi måtte starte å gjøre litt sånne ting sammen når familien og jeg flytter til Sarpsborg – så når Naia fyller ett år har vi kanskje fått innarbeidet sikkelige skills 😉 Haha! All ære til de som virkelig er gode på bakst og pynt, for dette var skikkelig vanskelig, selv om det var gøy. Se på den da! Hva synes du? 

happy birthday princess5

Problemet vårt startet jo allerede da kakedeigen skulle opp i formen. Vi bare: hva er denne greia i midten da? Vi trenger vel ikke den når vi har vår egen dukke og ikke skal bruke den som vi stikker nedi? Sikkert ikke? Og så ble kaken aldri ferdigstekt inni. Altså. Hallo?!? Hele poenget med den pinnen i midten er jo at varmen fordeler seg jevnt slik at kaken faktisk BLIR stekt i midten. Så vi fikk karret den på plass etter at det hadde gått et par timer da.. SÅ ble den ferdig. Og utrolig nok ble den ikke tørr, det gjorde seg med sjokoladekremen utenpå også 😉 Tiden gikk altså litt fra oss, men det var kjempegøy og vi ble så fornøyde med resultatet og 3-åringen? Hva skal jeg si. Hun var så takknemlig og takker oss fortsatt: tusen takk, mamma, for den fine kaka. Da er det virkelig verdt alt sammen, når hun viser en takknemlighet og glede som det ♥ 


Håper dere har en fin søndag! 

62 kommentarer

 1. Så fin kake! Lurer på hvor du har kjøpt babyborn dukken og klærne til den? Har ei prinsesse i hus som ønsker seg 🙂

  1. Caroline

   Dette settet fant jeg i en lekebutikk her i Skien, extra leker 🙂 Mer står på ønskelista til jul vet jeg 😀 Akebrett til Baby Born, det er kjempefint 😀

   1. Helena

    Å så kjekt da slipper jeg å inn på Herkules og leite, alt for å slippe 😉 Bestemor har alt kjøpt badekar til dukken 🙂 Prinsessa har bursdag 22 desember, tipper det blir ei gla jente 🙂

   2. Caroline

    Åja! Det blir hun garantert! Hurra på forskudd 🙂

 2. Er det en vanlig Elsa dukke dere har brukt? Hvordan gjorde dere det med sangen?
  Vil du dele fremgangsmåten?
  Den var nydelig

  1. Caroline

   Ja, den kunne synge fra før av :p Knappen du ser på brystet 😉 Brukte formen herfra: http://www.carolinebergeriksen.no/2016/11/24/prinsessekakebaking/ Ellers er det bare å bake vanlig sjokoladekake og sjokoladekrem etter valgfri oppskrift, men den må være stor nok. Måtte også lage en liten form ved siden ettersom Elsadukken er ganske høy, så måtte bygge opp kjolen 🙂

 3. Kake pynting er en kunst og all ære til de som virkelig kan. Men jeg syns nå hjemmebakt/pyntet er finest Jeg har også stått å svettet og sagt noen stygge ord mitt på natta for å få ferdig kunstverket som bare så så enkel ut i boka . Men det taknemlige smilet når bursdagsbarnet får se kaka er verdt alt slitet. Så det har vært prinsesser. Sommerfugler. Sjørøverskip. Bamser. Tog og ikke minst Dalmatiner. Moro men slitsomt. Kos deg med juleforberedelsene. Som du skrev denne tiden går så alt for fort.

 4. Flott kake!
  Men brukte dere virkelig den fine (og dyre) elsa dukken oppi kaken? Jeg trodde den var bursdagsgave jeg.
  Håper dukken er «beskyttet» inni kaka og at den kan lekes med etterpå….

  1. Caroline

   Vi dekket henne med plastfilm og så var hun like fin igjen da bursdagsbarnet var mett på kake og ville leke med henne 😉 Dukken var jo også en gave 🙂

 5. Hei 🙂 jeg lurte på hvor du har kjøpt det superfine reisdyret du viste på snap i går? Har såå lyst på en slik i hus
  Juleklem

  1. Caroline

   Mester Grønn 🙂

   Juleklem til deg også <3

 6. Hvor er ditt jule tre i fra? Vet om noen steder hvor de selger et julete i en cirka høyde på 1.80 og en litt rimelig pris.. har sett mange juletre på nett og slik men de koster over 1000 kr og det syns jeg er en ganske stiv pris, 🙂 har du noen planer om hvordan du vil pynte juletreet ditt? Kan du lage et innlegg om julegave tips :)? Ønsker flere videoer! Gleder meg til å følge videre 🙂 elsker bloggen din 😀

  1. Caroline

   Vi kjøpte det på plantasjen for 6 år siden 🙂 Jeg har dessverre ikke så god oversikt over hvor det selges juletrær :/

   1. Kristin

    De har juletrær på 1.80 hos Skeidar. Det var der vi kjøpte vårt 🙂

 7. Mesterverk av en kake, dere er flinke 🙂 Imponert av dere to og som du sier, det er jo så hyggelig å være to 🙂 Ha en flott 1 advents søndag alle sammen 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Ha en flott første adventssøndag dere også <3

 8. Christine

  Jeg lagde Elsa og Anna kake kvelden/natta etter dere bakte. Ble bare mer og mer frustrert,tror jeg må investere i en sånn ferdig form til neste gang. Men smaken var god da,sjokoladekake med jordbær- og vaniljefyll.

 9. Synnøve

  Hei på dere! Først og fremst,gratulerer så masse til Nelia på etterskudd. Flott jente. Og må si jeg er imponert over kaken. Kose dere så masse med 1 søn. i advendt. Her er mannen og guttungen på løiten lys nå for lilla lys. Frøkna er desverre syk så vi slapper av inne. Ha det fint . Klem Synnøve

  1. Caroline

   Tusen takk, og god bedring til den lille <3

 10. Går Nelia med sko inne? Eller var det en bursdagsgave? 🙂 Gratulerer med overstått!

  1. Caroline

   Det var en gave, så de måtte på 😀 Tusen takk! 🙂

 11. Er det marsipan du har dekket kaken med? <3 Kjempefin 🙂

  1. Caroline

   Sukkerpasta 🙂

 12. Veeeldig sjelden jeg kommenterer, men jeg må bare få si at bildene og bildekvaliteten din: RULER! SÅ profesjonelt og SÅ bra!! Digget kaka :O

  1. Caroline

   Tusen takk, Tale 🙂

 13. Catrine

  Kan du lage et eget innlegg om hva hun fikk til bursdagen? 🙂

 14. Kristin

  Hvor kjøpte du de juleputene du har i sofaen med rev på?? <33 Nydelig!

  1. Caroline

   De er fra TM Design 🙂

 15. Elisabeth

  Du og din mor er garantert et godt team. Og, det viktigste – dere er sammen og hygger dere og lager minner som dere alltid vil minnes med glede. Den skjønne og eventyrlige Gebursdagsprinsessen viser tydelig at hun elsker det hun opplever.
  Flott Caroline, en glede å følge deg. Glad advent til deg og dine skjønne, inkludert din garantert, herlige mor.
  God klem fra Elisabeth 😉

 16. Ble veldig fin!!! Tenker fine jenta di ble glad!! Gratulerer til henne,på samme dag som jeg har min bursdag. Klem

 17. Hvor er den flot! 🙂

 18. Såå fin kake! Og så søt Nelia er, synes hun ligner veldig på moren din her! 🙂

 19. Imponert! 😀

 20. Jeg syntes det er helt innafor å pynte treet nå Vi har også juletre i plast, og etter at vi fikk vårt eget hjem så lagde vi en tradisjon at juletreet og resten av huset forøvrig pyntes til 1.desember eller 1. Søndag i advent (ettersom hvilken av dagen som kommer først). Så i går ble treet satt opp og pynta – en tradisjon vi trives veldig godt med!!

 21. Kjempe fin kake! Tror det var noen som ble glad for den! <3

  Jeg lurer på om du kanskje kunne enten lage et innlegg eller en video når du er på julegave shopping eller julehandel?
  Vis du tenker at du vil avsløre julegavene kan du jo vente til å uploade innlegget/videoen til etter jul?

  Du bestemmer, det hadde bare hvert veldig gøy!

  Ha en fin ettermiddag!

 22. Så utrolig fin kake Gratulerer så mye til Nelia☺️
  Adventstaken du viste på snap, hvor er den fra?

 23. susanne

  Så flott!! Du fortjener skryt! <3 Visst kan du! .. Ellers må jeg bare få si at jeg blir glad av å titte innom bloggen, alltid! <3

  1. Caroline

   Tusen takk, så koselig å høre det, Susanne <3

 24. Hei 🙂 Lurer bare på hvor du har kjøpt det nydelige reinsdyret du viste på snap? 🙂

  1. Caroline

   Det er fra Mester Grønn 🙂

   1. Husker du pris? Er det det til 499,-? :))

   2. Caroline

    Ja 🙂

 25. Litt urelvant til innlegget men håper du svarer likevel! 🙂 Lurer på hva du pleier ønske deg til bursdag/fødselsdag? Trenger litt tips 🙂 Takk for svar 🙂

  1. Caroline

   I år ønsker jeg meg ikke noe spesielt, det gjør jeg sjeldent. Jeg har alt jeg trenger og blir glad for absolutt alt! I år har jeg skrevet opp litt ting til huset, som nytt sengetøy, en kopp eller tallerken til et juleservise vi vil spare på etc. Eller gavekort på Felleskjøpet for eksempel, trenger støvsuger og gressklipper blant annet :p

   1. Mente til fødelsesdag , du tenkte kanskje jul siden du skrev i år 🙂 tusen takk, ville bare høre litt tips, da jeg synes det er vanskelig å komme på noe , ønsker du deg samme type ting til bursdag som jul? 🙂

 26. fikk hun 11 gaver bare fra dere? 🙂 kan du ikke vise bilde av alle gavene? lurer på mye dere bruker på presanger til de små? 🙂 kaken var kjempefin 🙂

  1. Caroline

   Neida, det er bare en back drop 🙂

   1. Ojj, jøss, jeg trodde ikke du hadde «lov» til slikt etter at styret som kom da det ble kjent at du retusjerte bildene dine 😉 det er virkelig mer jobb med bloggen enn det vi kan se fra bildene skjønner jeg. Jeg synes bildene dine har supergod kvalitet. Vet ikke om du har gjort det, men kan du lage sånn julegavetipsliste i år? jeg har ikke så god peiling på hva som er in nå for tiden og skal snart til Oslo for å handle julegaver. Føler du at du har alt du trenger eller blir du like glad som før for å kjøpe designvesker osv.? Det er alltids masse fint man kan kjøpe, og jeg blir veldig fristet av smykker og ting jeg ikke har råd til. Jeg har aldri sett du har vist frem eksklusive edelstensmykker på bloggen din som f.eks. diamantsmykker (har sett gifteringen så klart), safirer, smaragder, ekte perler osv. Det er så mye vakkert der ute 🙂 Det er så mye bilder på bloggen din at jeg synes det er vanskelig å søke noen ganger, akkurat det var enklere før.

 27. Kaken ble superfin 🙂 Og ikke minst er det veldig koselig å bake sammen med noen 🙂 Jeg bruker også å bake en spesiell kake når datteren min har bursdag, og det er så gøy å se hvor takknemlig de blir når de får kaken 🙂

  1. Caroline

   Det var virkelig så koselig! Gleder meg til flere kaker jeg nå :p

 28. Kariann

  Gratulerer så mye med dagen til Nelia! 😀 Kan tro hun var verdens lykkeligste tre åring. 🙂 Kaken var jo bare fantastisk, dere har vært gode! Jeg hadde ikke fått kjolen så fin. 🙂

  Ønsker dere en riktig god adventstid. 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Kariann <3 Ønsker deg og dine det samme <3

 29. Hvor har du kjøpt den fine adventsstaken? 🙂

  1. Caroline

   Den er fra Tilbords tror jeg? Kjøpte den på tilbud i fjor :p

 30. Dette føles på en måte pirkete, men samtidig må jeg bare sette spørsmålstegn ved det. I dag er det 1 søndag i advent og du skriver allerede «denne julen her». Det er ikke desember enda en gang, og jeg mener at det nesten ikke går an å skrive «denne julen her». Det er jo totalt utvisking av en høytid. Jeg er helt for at folk lager egne tradisjoner og gjør det de føler for, men samtidig kan man ikke begynne å kalle det for jul fra midten av november. Jul begynner jo strengt tatt ikke før lille juleaften. Fra 1 søndag i advent er det jo nettopp advent og førjulstid. Jeg synes det blir så feil, for det er jo ikke vi selv som bestemmer når det er jul, påske etc. Jul er jul, og den begynner ikke i november. Stemningen derimot er det jo ingenting i veien med å pleie og ta fram. Dette er ikke kritikk, bare en tanke i grunn.

  1. Lite å gjøre på fritiden, du? Makan til ubetydelig ting å henge seg opp i …

 31. Med fire samlebåndsgutter i hus kjente jeg plutselig på følelsen av å aldri skulle lage dukke-kake. Hm. Skjønt, hvem vet. De er jo tross alt på My little pony-hype her for tiden.. 🙂 Så utrolig flinke dere har vært, og så gøy at mammaen din kom og bakte med deg til langt på natt. Enig med deg ang juletreet. Live and let live. 🙂 God uke!

 32. Happy Birthday Miss Nelia.

  Did you know that in Australia, we call these types of cakes Dolly Vardens 🙂

  1. Caroline

   Thank you so much 😀 Haha, I didn’t know that :p

 33. Hei, Hviss nelia eeelsker frozen anbefaler jeg disney collectionen til Wheat!! Den er aldeles nydelig og har ikke disse skrikende bildene over hele klærne:)) virkelig nydelig<3 de har den på linusoglykke.no

 34. Kjempefin 🙂 Gratulerer m dagen 🙂

  Hvor e kjolen til Nelia fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *