oppskrift-onsdag: grønnsaksgrateng med cheddarost

Brokkoli_8

Jeg tror jeg har hang up på grønnsaker gratinert i ovnen om dagen, jeg får ikke nok! Dessuten er det vegetarvennlig og det er alltid bra 🙂 Denne retten er ikke lavkarbo, bare så dere vet, men det ble så utrolig godt! Kan fint serveres som en siderett sammen med for eksempel kylling eller svin også, men er veldig god alene. Serverer du den som en siderett holder nok dette til fire, men når det bare er dette og ingenting annet, holder det til to og en halv 🙂 En enkel og superkjapp rett – perfekt i en hektisk hverdag! 

Brokkoli_10

du trenger 

♥ 1 brokkoli ♥ 2 blomkål ♥ 1 søtpotet 3 never mandler ♥ 200 gram cheddar ♥ 6 dl. melk ♥ 50 gram mel ♥ 50 gram smør ♥ muskat ♥ salt + pepper ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1 gul løk 

Brokkoli_1

slik gjør du 

Del opp brokkoli, blomkål og søtpotet. Sett en stor kjele med vann på full varme og ha grønnsakene oppi når det koker. La dem koke i ca. 10 minutter før du heller av vannet. Grovhakk mandlene og sett dem til side. Rasp cheddarosten og sett den til side. 

Brokkoli_4

Finhakk to hvitløksfedd. Smelt smør i en kjele og tilsett hvitløksfeddene. Sikt deretter inn litt og litt mel til du får en jevn masse og spe deretter på med melk. Smak til med muskat, salt og pepper og la det koke til det blir en jevn hvit saus. 

Brokkoli_6

Del opp den gule løken og ha både og alle grønnsakene i en stor ildfast form. Hell over den hvite sausen. Grovhakk mandlene og dryss disse over grønnsaksblandingen sammen med revet cheddarost. 

Brokkoli_7

Gratineres i ovnen på 190 grader i 30 minutter. Server gjerne med basilikum over før servering også, kjempegodt! 

Brokkoli_9Brokkoli_11

– håper det smaker – 

17 kommentarer

 1. Kristine

  Hei! Jeg har et spørsmål om noe helt annet som jeg håper du kan svare meg på. Jeg husker du la ut bilder ute på tur i skogen for en god stund tilbake der du hadde på deg en veldig fin anorakk. Jeg lurer på om den kanskje var fra fjellreven. Husker du hvilken anorakk jeg snakker om?

  Jeg vil også nevne at jeg leser bloggen din daglig, og får så mye inspirasjon her inne! Ha en fin dag videre 🙂

  1. Caroline

   Du tenker helt sikkert på den fra Barfota 🙂 Den er fra 2013, fortsatt like fin 🙂

   Klem! Og tusen takk for så fine ord 🙂

 2. Blir stadig imponert over hvor utrolig flinke dere har blitt til å ta bilder! Skjønner ikke hvordan dere bare blir flinkere og flinkere, disse bildene kunne jo vært i en kokebok. Du skal ikke komme med en til? 😉

  1. Caroline

   Jeg blir så glad! Vi blir så glad! Tusen takk, Ingrid 🙂 Ikke med det første 😉

 3. Hei! Lager du nesten all mat med hvitløk?:)

  1. Caroline

   Nei, men jeg bruker det veldig ofte 😉

 4. Dette så digg ut. Perfekt for oss som helst spiser vegetarmat. Må prøves!

 5. Åh, dette så himmelsk godt ut!!

  1. Caroline

   Det er det virkelig også 🙂

 6. Hei 🙂 kan du lage et innlegg med tips til julebord kjoler 🙂 ?

  1. Caroline

   Absolutt! Jeg er på saken 🙂 Kommer ila uken!

   Klem 🙂

 7. Dette har egentlig ikke med innlegget å gjøre, men jeg så deg i dag på julemarkedet. Jeg tror jeg hadde det rareste ansiktsuttrykket da jeg så deg. Jeg har var rett og slett sjokkert at jeg så deg. Jeg hadde egentlig veldig lyst å komme bort til dere og være en skikkelig fan girl, men synes det er litt teit å forstyrre familietiden deres.

  Jeg hadde i hvertfall veldig lyst til å fortelle deg om at jeg liker bloggen din veldig godt og den er faktisk det jeg leser fast. Den er så bra gjennomført og alt er så inspirerende.

  1. Caroline

   Jeg så deg! Jeg snudde meg og du så så overrasket ut, som om du kjente meg, og derfor sa jeg hei, men da tror jeg allerede du hadde snudd deg bort :/ Det hadde bare vært hyggelig om du kom bort 🙂

   Tusen takk for så fine ord!

   Klem 🙂

   1. Mary K

    Det var nok fordi jeg trodde først at jeg kjente deg. Så innså jeg raskt at det var deg hehe jeg ville ikke forstyrre dere, så jeg turte ikke å gå tilbake 🙁

    Neste gang så vil jeg absolutt komme bort 🙂 det virker som at dere hadde en fin dag på julemarkedet 😀

    Ønsker dere en god natt. Klem <3

   2. Caroline

    Det må du bare gjøre 🙂 Klem til deg, Mary!

 8. Så godt det så ut. Må prøves engang. Lurte på hvor de svarte middagstallerkene er fra? Er det Høganes sine?

  1. Caroline

   De er fra IKEA 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *