10 tips: hvordan jobbe effektivt hjemmefra

interoptik_3

Det hender jeg får spørsmål om hvordan jeg klarer å jobbe hjemmefra uten å miste gnisten, og det har også tikket inn et og annet spørsmål fra lesere som lurer på om jeg har noen tips til andre som ofte sitter med hjemmekontor. Nå har jeg jobbet med bloggen som eneste jobb i 6 år, så det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har 🙂 De kommer her! 


ha et eget kontor: selvfølgelig! Ikke sitt ved stuebordet eller kjøkkenbordet, men ha gjerne et håndfast sted å gå til – enten det er en krok i stua eller på soverommet, eller om du har eget et rom, det er jo faktisk det aller beste 

hjemmekontor

planlegg dagen din: eller uken din, alt ettersom hva som passer deg best. Jeg lager alltid en liten oversikt over hver dag hele uken og hvilke innlegg jeg kan tenke meg å skrive på hvilke dager, og så jobber jeg ut fra den. Deretter blir det gjerne en liste med hva jeg skal få gjort i løpet av dagen, og den skal ikke være for lang, men den skal være realistisk. Med to barn, hunder og hele pakka trenger jeg en plan og kan ikke være spontan i forhold til bloggen – men det er selvfølgelig rom for spontanitet og det liker jeg! Jeg MÅ ikke holde meg til planen min, men den er fin å ha. Da sitter jeg ved ukeslutt og ser for meg hva jeg kan bidra med utover i uken som kommer – på den måten går jeg ikke tom for inspirasjon heller, dersom jeg plutselig skulle føle meg blank en dag. Og det hender skal jeg love deg, her jeg sitter i full ammetåke med puppen ute flere ganger daglig. 

lunsjpause: det er så viktig å få et lite avbrekk i løpet av dagen dersom du for eksempel har en hel dag som du ikke skal ut av døren, men kun sitte hjemme og jobbe. Ta deg en lunsjpause, lag deg noe snadder og ta 30 minutter helt bort fra data og jobb. 

monday_6

kom deg opp til normale tider: ikke ligg og dra deg hele dagen selv om kontoret er rett ved siden av deg – kom deg opp til normale tider og gjør som du ville gjort dersom du faktisk hadde jobben et annet sted. 

ikke jobb i joggedressen: denne hører litt til den over og er ganske viktig. Det handler rett og slett om rutiner og om å ikke bli for slapp. Dersom du står opp tidlig, spiser frokost, går i dusjen og alt det der så vil du umiddelbart føle deg mye bedre enn om du jobber i joggedressen hver dag. Det er selvfølgelig et stort pluss ved å ha hjemmekontor, at du faktisk kan la være å fikse deg selv om du jobber, men ikke la det bli til en vane selv om det er helt ok en gang i mellom. 

monday_5

kom deg ut: ikke sitt hjemme 5-7 dager i uken og aldri gå ut døren, du må jo komme deg ut for å ikke visne helt! Jeg er heldigvis i byen for å ta bilder flere ganger i uken og også ofte i Oslo for møter med samarbeidspartnere eller for andre happenings, og jeg kjenner at jeg fort kunne blitt lei om jeg aldri så andre mennesker i løpet av en hel uke. Det går jo faktisk ikke an. I møte med andre mennesker blir du ofte fortere inspirert og får fortere ny giv om du kun skal sitte for deg selv hele tiden, så dette er et superviktig punkt. Ikke gro fast i hjemmekontorstolen! Og har du ingen avtale i byen? Ta med deg dataen og det du trenger ut på en hyggelig kafé hvor du kan sitte litt i fred. Det er så deilig å bytte miljø innimellom. 

kafekontor-1

kafekontor_5

ha inspirasjon lett tilgjengelig: omgi deg med ting som inspirerer deg! Om det så er bøker, bilder på veggen eller magasiner stablet på pulten. Skaff deg gjerne en korktavle! Det skal jeg ha når vi innreder nytt hjemmekontor, så kan jeg smelle opp inspirerende ting fra diverse magasiner når jeg kommer over det eller printe ut ting fra det o store internett når jeg kommer over noe der 🙂 Det har jeg virkelig savnet her, men jeg har liksom aldri kommet så langt. 

paris

ikke ta imot hjemmebesøk: dette sier seg vel selv, det er ikke bra for arbeidslysten å få dørene rent ned av venninner i barsel eller andre venner når du jobber. En gang i ny og ne må jo være greit så sant du klarer å komme i modus igjen etterpå og så sant de klarer å gå igjen etter en times tid 😉 Jeg kunne aldri fått besøk når jeg skal jobbe, da hadde vi bare skravlet oss helt bort. Disiplin sa du? 

blomster: det er så deilig med blomster på kontorpulten! Det kan være markblomster eller siste rest fra helgebuketten, det må jo ikke være nye blomster hele tiden 🙂 

carolineberg-eriksen-saturday-morning-moments-fresh-flowers-kontorkrok

arbeidstimer: her har jeg noe å lære av mitt eget tips, for er det noe jeg ikke har, så er det faste arbeidstimer. Men jeg tenker at 2017 blir starten på noe bedre! Da får jeg et eget rom til kontor og jeg SKAL innføre arbeidstimer og bestemme meg for å avslutte arbeidsdagen for eksempel klokken fem. Og da skal et være stopp. Ikke noe epost, ikke noe planlegging, ikke noe annet. Bare egentid frem til sengetid. Nå er det slik at jeg er sammen med Nelia fra hun kommer fra barnehagen og til hun legger seg, og så setter jeg meg til å jobbe igjen. Som for eksmpel nå *kremt* Det er ikke slik hver dag, men altfor ofte. Sånn er det jo når du elsker det du holder på med da, du klarer du liksom ikke å legge det fra deg, så sånn sett er det jo bare positivt 😉 Men noen dager i uka må være dedikert til kjærestetid og sosialt liv også – til og med i hverdagen, ikke bare i helgene. Det vil bli mye enklere når vi endelig skal bo så sentralt som vi skal gjøre! Kan nesten ikke vente! 

21 kommentarer

 1. De avokadoene (eller hva det var) på det bildet så så gode ut! Kan du legge ut oppskrift? 🙂

  1. Caroline

   Det er avocado med majones, salt og pepper 🙂

 2. Christina

  HVOR er den rosa kjolen din fra? Den var nydelig!

  Tusen takk for tips! Er selv student, men liker å ta med meg lesesalen hjem noen dager, så disse tipsene vil også hjelpe meg! Tusen takk ☺️☺️ Klem!

  1. Caroline

   Den er fra By Timo, kjøpt på Boozt.com 🙂

 3. Hei! Hadde vært hyggelig å sett lille snuppa snart

  1. Bestemamma G

   Ja det syns jeg også.. 🙂 🙂

 4. Kristine

  Tusen takk for supre tips! Elsker slike innlegg 😀

 5. Jeg mister fort fokus når jeg sitter hjemme og har funnet ut at ørepropper hjelper meg godt. De stenger ute de små lydene som man ikke tenker over, men som bryter fokus, og skaper en boble.

  1. Caroline

   Takk for tips! Det kommer helt sikkert godt med for flere 🙂

 6. Fine tips 🙂 Du er dyktig!

 7. Anne-Sofie

  Hej Caroline

  GODT indlæg! 😀 Meget brugbart ifht., jeg er selvstuderende. På universitetet skal vi kun møde et par gange om ugen, så det er nemt pludselig at sove længe og gå i nattøj hele dagen. Tak for inspiration 🙂

 8. Hei! Må bare nevne at du stråler for tiden,og jeg håper du har det bra:) selv har jeg vært fast leser i flere år og må si at jeg nesten føler jeg kjenner deg siden jeg klikker meg inn flere ganger om dagen og får lære så mye om deg!:) Stå på videre! Du motiverer,inspirerer og det er en fryd og klikke meg inn på bloggen din!
  Stor klem fra Hedda!
  PS: hvor er mac «dekselet» på bilde fra??:D

 9. Hei Caroline 🙂

  Jeg har en gutt på 1 år som har lik koseklut som Nelia og Naia, den er han helt avhengig av, og skulle gjerne hatt en i reserve.
  Problemet er at jeg ikke finner den noe sted i samme farge (blå). Så lurer på hvor du kjøpte disse koseklutene? 🙂

  Mvh Lena

  1. Caroline

   Vi fant en helt lik på en butikk i Sverige husker jeg, så vi har en reserve, men den hadde faktisk aldri fungert :O Vi prøvde å lure henne et par ganger for å venne henne til den, men hun gjennomskuet oss selv om hun var liten :p Kika replika kaller vi den! Haha, originalen heter Kika 😉 Vet de har noen på Babycare her i Skien, men her hadde de ikke den hvite som Nelia bruker. Naia har en kosekanin fra barefoot dreams 🙂

 10. Hvor er bordlampen fra ? 🙂

  1. Caroline

   TM Design 🙂

 11. Jag håller med på varenda punkt – superbra lista! Och vilken fin arbetsplats du har 🙂
  Vi har julpysslat deluxe hemma den senaste veckan – satt upp julgran, bakat lussekatter och gjort lite DIY-saker för både vuxna och barn. Titta gärna in på bloggen och se om du kan hitta lite inspiration 🙂
  Kram <3

 12. Jeg lytter faktisk på p1 klassisk når jeg må være effektiv og konsentrert (ALDRI ellers heheh), men det er på jobben da. Felleskontor med 5 andre og åpen dør… :p Og så er det supert å ha kontorpulten utovervendt synes jeg. Mye triveligere om du har et pent rom å se på 🙂 (hjemme).

 13. Martine

  Er student og freelancejournalist, samt driver enkeltmannsforetak som gjør at jeg må forberede meg til oppdrag. Etter sommeren fikk jeg kontorplass/leseplass, og da har jeg faktisk sagt at jeg skal gjøre skole 8 timer om dagen, og jobb utenom det, men når jeg går fra kontoret så legger jeg igjen pcen (noe jeg ALDRI hadde klart tidligere), bøker og har lest meg opp ferdig til jobboppdrag. Nå har karakterene mine gått opp, jeg tjener mer på firmaet mitt enn noensinne, OG jeg føler meg uthvilt fordi jeg vet jeg har helt fri fra 18-19 og ut kvelden til å gjøre hva enn jeg vil. Så slipper jeg dårlig samvittighet over ting jeg burde gjort på kvelden. I tillegg tar jeg fri i helgen, noe jeg ikke har gjort de to første årene på universitetet. Så det og faktisk sette seg arbeidstider er virkelig gull verdt!

 14. Natalie

  Bra skrevet! Takk for tips 🙂

 15. Fy flate hvor fint og ryddig kontor du har!
  Jeg har teknisk sett et eget kontor i huset men det har blitt til et roterer av en annen verden. Det har faktisk blitt så ille at vi bare kaller det for «hula», og mesteparten av dagen jobber jeg på café eller biblioteket 😛
  Men nå ble jeg inspirert til å ta i et tak og grave ut skrivebordet mitt.
  Takk for fine tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *