juleepler i sjokoladeknekk

151116_Rode_epler_5358

God morgen! Her om dagen før galskapen (les: viruset) kicket inn, kom jeg i julestemning over grytene og laget glaserte epler! Røde juleepler er jo så deilig i julen, både å ha fremme på fat, men også å spise, de gjør seg så fint på store fat og smaker enda bedre! Hver gang vi er i København før jul kjøper jeg meg et glasert eple, mye for tradisjonen, men også fordi jeg synes det smaker ganske godt. De kandiserte er ikke like gode som de trukket i sjokolade og da jeg kom over oppskriften i et juleblad i forrige uke, måtte jeg prøve å lage selv. Og vet du hva? Det er kjempelett! Perfekt å servere både barn og voksne og kjempefine å ha fremme! 

151116_Rode_epler_5371


du trenger 

♥ 8 røde epler ♥ finhakkede mandler og valnøtter eller andre nøtter ♥ 180 gram lys sirup ♥ 150 gram usaltet smør ♥ 2 ts. kanel ♥ 110 gram sukker ♥ 100 gram mørk sjokolade 

epler20161114_0005


slik gjør du 

Ha 120 gram lys sirup, smør, sukker og kanel i en kjele, varm det opp og bland godt sammen. Det skal ikke koke. Når alt er godt blandet, koker du opp massen og lar det stå slik og småputre i ca. 10 minutter. Deretter tar du kjelen av varmen. 

epler20161114_0016

Hakk sjokoladen og ha den i kjelen sammen med resten av sirupen – 60 gram. Bland godt. Nå stivner det ganske fort, så jobb kjapt med å dyppe ett og ett eple ned i sjokolademassen før du dypper eplet videre ned i nøtteblandingen. Dekk et fat med bakepapir, sett eplene på det og deretter inn i kjøleskapet. 

151116_Rode_epler_5342

I KK Jul hadde de brukt pinner fra skogen i eplene og det ble så utrolig fint synes jeg, så jeg gjorde det samme. Det er bare å ta de første og beste du finner, skyld dem og stikk dem rett ned i eplene der hvor stilken sitter. Det er overraskende lett! Tips om det blir noe til overs – som det fort kan bli: bland inn resten av de hakkede nøttene i blandingen og ha det over i små konfektformer eller form det som små kladderv utover et bakepapir. Når det stivner smaker det som daim – perfekt konfekt! 

151116_Rode_epler_5356


Eplene er spiseklare nesten med en gang og er SÅ gode! En skikkelig deilig smak av jul 🙂 Du MÅ prøve dette, det blir garantert en hit! 

29 kommentarer

 1. Fø fasan

  Fø fasan, Caroline, nå imponerer du på bildefronten altså! Dette er profesjonelt! Ikke noe tvil om at dere jobber med lyssetting, eksponering og ISO! Høy kvalitet på bildene er faktisk en av grunnene til at jeg klikker meg inn hit hver dag ☺

  1. Caroline

   Å, så gøy å høre! Tusen takk 🙂

 2. Takk for koselig inspirasjon. disske skal jeg prøve meg på;) og masse god bedring til dere alle<3 Men det er en ting jeg har tenk på lenge ang bloggen din som får så mange kommentarer; Er det ikke en mulighet for at du kunne fått til å lage en søkeboks øverst i kommentarfeltet hvor vi som har lagt igjen en kommentar (som vi venter svar på) kan søke opp vår egen kommentar og komme rett til den istedenfor å skrolle mange siden nedover for å lete den opp manuelt? tror det hadde vært genialt;) hvis du skjønte hva jeg mente nå;)

  1. Om du trykker Ctrl+F samtidig kan du søke etter kommentaren din på siden. Bare pass på at alle kommentarene vises, om det er flere sider. 🙂

  2. Caroline

   Takk for innspill! Skal høre om det er mulig 🙂

 3. Dette skal jeg absolutt teste ut! Elsker sjokolade og epler, så denne kombinasjonen må jo bare bli bra 🙂 Håper du har en strålendes søndag, fine du!

  1. Caroline

   Tusen takk, Charlotte! Er en bedre søndag enn lørdag, håper jeg er hundre prosent snart! 🙂

   En fin søndag til deg også <3

 4. For en flott og fantstisk idé. Flinke husmoren, Caroline <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Hanne! Oppskriften har jeg stjålet fra KK Jul, da :p Ble så inspirert, så måtte prøve det selv og når det var så enkelt måtte jeg dele videre 🙂 Har bare endret litt på målene 🙂

   Klem!

 5. Elisabethe

  Kjære Caroline, tusen takk for herlig oppskrift og inspirasjon. Jeg gleder meg stort til å følge deg frem mot jul. Du er den suverene blogger og for meg den aller beste. Håper dere har kommet dere etter sjauen i familien. Så får jeg ønske en god Cupfinale-søndag til deg og alle dine følgere. Mitt lag er ikke med, men fest blir det likevel!
  Beste hilsen Elisabeth ⚽️

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, tusen takk 😀 Vi er på bedringens vei! Stor klem og god festsøndag 😉

 6. Jeanette

  Så utrolig fine de ble.Skal uten tvil teste dette

 7. Christine

  Dette så veldig fristende ut, takk for inspirasjonen 🙂 Og så nydelig innlegg visuelt!

  C

 8. Kathinka

  Så deilig, Caroline! <3 Trur du det smaka like godt med peanøtter eller cashew-nøtter? 🙂 God søndag!

 9. Må man ha på nøtter??

  1. Caroline

   Nei, det må du ikke 🙂

 10. Det er når jeg ser denne bloggen at jeg faktisk sier meg enig i at å være blogger er en jobb. Kvaliteten på innleggene, bildene og teksten er minst like god som i et profesjonelt magasin. Tydelig at dette ikke er noe «fort gjort» arbeid! Du er dyktig!! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Anna 😀 Vi jobber mye med bildekvaliteten, så det er utrolig morsomt å høre 🙂

 11. Christine

  Hvilket kamera + kameralinse bruker du ? 🙂

  1. Caroline

   Canon 6D 🙂 Bruker litt forskjellige objektiver avhengig av hva vi skal ta bilde av, men her har jeg brukt Sigma 105mm f2,8 EX DG OS HSM Macro 🙂

 12. Veldig lik oppskriften i KK Jul?

  1. Caroline

   Jeg har skrevet at den er derfra? 🙂

   I KK Jul hadde de brukt pinner fra skogen i eplene og det ble så utrolig fint synes jeg, så jeg gjorde det samme. Det er bare å ta de første og beste du finner, skyld dem og stikk dem rett ned i eplene der hvor stilken sitter. Det er overraskende lett!

   1. Hanne-M

    Hvorfor skriver du ikke hvor mye nøtter man skal bruke?

   2. Caroline

    Jeg tok det bare på feelingen selv, tok vel ca. 1 neve mandler og 1 neve valnøtter som jeg hakket opp, men det ble en del til overs, så jeg vet ikke hvor mye jeg endte opp med å bruke. Synes det er bedre om de som skal prøve selv bare finner ut av hvor mye man faktisk trenger. Det er enklere å se det an underveis 🙂

   3. Hanne-M

    Da følger jeg bare oppskriften i KK, men det stemmer jo ikke at du har skrevet at du har den derfra, du skriver at ideen om pinnene er derfra. Som du ser av andre kommentarer her, noen tror du har funnet på dette selv.

   4. Caroline

    Beklager om det var utydelig i teksten, men oppskriften er fra KK Jul og jeg har ikke prøvd å legge skjul på det. Skriver også øverst i innlegget at den er fra et julemagasin og deretter skriver jeg at de brukte pinner i KK Jul.

    Du må selvsagt bare følge oppskriften der om du har bladet 🙂 Vil likevel tipse deg om å kutte ned på mengdene, der har de brukt 10 epler og dobbelt opp av ingrediensene som jeg har her, men jeg halverte altså ingrediensene og brukte 8 epler.

 13. Ohhhhh Jesus til Hanne – M over her, er det virkelig rart det blir krig på denne lille jorda vår. Må man virkelig henge seg opp i alt? Vri og vrenge og påpeke alt? Det der er rett og slett KVINNFOLK!! (Selv om jeg åpenbart er av samme kjønn selv) Men det der ligger til kjønnet vårt, tydeligvis, menn er som oftest enklere sånn. Heldigvis!! Jeg er ikke en stor blogg leser, jeg leser noen, og de leser jeg hver dag – Og hver eneste dag kommer man over de samme dumme kommentarene. Fra noen som må påpeke noe, vri og vrenge på noe, klage på noe, eller skrive ting på en arrogant og frekk måte. Det er så latterlig teit. La vær å lese bloggen da vel, om det ikke faller i smak! Man kan jo tenke det man vil, om det meste her i verden, men må man alltid si noe? Jeg er absolutt for å si i fra om ting, til den det gjelder, på en ålreit måte, når det er ting som betyr noe, ikke misforstå meg her, men dette dreier seg som oftest om små tullete og uvesentlige bagateller. Hva kommer det av at man har et behov for å gjøre det? Forstår ikke det jeg

 14. Trine. Enig med deg, det er som om noen bare må lete etter feil ,finkjemme teksten og så komme med litt småfrekke og lite konstruktive kommentarer. Det er snakk om å gjøre seg vanskelig her, og tror for de aller flester så var ikke dette vanskelig å skjønne og IKKE til å misforstå. Og hadde Caroline skrevet KK juleblad flere ganger så hadde sikkert noen «ropt» om skjult reklame.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *