1 år tilbake i tid

granca1

Bah, her ligger hele familien rett ut bortsett fra Naia. Takk og lov, jeg krysser alt jeg har for at hun slipper unna for denne runden unner jeg ingen. Og dersom hun skulle fått dette, ville jeg blitt veldig redd. Jeg har ligget over doskålen siden natt til fredag, har hatt så sterk mageknip at jeg ikke har klart å sove og på toppen av det hele hører tydeligvis feber med på lasset. Dette er gratis trening for magemusklene da, klarer jo nesten ikke å hoste uten at det gjør vondt nå. Haha! Nelia er heldigvis i ferd med å bli bra, men Lars-Kristian ble dårlig i går og henger en dag etter meg. Han har sluppet unna både feber og mageknip, den heldiggrisen. Men fy søren, det er i slike situasjoner barnehagen ikke er særlig populær hos meg, for det må jo være der det kommer fra – flere andre familier som vi kjenner fra samme barnehage er og har vært syke, så vi har egentlig bare ventet på dette. Så ja, alle planen denne helgen er selvfølgelig avlyst og det er jeg så lei meg for. Mest av alt er jeg helt knust for at jeg gikk glipp av brudekjoleprøvingen med Elise og krysser fingrene for at det blir noen brudesalonger til å besøke slik at jeg kan være med. Heldigvis har jeg fått være med via bilder og på mobilen, men det blir jo ikke det samme! Vi hadde allerede bestemt oss for å avlyse Gøteborgturen på grunn av regn, men Lars-Kristian skulle på guttetur til Tyskland med alle fra laget og måtte avlyse den fordi han ble syk. Det er synd vi ikke kan kontrollere sykdom, men sånn er det dessverre. Ser bare frem til mandagen, da er forhåpentligvis hele familien friske igjen og klare for en ny start!

granca2

Som dere ser så drømmer jeg meg bort til sol og varme nå som jeg sitter og hutrer under dyna i sofaen, og i fjor på denne tiden var vi i Spania! Tenk at dette er 1 år siden, det har gått så fort og så mye har hendt siden da: graviditet, fødsel, hussalg, nytt hus. Jeg er så spent på året som kommer! Og gleder meg selvfølgelig til Naias første ferietur, det blir i hvert fall til sommeren 🙂


Krysser fingrene for at influensasymptomene gir seg snart, virker i hvert fall som at jeg holder på fast føde nå – det er et godt tegn! Håper dere er friske og har en fin helg ♥ 

47 kommentarer

 1. Huff ! Det er virkelig helt forferdelig med omgangssyken. Vi hadde det hele gjengen da minsten var 3-4 uker. Jeg og hadde så intense magesmerter når det begynte å stabilisere seg at jeg virkelig trodde noe var galt. Tarmslyng eller noe. Lå på gulvet i fosterstilling og vred meg, kom i etapper liksom. Kan jo hende magesmertene har sammenheng med kort tid etter fødsel?! Har vertfall aldri hatt slike smerter i forbindelse med omgangssyke verken før eller etter dette.

  God bedring til hele familien ❤️

  1. Caroline

   Akkurat sånn! Det var helt grusomt, hele natta og store deler av gårsdagen :O Nelia har også klaget på magesmerter, men det er jo så vanskelig for dem å beskrive på samme måte som oss :/ Men hun sover i hvert fall om nettene <3 Tusen takk! Gleder oss til mandag nå 🙂 God helg <3

 2. Riktig god bedring til dere alle tre! Huff, det er helt forferdelig å ha omgangssyke. Kjenner flere som har det, så prøver å holde meg unna så godt jeg kan! Håper dere orker å julefilm-maraton eller noe annet hyggelig oppi all sykdommen<3

 3. Grunnen til at dette kommer fra barnehagen er at foreldre ikke overholder 48 timers regelen ved oppkast og diare. Jobber selv i barnehage og dette er et stort problem.

  God bedring

  Eva

  1. Helt enig med deg. Jobber også I bhg, og mange gir rett og slett blaffen I 48 timers regelen dessverre. Hvis alle overholdt den kunne det ihverfall forhindret at mange ble smittet, og det kommer jo alle til gode. Vi har hatt barn vi som som selv forteller at de har kastet opp på kveld / natten hjemme og kommer morgenen etter. Når vi da ringer foreldre og hører dette stemmer kryper se til korset og innrømmer det. Dårlig gjort ovenfor barna sine også, at de ikke får være hjemme til de er friske. De blir jo smittet på nytt av andre igjen også når de kommer for tidlig tilbake. Men det tenker de ikke på dessverre. God bedring til dere. Og hold Nelia hjemme til hun er 100 prosent smittefri.

  2. Helt sant. Blir fort irritert på foreldre som «skylder» på barnehagen når barnet blir sykt. Det er foreldrene sitt ansvar å passe på å ha barna hjemme til det er 100% friskt.
   Trur ikke alle forstår hvordan det faktisk er å jobba i barnehage, så gi oss ikke skylda for noe vi ikke kan forhindre 🙂

   1. Caroline

    Mari: Det var ikke meningen å gi «barnehagen skylda», om du tolket det sånn 🙂 Det er jo ikke så mye dere kan gjøre, og som du sier så er det foreldrenes ansvar.

  3. Kunne ikke vært mer enig Eva! Om folk hadde holdt ungene hjemme et par-tre dager hadde dette problemet vært mye mindre.

  4. Riktig! 48 timer etter at barnet har blitt frisk! Kjedelig men slik er det. Du får kose deg med Nelia hjemme på mandag☺

  5. Kunne ikke vært mer enig. Det er sp viktig med 48 timersregelen, selv om barne oppleves som friskt hjemme. Og vel og merke 48 timer fra siste tømming, ikke fra første.. Som jeg vet noen har trodd. Foreldrene bør også holde seg unna barnehagen 48 timer etter at de har vært syke, de er også smittsomme.. Selv om det ikke alltid lar seg gjøre, men det er fint å ha som en tommelfingerregel !

 4. Så forferdelig kjedelig! God bedring <3

 5. Uff, så forferdelig! Håper dere alle blir friske snart ❤ god bedring!

 6. Hoff! Det er virkelig noe man prøver å holde seg unna! Håper alle er bedre i dag og at dere er friske til mandag 🙂

 7. Kristin

  Mange som er syke nå :/ God bedring til alle 3 <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Kristin! <3

 8. wonderful pictures and wonderful this is your blog. what boots you have on this picture which I put a link to the picture. 🙂

  https://www.carolinebergeriksen.no/2016/10/30/halloween-2016-skrekkeparken/

  1. Caroline

   They are from Bianco by Camilla Pihl, an old collection :/

 9. Ann-Kristin

  Isj 🙁 Masse god bedring. Omgangssyke er for meg det verste som er,har fobi for å kaste opp.
  Her i huset er det vanlig med 2-3 slike runder i året,men jeg har holdt meg frisk fra det hele dette året,jippi 🙂
  Folk lo litt av meg og kalte meg hysterisk,men jeg bruker munnbind og stellehansker hjemme når jeg må stelle og ordne for de syke. Dobbelt munnbind i direkte «kontakt» med oppkast og diare.
  I sengene legger jeg kladder,dekker hele madrassen,slik at det bare er å dra av å hive rett i søppelet,hvis de små er uheldige.

  Så jeg fortsetter med det,og lever godt med å være «hysterisk», så lenge jeg ikke blir syk.

  God bedring til dere alle.

  1. S.Helene

   For noe tøv å si mener nå jeg. Dette ser ut til å funke for denne familien. Er det ikke bedre at ungene får ha frisk mamma og pappa slik at de klarer ta best mulig vare på dem? Om det betyr hansker og munnbind ved skift så er da vel det mye bedre for alle enn at hele familien skal ligge i fosterstilling på baderomsgulvet og krangle om å få bruke toalettet. Synes det var en god ide, magevirus kan være vannvittig smittsomt! Men alle får gjøre det som fungerer best for dem, uten å dømme andre som gjør ting på en annen måte enn en selv 🙂 Og hold 48 timers regelen alle foreldre!!

  2. Sånn er jeg og. Livredd. Når lappen kommer opp på døren, den omgangssyke lappen,da er jeg nervevrak 🙁 Verste jeg vet. Vil heller gå uten fot 1 mnd. Bare venter på det i huset nå… hjelp

 10. Jeanette

  Jeg hadde akkurat det samme en gang på julaften! Var helt grusomt rett og slett,det kunne jo komt hvilken som helst dag,men det måtte så klart komme på julaften av alle dager. Husker jeg var alene hjemme mens de andre dro til resten av familien og feiret,mens jeg spydde som bare det mens Sølvguttene sang julen inn i bakgrunnen.

  1. Caroline

   Haha 😀 Så grusomt :/ Og så på julaften :O

  2. Ugh! Kjenner meg så igjen i det du skriver med at det kan komme på hvilken som helst dag! Skjedde akkurat det samme med meg på julaften for et par år siden. Selvsagt MIDT i gaveåpningen. Orket ikke åpne resten av gavene engang. Haha 😀

 11. Det der er så grusomt. Hadde det alle fire på samme tid ifjor. Det er ikke uten grunn at vi skal bygge er ekstra toalett når vi bygger på
  😀

  God bedring til allemann 🙂

  1. Caroline

   Anbefaler 2 eller flere toalett ja :p Kommer godt med på dager som disse :p

   Tusen takk, Katti!

   Klem 🙂

 12. God bedring <3 uttales naia "Maja" eller NaIa, med trykk på i? Hvorfor har dere fjernet apostrofen? klem

  1. Caroline

   Det ble mer forvirrende enn avklarende, så da droppet vi den. Vi uttaler det som på dansk, om du forstår det bedre da? Med litt trykk på a. Ikke som i Maja 🙂

 13. Datteren våres hadde det tidligere i uken, så fikk jeg det natt til fredag selv. Hadde og store smerter p trodde på ett stadie at tarmen skulle sprekke, for det var så utrolig vondt. Jeg er gravid med nr 2 så det gjør det ikke noe bedre for svskap kvalmen heller dette her 🙁 god bedring!

 14. Great memories and also great outfits you had in those pictures. For bloggers like me you are a truly inspiration:)

  https://mihabalan.com/2016/11/19/553/

 15. Å nei, uff det er så mye rart som har gått nå. Her er vesla akkurat ferdig med vannkopper og øyekatarr, og jeg er også snart frisk fra såre rennende øyne. Det beste med å ha noe sånt er den deilige følelsen man får når man er frisk igjen:) God bedring til hele familien!

  1. Caroline

   Nei, så leit stakkar lille <3 Ja, så fort man glemmer hvordan det er å være frisk :O

   Tusen takk! Godt du er på bedringens vei 🙂

 16. Barnehagelæreren

  Huff da god bedring til hele familien. Hos meg har vi gode hygiene rutiner når et barn kaster opp eller får diare i barnehagen, nettop for å begrense smitteomfanget. Desverre er det ikke alle foreldrene som respekterer 48 timers regelen når barnet har oppkast eller diare. Om alle hadde gjort det ville vi i barnehagen iallefall kunnet begrense omfagnget av dette ,selv om vi ikke ville klart å stoppe det helt. Det beste du kan gjøre er å holde lille snupp hjemme til hun er hekt frisk.

 17. Dere har virkelig min dypeste medfølelse i dag, jeg har brukt hele lørdagen på legevakt og sykehus på grunn av mistanke om brudd. Kvelden skulle egentlig brukes til å dra på middag med kollegaer, men det gikk jo rett i dass (for å være litt krass). Utrolig kjedelig når slikt skjer 🙁

  1. Caroline

   Uff, så leit! God bedring <3 Og det er helt innafor å være krass nå, er utrolig lei meg for at planene gikk i vasken jeg også 🙁

   Klem!

 18. Belinda

  Uff! Ingenting er verre. Sønnen min på 10 måneder har holdt på fra mandag til torsdag…. Så det har vært litt av en uke her! Jeg og mannen har foreløpig sluppet unna, men jeg venter egentlig bare på det…. 😛 Usj! Det er rett og slett grusomme greier!

  1. Caroline

   Krysser fingrene! Og godt at gutten deres er frisk igjen 🙂 <3 De er så hjelpesløse når de er syke <3

   Klem!

 19. Violetta

  God bedring kjære Caroline ♡♡♡ til deg og dine ♡♡♡

  1. Caroline

   Tusen, tusen takk <3

 20. Usj! Omgangssyken er det verste som finnes! Håper dere blir fort friske og at lille Naia slipper unna. Hold lille Nelia hjemme på mandag og kos dere <3 GOD BEDRING <3

 21. Catrine

  Datteren min på 11 har holdt på fra mandag til onsdagen :/ Grusomme greier! Vi andre her hjemme venter bare på at det blir vår tur nå! Heldigvis er hun på bedringens vei 🙂

 22. Føler det alltid går sånn omgangssyke rundt jul!

 23. Her er vi dårlige også 🙁 Lille vil jo ikke ha mat heller.. Hva spiser dere når dere har omgangssyken?

  1. Caroline

   Boller og kjeks 🙂

   1. Kathrine

    Anbefaler Ritz kjeks og cola/sprite. Det gjør at du kaster lettere opp, men da får du det ut og blir fortere frisk 🙂

 24. Jeanette

  Vi hadde det samme i hus og meg selv inkludert med storesøster som da var tre og lillesøster på Knap tre uker, heldigvis holdt hun deg frisk og jeg leste at de sjeldent blir syke når de er under tre måneder da de fortsatt bærer mye av immunforsvaret til mor fra tiden i magen..:)

 25. Uffda, god bedring :))

  Jeg har selv hatt omgangssyken denne uken..Er barnehagelærer, så ble smitte på jobb..

  Håper dere blir bedre snart :))

 26. Uff, så slitsomt. Håper det går bedre med dere alle nå! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *