oppskrift-onsdag: parmesangratinert laks

141116_Laks_5707

For bare et par timer siden gikk det opp for Lars-Kristian hvorfor det heter oppskrift-onsdag.. Altså?! Etter fire år med denne kategorien, så forstod du først I DAG at det handler om samme bokstav? OppskriftOnsdag? Det samme gjelder jo FilmFredag. Haha! At det er muuulig. Si at det ikke er flere som ikke har skjønt den? Det er lov å si ja, altså 😉 Men bare nesten… Uansett! I dag serveres det fisk til folket og innenfor denne kategorien er laks blant det beste jeg kan bruke når jeg skal tilberede middagen selv. Det er utrolig godt og veldig enkelt, og dessuten er det mulig å lage nesten hva som helst – det blir som regel godt uansett. Denne gangen hadde jeg lyst på parmesan og ovnsbakte grønnsaker. Når julen nærmer seg er det alltid rosenkål som lokker på meg fra grønnsaksdisken, så da ble det slik! Og godt ble det også! 

parmesanlaks_4


3 personer  

♥ 4 laksefileter ♥ 3-4 ss. vanlig rømme eller lettrømme ♥ 150 gram revet parmesan ♥ sjalottløk ♥ 400 gram rosenkål ♥ 1 sitron ♥ olje ♥ 3 hvitløksfedd ♥ salt + pepper ♥ friske krydderurter som timian eller rosmarin 

parmesanlaks_1


slik gjør du 

Sett ovnen på 190 grader. Del rosenkålen i to og sjalottløken i to. Eventuelt i fire dersom løken er stor.  

parmesanlaks

Ha begge deler i en ildfast form, skvis saften av en sitron over og krydre med salt og pepper. Hell over en god del olje og bland godt. Grovhakk den ene hvitløksfeddet og bland inn. Deretter skal det inn i ovnen i 25 minutter. 

parmesanlaks_3

Riv parmesanosten og ha det i en bolle, bruk en hvitløkspresse til de to resterende hvitløksfeddene og bland det inn sammen med rømmen.

parmesanlaks_2

Legg fiskefiletene i en ildfast form og legg et lag med parmesanblandingen over. 

141116_Laks_5684

Ta ut grønnsakene og sett inn fisken, den skal stå i ca. 15 minutter. Ta den deretter ut og sett grønnsakene inn igjen i rundt 5 minutter. 

parmesanlaks_5


Deretter er det bare å servere – gjerne med friske krydderurter! Så utrolig godt og veldig enkelt 🙂 

39 kommentarer

 1. Men gud så gott! Varifrån får du alla recept och idéer? 🙂
  På bloggen har jag skrivit om träning under graviditeten – kika gärna in, läs och säg vad du tycker 🙂
  Kram <3

 2. Christine

  Åh nei, tror jeg må «joine» Lars Kristian, har ikke tenkt over at Oppskrift-Onsdag matcher 😀 😉 Filmfredag har jeg bare tenkt hang sammen med at det er i helgene man oftest har tid til film … 😀
  Ha en god uke videre!

  1. Caroline

   Hahaha, jeg som synes det er såå logisk :p

   En god uke videre til deg også, Christine <3

 3. Haha, nei det har ikke jeg heller tenkt over 🙂

 4. Christina

  «Huh»??? Aldri tenkt tanken

 5. Haha, denne har ikke jeg heller forstått! Jeg trodde det bare var fordi det var onsdagen du valgte å dele oppskrifter på 😛 Ha en fin kveld <3

 6. Cathrine

  Hvor er bestikket i gull fra? Det er så fint!

  1. Caroline

   Det er fra room21.no 🙂 Merket er House Doctor.

 7. Ranveig

  Nam, så veldig godt ut 🙂 Skal du legge ut oppskrifter på julebakst dette året også? Håper det 🙂

  1. Caroline

   Det har jeg ikke tenkt på ennå, men det kan godt hende at det kommer en og annen oppskrift 🙂

 8. Nå er jeg pirkete og teit, men oppskrift-onsdag klinger så dårlig, tungt å si liksom:p
  Retten så forøvrig innmari god ut, aldri tenkt på at laks og parmesan kunne funke! Parmesan er liksom forbeholdt pasta og salat her i heimen. Skal prøves til helgen 🙂

 9. Fast leser

  Ups, er visst i samme kategori som Lars-Kristian der! Måtte til og med lese setningen de to ganger for å forstå hva du mente:-D:-D …er det mulig

 10. Hvor er det lekre rivjernet fra??! #måha

  1. Caroline

   Det er fra Bloomingville 🙂

 11. Haha, det har jeg heller ikke tenkt over, som frokost fredag:)

 12. Kristine

  Må rekke opp en skjelvende hånd å henge meg på LK der. Haha!:o)

 13. Oops skjønte det ikke jeg heller

 14. Melder meg inn i LK klubben

 15. Ikke tenkt over det heller

 16. Aldri tenkt over, gitt…

 17. Hehe, jeg har heller ikke skjønt det.

 18. Hei! Jeg testet idag en oppskrift du har lagt ut på pannekaker. Oppskriften var Philadelphia , egg og kanel. Det gikk ekstremt dårlig- for de ble ikke stekt som ordentlige pannekaker ? De formet seg aldri og det hele ble scrambled pannekake hvis du skjønner. Hva har jeg gjort feil mon tro?

 19. Hahaha! Måtte le litt for meg selv da jeg leste dette, for jeg har vært trofast leser så lenge jeg kan huske, og jeg digger oppskrift-onsdag, men jeg har heller aldri tenkt over dette.

  Takk for en ny og inspirerende oppskrift! Skal prøves 😀

 20. Jeg har heller ikke tenkt over det 😀 dette hørtes som alltid godt ut. Jeg er ikke spesielt glad i laks, men kan se for meg at dette også passer godt til kylling.

 21. Ser veldig godt ut 🙂
  Eneste er at jeg ikke kan fordra LØK av noen slag hehe, og du bruker så mye løk i oppskriftene dine 😛
  Men jeg pleier og bytte ut løk med stekt sopp av forskjellige typer 🙂
  Liker du ikke sopp? Siden det nesten aldri er med i oppskriftene dine 😉
  (Ønske til neste onsdag er en oppskrift på soppstuing )

 22. God morgen!
  Nysgjerrige meg har tenkt på en ting jeg har lyst til å spørre deg om. Personlig er jeg «avhengig» av kollegene mine. De gir meg skryt og konstruktiv kritikk, eller et spark bak om trenger det. Vi har det veldig hyggelig på jobb og kjenner hverandre på det personlige planet også, ikke bare som kolleger. Jeg kan ikke se for meg å ha en jobb der det bare er meg liksom, slik som du har, så jeg lurer på hvordan det egentlig er? Vet jo at du ikke er helt alene, men du møter jo ikke opp samme sted med de samme folkene for å jobbe mot et felles mål. Akkurat nå ville du ikke vært på jobb uansett pga Naia selvfølgelig, men jeg regner med du skal fortsette å blogg som jobb en stund til. Kunne du ikke skrevet litt om hvordan det er å ha blogg som jobb? Er det ensomt? Stressende å ikke vite hva de neste mnd bringer? Føler du deg fri, eller knyttet til dataen? Savner du å ha et kontor med kule kolleger å gå til? Alt mulig sånt lurer jeg på.

  Ha en fin dag 🙂

 23. ÅÅ, så fint bestikk. Hvor er det fra? 😀

  1. Caroline

   Room21.no/House Doctor 🙂

 24. Ha ha ! har ikke tenkt på at det er sammenheng jeg heller.

  Ha en fin uke videre!

 25. Nej?! Altså det er da indlysende hvorfor det hedder OpskriftOnsdag? Hahah..hvor er han herlig 😉

  Maden ser lækker ud, det må prøves!

 26. Hei! Dette så spennende ut, takk for oppskrift. Går det ann å bruke frosne rosenkål? Hva brukte du?

 27. Haha, jeg har faktisk ikke tenkt over det, jeg heller. Denne oppskriften ser for øvrig helt digg ut! For første gang skal jeg prøve en oppskrift. Jeg er ikke noe tess på kjøkkenet, så hvis oppskriftene er for avanserte, eller inneholder ingredienser jeg er allergisk mot, er jeg ikke oppfinnsom nok til å erstatte ingrediensene med noe annet og gir opp… Haha, er så håpløs på matlaging. Men denne SKAL jeg prøve!

 28. Ser at ingen har tenkt på sammenhengen før, men jeg har faktisk gjort det! 😉

 29. Har en doktorgrad, men Film-Fredag Oppskrift-Onsdag 😀 Nei!

 30. Prøvde denne i dag, men droppet de ovnsbakte grønnsakene og lagde søtpotetmos i stedet. Utrolig godt!!! Skal definitivt lage det flere ganger 🙂 Takk for oppskrift!

 31. Dette fikk jeg lyst til å prøve å lage 🙂 ser fantastisk godt ut !!

 32. Ingvill

  Siden du ammer, merker du ingenting til luft i magen hos Naia når du har spist dette? Altså siden det inneholder mye løk og rosenkål? Jeg har akkuratt fått mitt første barn og tør rett og slett ikke spise løk eller kål av frykt for at lillemann skal få plager av det.
  Det så virkelig godt ut ihvertfall 🙂

  1. Caroline

   Har ikke merket noe til dette, ikke med Nelia heller 🙂

 33. Du burde prøve å bruke torsk i noen av oppskriftene istedenfor laks, det er megadigg! Mye mer struktur i kjøttet, og litt renere smak, da torsk ikke er oppdrett og derfor har mindre fett:) Jeg har traumer fra kokt torsk i barndommen, men å bruke det til typiske, ofte ovnsbakte, lakseoppskrifter er veldig godt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *