hva skjer i morgen?

091116_valgdag_4234

For en dag! Vi har nettopp satt oss ned etter å ha fått begge jentene i seng og jeg trenger bare noen minutter for å komme til meg selv, kjenner jeg. Det har virkelig gått i ett i dag: for det første er det ikke alltid like lett  å komme seg ut av døren tidsnok når du skal ha med deg to barn, så ja. La oss bare si at jeg mistet timen min hos øyelegen. Jeg ringte og sa ifra at jeg ble ca. 15 minutter forsinket, men hun sa jeg skulle komme likevel. Da jeg kom dit fikk jeg derimot vite at de hadde lunsjpause til kvart på ett og at neste ledige time var klokken tre?! Det hadde jeg ikke mulighet å vente på, ettersom jeg hadde en annen avtale innen den tid. Så da måtte jeg bare avlyse. Flotte greier. Så hentet vi Lars-Kristian og på veien derfra oppdaget vi fire ungdommer som klamret seg etter en buss. I fart! Hæ?!? Hva skjer? Hvorfor gjør noen sånne ting? Jeg forstår at det kan virke kult og tøft og alt det der, men når konsekvensene faktisk er livsfarlige, så er det alt annet enn alt det nevnte. De klamret seg fast, veiene var glatte og bussen var minst oppe i 40 kilometer i timen på et punkt. Jeg filmet det og la det ut på snap chat (carobergeriksen) og reaksjonen lot ikke vente på seg. Forståelig nok. Men kjære dere, ikke gjør sånne ting! Da bussen bremset litt ned på grunn av en fartsdump, hoppet han ene av i fart og snublet bortover veien før han var på fortauet. Hadde vi ikke vært så klar over hva som faktisk hendte, kunne vi kommet fortere og truffet ham.

091116_valgdag_4238

Vær så snill og ikke lek med livet på denne måten, samme hvem dere prøver å imponere! Det kan gå på livet løs og dessuten kan det få alvorlige konsekvenser, ikke bare for dere som gjør sånne ting, men også for føreren av bussen og også for andre som kan bli involvert. Og nei, disse guttene gjorde det ikke fordi de hadde mistet bussen, for resten av gjengen hoppet av lenger borte i veien, snudde og gikk tilbake samme vei som bussen hadde kjørt. Det var ikke lange biten, ca. 600 meter og derfor mer enn langt nok. Jeg ble helt satt ut, men samtidig veldig glad for at de ikke klamret seg på lenger enn de gjorde. 

091116_valgdag_4299

En annen ting som har skapt hodebry i dag er selvfølgelig valgkampen. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så inn i det at jeg har hatt valgvake og hele den pakka der, men det er klart jeg følger med. Så da Lars-Kristian langt i det fjerne hvisket over dynekanten min i dag tidlig at Trump etter all sannsynlighet var den neste Presidenten i USA, skvatt jeg opp av sengen umiddelbart. Drømte jeg? For det var jo helt utenkelig at Donald Trump faktisk kunne vinne. Alle meningsmålinger pekte jo mot Hilary Clinton? Nå skal ikke jeg mene altfor mye om henne og hvorvidt hun faktisk hadde vært et bedre valg, men at USA  skulle velge en mannssjåvinist, en lystløgner, rasist, mobber og konspirasjonsteoretiker til sin neste president, det hadde jeg aldri trodd. Et minimumskrav burde være at Presidenten kunne oppføre seg i det offentlige rom, men Trump får jo ikke en gang lov til å styre sin egen twitterkontoen av kampanjeledelsen sin, i frykt for hva han kan finne på! Jeg håper virkelig vi blir positivt overrasket! Han sitter heldigvis ikke alene med makten, og forhåpentligvis er det ansvarlige mennesker i kongressen i tilfelle han skulle miste hodet helt. Det jeg derimot vet er at mange mener at dette er et valg som vil skape mer splittelse i verden, på et tidspunkt hvor vi trenger kjærlighet og samhold mer enn noen gang. Uansett var det et overraskende resultat for de fleste, og jeg må si at jeg er spent og litt nervøs for følgene. 


Bah, denne dagen må bare gå over til morgendagen. Jeg tror jeg trenger en lang dusj nå. Vi sees når det er torsdag 🙂  

63 kommentarer

 1. Isabell

  Hei! Er tøflene fra UGG? Klem til deg.

 2. Er det rødvin du drikker? I så fall, av ren nysgjerrighet, hvordan gjør du det i fht ammingen? Spør fordi jeg elsker rødvin, men har ikke smakt vin siden jeg ble gravid i fjor sommer da jeg siden da har gått gravid og deretter ammet og det gjør jeg fortsatt. Orker ikke dette pumpe/flaskestyret. Og en ting til; creds til deg for ydmykhet ang Trump og det styret der. Tror vi er mange i Norge som tror vi vet bedre enn amerikanerne hva som er best borti der. Men faktum er at de aller fleste av oss har jo egentlig ikke peiling.

  1. Nå synes vel over 50% av amerikanerene at trump er helt på jordet da. Men vi får se. I forhold til de forventningene de fleste har til han så kan det vel egentlig bare gå oppover :p

  2. Ang amming og alkohol. Melka har samme promille som blodet ditt, og drikke mens man ammer blir derimot ikke det samme som når man er gravid. Er man gravid så får jo fosteret samme % som mor.
   Drikker man et glass vin er sannsynligvis Melka promille fri etter ca 3 timer.

 3. Tenk de som må få barna ut til et visst klokkeslett (gjerne 07/07.30) hver eneste dag! Det må være litt av et stress, haha.

  Synd at du ikke fikk time hos øyelegen, og så dårlig gjort å si at du kunne komme uten å informere om at det kunne ta så lang tid, synes nå jeg.

  1. Hva ville du oppnå med denne kommentaren? Det er vel ikke så mange som må dra 7-7:30 med to barn hver dag med en 8 uker gammel baby?

   1. Renate

    Jeg har ikke barn selv, så jeg ville ikke oppnå noe, det var bare en tanke 🙂 Jeg synes det virker så slitsomt, spesielt etter det Caroline skriver her.

    De fleste familier må vel det, og det er vel enklere med en baby på 8 uker og en treåring, enn en treåring og en seksåring.

   2. Caroline

    Renate: Ja, jeg er glad jeg ikke har det tidspresset :O Vi merker det ganske så bra om vi skal reise med begge barna, sammenlignet med når det kun er Nelia eller Naia 🙂

   3. Haha, j o selvfølgelig er det mange av oss!

   4. Ilaria ~

    He he, ja det er mange av oss ja!
    :-))

   5. Ehh… Jo det er nok en del som må det 😉 har man barn i småskolealder så må man tidlig avgårde – baby eller ikke!

 4. Dette er jo major setback for USAs historie. Tenk å velge en så sexistisk mann som president i 2016.
  Så et utrolig bra svar til en tweet idag. Den opprinnelige tweeten kom fra en relativt kjent YouTubeer og løs som følger «i just pray all of those young & in school don’t let this election effect their friendships & relationships.» Det ene svaret hun fikk traff meg rett i hjertet, så sant. » this does ruin my friendships and relationships because i don’t need anyone in my life against basic human rights». Det er så sant, for jeg skjønner virkelig ikke hvem som vil ha en president som kjemper for friere våpenlover (for jo fler som eier våpen, jo ferre masseskytinger blir det og jo ferre dør. Logisk.). Hvem vil ha en president som kjemper for å gjøre abort ulovlig. Hvem vil ha en president som mener alle meksikanere er voldtektsmenn. Hvem vil ha en president som tenkt så negativt om kvinner?

  Men det sjokkerer ikke, for enkelte deler av USA er faktisk så utrolig mindre opplyst enn resten av vesten/oss.

  Mange vil kanskje mene jeg blander for mye følelser inn i det hele. Men det er nettopp dét dette handler om, følelser og å føle seg trygg.

  Til sist kan jeg jo legge til at vi får prise oss lykkelig over at det faktisk er veldig begrenset hva han faktisk får utrettet alene;)

  1. Og jeg er enig med deg, hvorvidt Hillary egner seg kan diskuteres. Tenk da, så mange innbyggere i USA også står det mellom de to.

  2. Jeg vil gjerne at abort skal være ulovlig! Det er i mine øyne å ta liv. Siden du lurte på hvem som mente det.

 5. Clinton er like dårlig som han er…..endelig blir det slutt med korrupsjon forhåpentligvis! Hadde ikke trodd det som har skjedd selv men ..helt ærlig …Clinton er sponset og betalt ….hun vil krig fordi det betyr penger… Norske medier overdriver litt….slapp helt av…norsk økonomi er ikke veldig avhengig av USA…

  1. Haha, jeg håper dette er en ironisk kommentar? Tror du helt ærlig at trump ikke er korrupt? Og dessverre så er vi en del av verden og blir påvirket av et ustabilt USA :/ Clinton er alle de tingene du skriver om, men hun er i det minste stabil og fremmer ikke rasisme og diskriminering. Bare tanken på at USA melder seg ut av NATO og lar Russland holde på som de vil får meg til å grøsse på ryggen.

   1. Nei, denne kommentaren var ikke ironisk i det helle tatt 🙂 Clinton er sponset av Saudic Arabia blant annet…det er godt å lese The Wall Street Journal ikke kun europeiske aviser, ha en fin helg !

 6. Trump vil nok endre sin retorikk og lederstil nå som han blir president, det gjenspeilte seg allerede i seierstalen hans. Synes for øvrig dette klippet sa mye om hvorfor han ble valgt: Trump’s election will be the biggest «Fuck You» in human history – Michael Moore https://www.youtube.com/watch?v=pADHLsECWxY

  1. Helt enig !

 7. vet leserne dine at du endrer kommentarer?

  1. Caroline

   Jeg pleier ikke å endre kommentarer, Malin, men jeg har muligheten til å gjøre det. Noen ganger må jeg gjøre det av ulike årsaker, i ditt tilfelle gjaldt det et tema som jeg ikke ønsker å diskutere, og da tok jeg bort den delen av setningen som avslørte hvilket tema det gjaldt for å unngå at det skulle bli en diskusjon under den aktuelle kommentaren.

 8. Hei! Hva tenker dere om å publisere en slik video hvor alle personene er identifiserbare?

  1. Caroline

   Hei Marthe!

   Ungdommen i filmen er ikke identifiserbare for andre enn de som kjenner dem, uansett så håper jeg at foreldrene kjente dem igjen.

   1. Jeg er enig med Marte her, og lurer på hva dere tenker om det.
    Det er vel ikke akkurat slik at man skal dele bilder og videoer av personer og folk uten samtykke, uansett hva de gjør.

   2. Caroline

    Som jeg svarte over til Marthe så er ikke personene i filmen identifiserbare for andre enn de som kjenner dem. I tillegg trenger man ikke samtykke når man deler bilder eller filmer som er av allmenn eller aktuell interesse. Det finnes også flere andre unntak hvor man kan dele bilder og filmer av andre personer uten samtykke.

   3. Personene er absolutt ikke det man kan kalle identifiserbare. Jeg kunne feks aldri funnet ut av hvem noen av de var. Selvsagt vil kanskje foreldrene kjent de igjen, men det håper jeg. Og det de gjør er ulovlig, og da pleier til og med politiet og gå ut med bilder av personene for å finne ut hvem de er.

   4. Kristin

    Jeg kjenner jeg er veldig spent på hvilke paragrafer du ønsker å henvise til i forbindelse med denne kommentaren din her, Caroline?

   5. Caroline

    https://delrett.no/nb/sporsmal/publisere-bilder-og-film-uten-samtykke

    Media bruker den type bilde og film ofte, det gjorde de med denne også. Det finnes også en rekke andre områder og situasjoner hvor man ikke trenger samtykke.

   6. Men man kan jo likevel synes det kan være interessant å spørre deg hva du tenker om saken. Hva hvis (ja, jeg veit at sjansen ikke er stor men den er der faktisk) et av disse barna har flyktet fra den ene forelderen sin pga mishandling og bor på hemmelig sted? En forelder vil kjenne igjen barnet sitt, og på tross av at det er idioti å henge bakpå en buss så kan en sånn video i værste fall få uante konsekvenser. Just saying…

   7. Caroline

    Det hadde selvsagt vært fryktelig synd, og derfor er det relativt strenge regler for når man kan dele bilder og filmer av personer uten samtykke. Dette tilfellet var derimot ett av unntakene hvor det er greit.

  2. Hva som er galt med det egentlig? Spesielt i et tilfelle som dette når ungdommene faktisk ber om oppmerksomhet.

 9. Er enig i at dagen har vært rævva. Er litt som den morgenen man våkner og alltid kommer til å huske hvor man var i det Trump vant, frykter jeg. Litt som det de eldre sier om oddvar brå. Litt som vi, i vår generasjon, alltid vil huske hvor vi var 11. Sept, eller dagen etter utøya.. Tragisk rett og slett 🙁 Tusen takk for at du nevner det i det minste. For det er verdt å nevne, mtp framtiden i vår eksportnasjon (hvis han får det som han vil..)

 10. Du får sagt det! Akkurat sånn føltes dagen i dag! Du er herlig:-)

 11. Tror du leserne dine driver å henger seg bak på busser ? 😉 . Litt feil målgruppe å ta det med kanskje. Men var det en rutebuss? Ringte dere politiet ? Kom de med en gang? Dere så seansen fra nært hold virket det ut som.

 12. Kjære Caroline!
  Må bare si at jeg er så utrolig imponert over alt du får til! Jeg fikk mitt første barn, en jente, noen dager før deg, og jeg føler at dagene min går i ett enda jeg kun har henne og meg selv å tenke på! Er i permisjon også, så ingen jobb eller noe som jeg også må vie tid til. Så at du klarer å sjonglere mellom å ta deg av en nyfødt som inkluderer mye i seg selv, en på tre år, trene, lage mat, og ikke minst, opprettholde det nivået du gjør på bloggen din, det er bare helt fantastisk! Og i tillegg se så fresh og flott ut hver eneste dag. Noen ganger tenker jeg at du rett og slett er superkvinnen! Jeg synes det er så utrolig fasinerende å se en kvinne være så dedikert som det du er, og gjøre en så utrolig god jobb på alle områder. Det krever mye, og det er absolutt ikke alle som hadde klart det du gjør. Vær stolt av deg selv, og vit at du gjør en mer enn god nok jobb. Unner dere alle fire (seks, med hundene;)) alt godt, og tusen takk for all inspirasjon du gir meg:) kos dere videre i tiden fremover<3
  Klem fra meg

  1. Caroline

   Tusen takk, og gratulerer så masse med en liten jente 😀 Jeg får heldigvis masse hjelp av Lars-Kristian, spesielt nå når fotballsesongen er over 🙂

   Klem <3

  2. Når man har en så og si hjemmeværende husfar, så er det vel ikke noe problem.

   1. Caroline

    Har jeg hatt en hjemmeværende husfar? :p

  3. Men husk at det er mer enn ok og veldig vanlig å føle slik du føler. Å ta vare på en baby er for de aller fleste nybakte mødre mer enn nok.
   Carolines tempo og aktivitets nivå er ikke «normalen», så ingen må ha dårlig samvittighet eller føle seg mislykket om man ikke har tid/krefter til Carolines tempo.

 13. American Voter

  Hei! Jeg er amerikansk, jeg, og vil bare kommentere litt her. Kanskje kan det hjelpe så at vi kan forstår hverandre mer? Det vil vi for hele verden, som du skriver. Som noen andre sa, jeg vil takke deg caroline, for ydmykheten. Vi følte oss «between a rock and a hard place» når det gjaldt valg av president. Hver av oss som stemte tok valget utifra mange forskjellige opplysninger. Dette var veldig komplisert! Jeg blir så lei meg når jeg ser alt som blir skrevet om at vi er bare rasister og tullinger (ik på bloggen her) pga et valg, der vi hadde nesten ikke valg. Tror ikke halvparten av dette leit skulle verden faktisk si høyt til hverandre. Amerikanere er mindre opplyst:)? Har du reist mye i USA, du som skriver det? Jeg har bodd i Norge og i USA – og «opplyst» for meg betyr å kunne forstå at det finnes mange måter å leve på, som kan være faktisk like bra. Alle er like verdt uansett meninger, statsborgerskap, samfunnstilling, kjønn, osv, osv. Det skulle tatt seg ut om amerikanere hadde like mange meninger om valg av norsk statsminister, for ikke å snakke om måten å leve på;).
  Ville rett og slett bare stikke innom å si at vi har ikke gått fra vettet her ass:). Vi er spente vi også! Takk og lov for at det er 3 bransjer som styrer landet, ingen som kan overkjøre den andre. Og jeg sier som President Obama: Nå er tiden for «unity». Dette er så mye større enn ETT menneske. Dette er et system lagt ned for snart 250 år siden. Våre individuelle meninger er ikke mere verdt enn fred. I USA og i hele verden. Han oppmuntret landet å stille seg bak folkets valg (vanskelig, jeg vet), for at freden(igjen, jeg vet:hvor mye fred det ER, kan diskuteres) kan bevares og vi her i USA kan vise dere alle der ute i verden: dette klarer vi….*krysseraltvihar*

 14. Er sykt glad det ikke ble Clinton jeg da, da det kunne hatt mye større betydning for Norge og Russland. Hadde hun vunnet ville det mest sansynlig blitt krig om kort tid. Mye av storyene om Trump er betalt for at det skal være negativt, mens Clinton har jo løyet til både fbi og mange flere. Dette r en mann som ikke er redd for og si det han mener selv om noen/mange ikke er enige. Tror ikke det kommer til og bli så ille som media skal ha det til 🙂
  Og ps, nå må folk snart slutte og spille «rassist kortet» det begynner og bli veldig oppbrukt. Se bare her i norge hvor mye muslimene prøver og endre norge til fordel for sin religion. Dette er jeg sterkt imot, MEN jeg er da vel inger rassist for at jeg støtter min egen kultur mer enn noen andre sin?

  1. Klarer ikke la vaere a kommentere pa kommentaren din, Irene. For meg er den skremmende.

   For et forste – hva vet du om Clinton er korrupt og har «loyet til bade fbi og mange flere»? At FBI (som meldte om videre etterforskning 11 dager foer valget og dermed ikke kan kritiseres for a vaere spesielt Clinton-friendly..) har etterforsket Clinton hele to ganger og ikke funnet grunnlag for a ta det videre burde eller straffeforfoelge henne pa noen som helst mate ma da veie relativt tungt?

   Men, foerst og fremst, det spiller liten rolle hvordan mediene spinner Trumps kommentarer – nar det videofilmes og vises til offentligheten er det da ikke spesielt utfordrende for den enkelte a gjore seg opp en egen mening. Han har gjort narr av handikappede, av kvinner, av latinamerikanere og av joeder. To name a few. Dette handler ikke om politikk eller a vaere «politisk korrekt» – det handler om verdier og om a vise medmenneskelighet ovenfor andre enn seg selv og sine.

   1. Hillary ler rått under ett intervju der hun snakker om at de drepte Gadaffi. Det er ikke vanskelig å finne pålitelige kilder som verifiserer athun ikke har rent mel i posen.

 15. Håper for all del dere prøvde å stanse bussen, snakket til barna eller gjorde et eller annet!? Det er utrolig dårlig hvis dere bare lot det passere og kun skriver om det her..

  Håper du får en bra dag i dag!

  1. Caroline

   Bussen var i fart, så det var ikke så mye vi kunne gjøre for å stoppe det da det skjedde :/ Vi snudde bilen rundt og kjørte tilbake til guttene etter at de hoppet av, men de var ikke spesielt interessert i det og forsvant nedover en sti bort fra veien :/ Vi snakket med Nettbuss Sør i går og jeg tror de skulle ta kontakt med den aktuelle skolen.

 16. Bra at du filmet og forteller om ungdommene som hang på bussen. Det de gjorde er meningsløst og kunne endt med dramatiske konsekvenser for både dem og andre i tafikken.

  Presidentvalget: Jeg håpet også på Hillary, men siden den jevne amerikaner ikke er de som bor i fine strøk, og har orden på økonomi og annet så skjønner jeg hvorfor det ble Trump.
  Den jevne amerikaneren jeg snakker om er de som ofte er uten utdannelse- derfor ofte kunnskapsløse, mange har flere deltidsjobber (om de har jobb) for å forsøke å få endene til å møtes, dårlig helse, de bor i strøk med mye kriminalitet og dop, og de hater politikere.Av disse var det mange som ikke stemte – men også svært mange som stemte på Trump ,fordi de har hørt at Hillary er en løgner….Dette er både hvite, afroamerikanere, latinere etc.
  Se denne dokumentaren som forteller endel om det :)https://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret/MUHH19000016/sesong-11/episode-1

 17. Altså, er det mistanke om hornhinne betennelse, skal du til lege raskt. Nå har du gått I flere dager med dette…Da må du prioritere det som er viktig, da må vel det være legen, og da avlyse andre avtaler….

 18. Flott innlegg! Håper noen kjenner igjen guttene, neste gang kan det gå galt.
  Ønsker deg en fin torsdag

  1. Caroline

   Det håper jeg også 🙂

 19. Syns det var jævlig unedvendig av deg å filme de guttene som sto på bussen. du er rett og slett dum!!!!

  1. Caroline

   Tusen takk..

   Det eneste som var dumt da jeg gjorde det, var guttenes valg om å stå bak på bussen og risikere sitt eget liv.

  2. så slemt av deg å kalle andre dum, du trenger ikke være enig i hva Caroline gjør men høflig og ikke kalle andre stygge ord må du ha lært av dine foreldre.

 20. Veldig fint skrevet, Caroline! Ha en fin torsdag.

  1. Caroline

   Tusen takk, Helene 🙂

 21. Hei! kjempefint innlegg, lurte bare på hvor buksen din er fra? 🙂

  1. Caroline

   Mango, men den er gammel 🙁

 22. jeans brand?:)

  1. Caroline

   Mango, men den er gammel :/

 23. Kjære Caroline,
  Det er ikke så ofte jeg kommenterer på blogger, og jeg vet det er mange som har sagt det før meg, men jeg må bare si det; jeg blir så imponert over deg gang på gang, hvordan du klarer å beholde roen og svare leserne dine på en ordentlig måte, til tross for hvordan noen snakker til deg.
  Jeg synes bloggen din er fantastisk å lese, den er gjennomført og du skrive så utrolig bra.
  Ha en fortsatt fin torsdag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂 Det betyr mye for meg <3

  2. Birgitte

   Enig med Emilie! 😀 <3

   1. Caroline

    Tusen takk, Birgitte <3

 24. Hei! God torsdag! Men, altså hvorfor en diskusjon om Trump og Clinton? Her blir jo ikke leserne enig, så tenker at din blogg ikke er stedet å diskutere det amerikanske valget? Spent på hva du skal fotograferes til i morgen siden du må ha langt hår! 🙂 Synes du er mer sofistikert med det korte. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *