grønnsaksgrateng med pestosaus

oppskrift-onsdag_5

Hei oppskrift-onsdag! I dag får dere servert en kjøttfri grateng som smaker helt fantastisk – grønnsaksgrateng med pestosaus! Jeg brukte bare alt vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet, så dette er perfekt å lage når du har litt av hvert til overs. Du kan fint bruke akkurat hvilke grønnsaker du vil og gjerne pesto på glass også, dersom du ikke har tid til å lage selv – pesto alla genovese fra barilla er favoritten her og den kom godt med i denne retten! Finn frem notater på mobilen eller god gammeldags penn og papir for å skrive handleliste og følg med! Dette bør du lage til middag i dag 🙂 

oppskrift-onsdag_6

dette trenger du til 2 voksne + 1 liten 

♥ 1 stor brokkoli ♥ 1 stor søtpotet ♥ 3 gulrøtter ♥ 1 bit kålrabi ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 spisspaprika ♥ 1 purreløk 

oppskrift-onsdag

♥ 190 gram pesto ♥ revet ost ♥ 2 kremost naturell ♥ 1/2 boks creme fraiche ♥ salt + pepper 

oppskrift-onsdag_1

slik gjør du 

Sett ovnen på 150 grader. Del opp alle grønnsakene i passe biter. Finhakk hvitløksfeddene. Kok opp en stor kjele med vann og når det koker har du oppi brokkoli, gulrøtter, søtpotet og kålrot. La grønnsakene koke seg passe møre før du heller av vannet. Ha godt med smør i en stekepanne og tilsett hvitløk, purreløk og paprika til pannen. La det surre godt i smøret før du setter det til side. 

oppskrift-onsdag_2

Ha alle grønnsakene i en stor bolle. Bland sammen kremost, creme fraiche og pesto, og ha blandingen over grønnsakene i bollen sammen med salt og pepper. Rør godt og smak til med salt og pepper. 

oppskrift-onsdag_3

Ha blandingen i en stor ildfast form og topp formen med revet ost. Nå skal hele formen inn i ovnen i ca. 20 minutter. 

oppskrift-onsdag_4

Så er det bare å nyte! Server gjerne med litt frisk basilikum til, smaker helt fantastisk! 

oppskrift-onsdag_7

– mmmm – 

oppskrift-onsdag_8

19 kommentarer

  1. Den ser veldig god ut. Prøver ut den en av dagene 🙂

  2. Digger deg Caroline! Du er så flink og god!

    Denne middagen her kan du gjerne spise til middag, men disse ingrediensene utgjør nærmere 3 000 kalorier! Litt vell mye for akkurat meg å spise 1/3 av en så kaloririk middag til hverdags 😉

    1. Da kan du jo evt bruke lettprodukter, og bytte ut noen av ingrediensene med noe mindre kaloririk. 🙂

  3. Dette så nydelig ut. Passer perfekt for meg som har lett etter inspisasjon til mat med mye grønnsaker. Men koker du virkelig brokkoli like lenge som søtpoteten? Jeg tenker at brokkolien blir ihjelkokt lenge før de andre ingrediensene er ferdige.

    1. Jeg lagde denne retten. Veldig godt:-)

  4. Åhhhh nammis, denne ser kjempe god ut og må prøves ut 🙂 Ha en fin onsdag fine deg 🙂

  5. Ok looks so yummy.. and made me hungry haha:)) but I always like to go to your blog for some inspiration.
    xx Marketa

  6. Kjersti

    Ser godt ut, men lurer på om man egentlig trenger å koke grønnsakene først.

    1. Caroline

      Du må ikke gjøre det, men kanskje f.eks potetene blir litt bedre om de får koke litt først. I ovnen ligger de jo under mye ost, og vil da ikke bli ordentlig grillet slik som de blir ved ovnsteking.

  7. Synøve

    Fin oppskrift, men jeg håper at du – som kvinne, mor og medmenneske – har noe å si om valgresultatet i USA. Fint å få høre hva du tenker:)

  8. Hei Caroline! Hva synes du om Trump skal bli president?

  9. Irmelin

    Det hørtes godt ut! Men koker du alle grønnsakene like lenge?

    En annen ting: jeg ser at det er noen i kommentarfeltet på forrige innlegg som også heter Irmelin, så jeg bare lurer på om du ser at det ikke er meg? Fordi jeg vil ikke nødvendigvis være enig i det en annen Irmelin sier! Så jeg håper du ser at det ikke er meg som legger meg oppi hvordan du komponerte de bildene…

    Håper du har fått sjekket øyet ditt pg fått behandling 🙂 Og jeg ønsker deg en god kveld!
    Hilsen Irmelin S

    1. Caroline

      Ja, men du kan med fordel koke f.eks potetene lenger enn brokkolien 🙂

      Ja, jeg ser ip-adresser og eposter, så da vet jeg hvem som er hvem 🙂

  10. Vi lagde dette i går og det ble veldig godt! Vi brukte mer hvitløk og veggies….yummy! Takk 🙂

    1. Caroline

      Så bra 🙂 Og takk for inspo! 🙂

  11. Så deilig middag! Hvor er glasset på det siste bildet fra? 🙂

    1. Caroline

      Åhléns 🙂

  12. Cecilie

    Takk for inspirasjonen! Jeg lagde dette idag, men halvparten av porsjonen. Brukte det som tilbehør til fisk og ris og det var rikelig og veldig godt:) selv mannen som er skeptisk til pesto og brokkoli synes det var godt 🙂

  13. Kristin

    Tusen takk for inspirasjon! Dette skal samboeren og jeg lage denne uka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *