føl deg tryggere med smartklokke

xplora_1

Nelia er kanskje litt for ung ennå, men da vi fikk spørsmål om vi ville teste en smartklokke, ble jeg umiddelbart nysgjerrig. Hva er en smartklokke? Det er faktisk en komplett mobiltelefon, spesielt laget for barnet ditt, men den er utformet som en klokke! Utrolig smart i årene før barnet ditt blir gammelt nok til å faktisk ha en håndfast mobiltelefon. 

xplora

Ved å bruke en smartklokke i stedet for en mobiltelefon får du fortsatt kontakt med barnet ditt, men du unngår at barnet ditt bruker for eksempel internett, sosiale medier eller har kontakt med fremmede som du selv ikke har kontroll over. Dessuten er en klokke LITT vanskeligere å miste eller rote bort, og det er jo alltid positivt!

xplora_3

Med XPLORA får du en presis lokalisering på hvor barnet ditt befinner seg, dette ser du via appen på telefonen din. Du kan ringe og sende tekstmeldinger til klokken og barnet ditt kan ringe deg. Dersom det skulle oppstå en nødssituasjon finnes det en SOS-knapp på klokken som barnet ditt kan trykke på og som umiddelbart ringer første kontaktperson på listen. XPLORA kan ringe og motta samtaler med opptil 12 forhåndsprogrammerte numre, fremmede kan ikke ringe den. Det finnes også noe som heter trygge soner og her vil klokken varsle foreldrene når barnet går inn i eller forlater et forhåndsbestemt sted. Den er sprutsikker og er den første smartklokken i verden som er CE godkjent som mobiltelefon og som både bruker aGPS, aktiv WiFi og GSM- triangulering for å gi presis lokasjon. 

xplora_2

Så er det sikkert noen som tenker på dette med personvern når det gjelder denne klokken og det skal selvfølgelig respekteres. Jeg tenker at en slik klokke vil komme godt med i den perioden hvor barnet ditt enda ikke har bruk for en mobiltelefon, og i denne perioden er barnet såpass ungt ennå at det må være lov for foreldrene å vite hvor barnet er til enhver tid. Når barnet blir eldre og mobiltelefon kjennes riktig, er det nok heller ikke naturlig for foreldrene å vite hvor barnet er hele tiden. Slik tenker i hvert fall jeg og sånn sett føler jeg selv at det er helt ok med en klokke som gjør at du kan følge med på hvor barnet ditt befinner seg når det er ønskelig. Alt til sin tid. 


Du kan bestille klokken HER og akkurat nå betaler du 0,- for klokken, og kun kr 199,- per måned som inkluderer nedbetaling av XPLORA og abonnement med fri bruk av tale, data og sms. Dette gjelder i hele EU. Abonnementet inkluderer også foreldre-app og sikkerhetsoppdateringer som foreldre bruker sammen med Xplora så lenge abonnementet er aktivt. 

65 kommentarer

 1. Vi kjøpte en gammel Nokia til datteren vår som er 8 år. Hun trenger ikke en smart telefon på noen år enda. Prøve å trekke det ut så lenge som mulig. Vi får kontaktet henne når hun er på vei hjem fra skole eller er hos venner. Trenger ikke mer enn sånn.

 2. Unnskyld meg Caroline, men dette ble jeg litt satt ut av. Hvorfor vil du reklamere for dette? Dette er etter min mening en falsk trygghet, og når man er så liten er det omsorgspersoner som foreldre, barnehage, barnevakter som skal ha oversikt. Jeg ville aldri kunne stolt på en sånn klokke, barnet tar ting av og på hele tiden, og dette virker, for meg, bare rart. Uff, denne var litt trist, du skriver om så mye annet fint :/

  1. Caroline

   Dette er ikke ment som en erstatning for ansvaret som hviler på omsorgspersoner som foreldre, barnehageansatte eller barnevakter. Det er kun ment som et supplement 🙂

   1. Helt enig med Caroline her. Jeg kunne aldri brukt denne klokken som en erstatning for mitt ansvar som forelder, men den er et fint supplement i tilfelle noe skulle skje.

  2. Virvelline

   Hvorfor kan man ikke stole på en sånn klokke? Og som en erstatter for barnevakt? Absolutt ikke! Min eldste gutt (av 3) går i 2. klasse og er 7 år. Han har denne klokken. Jeg ringer/melder han når han skal hjem til middag etc eller for å følge med hva han driver. Alternativet for han hadde vært en smart phone med andre tilganger, og det ønsker vi ikke enda. Nå har han en enkel klokke som man også kan ringe med. Helt genialt!

 3. Hva er grunnen til at du reklamerer for dette til tross for at Nelia (som du selv sier) enda er for ung? Hadde det ikke vært mer naturlig å vente noen år før du reklamerte for denne type teknologi? Hilsen nyskjerrig leser som er interresert i dine refleksjoner og vurderinger rundt dette temaet:) Ha en fin søndag!

  1. Caroline

   Produktet er like bra uavhengig av om Nelia er for gammel eller ikke 🙂 Nelia elsker den for øvrig, og klarer helt fint å besvare anrop og ringe opp de som er på kontaktlisten. Eneste problemet er at hun ringer HELE tiden 😀

 4. Hehe, jeg var på vei til å bli litt oppgitt over personvernsproblemene, men så skrev du de siste to avsnittene 🙂 Jeg er enig i at SMÅ barn må kunne «overvåkes» av foreldrene i noe grad, men kjempefint at du også skriver at dette blir unaturlig når de blir eldre. Det er så viktig at barn kan vokse opp og ha et privatliv! Det virker som du har gode og sunne holdninger i mange slike spørsmål, og det gleder meg å lese at du er så bevisst på de. Takk! <3

  1. Caroline

   🙂

 5. Hei! Kommer du til å kjøpe mye fra Jysk når dere flytter? Siden du frontet det så godt for en stund siden?

  1. Caroline

   Jeg føler ikke helt at den stilen passer inn i huset, men det kunne helt klart vært aktuelt til et annet hus/leilighet.

   1. Hva er så vitsen med å reklamere for det? Jysk representerer vell mange ulike stiler, ikke alt er for alle selvfølgelig, men hvis du kan reklamere for det bør det vell også være produkter du kan gå god for og som du selv liker? Synes det er merkelig at du velger å kategorisere jysk under en stil, når de har så mange ulike produkter? Spent på dine tanker rundt dette

   2. Caroline

    Jeg likte innredningen i leiligheten jeg besøkte og kan absolutt gå god for den 🙂 Det har jeg skrevet flere ganger og gjort klart og tydelig. I tillegg var det gøy å vise frem en litt annen innredning til leserne mine enn hva jeg normalt sett gjør.

 6. Jeg synes det er bra du tar opp dette med personvern. Å ha en klokke på armen på små barn, for å kunne sjekke hvor de er, det er jeg enig i at er greit. Når barna blir større, mer selvstendige og velger selv hva de vil gjøre så synes jeg de må få lov til det uten å bli overvåket. Det jeg ikke er enig med deg i, er hva som er greit å dele på nett. Jeg synes du deler vel mye bilder av barna dine med hele verden. Du deler heldigvis ikke like mye som enkelte mammabloggere der ute…Herregud, stakkars barn. Jeg ser at dere tar hensyn til barna og jeg ser ikke noe galt i bildene i seg selv. Det jeg ikke helt forstår er behovet for å eksponere en person som ikke en gang er i stand til å gi samtykke. Akkurat der synes jeg for eksempel Jenny Skavlan har gjort et helt fantastisk valg.

  1. Caroline

   Vi har tatt en nøye vurdering av hva vi ønsker å dele, og føler vi har funnet en fin balansegang 🙂 Jeg respekterer at det er ulike meninger der ute, og at noen vil være uenig med valget vårt, men til syvende og sist er det jo faktisk vår avgjørelse. Vi forsøker å dele bilder som ikke innskrenker privatlivene deres, og det samme gjelder hva jeg skriver om dem, og det føler jeg at vi klarer ganske bra.

  2. Akkurat dette skrev caroline et helt innlegg om faktisk, etter at Nelia ble født. Folk må generelt slutte å tenke at de er de eneste som har tenkt en tanke… er så mange der ute som tenker for mye og gjør for lite sjøl…

 7. Så smart 🙂

 8. Ranveig

  Nå blir jeg litt opgitt over deg Caroline, haha Har spurt i flere innlegg om de hvite tykke genseren du hadde under den hvite lodne vesten fra HM, men du svarer aldri. Ser du svarer andre på andre spørsmål om hva du har på deg, hm.. Men iallefall, ha en strålende søndag. Håper på svar denne gangen

  1. Caroline

   Haha 😀 Beklager, den er fra Tommy Hilfiger x Gigi Hadid, kjøpte den på Boozt 🙂

   Ha en fin søndag du også <3

 9. Så kult! Helt enig med deg angående personvern.

 10. Tenker at du skal teste den innen du annonserer om den 🙁

  1. Caroline

   Vi har selvsagt testet den 🙂

 11. Har den klokken selv og den er genial! Så enkel å bruke.

 12. Christine

  Hei. Kan jeg spørre om noe som ikke har med dette å gjøre. Men har Hugo luftrørkollaps? Er vist veldig vanlig blant Chihuhahua! Da høres de ut som en gås som står å brekker seg 🙁 ville bare høre om din har det og om det er noe spesielt dere gjør? Tar gjerne i mot tips!

  1. Caroline

   Ja, det hender at han får det :/ Jeg har fått beskjed om å presse neseborene hans sammen og samtidig holde munnen hans åpen for å skape fri vei 🙂 Det hjelper umoddelbart 🙂

 13. Unødig mye kritikk her synes jeg. Synes klokken er et kjempeflott supplement jeg! De få gangene du ikke er hos det lille barnet selv, er det utrolig godt å kunne ha en slik kontroll. Jeg ville i tillegg brukt den om jeg hadde med barnet i byen eller i en fornøyelsespark eller lignende. Det er så fort gjort å komme bort fra hverandre, og da er jo denne klokken genial! Å snakke om personvern på et barn som er 3, 4 eller 5 år gammalt er bare tåpelig. Selvfølgelig bør foreldrene vite hvor et så lite barn er til en hver tid! Har ingenting med personvern å gjøre. Jeg kommer til å kjøpe en sånn, helt klart 🙂

  1. Caroline

   Helt enig, Maria 🙂 Bruksområdene er mange, og det er et flott supplement 🙂

 14. Ilaria ~

  Regnet med en slik reklame her inne, så Fashioncherry reklamerte tidligere denne uka.
  Personlig liker jeg ikke slike ting, og mine 1.og 3.klassinger har ikke slik klokke eller mobil. Ei heller noen i klassene deres. De går til og fra skolen selv og hjemme har vi fast-telefon. Jeg synes ikke noe om dette behovet for å «overvåke» barna… :-/

  1. Ingen i en tredjeklasse har egen mobil?? Hvor i all verden bor du???

   1. Her vi bor har «alle» i tredje egen mobil. I fjerde har alle smarttelefon. Blant første og andreklassingene er det en del som har mobil, men ikke alle. I

   2. Anette

    Huff, det er jo heilt sjukt? Går verkeleg alle i 4. klasse rundt med kvar sin mobil til fleire tusen? Kva er det godt for? Ikkje lommeboka vertfall… 🙁

   3. Ilaria ~

    Vi bor i Bærum :))
    Mange fornuftige foreldre her, vi er blitt enige om å vente til 4.trinn – tidligst.

 15. Har bestilt en slik klokke til åtteåringen min, som hun skal få i julegave. Samboeren min og jeg har allerede testet den litt, og synes den virker veldig bra. Er litt enig i ang personvern, men for oss ble dette en fin løsning i den alderen hun er nå. Synes hun er for ung til vanlig telefon, samtidig som det er fint å nå tak i henne siden hun er gammel nok til å «farte ute» på egenhånd. Men vi kommer nok ikke til å bruke den GPS-funksjonen noe 🙂

  Ser mange på hennes alder har fått egen mobiltelefon allerede, men den blir mye brukt til spill, fotografering, søking på internett og så videre. Jeg føler ikke hun er gammel nok til det ansvaret enda, så da blir denne klokken en fin mellomting!

 16. Denne annonsen ga meg en bismak i munnen. Test det ut når barnet ditt er alene ute, i hagen, hos nabobarn ol – og ikke på en knapt treåring som er med en voksen absolutt hele tiden.
  For meg mister det troverdigheten når man skriver om et produkt på et barn som er alt for lite til å prøve ut – det blir som å skrive bare fordi man tjener penger på det.

  Jeg liker bloggen din godt, jeg liker det meste du skriver om, men her synes jeg du har «solgt» deg.

  1. Caroline

   Hei Trude 🙂

   Klokken er grundig testet ut 🙂 Vi bor jo relativt landlig, og Nelia er for eks ute i sandkassen uten at vi har øynene konstant på henne. Klokken har fungert helt ypperlig til det formålet.

 17. Bestilte nettopp denne til min sønn på 7,5 år. Han maser om å få mobiltelefon, men det synes jeg er litt for tidlig, iallefall for han som er over gjennomsnittet opptatt av app’er og spilling.
  Innimellom kommer han hjem til tomt hus fordi vi voksne ennå er på jobb og storesøster er hos venner, og han går også mye til og fra kamerater på fritiden. Vi har snakket nøye om at denne klokken får han slik at han skal kunne kontakte oss hvis han føler for å gi en beskjed osv, og omvendt. Det er ikke et leketøy. Og jeg har forklart at hvis jeg feks synes han bruker litt lang tid hjem fra skolen en dag kan jeg spore klokken og se hvor han befinner seg, men jeg skal ikke overvåke han til enhver tid.
  Etter vi besluttet å kjøpe denne har maset om mobil stoppet, og han er enig i at denne passer fint til hans behov, enn så lenge 😉

  1. Caroline

   Det høres ut som en god plan, Helen 🙂

 18. Denne klokka har vi til vår 7-åring. Han er 2.klassing i år, og har begynt å gå hjem fra SFO selv. Han ringer når han skal gå, og sier i fra at han er på tur. Det er betryggende å vite at man har mulighet til å få kontakt med ham på veien, eller han kan ringe oss hvis det skulle være noe. Han har den også med når han drar til venner, så kan vi sende ham melding om at middagen er klar, eller at han må komme hjem av andre årsaker. 🙂 Vi bruker ikke så mye lokaliseringsmulighetene da vi ikke har behov for dette – men greit å vite at det går ann. Og for å kommentere dette med falsk trygghet – vi har ikke kjøpt en sånn klokke fordi vi er utrygge, men fordi det er praktisk å kunne få tak i gutten vår – uten at vi må kjøpe en mobil som han sannsynligvis ville legge igjen både her og der… 🙂 Et annet godt eksempel er da han var på Halloween fest og han hadde lyst å dra før det var ferdig, så ringte han og sa ifra om det. Klart han kunne bedt noen av de voksne ringe oss, men han er litt sjenert, og hadde ikke vært hjemme hos denne vennen før, så da var det jo et pluss at han kunne ordne det selv. Opplever heller ikke at han misbruker klokka på noen slags måte. Eneste minuset vi har opplevd er at batteriet må lades relativt ofte. Kan ellers anbefales:)

 19. Nå har ikke jeg barn! Men den dagen jeg får det kommer det sånne klokker i hus pga det er så mye som kan skje til og fra skole når de blir eldre og til å fra venner. Man skal ikke si fra seg ansvar, og ja det kan gi en falsk sikkerhet. Men det gir også litt mer sikkerhet når barnet blir så stort at det kan gå og være ute alene. Det er så fort nå at ting kan skje.

 20. Ser at folk snakker om personvern her, og jeg kan virkelig ikke se problemet med at man som forelder vil ha oversikt over hvor barnet sitt er, altså å bruke denne som et supplement til den oversikten man ellers selvfølgelig skal ha iforeldrerollen. Hva er verst mtp. personvernet til et barn; å ta i bruk denne klokken som et supplement eller å smøre haugevis av bilder av gullungene utover på facebook, instagram osv? Det er hvertfall ikke personvern! På den klokken er det om ikke annet bare foreldrene som har oversikt over barna, ikke hele vennelisten på facebook. Håper at de som roper ut om manglende personvern her ikke poster bilder av barna sine på sosiale medier heller?

 21. Hva betyr egentlig: «er den første smartklokken i verden som er CE godkjent som mobiltelefon og som både bruker aGPS, aktiv WiFi og GSM- triangulering for å gi presis lokasjon. «?

 22. Really cool! I would definitely buy this for my little one.

 23. De klokkene er jo faktisk en falsk trygghet. Et lite knips så er den av.

 24. hvor gammelt er barnet ditt da? Har hun begynt på skolen?

 25. Huff- både trist og komisk på samme tid dette innlegget….!
  I vårt hus får ikke barna ha med smart telefoner e.l når de skal leke, det må legges igjen i jakkene i gangen. Det er våre «hus regler».
  Flaks at ingen av barna vi kjenner har en sånn klokke, bortkasta penger, da den måtte ha blitt liggende igjen i en jakkelomme.
  Ja, foreldre bestemmer selv hva de vil gi barna sine av klokker, telefoner osv, men i mitt hus gjelder uansett mine regler så den hadde jeg fjernet samme hvem som hadde hatt den på armen.

  1. De kan jo ikke spille på den. De kan ringe opptil 12 av sine forhåndsinnlagte nr (som må legges inn av en voksen)! Og de kan motta samtaler og kort sms. Å ta av en unge noe som foreldrene setter på dem er bare tåpelig, barnslig og frekt og jeg hadde iallefall flydd i flint om noen hadde gjort det med min unge! Vår 7 åring får denne til jul da han er for liten til mobil og han har 2 km gåtur fra skolen. Venner som bor langs veien. Men ofte stikker han hjem til kompiser uten vi vet det. Og når han slutter 3 på sfo, vi er hjemme fra jobb og bhg henting rundt 4-halv 5 så er det veldig greit å bare fort sjekke hvor han er eller ringe han når kompiser sine foreldre er på jobb/på vei hjem.

  2. Silje Melaine

   Min sønn på 8 år har diabetes og denne klokken er et kjempefint hjelpemiddel for oss og han. Klokken kan bare brukes til å ringe med og selvfølgelig som vanlig klokke. Og at jeg kan se hvor han er hvis han ikke svarer. Kjenner jeg blir provosert hvis noen hadde forlangt at han skulle tatt den av for å komme på besøk.

 26. Linn-Christina

  Ville bare si fra om at man ser nummeret tilhørende klokken til Nelia på bildet over her! Jeg vet ikke om det kan misbrukes? Alt elektronisk utstyr kan hackes av folk som ikke nødvendigvis har gode hensikter:-/ Hadde jeg vært deg ville jeg fjernet bildet og skiftet nummer. Tenk om en fremmed går inn for og klarer å lokalisere Nelia? Det ville jeg ikke risikert! Selv om det er usansynlig. Gjerne svar på kommentaren hva du tenker. Klem

  1. Caroline

   Hele nummeret er ikke synlig, og ett av sifrene er byttet ut 🙂

 27. Camilla

  Kjempe fin klokke 🙂 Håper foreldre bruker disse. Min datter er 8 år og går på skole i Oslo. I hennes klasse har de fleste IPhone. Tenk heller på det dere som kritiserer. . Jeg synes det er bra at du reklamerte for denne 🙂

 28. Jannicke

  Hei! Det blir for dumt å kritisere henne fordi hun reklamerer for dette produktet som faktisk er helt genialt. Det er ment til å være et SUPPLEMENT og ikke en erstatning ! Enhver voksen med vett i hodet skjønner vel det. Jeg skal selv gå til anskaffelse av denne, til min 7 år gamle sønn. Jeg synes denne er genial. Forøvrig kommer jeg nok til å kjøpe den på eBay for knapt hundre kroner…:/ tror nok den er noe overpriset her..

 29. Thea Johanna

  En ting er personvern i forhold til at foreldrene overvåker sitt eget barn. Noe helt annet er at ved et slik abonnement «selger» vi alle våre GPS-data til produsenten/leverandøren av abonnenter.. Ikke så farlig når brukeren er ei jente på knappe 3 år, men greit å være obs på uansett.

 30. Hei. Dette blir helt feil og annonsere for, når du har en 3-åring.. Synes du reklamerer for alt mellom himmel og jord, selv om det er heller tvilsomt at du går god for produktene. Man begynner da og lure på hvor mye du får betalt for å annonsere for produktene..

  1. Caroline

   Hvorfor det? Produktet er like bra, helt uavhengig av alderen til Nelia, som for øvrig elsker klokken 🙂 Flere av leserne mine har barn som er eldre enn Nelia, og for dem er jo denne klokken veldig relevant. Det er jo faktisk dem annonsen er ment for, ikke meg.

   1. Camilla

    Men har du virkelig fått prøvde om gps’n funker på lengre avstander? Er den til å stole på? Og hvordan er batterikapasiteten? Selv har jeg lest at den er veldig dårlig når man har på GPS, at GPS’n bruker mye av batteriet.

 31. Jeg syntes dette var et flott innlegg! Ser flere kritiserer deg fordi Nelia er for ung, men det at du promoterer klokka gjør jo at lesere som har eldre barn får øynene opp for den. Jeg hadde hvertfall ikke hørt om denne geniale oppfinnelsen før! Stå på ! 😀

 32. Christina

  Hei. Vi har også testet en slik klokke. Vi gikk da for Gator2 klokken som ikke krever abonnement. Vi bruker ikke selve GPS funksjonen så mye for å se hvor sønnen vår er, men bruker den mest til å ringe til. Det som har skjedd med vår klokke er at den blir bruk som en slags room-service knapp, hvor han ringer oss fra kjelleren å spør etter noe å drikke 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀

   1. Haha, samme skjedde hos oss med vår Gator! 😀

 33. Klokken forteller deg hvor barnet ditt er, men den forteller deg ikke om barnet ditt er trygt eller i hvilken tilstand barnet er i. Er ikke barnet ditt stort nok til å håndtere en telefon er det vel strengt talt ikke stort nok til å være uten oppsyn av en voksen.

  Helt sykt å bruke som argument at klokken fungerer fordi en tre åring er alene ute i sandkassa

  Syntes dessverre du viser dårlig dømmekraft i denne annonsen

  1. Caroline

   Jeg har aldri brukt som argument at klokken fungerer kun fordi en tre-åring kan være alene ute i sandkassen, da har du misforstått. Vi har nok testet klokken mye mer ut enn det, blant annet over svært store distanser og over flere dager 🙂

   Du har helt rett i at klokkens GPS funksjon kun forteller hvor barnet befinner seg, ikke om det er trygt eller hvilken tilstand det er i. Det er der klokkens andre funksjoner kommer til sin nytte, du kan f.eks ringe barnet for å høre at alt står bra til. Som nevnt over i kommentarfeltet her så er klokkens også kun ment som et supplement, ikke et verktøy som fratar foreldre og andre myndighetspersoner ansvaret 🙂 Det er rett og slett et nyttig verktøy i hverdagen for mange foreldre.

   Om du fortsatt er usikker kan du lese denne testen av klokken: https://www.tek.no/artikler/test-xplora-gator-2/350628

 34. Som mamma til en autistisk gutt med lite språk og ikke stedforståelse så er denne verdt å se på. Med tanke på gps. Mitt mareritt er at han forsvinner og ikke kan gjøre rede for seg Takk for tipset 🙂

  1. Caroline

   Bare hyggelig, Elin 🙂

 35. Mamma til gutt med A.D.H.D.

  Hei!

  Jeg vurderer å kjøpe en sånn til sønnen min på 11. Han mister eller glemmer stadig telefonen sin, og han tar ikke kontakt etter skolen så vi vet ikke alltid hvor han er. Vi flyttet i sommer og kjenner ikke alle steder så godt. Dermed er denne klokken perfekt for oss. Kall det brudd på personvern om du vil

  Noen barn kan ha større behov enn andre for slike løsninger. Enkelte er så raske til å dømme når det kommer til slikt at jeg blir småirritert. Perfekte foreldre med perfekte barn som tror de er bedre og har mer kunnskap enn andre. På tide å se andre enn seg selv!

  Dette var dagens utblåsning og det var ikke ment til deg altså Stå på. Du er flink ❤

 36. Lærermamma

  Hører mange snakke om personvern, men er det ikke vårt ansvar som foreldre å passe på barna?

  Som lærer ser jeg alt for mange barn som løper rundt med smarttelefoner fra de er 6-7 år, og veldig mange glemmer at den er en datamaskin på mange måter! I tillegg er det et stort problem å ivareta nettopp barnas personvern fordi de misbruker det på bekostning av hverandre. De tar bilder som publiseres, de charter og legger ut personlig informasjon på nett. Dette vet jeg, fordi de snakker med meg! Har flere elever som også har kommet i kontakt med pedofile i sitt nærmiljø og foreldrene har ikke peiling!!! Fordi «mitt barn vet da bedre». Det er naivt.

  Når mitt barn på 5 etterhvert begynner å leke mer ute med kompiser og beveger seg utenfor mitt synsfelt, blir det med en sånn klokke på armen. Fordi det er mitt ansvar å vite hvor han er og kunne nå han om middagen er ferdig eller gi beskjed om når det er tid for å komme hjem når han selv ikke kan klokka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *