fredagsfilmen: eat, pray, love

eat pray love

Denne filmen! Den er så vakker – handlingen, omgivelsene, karakterene. Jeg elsker den! Anmeldelsene var blandet da denne rullet over kinolerretet, men jeg er blant dem som sluker filmen og som  kan se den flere ganger. Eat, pray, love er perfekt når du vil drømme deg litt bort fra hverdagen, og du kjenner virkelig varmen fra tv-ruta. Dessuten, hvem kan la være å like smilet og latteren til Julia Roberts? Spis, elsk, lev er basert på Elizabeth Gilberts bok med samme tittel og handler om nettopp henne og hennes jakt etter meningen med livet etter å ha vært gjennom en skillsmisse i en alder av 32 år. Hun drømmer om å kunne nyte igjen, hun drømmer om å kunne elske igjen, og hun føler at hun helt har mistet evnen til å glede seg over livet og de rundt seg. 

eat pray love 2

Hun bestemmer seg for å ta et helt år fri for å finne igjen livsgleden, og denne reisen blir en renselse og en spirituell lærdom for henne. I Italia lærer hun å glede seg over mat og hun lærer seg språket – noe som er en fryd å ta del i. I India finner hun sin indre gud og hun finner etter hvert roen inni seg som hun har vært på jakt etter så lenge. Jeg kjenner meg SÅ igjen i henne den første gangen hun skal forsøke å meditere. Tankene går over til alt annet – hva skal jeg gjøre etterpå, hvilke planer hadde vi i uke 50 og hvordan skal vi gjøre det med barna når vi skal på konsert? Hvordan klarer noen i det hele tatt å sitte i timesvis og bare.. være? Jeg beundrer det og karakteren i filmen mestrer det selvfølgelig også etter hvert. Så går reisen videre til Indonesia og hva tror du venter i der?  

3

Kanskje er ikke filmen for alle, men jeg koste meg med den. Det er også så mange fine ordtak i den til ettertanke, som er verdt å ta med seg videre. 


– god filmfredag – 

50 kommentarer

 1. Denne filmen synes jeg var utrolig skuffende..

  Synes for øvrig ikke noe om filmfredag-innleggene.. Blir kjedelig, og hopper over dem, hvis det er lov å si 🙂

  1. Caroline

   Så kjedelig! Jeg elsker å blogge om noe litt annet enn det jeg vanligvis gjør og har også lyst til å starte med boktips etter hvert :p Men selvsagt er det lov å si! Om det viser seg at ingen liker disse innleggene, så får jeg revurdere. Det er jo meningen at leserne skal like det jeg skriver om 🙂 Så synd at du ble skuffet over filmen! Vet om flere som ble det, men også om flere som elsket den :p

   1. Amalie

    Jeg elsker filmfredag- innleggene ! 🙂

   2. Caroline

    Så hyggelig, Amalie 🙂

   3. GJERNE mer film og bok. takk <3

  2. For en filmelsker er filmfredag-innleggene tipptopp! 😀 Ser frem til neste 😉 Du gjør en god jobb!
   Denne filmen (og boka) derimot var for min del utrolig kjedelig og langdryg. Men så skal vi vel ikke alle like det samme? 🙂

  3. Jag håller med dig X, detta med filmfredag är inte min grej heller. Tråkigt att behöva hoppa över första inlägget varje fredag – då blir det ju så länge att vänta på nästa :p

   Men för all del, så länge du Caroline tycker att det är kul att skriva om och andra gillar det, så får jag väl överleva med ett inlägg mindre att läsa 😉

   1. Caroline

    Lover det kommer et innlegg til senere i dag 😉 Jeg koser meg veldig med å skrive disse også, men jeg får som sagt se an etter hvert 🙂 Kanskje det får bli annen hver fredag eller noe dersom flere mener det er kjedelig :p

    Klem og snart god helg!

  4. Jeg er en filmelsker uten like, så filmfredag-spaltene er kjempefine, synes nå jeg! Tommel opp til boktips også. Kan ikke bare være trening, mat og klær, si 😉

  5. Så enig !

 2. Jeg elsker disse innleggene. Gleder meg til å klikke innom bloggen din, du har så utrolig vidt spekter. Denne filmen er også elsk. Ønsker deg og dine en flott helg!

 3. Jeg elsker den filmen, og boka! Har lest boka flere ganger, og sett filmen flere ganger. Og Julia Roberts, når hun smiler så lyser hun opp så innmari at man blir jo nesten litt forelsket!
  Jeg liker fredagsfilm-tipsene dine! Har vært langvarig syk, så det blir endel netflix, HBO og Viaplay… Keep´em coming sier jeg bare 🙂
  Ha en nydelig fredag!

 4. Jeg setter stor pris på disse innleggene – som forøvrig er grundig gjennomarbeidet. Setter umåtelig pris på den jobben du legger for dagen med bloggingen din.
  Det er ingen bloggere i nærheten av deg!

  1. Caroline

   Så veldig gøy å lese! Tusen, tusen takk for tilbakemeldingen 😀 Stor klem!

 5. Syns det er kjempefint at du skriver om filmer og serier du anbefaler!
  Eat pray love er på topp av mine favorittfilmer, jeg elsker den filmen og har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett den:)
  Ønsker deg og din nydelige familie en kjempefin helg!

 6. Jeg syns det er gøy med filmfredag-innleggene! Ikke stopp!
  Og Eat, Pray, Love er jo så utrolig fin. Fikk lyst til å se den igjen 🙂

 7. Hvor kan man se filmen? 🙂

 8. Åh, den filmen er så fin 🙂 Elsker Julia Roberts! Jeg syns film fredag er gøy!

 9. Jeg digger både innlegg og film 🙂 Heia, heia!!

 10. Hei, vil gjerne ha mer film fredag. Elsker denne filmen og jeg har sett den mange ganger.
  Kanskje du kunne lage innlegg som fredag/helge kos også evt. aktiviteter man kan gjøre i helgene?

 11. Kristine

  Liker film og boktips!:) Og flott at du er ærlig om at filmen ikke er for alle.

 12. Ingrid Grace

  Jeg synes disse innleggene er koselige. Dette er en veldig fin film. Jeg satte ikke skikkelig pris på den første gangen jeg så den, da var den egentlig litt kjedelig. Noe senere så fenget den mer. Jeg skjønner at den har fått blandede kritikker, den er en litt sånn enten/eller film. Enten liker man den eller så liker man den ikke.

  Ha en fin fredag videre. 🙂

  Klem IG

 13. Den filmen suger så siiiiinssyyykt!!

 14. Jeg setter også stor pris på disse innleggene! Jeg sier også tommel opp for boktips. Det er jo bare å scrolle over for de som ikke liker disse. Jeg elsket forresten både boken og denne filmen <3

 15. åå, elsker denne filmen jeg. Skjønner ikke de som sier at de ikke liker den…:O

 16. Jeg liker også godt filmfredag-innlegg! 🙂 Gøy med tips, både til filmer man bør se og filmer man bør styre unna!

 17. Kamilla

  Jeg liker innlegget godt! Syntes det er fint med innspill på filmer man kanskje ikke har sett. Har vært at jeg har sett noen av filmene du har skrevet om, og da har jeg sett de på nytt nettopp fordi du har minnet meg på filmer jeg hadde helt glemt. Tipp topp tommel opp sier jeg bare 🙂 Ha en fantastisk helg! 🙂

 18. Filmen er fabelaktig, men boka er bedre! Har lest den mange ganger og den er helt vidunderlig! Enda flere gode ordtak og råd som ikke kunne bli med i filmen 🙂

 19. Denne filmen er såå fin!
  Jeg liker veldig godt disse innleggene, alltid gøy med nye forslag til film 😀

  Ha en fin helg sammen med din fine familie!

 20. Christine

  Hei! Jeg liker bloggen din veldig godt, men kanskje filmfredag eller bokfredag ikke trenger å være hver fredag? Jeg er en av de som synes disse innleggene er bittelitt kjedelig, men ikke fordi jeg ikke liker film og bøker! Nettopp derfor har jeg som oftest fått med meg disse allerede gjennom veldig mange andre kanaler. Allikevel, hvis du liker å skrive om dette så burde du gjøre det 🙂 Det er jo din blogg! Ha en kjempefin helg!

 21. Hopper også over disse filminnleggene, men ser du har gjort mye jobb med de så all ære 🙂
  Ønsker meg mere babyinnlegg jeg, var så mye innlegg om svangerskap men det er altfor lite babystoff – syns jeg da 🙂
  Vi som har barn får aldri for mye babyprat 🙂
  Gleder meg også til interiørinnlegg i nyhuset 🙂

  God helg til dere 🙂

 22. Annamaia

  Apropos film Og serier, så må jeg tippe dig om serien Grand Hotel 🙂 den er SÅ god og den kvindelige hovedrolle ligner dig helt vildt synes jeg 🙂

 23. Nå fikk jeg lyst til å se den!
  Det jeg savner på bloggen din er fototips!
  Dere tar så vanvittig fine bilder og jeg har lyst til å lære hvordan dere gjør det!
  Hint, hint.. 😉

 24. Synes sånne innlegg gjør bloggen den ennå mer variert, så tommel opp! Tror du gjør lurt i å satse på variasjon, om bloggen kun blir fashion og trening blir den for lik andre blogger. Jeg synes nettopp din evne til å ha et bredt spekter er noe av det som skiller deg fra andre. Og en grunn til at jevnlig er innom i alle fall. God fredag!

 25. Hei,

  Er disse filmfredag-innleggene dine noe nytt du har begynt med?

 26. Iseline

  Hei! Så denne annonsen på facebook, og bare lurte på om du har bidratt til denne eller om det er noen som bruker ditt navn osv uten din godkjenning??: https://beauty.swissclinic.no/swiss/swissclinic-no/caroline-berg-eriksen-denne-hudpleien-kan-jeg-bruke-nar-jeg-ammer
  Så liksom litt suspekt ut 😉

 27. Film og bok innlegg synes jeg er bra. Bra med noe nytt.
  Jeg har faktisk lest boken som denne filmen bygger på – koselig lesing med litt dypere innhold enn den først kan virke å ha.
  God helg!

 28. Elisabeth

  Kjære Caroline, jeg tenker det er flott at du ‘anmelder’ filmer. Skulle gjerne hatt noen innlegg og presentasjon av bøker også. God ide! Vi er alle forskjellige og du har stor kapasitet.
  Ønsker deg og dine fine, en vidunderlig helg. Håper dere ikke snør inne ;-))))
  Beste hilsen Elisabeth <3

 29. Jeg må få tipse deg om en annen film i samme kategori: «Under the tuscan sun». Jeg vet ikke om du har sett den, men den er nydelig vakker <3 Anbefales!

 30. Hei!
  Mitt forslag er at hvis du skal tipse oss om film og bøker, bør du komme med noe nytt som vi ikke allerede har hørt om i mange andre sammenhenger, eller noe som er litt mer spesielt. «Mainstream» film og litteratur får vi kjennskap til gjennom mange andre kanaler. I bokhandelen ligger for eksempel Jojo Moyes og Elena Ferrante i hauger og lass. Jeg tenker at de fleste av leserne dine er voksne kvinner. I mine øyne er Askepott for barn og Eat Pray Love er gammelt nytt. Derfor er jeg enig med de som synes at «fredagsfilmen» så langt har vært kjedelig. Men fortell meg gjerne om en bok eller en film jeg ikke har oppdaget ennå, en som har gått litt under radaren. Det finnes mange filmer og bøker som drukner i mengden, små skatter som bare venter på å bli oppdaget.

  Ellers vil jeg si at du er en supergod blogger som leverer et nydelig produkt!

 31. Jeg ser noen kritiserer filmfredag, jeg personlig syns det er kjempe koselig! 🙂 Håper du fortsetter med dette, oppskrift-onsdag ble jo en stor hit 😀

 32. Hei! hvorfor vil du ikke svare på kommentaren min?

  1. Caroline

   Hei Malin 🙂

   Beklager at jeg ikke har svart deg, men dette er dessverre et tema som jeg ikke ønsker å diskutere offentlig på et så detaljert nivå som det du ønsker.

   Ønsker deg lykke til med oppgaven 🙂

   1. Det respekterer jeg! Må likevel si jeg synes det er rart det ikke er noe du vil dele offentlig når dere har tatt det valget. Kan jo egentlig ikke komme noe vondt ut av en slik begrunnelse med mindre du innerst inne synes det er litt feil tenker jeg da! 🙂 men takk likevel for svar!

 33. Denne hadde jeg glemt! Herlig film, må ses igjen:-)

 34. Jeg elsker den filmen! Flyttet et halvt år til Roma for å studere etter videregående fordi jeg ble så inspirert etter jeg så den 🙂 Skal sies at det ikke levde helt opp til forventningene da det ofte ser bedre ut på film. Men likevel, Roma er en fantastisk by.

  1. Caroline

   Å, så herlig det hørtes ut! 🙂

 35. Den filmen var veldig skuffende for min del..kjedelig og kunstig på en måte ….men digger at du har anbefalinger ! Ha en fin helg !

 36. Henriette

  Jeg elsker den filmen! Tror jeg må se den igjen snart 🙂
  Og synes absolutt du skal fortsette med filmfredag på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *