10 ting jeg gleder meg til resten av året

jul div kooos

Året nærmer seg slutten og jeg har ikke ORD som kan beskrive hvor mye jeg gleder meg til 2017 og alt som skal skje! Men først er det to fine måneder igjen og vi nærmer oss den tiden på året jeg liker aller best – nemlig julen! Dette gleder jeg meg til de to siste månedene i året! 


stå på ski – forhåpentligvis får vi brukt skianlegget her i Siljan om ikke veldig lenge! Jeg elsker å dra i bakken med familien min: sekk på ryggen, kakao på termos og pølse fra kiosken. Nelia ble jo kjempemodig da snøen lå i bakken forrige gang, og dersom vi fortsetter øvingen er det bare et spørsmål om tid før hun freser nedover barnebakken alene! Jeg trenger alltid en liten oppfriskning på skifronten selv, så jeg gleder meg alltid til å spenne skiene på beina hvert år. Både langrenn og slalåm selvfølgelig, men jeg holder en knapp på langrenn. Jeg trenger solid øving på slalåm, og fikk en super start på det i påsken. Det er jo så digg med noe som er så hyggelig  og som gir trening 🙂 Vinn – vinn! 

i bakken

jul – jeg innrømmer lett at Putti Plutti Pott har gått på repeat siden midten av oktober. Vi elsker julen! Mitt forhold til julen har alltid vært veldig spesielt og jeg blir helt varm i hjertet hver gang desember nærmer seg. Julen har alltid betydd mye for meg, en tid med familien min hvor vi kommer enda nærmere hverandre og viser hverandre hvor mye vi betyr for hverandre. Gjennom barndommen hadde vi alltid så mange fine tradisjoner som jeg fortsatt tviholder på og som jeg allerede har startet å videreføre til mine to små. Og til min aller største (les: mannen)  Julen i år tilbringer vi i Ålesund og det skal bli så fint! Vi håper å få godt over en uke der og dermed får vi masse tid med familien der oppe, og også venner som har bosett seg der for godt. Førjulstiden tilbringer vi litt i Siljan og litt i Sarpsborg, og i år skal vi faktisk ikke på noen ferie slik som vi pleier. Jeg har alltid følt at vi har kommet hjem hakket for sent, for når vi lander på Gardermoen 18. desember (eller før eller senere) er jo julaften der fortere enn du klarer å gni bort dugg fa ruta. Så i år skal vi nyte førjulstiden i Norge for første gang siden vi ble kjærester! 

jul 2015

nyttårsaften – enda en dag jeg er veldig glad i å feire med venner eller familie. I fjor hadde vi en uforglemmelig fest her i Siljan med de beste vennene våre og i år kommer mamma, pappa, storesøster og kjæresten hennes på besøk. Det blir så fint og det blir også ganske vemodig ettersom det er den siste festen vi kommer til å ha i huset vårt. Nytt år og et nytt kapittel må feires med brask og bram! 

nyttar

feire Nelia – jeg elsker at Nelia har bursdag såpass tett opp til julen og i år skal vi jo virkelig feire på beste julemåte: vi skal ha pepperkakehuslaging for små tasser og det blir så fint! 

drikke kakao – når trærne er helt nakne og den første snøen faller, smaker det ekstra godt med kakao i koppen, gjerne med steamet melk og en stor kladd med krem på toppen. Og marshmallows om du har! Dessuten er kakao alltid en sikker vinner på tur, enten det er skitur, gåtur eller bare biltur 🙂 Det er liiite som slår kaffe for min del, men kakao er liksom litt ekstra hyggelig. Spesielt når minusgradene kicker inn. 

kakao 2

juleverksted – i fjor hadde vi et så fint juleverksted med Stine, Kevin, Lukas og Isabell og jeg håper selvfølgelig at vi kan gjenta det i år. Siden den gang har vi jammen blitt to til i gjengen også: Sofia og Naia ♥ 

verksted2

middag med venner – det er alltid ekstra hyggelig å be venner på middag rundt denne årstiden. Stemningen er liksom automatisk hakket hyggeligere enn resten av året, nesten som om alle har skrudd på forventnings- og gledeknappen. Vi har planer om å holde en avskjedsfest i huset før vi flytter, så det gleder jeg meg masse til. Det blir mimring, god mat og enda bedre venner! 

pakkekalender – jeg gleder meg virkelig til å stelle i stand årets pakkekalender til Nelia og har allerede skaffet meg årets innpakning som jeg gleder meg til å vise dere senere. Nå er hun jo snart 3 år og skjønner enda mer enn i fjor, så det blir kjempegøy! Den blir i trappen i år også, synes den løsningen ble så fin og i det nye huset vårt må jeg finne på noe annet, for der er det ikke gelender som kan brukes på samme måte. 

julekalender

joggeturer i frisk luft – det gjelder å kle seg, men det er dødsdigg med en løpetur i frisk luft! Gjerne tidlig på dagen når frosten fra natten fortsatt ligger tykt på bakken og morgendisen lager røyk over asfalten når solen skinner på den. Så stemningsfult og deilig! Det kan fort bli vanskelig når snøen faller, men det er (kanskje) lenge til ennå. Jeg venter på bagdelen til joggevognen så Naia og jeg kan gå fort fort fort med den fremover! 

forestillinger – Putti Plutti Pott, Natt i Nisseland og kanskje julekonsert med Kurt Nilsen står på programmet vårt. De to første skal Nelia være med på og jeg har også veldig lyst til å gå på kino og se Snekker Andersen og Julenissen med henne. Den filmen er helt spesiell for meg og så lenge jeg kan huske har jeg vært opptatt av å få med meg den på skjermen på selveste julemorgen! Det kribler fortsatt i magen når den deilige og fine stemmen til Alf Prøysen fyller julestua. Selv om den bare varer i noen minutter, er dette minutter som fyller hele meg med glede. Nå har den blitt filmatisert og jeg MÅ se den sammen med Nelia. 


Velkommen november og desember! 

44 kommentarer

 1. Ååh, nå fikk jeg en skikkelig god følelse i kroppen. Elsker julen <3 og ser veldig frem til den, også i år!!

  1. Caroline

   Så koselig, det var jo det som var meningen 🙂

 2. Åååå jeg smiler jo bare av å lese dette! Julen er virkelig den høytiden som står meg nærmest også. Jeg elsker virkelig denne årstiden, og det gjør så vondt langt inni hjerterota når jeg tenker på de som ikke har det like godt som oss i denne fantastiske årstiden!!
  Men fantastisk innlegg/liste, Caroline <3 jeg jobber i barnehage, og det eneste barna vil høre på (siden oktober) er en CD som heter "barnas jul" og hver gang "julemorgen"

  1. Nå gikk det fort her… men hver gang den kommer på, kjenner jeg det presser på i øynene altså! Og det er som de synger «jul er det beste vi har»! Klem til deg <3

 3. For et utrolig koselig innlegg, Caroline. Du skriver så varmt om familien din så det er ikke vanskelig å skjønne at dere betyr mye for hverandre. En familie som står sammen.

  Jeg er glad i julen, men synes det kan være kavete i forkant – men du beskriver den så fint at man bare må glede seg.

  1. Caroline

   Så koselig at du likte det 🙂 Familien er det viktigste for meg, så det faller meg helt naturlig <3

 4. Så fine bilder. Nå kom jeg i skikkelig julestemning <3

  1. Caroline

   Så bra 🙂

 5. Så koselig innlegg 🙂 Jeg skal også på kino og se Snekker Andersen med datteren min, har ikke hatt den som tradisjon før, men begynte å se den etter at jeg begynte å lese bloggen din for snart 7 år siden 🙂

  1. Caroline

   Ååå, så hyggelig, Yvonne! Fine fortellingen <3 Kos dere masse med filmen, vi må også dra 🙂

 6. Du er så utrolig flott Caroline! Tror dette er første eller andre gang jeg kommenterer bloggen din, men har lest den siden 2009. Altså siden jeg var 13 år, og nå er jeg 20 🙂 Helt sprøtt å tenke på. Synes du er skikkelig kul både i stilen og alt du har fått til. Rett og slett et forbilde. Nelia og Naia er heldige som har en så ambisiøs mor som har vært igjennom både oppturer og nedturer. Masse lykke til videre med flytting og alt.

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Så kult at du har fulgt meg så lenge, det setter jeg veldig pris på <3

 7. Dette var et veldig koselig innlegg som løftet dagen min et par hakk! Du er så flink til å spre stemning i det du skriver. Levde meg sånn inn i det at jeg nesten ble overraska over at ikke juletreet vårt stod ferdigpynta når jeg gløtta bort fra skjermen etter å ha lest ferdig 🙂

  1. Caroline

   Så koselig å høre det, Maria <3

 8. Charlotte

  Er ikke Alf Prøysen sin stemme i «Snekker Andersen og julenissen». Det er Svein Erik Brodal

 9. På det øverste bildet står det «Gni bort dugg fa ruta» Skulle det ikke stått «fra»? 😉

  1. Det gikk litt fort….. Bilde nummer 2 var det visst 😉

   1. Kristin

    Ser du, det kan gå litt fort innimellom.

 10. susanne

  Så nydelig innlegg <3 Vil bare si at slik du var på håret, lengden på juleverkstedet og nyttårsfesten ja der er du bare så fin! Håper å se deg slik igjen, og tror faktisk du trivdes godt med denne lengden, det er så deg 🙂 Klemz

  1. Caroline

   Tusen takk, Susanne 🙂

 11. Tips til pakkekalender i det nye huset, er å henge pakkene rundt dørkarmen mellom spisestuen og stuen?! Passer veldig fint til dobbeltdører og siden dere har to barn kan de ha hver sin side av dørkarmen, 24. desember henger på toppen midt på, så henges resten utover karmen og ned til gulvet (1. desember). Pakkene knytes på et bånd som det bare er å klippe av for hver dag.
  Vet ikke om dette ga mening, men det er sånn tanten min har gjort det i alle år til sine barn, og når broren min og jeg overnattet i julen hang det alltid en liten pakke til oss på pakkekalenderen også. Alltid stor stas 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, det var ikke dumt 🙂

 12. Å, dette er grunnen til at jeg leser bloggen din! Ble fylt med en slik god forventning nå, til juletiden med alt det fine det hører med seg… Sitter foran peisen i vårt nye hus nå, og hører på Bugge Wesseltoft sin «Its snowing on my piano» – den er så fin å høre på nå i tiden før førjulstiden, platen er ikke den aller mest «julete», men den liksom bygger opp forventningene til førjulstiden! Haha <3 Ha en riktig fin kveld Caroline!

  1. Caroline

   Så koselig å høre, Sigrid 🙂 Håper du har en fin kveld du også <3

 13. Hvor er posene og lappene med tall på til pakkekalenderen kjøpt?

  1. Caroline

   Green Gate 🙂

 14. Veronika

  Så koselig innlegg! Elsker julen
  Hvor kjøper du julekjoler til jentene dine? Sliter med å finne noe til jenta mi på 3 år

 15. Det er så gøy at du er så gira på jul, det er nemlig jeg også, og elsker slike innlegg. Du sprer så mye glede med bloggen din, det er en fryd å følge deg <3

 16. Kan også anbefale forestillibgen om Snekker Andersen og Julenissen i Trikkestallen i Oslo. Fantastisk bra for barna, og garantert julestemning.

 17. Jannike

  Vi har ikke noen særlig tradisjoner med jula. Kanskje du kunne skrevet et innlegg om det? Har små barn som jeg gjerne vil lage flere tradisjoner, så trenger litt tips.

 18. Elisabeth h

  Jeg elsker også julen, og tiden før. Da jeg var barn, var julen ikke alltid bare hyggelig pga min far, men min mor gjorde alt hun kunne for å skape magi og fantastisk stemning med enkle midler,og det har jeg overført til mine egne barns oppvekst. Jeg synes det er så trist at folk klager over hektisk førjulstid og ‘julestri’…det er juleMAGI, ikke julestri, som gjelder! Jeg arbeider i barnehage, og vi prøver virkelig å skape en varm, trygg,glad, lekende, magisk, gledelig førjulstid, med fokus på å GI og ikke bare FÅ. Har nettopp kjøpt tidenes morsomste og rare jule-t-skjorter, og gleder meg til å bruke dem på jobben, ha ha. Kos deg med juleforberedelsene dine, Caroline. Du skaper gode barndomsminner for barna dine!

 19. Ååååh, dette var feelgood <3 Kjenner det kribler enda mer av juleglede etter dette koselige innlegget 🙂

 20. Jannike

  Det er så deilig at det er flere som er like tussete etter jul som meg:-) Snøen kom her i Trondheim i går og da kjente jeg at det rykket i «pynte-til-jul-foten».
  Gleder meg veldig til å lese mange fine jule-innlegg i tiden fremover:-)

 21. Jeanette

  Utrolig fint med pakkekalenderen i trappen! Blir jo så dekorativt også.

 22. Eg og eeeelsker julen! Den tiden knytter familien sammen på ein heilt unik måte! Og det er så fint 🙂 dette innlegget gav meg sommerfugler (eller julenisser?) i magen! Haha. Ååå som eg gler meg til desember! På tide å starte på julehandelen :O

  God klem til deg <3

 23. Jeg elsker juleinnlegg! Flott at du er tidlig ute med å spre julestemning, julen kan jo virkelig ikke starte tidlig nok! Håper du er tidlig ute med å legge inn mer inspirasjon, sånn at jeg kan bruke det til min egen pynting i år. Ønske: Kan du lage et inspirasjonsinnlegg med dekking av bord til julaften, helst god tid i forkant? Og gjerne også et inspirasjonsinnlegg til julekaker / julegodteri som man kan lage… både av det usunne og det litt sunnere slaget? Og så hadde det vært gøy å vite litt om hva du har i gavekalenderen til Nelia, jeg har to jenter på tre og seks år. Det er alltid gøy å følge deg, men ekstra gøy i juletiden!!

  1. Caroline

   Ja 😀 Tenkte å lage en videoblogg om kalenderen og gavene når jeg har handlet inn alle de 24 🙂 Og takk for innspill til innlegg, jeg noterer meg 😀

   Klem 🙂

 24. Hei Caroline
  Har du et bra tips til nettbutikk eller fysisk butikk med fin julepynt, både til juletreet og stuen? Kikket litt rundt etter det selv, men synes jeg fant altfor mye kjedelig. Takk for mye fin inspirasjon:-)

 25. Kanskje Naias første jul hadde fortjent et eget punkt 🙂

 26. Vet du, jeg fikk helt frysninger av dette innlegget! Ikke bare på grunn av at jeg selv gleder meg til jul, men også på grunn av de magiske bildene og skildringene dine over hva de neste månedene bringer. Jeg kom i skikkelig stemning av dette innlegget 🙂 Gøy å se at du også gleder deg så mye til jul <3

  1. Caroline

   Så herlig å lese! Tusen takk Ba <3

   Stor klem!

 27. Så koselig innlegg!! Godt å se flere enn meg som gleder seg som et barn til jul:)
  Var ikke du forresten gravid både jul og nyttår i fjor? Det var nemlig jeg, og jeg hadde termin dagen før deg, altså 4. september. Det gjorde om mulig fjorårets jul og nyttårsfeiring enda mer magisk<3. Antar drinks på bildene bare er for bloggens skyld;)

  1. Caroline

   Jeg fant ikke ut av graviditeten før i januar jeg, men jeg hadde termin 4. september ja 🙂 Men jeg fikk jo Nelia 25. november og da var denne tiden VIRKELIG magisk 🙂

 28. Hei, hvor er den hvite jakken du har på skibildene fra?:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *