oppskrift-onsdag: kyllingfilet med epler og søtpotet

hostkylling_4

I dag hadde jeg egentlig lyst til å dele oppskriften på fårikål, for det er virkelig noe jeg elsker og noe som hører høsten til, men så hadde vi litt kylling liggende og da gjelder det å bruke opp det vi har og heller gjøre noe høstete ut av det. Hva minner meg om høst når det gjelder mat? Bortsett fra lam, så er det faktisk eplekake. Og epler, det har vi! Så da ble det kombinasjon av kylling, epler og andre ting som er godt. Her får dere oppskriften! 

hostkylling_5


du trenger 

♥ 2-3 kyllingfileter ♥ 50 gram guadaost eller annen gulost ♥ 4 epler ♥ 3 søtpoteter ♥ frisk timian salt + pepper 

hostkylling


slik gjør du 

Sett ovnen på 220 grader. Vask og skrell søtpotetene. Del dem opp i terninger og ha dem over i en bolle. Del 3 epler opp i terninger og ha dem i samme bolle som søtpotetene. Ha en god del olje over, klipp over frisk timian, salte og pepre. Bland godt. 

hostkylling_1

Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Ha godt med smør i en stekepanne og brun filetene på sterk varme. La de avkjøle seg litt og snitt deretter en lomme på langs i hver av dem. Skjær opp tynne osteskiver og del dem deretter i to og bruk enten en høvel eller noe annet – her kommer nicer dicer godt med 😉 – til å dele epleskivene så tynne som mulig. Det holder med 1 eple til to fileter. Fyll lommene med både ost og epleskiver og krydre med timian mellom lagene. 

hostkylling_2

Ha de fylte filetene over i en ildfast form sammen med søptpotet og epler og sett alt inn i ovnen i 20 minutter. 

hostkylling_3

hostkylling_6

Så er det bare å nyte. Mmmm! Så utrolig godt! 

hostkylling_7

14 kommentarer

 1. Nam!! Må prøves! Elsker virkelig oppskriftene dine, så mange herlige smakskombinasjoner. Lagde pære og chèvre -salaten, ble helt magisk! <3

  1. Caroline

   DEN. ER. SÅ. GOD! 😀

 2. Wow nam! Dette så godt ut 🙂

 3. Lite tips; timian er fy-fy for melkeproduksjonen 🙂

  1. Caroline

   Whaaat?!? Jeg spiste mengder med timian i går :O Merker ikke noe ennå, så får håpe det ikke går utover noe :p Takk for heads up!

   1. Hehe! Det går nok helst bra, regner ikke med du spiser det hver dag 😀 Oregano er forøvrig også på fy-fy-listen, men jeg har heller ikke merket reduksjon når jeg har spist det 🙂

 4. Det ser meget lækkert ud 🙂
  Du er så godt til at passe hjem, have, lave mad og samtidig klare mand og barn og se smuk ud 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, M & M <3

 5. Dette så godt ut, takk for oppskrift! 🙂 Har et spørsmål som ikke har med innlegget å gjøre, håper det går fint.
  Husker at du tidligere har vist frem noen toalettmapper du hadde kjøpt til stellevesken, til å ha bleier og slikt i. Jeg er på jakt etter slike, men finner ikke igjen innlegget ditt. Hadde satt stor pris på om du kunne ha sagt hvor du kjøpt de og eventuelt hvilket søkeord du brukte hos Etsy dersom de var derfra. 🙂 Har lett overalt, men finner ikke «toalettmapper» som er passende for stellevesker noen steder. Ha en fin dag! 🙂

 6. Tusen hjertelig takk for svar! 🙂

 7. Hei Caroline! Nå har jo du gjort deg noen erfaringer om hva som går rett hjem, og hva som ikke blir like stor suksess på middagsbordet hos de aller minste. Kanskje du kunne delt noen middagstips som både voksne og barn liker? Jeg lagde forøvrig et knallgodt pålegg i dag (kokt laks, kokte erter, mais, kokte kikerter, litt ingefær og bittelitt søt sennep) . Mvh M

 8. Ida M.T.

  Perfekt, har jo alt dette i kjøleskapet fra før ! Dette blir middag idag, takk for tips:-D

 9. Så raskt og enkelt, og SÅ godt!! Dette måtte jeg teste sammen med ei venninne i dag, og vi begge elsket det selv om vi i utgangspunktet var noe skeptiske til eple i en slik rett. Takk for inspirasjon<3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *