filmfredag

hoved filmfredag cinderella

Blir vi noen gang lei av eventyr? Det blir i hvert fall ikke jeg, samme hvor gammel jeg blir og derfor har jeg forelsket med fullstendig i den nyeste versjonen av Askepott – en helt nydelig fortelling med fortryllende kostymer (kjolene til stemoren er bare helt magiske) og fantastiske skuespillerferdigheter hos alle som er med i den. En stor favoritt hos både undertegnede og hos storesøster i huset – hun kan se den igjen og igjen. 

askepott 2015

Denne versjonen av Askepott er spilt inn i 2015 og har blant andre Lilly James og Cate Blanchett i hovedrollene som Ella (Askepott) og stemoren. Og selv om jeg kjenner godt til eventyret og vet så godt hvordan det hele utspiller seg og hvordan det ender, sitter jeg likevel med tårer i øynene da faren hennes reiser og aldri kommer tilbake, da  stesøstrene døper henne til Askepott og da stemoren river kjolen hennes i fillebiter. Hele kroppen blir full av forventning når hennes gode fe forvandler gresskar til vogn, mus til hester og firfisler til lakeier og den lille jenta i meg hviner av fryd når hun danser sin første dans med prinsen og romantikken blomstrer som i ingen annen film. Hurra!  

askepott 2 filmfredag


Denne filmen må du bare se i helgen! Samle venninnegjengen og en diger pose smågodt eller overtal samboeren din, jeg er sikker på at han kommer til å like den! Svigerfar fulgte storøyd med da han var her forrige gang 😉 Har du barn som er gamle nok til å følge med på skjermen, burde du absolutt overveie å gi dem denne filmopplevelsen også! Nelia var helt i ekstase da vi hadde sett den første gang, tok på seg den fineste kjolen sin og dynket tørre engangskluter fra stellebordet til Naia i vann, som hun tullet føttene inn i og brukte som glassko. Haha! Jeg holdt på å knekke i  to av latter inni meg, men klarte og holde meg fordi hun var så innmari skjønn og flink til å bruke fantasien. Tilslutt fant jeg frem badeskoene hennes fra i sommer og hun var enig i at de var enda finere å bruke som Askepottsko 😉 God filmfredag! 

15 kommentarer

 1. Känner att detta med filmfredag inte är min favorit när det gäller blogginlägg :p såklart ska du fortsätta med det om du själv vill ha det och det är populärt hos andra läsare, men alltid lite tråkigt när såna inlägg med fast tema går på bekostning av andra inlägg tycker jag. När du bara har max två inlägg om dagen, så är det ju kul med variation på de inläggen menar jag 🙂

  God helg! 🙂

  1. Enig :p <3

 2. Hahaha!!! SÅ søt Nelia!! Barn altså, fantastisk fantasi <3 hadde det selv da jeg var liten, elsket for eksempel å leke sirkus og jeg var både ville dyr, klovn og linedanser! Og nå elsker jeg å være på gulvet og leke med min egen lille datter. Viktig å bevare barnets fantasi og sjarm <3

 3. Jaaa, den er så fin 🙂 Så den for litt siden, for tredje gang tror jeg 🙂 Helt enig med deg! God helg søta 🙂

 4. Du er så flink, men dette er de kjedeligste innleggene dine 😛 hehe.. måtte bare si det. Ha en fin helg <3

 5. Så herlig Nelia er<3 husker selv da jeg så nøtteknekkeren som barn på operaen, og jeg og min søster forsøkte å balansere på tærne i stuen da vi kom hjem. Dette var, til vår store fortvilelse, en umulig oppgave uten tåspissko. Takk for enda et filmtips. Ønsker deg en fantastisk helg, med den fine familien din.

 6. En nydelig film <3

 7. Sikkert fin film, men litt kjedelige innlegg.

  Hvordan har hundene taklet Naia?

  Ha en fin helg med gjengen din.

 8. Edel Åse

  så herlig fortalt:)) Søte Nelia!!

 9. Hehe, denne filmen syns jeg var grusomt kjedelig. Derimot digget jeg «Utdrikningslaget». Godt vi er forskjellige 🙂

 10. Jeg er så enig, elsker disse nye filmene som kommer! Klarer nesten ikke vente på beauty and the beast med Emma Watson som Belle! Hvis du ikke har sett Maleficent, anbefaler jeg den 🙂

 11. Therese

  Liker filmtips jeg! Og dette ble fredagsfilmen min. Takk 🙂

 12. Hei

  Jeg har lest bloggen din sporadisk i alle år, noen ganger fast hver dag – andre ganger bare innimellom. (har aldri kommentert til deg) Selv elsker jeg film, synes det er herlig med en fast spalte hver fredag ang dette!
  Ser at andre lesere ovenfor synes dette blir kjedelig, men det kan godt hende at du treffer bredere enn kun de faste leserne med disse innslagene, (det får du vel uansett opp daglige tall/statistikk på), og så får du gjøre deg som passer deg og ditt liv akkurat nå tenker jeg.

  Ha en fin helg og lykke til med flytting av familien til Sarpsborg:)

 13. Den vil jeg se <3 Åh, så skjønn Nelia er! Må bare tipse deg om en annen film. De har laget film av 'Snekker Andersen og Julenissen' som kommer på kino fra 11.november! Jeg vet du elsker snekker Andersen så tenkte å tipse deg om det 🙂 Nelia synes sikkert det er gøy å se?

  1. Caroline

   Gjett om vi skal på den da?! 😀 Blir så bra! Jeg elsker jo Snekker’n 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *