throwback, kaffe og en dag hjemme

gravidalbum_2

God morgen torsdag! Forrige gang vi var i Sarpsborg fikk jeg endelig med meg albumet jeg bestilte fra gravidshooten jeg hadde i uke 36. Jeg har faktisk glemt det hver gang jeg har vært hjemom, så nå var det på tide. Det å gå gravid virker så utrolig fjernt og langt borte, for akkurat nå føler jeg at Naia alltid har vært hos oss, men faktisk er det jo bare 3 måneder siden disse bildene ble tatt. Jeg er veldig glad for at jeg bestilte album, det er så koselig å ha liggende fremme og da jeg hadde besøk av jentene i helgen var det en så fin ting å vise frem, i tillegg til flere bilder fra fødselen. 

gravidalbum_hoved

Filmen fra fødselen kommer jeg nok ikke til å vise til noen med det første, for vi filmet faktisk denne gangen. De minuttene jeg har sett er fra rett før pressriene satt i gang og minuttene frem til hun var ute i verden. Det er ganske fint Og så har vi filmet litt fra da jeg tok det første dragene med lystgass. Haha! Jeg holder jo på å knekke sammen av latter mens jeg står der og synes riene er en lek 😉 Husker det føltes som jeg hadde styrtet en flaske vin på tre minutter. Et tips er i hvert fall å tenke litt på om du faktisk vil filme litt under fødsel, det var uaktuell tanke for meg da jeg fødte Nelia, men i ettertid har jeg angret, så denne gangen kjørte vi på. Vi filmet jo litt da Nelia kom til verden, men ikke noe fra selve fødselen. Denne gangen satt vi bare opp kamera på stativ, jeg husket ikke engang at vi hadde blitt enige om det og tenkte ikke over det i det hele tatt. Film og bilder er alltid fine ting å ha når alt har kommet på avstand og du nesten har glemt hele opplevelsen. Og det skjer fort! 

gravidalbum_4

I dag er jeg hjemme med begge jentene mine, Nelia var ikke helt i form da hun våknet og sovnet på sofaen mens jeg lagde frokost. Det er ikke likt henne i det hele tatt, hun har jo enorme mengder energi fra hun står opp til hun går og legger seg, så da er det kanskje greit at hun får slappe av litt i dag. Så jeg vet ikke hva dagen bringer, jeg hadde planer om både det ene og det andre, men barna kommer alltid først, så i dag er jeg bare mamma  Håper dere er friske og raske og at dagen blir fin! 

108 kommentarer

 1. Nydelige bilder. Jeg husker jeg fikk lystgass, og pusta og pusta og pusta inn, men følte ikke det var noen effekt. etter et par timer så skulle mannen min prøve… Og han kjente heller ingen effekt… Viste seg da at de ikke hadde kobla den til, så jeg hadde pusta som en gal inn i den maska til ingen nytte… Haha 😀

  Da fikk jeg epidural for da hadde jeg gått til nesten full åpning på to timer og det var visst ganske fort. Og riene kom som et uvær… Huff – jaja… Jeg overlevde og har verdens fineste gutt å vise til, så det var absolutt verdt det 🙂

 2. Jeg er medisinstudent og fikk være med på min første fødsel i går – fy søren for en opplevelse! Skal innrømme at det kom en tåre når babyen endelig var ute. Sterk og fin opplevelse, det var det virkelig.

  1. Caroline

   Det tror jeg på <3

 3. Krysser fingrene for at formen til Nelia kommer seg <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 4. God formiddag!

  Så lenge barna ikke har vondt er det jo veldig kos med slike dager. Det føles litt som at man pauser verden og bare får nyte. 🙂

  Her filmet vi også siste fødselen, og skulle ønske vi hadde filmet alle. Det er så mye man glemmer, og det er så fantastisk å se hele opplevelsen utenfra, så jeg vil også anbefale de som er i tvil om å sette videokamera på stativ og heller slette etterpå om man angrer seg.

  Håper du får en fin dag sammen med jentene dine, flotte og energiske deg! Her hadde jeg og minsten en rolig start før barnehagen, og nå er det akkurat tid for en kopp kaffe før jeg tar fatt på et aldri så lite maraton av jobb og gjøremål helt til kveldinga, men det hjelper når det er kjekke ting som står på programmet. 🙂 Så heldige vi er som får bruke dagene på familie og jobb!

  1. Caroline

   Ja, det er utrolig hvor fort man glemmer! Tusen takk 🙂 Jeg er veldig glad for at jeg kan jobbe hjemmefra på dager som dette! 🙂

   Håper du får en fin torsdag 🙂

 5. Jeg angret også etter første fødsel, at vi ikke filmet eller tok bilder. Hadde i utgangspunktet tenkt å ta bilder, men jeg kom inn med 6 cm åpning og sterke rier, så jeg fikk aldri sagt ifra til samboeren min at han måtte ta masse bilder. Kameraet lå igjen i bilen. Vi har pratet om dette i ettertid, og begge vil ha film og bilder fra kommende fødsel! Hvordan reagerte de ansatte på filmingen? Er det lov? 🙂 Er så redd for at det ikke skal være lov! Vi vil filme alt! Ha kameraet på stativ og la det stå på fra start til slutt <3

  1. Caroline

   Ja, vi fikk i hvert fall lov 🙂

 6. Ja, jeg bruker også å vise fram albumene med halvnakne bilder av meg selv…

  1. Caroline

   Det er synd at du føler for å legge igjen en slik kommentar, jeg forstår liksom ikke hva du får ut av det eller hva du ønsker å få ut av det. For meg er ikke dette en halvnaken kropp, det er en kropp som bærer frem et nytt liv og bildene er proffe. Det er ikke et album med meningsløse bilder av meg i undertøy, men det høres jo ut som det er det du ser. Disse bildene er jeg kjempestolt av og viser dem gjerne frem til familie og venner som vil se 🙂

   1. Sia: Det er neppe det at du ser en «halvnaken» dame som bør være i fokus her. Dette er snakk om det vakreste i verden, nemlig den gaven det er å få være gravid og faktisk få lov til å bære frem et nytt liv. Jeg ser også en flott og elegant dame, med en fin kropp (også som gravid) og sexy undertøy men kan ikke si at det var det første jeg tenkte på her. Og det sier jeg som mann 🙂

   2. Javel, du om det, men hvem VIL egentlig se på et album med lettkledde bilder av venninner? Altså, å være høflig og se er en ting, men det er jo ingen som har noen stor interesse av det. Dette er jo narsissisme ut av en annen verden, du også må jo se det selv? Det finnes ikke normalt i det hele tatt.

   3. Caroline

    De etterspurte bilder fra både fødselen og fra shooten, det var ikke jeg som spurte om de ville se 🙂 Det er tydelig at du verken kjenner meg eller mine venninner. Du må også huske, at for noen er foto ren kunst og de har faktisk stor interesse av å se på bilder / foto 🙂 Så nei, ren narsissisme er det så absolutt ikke.

   4. Å gå på stranden i bikini er da virkelig ikke det samme som å ha bilde av seg selv i truse og bh. Går du på stranden er det opplagt at man ser kropper i bikini, men man trenger ikke å studere de for det. Så ja, jeg går på stranden mes mine venninner ,men jeg ser ikke på kroppene deres. Kroppen deres er da virkelig ikke interessant, det er personligheten deres jeg setter pris på. En bok med lettkledde bilder er noe helt annet. Men du må bare ha en bok og vis den frem til hvem du vil, men du må regne med at folk er uenig med deg at det er naturlig.

   5. Caroline

    At de to tingene er det samme har jeg aldri sagt, men man viser like mye kropp begge steder. Jeg tror vi har litt ulik tilnærming til hvordan man ser på denne type bilder, for jeg har aldri hevdet eller lagt det frem som om at man skal studere kroppen min på bildet. Det er virkelig ikke det som er hensikten. Man ser på helheten i bildet, det fototekniske, lyssetting osv.

   6. mari. Om du ikke liker dette så trenger du ikke kommentere, men vi vet jo at det sikkert er kjedelig for noen på Kg forum i dag så derfor må det diskuteres opp og ned om interiør smaken til Caroline og dette med bildene fra gravid fotograferingen. Der ble det nemlig nevnt narsissisme. For et trist liv når en føler for å og kommentere til andre mennesker slik. Flau og usmakelig oppførsel fra en jeg vil tro er voksen.
    Flotte bilder Caroline og du har all grunn til å være stolt.
    De som sier noe annet skal kun trykke deg ned . Er noen som kun er inne på bloggen for å finne ting å si noe negativt på

   7. Caroline

    Tusen takk, ln 🙂 Jeg er såpass trygg på meg selv at jeg ikke tar til meg den type kritikk 🙂 Jeg aksepterer at noen ikke ville vist frem denne type bilder og holdt det privat, men for meg er fotokunst ment for å vises frem, til tross for at bildene skulle vise hud 🙂

   8. Vet du, jeg er så lei av at man skal trekke fram kvinneguiden eller misunnelses-kortet når noen er kritiske. Her handler det ikke om å være stygg, men å gi kritikk. Og det må være lov på en blogg synes jeg. Det er jo sånn en blogg utvikles, bloggeren kan over tid se an hva leserne i hovedsak liker og ikke liker. Det er jo i bloggerens interesse å holde på flest mulig lesere. Selvfølgelig er det alt for mange troll det ute som ikke evner å gi konstruktiv kritikk, og jeg har ingenting til overs for de som mobber og lirer av seg stygge personangrep. Kritikk derimot, det er noe annet spør du meg.

   9. Det må være liv å synes det er litt rart å ha bilder sv seg selv i undertøyet liggende fremme. Gravid eller ei.. Men tror vi har en ganske ulik oppfatning av hva som er meningsløst.. Bilder eller andre deler av livet.

   10. Caroline

    Selvsagt skal du få lov å mene at det er rart, Aida 🙂 Det er ingen her som har sagt noe annet, men det går helt fint an å uttrykke seg på en måte som ikke er nedlatende. Det gjelder både deg, Sia og Mari.

   11. Enig i at man bør formulere seg på en saklig måte, men jeg synes også det er litt rart å ha et album av undertøysbilder av seg selv man viser frem. En ting er å vise frem til mannen, men på en blogg? Jeg skjønner ikke helt den interessen av å vise frem undertøysbilder av seg selv. Uavhengig av om at det er en kropp som bærer frem et nytt liv og bildene er proffe.

   12. Caroline

    Det skal du få lov til å synes 🙂 Jeg synes denne typer bilder er så fine at de fint kan henge på veggen eller stå fremme. Som nevnt over her, det handler ikke om å «vise seg frem i undertøy», men å vise frem bilder som går under kategorien fotokunst.

   13. Iselin

    Jeg er helt enig… Synes det er veldig spesielt og hadde egentlig bare blitt ubekvem om jeg hadde kommet hjem til en venninne og måtte se gjennom et helt album av henne som gravid i undertøy. ET bilde er helt fint, men et helt album? Nei. Så interessant er det faktisk ikke.

   14. Caroline

    Det var ingen som MÅTTE se på bildene, Iselin, de ønsket det selv. Det kunne aldri falt meg inn å tvinge noen å se på noe de ikke ønsker. Skjønner ikke helt hvorfor du skulle bli ubekvem, hva gjør du om sommeren når dere er på stranden?

   15. Cathrine

    Herlighet jenter!!!? Hva er problemet deres?! Om Caroline ønsker å ha et eget album fra graviditeten hennes med Naia, så er vel det helt greit!? Det er vel ikke noe stor greie, er det vel?!! Synes faktisk det er utrolig fint at Caroline har valgt å ha bilder i album fra graviditeten. Hun har jo sikkert bilder inni der fra ulike perioder i svangerskapet. Selv har jeg album fra min siste graviditet. Og jeg er SÅ innmari glad den dag i dag for at jeg har det albumet! Har ikke angret et sekund på det!! Skulle så gjerne ønske jeg hadde det med alle mine 3!! Dere har lov til å ikke synes noe om det, men dere trenger ikke si det her i kommentarfeltet! Eller si noe om det i det hele tatt. Det er jo veldig gode minner å se tilbake på den dagen barna blir eldre. Fint er det for barna selv også 🙂 Ha en fin uke Caroline <3

   16. Karoline

    Hva skjer her nå!? Caroline, er alle kommentarene samme ip-adresse med forskjellige navn, eller hva er greia? Jeg tenkte ikke tanken på hva noe av de her skrev, før jeg leste kommentarfeltet.. Jeg blir oppriktig lei meg på deres vegne, fordi de ikke ser kunsten bak bildet.

    Forøvrig er jeg SÅ enig med deg ang fotokunst – og syntes det er så fryktelig synd med folk som skal seksualisere bilder som egentlig ikke er noe annet enn fullstendig naturlig. Syntes det blir det samme som å sammenlikne en playboyjente i sin beste positur med blingundertøy i senga, og et bikinibilde på stranda. Man viser faktisk fram akkurat like mye kropp, men det kan ikke sammenliknes, for målet med bildene er helt forskjellige.. Argh, at ingen kan forstå forskjellen.

    Anyways – IKKE bry deg om kommentarene over her, jeg blir flau!!!

    STOR KOS <3

   17. Caroline

    Tusen takk, Karoline! Folk er forskjellige og det kommer i hvert fall tydelig nok frem her, selv om det dreier seg om bilder og foto og vennskap. Rart hvordan man kan ha så forskjellig syn på ting.

    Tusen takk igjen <3 Håper du får en fin helg 🙂 Stor klem <3

   18. Iselin

    Kom kanskje ikke helt klart frem, men jeg hadde synes det hadde vært (nesten) like spesielt om venninnen min skulle vise frem et helt album av seg selv i en enkelt kjole, for eksempel. Det har ingenting med nakenheten å gjøre.Og jeg skjønner at du ikke satt og sa «du MÅ se gjennom hele albumet», men når du legger det på bordet og forteller at du har fått laget et album fra shooten, så er det kanskje ikke helt naturlig for en venninne å svare «Åja, men det er jeg ikke så interessert i»? Man blir jo tvunget til å se gjennom for å være hyggelig. Jeg hadde også ønsket å se ET bilde fra min venninnes gravidshoot, ikke 20.

    Men det er jo som vanlig ikke greit å ha en annen mening enn deg 😉

   19. Caroline

    Ok, jeg tror vi må rette opp i en misforståelse først og fremst.

    Du skriver: når du legger det på bordet og forteller at du har fått laget et album fra shooten

    Hvor har du denne settingen fra? Dette er tydeligvis noe du ser for deg, for det var ikke slik det utspilte seg og det er heller ikke noe jeg har skrevet.

    Slik var det: kan ikke vi få se bildene fra fotoshooten du hadde? og om du har noen flere bilder fra fødsel? og så vil vi gjerne høre fødselshistorien en gang til.

    Da svarte jeg: jo, klart dere kan. Jeg har ikke alle bildene fra shooten, men her i dette albumet er det en god del flere enn de jeg har postet på bloggen.

    —-

    Så nei. Jeg la ikke frem albumet og ba venninnene mine kikke gjennom det. De etterspurte albumet fordi de ønsket å se.

    Når det er sagt: dersom Elise eller Charlotte eller noen andre av mine venninner hadde gjort en slik shoot og faktisk LA FREM albumet foran meg og ba meg om å kikke – ja, vet du hva? Da hadde jeg kikket med den største glede! Og vet du hvorfor? For i min venninnegjeng så heier vi på hverandre og vi er ikke fremmed for å fortelle hverandre at vi er stolte av hverandre. Det er ingen av mine venninner som tvinger meg til å være hyggelig eller omvendt, vi ER hyggelige med hverandre fordi vi er venninner.

    Jo. Du skal selvfølgelig få lov til å ha en annen mening enn meg. Jeg har aldri sagt noe annet. Jeg hadde forøvrig blitt kjempelei meg om en venninne hadde den innstillingen du har dersom jeg faktisk hadde lagt frem et album foran henne med et ønske om å vise frem noe jeg var stolt av. Uansett om det hadde vært aktbilder, fashionbilder eller gravidbilder. For sånn er vi, men alle venninnegjenger er forskjellige og det er kanskje nettopp derfor ikke alle i hele verden er en eneste stor venninnegjeng.

    Så håper jeg vi kan sette punktum ved denne «diskusjonen» her. Du skal få lov til å ha din mening og alle andre også, som mener at det er latterlig å forevige en gravidmage, sette bilder i et album OG være stolt nok av dem til å ville vise dem frem til de som ønsker å. Men ikke se for deg hva jeg har gjort og la det bli en sannhet.

   20. Kristin

    Hadde venninne mine tatt sånne bilder hadde vertfall jeg hatt sykt lyst til å se alle bildene:) er jo bare kos å se på fine og stilige «modell»bilder av nære venner:)

   21. Det er trist at du legger det frem på en måte som at man må heie frem kroppen til venninner! At man ikke vil se sine venninner halvnakene har ingenting med at de ikke heier på de eller ønsker de alt godt i hele verden!

   22. Caroline

    Jeg forstår ikke hvordan du kan tolke kommentaren min som du gjør. Det handler ikke om å heie på kropp, men om evnen til å vise stolthet og interesse på vegne av en venninne.

    Jeg skriver at vi i min venninnegjeng heier vi på hverandre og ikke er fremmed for å fortelle hverandre at vi er stolte av hverandre. Det kan være å vise glede over et album som i denne situasjonen, eller det kan være å faktisk vise interesse for noe som en venninne vil vise frem – enten det er nettopp bilder, et essay, en jobbsøknad eller hva som helst.

    Jeg går ut i fra at du ikke går på stranden om sommeren? Siden du på ingen måte ønsker å se vennene dine halvnakne.

 7. God bedring til Nelia ❤

 8. Åååååh det er alltid så koselig når man viser frem bilder fra gravidshoot!
  Er fotograf selv, og elsker å se når folk faktisk lager album og viser frem bildene – de er jo så flotte!

  Du er fin og god du Caroline, han en herlig dag!

  Stor klems

 9. Bildene dine er nydelige! Håper formen til Nelia kommer seg, så godt å bare kunne være mamma på slike dager og ta dagen derfra 🙂 Ønsker dere en fiiin onsdag 🙂

 10. Birgitte

  Så fine bilder! Og god bedring til Nelia <3

 11. Hej Caroline,
  Nydelige og smukke billeder af en helt uroligt flot gravid ung kvinde !!

  Kender du det, at man nogle gange har en dårlig dag – – det har jeg i dag, så derfor trænger jeg til lidt at
  le af – så lad os se fødselsfilmen, hvor du knekker sammen af latter 🙂 🙂

  Hav en fin dag med begge dine jenter.

 12. Jeanette

  for en idiotisk kommentar. synes bildene er kjempefine og proffe. Du har all grunn til å være stolt av dem!

 13. Eller bare la den videoen være privat kanskje…? Bare en tanke. Jeg vil tro at den videoen har stor verdi for dere, spesielt om den holdes unna medier.

  1. Caroline

   Jeg har ingen planer om å vise den videoen her! Jeg la jo heller aldri ut fra bryllupet vårt 🙂

   1. Jeg tror nok at det ikke skal være noe problem i å legge ut en video fra fødselen 🙂 Mammatilmichelle (bloggeren) la jo også ut en video fra fødselen. Hun har ikke akkurat angret. Det er jo bare gøy å se et så stort øyeblikk i livet ditt <3

   2. Caroline

    Jeg har ingen ønsker om å vise den til noen andre enn familien min, og det er det jeg mente med det jeg skrev i dette innlegget 🙂 Å dele den på bloggen min ville blitt altfor privat for meg.

   3. Katrina

    Jeg har skikkelig fødselsangst :/ Håper på å få se videoen fra din fødsel, sånn at jeg kanskje ikke går og gruer meg kjempe mye helt til det er over… Men har ikke krav om noe som helst 🙂 Du skal selvfølgelig ikke legge ut den videoen hvis du ikke føler for det og tenker at det blir helt feil av deg, og at du kommer til å angre! Helt opp til hva du ønsker og vil Caroline <3

   4. Benedicte

    Det er jo bare å se på Fødeavdelingen 🙂 Masse flotte fødsler hver uke.

 14. Ønsker dere en fin dag! Jentene er heldige som har deg som mamma 🙂

 15. Hehe, du har jo vist rumpa i Det Nye, så disse bildene er virkelig innenfor – og de er vakre.

  Jeg synes jo det må være opp til hver enkelt å vise frem det en selv vil, og jeg synes du har all grunn til å være stolt av babymagen din. Tenk at lille Naia lå der inne.

 16. Lystgass er jo gøy da! Jeg sa at jeg kunne gått gjennom 2. Verdenskrig når jeg hadde fått noen drag!!

 17. Så enig i at det bare er å filme/ta bilder! 🙂
  Jordmor på min første fødsel visste nok det, for når jeg klaga på at mannen tok for masse bilder av meg som jeg mente kom til å være uflatterende, så sa jordmora «bare å knipse i vei, du kan jo slette de du ikke liker!» (trenger vel ikke si at jeg ikke har sletta et eneste bilde 😉 )

 18. Hei, vl tipse deg om at de bygger ny barnehage i Sarpsborg nå, rett nedenfor huset deres. Ligger rett ved Oscar Pedersens vei:) Planlagt åpning August 2017. Mulig du vet det allerede.

 19. Hvor er koppen fra? 🙂

 20. Ops, er vist torsdag! Og ikke onsdag som jeg klarte å skrive! Ønsker dere en fiiin torsdag 🙂

 21. Nyt mammadagen ❤

 22. Hvorfor denne trangen til å vise deg frem i undertøyet? Ja, en gravid kropp er flott, men å ha en hel album full med undertøybilder som ligger fremme (?) er vel ganske spesielt?

  Hva tenker du om dette når barna dine blir eldre? Et enkelt Googlesøk så kan klassekamerater se x antall mer eller mindre avkledde bilder. Og hvordan har du tenkt å ta opp nettvett og privatlivets sfære når med barna når du selv stiller opp med rumpa bar? Jeg har spurt om dette før og syns det er rart at du ikke deler tankene dine om dette.

  Hver venninnegjeng har sin dynmikk, men om noen av mine venninner hadde vist oss en album med bilder som for de fleste er forbeholdt partner hadde jeg nok blitt litt lattermild og varm i kinna.

  1. Caroline

   Dette handler ikke om en «trang til å vise seg frem i undertøy», Helle 🙂 Det handler om å vise frem vakre bilder som går inn under kategorien fotokunst. Jeg har ingen problemer med at andre ser disse bildene, for meg kan egentlig hvem som helst se dem.

   Du har helt rett i at hver venninnegjeng har sin egen dynamikk, i min venninnegjeng er det heldigvis ingen som blir lattermild og varm i kinna bare fordi noen av de andre gjør noe som de er uenig i.

   1. Caroline, du svarer godt på deler av Helles kommentar. Men hva med den biten om barna, nettvett og fremtiden?

   2. Caroline

    Jeg synes man skal fortelle barn om farene ved å dele lettkledde bilder, hva som i verste fall kan skje osv. Og på den måten forberede dem på å ta selvstendige og reflekterte valg når de blir eldre 🙂 Jeg hadde ikke hatt noen problemer om Nelia eller Naia ønsket å ta sånne bilder og dele det med andre.

   3. Helt enig med deg Caroline.
    Hvorfor har folk et så underlig syn på kropp- hva er det de er så redde for?

    Vi går i bikini på stranden og i svømmebassenget og da er det visst greit.Men om man legger ut bilder av seg selv som f.eks dine bilder som gravid- eller 4 dager etter fødsel- DA er det plutselig er stort problem .

    Det er også underlig at om en fyldig eller stor dame legger ut bilder lettkledd- da strømmer det på med creds og tommelen opp og beundring fordi hun er så flott og modig, hva er da årsaken til at det av enkelte ikke tolereres at man viser seg frem lettkledd.
    Mange liker å mene mye om hvordan det blir for barna dine når de blir større og forstår at mamma har » vist seg frem» med lite klær, og at det dermed er synd på de, og at de selv vil få et forvrengt syn på kropp når de vokser opp.
    Helt utrolig hva folk får seg til å nebbe om….
    At du orker å ha åpent kommentarfelt er over min forstand- men du svarer dem jo ganske presist da 😉

   4. Fotokunst? Jaja, deg om det, men igjen, hvorfor uten klær? For hele verden å se? For ditt private liv, din mann, flott, men for foreldre til barnas venner, kjøpmannen på hjørnet og ungguttene som søker deg frem på nettet…??

    Og jeg ser at du skriver i et annet svar at du ikke har problemer med at døtrene dine poserer lettkledd på bilder, så lenge det er ‘smakfullt’. Jeg ønsker så inderlig for mine døtre at de skal få andre verdier enn at de føler at de må kle av seg for å være verd å se på/fotografere! Jeg hadde blitt knust om min tenåring syns det var greit å stille på en forside med rumpa bar! Man kan virkelig både ha en flott kropp og være stolt av og trygg på seg selv uten å vise trusa si til alle!

   5. Caroline

    For en tanketom kommentar, Helle! Mener du helt oppriktig at man ikke kan ha andre verdier hvis man tar denne type bilder og viser dem frem i sosiale medier? Det håper jeg virkelig ikke, for da fremstår du som ekstremt snever. Det er ingen her som har sagt noe om at man må kle av seg for å være verdt å se på eller bli fotografert. Det er utelukkende dine ord og ingen andre sine. Jeg skal lære mine døtre at uansett hva de velger å gjøre så har de sin verdi, det håper jeg du også gjør.

    Og ja, fotokunst. Aktbilder av god kvalitet er i mine øyne bilder som uten problemer kam henges opp på en vegg som et hvilket som helst kunstverk, eller vises frem i et album til dem som måtte ønske det.

    Hvis man ikke liker det, så se en annen vei 🙂 Verre er det ikke.

    Makan til sutring…

   6. Hej Helle,

    Jeg forstår ganske enkelt ikke, at nogle kan blive forarget over disse billeder. De viser jo en flot gravid mave, og maven sidder på en flot kvinde som har undertøj på. Herre gud ! I Danmark får vi hver uge reklameaviser ind af døren fra Supermarkeder og andre handelssteder, hvor de sælger mælk, brød og undertøj. Det bliver vist frem af både mænd og kvinder….uuhhhh og man kan se deres hud 🙂
    Jeg synes, at Caroline viser billederne bitte små, det er jo ikke store A4 størrelse . Og hvad sker der for at nogle kan finde på at udspørge Caroline om både dit og dat – som om det er en eksamen.

    Jeg forstår godt, at du ønsker gode værdier for dine døtre, men jeg ville virkelig ønske at flere af de kvindelige læsere af Carolines blog også havde bedre værdier og var mere trygg på sig selv, end absolut af finde noget at kritisere. Det kan være lidt vanskeligt selv at opdrage sine børn med gode værdier, hvis man selv er god til at kritisere andre. Der kan det bliver lidt vanskeligt at sige til sin datter, at alle kvinder er forskellige og man skal acceptere hverandre og de valg andre tager.

    Fin dag og helg til ALLE

 23. Gravid eller ikke gravid, hud har vel aldri skadet noen? Kropp er vakkert 🙂 Naturlig og vakkert. God bedring til Nelia 🙂 Kosedag for dere da? 🙂 klem

  1. Caroline

   Helt enig 🙂 Dette er estetisk vakre bilder og det handler mer om fotokunst enn å vise frem «halvnakne kropper». Det er synd at de som er negative forsøker å fremstille bildene som noe det ikke er.

   Ja, her er det kosedag 🙂

 24. Litt skremmende å lese alle de umodne og angstpregede kommentarer til en som har et naturlig og sunt forhold til nakenhet og egen kropp. Til en som har veldig god peiling på foto/fotokunst, og som i tillegg er gift med en av samme kaliber. De som slenger om seg med begreper som f.eks. «narsissisme», bør sette seg ordentlig inn i hva ordet egentlig betyr. https://sml.snl.no/narsissisme
  Å være glad i seg selv, være stolt av seg selv – er en uhyre viktig egenskap. Du kan aldri elske andre hvis ikke du elsker deg selv. Og du kan aldri få andre til å elske deg, dersom du ikke elsker deg selv. En ung mann sa engang for lenge siden. «Elsk din neste – SOM DEG SELV!» ♥ Tenk litt over det… 🙂

  1. Caroline

   Helt enig, es 🙂 Det er viktig å være glad og stolt av seg selv <3

 25. Disse bildene er så fine, lyset og alt er nydelig! Liker veldig godt det hvor du sitter på husken med blomster, kjempe fint <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Så hyggelig at du synes det <3

 26. Jeg ser du refererer til fotokunst når enkelte er kritiske til at du har laget cofee table book av dine egne graviditetsbilder. Lurer litt på hva du legger i begrepet fotokunst? At bildet er i sort/hvitt? At objektet ikke smiler inn i kamera? Hadde vært spennende å høre ditt svar.

  1. Dette er et spennende spørsmål . Når en plasserer foto som er tatt for å henge på en vegg med et personlig innlegg fotokunst … og katogoriserer seg selv som et kunst objekt…. kunst… hva er kunst og hva legges i ordet fotokunst….. ting kan være vakkert uten kunst. Noen pornografiske bilder kan også legges i kategorien kunst… spennende spørsmål!!

 27. For noen fantastisk fine bilder!! Og så fint å ha de i bok <3

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Ja, jeg er glad for at jeg valgte det albumet 🙂

 28. Utrolig flotte bilder. Kjekt med en album å se tilbake på, både for barn og voksne. Gravid kroppen er nydelig. Heldigen deg som har foreviget dette, du kommer ikke til å angre på det.

 29. Haha, for de fruene lengre opp her som synes det høres pinlig ut å vise frem halvnakne bilder av gravidkroppen – Jeg viste frem mobilbilder av meg som halvnaken og gravid til mine venninner, altså IKKE kunstneriske bilder, og oppdaga etterpå at jeg til og med ikke hadde på meg BH og kun holdt for den ene puppen! Haha, da lo jeg godt. Var heldigvis ingen av venninne mine som så ut til å synes dette var ubehagelig. Glad mine venninner ikke er like prippen som enkelte over her,

 30. Blir helt matt av folk som henger seg opp i kroppen til Caroline på bildene her. Kjære vene dere må jo ha kjempedårlig selvtillit til og KUN se kroppen i disse bildene, det er jo kunst, minner, ,minner som man skal se og ta bare på, ta frem og mimre over så de ikke blir glemt. Hell yeah om ho er råflott og ser sexy ut, men fy faen jeg missunder henne det og tommel opp for så flott dame som ser like flott ut etter to fødsler 🙂 fokuser på det positive folkens istede for og dra hverandre ned og lete etter ting og pirke i.

 31. Hei Caroline!
  Jeg elsker bloggen din, og sjekker innom hver dag <3 det er en ting jeg lurer på:
  Hvorfor går du egentlig på lavkarbo-diett?
  Hilsen Elsa

  1. Caroline

   Tusen takk for at du følger bloggen min, Elsa 🙂

   Jeg spiser mindre pasta, ris, brød osv. fordi jeg blir utrolig oppblåst og får luftsmerter hvis jeg spiser det. Når det gjelder bakst og sånn så synes jeg er det morsomt å lage sunnere varianter uten vanlig sukker, men jeg spiser vanlig bakst inn i mellom også 🙂

   Jeg føler ikke at jeg går på noen diett, for jeg har ingen strenge regler og unner meg det meste om jeg virkelig har lyst på det 🙂

 32. Nu må folk skjerpe sæ her. Har dokker ikkje nåkka fornuftig å si, så la vær.. Fysj kor slem folk e altså. E d rart d e krig i verden!? E vell ingenting anna enn sjalusi detta handle om. Æ sjøl tok bilda mens æ va gravid. Å d va flere av vennan mine som ønska å se di. Utrulig fine bilda, der d e den nydelige gravidmagen som e i fokus.. Du e nydelig Caroline❤️

  1. Caroline

   Tusen takk, Lisa <3

 33. Synd at dette har blitt en «krangle-blogg» i kommentarfeltet. Folk henger seg fader meg opp i ALT du gjør.. Jeg tenker på så mange bloggere som gjør så mye mer «crazy» ting enn deg, men ingen løfter et bryn.. Tar meg ofte i å tenke at hadde fotballfrua gjort dette hadde det vært et ramaskrik uten like.. Jeg lurer på hvorfor det er sånn. Er det kanskje fordi du har valgt å være mindre privat og vise den «perfekte» delen av livet ditt? ikke vet jeg.. Synd er det i hvert fall.. Kan ikke være noen god følelse å få kommentarer PÅ ALT.

  Min venninne lagde en sexy kalender til kjæresten, og hele jentegjengen satt på jentekveld og lo og snakket og kikket igjennom hele kalenderen. Glad jeg har en venninnegjeng hvor vi kan dele absolutt alt 🙂

  1. Caroline

   Jeg kunne ikke vært mer enig med deg :O Jeg tar meg selv i å bli både overrasket og skuffet hver gang, når jeg egentlig burde forutse det :/

   Det høres ut som du har en flott venninnegjeng <3

 34. Du virker som en så utrolig god, snill, varm og omsorgsfull mamma <3 blir helt varm inni meg av kjærligheten du viser til både små barn og små dyr.

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Nå ble jeg utrolig glad <3

 35. Ingrid Grace

  Huff å huff, så var det folk som måtte henge seg opp i disse bildene også. Det er da det er bra du etter hvert har fått litt trening i å la slike kommentarer prelle mest mulig av.

  Jeg synes bildene er flotte, og jeg føler ikke du eksponerer deg selv galt. Men der er jo de som alltid vil finne noe å kritisere ved hvert eneste innlegg, av og til føler jeg nesten at enkelte er her inne bare for å kritisere deg og for å lete etter feil ved deg. Jeg blir faktisk litt redd enkelte mennesker…hvordan er de i virkeligheten når de klarer å spy ut av seg slik en guffe her inne? Har disse barn? Jobber de med barn? Hvordan er de mot venninners barn, mot sin kjæreste eller mann, og mot sin familie? Jeg blir skremt over den ondskap som gløder omkring enkelte som poster. Ja nei det er mye jeg kunne skrevet, men jeg skal la det ligge.

  Jeg vi bare avslutningsvis si at bildene er veldig flotte, du var en veldig flott gravid, både nå med Naia og med Nelia for tre år siden. Jeg synes det er koselig du vil dele slike flotte bilder med oss, og jeg håper du føler at de av oss som liker bloggen din og bildene dine, virkelig er glade på deres vegne over de to skattene dere har fått, og at vi kan glede oss sammen med deg over de vakre bildene. Håper Nelia føler seg bedre, og ha en riktig fin kveld alle sammen.

  Klem fra Ingrid Grace 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Ingrid Grace <3

 36. Ikke sikkert du har tid eller vil svare på dette. Men jeg er gift og blir veldig usikker hver gang det er snakk om baby… Jeg blir så engstelig for hvordan kroppen vil endre seg med en graviditet eller to. Hvordan synes du kroppen din har endret seg?

  1. Caroline

   Det er svært vanskelig å gi noe godt svar på dette, for alle reagerer ulikt :/ Selv har jeg ikke opplevd store forandringene etter to graviditeter, men det betyr jo ikke at det ikke kommer til å skje med deg. Det jeg derimot kan fortelle deg er at for de aller, aller fleste så overskygger gleden av å få et barn eventuelle endringer på kroppen <3

 37. Gud bedres så snerpete folk er, hva er den store krisen med å vise frem en gravid kvinnekropp? Det er jo det mest naturlige i verden, og er også grunnen til at vi kvinner blant annet er født med bryster.. Og hvorfor er det så rart at venninnene til Caroline ville se disse bildene? Det var jo til og med ekstremt mange lesere som ba om å få se bildene!

 38. Johanna

  Hei Caroline, blir inspirert av deg og bloggen din hver dag. Er så koselig å titte innom for å se hva spennende du har funnet på:) jeg har et par ønsker til framtidige innlegg (helst veldig snart;)) Det er tips til innkjøp av vintersko og siden julebord er rett rundt hjørnet, tips om antrekk. Da ville jeg blitt så glad!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du blir det 🙂 Jeg har planlagt noen innlegg om det her fremover! Men takk for tipset 🙂

 39. Kanonpene bilder din blogg, ditt liv, du som føler hva som er behagelig og innafor, for deg dessuten, hadde jeg sett ut som deg da jeg gikk gravid, hadde jeg gått naken 24/7, haha! Dessverre var jeg rimelig diger, jeg og mannen såg vel ut som tallet 10 da vi kom inn på føden men alle er forskjellige og vakre på sin måte..

  God bedring til lillesnuppa, forresten. Håper på topp aktivitetsnivå i morgen

 40. Hei!
  Jeg synes at du bør gjøre som du vil, og så anse set som fotokunst.
  Det jeg lurer på er om du aldri har tenkt at med tanke på at det er ganske mange og veldig ulike folk som kan se alle bilder du legger og offentlig, kan det jo være noen som «misbruker» dem til for eksempel sine fantasier og slik ting?
  Hva synes du om det?

 41. Så utrolig flotte bilder.

  1. Caroline

   Tusen takk, Hanne 🙂 <3

 42. Margrete

  Nydelige bilder, Caroline! Disse kan du virkelig være stolt av! Det er jo ikke alle som får muligheten til å bli gravid, og for de aller fleste utgjør denne perioden kun en veldig kort del av livet – så jeg synes det var fint av deg å lage et album som du og familien din kan se tilbake på. Håper du ikke tar til deg noen av de negative kommentarene ovenfor. At de i det hele tatt legger igjen en kommentar kun med den hensikt å såre deg synes jeg er utrolig dårlig gjort. Rart at de ikke ser hvor mye verre det er enn det de kritiserer deg for å ha gjort. Jeg synes du har en kjempefin blogg, og håper jeg får følge bloggen din i mange år til! Håper du nyter livet som tobarnsmamma! Stor klem <3

  1. Caroline

   Tusen, tusen takk Margrete! <3 Stor klem tilbake <3

 43. Hva det er som får folk til å lire av seg noen av de kommentarene jeg leser over her er meg helt uforståelig. Jeg tenker at noen må være konservative religiøse med ett så snevert syn på verden at alt utenfor sin egen nesetipp er usømmelig? Men det kan ikke være sånn heller? Forventer de å kunne klikke seg inn på carolinebergeriksen.no for strikkeoppskrifter og salmevers? Nei? HVA ER DET DA?? Jeg klarer virkelig ikke å forstå hvorfor mennesker ønsker å såre på den måten! Hvis mine venninner hadde rødmet og syntes jeg hadde vært narsissist fordi jeg ønsket å vise en del av min opplevelse ved det å være gravid,der jeg følte meg flott og sterk,hadde jeg ikke ønsket å kalle de venninner så mye lenger.
  Caroline,jeg kunne virkelig ønske at du slapp disse kommentarene,men vær så snill og snu det til noe positivt..du er ikke venninne med noen av disse surpompene og at de aller fleste ønsker deg og dine bare godt❤️ jeg får så lyst til å gi deg en god klem!

  God bedring til Nelia,du virker som en aldeles nydelig mamma

  1. Caroline

   Denne kommentaren! Jeg fikk tårer i øynene! Tusen takk, Line! For at du gjorde dagen min enda bedre <3 En stor klem til deg!

 44. Caroline❤️
  Hadde alle vært like varme, gode, trygge og reflekterte i sine handlinger som du, så ville faktisk verden vært et bedre sted å være i.

  Dere ovenfor her som angriper, vet dere hva dere angriper? Dere angriper en annen kvinnes trygghet, en kommende mors kjærlighet mens hun venter på sitt andre barn, troverdighet og sunnhet. Det er for de aller fleste ren KUNST. Beklager å ture frem, men dere fremstår som svært lite reflekterte og snerversynte. Jeg syntes oppriktig synd på dere.

  Fantastiske bilder, så herlige minner å ha både for deg og dine!
  Ønsker dere en strålende helg:)

  Sara

 45. Hei! Bildene er kjempefine de, men tror du ikke at grunnen til noen av de grinete kommentarene kanskje kan være at noen kanskje er litt lei seg, kjenner på en misunnelse fordi du er så flott, har en så fin kropp og at de ikke har det? Jeg har født tre barn, og kroppen ble ganske deformert dessverre med keisersnitt, strekkmerker, revnet muskulaturen i magen så den aldri kan bli flat igjen uten operasjon feks. Jeg kunne nok ha laget et album fra første graviditet, før kroppen kollapset, men det var dessverre ikke vanlig med gravidebilder da. Leit å ikke ha noe særlig bilder fra den tiden, men sånn er det nå 🙂 Men Caroline, vær stolt av din flotte kropp, dine fine bilder, og så tenker jeg, bær over med syterne, jeg tror det bunner i det at de ikke har så godt forhold til sin egen kropp, og synes det kanskje er «urettferdig» at du har det. Å bli irritert tilbake gir bare vann på mølla. Kanskje heller tenke at det var godt de fikk det ut, og at du kan fortsette å være stolt av dine bilder! Ha en god dag!

 46. Anne-Maren

  Nydelige bilder Ønsker jeg hadde tatt slike bilder selv da jeg var gravid…

 47. Nelia er så søt! Jeg har hørt at Sarpsborg er flinke i rytmisk gymnastikk, det hadde vært en fin ting dor henne tror jeg

 48. Synes de bildene du tok der er sååå utrolig fine <3 🙂 Er selv gravid og ønsker også å ta slike bilder. Jeg lurer på hvor det flotte hvite undertøyet er fra? Har prøvd å se igjennom tidligere innlegg for å finne svar på det men fant ingenting.

  Stå på videre! Du har en kjempe fin blogg 🙂 <3

 49. Hei!
  Jeg sitter igjen med mange tanker etter å ha lest kommentarfeltet her. Først og fremst blir jeg irritert av tendensen damer har til å rakke ned på hverandre. Fra usmakelige kommentarer om kropp, til at venninner blir brydd. Om man som venninne ikke klarer å ofte et snev av interesse for noe av det største som har skjedd den andre, er man da egentlig en venninne. Selv forsøker jeg i aller største grad å engasjere meg i det som er viktig for menneskene i livet mitt. Et par minutter til overs for noen flotte bilder må da virkelig være den smaleste sak.
  Så flyver tankene mine over til en sak som har preget media de siste dagene, hvor en gutt på 7 år har blitt krenket og utsatt for vold på grovt vis, enda verre er det at barn står bak denne ugjerningen. Kommentarfeltet florerer med spørsmål om hvor disse barna kan ha lært slike dårlige verdier og holdninger. Når jeg leser gjennom noen av kommentarene her, ber jeg nærmest til høyere makter om at personene bak skjermen ikke har barn. Barn plukker opp det foreldre formidler både implisitt og eksplisitt, de dårligere holdninger til andre mennesker LÆRES. Barn er ikke født slemme. Er så kvaltm å se voksne mennesker mobbe. Som nevnt er det helt ok å være uenig i det som ytres her, men tenk på hvordan det formidles. Slutt å være nedlatende, frekk og spydig. Herregud så flau jeg hadde blitt om noen av disse damene var moren min. Derimot ville jeg vært stolt av å ha en slik flott mor som Caroline, da tenker jeg ikke bare på det ytre, men som formidler av gode verdier, også ovenfor andre mennesker utenfor familie- og vennekrets.
  Denne kommentaren ble noe lang, men jeg har sett meg så lei på denne dårlige oppførselen blant voksne mennesker.
  Ha en fin dag Caroline! Hilsen student som titter innom for et avbrekk i lesning.

 50. Lurer litt på hvorfor min kommentar ikke ble godkjent :/ Var støtte til deg, men , men 🙁

 51. Mennesker er misunnelig. Har noen andre oppnådd noe «mer» enn de selv, kropp, penger etc, så skal det fokuseres på det negative. Janteloven, du skal ikke tro du er noe! Desverre er det ofte sånn i denne verden. Om man ikke gidder å trene bort en litt for stor rumpe, så føler man seg litt bedre hvis man får rakket litt ned på den som har klart å gjøre det man selv ikke har.

 52. Leste alle de fæle hatkommentarene her nå og blir helt satt ut. Selv om jeg parsonlig ikke hadde laget akkurat et slikt album, har jeg ingen interesse av å skrive så mye fælt til andre. Håper virkelig du ikke tar deg nær av all negativiteten til andre. Jeg tenkte bare at du er så utrolig flink til å ta vare på minner og gjøre alt koselig for deg og familien din. Jeg har slitt med utbrenthet fra før jeg ble gravid og en veldig tung fødselsdepresjon. Har masse bilder, da lille er to år, men jeg klarer ikke å se på de noe serlig og i hvertfall ikke lage noe album, for jeg blir så lei meg over hele situasjonen og av å se at jeg ser så sliten og lei, ut for det synes så godt hvordan man har det på innsiden på utsiden noen ganger. Det er leit å se at vi ikke har gjort masse fine ting og at jeg nesten ikke er med på noen bilder og at det nesten ikke finnes noen bilder av meg og lille fordi jeg aldri orket.
  Det er så fint at du fanger alle deres vakre øyblikk med kamera og tar vare på de og pusler med bildene og album. Det kommer dere til å sette så stor pris på i ettertid <3

 53. Jannicke

  Sjekk ut interiør instakontoen min! Tror du vil bli inspirert;-)
  homeinspo4you

 54. Hei Caroline,
  utrolig fine bilder av deg <3 Jeg er gravid og er på 7. uke nå 😀 Så lurer jeg på om du kan gi meg navnet til fotografen hvor du bestilte albumet og bilder fra.
  Tusen tusen takk og masse lykke til videre
  Sarah

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *