sunnere pannekaker og syltetøy

cakkenpannekakos_3

Mmm! Høsten er en fin tid for pannekaker, og selv om dette ikke er en rett jeg har for vane å spise, så husker jeg at vi fikk det servert med suppe til noen ganger i løpet av barndommen. Ertesuppe først og pannekaker etterpå, var det ikke sånn mimmi gjorde det? Det tror jeg! Uansett – da jeg skrev om pannekaker for et par uker siden var det en av dere som etterspurte en litt sunnere versjon, og da måtte jeg krype til korset og innrømme posebruk 😉 Men jeg har jo faktisk laget nydelige lavkarbopannekaker før, og i dag fant jeg altså frem denne oppskriften igjen. Jeg synes den trengte noen endringer og disse endringene gjorde selvfølgelig at pannekakene ble enda bedre. Så nå er det bare å finne frem stekepanna, for dette er snadder 🙂 

cakkenpannekakos_5

til 2 personer 

♥ 8 egg ♥ 1 beger kesam – kan også bruke rømme, mager kesam eller lettrømme ♥ 3 ts. fiberhusk ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 2 ts. vaniljepulver ♥ 8 ts. sukrin ♥ 1 – 2 dl. melk ♥ litt salt 

cakkenpannekakos

slik gjør du 

Kakk eggene i en stor bolle og bruk en kjøkkenmaskin eller noe annet til å piske eggene godt sammen. Tilsett etter hvert resten av ingrediensene og bland godt. La det være igjen litt melk, start gjerne med å blande inn nesten 1 dl. før du lar røren stå i ca. 20 minutter. Nå må fiberhusken få jobbe! 

cakkenpannekakos_2

Når tiden har godt, kan du røre litt igjen og se om du synes den har blitt for tykk. Nå kan du gjerne tilsette litt mer melk dersom du føler for det – mer melk gir gjerne 1 pannekake eller mer ekstra, de blir bare litt tynnere 😉 Ha godt med smør i en stekepanne og fyll den med røre når smøret har smeltet. Stek pannekakene på medium varme og vær tålmodig. De blir kjempefine og supergode med litt tålmodighet, for å steke pannekaker tar gjerne litt tid med mindre du liker dem litt svidd 😉 

cakkenpannekakos_1

Server gjerne med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Det lager du av litt sukrin eller stevia og 250 gram frosne bær som har ligget fremme i ca. 15 minutter. Nammis! 

cakkenpannekakos_6


– håper det smaker –  

31 kommentarer

  1. Mmm ser så godt ut, må prøves til kveldskos 🙂
    Bordet ditt er så fint, er det «film» som er limt på eller er det ekte tre?
    Hvis det er ekte tre, er det vanskelig holde rent, tenker på de sprekkene?

    Nyt kvelden 🙂

  2. Jeanette

    Takk for tips. Dette skal testes!

  3. Vi bruker ertersuppe til i Trøndelag også. Det er ikke jeg så glad i, så har alltid bare mumset pannekakene nam 🙂

  4. Ranveig

    Dette så godt ut, skal prøves nærmere helgen. Har savnet en god oppskrift på lavkarbo pannekaker.
    Hvilken melk bruker du, og hva kan brukes av alternativ melk tror du? Det blir ikke for mye eggesmak da?

  5. Hei! Takk for at du deler så mange fine oppskrifter med oss 🙂 Har en datter på 3 med cøliaki, så setter utrolig pris på glutenfrie oppskrifter som denne 🙂 Denne skal testes ut i morgen! Ha en fin kveld! 🙂

  6. 8 egg var jo sykt mye. Hadde maks brukt 4 egg og evt 4 eggehviter. 1.5 dl havregryn og en halv boks med cottage cheese. Litt melk og salt

    1. Ja, havregryn!! 🙂 grei moderering 😉

  7. Kathrine

    Hei!
    Hvor har du kjøpt det vannglasset du har ved siden av på bildet? Ønsker meg sånne 🙂

  8. Hei. Jeg vil bare fortelle deg at Grand Hotel Hønefoss har brukt et privatbilde fra bloggen din til å reklamere for rom på facebooksiden dems. Jeg vet ikke om du har gjort et avtale med de, men hvis du ikke har så har du krav på erstattning da de har brukt bilde uten din tilatelse for å reklamere for rom og frokost. Så det da jeg følger dem på facebook og bor i hønefoss selv. 🙂

  9. Hva tenker du om kunstig søtning til små barn?

    1. Sukrin er ikke kunstig søtning!

      1. Caroline

        Rådene om kunstig søtning gjelder også for sukrin, selv om det ikke er kunstig :/ Det er ikke anbefalt å gi kunstig søtning til barn under 3 år pga. av lav vekt og fare for å overskride akseptabelt daglig inntak. Vi pleier å gi litt av det de gangene det er naturlig å gjøre det, og hun er nok langt unna akseptabelt daglig inntak.

      2. Ok, jeg bare lurer. Jeg vet det ikke er «kunstig» Turid, men som også Caroline skriver inngår det sammen med anbefalingene for f eks aspartam. Jeg har ikke brukt dette, annet i det jeg kjøper ferdig, jeg bruker heller sukker «med måte», men jeg vurderer å prøve dette, og bare lurer

  10. Marianne

    Hehe, den lille sleiven til å helle oppi røren :O 😉

  11. Åh, har lett lenge etter en sånn bakebolle du har røren i 🙂 Hvor kjøpte du din? 🙂 Mmmm, dette skal jammen meg prøves!

  12. Hvor får man kjøpt fiberhusk? Aldri hørt om det før 🙂

  13. Hvor er fatene fra?

  14. Er det whisky glass? 😉

  15. Vi hadde også alltid suppe før pannekakene da jeg var liten 🙂 Tomatsuppe (med masse makaroni) og pannekaker, det var stas.
    Har tatt med meg dette inn i voksenlivet også, selv om jeg ikke har barn. Pannekaker er jo så godt!

  16. Er det noe annet enn fiberhusk man kan tilføye istedenfor? Feks havremel?

    Klem

  17. Christine K

    Disse så helt nydelig ut! 🙂 Nå er det så lenge siden jeg har skrevet til deg her:O

    Jeg har sagt det før, og sier det igjen, du er en sann inspirasjon! Alt det arbeidet du legger ned i bloggen din, og ikke minst i familien din, er beundringsverdig!
    For en som har gjort en brøkdel (blogget litt for tidligere arbeidsgiver), samt tatt bilder, VET hvor mye arbeid det ligger bak, og bloggen din er av aller høyeste kvalitet. Jeg håper du vet at vi som følger deg ser dette.

    Keep up the good work! 🙂 Hilsen fra Christine i Bergen (tidligere Christine A) 🙂

  18. Smaker ikke disse veldig som omelett? Har laget lignende pannekaker med mange egg tidligere og det ble ikke så stor suksess. Liker omelett altså, men liker pannekaker bedre 😉

    1. Caroline

      Nei, smaker ikke omelett i det hele tatt! Det synes ikke vi i hvert fall, selv om jeg skjønner at du lurer 😉

  19. Disse skal jeg helt klart prøve å lage!

    Vi har det endel pannekaker til middag/frokost fordi jentene elsker det, jeg pleier å lage de på havremel og evt havregryn. Selv om jeg også har minner om suppe og pannekaker fra barndommen prøver vi litt nye varianter i blant. Middagspannekaker med forskjellige toppinger som: bacon og blåbær, spinat og fetaost og/eller skinke, ost og salat er veldig godt:-)

  20. De så utrolig gode ut 😀 Dessverre bor jeg ikke i Norge, tror du jeg kan bruke kokosmel eller noe annet istedenfor fiberhusk?

  21. For de av oss som ikke er så opptatt av lavkarbo, går det an å erstatte fiberhusk med tilsvarende mengde hvetemel/havremel/mandelmel og sukrin med sukker?

    1. Caroline

      Selvsagt! Men da blir det jo mer som innholdet i vanlige pannekaker, så da kan det hende at det er bedre å bruke en «vanlig» oppskrift 🙂

  22. «De blir kjempefine og supergode med litt tålmodighet, for å steke pannekaker tar gjerne litt tid med mindre du liker dem litt svidd 😉 »

    Det tar vel heller gjerne litt tid SPESIELT hvis du liker dem litt svidd..

    I know, dette er pirk.. Men du gjør vanligvis alt så til de grader flawless at man må få reagere litt når noe virker som hastverksarbeird.

    «Tiden har godt» ?

    1. Hei Wilma 🙂

      Å svi ei pannekake kan ta ett minutt på sterk varme, men å lage ei perfekt pannekake som er gylden tek gjerne litt lengre tid da du steiker på lavare varme (du har sjølsagt varma opp steikepanna før).

      I know.. Litt pirk må ein tåle 😉

      1. Hi hi, det har du rett i, Andrea! Ser at jeg leste setningen «feil».

        Men «Når tiden har godt» har vel ikke så mange tolkningsmuligheter… 🙂

  23. Hei! Lagde disse pannekakene i helgen, utrolig gode 🙂 men vet du hvor mye karbohydrater det er i pannekake?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *