filmfredag: spotlight

Spotlight-film

Det å kunne sette seg ned med en god film har alltid vært noe spesielt for meg. Da jeg var liten var aldri filmkvelder daglig kost, men hver eneste fredag så lenge jeg kan huske, dro pappa, Anette og jeg på kiosken, plukket oss fredagsgodteri og fikk leie hver vår film. Jeg valgte nesten alltid en tegnefilm, mens Anette valgte en ungdomsfilm – slik ble det i hvert fall etter hvert, og som regel sovnet jeg uti filmen hennes. Vi spiste nesten alltid pizza med pepperoni hvor mamma eller pappa måtte plukke av den røde og grønne paprikaen for oss før den gikk i ovnen, og så var det smågodt etterpå som vi hadde plukket for en tier hver. Minner! Etter hvert som vi ble eldre gikk vår felles filmkveld bort fordi Anette mest sannsynlig ville gjøre andre ting på en fredag, men filmkvelden ble i stedet flyttet til søndagene og da var hele familien samlet i kjellerstuen. Jeg har så mange fine minner knyttet til filmkvelder og jeg koser meg nesten i stykker når Nelia, Lars-Kristian og jeg har filmkveld sammen innimellom.Film hører for veldig mange helgen til og derfor synes jeg det passer å innføre en ny spalte her som heter filmfredag! Jeg har jo tipset om filmer i flere år nå, men jeg tror et fast filmtips hver fredag – eller så godt som hver fredag – kan bli bra 🙂 Det kommer ikke til å bli filmer som er nye på markedet hver gang, jeg elsker for eksempel å se gamle filmer om igjen og det er alltid gøy å tipse om klassikere som folk kanskje har glemt eller har gått glipp av. 


spotlight

Jeg starter spalten med en ganske fersk film, så først ut er Spotlight som hadde premiere i januar. Denne så vi på terrassen med gode venner i sommer og alle var enige i at dette var veldig bra! Filmen fikk Oscar for både beste film og beste originalmanus i februar i år og det er ikke uten grunn. Spotlight forteller den sanne historien om hvordan avisen The Boston Globe avdekket den massive skandalen om barneovergrep og hvordan det ble skjult av det lokale katolske erkebispedømmet – noe som rystet hele den katolske kirke til bristepunktet. 

spotlight

Filmen har Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Rachel McAdams og Michael Keaton i hovedrollene som gjør filmen utrolig interessant og ikke kjedelig i det hele tatt. Vi satt i hvert fall og fulgte storøyd med fra start til slutt alle sammen, så jeg synes absolutt at du skal se denne i helgen 🙂 

25 kommentarer

 1. Hei! Dette er et heeelt off-topic-spørsmål, ‘en jeg prøver likevel. 🙂

  Jeg har endelig kommet igang med trening, og det er veldig gøy. Alle sier det er så stor motivasjon å ha pulsklokke, så jeg tenkte å kanskje unne meg en. Men jeg skjønner ikke heeelt hvordan den er en motivasjon, hehe… så spørsmålet mitt er; hva er det med pulsklokken som motiverer deg?

  Ha en fin helg!

 2. Så gøy! Jeg sluker alt av filmer å serier, så alltid gøy med tips 🙂 Jeg har også sett Spotlight, den er kjempebra! God Helg 🙂

 3. Tommel opp for slike innlegg 😀

 4. Hvorfor kan du ikke dele opp teksten i flere deler? Det er så tungt å lese så mye tekst, spesielt på mobil!

  1. Så mye tekst? Det er jo knapt noen setninger.

 5. Den filmen er utrolig bra. 🙂

 6. Supert nytt fredagstema som er aktuelt for de fleste. Dra gjerne inn noen barnefilmer også.

 7. Koselig med filmkveld, men mine små på 2 og 4 år har ikke ro i kroppen til å se en hel film om gangen. Hvordan får du Nelia til å sitte å se på tv så lenge om gangen? God helg! 🙂

  1. Caroline

   Det varierer litt, men noen ganger sitter hun rolig gjennom hele filmen 🙂

 8. Hei!

  Off the topic-spørsmål fra meg og;

  Har du mulighet til å dele kaffeshake-oppskriften din? Ser så utrolig godt ut! Jeg prøvde å finne det fra arkivet ditt, men fant ikke.

  God helg til dere!

  Susann 🙂

 9. yey, fortsett med det! ELSKER film. gjerne tips om dine all-time favorites. hvis du har tips på mindre berømte filmer som er gode, hadde det også vært gøy å lese om <3s

 10. Så kjedelig! Annonser og spons-innlegg scroller jeg alltid forbi, samme med alle innlegg som handler om klær. Det interesserer meg bare ikke, ei heller film. Liker hverdagsinnlegg, oppskrifter og treningsinnlegg jeg 🙂 God helg til dere!

 11. Takk for filmtips! Vi har også film og tv kvelder sammen hele familien, noe alle fire setter pris på <3 gøy nå som barna er litt større også, og vil se flere program/filmer som er like gøy for oss voksne. Ikke for det..det er utrolig mange bra barnefilmer 🙂

  God helg <3

 12. Noe som ikke har noe med film å gjøre…

  Så på snap at du laget deg en eller annen shake med både kaffe og quest proteinpulver i etter trening. Hva var det andre du puttet oppi? Er det mulig å få oppskrift?

  God helg 🙂

 13. Christine

  Ta med Nelia på Trolls på kino,den er bare helt fantastisk. Hadde med datteren min og kusina hennes på kino i dag,vi lo masse og koste oss godt med den filmen . Var første dagen i dag på kino for filmen,så det er jo litt tid igjen til å se den.

 14. Takk for supert filmtips! Jeg så den nå, og syns den var så bra!

 15. Hei Caroline!! Har du sett Room ? Anbelfaler den på det sterkeste! IKKE se trailer = spoiler! God helg! 🙂

  1. Caroline

   Nei, den har vi ikke sett 🙂 Takk for tips!

 16. Hvem elsker vel ikke en god film. Gleder meg til å få sett denne……jeg liker den mannlige skuespilleren godt og synes han har hatt fine filmer….har sikkert ikke sett alle han er med i, men de jeg har sett synes jeg var helt greie. 🙂

 17. Hei!

  Jeg så på snap den herlige kvelds kosen dere hadde på bordet i kveld! Bland annet pepperkaker med melis Hvor har du fått tak i disse?? Jeg elsker pepperkaker og de så veldig gode ut!

  1. Caroline

   Jeg fant de på Kiwi 😀

 18. Kan du skrive hvor den ligger også, typ Netflix o.l.? 🙂

  1. Caroline

   Den er ganske ny, så på Netflix er den nok ikke :/ Vi leide den på iTunes 🙂

 19. Hei!
  Takk for supert filmtips! Det ble en fin filmkveld her hos oss i går!
  Fortsett gjerne med det

 20. Jeg så den filmen på fredag, den var kjempefin:) Så den på Viaplay:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *