zoodles av søtpotet med cashewkrem

sotpotet_3

I går laget jeg en – om jeg kan si det selv – helt magisk middag! Denne retten er vegetarvennlig, lett å lage og utrolig smakfull. Dessuten, jeg føler meg alltid hakket bedre når jeg vet at maten jeg spiser er laget fra bunnen av og i tillegg med sunne råvarer. Det er en stund siden jeg gikk til innkjøp av en spiralizer og det er jeg så glad for – den har blitt godt brukt for å si det sånn. Bare fantasien setter grenser for hva du kan putte oppi den og lage tynne, fine strimler av: gulrot, squash, agurk, potet og nå også søtpotet! 

sotpotet_6


til 2 voksne + 1 liten 

♥ 5 store søtpotet ♥ frisk basilikum ♥ 3 never babyspinat ♥ 200 gram chevre (valgfritt) ♥ 200 gram cashewnøtter usaltet ♥ smør eller olje til steking ♥ 2 hvitløksfedd ♥ salt + pepper ♥ 1-2 dl. vann 

sotpotet


slik gjør du 

Legg cashewnøttene i kokende vann i en halvtime. La dem renne av seg og tørk dem godt, før du har dem i en stavmikser eller blender sammen med hvitløksfeddene, salt og pepper og vann. Kjør dem i miksmasteren / blenderen til de har blitt til en jevn masse med passe konsistens. Ikke bruk alt vannet av gangen, men spe på med litt og litt. Bruk gjerne mer vann om nødvendig. 

sotpotet_2

Vask og skrell søtpotetene og bruk en spiralkutter / spiralizer til å lage nudler / spagetti av dem. Kjøp gjerne søtpoteter som er lange og smale, da er det lettere å lage strimler av dem, litt avhengig av hvilken spiralkutter du har. Ha godt med smør eller olje i en stekepanne og stek søtpotetstrimlene på medium varme. Tilsett etterhvert babyspinat og frisk basilikum. Mengde avgjør du selv, men det er godt med litt mye. Her gikk det med en hel krydderurt. 

sotpotet_5

Bruk halve chevreosten, smuldre den over og bland godt mot slutten av steketiden. Resten kan du strø over før servering. 

sotpotet_7

Det er også godt med kylling ved siden av om du ikke vil lage den vegetarvennlig – det er opp til deg 🙂 Så er det bare å nyte! 

sotpotet_4


– håper det smaker – 

23 kommentarer

 1. Denne skal prøves ut! 🙂 TAKK 🙂

 2. Hei
  Spiser Nelia dette?
  Har et barn på samme alder som garantert ikke hadde spist. Pleier du å lage to middager? Såg veldig godt ut og tenkte jeg må prøve:)

  1. Barn elsker søtpoteter !

 3. Altså – NAM 🙂

 4. Når har du i nøtte/hvitløksblandingen?

 5. Camilla

  Ser at du skriver store søtpoteter. Kanskje det hadde vært greit med vekt? En søtpotet kan jo veie 500 g. Og det er vel ikke 2,5 kg i retten? 🙂 Ser forresten kjempegodt ut.. Elsker også min spiralizer..

 6. Det skal ikke være mellomrom før og etter skråstreken med mindre minst ett av alternativene består av to ord 🙂
  I tilfelle du vil skrive det riktig.

 7. Flinke deg, altså! Rett og slett <3

 8. Tusen takk for god oppskrift, spiralizer står herved på ønskelisten til jul 🙂 Gleder meg til å prøve!

  Jeg vil gjerne si to ting til når jeg først kommenterer:
  Nelia må ha verdens søteste stemme <3 Jeg må alltid smile når hun er på snap-filmene dine. For en hjerteknuser 🙂 Du er heldig!
  Og, jeg syntes du har så fine lepper om dagen. Er ikke sikkert du har gjort noe annerledes enn før, kanskje bare jeg som har sett de først nå 🙂 Lurte på om du bruker og/eller kan anbefale en lipgloss med forstørrende effekt til leppene? Gjerne en uten for mye farge 🙂

  Hadde blitt veldig glad for svar 🙂
  Klem fra Frk T

  1. Søk på vegetti på eBay. Du får sånne fra 30 kr og oppover. Bare et lite tips i stedet for å kjøpe de dyre her hjemme 🙂

 9. Eva Veronika

  Kan du være så snill å legge ut et bilde av deg selv UTEN SMINKE. Det er det som gjelder nå hos kjendisene. Utfordrer deg på dette. https://www.seher.no/kjendis/katie-holmes-uten-sminke-89555

 10. Hvilken spiralizer bruker du? Det er så maaange å velge mellom 😉

 11. Camilla

  Hei 🙂
  Dette har egentlig ikke noe med innlegget å gjøre, men lurte på hvordan du trente under svangerskapet ?
  Trente du vanlig helt fra første trimester, eller tok du forhåndsregler ? 🙂
  Jeg er nå litt redd for å løpe ( løper 6-7 ganger i uken ) Men frykter at dette evt. Kan skade fosteret :/ Legene sier jo litt forskjellig, når det kommer til nettopp dette med trening og graviditet.

  Ps. Du ser helt fantastisk ut 🙂 stå på !
  Stor klem <3

 12. Christine

  Hei! Det så kjempegodt ut! Hvilket merke er det på spiralizeren din?

 13. Hei. Denne så veldig god ut ! Skak nøttene koke i 30 min eller legges inn kokene vann, som fjernes fra varmen ? Håper du kan hjelpe meg å forstå det riktig

 14. Amazing! Jeg var veganer før, nå er jeg vegetarianer, spiste mye ala dette før, men da med squash som zoodles. Aldri prøvd med søtpotet før, det blir sikkert nydelig. Takk for oppskrift, jeg kommer til å lage dette til middag 🙂

 15. Dette ser helt fantastisk ut! Gleder meg til å prøve denne oppskriften i nærmeste framtid 🙂 Synes forresten du fortjener ros for å legge ut mange vegetarvennelige oppskrifter – ikke bare gir det mye inspirasjon og matglede til veggiser som meg selv, men det hjelper også ikke-veggiser å forstå at en vegetarisk diett både kan være kulinarisk og mulig å kombinere med en aktiv og normal livsstil! Kudos til deg, Caroline 🙂

 16. Live Næss

  Hei Caroline!

  Dette ser veldig godt ut! Jeg har lyst til å kjøpe en slik spiralkutter, men lurer på om jeg skal gå for en elektrisk (som denne https://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/FGP203WH/kenwood-elektrisk-spiralkutter-fgp203wh) eller manuell (som denne https://www.rafens.no/gefu-spiralkutter-gronn). Fordel med elektrisk er at det tar antakelig mindre tid, men tar større plass og er mer oppvask. Har du noen erfaringer?

 17. Hvor har du forresten kjøpt det marmorbrettet? 🙂

 18. bestemor

  Når har du oppi nøtteblandingen?

 19. Super godt takk for oppskrift.

 20. Jeg laget det forrige gang du delte den oppskriften, og det er kjempegodt. Tommelen opp!

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *