listen over alle lister

Hei til deg og velkommen mandag! Tenk at Naia alt var 4 uker i går og at hun blir 1 måned gammel i morgen – det er ikke til å tro! Dagene har gått så fort og vi to har hatt det så fint sammen disse ukene – vi fire har hatt det så fint sammen! Hittil i barseltiden har jeg tillatt meg selv å roe ned (og ja, det skulle bare mangle) selv om det til tider har blitt i overkant mye når jeg likevel forsøker å være superwoman og supermamma på en gang – det fungerer (som jeg nevnte i forrige uke) veldig bra over en gitt periode, men så møter jeg veggen og klarer verken å være supermamma eller arbeidsjern – i hvert fall ikke begge deler og det sier seg vel selv hvilken rolle som blir prioritert her. Jeg kunne aldri valgt jobb fremfor familie. Så jeg har kommet frem til at jeg rett og slett må ta noen grep om jeg skal få til begge deler: hvordan kan jeg prioritere slik at hverdagen blir best mulig og mest mulig effektiv og hvordan kan jeg få til alt det jeg vil på mammafronten samtidig som jeg får det til på arbeidsfronten og på fritidsfronten? Vel, det er faktisk bare et svar på dette: make a list! Selvfølgelig. Lister hjelper meg, og dessuten blir det bra blogginnlegg ut av slike ting 😉

1-caroline-berg-eriksen-no-frokostfredag-avocado-egg

Så jeg har rablet litt ned i tilfeldig rekkefølge og skal prøve å følge dette fremover for å komme på et behagelig spor for alle rundt meg og for meg selv, uten å slite meg ut. For å være mamma til to, kone, ha to hunder, hus og alt det der OG å ha et brennende ønske om å gjøre det bra på jobbfronten – det er søren ikke lett! Men jeg vet vi er flere som føler det sånn. Og la meg bare skyte inn her at – jo, selvfølgelig er det lov å bremse helt ned, legge beina på bordet og tenke helt hakuna matata i perioder, men la oss bare innse at det ikke funker i lengden. I hvert fall ikke om du er som meg – du liker å ha orden, at det skjer ting og du liker nesten at du har litt for mye å gjøre. Derfor håper jeg jo at flere kanskje kan finne litt inspirasjon i dette innlegget! Og så kan jeg jo ta det opp til vurdering igjen om – ja – la oss si 4 uker? Da kan jeg fortelle om det funket eller ei 😉 Kan bli et spennende prosjekt! 


1. trene på morgen: altså, dette er alfa omega! For meg handler det om å få energi nok til dagens gjøremål og ekstra energi får jeg av å trene. Rett og slett. Jeg kan selvfølgelig trene på kvelden, men jeg får faktisk sovet så innmari dårlig da at morgentrim er å foretrekke for min del (hver sin lyst her altså). Dessuten er apetitten såpass på topp etter en morgenøkt, at punkt nummer 2 på denne listen er veldig viktig. 

treningsklar_2

2. starte dagen med en god frokost: dersom treningen skjer mellom for eksempel syv og ti, synes jeg frokost smaker best etterpå. Trener jeg derimot etter det, er sannsynligheten for at jeg har vært våken i ganske mange timer allerede svært stor, og jeg har garantert rukket å både spist frokost og bearbeidet den. Uansett er frokost viktig for å holde ting gående og det gjelder gjerne å ha noe fristende tilgjengelig. Jeg er absolutt mest fan av frokoster som lages fort i hverdagen, men det skal ikke gå på bekostning av smak, så her går det som regel i cottage cheese med diverse, hjemmelaget granola, tyrkisk eller gresk youghurt, friske bær, hjemmelaget syltetøy, hjemmelaget knekkebrød (eller ferdigkjøpte) med pålegg og så videre. Note to self: handle inn slike ting i ukens handlerunde. 

smoothie_2

baktchia_6

3. ha smoothies tilgjengelig gjennom dagen: dette er i hvert fall et ønske fra min side, smoothies er både godt og næringsrikt, og påfyll av begge deler er ikke dumt. Ikke at de nødvendigvis skal stå ferdig i kjøleskapet (skal de det, anbefaler jeg smoothiene fra froosh – note to self: handle inn noen slike) men det er viktig å ha ingrediensene på plass. Her har jeg mange favoritter, men som regel går det i en grønn en eller i en kaffeshakevariant. Nøtter er også viktig å ha tilgjengelig, det er god snaskemat. 

green smoothies_6

smoothie caroline berg eriksen kaffesmoothie smoothie caroline berg eriksen

kaffesmoothie smoothie caroline berg eriksen

4. skrive treningsdagbok: det skal jeg starte med igjen og jeg begynner i dag! Det er fort gjort å glemme hva du trente i forrige uke (eller hva du trente i går, dersom du lider av ammetåke som undertegnede her) og med en treningsdagbok glemmer du aldri! Dessuten er det mye morsommere å ha en plan å forholde seg til, selv om jeg som regel alltid har likt å ta treningen på sparket. Har jeg en plan, så gjennomfører jeg den og ferdig med det. Og jeg trenger planer i disse tider. 

get inspired sko dagbok salg

5. kjøpe meg en pulsklokke: begge mine er ødelagt og jeg er fullstendig knust for det er jo nesten ikke gøy å trene uten – og jeg trenger at det skal være gøy! Jeg blir SÅ motivert av å trene med, så dette MÅ jeg bare skaffe meg asap. Lurer på å sende Lars-Kristian til sportsbutikken allerede i dag, og krysser fingrene for at de har favoritten min inne – Suunto Ambit in my heart! 

suunto-cbe-morning-workout

6. drikke nok vann: det er viktig å være hydrert for å blant annet slippe unna hodepine, og jeg har vært flink lenge nå, men denne ammetåken gjør at jeg glemmer at jeg skulle hente meg et glass vann på kjøkkenet allerede når jeg er på vei dit. Hvorfor gikk jeg ut hit? Hva skulle jeg her? Så snur jeg igjen og kommer på det samme en time senere, hvor faren er stor for at scenen jeg nevnte over utspiller seg igjen. Jeg drikker i det minste mye vann om natta, men jeg merker hvor viktig det er å holde det gående gjennom dagen også, spesielt nå som jeg fullammer. 

bringebærlime

7. legge meg tidlig: altså, hva kan jeg si. Dette er essensielt og jeg er allerede flinkere. Men det varierer noe så innmari. Jeg har lagt inn alarm på iPhone som durer fra fem på ti om kvelden – GÅ OG LEGG DEG! Så er jeg i det minste et skritt nærmere om å være på plass i sengen halv elleve. 

digipill_31

8. puste med magen og ikke stresse: sææærlig, tenker kanskje du, men jeg er faktisk veldig flink til å puste med magen når jeg må. Så dette må jeg egentlig ta med meg og gjennomføre hele dagen, så jeg ikke blir smårar. Bare stopp opp, ta tre dype drag mens du lukker øynene og tenk at alt ordner seg. Dette klarer du. 

9. overlevbar to do-liste: her må jeg ta meg sammen, for listen min er som regel like lang som den kinesiske mur, og det går jo ikke an å gjennomføre alt. Går ikke! Derfor er den som regel aldri tom og det er litt kjipt. Jeg må altså KUN ha med det jeg virkelig tror at jeg rekker over i prioritert rekkefølge. Jeg kan ikke ha for høye forventninger til meg selv, rett og slett. 

monday the pink one

10. ikke bli distrahert: når Naia sover må jeg gå til verks med en gang og ikke bli distrahert til å gjøre andre ting. Sjekk første punkt på lista og sett i gang, ikke nøl – få det gjort. 


Så der har dere den! Listen over alle lister som skal være min lille bibel fra i dag av. Nå er jeg spent på om jeg får det til 😉 Og jeg er spent på om det fungerer, altså om det letter hverdagen litt og om jeg faktisk føler meg mer uthvilt og «bra nok» etter hvert som tiden går 🙂 

74 kommentarer

 1. Christine

  Kjære deg! Vi har full forståelse for at jobben din (bloggen her) blir nedprioritert når du nettopp har fått barn og kjøpt hus. Andre mødre med «normal» jobb har mammaperm i denne tiden, så det skulle bare mangle at du også får en slags mammaperm. Nyt tiden med søte Naia – det har du fortjent! ❤️ (Men gjeeerne blogg om det nye huset og interiør for der trenger jeg inspirasjon haha)

  1. Caroline

   Tusen takk, Christine 🙂 Jeg føler jeg har funnet en fin balanse – i hvert fall til tider – men det er vanskelig å ikke få dårlig samvittighet nå og da (når det gjelder jobb) og da ender jeg bare opp med å slite meg ut. Så med noen enkle grep håper jeg at jeg kanskje kan få til det jeg vil uten at det går på bekostning av verken søvn, helse eller jobb. Det skal i hvert fall aldri gå på bekostning av tid med familien 🙂

   1. Lurven

    Kjære vene, du skal ikke ha dårlig samvittighet pga at du ikke jobber nå. Tro meg, tida med små barn går uhyre fort, plutselig er den over. Det virker ikke sånn nå, I know, men når den er over får du den aldri tilbake. Dropp bloggen og jobben og prioriter Naia og Nelia. Det er stooor forskjell på å ha en og to unger også… Det du greide med Nelia trenger du nødvendigvis ikke greie nå.
    Jentene først, blogg/jobb etterpå!

    Et velment råd fra en «gammel» dame med store barn..

 2. Jeg liker (elsker) lister, med det må være rom for spontanitet. Dine virker unødig strenge, synes jeg, og det burde vært en plass til «ingenting».

  Men det er selvsagt opp til hver enkelt hvordan man liker å ha det i hverdagen sin. 🙂

  1. Caroline

   Synes du denne er streng? :p Det er jo relativt enkle grep og nøkkelen ligger i nok søvn og energi (ref. legge seg tidligere, mosjonere og spise bra) OG evnen til å ikke ta på seg for mye ansvar – som jeg ofte er for flink til. Kutter jeg ned på kravene til meg selv, så kommer det meste av seg selv tror jeg. Håper jeg 🙂

   Jeg føler «ingenting» kommer når jentene sover og jeg er ferdig med dagens gjøremål, som tross alt skal bli færre enn det har vært (til tider) :p

 3. Hvordan klarte du å ødelegge pulsklokkene dine? Digger bloggen din! Håper du kommer aldri til å slutte å blogge Vil anbefale deg garmin forerunner 235 som måler puls på håndledd, da trenger du ikke pulsbånd, veldig deilig

  1. Caroline

   Jeg har dessverre mistet den ene så hardt i bakken at den har klikket helt :O Tenker å høre om noen kan fikse den før jeg vent. kjøper ny, men jeg vet ikke om jeg klarer å vente :O Den andre vet jeg ikke hvor er *flau* Tusen takk for tips 😀 Skal lese litt om den 🙂

 4. Får jeg spørre åssen Naia sover om natta? Jeg er hjemme med nyfødt selv, og døgnet mitt er oppdelt i tre og tre timer mellom hvert måltid, uansett tid på døgnet! Klarer du å sove deg uthvilt om natta? Jeg må rett og slett sove når gutten min sover for å få nok søvn…

  1. Caroline

   Jeg ammer som regel siste gang for «dagen» rundt 23, så er hun som regel våken rundt 3 eller 4, så igjen rundt halv syv – syv 🙂 Da sover hun gjerne igjen fra rundt 8 til 11, og så går det gjerne i amming hver andre eller tredje time etter dette. Hvor mye hun sover etter 11 varierer litt, noen ganger kan hun sove 3 timer i strekk senere på dagen også, mens andre dager kan hun sove mindre av gangen 🙂

   1. Anonym

    Så bra! Heldige du!
    Fin liste! Men jeg hadde aldri klart å gjennomføre den. Etter fire mnd Med kolikk og åtte måneder med maks to timer sammenhengende søvn på natten er jeg glad jeg i det hele tatt kommer meg gjennom dagene med barnehagelevering, kos med baby og storebror og litt tid med mannen før jeg sovner på sofaen. Overskudd og egentid venter jeg i spenning på. Det må jo bli bedre en gang

 5. Denne lille bibelen vil eg òg gjerne forgude og forholde meg til! Så mange fine punkt! Takk! 🙂 Og så må eg berre trekka fram at du skriver heilt fantasisk! Fengende, inspirerende og morsomt, med sånne små ting som «listen min er like lang som den kinesiske mur». Haha, eg elsker det!! Og det er nettopp derfor du er min absolutt favorittblogger! Du legger virkelig arbeid i både tekst og bilder, og det synes. Det fortjener du skryt for! Fantastisk arbeid!! (Bildene frå haust-turen dåkas for eksempel… heilt nydelig!)
  Fortsett som du gjer, men ta deg nokre pusterom innimellom òg. Det er heilt forståelig at du treng 🙂 eg titter i alle fall uansett innom kvar dag.

  God klem til flinke og fine deg <3

 6. Lister er redningen! Men med en på seks uker, får jeg likevel ikke gjort stort… Her kan noe som i går var en økt på totimers-soving dagen etter være nede i 10 min intervaller… Er Naia en sovedukke? 🙂 Viktig å prioritere hvertfall, og da er lister fantastisk 🙂 Er LK hjemme på morningen, slik at du får trent?

  Fin dag og uke til deg 🙂

  1. Caroline

   Lars-Kristian og Nelia reiser avgårde halv ti 🙂 Så før det kan jeg trene, så sant jeg har ammet og Naia er fornøyd 🙂 Hun sover en god del 🙂 Er som regel våken en gang om natten og sover gjerne fra 8-11 på morgen. Så kan hun være en del våken etter det og ha kortere lurer, men det varierer litt 🙂

 7. Hva med at du og din kjære setter dere ned hver kveld og ser en episode av en serie dere begge liker?

  Det gjør jeg og min kjære, vi ser nå på Masterchef Australia.

  Anbefaler deg den virkelig siden du er så glad i å lage mat!

  Å slappe av er viktig, d er faktisk da man er flink og vet du hva, jeg synes du og jeg og alle andre som selv føler de på prestere 100 prosent til enhver tid må legge lista lavere, slik som du selv sier så flott i innlegget ditt!!

  Når jeg legger meg hver kveld, et tips jeg fikk av min gode arbeidskollega som jeg tror du og mange andre kan ha stor nytte av er enten å skrive ned eller tenke hva du faktisk har gjort i løpet av dagen og være fornøyd med d.

  Sjekkpunkt før leggetid; skrive ned hva jef har gjort i løpet av arbeidsdagen og være stolt av d du faktisk har fått gjort!!

  Bare et tips fra meg til deg og mange andre der ute. Vi må bli flinkere til å være gode mot oss selv, vi skal være mot oss selv som vi er med andre. Vi ønsker jo ikke eller forventer jo ikke at våre nærmeste skal prestere 100 prosent på alle områder til enhver tid, så hvorfor i all verden skal vi forvente d av oss selv? Det er jo galskap.

  Siste punkt på lista; hva har jeg gjort idag spm har gjort meg glad og i godt humør, skriv d ned og fokuser på det.

  Hilsen en som vil alle vel der ute, inklusive meg selv.

  Vi må være gode mot oss selv, pleie oss selv godt, d er veldig viktig for å ha d bra og ikke minst viktig for å forebygge utbrenthet.

  Så slutt å jobbe for å bli perfekt, du og alle andre er mer enn nok perfekte slik som dere er. Det er ikke hvor mye man gjør som skal definere hvor perfekt man er, men faktisk hvordan man er som person mot andre og seg selv. Det viktigste i bunn og grunn er at man har det bra uten å slite seg fullstedig ut!!

  Ha en fin dag 😉

  1. Gode ord Linn! Du har helt rett.
   Klem 🙂

  2. Så bra sagt Linn. Det er ikke det vi gjør, men den vi ER som gjør oss verdifulle.

   Jeg kjenner at tanken på en slik liste gjør meg helt utmattet, men det er nok fordi jeg har gått på den store smellen og blitt utbrent. Etter at jeg ble utbrent så har jeg gradvis innsett hvor mye jeg har verdsatt det jeg gjorde. Og ja, det gir glede og lykke når man får til og får ting gjort. Det gir en følelse av mestring. Men nå spør jeg meg, hvorfor er det så viktig å mestre?

   Jeg forstår at du liker struktur og planer Caroline og jeg kan ane hvilken tilfredshet det gir, men samtidig kjenner jeg et snev av tristhet når jeg leser dette. Hvorfor har du så mye du må gjøre? Du har et svimlende høyt aktivitetsnivå, og jeg tror ikke du ser det selv. Før jeg gikk på veggen fikk jeg ofte høre av mine kolleger at jeg er flink/dyktig men har høye krav til meg selv. Jeg forsto ikke hva de mente fordi jeg syntes jeg bare gjorde det jeg skulle og burde. Er man begavet slik du er, så er det lett å kreve mye av seg selv. Problemet er bare at man ikke oppfatter det som krav, men som en selvfølge.

   Jeg ønsker ikke å krenke deg med mine analyser, og det kan hende jeg bommer totalt. For mitt og ditt liv er så forskjellige at det overhodet ikke er sammenlignbart. Men selv om vi er veldig ulike, så tror jeg vi er like på det å være flink, så derfor drister jeg meg til å komme med en forsiktig advarsel.

   Jeg ønsker deg en fortsatt fin uke.

  3. ååååh, masterchef australia er fantastisk! anbefales alle!

 8. Mamma til 3

  Man blir veldig trøtt av å amme. Og det er anbefalt at man legger seg ned å sover litt, når den lille sover.

  Husker du skrev engang at du angret på at du ikke tok mer permisjon når Nelia var nyfødt .. og dette er en dyrbar og magisk tid som man aldri får tilbake.

  Kan du ikke trappe litt ned? Og la listene dine bare bestå av det som er helt nødvendig?

  Var selv fornøyd om jeg kom meg på butikken og fikk satt på en klesvask i denne perioden.

 9. Takk for masse gode tips, her slenger jeg meg på og prøver sammen med deg 🙂 Ha en fin uke med familien! 🙂

  PS! Kunne du skrevet et innlegg om å style lakksko? Digger lakkskoene fra den nye kolleksjonen din, og gikk til innkjøp av de i helgen, men hadde trengt litt tips til forskjellige måter å style de. På forhånd takk 🙂

 10. Marielle

  Sover du aldri på dagen når Naia sover? Husker barseltiden hjemme med min lille gutt for 2 år siden og jeg trengte å hvile. Så fikk bare husarbeid være husarbeid en liten stund. Enklere sagt enn gjort:-) Men, tror det var en riktig prioritering.

  1. Caroline

   Nei, jeg er ikke noe flink til å sove på dagtid. Jeg får en rastløshet i kroppen da, og blir helt døgnvill, så det funker bare ikke for meg. Synes det er kjempefint at det fungerer for noen 🙂

 11. Jeanette

  Utrolig inspirerende innlegg! Synes du er flink å få ting gjort jeg,er nok ikke bare bare. Men du er skikkelig flink 🙂

 12. Hvor kjøpte du treningsdagboken din?:)

 13. Cecilie Haehre

  Hvor har du kjopt GIRL BOSS koppen? 🙂

  1. Caroline

   I København på Urban Outfitters 🙂

   1. Cecilie Haehre

    Takk! 🙂

 14. Jeanette

  Kan du anbefale noen treningsdagbøker? 🙂 trenger sårt noen tips, og de koster for mye til at jeg gidder å kjøpe mange for å finne den rette skulle gjerne hatt en med rom for å skrive ned andre avtaler i tillegg til trening 🙂

  1. Caroline

   Jeg bruker en fra Get Inspired, og synes den er kjempegod 🙂

  2. Mathilde

   Melk.no hadde for en stund siden gratis treningsbøker, kan være at de fortsatt har det 🙂

 15. Kan du trene allerede? skal det ikke gå 6 uker? jeg kan ingenting om dette.

  1. Caroline

   Nei, du kan i all hovedsak trene etter fødsel når du selv føler det er ok 🙂 Det er selvsagt lurt å ta det rolig i starten og lytte til kroppen, i tillegg skal du bla. ikke trene mage så vidt jeg vet 🙂

  2. Theresa

   6 ukers-regelen er ikke anbefalingen lenger, du kan trene når du føler deg klar for det som Caroline skriver, men det er anbefalt å starte rolig. Les gjerne de nasjonale anbefalingene på helsenorge.no eller NHI.no (Norsk helseinformatikk).

 16. De smoothiene så utrolig gode ut:)Har du «oppskrift» på de,og hvor er glassene kjøpt? Alt virket så innbydende ut Vil også gratulere med alt flott som har skjedd og skjer i livet ditt

 17. Therese Sofie

  Hei 🙂
  Du er så flink til å strukturere dagene dine! Prøver lære litt av deg da jeg om et par måneder blir 2-barns mor 🙂
  Lurte bare på ammeputen din, har du gjort deg opp noen mening om hvem som er best?
  Har tenkt på doomoo, den ser så god ut, men fint med tilbakemelding fra noen med god erfaring 🙂
  Kos deg videre med dine fine små 🙂

  1. Ingvild

   Doomoo er fantastisk. Hadde den til første og vil bruke den til nr 2 også.

 18. Fin liste, lykke til! 🙂

  PS: Liten skrivefeil i punkt 1. «Trene på morgen», der skal det vel egentlig stå «Trene på morgenen»? 🙂

 19. Hei! Dersom du hadde hatt en helt vanlig jobb, ikke selvstendig næringsdrivende som vel du er, hadde du tatt foreldrepermisjon da? Jeg tror det for alle som har hatt minst ett barn er det nesten utenkelig å ikke skulle ta ut de 6 første ukene som er reservert bare for mor..

 20. Cathrine

  Hor lenge er det siden du kjøpte Asics skoene dine? 🙂 Og HVOR kjøpte du de? <3

 21. Karianne

  Hvor kjøpte du «weekly planner» boken på siste bildet? :-))

 22. Karoline

  Hvor er duftlysene fra?

 23. mammalinetiltofine

  Hvor kjøpte du den pulsklokken du har på deg på bildet? 🙂 Har du en link? Er ikke så flink til å leite <3

 24. Kan jeg spørre hvor den type shakeren du har bringebær og lime i, er fra? 🙂

 25. Marielle

  Hvor kjøpte du den blå og svarte tightsen? 🙂

 26. Hvordan ble det med PT-utdannelsen din? 🙂

 27. Hei!
  Du har store krav til deg selv..Husk at de fleste mødre jobber ikke når barnet er spedbarn..Ta deg litt fri og slapp av 😀

 28. Høres ut som du har lagt en god plan 🙂 Jeg synes du er så flink på å være strukturert og bevist på valgene du tar, derfor får du til så mye 🙂 Så har det i en periode blitt litt for mye og kroppen sier stopp og det tar du hensyn til og starter opp igjen på nytt, med ny plan på hvordan du tror du kan legge opp løpet fremover for deg selv og de rundt deg, det er jo helt genialt 🙂 Du er et skikkelig drivjern de lux, og synes du skal være fornøyd med deg selv og alt du orker i en hektisk småbarns periode, sånn egentlig så har du svangerskaps permisjon 😉 Håper planen din kommer til å funke, lykke til, blir spennende å høre når du skal evaluere etter 4 uker 🙂 Lag deg en fin uke 🙂

 29. Du MÅ lage en matlagingsbok av alle de sunne oppskriftene dine! Den ville jeg likt å kjøpe! 😀

  1. Jeg er med!!! Please du it Caroline !:)

 30. Elisabeth

  Har du prøvd å bare skrive tre ting på listen din, de tre viktigste tingene du trenger å få unna? Nå de er gjort, kan du gjenta prosessen. Jeg synes det er lettere å fokusere med en kort liste, og det gir meg en bedre følelse av å ha oppnå de målene jeg har satt for dagen. For ikke å snakke om at det gir rom for spontanitet innimellom, og også komme seg i seng i rimelig tid. Søvn er ekstremt viktig for helsen. Ha penn og papir på nattbordet og skriv ned tre ting for neste dag, da er du klar for en god, men ikke overveldende start på morgendagen.

  1. Caroline

   Topp med tips! Tusen takk 🙂

 31. Line O.H.

  Den frokosten med gryn og blåbær- hva er det og har du en link til oppskrift? Mener å ha sett den her før? elsker god frokost, men er utrolig dårlig på å gidde lage det.

 32. 1. lag innlegg dagen før. Og hold deg til ett eller 2 innlegg i mammapermen. Legg ut innleggene på ettemiddag/kveld

  2. Blogg når ungene har lagt seg på kvelden.
  3. Tren første hvilen til naia, lars kristian kan levere nelia i bhg

  4. Ellers husvask o.l når det trengs

  1. Hun har vaskehjelp, hun vasker ikke huset selv. 🙂

 33. Tusen takk for at du er ein stor inspirasjon! Det finst ikkje eit einaste blogg-innlegg du har lagt ut som er halvvegs. Alt er perfekt!:) klem amalie // amaliekleive.blogg.no

 34. For et fantastisk bra innlegg! Elsker innleggene der du bare pøser ut tankene dine, ekte og ærlig. Mye her til ettertanke, skal ta med meg flere av disse punktene på min egen liste! Man MÅ ikke gjøre alt! Iblant er det like bra å slenge beina på bordet og bare si «vet du hva, det er ikke så farlig!». Det kommer alltid en dag i morgen, og listen ligger der enda da. Så får man heller prioritere ned og kanskje bort enkelte ting for andre. Du MÅ ikke legge ut flere innlegg om dagen, det er nok bedre for både deg og familien at du slapper av og lader batteriene. Og alle har nok forståelse for at bloggen ikke er like aktiv akkurat nå om dagen:)

 35. Hei.
  Jeg har vært utbrendt i snart to år, men har vært veldig dårlig til å ta hensyn til det. De siste to måndene har det vært veldig ille og jeg er blitt verre, sover mellom 10 og 15 timer per dag (når jeg har tid), men overskuddet kommer ikke tilbake. All motivasjon som jeg hadde tidligere er borte, og alt jeg driver med er et ork. Jeg studerer fortiden på norges idrettshøyskole, og når du er utbrent og det verste du gjør med kroppen din er å trene , er det ganske vanskelig å motivere seg til skole (og jobb som er på ett treningssenter). Dette ville helt klart vært det som motiverte meg mest tidligere, og jeg håper virkelig at jeg en dag kan klare å trene og fungere som tidligere.

  Puh… var vel ikke helt dette jeg ville frem til, men av og til litt godt å få ut.
  Det jeg ville si, er at dette innlegget inspirerte meg, av en eller annen grunn. Måten du skriver på vekte en liten gnist inni meg og jeg så litt av den motivasjonen jeg pleier å ha, tusen takk for det. Trengte det på en ellers grå deg. Prøvde å overse treningen du skrev om i starten og håpe på at om et år kan jeg også trene om mogonen. Nå er jeg veldig klar til å lage en to do liste, slik at jeg kan planlegge hverdagen litt, og forhåpentligvis klare å slappe nok av slik at jeg kan klare å studere og at det kan gi meg noe positivt.

  I tillegg synes jeg bloggen din er veldig fin og jeg håper du klarer å lage en liste der det ikke blir for mye, for et liv der du må jobbe med å komme deg gjennom dagene er ikke morsomt. Så pass på deg selv <3

  1. Jeg håper det blir bedre med tiden. Ble skikkelig rørt av kommentaren din, du er nok et fantastisk menneske. Ikke gi opp! En dag kommer du til å skinne, du virker vertfall positiv til det! Stå på og ta tiden til behandling.
   Klem

 36. Kan du linke til innlegget ditt med smoothie-oppskriften som er på bildet? Den med avocado, mango, lime og chiafrø osv? Den var så innmari god!

 37. Ida Tengesdal

  Hvor er weekly planner’en din fra?? Veldig fin!

 38. Søte Caroline 🙂

  Dette innlegget minner meg om hvorfor jeg liker bloggen din så godt. Måten du skriver på er så personlig og ekte og krydret med herlige notiser til deg selv/oss i parentes. Synes bloggen din er en herlig og rosa frisone akkurat slik den skal være. Her var det masse bra tips og jeg skal ta det til meg jeg også. Jeg er for tiden arbeidsledig og mistrives veldig med dette! F.o.m i morgen skal jeg opp tidlig, trene og spise en god frokst, for jeg trives også best når det er travel og mye på listene som skulle vært gjort 🙂 Tusen tusen takk for at du er deg selv og at du inspirerer 🙂

  Stor klem

 39. Glemte å nevne at jeg vil tipse deg om en app som er helt perfekt i forhold til å huske å puste i hverdagen. Den heter «Stop, breathe and think» og er en helt super app hvor man setter inn dagens «form» og får en tilpasset en meditasjon på 5 eller flere minutter 🙂

 40. Ann Karin

  Hei Caroline,

  Hvordan synes du det er å løpe med melk i puppene? Har du noen lure triks i ermet? :)Jeg har selv ei lita jente på 8 uker og synes det rister så fælt når jeg løper:-s men jeg vil jo så gjerne:)

 41. Punkt 11: Bytte header-bilde! ;o)

 42. Listetips fra liste-entusiast

  Et lite tips ift lister. David Allan, som har utviklet gtd (getting things done) anbefaler at man lager seg TO lister. En kort «her og nå, haste» liste og en liste for litt mer langtidsprosjekter. Når «her og nå» lista er tom kan overføre oppgaver fra prosjektlista hvis man har mer tid og overskudd til få ting gjort. Gretchen Ruben anbefaler også at man for listemoralens skyld alltid setter på noen punkter som tar kort tid å utføre, for å komme igang Lister r bra, for d skaper orden og struktur, i tillegg reduserer d stress for man slipper å være redd for å glemme viktige gjøremål.

 43. Camilla

  Hei Caroline! Jeg er en fellow liste elsker! Hadde ikke kommet meg gjennom (arbeids)dagen uten! Skriver du gode gamle lister på papir eller har du en genial app å anbefale? Jeg bruker Wunderlist nå, men vil gjerne ta i bruk noe nytt. Takk! 🙂

 44. Theresa

  Godt å høre det er flere «liste-freaks» som meg 😛 Hehe
  Jeg har også to-do-lister hver dag, men prøver å ikke bli stressa hvis ikke alt blir strøket av lista (stryke over ting som er gjort er viktig! Hvis jeg har gjort noe som ikke stod på lista skriver jeg det opp bare for å stryke over med en gang! Haha!). Lister funker godt for meg, så takk for tips til noen nye punkter 🙂

 45. Hvis du er på utkikk etter ny pulsklokke,then titt på polar M600.
  Jeg har den og er super fornøyd med denne

 46. Hei.
  Gratulerer med Naia! Jeg fikk også baby samme dag som deg faktisk!
  Ser du har begynt å trene litt styrke, hvilke øvelser trener du nå?

 47. Kjære deg – pleier aldri kommentere, men nå må jeg. Det er virkelig helt i orden å slakke på kravene i denne fasen – du er fortsatt i barseltida! Skjønner at du ikke vil droppe bloggen helt, men sikker på at følgerne dine har forståelse for at det blir færre innlegg en periode nå. Det er en 24-timersjobb å ta seg av nyfødt baby, i tillegg skal du strekke til for storesøster – to barn er jo dobbelt så mye som ett Ta vare på deg selv og bruk kreftene der det er aller viktigst!

 48. Helt enig i at lister er et must i hverdagen!:) Det hjelper ofte å få alt kaoset ned på papir så innser man at det egt ikke er «så mye». Men må si jeg blir imponert og inspirert av deg, du er jo superwoman! 😀 og jeg tror du er såpass reflektert at du greier å innse om du tar på deg for mye 🙂 Selv består hverdagen min av to barn under 7 år, jobb, skole og trening. Men etter at jeg begynte å studere igjen så har treningen blitt nedprioritert, og det merker jeg både på helsa og selvbildet. Så da er godt å komme inn her på denne bloggen å få litt motivasjon 🙂

 49. Hej Caroline!
  Hvor har du kjøpt den drikke flasken/ glasset? Den er så fin, men jeg finner ikke en sånn en.

  Klem Dina

 50. Lister er supert og jeg er en aktiv listebruker selv.
  Mitt råd i din nåværende situasjon må allikevel være ha rikelig plass til kun nyte, slappe av litt og suge inn alle inntrykk babytiden gir. Barna blir så fort større – stas det også, men babytiden er spesiell. Og så er det viktig fir din egen del ikke være så «streng» med deg selv. Selv om du føler deg på topp, tar det krefter å fullamme og ha nattevåkninger. Og prisen for å kjøre seg for hardt i en slik periode, kan ofte dukke opp først etter en del tid. Så midt i alle listene burde du ha rikelig tid til ikke være så effektiv.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *