interiørprat: valg av gulv

parkett

I dag har vi dratt avgårde til Sarpsborg igjen, for i morgen skal vi til vårt fremtidige hjem for å ta noen mål slik at vi kan vite litt mer nøyaktig hva vi trenger av materiale til vi skal pusse opp. Det første vi tenker å pusse opp er annen etasje: her skal alle gulv byttes ut, vegger skal males på alle soverom, hovedsoverommet må også tapetseres, barnerommene har noen servanter som skal bort og begge baderommene skal fornyes. Det blir så bra og vi er veldig enige i hvordan vi vil å ha det – det blir mørke gulv og lyse vegger. Vi ønsker å holde på den herskapelige følelsen og den føler vi blir forsterket av kontraster, av mørkt og lyst. 


Vi var inne på å ha hvite vegger, men lander nok heller på noe som er litt mer i den grå enden av skalaen. Her er vi ikke helt sikre ennå. Det eneste vi vet er at den endringen vi gjør her skal vare lenge. Det er ikke slik at vi ønsker å gjøre noe som er supertrendy akkurat nå, for vi har planer om å bli boende her og vil at både vegger og gulv skal være stilrent og varig. Når det gjelder baderommene så kommer disse til å gå i sort og hvitt. Det blir klassisk og utrolig flott, gleder meg til å sette i gang! 

parkett_1

Vi har kikket litt på nett etter gulv og har bestilt noen parkettprøver. Slik det ser ut til nå er det disse to gulvtypene det står mellom. Kanskje du kan fortelle meg hvilken du liker best? 🙂 

165 kommentarer

 1. Jeg synes ikke mørkebrunt og svart er herskapelig om det ikke er eldgamle gulv som er mørkt oljet/lakket. Synes sort/ mørkebrunt er mer funkisstil,/moderne, men det er meg

 2. I’m curious how it will be decorated Your new home 🙂 A kitchen what will? Do you already wondered?

  1. Caroline

   You just have to wait and see 😉

 3. Silje Karoline

  Den brune til venstre =) Uten tvil!

  PS: Jeg elsker bloggen din, og leser den nesten daglig. Syns du er vanvittig flink med interiør, partytips, matlaging, og ikke minst med klær! Skjønner ikke at det er mulig å alltid se så stunning ut, og å ha det så stunning rundt seg =) Og du har en flott mann, to flotte, nydelige døtre, og et flott nytt hus. Du er rett og slett en superwoman, og du er veldig heldig! =D All ære til deg! Du skriver en kjempefin blogg om et kjempefint liv =)

  1. Caroline

   Tusen takk, Silje 🙂

 4. Ingvild

  Det er så fint med mørkt gulv, jeg hadde også lyst på mørkt da vi la nytt gulv i fjor høst! Men siden vi har en to-roms leilighet ville det tatt altfor mye lys, så vi falt på en lys grå/eik farge i stedet. Hadde jeg hatt hus hadde jeg valgt mørkt gulv i minst ett stort rom! Synes den brune du har der er finest av de to 🙂

  Men det jeg egentlig skulle spørre om er hvor den genseren er fra? Kjempefin med detaljene i siden! 🙂

  Klem

 5. Gleder meg til å følge med på veien videre 😀 Hvor er genseren fra? Du ser helt smashing ut <3

 6. Charlie

  Den brune til venstre!! Nyydelig farge, alt av støv vil synes såå godt på den svarte til høyre, du vil føle behov for å gå over med moppen til enhver tid for hvert eneste foravtrykk synes, kjenner en med veldig lik farge og hun angret fort på valget! Man burde ikke egentlig ha helt knall hvite eller helt mørke svart for da synes støv og avtrykk så godt, den brune til venstre er både mer herskapelig og vil være lettere å holde rent! Lykke til med oppussingen, sikker på det blir nydelig, gleder meg til å følge, klem!

 7. Charlie

  Gå for et lysere gulv, i foreksempel grålig eik, blir man ikke lei av, tar ikke for stort fokus og passer til alle farger 😀 Helt blanke eller helt matte gulv synes hår og støv så godt på, så gå for noe SEMI matt, noe midt i mellom 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *