engletreet

storytel

Når du ammer er det viktig å koble helt av, så det har jeg – tro det eller ei – blitt veldig flink til. Disse stundene krever fred og ro, og da synes jeg det er ekstra godt å slappe av med en god bok. Noen ganger kan det være vanskelig å holde i boken og bla selv, ettersom Naia ofte er avhengig av begge armene mine og da er jeg evig glad for Storytel!

storytel_2

Siden forrige gang jeg anbefalte appen for dere har jeg lyttet til en helt fantastisk bok som jeg anbefaler på det varmeste. Den er nesten 20 timer lang og jeg har lyttet som en gal fordi jeg har likt den så innmari godt. Boken spenner seg over 30 år hvor vi følger Greta Marchmont, som lider av hukommelsestap, og hennes historie. Boken heter Engletreet og er forfattet av Lucinda Riley. 

storytel_1

Vi følger Gretha sin reise gjennom hukommelsen, helt fra da hun var ung og jobbet hardt som danser på The Windmill i håp om å bli oppdaget av en agent som kunne gjøre henne til filmskuespiller. I tiden hun jobber der treffer Gretha en amerikansk offiser, de forelsker seg og blir forlovet. Gretha forteller ham aldri om jobben sin som danser, han kommer fra en svært velstående familie og hun mistenker at han ikke vil like at hun danser med så lite klær foran så mange ukjente – spesielt menn. Det viser seg likevel at forloveden hennes etter hvert finner ut av hva hun har holdt skjult for ham og han møter derfor ikke opp til en middagsavtale de har planlagt. Gretha ser ham aldri igjen og kort tid etter finner hun ut at hun er gravid. En gravid, ung jente i 1945 – hva skal hun gjøre nå? Herfra følger vi Gretha sin reise gjennom hukommelsen og vi blir godt kjent med hennes historie og også hennes datters historie fra hun er liten jente til hun blir over 30. Dette er en historie fylt av lidenskap, drama og romantikk og jeg elsket boken! Et deilig avbrekk fra krim som jeg vanligvis er så glad i. 

storytel_3

En annen bok jeg gjerne vil anbefale er En liste for livet forfattet av Lori Nelson Spielman. Denne lyttet jeg til da jeg gikk gravid og historien var så vakker at jeg nesten strigråt meg gjennom hele. Denne boken handler om Brett som for lenge siden har glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet – lære fransk, dra til Paris, skaffe meg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus – og så videre. Nå er hun 34 år og har alt hun kan ønske seg: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet som alle tror hun skal bli, får hun sparken og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen. Brett er knust av sorg og føler seg sviktet av moren. Likevel starter hun så smått å fullføre listen etter hennes ønsker.. 

Og du! Paris for to (én) av Jojo Moyes som jeg tipset om her om dagen ligger også hos Storytel, der kan du lytte til den på engelsk 🙂 


Storytel er, som jeg har nevnt før, Nordens største strømmetjeneste for e-bøker og ved å følge DENNE linken kan du lytte 30 dager gratis! Perfekt for høstferien som er rett rundt hjørnet 🙂 

23 kommentarer

 1. Hvilken leppestift har du på her, nr og merke?
  Veldig fin farge 🙂

 2. Kjersti

  Hva gjør dere med kirsebærtreet nelia fikk av søstra di til dåpen, nå som dere skal flytte?:)

  1. Elisabeth h

   Hun har sagt mage ganger at de ønsker å prøve å ta det med dit de flytter…om det går.

   1. Elisabeth. Har du noen gang tenkt på at noe du får med deg, får ikke ALLE andre med seg? Du kunne også sagt det på en finere måte. God helg 🙂

 3. Hvor er genseren din fra? 🙂 Apropos bøker liksom hehe

 4. Kan jeg spørre hvor du kjøpte genseren? 🙂

 5. Martine

  Hvor er den fine buksen fra? <3

 6. Marianne

  Hvor kjøpte du duftlyset? 🙂 Det sto sånn i stil med resten 😉

  1. Caroline

   Det var en gave 🙂

 7. Gratulerer masse. Hvor er den fine gensern din fra?

 8. Dina Sangesland

  Hvor er Eiffeltårnene fra, så dekorative! Vil også anbefale bøkene til Santa Montefiore og Sarah Jio, slukte alle ! I boken God natt June står det om en barnebok som er veldig populær i Storbritannia, bestilte den fra Amazon og den er utrolig søt. Good Night Moon heter den 🙂

 9. Du, av ren nysgjerrighet. Nelia fikk jo så flott tre av søsteren din i dåpsgave. Hva gjør dere med det da dere flytter? Graver opp å tar med på flyttelasset ? 😉

 10. Johanne

  Eg kommenterar sjeldan, men eg må berre seie kor utruleg flotte bilder de tek. Eg ser de legg mykje arbeid i det, og det synest so godt! 100% gjennomfort. Inspirasjon til tusen!
  J21

  1. Caroline

   Så innmari fint å høre, Johanne! Tusen takk 😀

 11. Hvorfor ønsker du ikke å dele hvor dere har kjøpt hus? Er det liksom for å beholde leserne ved å gjøre oss nyskjerrige? De aller fleste skjønner jo at det er på Sarpsborg. Du slettet jo til og med kommentarene til de som skrev det og la ut link til finnannonsen på face.

  1. Caroline

   Det har ingenting med meg å gjøre, det har med Lars-Kristian å gjøre – det er pga. han og hans situasjon at vi ikke ønsker å si noe. Jeg har ikke slettet noen kommentarer verken her eller på facebook, det er flere som har linket til det huset du sikter til i det aktuelle innlegget 🙂 Hvorfor skulle jeg godkjenne dem, men slette en link på facebook?

   1. Karoline

    Det er vel ikke så nøye for oss lesere å vite hvor de har kjøpt hus, vel?!! Må si noen virkelig er nysgjerrige :O Det viktigste for meg er i hvert fall at dere begynner å få alle brikkene på plass 🙂 Ikke HVOR dere flytter 😉

 12. Lucinda Riley er superdyktig! Leser «Stormens søster» nå, har lest alle de andre bøkene også. Helt oppslukt..:-)

 13. Benedicte

  Takk for boktips! Engletreet blir neste 🙂 Sååå mange fine bøker på Storytel. De som enda sitter igjen hos meg er: barna fra toget (sterk og rørende historie, MÅ høres), Wildflower Hill – der drømmene møtes (nok en sterk og rørende historie), den lille kafeen i Kabul, og en liste for livet som du skriver om<3. Ingenting er som en god bok som går rett i hjerteroten..

 14. Når jeg så du skrev om Storytel skulle jeg til å anbefale deg å høre på «en liste for livet»! Jeg hørte den i sommer, og jeg gjorde som deg, gråt meg igjennom det meste! Utrolig flott bok!

 15. Åh! Tittelen fikk meg til å tenke på treet dere plantet i hagen da nelia ble født(det var vel da dere plantet det, husker jeg rett?), det må dere jo få tatt med til det nye huset! 😀 Hahah, tenkte bare at det må jeg si i tilfelle de glemmer det – hadde vært et skikkelig kult minne fra tiden i siljan og symbolikken er jo kjempe søt også! Jeg lever meg så bort i bloggen din <3 Haha, og storytell høres ut som bra greier foresten – jeg har begynt å lese en bok som heter originals, kanskje den finnes der? i allefall så burde du ta en titt, en skikkelig page-turner (hvis du liker sjangeren selvfølgelig).

 16. En blogg med masse inspirasjon:). Håper du kan fortelle hvor denne fine rosa genseren er fra.

 17. «Når du ammer er det viktig å koble helt av,» – absolutt det koseligste i verden! Her går det dessverre også i gående amming mens man prøver å sette sammen middag, amming på butikken, stranden, bussen…når vesla er sulten får hun mat – selv om det betyr at jeg ikke kobler helt av og nyter tiden fullt ut. Men på kveldene når det endelig er mulig igjen, drømmer jeg om at denne spedbarnstiden aldri må slutte!
  Ønsker deg flotte ammestunder med mange gode bøker i tiden fremover 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *