enda et nytt hus

dukkehus

Da jeg hadde skolansering med Bianco i Oslo tidligere i år, møtte jeg en utrolig hyggelig dame som tilslutt også ble den heldige vinneren av et av mine skopar – vi kom i prat og det viste seg at det er hun som driver Marthes Lekestue: en butikk jeg har hørt så mye om og som jeg har hatt lyst til å besøke altfor mange ganger. Den ser så sjarmerende ut og de som har vært der beskriver den som en godtebutikk for både store og små. De har blant annet helt nydelige dukkehus til barn med absolutt alt du kan tenke deg av interiør – små, forseggjorte møbler som gjør at selv jeg har lyst til å krympe meg selv og flytte inn. 

dukkehus_2

I dag kom det en hentelapp i posten fra nettopp Marthes Lekestue og oppi den digre pakken lå verdens fineste gave til Nelia – et dukkehus jeg sjelden har sett maken til. Noe så utrolig skjønt! 

dukkehus_4

dukkehus_3

Det ble en perfekt «søstergave» til henne, hun som er så god, tålmodig og snill storesøster allerede. Og gjett om hun ble glad? Hun lyste opp om kapp med sola og satt og lekte med det helt til hun måtte legge seg. Nå vet vi hva hun ønsker seg til bursdag og jul – innmat til huset! Virkelig tusen takk til Marthe for dette, det er absolutt en liten jentes drøm! 

dukkehus_1


Ellers i dag har vi kost oss med besteforeldre fra Ålesund, stengt oss inne for å slippe unna høststormen (i hvert fall Naia og jeg – hva SKJER med vinden?!), snekret sammen dukkehus og jobbet 🙂 Håper dere har hatt en fin dag ♥ 

35 kommentarer

 1. Det dukkehuset *sukk*.Jeg blir 3 år igjen og vil være med å leke 😉 Skjønner godt att Nelia smiler og er fornøyd.

  1. Caroline

   Jeg er helt enig!

   Nelia: «mamma, kan du leke med meg og dukkehuset?»
   Mamma: «Hva sa du? Jeg sitter oppe og «rydder» i dukkehuset ditt»

   Haha :p

 2. kjerstin

  Dette har vi kjøpt til datteren vår for mange år siden . Men vi valgte å la det stå til hun ble litt større. Nå som hun er 11 år skal vi igang med jobben. Det blir å få tak i tapeter og møbler ( fra Danmark- der har de ett fantastisk utvalg) Dette skal være en hobby for oss alle fremover . Huset er bare helt utrolig flott 🙂 🙂

  Klem

  1. Caroline

   Det er jo helt sprøtt hvor mye fint man kan ønske seg til det etter hvert 🙂 Det blir nok kjært og fint i mange år fremover, for stor og liten 😉

 3. Dukkehus er ikke bare for barn, sjekk ut mimmisdollhouse på instagram 🙂

 4. Så koselig, tenker hun ble veldig glad for det. Jeg har selv 1 datter og venter mitt neste barn. Jeg må ærlig innrømme jeg er en smule nervøs (men selvfølgelig samtidig veldig lykkelig og spent!) for å bli to-barnsmor.. Er redd for å ikke kunne klare å gi min fulle oppmerksomhet til to barn som jeg klarer nå med et. Høres kanskje fælt ut, men dette er en tanke som gjør meg nærvøs- at tiden kommer til å gå fra meg og jeg ikke får like mye tid med begge barna som jeg har nå med 1.. Har du noen tanker/tips til hvordan å gi og opprettholde den gode tilknytningen og oppmerksomheten til flere barn om gangen? Synes du dette har vært vanskelig – å unngå å komme i den situasjonen å sitte igjen med dårlig samvittighet for at tiden ikke strekker til like mye som man ønsker for begge? Hilsen spent to-barnsmor(snart).

  1. Caroline

   Jeg forstår deg veldig godt og jeg var selv ekstremt bekymret for nettopp dette da jeg gikk gravid. Nå som nummer to er her, går det utrolig fint! Nelia viser forståelse og når jeg ikke kan, så kan pappa. Når Naia sover passer jeg på å være mye med Nelia, men også når Naia er våken. De ligger på gulvet sammen, sitter i stolen sammen og Nelia sitter med oss når jeg ammer for eks. Forsøk bare å inkludere nummer 1 i det meste du gjør med nummer 2, bleieskift og stell er populært her hjemme 😉 Hun står på en krakk ved siden av meg og hjelper til 🙂 Og på morgen kommer Nelia inn i sengen til oss og ligger i midten sammen med Naia 🙂

   Likevel kjenner jeg på den dårlige samvittigheten fra tid til annen, men jeg tror nok at det er helt naturlig.

   God klem og masse lykke til <3

 5. Så fint!! Jeg hentet mitt dukkehus i barndomshjemmet mitt, og det er mitt kjæreste minne fra oppveksten min. Fine jenta di! Tenker hun koser seg!

  1. Caroline

   Hun hadde nesten ikke tid til å ligge i sengen med oss i dag tidlig, skulle leke med dukkehuset :p Stor stas 🙂

 6. Kan jeg spørre når overtagelsen er? 🙂

  1. Caroline

   Tidlig 2017 🙂

 7. Hvorfor venter dere ikke til bursdag og jul med å gi så store gaver? Da lærer barna seg at de ikke kan få alt de vil ha til enhver tid.

  1. Ida, du får nesten lese det som står i teksten før du kritiserer.

  2. Ida: det der var jo et veldig kritisk og negativt spørsmål… hvor vil du hen med det?

  3. Benedicte

   Men dette var jo en storesøstergave fra en leser Ida 🙂 Det står i teksten 😉 Større en både jul og bursdag det.

  4. Såvidt jeg forsto på innlegget, var dette en søstergave til storesøster. Med andre ord ikke helt det samme som «alt til enhver tid»

  5. Så herlig at Nelia ble glad for huset.
   Miniatyr og dukkehus er en utrolig hyggelig hobby.
   Ofte kommer det 3 generasjoner noen ganger 4, å handler inventar og møbler hos meg.
   Det er en fryd å oppleve hvordan de bruker kreativitet, glede og barnslighet innen denne hobbyen.
   Samspillet i denne leken/samværet er så utrolig verdifullt, kontra ipad, data og organisert aktivisering.
   Mange kunder sier de bruker miniatyr hobbyen sin som meditasjon/terapi i en hektisk hverdag.
   Velkommen innom til en hyggelig prat, kjærlig hilsen Marthe (eier Marthes lekestue )

  6. Jeg syns absolutt at det er «innafor» å Gjøre litt ekstra stas på en som akkurat har blitt storesøster.

  7. Caroline s

   Står at det er «storesøstergave» noe som er normalt i mange familier 🙂 utrolig flott dukkehus fra en nydelig butikk i Bogstadveien ❤️

 8. Nelia er vel heldig 🙂 Guuuuud for et skjønt dukkehus – virkelig en drøm! Nesten så man får lyst til å leke selv 😉

 9. Utrolig fin dukkehus! Min jenta hadde elsket det… men kan tenke at det koster litt dersom man ikke faar det I gave? Men som du sier, alle smaa jenters droem er et saant dukkehus. Nydelig,
  Forresten har Nelia naturlig kruller I haaret sitt? Haaret hennes faller saa fint!

 10. Så nydelig lite hus. Det kommer nok til å bli brut masse av både store og små. Hadde selv dukkehus når jeg var lita og jeg elsket å innrede og ominrede igjen og igjen. Jentene mine arvet dette huset og selv om et var litt 70 talls stil over fargene og interiør, så ble det hyppig brukt. Vi kjøpte endel nye møbler og ting og tang og de storkoste seg med det.

 11. Hei!
  Ville bare si at jeg synes hendene dine og neglene er like fine uten påsatt 🙂 Siden du har lange neglebånd.
  Ha en fin fredag og helg. Blir gøy å dere i nytt hus 🙂

 12. Ann-Kristin

  De dukkehusene er så nydelige 🙂 Nelia ser så fornøyd ut , og det skjønner jeg 🙂

  Kjøpte lignende dukkehus til min datter i 2010, da var det ikke veranda på toppen, må innrømme at det er moro for hun mor i huset også å leike med dukkehuset innimellom 😉 kvalitetstid for mor og datter 🙂

  Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline

   Haha, herlig! 🙂 Håper du får en god helg, Ann-Kristin 🙂

 13. Lille, vakre modellen, akkurat som sin mor <3

  1. Caroline

   <3

 14. Jeg vil også ha et slikt dukkehus… til meg selv! 🙂 Men kan jeg spørre hvorfor hun ikke har det på sitt eget rom, dette er vel Naia sitt rom?

 15. Hvor er liften i vinduet fra? 🙂

 16. Når skal dere avsløre hvilket hus dere har kjøpt?

 17. Marianne

  For et utrolig fint dukkehus. Kan tenke meg at Nelia er glad.
  Gratulerer så mye med huskjøpet! 🙂 Blir spennende å se hvor det er og følge dere videre.

 18. Karoline

  Utrolig fint dukkehus! 🙂 Har selv en datter på 1 år og må bare spørre: Hvor har du kjøpt gulvteppet?

 19. Hei

  Jeg lurer på om du har fått dette huset eller om det er en annonse for huset som du også tjener på? Ser du skriver «sponset dukkehus». Du må da ha fått noe mer enn et dukkehus for å skrive om det på bloggen din? jeg kan ikke reglene, men ser du vanligvis skriver «annonse».

  1. Caroline

   Som jeg skriver, så er det en gave. Det betyr at Nelia har fått det av hun som jeg i teksten forteller om 🙂 Det var altså en gave til Nelia, så på den måten er det jo på sett og vis sponset, men jeg får ingenting for det.

   Du kan lese forskjellen på annonse / sponset etc. i dette innlegget: https://www.carolinebergeriksen.no/2015/11/21/ukens-lesersporsmal-14/

 20. Helt nydelig dukkehus. Vi har også bestilt dette til vår datter på snart 4. Storesøster døde av kreft for 2 mnd siden, så det er veldig vanskelig å leke alene;(. Dette tror jeg blir noe hun kan drømme seg bort i….

  Ser at deres dukkehus er hvitt på innsiden. Har du malt det?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *