babylukt og en sunn variant av biscotti

biscotti_5

God morgen og hei torsdag! For sånn plutselig var det torsdag og vi er på full fart mot oktober, den fineste høstmåneden i året. Synes i hvert fall jeg. Trærne i fjellene rundt oss begynner allerede å få nydelige farger, men jeg vet at de kommer for fullt neste måned og da håper jeg å få til noen turer til fjells i deilig, frisk luft – med Naia i bæremeis på magen og Nelia stabbende etter sammen med pappa. Gleder meg allerede 🙂 

biscotti_2

I går trengte jeg en dag fullstendig off og det var så godt. Du vil ikke tro hvor mye ekstra bagasje og vask det plutselig blir etter en nyfødt, en snart treåring og to voksne etter bare 1 døgn i koffert – det blir altså mer enn nok og da jeg startet å pakke ut og vaske klær, kjente jeg at jeg bare måtte fortsette til hele huset var ok. Så ville jeg dusje håret og så ville jeg sniffe på Naia som har verdens beste lukt i nakkegropen. Så hun lå og sov på brystet mitt neste hele formiddagen, mens hjertet mitt bare flommet over. Verdens fineste følelse ♥ 

biscotti_7

Da kvelden kom bakte jeg biscotti og ble litt skuffet da jeg husket at de trengte EN DEL tid i ovnen. Men jeg kan i det minste nyte dem i dag! Og dersom du smeller sammen en deig sånn rett etter jobb, skal de være klare til kveldskosen – og det er det virkelig verdt! 

biscotti_8

biscotti – ca. 30 stykk 

♥ 200 gram skoldete mandler ♥ 1 neve mandler med skall ♥ skallet av 1 sitron ♥ 60 gram sukrin ♥ 2 egg ♥ 2 ss. fiberhusk ♥ 1 ts. ♥ bakepulver ♥ 1 vaniljestang 

biscotti


slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader. Mandlene kan du fint skolde selv, da legger du dem i vann over natten eller i et par timer og fjerner skallet før du bruker dem. Du kan også kjøpe ferdig skåldede, det gjør jeg når jeg ikke gidder å vente. Mal de skåldede mandlene helt fine i en blender og grovhakk en neve mandler med skall (uten neven din altså – ehe) Bland inn resten av de tørre ingrediensene og del vaniljestangen i to. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem oppi bollen sammen med de andre ingrediensene og to egg. Bland godt til røren blir fast. 

biscotti_1

Dekk et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en diger pølse, eller til tre litt mindre pølser –  da får du bedre plass på stekebrettet. Klapp pølsene flate og passe tykke, se for deg at du senere skal skjære dem i de klassiske biscottiformene, så er det lettere å tilpasse bredden på deigpølsa. 

biscotti_3

Sett biscottien midt i stekeovnen i 25 minutter. Etterpå tar du brettet ut og bruker en skarp kniv eller en pizzaskjærer til å dele opp pølsene til biscottikjeks. Deretter setter du ovnen ned til 75 grader og setter biscottien midt i ovnen. 

biscotti_6

La ovnsdøren stå med en liten glippe, den skal ikke lukkes igjen. Nå skal de stekes i ca. 2-3 timer før de er ferdige. Jeg liker dem ekstra knasende og lar dem stå i 3 timer. Så avkjøles de i rundt 10 minutter og deretter er det bare å fylle opp bakeboksen eller magesekken! Bruker du 60 gram sukrin, synes jeg ikke du kjenner noe til den «kalde» smaken som jeg vet flere ikke liker. Du kan selvsagt bruke vanlig sukker også, om du vil det. Eller du kan bruke stevia, men det er ingen heldig kombinasjon sammen med kaffe. Lover! 

biscotti_4

– mmm! utrolig gode til kafekoppen og også uendelig gode når de dyppes i sjokolade – 

46 kommentarer

 1. Et mer effektivt tips for å skålde mandler er å koke opp vann, ta kjelen av platen og ha mandlene i. Vips så er skallet løst etter noen minutter. Å «skålde» noe betyr jo å ha kokende vann over 🙂

  1. Caroline

   Ja, det er sant! Glemte å skrive varmt vann 🙂

 2. Imponerende hva du får gjort i løpet av en dag! Jeg fødte en uke før deg, og jeg føler det eneste jeg rekker er mating, bringe og hente i barnehagen og vaske gulpeklær, hihi 😉 Gratulerer med lille gullet, det er like fantastisk med nummer to, det er sikkert og visst 🙂

  1. Caroline

   Ja, det er det virkelig <3 Men nei, det er ikke hver dag man rekker så mye mer, så da er det godt med en dag å hente seg inn på 😉 Hun sover mye enn så lenge, men det kan jo snu fort :p

   Klem!

 3. Du e flink! D må e bare si, gratulere så masse med lillejenta og tror fine storesøster e stolt! Kos dej masse! ❤️ Vår lillemann e straks 6 mnd! Tida går nesten litt for fort, det vet du vell litt om som plutselig har ei storesøster i flokken! Nyt tida Caroline! Og vær stolt av dej sjøl og den fine familien din ❤️

  1. Caroline

   Tusen takk, Connie! Du er god <3 Veldig enig i at tiden går for fort nå, denne nyfødttiden er så herlig! Men så har jo alle månedene fremover sin sjarm og sine utfordringer – så det er vel bare å glede seg over hver dag 🙂

   Klem til deg!

 4. Hei! Jeg skrev en kommentar som tok opp problematikken eksponering av barn i sosiale medier. Denne er ikke blitt publisert. Var jeg støtende av noe slag eller var det noe som ble feil? Min intensjon var å være saklig og konstruktiv på en ordentlig og høffelig måte. Jeg synes også diskusjonen er aktuell nå i barseltiden din siden det vises bilder av Naia, muligens mest via snap og dog dekket til, men likevel.

 5. Det bordet/benk som disse kakene står på på disse bildene, hva er det for et fint bord?

  1. Caroline

   Det er et bord fra TM Design 🙂

 6. Det er bare å ha mandlene i kokene vann i 1 min så løsner skallet helt av seg selv rett etterpå. Absolutt ikke tidkrevende å skolde mandler 🙂

 7. Hei Caroline, hvor er den fine kaffekoppen og skålen fra? 🙂

  1. Caroline

   Kaffekoppen er fra h&m home og tallerken er fra Miss Etoile 🙂

 8. Hvorfor viser du bare bilder av Nelia? Virker som at mye av fokuset ligger på henne.
  Lykke til med barselperioden 🙂

  1. Tja, det skulle vel omtrent to omdreininger i hodet mitt for å skjønne at man kanskje ikke har lyst til å starte Internett-karrieren til et nyfødt barn sånn umiddelbart?

  2. Kristin

   Hun bryr seg sikkert ikke så mye om den nye babyen…

   Er du virkelig seriøs, Emma?

 9. Når får vi se Naia ?? Forfra . Klæm ❤️

 10. Kan eg bruke mandelmel i stedet for skoldete mandler?

  1. Caroline

   Jeg vet ikke dessverre :/

 11. Det å sitte helt musestille med sitt sovende spedbarn på brystet må være det vakreste man kan gjøre av alt i hele verden. Og det er ikke mange dagene i løpet av livet man har muligheten til det! Nyt!!

  1. Caroline

   <3

 12. De biscottiene må testes. Virker super gode! Lurer på en ting angående kosthold. Har du peiling på hvor mange gram proteiner du spiser i løpet av en dag sånn cirka? Eventuelt hvor mange prosent i forhold til fett og karbohydrater?

  1. Caroline

   De er så gode! Har nesten spist opp alle nå :p Nei, jeg har dessverre ikke noen oversikt over slike ting :/

   Klem 🙂

 13. Disse ser utrolig gode ut! Skal prøve meg på denne oppskriften i dag 🙂 Kos deg masse med lille og resten av familien <3 Du må bare nyte denne tiden, det fortjener du!

  1. Caroline

   Tusen takk, Silje <3

 14. Anette S

  Nam nam:-)
  Så veldig gode ut:-)
  Gratulerer til dere med en liten jente til:-)
  Søte Naia.
  Fikk andre mann for 8 mnd siden og det er veldig kos.Har 2 jenter selv jeg også:-)
  Det er ganske overveldende og få barn Nr 2 når du også må gi oppmerksomhet til eldste.Men det går seg til.
  Kos deg masse med lille:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, Anette! <3

   Hittil går det veldig fint 🙂 Men jeg får selvfølgelig dårlig samvittighet når jeg må si nei fordi jeg er opptatt med Naia, heldigvis er det ikke ofte 🙂

   Klem 🙂

 15. Hva gjør du egentlig med alle «gravid-plaggene» som er helt nye og fine? 🙂

  1. Caroline

   Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med buksene, men kjolene kan jeg bruke neste sommer også, de var såpass vide at de fint kan brukes uten mage 🙂

 16. Går kjapt å skolde vann om du koker vannet, da trenger de nesten ikke tid i vannet 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips 😀

 17. Blir helt stressa, jeg! Snart oktober? Det er da vitterlig 8 dager igjen? Tror du trenger å øve på å leve i nuet 🙂 Det er ikke vondt ment, så Carolinepolitiet kan legge vekk tastaturet… Kos deg med baby og storesøster, oktober kommer tidsnok <3

  1. Caroline

   Haha, det var ikke for å stresse! Bare fordi jeg gleder meg 🙂

 18. Hei! Jeg er ganske fersk leser av bloggen og jeg er så imponert over kvaliteten på alle innleggene dine. Du står virkelig på altså! Kvaliteten på bildene dine er også bestandig suveren. Bruker du 50 millimeters objektiv? Kanskje du kunne skrevet et fotoinnlegg en dag om du har tid, det hadde jeg digget!

  1. Caroline

   Vi bruker både 105 mm. 50 mm. og 35 mm. og har en vidvinkel-linse som også brukes innimellom, mest til landskap og bilder av store rom 🙂

   Noterer meg så absolutt ønsket ditt! Klem 🙂

 19. KRISTIN

  Gratulerer med lille Naia 🙂
  Regner med du mener bæresele, og ikke bæremeis? Vil uansett anbefale å vente med meis til hun kan sitte selvstendig (ca 7mnd). Hørtes herlig ut med fjelltur med hele familien! Hilsen fysioterapeut

  1. Caroline

   Hehe, ja! Vi har en ergobaby med spedbarnsinnlegg 🙂

 20. Elisabeth

  Kan man bruke mandelmel istedenfor å male skålene mandler?
  Gratulerer så mye med enda ei fin jente

  1. Caroline

   Tusen takk, Elisabeth! Det er jeg ikke sikker på faktisk :/ Kanskje noen andre vet? 🙂

   1. Blir mye tørrere… Men kan jo hende det går greit 🙂

   2. Konditoren

    Hei! Går fint an å bruke mandelmel isteden for, det er bare finere malt. Om det er uskålede/ skålede mandler/mandelmel er det ikke så veldig stor forskjell på når en skal lage biscotti 🙂

    Gratulerer så mye med ei lita jente til <3

    God helg!

 21. Benedicte

  Hva mener du med: «Eller du kan bruke stevia, men det er ingen heldig kombinasjon sammen med kaffe»?

  1. Caroline

   Stevia i bakevarer pluss kaffe i koppen er ikke godt synes jeg. Kaffesmaken blir så besk :/ Men det kan jo hende du liker det 🙂

 22. Rebekka

  Hei Caroline! Forsøkte å finne en epost, da spørsmålet mitt dreier seg om trening. Lurer på om du har forslag til gode mageøvelser (vær så snill ikke si situps) som er effektive for hele kjernen/korsrygg/hele mageområdet? Du er jo ripped så det holder, det synes at du trener godt!

  Ellers ville jeg bare fortelle at jeg synes du er fantastisk, og jeg ser virkelig opp til hvordan du deler liv og glede med leserne dine. Mye kan sies om haters og deres meninger, men det viktigste er at du vet hva som er viktig for deg og dine, og lar det andre gå. Både Nelia og Náia er helt nydelige, kos dere masse som familie på fire og nyt barseltiden!

  Stor klem fra en stor fan

  1. Hei Rebecca. Anbefaler deg å følge Treningsfruen. No for treningsopplegg ☺

 23. Hi,
  can you give the recipe in English? :)))

 24. Inga K.

  Hei:-)
  Har du prøvd å bruke tagatesse i stedet for sukrin? Tagatesse har ikke den kalde ettersmaken og smaker veldig likt vanlig sukker.

  Ha ei strålende fin helg:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *