kampdag, epleslang og momors eplekake

170916_epleslang_5102

God kveld! Nå er vi tilbake etter fire timer på stadion og et superkjipt kampresultat, men jeg kjenner likevel at det var verdt turen. Naia fikk hilst på alle de fine fotballfruene og de andre barna der og Nelia fikk løpt fra seg på en måte hun sjelden gjør hjemme alene OG spist mer enn nok pølser for de siste hjemmekampene vi har gått glipp av. Det var deilig å komme seg ut av huset og Naia sin første tur utendørs måtte jo selvsagt bli til stadion 😉 Den største utfordringen i kveld var vel da Nelia måtte på do og jeg satt og ammet. Herlig. Likevel: merkelig hvor løsningsorientert man plutselig ser at man kan være i enkelte situasjoner, og i dag har jeg oppdaget at jeg har fem armer i stedet for to. Sånt kommer nok godt med fremover 😉 


epleslang_3170916_epleslang_5119

Vi var på epleslang i går! Og etterpå lagde vi kanskje verdens beste eplekake som er Nelias absolutte favoritt sammen med pisket krem eller vaniljeis. Kanskje denne blir din favoritt også? Jeg tenkte i hvert fall at jeg må dele oppskriften, så kan du jo teste 😉 

epleslang_13epleslang_5

– mmm – epler fra hagen er best – 

epleslang_14epleslang_1epleslang_4

du trenger 

♥ 4 epler ♥ 150 gram sukker ♥ 2 dl. eplejuice ♥ 150 gram smør ♥ 3 egg ♥ 150 gram sukker ♥ 370 gram hvetemel ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 2 ts. vaniljesukker ♥ 2 dl. helmelk ♥ kanel + sukker ♥ ca. 1 neve mandler 

epleslang_7epleslang_6

slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene og del dem i båter. Ha juice og sukker i en kjele sammen med eplene og la det koke opp. Kok deretter på medium varme i ca. 10 minutter eller til eplene har fått et litt gjennomsiktig, glassaktig utseende. 

epleslang_8epleslang_9

Pisk sammen smør og sukker, og bland inn ett og ett egg. Ha deretter oppi alle de tørre ingrediensene. Tilsett melk og bruk en kjøkkenmaskin til å blande slik at røren blir glatt og jevn. 

epleslang_10

Smør en liten kakeform og hell røren oppi. Tørk av eplene som har trukket i sukkerlake og legg dem oppå kaken, rundt kantene og deretter i midten. Dryss hakkede mandler over pluss sukker og kanel. Kaken stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. 

epleslang_11

– serveres varm med krem eller vaniljeis eller begge deler – 

epleslang_12

Håper det smaker! Her er det fotball på TV og beina høyt med ammeputa + Naia på fanget 😉 

95 kommentarer

 1. såå koselig. Eplekake er jo supergodt <3

  1. Caroline

   Ja, jeg vet <3

 2. Vil bare dele et tips for å få flere armer: bæretøy 🙂 Nelia begynner kanskje å bli litt stor, men Naia kan fint bæres i elastisk sjal eller bæresele med nyfødtinnlegg allerede nå. Vips så har man begge hendene fri! De skikkelig proffe ammer i sjal også :-O Dit har aldri jeg/vi kommet, men bæretøy har reddet en hel del situasjoner der man ellers kommer til kort, så nå er det alltid med i vogna. Klem fra tvillingmamma 🙂
  Og forresten; gratulerer så mye!

  1. Caroline

   Jeg har faktisk vurdert det, tror det blir et sånt 🙂

   Tusen takk! Klem tilbake, A! 🙂

   1. Da vil jeg også anbefale å ta kontakt med butikken Bæreglede i Oslo. De har prøvetimer der man får veldig god hjelp og instruksjon på hva man skal velge og hvordan man skal bruke det.
    Det var det fra meg, ha en nydelig mandag!

   2. Da kan jeg anbefale ergo baby adapt! Kjøpte et sjal også, men verken jeg eller baby har tålmodighet til å lære knytingen. Ergo baby adapt er super fordi man slipper nyfødtinnlegget og en kan bære på ryggen når barnet blir større. Har brukt den fra min lille gutt var 3 kg og elsket den like mye da som nå når han er 5 mnd og 6 kg 🙂

   3. Angelpack eller Caboo close baby carrier er fine å bruke nå i nyfødttiden. Gir god støtte til babyens nakke og sitter godt på mammaen. Minsten min bodde i Cabooen de første månedene, så jeg hadde to hender til trøst, snørr, dohjelp, puslespill, tegnehjelp og alt som det å ha barn fører med seg. Også får babyen sitte tett inntil mamma/pappa og høre hjertedunk og kjenne mamma/pappalukt og være helt helt skjermet og trygg, akkurat som inni magen. <3

 3. Andrine

  Hvor er skoene fra – hva heter de? 😀 😀
  Gratulerer så masse til alle sammen, herlig familie <3

  1. Caroline

   De er fra Bianco 🙂 Jeg husker ikke hva de heter, dessverre :/

 4. Synes Nelia er så lik siden til LK nå, spes bilde nr 7 , der hun » henger » på vogna. Så lik faren til LK ::)) Hun er så vakker 🙂

 5. Hei! Ikke kjipt kampresultat, Heia Stabæk, vi trengte det 😉
  Eplekaken å veldig god ut!
  Men du, hvorfor gjorde du det igjen? Du skulle ikke gjenta å legge ut et bilde rett etter fødsel hvis du hadde visst hvor mye furore det skapte første gang sa du! Og så gjør du det igjen… For å provosere? Min datter på 20 som er på mange sosiale medier så det, og sa bare: «Hvorfor gidder hun mamma, alle som er så slanke må liksom alltid vise det. Ikke ofte man ser bilde av fyldige kvinner fire dager etter fødsel.»
  Jeg synes hun har litt rett i det, men det er selvfølgelig ikke vår sak…
  Ha en god uke!

  1. Caroline

   Dersom du leser teksten jeg postet sammen med bilde, så står det hvorfor jeg velger å gjøre det igjen. Så jeg er altså uenig i din datters oppfatning, jeg føler at mer fyldige kvinner poster bilder med tekster om at «dette er den virkelige mammakroppen» uten at noen reagerer på det. Jeg mener at alle skal få poste bilder av seg selv uavhengig av hvordan de ser ut, og at det må være greit.

   Ha en god uke du også! 🙂

   1. Spiller ingen rolle

    Trenden med den «virkelige mammakroppen» kom jo som en bølge etter at du postet det første bildet ditt etter at Nelia var født, så her henger jeg ikke helt med. Denne trenden med kroppspress som du ikke vil bidra til, er det faktisk du som startet den gangen for snart 3 år siden. Trist.

   2. Caroline

    Nei, det stemmer absolutt ikke. Den virkelige mammakroppen har blitt diskutert så lenge jeg kan huske. Det er mange år siden jeg hørte om for eksempel Shape Of A Mother, tror det var på Oprah en gang.

   3. Enig! Har alltid blitt en debatt og kommer alltid til å bli det! Så lenge man er usikker på en ting vil mange ha meninger , og alle har forskjellige kropper , forskjellige meninger og mange er veldig usikre ! Det er et ømt tema.. Jeg er overvektig, trebarns mamma og er stolt av kroppen min! Har en kraftig beinbygning men strutter av selvtillit! Gidder ikke bruke energi på å tenke negativt ! Digger at du er deg selv Caroline ❤️! Nydlig mamma er du!

   4. Men hvorfor poste bilde av seg selv halvnaken i det hele tatt – uavhengign hvilken kropp man har?
    Hvem har egentlig interesse av å se det?

   5. Caroline

    Ut i fra reaksjonen så var det svært mange.

   6. Jeg tror du skjønner hva jeg egentlig mener her…
    Hadde du valgt å ikke poste bilde i undertøyet tror jeg ikke du hadde fått mange forespørseler som «kan du være så snill å legge ut bilde av deg i undertøyet?»
    Når du velger å gjøre det blir det jo mange reaksjoner, nettopp fordi det er litt spesielt og unaturlig. Ikke fordi magen er liten eller stor e.l.
    Tror jeg da…!

   7. Caroline

    Du vil ikke tro hvor mange oppfordringer jeg har fått de siste ukene om å poste akkurat det bildet :p

   8. Akkurat der er jeg helt enig med deg! Min tanke er at dette i bunn og grunn ikke handler om kroppsstørrelse, men det faktum at det er blitt så vanlig med selfies av seg selv foran speilet i undertøyet for så å dele på instagram o.l. Jeg tror at det er blitt så vanlig at vi ikke engang ser hvor absurd det er. At man viser bilder av seg i bikini, der feriebilder er kontekst er en ting. Men når ble det normalt at vi jenter/kvinner må poste undertøysbilder for å vise at vi er gode nok. Uavhengig av hva vi mener er normalen etter fødsel, hvorfor være med på å opprettholde dette evinnelige fokuset på kropp. Hvem er det vi vil overbevise? Er eget selvbilde og det vi ser i speilet ikke nok? Jeg mener derfor at teksten ikke samsvarer med bildet. Selv synes jeg det blir selvmotsigende, og mener at teksten uten bilde
    hadde hatt mye mer tyngde. Christina Vukicevic Demidovs bilde er et eksempel på at man kan slå et slag for kvinnekroppen uten å vise. Man skulle jo ikke trenge å kle av seg for å få oppmerksomhet/fronte en sak. Det er nok kroppsfokus som det er, og jeg hadde håpet at vi i 2016 hadde kommet lenger enn som så. Jeg ser av de fleste kommentarene her inne at jeg nok er i mindretall, men da får vi være enige om å være uenige.

   9. Gudrun

    Jeg er enig med deg. Synes det er på grensen til pinlig å legge ut bilder av seg selv halvnaken. Greitt Caroline er stolt og fornøyd over å se ut slik like etter andre fødsel (skal sies at jeg også gjorde det så ingen misunnelse herfra), men lite elegant å vise det på denne måten. Man så mer enn godt på bildene av Caroline i den nydelige rosa kjolen at hun var slank og fin igjen med en gang. God genetikk og mye trening og strengt bevist kosthold får ta «skylden» for det, men det er minst like vanlig å ha noen extra kilo å dra på i barseltiden. Derfor liker jeg ikke dette fokuset!!!! Og helt generelt skjønner jeg ikke hvorfor folk vil legge ut bilder av seg selv i undertøy (om man ikke er undertøysmodell da). For meg er det for privat. Men selvsagt får alle gjøre som de føler for. Men er som sagt kritisk til fokuset Caroline skaper med dette.

   10. Joda, men basert på dine tidligere uttalelser, virker det å være for å provosere litt….. Jeg hadde uansett ikke gjort det selv, så ikke ut etter fødsel. Ser ikke helt poenget med poste slike bilder uansett hvordan man ser ut. Hva er greia lissom? Men, samma det, kropp er sikkert topp!

 6. Elisabeth

  Rene Bonderomantikken, Caroline.
  Den eplekaken kan jeg nesten kjenne lukten av. Hmmmm, lekkert. Bless Momo. Varm hilsen fra Elisabeth ;-)))

  1. Caroline

   Ja, ikke sant 🙂 Det er så fint her 🙂 God klem til deg!

 7. Så fin søndag dere har hatt 🙂 Eplekake om høsten er kjempe godt, men sikker på at deres smakte litt ekstra siden dere hadde vært på epleslang 😉

  1. Caroline

   Haha, smaker alltid bedre da 😉 Vi hadde planer om epleslang forrige søndag, men da var vi litt opptatt med andre ting, så Nelia har gledet seg en evighet nå :p

   Håper du får en fin uke 🙂

 8. Gratulerer så mye med et nytt tilskudd til familien! Og Nelia er så skjønn! Synes hun har vokst utrolig den siste tiden, eller så kanskje det bare er at hun har blitt storesøster. Tipper hun blir/er en fantastisk storesøster 😀 Og bildene av henne er helt nydelige!

  Jeg drømte forresten at jeg besøkte dere i natt, for jeg skulle teste vognen til Naia. Haha, VELDIG rar drøm, da jeg verken har barn eller er gravid – så skjønner ikke hvorfor jeg skulle teste barnevogna deres?! Men det var en koselig drøm, for dere var så gjestfrie og snille 🙂

  1. Caroline

   Haha, vognen ER jo veldig fin, så jeg forstår deg godt 😉

   Tusen takk for så fine ord! Hun HAR virkelig vokst, siden mai føler jeg hun har gått fra å være liten jente til å bli stor jente, finner ingen bedre måte å forklare det på, men bare språket har jo kommet for fullt og det er så gøy! Alt hun sier til lillesøster smelter meg helt, hun er virkelig helt fantastisk i rollen som storesøster og jeg håper det fortsetter sånn <3

   Stor klem!

 9. Hvor er buksen fra?

  1. Caroline

   Mango 🙂

 10. Hei
  Ser ut som du skrev helmelk men bruker lett? Hva stemmer?

  1. Caroline

   Ventet på dette spørsmålet :p Vi var tom for hel, så vi brukte lett 🙂 Begge deler kan brukes!

 11. Madeleine

  Fornøyd med den nye ammeputa? Jeg jobber som barnepleier, å skulle hjelpe en mamma med å legge til med den samme ammepute du har.. Ingen av oss fikk noen dreisen på den, følte bare barnet falt nedi den gropen. Derfor jeg var nysgjerrig på hvordan du opplevde den

  1. Caroline

   Nei, jeg synes den er vanskelig :O Det var jo flere som påpekte dette da jeg skrev innlegget, så jeg var veldig spent på den. Jeg får den ikke til, så jeg bruker bare armene akkurat nå 🙂

   1. Madeleine

    En jeg derimot kan anbefale 110% er ammepute fra cozyfix. Den er med belte som du fester rundt livet.. Bruker den i jobbsammenheng hele tiden å den er fantastisk! Fått supre tilbakemelding på den fra mødre som har kjøpt den etter de har lånt den på barsel hos oss. Masse lykke til videre! Du er fantastisk!!

   2. Ja- den er fantastisk.
    Den aller beste og anbefales virkelig!

 12. Tror du skrev 150gram sukker to ganger, sikkert fort gjort i ammetåka! Elsker bloggen din :))

  1. Caroline

   Det er to ganger, en gang i laken til eplene og etterpå i røren med smøret 🙂

 13. Wow den såg verkeleg god ut, må testes en gong 🙂 beundra deg at du orkar og svare på det meste av spørsmål og legge ut oppskrifter og alt allerede 🙂 superwoman! Gratulere så masse med prinsesse nr 2 <3 Håper du tar deg tid til å slappe av, hente deg inn igjen og nyte <3 Det er alltid så koselig å lese bloggen din, så sjøl om en ikkje forventa at du skal være tilbake i fullt so fort – så er det veldig kjekt 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Leneh <3

 14. Hei Caroline

  Hvor har du kjøpt genseren på ditt forrige innlegg? Den I love my bed? Den var så søt da. Vil gjerne vite hvor jeg kan få kjøpt den, den så bare så deilig og behagelig ut og et must i garderoben min. Særlig fin er den nå når vi går mot litt kaldere tider

  Venter en gutt i desember så det plagget der hadde vært så utrolig behagelig å ha

  Mvh Linn

  1. Caroline

   Å, gratulerer så mye 🙂 Genseren er fra Cubus 🙂

   Klem!

 15. Jeg skjønner ikke behovet for å legge ut 4-dager-etter-fødsel bildet, meeen du får nok pes for akkurat dette så jeg skal ikke kaste meg på hylekoret..

  Derimot har jeg lyst å kommentere litt rundt dette at du ikke vil dele vekt/lengde på Naia. Jeg fikk en liten datter i april og hun var ikke store bylten.. alt var normalt; morkake, navlestreng etc, men hun var likevel veldig liten. Fikk stadig spørsmål om hvorfor hun var så liten og jeg følte jeg måtte stå å forsvare den lave fødselsvekten.. «Nei, hun er ikke prematur»… «Alt var normalt».. «Hun er frisk og rask» .. «Nei, det er ikke pga min kroniske sykdom»… etc.. Ble litt frustrert, hun var jo perfekt!! Jordmor sa heldigvis: «Hun ble akkurat så stor som hun skulle være!»
  Så jeg skjønner deg godt.. det blir mye mas hvis vekten er i nedre del av normalskalaen…. :-/
  Kos deg med den lille jenten din, og skjerm den lille familien din så godt du kan.

  1. Caroline

   Vekten er helt normal, men jeg synes likevel det er unødvendig informasjon, så det er ikke nødvendig å spekulere i hvorfor jeg ikke deler. Med Nelia ble det naturlig fordi jeg alltid har lest i annonser etc. at det er slik et nyfødt barn annonseres, men jeg tenkte ikke over at denne informasjonen skulle kunne brukes «mot meg» i senere tid, noe den har blitt. Jeg ønsker ikke å diskutere vekt og lengde på et nyfødt barn og synes ikke denne informasjonen er relevant så lenge barnet er friskt og sunt. Det er kun relevant for foreldre, venner og familie, for alle andre spiller det liten rolle synes jeg 🙂

  2. kristin

   Eva S. det blir mye mas hvis vekten er i nedre…..du sitter jo og speklurerer med den kommentaren. Det blir mye mas andre veien også, så er enig at det holdes privat og utenfor bloggen. Jeg fikk 2 jenter og begge var store og flotte, 54 cm og 4550 og 52 cm og 4020. Masse kommentarer som jeg den gang ofte oppfattet negativt fordi det var jenter og SÅ store, og min bror opplevde å få en liten gutt og fikk mange lite trivelige kommentarer. Hadde ikke spesielt store mager med noen av dem og gikk opp henholdsvis 12 kg og 5 kg. I dag to flotte lange og slanke tenåringer. Så dette maset om lengde og vekt fra så mange og det stopper nok ikke med det første. Det viktigste er at lille jenta var frisk og rask og det var hun jo.

   1. Min baby var liten og det ble myye mas om dette fra fjern og nær. (Heldigvis har jeg ikke noe blogg ;-)) Var ikke meningen å spekulerer, men jeg tar utganspunkt i min egen situasjon. Forsto det også slik at det var dette som ble kommentert på når Caroline delte vekt og lengde på Nelia. At hun var liten, altså mindre enn snittet (men likevel helt normal..) og at dette ble brukt mot Caroline. Mulig jeg misforsto og eller husker feil..

    Uansett, hvis folk henger seg opp i vekten på en nyfødt, og mener babyen er «for stor» eller «for liten»er det ganske søkt… og hvertfall når folk antyde at det er mammaen som har gjort noe feil og at babyen burde vært større/mindre. Forstår godt at du ikke deler!

   2. Jeg forstod godt hva du mente 🙂 tok det ikke sol spekulasjon i det hele tatt!

 16. Kaken ser helt nydelig ut! Jeg ville prøve å lage den selv, men eplene mine ble bare masse eplemos! Hva gjør jeg feil? Jeg brukte epler fra hagen, med skikkelig knasende fruktkjøtt, og fulgte oppskriften din

  1. Caroline

   Kanskje fruktkjøttet var for mykt, selv om det var knasende? Har ikke opplevd dette før dessverre :/

  2. Hei, hva med å ikke koke eplene, men heller bare la de ligge i eplejuice en stund før du legger de på kaka? Håper det vil funke 🙂

 17. Så koselige bilder 🙂 kakeoppskriften må prøves! Nyt barseltiden:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, Janne <3

 18. Jane fra Danmark

  Kjære Caroline
  Først STORT tillykke til Lars Kristian og du med jeres lille nye prinsesse!
  Kæmpe fint navn til hende 🙂 Naia er også populært i DK og jeg synes, at det er værdig fint.
  Sikke flot du allerede er blevet så kort tid efter fødslen, respekt og thumps up herfra, men jeg må også
  sige, at du selv har kæmpet for det, da du har trænet og holdt dig i god form i løbet af din graviditet,
  det giver bonus nu. Der er altid nogen som er jaloux over at andre ser godt ud, men måske de ikke selv
  træner og spiser sundt i deres graviditet – det skal du i hvert fald bare ignorere.
  Nelia ser ud til at være en super fin storesøster – hun lyser af stolthed.

  1. Caroline

   Tusen takk, Jane! Og takk for at du alltid er så positiv <3

   Stor klem!

 19. Hei Caroline!

  I dag tidlig mens jeg satt på bussen tok jeg meg selv i å tenke på hva din blogg betyr for meg. Det er så rart å tenke på at du ikke aner hvem jeg er, mens jeg har fulgt deg hver eneste dag de siste 5(?) årene.

  Etter en lang og kjedelig dag med metodefag på universitetet er det så godt for meg å klikke meg inn på bloggen din. Det er blitt min «me-time». Mens noen liker å sette seg ned med en bok eller se på en film, har det å lese blogger for meg vært min måte å slappe av på. Jeg klikker meg inn på kanskje rundt 10-15 forskjellige blogger hver dag fordi det er der jeg henter inspirasjon og glede. Men uansett, poenget mitt er at av alle bloggere så syns jeg du skiller deg ekstra ut. Kvaliteten du leverer på blogginnleggene dine er virkelig unikt. Man kan godt mene at det å blogge ikke er noe tidskrevende og vanskelig, og for noen kan dette være tilfelle ja, men ikke med deg. Jeg ser, uten at du trenger å si det, at du legger mye tid i det du gjør og det synes! Det synes i bildene du legger ut, det du skriver, antall innlegg per dag, ting blir gjort 100% osv. Du og Lars-Kristian er virkelig profesjonelle i det arbeidet dere gjør og det er så morsomt å se alt dere legger ut. Det er mange ganger jeg tenker «wow hvordan får de det til?». Inspirasjon deluxe !!

  Også må jeg si at det er deilig at du noen ganger viser de ikke fullt så «perfekte» sidene ved deg selv. Jeg forstår at man som blogger ikke vil at innleggene skal ose av negativitet og at man ønsker at leserene skal klikke seg inn på bloggen og finne inspirasjon  og glede.  Men du skal vite at jeg syns bloggen din de siste kanskje 2 årene har blitt enda bedre og det har faktisk litt å gjøre med at du deler mer av de ikke fullt så fantastiske øyeblikkene hvor du er sliten eller lei. Ikke fordi at jeg ønsker å se at du er lei deg, overhode ikke, men fordi det er menneskelig og det inspirerer meg å se hvordan du henter deg inn igjen. Du er blitt veldig flink til å dele mer av deg selv og det syns jeg er tøft av deg!

  Så takk for det <3

 20. Hei! Gratulerer med lille Naia! Du ser fantastisk ut på bilde 4 dager etter fødsel, noe de fleste bare kan drømme om! Og du har all grunn til å vere stolt. Men jeg skulle så gjerne ønske at du også kunne vise de mindre «perfekte» sidene av og til. Hvorfor ikke et bilde av kroppen både en, to, tre og fire dager etter fødsel? Jeg regner med det gjerne tar fire dager før magen er flat igjen – men hva med å vise at det faktisk er slik? Vi er alle forskjellige, og du har som sagt all grunn til å vere stolt og vise frem kroppen din. Men kunne ønske at de mer «uperfekte» dagene også kunne komme på trykk av og til.

  1. Fra en annen side: Jeg forstår ikke hvorfor noen absolutt vil se andres mindre bra sider og opplevelser. Er det for å få mindre dårlig samvittighet for å ikke få alt perfekt selv? Er ikke det en ganske dårlig og egoistisk greie? Kan vi ikke heller dytte hverandre oppover, støtte og heie på hverandre? Slutte å sammenligne oss med hverandre og heller ta inspirasjon til å gjøre vår egen dag så bra som mulig? Vær den beste versjonen av deg selv, og alt sånt 🙂 Noen slapper av med en god bok, noen med å lese blogg, noen ved å være sammen med venner, noen ved å sove en ekstra time, og noen ved å rydde og få unna «ting som må gjøres». Noen syns det er gøy å spille pc-spill, andre liker å style middagsbord. Kan man ikke velge selv? 🙂

   Caroline, jeg får masse inspirasjon og motivasjon til å være en bra versjon av meg selv fra din «perfekte» blogg <3

   1. Caroline

    Helt enig med deg, Sara 🙂 Hyggelig å høre at jeg kan gi de inspirasjon og motivasjon <3

 21. Dere tar så utrolig fine bilder!

 22. Cathrine

  Hei Caroline!
  For første gang skal jeg legge igjen en kommentar her, jeg er ingen fast leser, vært innom bloggen din ti ganger kanskje totalt, men måtte innom etter det siste postpartum-bildet, sikkert ikke bare meg det, gode klikktall der, godt planlagt sikkert 😉
  Jeg har måtte tenke litt på hva jeg skal skrive for jeg må innrømme at jeg, når jeg ble gjort oppmerksom på det siste «føde»-bilde via VG ble helt satt ut og utrolig lei meg, dessverre. Helt i strid med det du mener( jeg har lest teksten under bildet) er det ingenting ved det bildet som for meg sier: vi skal ALLE være stolte av oss selv etter fødsel mm, det viser en kvinne med et stort oppmerksomhet-og bekreftelsesbehov hvis jeg kan få lov å si det. Du har en flott kropp og har definitivt jobbet målbevisst og grundig for dette resultatet som gir en stor helsegevinst men vil dette bildet gi andre nybakte mødre bedre selvbilde? Nei. Måtte du legge ut dette bilde? Nei.
  Jeg har arbeidet med gravide og fødende i mange år og er det en ting som er sikkert så er det at denne tiden i livet for mange er vanskelige med store endringer, både psykisk og fysisk. Mange opplever fysiske endringer som de ikke kunne forutse og som de ikke kan kontrollere; ekstrem kvalme, bekkenløsning, blødninger, svangerskapsforgiftning, stor vektoppgang. For ikke å snakke om traumatiske fødsler med senska der. Mange sliter lenge etter fødsel med disse endringene og starter barseltiden med en knekk i selvtilliten, for mange er hverken graviditet, fødsel og barselstid så glossy som man kan lese om i magasiner. Det jeg vil frem til er at du må se det bildet du la ut i en større kontekst enn hva du tydeligvis har gjort. Med tanke på hvor mange lesere du har, bildet kom i mange riksdekkende medier, har du stor påvirkningskraft, du er jo en mediekanal selv i kraft av bloggen din og jeg tror ikke du er så uvitende at du ikke skjønner din makt her. Tvert om er du en intelligent forretningskvinne.
  Selv om du har all grunn til å være stolt av kroppen din er dette bildet ingen solidaritetshandling ovenfor andre kvinner, dessverre helt tvert om. Det er nok et bilde som hauser opp presset om en vellykket og sexy kropp rett etter fødsel og i det samfunnet vi lever idag, med stadig større kroppspress, er det det siste vi trenger. Kvinner trenger ikke føle press av noe som helst grad ang kropp rett etter fødsel, kvinner trenger ro.
  Du har selvsagt ikke noe personlig ansvar for noen andre enn deg selv men jeg skulle ønske du tok din påvirkningskraft på større alvor, ihvertfall med tanke på dette emnet. Nybakte mødre trenger felleskapet med andre mødre, derfor har mange mødre så stor glede av barselsgruppene. Dette bildet inviterer ikke til fellesskap, det skaper distanse.
  Neste gang poserer du i sykehusskjorte, stor bleie og nettingtruse, da hadde du vært kul da!!:-)
  Håper du svarer på dette innlegget, det hadde jeg satt stor pris på, masse lykke til i fremtiden!!

  1. Jeg hadde digget deg enda mer, Caroline, om du tok deg bryet med å svare på kommentarer som den over. Du ser vel noe av poenget til Cathrine?

   1. Jeg savner også at du svarer på kommenterer av den typen som over her..

  2. Mariell

   Fantastisk kommentar! Helt enig med deg Cathrine – mange gode poenger her.

  3. Mariann

   Jeg er enig i mye av det du skriver, Cathrine. Men jeg synes at noe er litt motstridende. Det er viktig å huske på at Caroline er en nybakt mor! Hva vet dere om hennes eventuelle fysiske plager etter fødselen? Det kan tenkes at selv om det ikke viser for oss at hun har født så merker nok hun det. Og sårbar, det vil jeg definitivt tro at man er som nybakt mor. Jeg tenker at vi alle burde bli flinkere til å ta ting i beste mening, dét er noe jeg ville lært til mine døtre❣

 23. Jeg lurte også litt på det «mammakropp» bildet.. Jeg har relativt lik kropp som deg, så det har ikke noe med missunnelse å gjøre. Det som får meg til å reagere er fordi jeg lurer på poenget, uavhengig av om du er stor eller liten, slapp eller stram. Hvorfor ønsker du at hele Norge skal seg deg posere i undertøyet, er eneste forskjellen mellom Lars-Kristian og andre menn at han får se deg uten truse? Er det ikke merkelig å møte opp på stadion og vite at hele Odd har sett deg uten klær? Jeg forstår bare ikke det evige behovet for å legge ut så lettkledde bilder. En annen ting er at slike bilder kan være et virkemiddel mot kroppspress, at alle skal få vise frem sin kropp og være stolt av den slik du skriver. Men, faktum er jo at uansett hva man mener hensikten er, så bidrar det jo også til kroppspress. Det kan man ikke komme unna, og jeg føler spesielt dere som er kjente fjes har et ekstra ansvar der.

  1. Caroline

   Jeg går i bikini hver eneste sommer, eller når jeg er på ferie. Hva er forskjellen?

   1. Hvorfor svarer du ikke ordentlig på det som står i innlegget, og i lignende innlegg, som det fra Cathrine over her? Mange har kommet inn på dette med kroppspress allerede, hva tenker du om den rollen du har? Jeg håper virkelig at du vil svare skikkelig på dette.

   2. Jane fra DK

    Ina, du skriver «hvorfor svarer du ikke ordentlig på det som står….» Jamen herre Gud, Caroline kan da ikke svare på alle indlæg. Jeg forstår ikke hvor dere har så travlt med kropspress? Er det ikke kropspress at dere ikke vil have Caroline viser kroppen sin frem? Misundelse kommer fra folk, som ikke kan acceptere andres glæde. Hvis min krop havde set ud som Carolines kort efter jeg havde født, wow så havde jeg glædet mig. Hun har kæmpet for det med træning og sund kost gennem hele graviditeten. Klart at hun er stolt af sin krop – men mest af alt er hun stolt af det lille mirakel hun har sat i verden!
    Jeg ved inte med jer – men jeg tænker at det er en fin ide at slutte denne diskution her, og jeg vil ønske jer alle en fin fin dag

   3. Jeg mener at å gå i bikini er å kle seg etter været og forholdene der man er, og tilfeldigvis så viser er bikini frem kroppen. man kler seg etter forholdene og hensikten er å få sol på kroppen, ikke vise seg frem. Ved å posere i undertøy blir hensikten utelukkende å vise frem kroppen sin. Selvfølgelig skal det være lov, men jeg ser ikke helt behovet og hensikten med det når man har så stor makt og innflytelse. Det er enkelt å si at det er den enkelte som da må jobbe med seg selv, men det er ikke slik det fungerer i praksis. Håper du skjønner poenget mitt, jeg forstår begrunnelsen din for hvorfor du la ut post-fødsel-bildet for eksempel, men at folk ikke skal reagere på bildet når du har forklart deg er ønsketenkning. Jeg vet ikke helt om jeg får frem poenget mitt helt her, men kort oppsummert mener jeg at bikini er det samme som å kle på seg regnjakke- det er å tilpasse seg forholdene. Å gjennomføre en photoshoot i undertøy å legge ut på nett er ikke nødvendig og har et helt annet formål enn bikini på stranden.

   4. Caroline

    Du skriver: «er eneste forskjellen mellom Lars-Kristian og andre menn at han får se deg uten truse?»

    Og da er det jo greit å poengtere at jeg går i bikini og viser meg offentlig i det. Det er ingen forskjell på det og undertøy 🙂

  2. Jane fra Danmark

   Anita, jeg tænker, at hvis man ser et foto af Caroline i undertøj og bliver jaloux fordi man ikke har sådan en krop selv, så står det jo en frit for om man vil sidde og studere dette. Man kan jo skynde sig at klikke videre til et andet foto. Jeg har så absolut ikke nogen krop som kan måle sig med Carolines – men jeg elsker alligevel hendes blog, jeg kigger bare mere på fotos af mad, hunde, natur og Nelia og så videre.
   Det er jo så absolut ikke Carolines ansvar at vi andre bliver ked af vores krop, fordi vi ser hendes.

   1. Som jeg skrev, jeg er ikke misunnelig. Og jeg snakker heller ikke om sjalusi, jeg snakker om det genrelle presset Caroline og mange andre bloggere o.l bidrar til. Det handler ikke om noe personlig mot Caroline, men det hun gjør på generell basis.

    Forøvrig synes jeg Cathrine over her setter gode ord på det, det handler om å forstå hvor stor påvirkningskraft man har. Det hjelper liksom ikke å mene det godt om mange opplever det som et bidrag til økt kroppspress. Også enig med Ina, skulle ønske vi kunne få et godt svar, i stedet for motspørsmål.

   2. Jane fra Danmark

    Du er ikke misundelig og jaloux – ja så, men du føler et press!! Jeg har et ganske enkelt råd, nemlig – se den anden vej. Jeg forstår ikke at nogle bruger så meget energi på noget de føler som et pres. Lad være at kigge med eller lad være at læse med. Caroline er lige blevet mor, og har i for vejen en lille datter – man kan ikke forvente at hun skal sidde og svare på alle vores spørgsmål. Og hvis de spørgsmålene er negative så ville jeg som blogger ignorere det! Jeg læser flere forskellige blogs, og nogle gange er der et indlæg hvor jeg tænker, det var ikke interesant…..men i stedet for at kræve svar på både dit og dat, så kigger jeg videre på en anden blog. Why worry?

   3. Hvilken vei skal man kikke for å unngå kroppspress?

   4. Det er jo overalt- hvordan unngå det? Jeg mener folk som eksponeres for mange mennesker burde være ekstra forsiktig med hva de legger ut.
    Og Caroline, hvorfor vil du ikke svare skikkelig på spørsmålene til meg og de andre over her? Jeg synes de motspørsmålene dine blir litt usaklig, jeg hsr forklart hva jeg mener om bikini. Hvorfor henge seg opp i småting, når det uansett ikke er hovedbudskapet mitt?

  3. Er dere ikke ferdige med det enda??? Har ikke du noe bedre å tenke på enn et bilde på IG? Gjør heller noe positivt og lag en eplekake, det blir folk glade for, ikke dette 🙂
   Caroline- du er flott! Og husk – you can’t please everyone so you gotta please yourself:) og de som er glade i deg skal være glad og stolte for det du gjør.

 24. Dere må ikke plukke og spise nedfallsfrukt. Når de ligger på bakken så kan de ha utviklet muggsopp. Spiser dere disse eplene kan dere få i dere giftstoffet patulin som svekker motstandsdyktighet mot sykdom, og det er jo ikke akkurat gunstig for spesielt Nelia. Overrasket over at Lars k ikke vet noe om dette :O

  1. Merethe

   De har nok sikkert nettopp falt ned 😉

  2. Så ekstra fine bilder det var i dette innlegget 🙂 Bildene av epleplukkingen og kakebakingen ga meg en kjempekoselig høstfølelse og jeg fikk veldig lyst til å gå ut og nyte høsten. Veldig fine 🙂

   1. Oi, var ikke meningen at denne skulle havne som kommentar på kommentaren til Malin. Den skulle stå for seg selv :p

   2. Caroline

    Tusen takk, Helen 🙂

 25. Såå koselig, eplekake som er så godt, spesielt med kortreiste epler! 😀

 26. Jeg er så glad du la ut det bildet igjen! Jeg har litt oppfatning av at i stedet for å skjule hvordan du ser ut etter «presset» fra forrige bilde, gir du litt søren og liksom:
  «Vet dere hva Norge? Jeg er stolt igjen jeg, over hvordan kroppen min ser ut, og hvordan jeg har klart å lage dette nydelige lille mennesket. Og jeg skal ikke bli presset til å ikke vise det. Vær stolt du også, uavhengig av hvordan du ser ut.»

  Det er jo ikke et kroppspress, har sett mange mammaer med større mager som viser seg stolt frem etter fødsel. Vi er forskjellige, og det må man kunne få vise hvis man ønsker. For meg har det ingen ting med kroppspress og gjøre..

  Og gratulerer så mye med lille <3

 27. Bakte denne epekaken sammen med 3åringen i dag. Den ble kjempegod! Perfekt kake å bake sammen med barn da den er så enkel:) tusen takk for oppskrift!

  1. Caroline

   Så koselig 🙂 Bare hyggelig!

 28. Victoria

  Dere tar så fine bilder! Går det an å leie inn Lars Kristian til foto oppdrag? 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 En gang i fremtiden så gjør det kanskje det 😉

   1. Victoria

    Åh, så moro! Krysser fingrene for det Har allerede flere ideer 😉 Hehe. God helg!

 29. Hei Caroline.

  Ser noen tar litt av oppe i kommentarfeltet her ang. «etter fødsel»-bildet du publiserte.
  Vil bare du skal vite at jeg støtter deg og er enig i hva du skrev under bildet. Er ingen xs/s selv, men er fornøyd med hvordan kroppen min er i graviditeten. Selvsagt kan man ikke styre alle forandringene som skjer med kroppen i et svangerskap f.eks. mtp. mengde vann, kvalme, trøtthet..men man kan i stor grad PÅVIRKE den ved å ikke hive i seg masse søppelmat og overdrive på den fronten, i tillegg til at man KAN gå en halvtime hver dag, som de anbefaler gravide å gjøre. Det er HELT GREIT å ha en trent kropp etter fødsel som å ha en slapp kropp. Det er helt greit å ikke ha strekkmerker som å ha strekkmerker. Synes selv at fokuset er altfor mye på denne «superkroppen» og «tigermerkene» mødre fronter så sterkt..jeg foretrekker selv å se at med litt vilje, innsats og selvsagt litt hell i hvordan formen føles i graviditeten, så kan man faktisk «komme ut av det» med en grei/fin/normal kropp også. Folk (damer) må bare bli flinkere til å ikke konkurrere slik med hverandre og heller unne andre suksess! Jeg ser på deg som en motivator og inspirasjon, ikke nødvendigvis et forbilde eller konkurrent, hvis du skjønner hva jeg mener 🙂 Det bør damer bli flinkere til! Så stå på 🙂 Her er det bare 3 uker igjen til termin, formen er strålende, strekkmerkene har holdt seg borte og jeg ser frem til både å få barnet i armene og å «komme tilbake i form» 😉 For det er helt lov!

  Klem fra meg!

 30. Hei Har nå prøvd eplekake oppskriften og den ble nesten velykket. Kokte nok eplene litt for lenge men ble veldig god med litt epleskiver og litt eplemos. Har et tips på hva som er godt også med eplekake: hakk div nøtter av de man liker best og hakk også salte peanøtter. Smelt smør og litt sukker i stekepannen og karamelliser det. Avkjøl og hakk det og ha oppå eplekaken før steking. Synes kombinasjonen av søtt og salt er utrolig godt

  1. Caroline

   Å, det er sant! Takk for tips 🙂

 31. Takk for oppskrift 😀
  Skal bake denne og overraske mannen og kollegene hans med lunken eplekake og vaniljeis på jobb i dag 🙂
  God helg!

  1. Caroline

   Å, da tror jeg de vil bli veldig fornøyd 😉 Snill du er 🙂

   God helg tilbake 🙂

   1. Torill

    Haha, fikk snap midt på dagen av eit kakefat med bare smuler på ☺️
    Så eplekaka di falt i smak ☺️

 32. Ble så inspirert at jeg valgte å gå på epleslang selv (hehe) og lage denne kaken. Smakte nydelig! Takk for at du delte oppskriften 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *