pizza on a saturday night

SvD_2

God lørdagskveld til deg! Her har roen senket seg etter en litt mer hektisk lørdag enn vi vanligvis er vant med, men det går veldig fint hittil og etter hvert finner vi nok rutiner som gjør at ting går som smurt 😉 Vi tok med Nelia og Naia på tur i vognen og trillet rett ned bakken for å gå på epleslang i hagen til naboen – utenfor hos oss har nemlig elgen spist opp alt vi har, så det er ingenting igjen. Men hos Anne Merete fant vi noen epler på bakken og ellers noen halvmodne i trærne og da var Nelia storfornøyd, for hennes ønske var nemlig veldig klart: vi skulle lage eplekake etter mommo sin oppskrift! Den ble så god og jeg skal selvsagt dele oppskriften 🙂 

SvD

SvD_3


Det er så rart å tenke på at det er en uke siden fødselen i morgen allerede, og jeg er virkelig glad for at jeg delte historien min med dere i går. Jeg vet at jeg vil være glad for det selv senere, at jeg kan finne den frem og lese den dersom jeg lurer på hvordan det faktisk var – for det er helt utrolig hvor fort du glemmer både hendelsesforløp og smerte på en så magisk opplevelse. Selv om den setter spor og på den måten aldri glemmes, så glemmes detaljene. Slik er det i hvert fall for meg, og jeg har mange ganger vært utrolig glad for at jeg delte min forrige fødselshistorie. 

SvD_1

Tusen takk for alle tilbakemeldinger på innlegget og tusen takk for at dere deler også! Jeg har dessverre ikke hatt mulighet til å svare alle, men jeg leser alltid det dere skriver  Synes det var så gøy å se at så mange andre fra Skien også har hatt Tone som jordmor, hun var virkelig helt fantastisk! Og jeg glemte jo å si at hun var med som en av jordmødrene da Nelia kom til verden også, helt på slutten. Så jeg ble så glad da det var hun som plutselig stormet inn døren på føderommet på søndag 🙂 Angående Naia og skrivemåte, så har vi ikke landet på om vi skal skrive med eller uten aksent ennå, men vi bestemmer oss jo veldig snart. Er redd det vil skape mer forvirring enn oppklaring, så vet dere hvorfor jeg har skrevet begge deler 🙂 


Ellers: som dere ser sitter vi klare i sofaen med pizza (perfekt ferdigmat for nybakte og slitne foreldre på en lørdag) for å heie på Camilla. Hun kom i duell forrige gang og det kan jo ikke gjenta seg – så stem gjerne på henne med 11 til 26400 🙂 

67 kommentarer

 1. Bare en liten kommentar til om ‘Naia’ skrives med og uten aksent. Når man leser innlegget ditt og ser navnet Naia og Nelia skrevet side om side, så ser man hvor utrolig godt de passer sammen, altså UTEN aksent. De som kjenner henne vil jo alltid uttale navnet hennes korrekt, bare fremmede som kan ha problemer, men det er vel ikke viktig…. Og uten aksent slipper hun å skulle stave navnet sitt resten av livet, i tillegg til konstant å få brev/post der det er stavet feil.
  Hilsen en som har måtte stave mye. 🙂

  1. Caroline

   Det er sant! 🙂

  2. Signerer denne! Bokstaven á blir veldig ofte skrevet som en vanlig a, for eksempel på klasselister, vitnemål osv. Det islandske guttenavnet Kári (uttales ca som Kaori) blir for eksempel svært ofte til Kari. Selv under fotball-EM i sommer presterte en av kommentatorene å si Kari og ikke Kári da de snakket om den mannlige fotballspilleren. Så jeg ville droppet aksent hvis jeg var dere! 🙂

 2. Æsj, dere må ikke spise nedfallsfrukt. De kan inneholde muggstoffer. Mattilsynet fraråder nedfallsfrukt hvis du ikke ser at den faller.

 3. Hva spiste Nelia til middag når dere spiste pizza? 🙂 Spiser dere ikke middag sammen?

  1. Cathrine

   Men for et spørsmål da… Neida, Nelia sitter sikkert alene og spiser middag hver dag…! :/. Det er vel lov å spise pizza en lørdagskveld etter at barna har lagt seg…?!?

   1. Ja, men dere misforstår spørsmålet mitt. Jeg vet jo at Nelia spiser middag med dem, det har jo jeg sett! Men det bare kom litt feil ut… Ok??

   2. Unnskyld meg, men var det dere hun spurte? 😉

  2. Kan hun ikke spise pizza?

   1. Omg, ring barnevernet! Hun sitter sikkert stuet inne på ett eget rom og spiser blodpudding i mørket helt alene, mens dem koser seg med pizza og levende lys! Seriøst??? Jeg liker og spise med barna mine, men noen ganger er det faktisk litt godt og spise alene og bare kose seg med maten og kunne snakke sammen to voksne

   2. Omg til deg å A! Nå roer du deg ned! Det var ikke det jeg mente, jeg har bare aldri sett de spise sammen. Men jeg vet jo at hun selvfølgelig får mat! Snakk om å misforstå. Seriøst??? til deg å! Sånne som deg har ingen verdens ting i et kommentarfelt å gjøre…

   3. Pust med magen, A!! Du trenger ikke være så himla frekk! Sånne som deg, er det vi kaller nettmobbere. Punktum finale.

  3. Kristin

   Omg

  4. Merethe

   Hun bare lurte på hva Nelia spiste til middag. Og om de ikke spiste middag sammen på en koselig lørdagskveld. Men de spiste sikkert middag sammen før de spiste pizza 🙂

 4. Kari-Ann

  Kan jeg spørre hvor du kjøpte genseren? 🙂 Kan du linke? 😉

  1. Caroline

   Den er fra boozt / calvin klein 🙂

 5. Martine

  Kan du legge ut oppskriften på pizzaen? <3 Og hva skjer med oppskrift-onsdag? 😉 Savner det må jeg si <3

  1. Kjære vene, dama fødte for en uke siden, og så vidt jeg husker, hadde hun oppskrift-onsdag samme uken som hun fødte Naia. La henne nyte tiden med familien og bruke barseltiden til å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Vi som lesere kan ikke kreve/forvente at bloggen drives som normalt.

  2. Hva som SKJER med oppskrift-onsdag? Har du fått med deg at Caroline har født et barn? At ho har ligger flere dager på føden? At ho nettopp har solgt et hus og fått et nytt barn?
   At ho i det hele tatt blogger er beundringsverdig. La dama få et pust i bakken og nyte tiden. Herregud å provoserende slike kommentarer er…

  3. Tar meg friheten å svare:
   1. Pizzaen er jo bestilt, så tvivler på at Caroline kan dele oppskriften.
   2. Hun har akkurat født barn, tror ikke oppskrift onsdag er det viktigste hun har å tenke på akkurat nå.
   3. Det finnes noe som heter Google hvor du kan finne miljontals forskjellige oppskrifter på både pizza å annet.

  4. Elisabeth h

   Eh….hun skriver ferdigmat, Som i ‘kjøpt og hentet/tilkjørt’…er vel ikke noe oppskrift der, akkurat. Og vedr oppskriftonsdag: håper du tuller. Regner med at du har fått med deg at Caroline kom hjem fra sykehuset med en ny baby et stykke uti denne uken…..

 6. Hvor er fatene fra?

  1. Caroline

   De er fra IKEA 🙂

 7. Hvor kjøpte du den «korgen» med bakeark du har pizzaen på? 🙂

  1. Caroline

   Den er gammel, så jeg husker ikke dessverre :/

 8. Hvor er gull-bestikket fra? 🙂 Nydelige deg, Caroline!

 9. Vil du dele når overtagelsen på huset er? 😉

  1. Caroline

   Det har vi ikke blitt enige om ennå 🙂

 10. Kan jeg spørre hvilken mobil du har? <3 Og hvilken farge den er? Gull, sølv, rosegull osv? 🙂

 11. Kan du dele oppskriften på pizzaen? 🙂 Den ser helt nydelig ut!!

  1. Ina, det er lov å lese teksten. Ferdigmat som i at Caroline har bestilt et sted , ikke laget selv 🙂

   1. Vet det er lov å lese teksten 🙂 Så ikke at det sto ferdigmat. Da har jeg oversett det, eller spurt om oppskrift litt for raskt uten å tenke meg om 😉 Er det lov?

  2. Den er BESTILT!!!

   1. Jeg så ikke at det sto i teksten! Det er lov å overse!? Jeg har lest teksten, men så ikke at det sto «bestilt pizza» noe sted. Er det greit? Eller blir jeg blokkert fra kommentarfeltet på en god stund?!

 12. Bettina

  For Naia sin del håper jeg dere velger uten aksent da det er mye enklere for henne og for alle andre å skrive 🙂 Da vil hun ikke oppleve at folk skriver det feil fordi det er mer komplisert med aksent 🙂 Nydelig navn er det hvertfall som passer veldig fint med Nelia 🙂 Nyt den første tiden som tobarnsmor 🙂

 13. Elisabeth

  Kjære Caroline, så deilig å ha ‘fått deg hjem igjen’ med lekker pizza på bordet og deilig hund på fanget. For en uke det ble, og for et vidunderlig resultat. Det gleder meg oppriktig og jeg vil bare si at du skal fokusere på alt det gode i livet ditt og kommentarer fra alle som gir positiv energi. Bloggen din er helt topp, veldig fint og profesjonell. Du er seriøs, stor forskjell på blogger er det jo. Det er også frivillig for oss som leser blogger å gjøre det, som det også er å kjøpe de produkter som promoteres. Jeg bare minner om dette, fordi det innimellom dukker opp kommentarer jeg stusser veldig over. Jeg tenker også at høflig tiltale og vennlighet ikke har gått av mote i 2016 heller.
  Fortsatt god helg, og september er da en nydelig måned dere, nå også med et nytt, nydelig gebursdagsbarn ;-)))
  Beste hilsen fra Elisabeth ❤️

 14. Har ikke gratulert deg ordentlig, men gratulerer så masse med Naia!! 😀 Nydelig å lese fødselshistorien din ! Jeg heier på Naia med den skrivemåten,apostrof blir tungvint, og folk vil uansett høre på henne/dere hvordan navnet uttales. Jeg kjenner feks både en Eeemil og en Emiiil, men begge slriver Emil 🙂

 15. jeans brand? 🙂

 16. Hei! Gratulerer så mye med lillesøster! Jeg bare lurer på hvor lang og tung hun var, ser ikke at du har skrevet det noe sted?

 17. En jente jeg kjenner heter Mayah. Det uttales på samme måte som dere vil uttale Naia, tror jeg.. Samme tonefall som når man sier maya-indiander?

  H’en på slutten bidrar litt til at folk sier riktig, og er i mine øyne penere enn a med aksent. Nayah..Naiah 🙂

 18. Elsker at du er i gang med bloggingen igjen! Du var jo ikke borte mer enn en dag eller to men..er man godt vant, så ER man godt vant ; ) Kos deg med lille!
  L

 19. Benedicte

  Jeg vil anbefale dere å skrive Naia uten aksent. Her har jeg en bokstav med tøddel i etternavnet mitt. Det gjør at jeg alltid må forklare dette for nye folk jeg møter. Både uttalemåte OG skrivemåte. Jeg tok dette etternavnet da jeg giftet meg med min bedre halvdel, da det virket naturlig for meg å ha samme etternavn som min mann. Nå har det seg slik at mannen min tok dette etternavnet selv i voksen alder etter sin bestemor. Han er selv født med et sen-navn, standard norsk etternavn, som han fremdeles har i navnet sitt. Bare at det er ikke det som kommer på slutten. Hvis det var i dag jeg skulle giftet meg med ham, hadde jeg heller valgt sen-navnet, for å være ærlig.

  Nå har det seg også slik at jeg er arbeidssøkende da jeg er vikar, så jeg tror at et vanlig sen-etternavn ville ha gjort det lettere for meg å få meg en jobb enn det etternavnet som jeg har nå.

  Etternavnet som jeg har nå kommer fra Østerrike, og en gang jeg var på legebesøk med poden begynte legen vår helt uten videre å snakke på tysk til meg for å forklare at det var lungebetennelse på poden. «Er habt…» Jeg har riktig nok hatt tysk på både ungdomsskolen, og vgs., men etter ti år glemmer man en del når man ikke bruker det. Og ikke er jeg sikker på om man lære medisinske termer på skolen heller. Så jeg måtte rett og slett be han snakke på norsk. Noe som var litt flaut, gitt etternavnet vårt.

  En annen sak igjen er at datasystemet som vår forrige fastlege hadde, ikke støtter bokstaver med tødler. Det kom opp en aksent i stedet, noe som både gjorde at legene nesten aldri klarte å uttale det riktig ved opprop, eller at det kom opp korrekt på resepter for eksempel. Nå tror jeg at akkurat det med aksenter kan være lettere fremfor tødler i datasystemer, men skal dere holde på aksenten vil jeg anbefale dere å lage visittkort til henne med det samme der det blant annet står hvordan man uttaler stavemåte. Så slipper dere å snakke om det hele tida. Da er det bare å gi kortet hennes.

 20. Venter spent på oppskriften på den eplekaka ! 🙂 ha en fin dag !

 21. Stort tillykke med jeres nye vidunder, alle tre. Du ser helt fantastisk ud, Caroline!
  Det er et SÅ fint navn I har valgt til lillesøster. Jeg tror at jeg ville vælge at skrive navnet uden accent. Det klinger meget bedre med Nelia (på skrift), og jeg tror mere man forvirrer folk ved at have den. Er ret sikker på, at det ikke kommer til at ændre på, hvordan folk udtaler navnet, for det vil man kunne høre hvis man f.eks. følger dig på snapchat, eller hvis man som mig ikke har snapchat, men i stedet venter på at høre navnet blive nævnt i en videoblogg (hint ;-)).
  Nu er det jo jeres barn og jer der skal være glade for hvordan I vælger at skrive det, så jeg ved ikke hvorfor jeg endelig skulle komme med min mening, haha. Men se hvor fint det passer uden accent: Nelia og Naia <3
  Jeg havde forresten mine orange stiletter på fra din kollektion til bryllupsfest i går, er bare SÅ glad for dem.
  Ha' en rigtig dejlig dag!

  Knus fra København

 22. Martine

  Anbefaler Naia uten aksent. Tror det har mot sin hensikt son du og skriver.
  Jeg trodde først det var Naia som i (Naja eller Maia/Maja). Jeg synes det stod så fint til Nelia.
  Da du uttalte det var jeg ikke lenger overbevist. Det hørtes dessverre litt for komplisert ut i mine ører.
  Lykke til med valget! Uansett så vil hun etterhvert i bhg/skolesammenheng selv si navnet sitt, og da forstår folk hvordan det uttales!

 23. Hvor er bordet kjøpt? <3

 24. Hvor kjøpte du klokken i hyllen? :))

 25. Kjære vene så fin du er! <3 No1 på skjønnhet!!

 26. Elsker buksen din! <3 Er det lov å spørre hvor den er fra? 🙂
  Klem fra Tone

 27. Er det mulig å dele oppskriften på pizzaen? 🙂

 28. Martine

  Dette spørsmålet passer jo ikke til dette innlegget, men kan du linke fjærlampen på rommet til lille Náia? <3

 29. Hei, Caroline 🙂 Jeg bare lurer på om Nelia er bedre nå? Etter spysyken 🙁

 30. Jeg ville ha skrevet navnet uten aksent. Med blir man så innmari opptatt av trykk på den Aen at det blir overdrevet tror jeg. Forøvrig et veldig fint navn! Litt vittig at de har så like navn, litt sånn Ole, Dole, Doffen feeling! Hehe. Nyt babytiden vakre dere 🙂

 31. Nina Marie

  Så fantastisk bra du ser ut!
  Håper dere nyter tiden og koser dere med lillesøster.
  Gøøy og følge deg 🙂

  Ha en fin dag!

 32. Natalie

  Oppskriften på pizzaen tror jeg dere må spørre pizzasjappa etter,på snap ser det ut som den er bestilt.. 🙂
  Selvfølgelig helt innafor,når man «nettopp» kom hjem fra sykehuset :p

 33. Det rommet ved siden av der dere sitter, den døren, er det rommet til bitte lille? <3

 34. Her er det skrevet fint om deg:-)!

  https://www.forfatterfrue.no/

 35. Prøver igjen, kanskje du kan svare nå 🙂

  Kan jeg spørre deg om en ting av ren nysgjerrighet? Før dere fikk vite skjønnet på babyen, tenkte du og Lars-Kristian på guttenavn og evt hva? 😉

 36. Hadde utvilsomt skrevet navnet Naiah med h på slutten. Lett å forstå uttalen, og ser mye bedre ut på papiret.

 37. susanne

  Jeg har fundert mye på navnet og uttalelsen, rett og slett fordi dette er et tema som interesserer meg 🙂 Jeg skrev t.o.m svar til folk her inne, at apostrofen over betyr trykk på a. Så jeg trodde Nàia, som i Maya. (lang a liksom). Helt til du forklarte IKKE som i Maya haha! Men det er fordi du ikke vil ha Y-uttalelsen, men alikevel lang a. Bra forklart med «dansk-sleng».. Uansett, folk vil tro at man skal uttale Neia, eller med ä ( har svensk data men altså ae ) Så BORT med den, det vil jeg iallefall anbefale! Og for min egen del, forsto jeg navnet helt naturlig når det ble skrevet enkelt Naia! Man uttaler det naturlig med i når man ikke fokuserer for mye på a’en 🙂 Klemz!!

 38. Camilla

  Når jeg leste dette innlegget, så leste jeg automatisk Naia som i Maja gjennom hele innlegget. Men når du skrev med aksent, leste jeg det automatisk sånn som dere vil det skal høres ut. Jeg ville tatt med 🙂

 39. Karianne

  Hei!
  Gratulerer med baby!
  Vår sønn fikk navn med aksent, men etter en stund ble den droppet rett og slett fordi det var tungvindt å forklare og mer forvirrende enn oppklarende. Det er i hvertfall vår opplevelse. Han har et «unorsk» navn og har flere ganger måtte forklare og gjenta navnet sitt i sammenhenger der andre ikke kjenner han. De som kjenner henne vet jo hvordan det skal uttales og med et navn som hennes kommer hun nok til å måtte gjenta fordi folk ikke «kjenner» det igjen i andre sammengenger.
  Jeg elsker navnet på gutten vår og det er så han men hadde jeg valgt igjen hadde jeg valgt å skrive det uten aksent. Nå må vi jo endre det i folkeregisteret hvis det skal endres i pass etc. Ikke noe big deal men litt kjedelig og tungvindt;)

 40. Skjønner ikke hvorfor alle skal anbefale noe med navnet, Caroline og mannen er jo to oppegående mennesker som kan bestemme noe så personlig selv. Jøsses. Navnet er mellom de tre, ikke dere.

 41. Marianne

  Er det sant at du mener dette? «I am going to be a mother one day, and I want to be in my best shape during & after the pregnancy. My dream is to show other women that a pregnancy does not ruin your body. This is my biggest motivation.» Det er et veldig merkelig fokus å ha, synes jeg. Og du er ganske forvirret hvis du tror en kropp ikke blir «ødelagt» etter en fødsel pga mye trening og bra kosthold – dette er det GENER som bestemmer. Derfor er alt du har sagt om dette temaet egentlig bare tull&tøys, og det håper jeg virkelig at folk skjønner!

  1. Caroline

   Jeg er på ingen måte forvirret. Gener har selvsagt mye å si, det har jeg sagt flere ganger, men det har trening og sunt kosthold også 🙂 Det anbefales fysisk aktivitet og sunt kosthold før, under og etter svangerskapet, nettop fordi dette er utrolig viktig for å kunne ha en god helse 🙂

   1. Marianne

    Det anbefales fysisk aktivitet og sunt kosthold for å bli sterk og sunn ja! Helt klart. Derimot går det ikke an å trene huden på magen eller andre steder til å ikke bli «ødelagt» etter å ha vært gravid. Eller til å trene sånn at babymagen blir mindre, det kommer an på gener.

    Jeg syns ihvertfall det er viktig at folk er klar over det, sånn at man slipper å leve med dårlig samvittighet for hvordan kroppen blir seende ut etter en graviditet og fødsel.

   2. Caroline

    Usunt kosthold og lite fysisk aktivitet vil nok påvirke i negativ retning, på samme måte som et sunt kosthold og fysisk aktivitet vil ha en positiv effekt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *