hjemme

Avreisedag_1

Hei torsdag og hei til alle fine lesere! Tusen, tusen takk for så mange lykkeønskninger både her, på snap og på instagram de siste døgnene! Det varmer virkelig å se hvor gode så mange kan være, det gleder meg at dere virker så oppriktig glad på våre vegne og derfor tok jeg meg rett og slett noen dager helt off hvor jeg bare har nytt sekundene og minuttene på barsel med Náia. Den første dagen kom Nelia på besøk ganske tidlig, sammen med mamma, pappa og Anette og i dagene etterpå har Lars-Kristian og Nelia vært sammen med oss fra rundt klokken tre til litt over sengetid for storesøster. Det har jo vært så stas for henne og jeg tror det har vært mange inntrykk å fordøye på en gang også. I går hadde vi vår første trilletur sammen, det var så fint at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Barseltårene er i hvert fall ikke langt unna i øyeblikk som dette! 

Avreisedag_4

Avreisedag_3

Avreisedag_2


Etter at Náia kom til verden fem på halv elleve søndag kveld, lå Lars-Kristian og jeg sammen med henne i en god time og bare koste oss før vi meldte fra til familie og venner. Deretter tok jeg meg en dusj og så gikk vi inn på barsel. Jeg har så mye adrenalin etter en fødsel samtidig som jeg er helt utslitt og tullete lykkelig, så vi sovnet vel ikke før godt over to den natten. Morgenen etter lå vi helt til halv ti, fikk frokost servert av sykepleierne og tok ellers bare dagen helt med ro. De er virkelig så flinke og gode på barselavdelingen i Skien, tror ikke jeg har vært et sted hvor jeg føler meg så godt mottatt. I utgangspunktet ville jeg hjem så snart som mulig, men ettersom jeg fødte såpass sent var ikke legesjekken til Náia før på tirsdag og blodprøven ikke før onsdag. I tillegg måtte huset vårt være flawless til visningen i går og jeg hadde ikke lyst til å komme hjem og starte med bleieskift og utpakking, for så å dra meg bort fra huset igjen hele onsdagen, så da ble vi rett og slett på barsel litt lenger enn planlagt og egentlig akkurat som de ansatte hadde planlagt. Jeg har fått spørsmål om dette både på bloggen og på snapchat, så tenkte det var greit å svare på. Jeg har uansett storkost meg med Náia og ferdigserverte måltider, og nå er jeg så klar for å starte hverdagen som 2-barnsmor her hjemme ♥ 

Avreisedag_6

En annen ting mange lurer på, er hvordan navnet hennes uttales og grunnen til at vi velger å skrive det med akutt aksent over a er rett og slett fordi vi i fremtiden skal unngå uttalefeil. Det er altså trykk på á og uttalen er med i og ikke j – slik at det blir Náia og ikke Naja som i Maja 😉 Håper det var litt mer forklarende. Jeg ville egentlig skrevet det uten aksent, men jeg tror det er best slik på grunn av uttalen. Når det gjelder betydningen av navnet – lillesøster – så fant jeg dette da jeg søkte på det første gangen vi bestemte oss for at hun skulle hete det. Náia er mer brukt i Danmark og er veldig sjelden her i Norge, og vi valgte det jo fordi det klinger så godt til Nelia og fordi det er veldig unikt – som storesøster sitt nav også er. Og det viktigste av alt – vi synes selvfølgelig det er helt nydelig! At det refereres til betydningen «lillesøster» synes jeg bare er ekstra søtt. Første og eneste gang jeg har hørt navnet var da jeg traff desgineren til Adax – Naja Silfen – for første gang. Jeg forelsket meg i navnet umiddelbart og i Danmark uttaler de det akkurat som vi, selv når det skrives med j. Så det går jo også an å tenke litt dansk når du uttaler det 😉 Uæ, dette ble mye greier angående navnet, men det har vært så mange spørsmål! 


Nå skal vi snart ut på tur i det fine været! Håper dere har en fin torsdag ♥ 

120 kommentarer

 1. Åååh dere er så utrolig skjønne! Stråler bare lykke av alle bildene så man blir helt smittet av det her jeg sitter! Gratulerer såå mye med enda en nydelig liten jente!

  Og den kjolen din er bare noe av det fineste jeg har sett! DEN fargen! Lurer på hvor den er fra..? 😀

 2. Gratulerer så mye! Du fortjener å bare nyte i disse dager. Og du ser helt fabelaktig ut! Får vi se 4 dager etter fødsel bilde denne gangen også?

 3. Benedicte

  Gratulerer så mye med søteste lillesøster! Håper du tar deg tid til og nyte barseltiden. Elsker alle innlegg, men nyt tiden og ikke tenk på oss 😉 Må også bare få si at du ser fantastisk ut! Håper du vil dele fødselshistorien din med oss om/når du føler det klar for det.

 4. Awwww <3 Nydelig dere er 🙂 Av ren nysgjerrighet lurer jeg på om det kommer noen magebilder denne gang ? Eller ønsker du ikke å lage et like stort drama som det ble da du delte magebilder etter fødselen med Nelia? 🙂

 5. <3

 6. Gratulerer så mye med lillejenta <3 gleder meg til å følge dere på ferden videre 🙂

 7. Christina

  Å kjære vene, SMELT. Så nydelige dere er alle sammen <3
  Ble nesten litt for mye for en stakkar førstegangsgravid på 3 måned som såvidt karrer seg opp fra sengen ila en dag pga.av ekstremkvalme.. Godt å se at premien er verdt det.
  Stor klem og masse lykke til videre til dere alle 4. <3

 8. Elisabeth

  Du ser helt smaching ut Caroline, hvem skulle trodd at du var høygravid for 4 dager siden??
  Jeg lurer på kjolen til Nelia, om du vil dele hvor den kommer fra?

 9. Rebecca

  Du er helt flawless ut etter fødsel, Caroline! Og ikke minst så gleder det meg veldig å se at dere har det fint alle sammen. Man kan virkelig både se og føle lykken som formiddles gjennom bildene dine.. Gratulerer så mye med nydelig Naia! <3

 10. Masse gratulasjoner til dere med nydelig prinsesse og flott navn!
  Kjolen din er nydelig og feminin 🙂 og kudos for tydelig merking av innlegget, setter pris på det! Gir et proft inntrykk av en stilren og fin blogg.
  Beste ønsker til alle 4.

 11. Så fine dere er alle tre. Gratulerer med nok en flott pike

 12. Så herlige bilder, du stråler! <3
  Ser på finn at huset deres er solgt, gratulerer så mye! Håper dere ble fornøyde med summen 😉
  Stor klem fra meg 🙂 <3

 13. Karoline

  Gratulerer så mye som tobarnsmor, tobarnsfar og storesøster! <3
  Du ser jo helt råflott ut – 4 dager etter fødsel! 😉

 14. Åh…. Lille vakre babyhodet.

 15. ååh, for noen herlige bilder <3

 16. Gratulerer så mye! Ønsker deg alt bra (!), men jeg synes bare for klarhet at du kanskje kunne legge ut en video om hvordan du utaler din nye datters navn. Med mindre noe annen blir oppklart tror vi at hun heter Maja med «n».

  1. Enig, legg ut en video med uttale 🙂

  2. Men Maggie, dette har hun jo nå forklart både på bloggen og på Snap – hvor mange ganger synes du hun MÅ forklare det? Youtube?
   Det uttales med trykk på første stavelse, og med tydelig i, ikke j-lyd – det uttales med andre ord akkurat slik det skrives, med aksent over a’en. Litt som du sier maya i «mayaindianerne», men mer distinkt i enn j.

  3. Maggie; du etterlyser forklaring på hvordan navnet uttales.Det står tydelig forklart i rett over her i
   dette innlegget som du har kommentert på… 😉

 17. Margrethe

  Jeg er ennå ikke helt sikker på hvordan det skal uttales, men hvis i’en i Náia skal være lang så er det vel egentlig trykk på i’en og ikke på a’en. I så fall hadde jeg skjønt uttalen bedre hvis navnet ble skrevet Naía eller Naiia. Men nydelig navn er det uansett ☺

 18. Så fint å se! Har en liten en på 5 måneder, og kan fortsatt huske de første døgnene veldig godt! Det er noe helt spesielt når de er så små <3 Gleder meg til å høre mer!
  Gratulerer så mye, fine familien 🙂

 19. Elin Storum

  For en fin, liten skatt <3 Nelia ser ut som verdens stolteste storesøster 😀 Håper de to får et like tett bånd som det virker som du og Anette har, det må være helt unikt! 🙂 Stor klem til hele familien. Ps! Du ser så fresh ut <3

 20. Barnehagelæreren

  Du har nettop blitt mamma for andre gang, da er det lov å ta seg så mye fri en ønsker. Mødre med andre jobber har et års permisjon. Nydelige blider av deg og de to prinsessesene. Nyt barselstiden, kos dere fine familien.

 21. Hei! Hvor er den flotte kjolen din ifra?

 22. Så herlige bilder Hvor stor var Naia da hun ble født?

 23. Congrats on your cute little baby.

  http://www.premierevague.com

 24. Grattis! Så underbart! Du verkligen strålar! <3

 25. Gratulerer som 2 barnsmor, det er helt fantastisk å se den eldste passe på den mye babyen<3 bare nyt øyeblikkene:)

  Men hvordan føles det nå når huset er solgt etter første visning:0 er det ikke skummelt, hørtes jo ut som dere så for dere at det skulle ta litt tid. Eller har dere satt dato for overtakelse langt frem i tid?
  Gleder meg til å se deres nye hjem:)
  Nyt dagene

 26. Forstår jeg det rett at det uttales egentlig Naía ? Med trykk på i’en og ikke a’en? Na-I-a på en måte? 🙂 Fint navn uansett 🙂

  1. Caroline

   Ja, men det må ikke deles opp. Tenk heller dansk og dra på den første a-en, så er du der 😉

 27. Gratulerer med ei flott jente! Hun flytter nok til USA for å drive med college-idrett når hun blir stor! Eller kanskje til Newfoundland for å jobbe med akvakultur!!!! (Hvis ikke må hun ihvertfall ta seg en tur til Manila…)

  1. Caroline

   Såpass 🙂 Skal lagre denne kommentaren og ta den frem om en del år 😉

 28. Du ser jo berre heilt smashing ut Hadde alder tippa at du hadde vært gravid å føda for nokre dagar sidan…amazing!!Gratulera nok ein gang til dykk alle

 29. Gratulerer såååå mye!!! Ser jo ut som drre har fått en nydelig start på livet med lillesøster.
  Tror det bare var fint du ble såpass lenge på barsel – på en måte trenger man litt tid der også ved flergangsfødsler for å bli kjent med babyen før hverdagen hjemme med storesøsken møter en.
  Lykke til med det hele og nyt dagene nå uten å tenke for mye på blogg etc. «Det er en tid for alt»

  1. Caroline

   Det var helt fantastisk med disse dagene, helt i vår egen lille boble. Kjempedeilig <3 Tusen takk, Gudrun!

 30. Endelig! 😀 Gratulerer så mye til hele familien med lille Náia (har forsøkt å uttale det på nordnorsk, det høres SÅ annerledes ut enn det du og Nelia har sagt på snap, men sånn er det vel med mange navn mtp dialekter) 😉
  Må bare legge til at du ser helt fantastisk ut. Den kroppen nå rett etter fødsel! Gleder meg til (den korte og intense) fødselshistorien din. Kos deg masse med familien din, og gratulerer med hussalg 😀 Har vært litt hekta på vlogs for tiden på youtube, og håper dere videoblogger litt i framtiden, både med ups and downs med baby og hverdagsliv, jeg syntes du framstår som så ekte og fantastisk på video 🙂

  KOS DERE, NYT TIDEN, den flyr visstnok 😉

 31. Gratulerer! Men du må ha på lillesøster lue. Selv om det er godt vær nå.Hun er så liten og det største varmetapet er hode. Tynn og lun sommer lue.

  1. Caroline

   Det var nærmere 30 grader da vi reiste hjem 🙂

 32. Gratulerer så masse til dere alle!! <3 herlighet, enn å se så bra ut etter svangerskap og fødsel da. Var ikke tilfellet her i gården for å si det sånn, haha. Flott er du! Gleder meg til fortsettelsen 😀

  1. Caroline

   Tusen takk, Marie! <3

 33. Anne-Kristine

  Så fantastisk du ser ut, helt smashing. Gratulerer så mye med lille Náia.

  Satt og så på Dora the explorer i dag med sønnen min og reagerte når jeg hørte navnet på ene jenta. Den ene venninen til Dora heter Naiya, tenkte på dere med en gang da 🙂

  Lykke til videre som nybakt tobarnsmor, ikke stress og ta deg tid til å slappe av og bare nyte <3

  1. Caroline

   Haha, så herlig! Det var også en fin skrivemåte 🙂 Tusen takk, Anne-Kristine 🙂

 34. Lill-Jeanette

  Gratulerer så mye med vesle Naia (beklager om jeg skriver det feil) hun er nydelig 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk <3 Det er ikke feil! Vi er litt usikre på á-bokstaven selv ennå, men vi må jo bestemme oss snart 🙂

 35. I samisk alfabet har vi á, som er det samme som
  bokstaven æ 🙂

  Fint navn!

  1. Uttalen kommer helt an på hvor i Finnmark en bor. I Kautokeino feks uttales á som A, mens i Karasjok uttales den som Æ 🙂 Vi har Á i navnet på vår lille og vi uttaler den som A.

 36. Åhhh så koselig å se å lese om dere, det er så idyll å søtt med dere . Liker dere så godt .
  Lykke til vidre og gratulerer igjen

 37. Hvor mye veide lille Naia ? 🙂 Søt lille

  1. Rebekka

   WOW, du ser helt smashing ut :*
   Gratulerer med den lille til dere alle i familien !

 38. Gratulerer så masse. Blir heilt tussete når eg ser ein så liten baby. Er i 6 månad og kjenner at det begynner å nærme seg. Ellers var du heilt nydeleg i den kjolen. Ynskjer alle fire det beste og nyt tida. Barseltårer er både godt og vondt, men ingen vits i å holde dei tilbake.:)
  Springerinneklem

 39. Jeg tror skillet i uttalen mellom Maja og Náia ligger i ulikt tonefall og ikke trykk på stavelse. Både Maja og Naia har trykk på første stavelsen, men det ene har tonem 1 og det andre tonem 2. Dette skilles i utgangspunktet ikke ved aksent, men er underforstått (jf. bønder-bønner, sola (subst) – sola (verbet).

 40. Flott!
  Meeen…. jeg tar meg i å lure på hvordan du klarer å amme i den kjolen??

 41. Kari FM

  Gratulerer så mye med det nye vidunderet i familien. Fint navn. For en flott familie. Du ser veldig bra ut. Lykke til videre. Kos dere i denne fantastiske tiden.

 42. Martine

  Helledussen <3 så liten hun er <3

 43. Charlotte

  Gratulerer uendelig mye! Så vakker familie at man blir jo helt rørt!❤️Og den kjolen din er jo bare to die for!! Du må fortelle hvor den er fra!. Håper du får nyte din lille familie og kose dere masse

 44. Timotei

  Men Naia betyr jo ikke bare lillesøster, det betyr en gutts lillesøster.

 45. Hei! Gratulerer med Náia!! Også så herlig å se at du har vært i så god form på snapchat og du stråler lykkelig på disse bildene er det der en amme kjole? Fikk dere til ammingen forresten? Hvor er den kjolen fra? Den var uansett rålekker ❤ Har selv en liten tulle på snart 6 måneder og alle følelsene blusset opp igjen når jeg så på snappene dine fra sykehuset ❤ Håper alt står bra til og nyt tiden

 46. Linda Nyplass Hansen

  Dette er så morsomt å lese 🙂 Gratulerer med så fine jenter alikevel! Vil ha jenter selv, kommer sikkert få gutt nå haha 🙂 Fra din blogg tidligere!

  Ukens leserspørsmål
  February 21, 2010 at 15:50

  “Hva tenker du om å få barn? Skal dere ha barn snart? Hvor mange, og hva skal de hete? “
  Svar:

  Jeg tenker at det å få barn må være en sann glede. Vi har selvfølgelig lyst på barn begge to, men ikke før tiden er inne. Nå er det jo sånn at mange sier dette med barn aldri passer. At tiden aldri er “inne”. Likevel har jeg tro på at vi vil komme til en stadie hvor ingenting føles mer riktig, enn å stifte vår egen familie.

  Jeg føler vi starter i riktig ende. I dag er det nesten mer vanlig å få barn før giftemål, men jeg har alltid hatt lyst til å gifte meg først. På denne måten får vi levd sammen som mann og kone før barnet kommer.

  Sånn som det er i dag har ingen av oss planer om barn i nærmeste fremtid. Jeg tenker at vi i hvert fall venter 2-3 år. Mye fordi vi vil ha litt “tid alene” før vi får noe helt annet enn hverandre å konsentrere oss om.

  Lasse (som faktisk er den samme personen som Lars-Kristian – kallenavn) har lyst på to barn, men jeg vet ikke om jeg kommer til å klare mer enn ett. Det virker så vanskelig å gå gravid, ikke minst å føde. Bare tanken gjør meg livredd. Alt som følger med det å ha et voksende liv inni seg i 9 måneder skremmer livet av meg. Men jeg har lyst. Det er det ingen tvil om.

  Vi har faktisk et guttenavn vi vil bruke. Ja, for jeg regner nesten med at det kommer til å bli en fotballspillende gutt.
  Men navnet vil jeg ikke avsløre 😉

  – Caroline

 47. Jeg leser meg fra toppen og nedover, og må gratulere både med lille nurk og med hussalget 😀
  Jeg vet det er litt sånn godt og vondt på samme tid da jeg har flyttet en del selv, men jeg er helt sikker på at dere kommer til å bo dere raskt inn i det nye også.
  God helg fra Huldra 🙂

 48. Nydelig fine!! Hvordan ammer man i den kjolen, mon tro? 😉

 49. Så vakre bilder av dere! Gratulerer med den lille nydelige jenta deres og gratulerer til storesøstra 🙂 og gratulerer med salg av hus 😀 mange gratulasjoner her, men det er på sin plass 🙂 Jeg må si jeg lurer litt, om det er noe dere ønsker å dele, hva ble målene på den lille jenta?

 50. Gratulerer så mye! <3 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *