da flytter vi

ui

Dette har vært en veldig emosjonell dag, for samtidig som det var første dagen til Náia og meg hjemme i vårt eget hus, har jeg vært på telefonen med megler nesten hele formiddagen på grunn av salget. Så mellom amming og bleieskift, og også samtidig – haha, har jeg vurdert bud og tatt avgjørelser på vegne av Lars-Kristian og meg den tiden han var på trening og nå er jeg SÅ SLITEN. Men vi fikk en premie: huset ble solgt! Det er selvfølgelig veldig fint, men samtidig er det fortsatt utrolig trist. Jeg klarer ikke helt å ta stilling til at noen andre skal bo og leve her, skape et liv her. Det er en stund til overtagelse, men bare tanken på det å flytte fra alle vennene våre her som jeg er så glad i.. Nei, altså! Akkurat nå er det lite som fører til tårer for min del: i stad så jeg på at Nelia lekte for seg selv på gulvet og fikk tårer i øynene fordi hun har blitt så stor. Jeg mener sånn ordentlig stor jente, og hun er så tung nå synes jeg! Kanskje ikke så rart når jeg går og bærer på en nyfødt hele dagen. Det er først nå disse dagene jeg har innsett hvor ekstremt fort hun har vokst de siste månedene.. bare siden mai! Det blir bare for emosjonelt for meg. Så måtte jeg synge Den lille havfruen for henne da hun skulle sove, og den sangen var min og Anettes favoritt da vi var små. Vi sang den hele tiden! Så jeg klarte ikke å fullføre en gang. Herlighet, Nelia må jo tro at jeg har blitt helt rar 😉 Det er ikke så enkelt å forklare henne at jeg gråter fordi jeg er glad. 

solgt


Uansett – hjemmet vårt er altså solgt. Det er vondt, men også godt, for nå kan jeg senke skuldrene og se fremover. Det blir spennende tider! Men først skal jeg venne meg til denne rollen som 2-barns mor, for det er jammen uvant og jeg merker allerede hvor hektisk og fantastisk det er på en og samme gang. Det blir fint når vi får inn rutiner etter hvert ♥ 

88 kommentarer

 1. Åh så spennende. Gratulerer så mye med lille og hussalg, nyt helgen 🙂

 2. Takk! Jeg vil gratulere deg med både familieforøkelse og hus salg men dette handler om noe helt annet:-) Tusen takk for at du har alt det motet som trengs for å vise verden at du er stolt av deg og din kropp. Vi har kommet til et sted hvor det ikke lenger er lov å vise stolthet over sin kropp med mindre den er eier av cellulitter, bilringer, hengerumpe, strekkmerker, utammede bryst, veie noen kilo for mye osv. Plutselig er man ekstremt selvopptatt og med til å bidra til usunn kroppspress om man Gud forby skulle vise seg stolt av å være slank og veltrent eller ha en kropp mange kan drømme om kun fire dager etter fødsel. Fokuset rundt dette er faktisk så stort at det er diskriminerende. Hvorfor er det greit å be meg som tynn om å legge på meg noen kg men jeg kan ikke be en overvektig om å ta av seg noen kilo? Du er genial Caroline, teksten til bildet sier alt og det er i grunn umulig å skulle kritisere det. Selvsagt vil mange finne smutthull og nye vinklinger men det var rett og slett genialt skrivet! Tusen, tusen takk:-) Håper at folk tar seg sammen og lar alle være akkurat den de er og lar folk i alle størrelser og situasjoner få lov til å vise stolthet av seg selv:-)

 3. Jeg har heller aldri tenkt over at enkelte kvinner kan ploppe ut barn og se ut som seg selv (les: lang og slank) et par dager etterpå. Det er nok ikke enestående. Men også det skal visst dokumenteres nå. Og legges ut slik at Gud og hvermann kan se det, akkompagnert av noe ræl om at man er så lei av å lese i media om hvordan man skal eller ikke skal se ut.

  Caroline Berg Eriksen; hvis du er så stolt av deg selv og så fornøyd med hvordan du ser ut, hvorfor må du poste et bilde av deg selv i undertøy fire dager etter fødsel? Hva oppnår du egentlig med det? Er det ikke nok å like det man ser i speilet? Sitt eget speilbilde, egne tanker og egne følelser rundt egen kropp burde vel strengt tatt vært forbeholdt deg selv. Ikke Norge ellers. For de fleste av oss gir en blanke faen i hvordan du ser ut etter fødsel. Men jeg vet at det finnes mange, mange jenter der ute som sitte og surfer på nett og som scroller side opp og side ned på disse bloggene og suger til seg alt de ser og setter dette som den nye normalen.

  Du er media. Og ved å legge ut slike bilder, om det er smakfulle bilder av kroppen under graviditeten eller en snap av kroppen dager etter fødsel, dikterer du på samme måte som du selv sier du er så lei av å lese om, hvordan en kropp kan se ut. Så rull inn puppen og hold kjeft. Vi er så drit lei deg og all media for øvrig.

  1. Regner med at slike krasse komme tarer er å finne fra deg hos de mange, mange bloggene der ute som har publisert bilder av en ikke fullt så slank mage og? Du bryr deg ju virkelig, nok til å bruke opp både ord og tid på et innlegg på bloggen hennes.

  2. Marte. For en teit kommentar, hvis du er så lei Caroline, hvorfor dropper du innom bloggen og slenger ut en stygg kommentar. Det eneste vi andre er lei er sure negative damersom skal bry seg med noe de absolutt ikke har noe med. Så hold munn selv, og det samme gjelder vel for dine med søstre som tror det er greit og være et troll på nettet

  3. Marte, ta deg en bolle. Noe så frekt som dette er det sjeldent jeg leser utenom ett vis forum . Caroline er ett flott forbilde. Om vi alle kunne heie på hverandre istedenfor å komme med slikt oppgulp tror jeg vi kvinner ville få det bedre uansett kroppsfasong.

  4. Du er dog et væmmelig og jalous kvindemenneske. Caroline Berg Eriksen har al mulig grund til at være stolt… Også af sin krop! Havde vi her haft en blogger som vejede 25 kilo over normal vægt, havde strækmærker, appelsinhud, gusten kulør og grimt hår… SÅ ville kvinder som dig jubler og udbryde i kor… Du smuk, fantastisk og bla bla bla. Knyt næbet og find en mening med livet.

  5. Amen! På tide å bli sitt ansvar som blogger og medie besvisst! Denne saken/kritikken handler ABSOLUTT ikke om tykke jenter vs tynne jenter; men dette kroppsfokuset- som jo skal være overalt hele tiden- uansett sak! Skremmende! Og nei, kroppsfokuset blir ikke mindre av at flere kler av seg.. Der tar man feil..

   Ble så skuffet av at man ikke var kommet lenger.. At ikke fokuset var endret..

   Og som hun skriver over her; Ja! For all del- vær så stolt du vil!Men hvorfor skal vi se din eller noens avkledde post partum kropp??

  6. Marte: Hvis «VI» er så «drit lei Caroline og all media forøvrig», så kan jeg anbefale at «VI» ruller inn både pupper og hva enn det måtte være og logger av. Videre burde «VI» sporenstreks flytte til ødeland uten TV, radio, internett og telefonforbindelse. Forøvrig poster vel Caroline hva faen hun måtte ønske på sin egen instagram, blogg eller plattform forøvrig. Og hvis du gir så blanke faen som du uttaler her, er det da et voldsomt engasjement du legger ned i å gi det.

  7. DU er lei! Snakk for deg selv. Ingen som ber deg om å lese eller se på bilder.. Snart må verden orke å se den nakne sannhet endten den er tykk,slank,lang eller kort! Vi er alle forskjellige,og jeg bøyer meg i støvet for alt denne dama får til. Du kan velge å mene hva du vil,men det må jaggu andre få lov til også.

   Kos deg masse med dine fine små,og fortsett med det du gjør! 🙂

  8. Sure-Marte! Kanskje du burde rulle inn sinnapuppen din selv, jeg er drit lei sånne som deg som skal klage på alt, som om det er noe feil. Kanskje du heller burde bo i et annet land? Du vet, et av de der fri presse og frihet generelt er noe de bare kan drømme om. Der damene skjuler seg i burka. Høres ut som du hadde likt deg der. 😉

  9. Misunnelig, kjære deg? 😉

  10. Madelen

   Sjalu, Marte?
   Ved å poste et slikt bilde så kort tid etter fødsel, noe få kvinner kan, så viser Caroline at hardt arbeid lønner seg 🙂 Kvinner klager på at de ser ut som gravide etter de har født. I noen tilfeller er det bare slik det er, mens i andre tilfeller kan det faktisk være snakk om at man er i dårlig form…

  11. Hvem er vi? Finner det forøvrig ganske funny at du som er sååå drittlei faktisk går inn på bloggen OG skriver en kommentar når du bare spyr dritt rundt deg!

   Vet du hva jeg er drittlei av? Folk som deg, som alltid skal være ufine og trykke ned andre ! Hva oppnår du med det? Føler du deg bedre? Får du et bedre liv av å være ekkel mot andre? Jeg lurer virkelig !

  12. Ouuh, lukter sjalusi lang vei!
   Vedder på at du som skrev dette er tykk og har dårlig selvbilde. Stakkars deg…

  13. Så enig! Please forstå at du bare bidrar til sirkelen Caroline, klisjeaktig selvrettferdig caption til tross. Dessuten; snikskryt er bare så ungdomsskoleeaktig.

   1. Omg… Ta deg sammen Marte. Hvem er «Vi»?? Du mener du vel??!

  14. Amen! Som jeg skulle sagt det selv Marte!

   1. Mener du at du er enig med Marte, Linn??

 4. masse lykke til i tiden fremover! er det forresten en spesiell grunn til at du skriver naia uten apostrof i bioen din på instagram og på snapchat? blir bare nysgjerrig, kanskje lurt å være konsekvent i skrivemåten slik at folk blir vant til det <3

 5. Grattis till husförsäljningen! 🙂
  Tråkigt att behöva lämna hus och vänner. Men vännerna finns kvar och ni kommer säkert få det fantastiskt, än var ni hamnar 🙂 men förstår att det känns tungt just nu. :/

  Jag läste en bok för ett tag sedan. Där sa mamman ‘glada tårar’=’happy tears’ till sin dotter om hon grät för att hon var glad. Det kanske är något som kan fungera som förklaring till varför mamma gråter 🙂

  Önskar dig en fin kväll! 🙂
  Kram!

 6. Gratulerer Caroline og Lars Kristian:)

 7. Et lite nyfødt barn på 4:dager bør absolutt ha på seg en tynn sommer lue selv om det er 30 grader. Og spesielt når det ikke ligger I vogna. Hvorfor tror dere de tar på dem lue på fødestuen? ?? Fordi de ikke kan regulere temperatur og det største varmetapet er fra hodet. Det har ingenting med mamma politiet å gjøres. Går jo ikke ann å si noen ting her før man er mamma – politi. !!!!

 8. Gratulerer med lille:D Jeg tenker så på, hvordan er det mulig at alt er så perfekt? Er dette realiteten? Flat mage rett etter fødsel, ikke måtte du syes eller fikk noen rifter, og du kan bruke en bitteliten tangatruse rett etter du har født. Er det virkelig så lett og perfekt? Kjenner jeg gruer meg til den dagen jeg evt blit gravid:p For jeg tviler på at jeg ser så slank ut, eller får det så lett. Er så redd for å bare være dvask og ekkel. Åssen får du til alt?:p

 9. Gratulerer så mye med en ny liten skatt. Du har en magisk, travel, slitsom, herlig, kaotisk, morsom, rørende tid foran deg!
  Du stråler!

  Selv synes jeg det er leit at man i det hele tatt i dag vil/skal/må fokusere på kropp og hvordan den ser ut bare dager etter fødsel. Kjente selv på presset om å være raskt tilbake i form etter fødsel, noe jeg kunne ønske jeg ikke gjorde. Budskapet ditt er i utgangspunktet fint, og nei, ingen kropp er mer riktig enn en annen. Men igjen, hvorfor i alle dager setter vi kroppens utseende på dagsorden bare dager etter en fødsel? Jeg verken kan eller vil forstå at det har blitt slik. Hvorfor ikkje bare nyte livets største mirakel uten å tenke på utseende bare en liten stund? Vi må selvsagt hylle kroppen og den enorme innsatsen en graviditet og fødsel krever, men dager etter fødsel er utseende irrelevant…

  1. Så enig med deg, Reidun!
   Tror jeg må unngå slike blogger i fremtiden.. Det gjør meg egentlig bare trist og oppgitt,merker jeg..

 10. RosalynGrace

  Hello from Beautiful Colorado! Thank you for sharing your birth story! I too went from 6cm to 10cm within an hour when I was in labor with my son. I had an epidural so I didn’t feel pain. Congrats on your lovely Baby Girl!

 11. Regner med at det blir en stund til dere flytter igjen neste gang:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *