nok en dag hvor vi bare kan vente

lunching_1

Neida, ikke tegn til fødsel her ennå. Bare en stykk gravid som virkelig kjenner denne ventetiden på motivasjonen, så i dag har jeg liksom ikke hatt noe å gi. Ellers synes jeg faktisk det går overraskende bra! Jeg har det helt fint, sånn sett bort fra den manglende kreativiteten, da 😉 Men det som kanskje er enda verre, er at jeg ikke er den eneste som venter! Herlighet! Lars-Kristian, mamma og pappa, søsteren min, venninnene mine og resten av familien min – alle lurer jo hver eneste dag om noe kjennes annerledes eller om den lille fortsatt ikke har gjort tegn til å vise sin ankomst. Jeg føler meg nesten som en dårlig gravid som ennå ikke har klart å få henne ut i denne verden og den følelsen er også litt frustrerende å kjenne på. Det blir jo ikke bedre av at to venninner, som begge hadde termin etter meg, har klart å ta meg igjen på målstreken. Gawd! Og hva skal jeg liksom gjøre? Jeg har – uten å tulle – prøvd alle de klassiske kjerringrådene i boka, bortsett fra de som åpenbart blir for dumme og ingenting viser seg å fungere. Hun trives vel inni magehuset mitt da, tenker jeg. Så i dag har vi prøvd å få tankene mine over på andre ting i stedet, og mamma og pappa dro meg med til Skien for å spise lunsj. Vi har shoppet, gått tur og jeg har til og med lest ut en bok! Nå skal jeg bare dumpe meg ned på sofaen og la fredagskvelden ta meg med storm. 

lunching_3

090916_lunching_3758

lunching_6

090916_lunching_3766

lunching


Jeg må bare beklage for at jeg ikke er så inspirerende eller kreativ om dagen, men jeg har virkelig ingen piff akkurat nå. Og heller ingen plan, som jeg jo har nevnt før. Jeg går bare her og venter på at noe skal skje og klarer liksom ikke å gjøre noe som er spesielt fornuftig. Går litt rundt meg selv. Dette er på ingen måte klaging, men det er klart jeg venter på henne. Dette er på ingen måte sånn veldig ille heller, overtid er helt ok. Jeg mener det, jeg synes faktisk det går fint å vente, men det er så mye mer som blir satt på spill når jeg må vente og DET er nesten det verste. Den dårlige samvittigheten for at jeg liksom ikke klarer å være meg selv eller for at jeg ikke klarer å gjøre noe spesielt fornuftig. Men det går vel over, jeg skal i hvert fall avslutte her før noen blir sinte på meg 😉 Positiviteten får heller seire, så ordner ting seg helt sikkert tilslutt. Eller, hallo! Det vet vi jo at det gjør. Ut må hun bare, før eller siden! 

lunching_4

lunching_2

kjole gina tricot / boots bianco / sekk adax 


God helg, dere ♥ Håper jeg har noe litt bedre å melde om i morgen 😉 

142 kommentarer

 1. Kathrine

  Hun kommer når du minst venter det ❤️ Prøv å nyt dagene mens du venter

 2. Jeg har gått overtid med 4 ! men husker spesielt førstemann 13 dager overtid alle spurte/ringte og lurte på om han ikke kom snart ville klikke, til og med damen i kassen på mat butikken spurte når jeg var og handlet han kom til slutt men måtte ha dytte hjelp!

 3. Lille my

  Jeg har vært heldig og aldri gått over tiden. Men hvis det er et tidspunkt det er lov å klage så er det når man går over tiden. Det er lov å miste piffen og bare være utålmodig. Følelser er følelser,ingenting er rett eller galt der. Selv om dette neppe er til hjelp så kommer hun om veldig kort tid,og da er alt dette glemt. Ta vare på deg selv, og vit at det skjer nå innen kort tid. God klem fra en fast leser <3

 4. Forstår at du er klar til å møte henne!! 🙂 Selv gikk jeg 9 dager over med første og 7 dager over med nr.2. så vet hvordan det er.. Uansett er det ikke mange dagene til hun er her!! 🙂 🙂 Nyt heller, slapp av, sov og ta deg tid til egenpleie 🙂

 5. susanne

  Du er bare herlig <3

  1. Caroline

   <3

 6. Du er så vaker, hun kommer når hun er klar

 7. Grandnevøen min kom i dag, tolv dager på ettertid. Indusert fødsel, men alt gikk bra til slutt…

 8. Åå, skjønner godt at du venter nå..jeg gikk 11 dager over.. men ikke noe galt i å være ganske utmattet nå, tror de fleste skjønner det.. vi venter alle med deg..håper det skjer noe snart og ikke ha dårlig samvittighet for noe.. du er bare en mamma som gjerne vil møte deres lille prinsesse nr 2.. nå er hun liksom klar og da er det klart man lengter etter å se hun og kose med henne.. man har tross alt ventet i 9 mnd ønsker deg masse lykke til.
  Du ser forresten fantastisk ut.
  Mange lykkeønsker fra Mari

 9. Hei Caroline Ønsker deg masse lykke til med fødsel når den tid kommer! Gleder meg til å følge deg videre

 10. Juliane

  Du stråler, virkelig!! Jeg gikk 4 dager over tiden, men tok faktisk tiden veldig med ro. Koste meg de siste dagene med magen, og i vite at det var lenge til bare vi var to 🙂 Men, det viste seg at jeg hadde svangerskapsforgifting, så jeg ble satt i gang på den fjerde dagen. Fikk en hormon greie satt inn, som skulle få fart på sakene, og skal si den fikk fart på saker gitt…. fra null åpning til styrt fødsel. Kl 00 hadde jeg 1 cm åpning, og 03:18 var hun ute 🙂 Veldig, VELDIG intenst mens det stod på, null pause mellom riene, MEN samtidig «deilig» å bli fort ferdig. Lite kjefting ble det også, siden jeg bokstavelig talt bodde i lystgassen 😉 Hehe! Så det å bli satt i gang er ikke så ille som mange skal ha det til, er igrunn glad det gikk fort i forhold til å ha rier i 12 timer, som er vanlig. Alle fødsler er ulike uansett om man blir satt i gang eller ikke.. Syns også, som du nevner, at det at alle rundt er så nysgjerrig kanskje er det verste. Husker jeg hadde lyst å slå av telefonen en periode, man har på en måte nok tanker selv i grunn 🙂 Masse LYKKE TIL med fødsel og tiden etterpå, det er en så stor gave å få barn <3 Mi lille jente fyller 1 år i oktober, og det har gått så innmari fort… sukk 🙂

 11. Heihei! Stakkers deg som må gå sånn å vente:/ Skjønner veldig godt at motivasjonen er dalende når man går og venter på et nurk<3 Håper at hun kommer snart:) Vi er veldig mange rundt om i Norge som venter med dere<3 I termingruppen jeg er med i, så oppdaterer vi hverandre på om noen har sett noe på bloggen din som tilsier at hun har kommet:D Og en liten hyggelig melding er at ikke alle snakker negativt eller har noe nedlatende å si om deg/dere, for vi har bare heiet og funnet inspirasjon på bloggen din<3 Masse lykke til videre:)

 12. Du ser fantastisk ut! Slapp godt av og gi deg selv lov til å være litt «av» fra bloggen. Ingen forventer at du skal være ekstremt inspirerende i disse dager selv om det er inspirerende i seg selv at du stråler slik du gjør! Stor klem

 13. Herlighet, jeg føler liksom litt med deg, Hehe. Kan tenke meg at man liksom blir gående litt rundt seg selv, planen var jo liksom at hun skulle ligge i armene deres og kose med babylyder og sjarmere dere nå<3

  Innmari fin kjole du har på deg, du er jo bestandig så fresh! Også så koselig at foreldrene dine er på besøk! Får håpe det skjer noe snart.
  Jeg ble satt igang da jeg skulle ha Erik, sønnen vår, og det gikk fint altså! De sier at kroppen føler det som litt mer masete og at riene liksom ikke gjør en like god jobb som de ville gjort med en gang om de kom naturlig, men ut kommer barna uansett:) Og fødekvinne har du vist en gang tidligere at du er, så jeg er helt sikker på at du kommer til å ta det på strak arm denne gangen også:D

  Som alltid de siste gangene nå; lykke til<3
  Stor kos fra Rygge<3

 14. Kamilla

  Vi følger spent med:)
  Lykke til og god helg.

 15. Og jeg som var heeelt sikker på at noe skulle skje i dag! Da holder jeg en knapp på søndag, eventuelt mandag som for min og din del (hvis jeg ikke tar feil etter mange år med blogglesning) symboliserer en ny start 🙂
  Lykke til med innspurten!

 16. Åh, føler så med deg! Jeg ble satt i gang 10 dager på overtid med nr 1, og kjenner virkelig igjen den følelsen av at kroppen «ikke funker». Syns det er helt innafor om du trenger å klage litt nå, eller om du tar deg fullstendig pause fra alt til hun kommer ut! Men det er som du sier, ut skal hun jo til slutt uansett, for hver dag som går er du en dag nærmere å holde henne
  Masse lykke til!

 17. Du skal hvertfall ikke føle deg som en dårlig gravid, ei heller som at du er for lite kreativ eller noe som helst annet som ikke er bra. Du holder koken og er det aller beste for den lille jenta i magen, hun trives jo sååå godt! Hun holder dere på pinebenken så dere skal glede dere ekstra mye 😉 holder en knapp på søndagen 🙂 lykke til, tenk på alt det fine dere har i vente!

 18. Ååh, var SÅ sikker på at noe hadde skjedd siden du ikke hadde oppdatert. Farsken 😉 Skjønner veldig godt at du er utålmodig, det skjønner nok alle!

 19. Du er hvertfall den mest råflotte gravide som finnes der ute!
  Syntes vognen var kjempefin btw og beundrer
  deg for at du er så positiv i sluttspurten av graviditeten

  1. Jeg la ved noen hjerter og stjerner der, haha, men de forsvant:)

 20. Jeg hadde viiiirkelig trua på at nå var du igang! Mest fordi det ikke var oppdatering på snap! Men nå skjer det nok noe veldig snart! Jeg ønsker deg masse lykke til – følger spent med hver dag!
  Klem fra Marte

 21. Nina-iren

  Du er nødt til å slappe av! Prøv å ta et langt bad, legg deg på sofaen – og bare stress helt ned! Det er en grunn til at fødsler veldig ofte starter om natten, det er fordi kroppen er avspent og dermed klar for fødsel. Stress kan fort føre til at kroppen ikke føler seg klar. Lykke til!! 🙂

 22. Forstår deg så veldig godt. Jeg har heldigvis bare gått over tiden en gang,men det var nok. Ikke lett å holde motivasjonen når det eneste man tenker på er å få det overstått.Men plutselig er hun her,lille vidunderet 🙂

 23. Therese

  Legg bena på borde og slapp av. Alle mine barn er født en uke eller mer over termin, og tro meg; INGEN kjerringråd virker. Tror faktisk jeg har prøvd alle 😛

 24. Mitt beste råd er å ta det med ro. Når jeg kom på sykehuset etter at vannet mitt var gått, men ikke hadde rier, fikk jeg beskjed fra jordmor på sykehuset om å legge meg ned å slappe av, for riene kom når man var avslappet. Derfor det ofte skjer på natta når man sover. Glem alle kjerringråd og slapp av, så skjer det plutselig. Har to barn, 13 dager over med første og 9 dager over med andre.

  Lykke til!

 25. Det eneste som bevist kan få i gang en fødsel er sex. Dette er fordi spermen til gutta inneholder prostaglandiner. Så legg deg med beina høyt etterpå 😉

  1. Denne kan man ikke helt bruge – det er sandt at prostaglandin indeholder et ve-fremkaldende stof, men for at man skal få nok til at sætte noget igang skal man have 1,0-1,2 liter sæd i kroppen! Altså, Caroline er skøn, men alligevel… Stakkels Lars Kristian da!

 26. Hun vil nok ikke ut fordi hun trives så godt inni magen din, etter at du har tatt så godt vare på henne i 9 mnd<3 Og vil bare si at på tross av at du selv føler du mangler kreativitet, så er det fortsatt like fint å klikke inn på bloggen din. Du er nok mye mer positiv enn mange andre ville vært når man går å venter sånn. Litt (veldig) utålmodig tenker jeg ihvertfall at det innafor å bli, jeg kjenner jeg blir utålmodig selv, og jeg kjenner jo hverken deg eller lille babyen;-) Du stråler Caroline, lykke til med innspurten! Klem

 27. Annette

  Kjære Caroline! Jeg må bare si det, jeg føler virkelig med deg her altså..ingenting tærer mer på tålmodigheten og kreftene enn å gå overtid! Ingenting. Jeg gikk 9 dager over termin med vår mellomste, og jeg trodde seriøst jeg skulle bli sprø. Men, det som er positivt med det – du er superklar når den første rien skyter inn. Senk skuldrene, slapp av, og nyt de neste dagene – plutselig er hun der i armene dine 🙂 Og du? Kjerringrådene funker sjelden til noe annet enn å slite deg ut..
  En siste ting; du ser smashing ut! Rett og slett nydelig 🙂
  Ha en god helg, og kos litt ekstra på den flotte magen din, det er ikke mange dagene igjen før du savner den!

 28. Hvis du har litt lack of motivation, så kan du jo kanskje ha en spørsmålsrunde på bloggen ? 😀 at du åpner for spørsmål på snapchat i to timer, også svarer du på noen her på bloggen? Skjønner såklart hvis du er sliten, og ikke orker noe blogg-greier – men tenkte jeg kunne foreslå hvertfall 😀

 29. Det kommer til å skje i natt 🙂

 30. Skjønne Caroline, vær så snill å ikke ha dårlig samvittighet! Denne bloggen har så skyhøy kvalitet, at tror nesten ikke du er klar over det selv. 🙂 Jeg elsker skravleinnlegg uten mål og mening, og jeg koser meg bare du slenger inn et lite «hei». Prøv å slappe av, selv om det sikkert ikke er så enkelt. Masse lykke til med fødsel, snart er du igang! Gleder meg til vi får se bittelille prinsesse! <3 Klem

 31. Benedicte

  Åh, skjønner godt at du er lei <3 Slapp godt av i helga, om litt blir det vel mer kaotiske forhold kan jeg tenke meg. Neste gang du tar helg blir det med bittelille <3 God klem fra meg, og masse fødestøv sendes i din retning! <3

 32. Ingeline

  Åh så godt jeg kjenner meg igjen på det du skriver! Fødte selv på 14ende dag over termin for et år siden og følte meg nesten skyldig når jeg måtte svare alle meldinger og telefoner med spørsmål som:
  -har du kommet igang nå? -enda ingen tegn?? -hva? er ikke du på kk?×D ganske demotiverende….men det er jo bare fordi du er en så perfekt » baby maker» og hun har det fantastisk godt inni magen:) kooser seg vettu:)! Lett og si :prøv og ikke tenk på det og spar krefter men vet hvor vanskelig akkurat det er! Lykke til flotte du!

 33. Jeg føler så veldig med deg.. Jeg gikk 16 dager over (og ble igangsatt), og da kan jeg love deg jeg var helt koko bananas.. ;P Siste dagene skrudde jeg av telefonen fordi jeg ble helt gal av alle som lurte og spurte. Lurer nesten på om jeg gikk i en slags regresjon på grunn av (vente)stresshormoner. Kan tenke meg forventningspresset føles ganske godt for deg med bloggpublikum i tillegg.. Man tror jo nesten til slutt at man kanskje skal bli den første som faktisk aldri fødte X-) Men fatt mot! Hun kommer når hun er klar, og da er ventinga glemt 🙂 Hun vil vel ha en ankomst en diva verdig – fashionable late! 😉

 34. Nei, men søren da! Haha, jeg var 100% sikker på at du lå på fødestuen og kanskje hadde en ny verdensborger på brystet 😉 Har du forsøkt å spise lakris da? Hvis ikke får du kose deg med en pose i kveld 🙂 Hehe.

 35. Det er lovt å bli litt frustrert over ventetiden. Har gått ti dager over med første, og fire dager med nr to. Husker jeg nesten gikk på veggen til slutt. Men det positive med ventingen er at man er så klar for fødselen når den først starter 🙂

  Lykke til:)

 36. For all del. Ikke ha dårlig samvittighet ovenfor leserne dine. Jeg orka ikke gjøre noe den siste uka, jeg gadd heller ikke svare folk som spurte om hun var født, om jeg kjente noe annerledes osv de siste dagene. Jeg syns du er sprek jeg, som pynter deg og kommer deg ut av huset. Jeg følte at jeg ble deprimert da jeg gikk på overtid, jeg begynte å tro at jeg aldri skulle få ut babyen, men jeg ble satt i gang og fødte 10 dager på overtid. Ja, det var heavy å føde, men gud for en nydelig liten jente jeg fikk. Så verdt det, og forhåpentligvis skal jeg få flere barn. Lykke til når fødselen begynner, jeg følger spent med.

 37. Herlighet, du må da få lov til å beskrive frustrasjonen uten å tenke på at noen syns du klager. Og du har lov til å klage så mye du vil uten at noen skal hyle opp og ut om det. Drit i folk som skal legge seg opp i alt mulig, og ikke la dem få styre hva du skal skrive eller ei. 🙂

  Og så håper jeg du klarer å nyte det å ikke yte h.e.l.e t.i.d.e.n. i stedet for å unnskylde deg. Du er kjempeflink i det du gjør, Caroline, men det er lov å ta seg et pusterom fra bloggen når det er heftig på hjemmebane (eller når det trengs). Som nå. Jeg kan jo bare skrive fra meg selv, men jeg forventer ikke så mye fra bloggen akkurat nå. Jeg blir snarere overrasket over at du orker å poste slik situasjonen er nå. Ta deg fri og nyt det, om du klarer, nå før det braker løs. For det blir jo en stor omveltning, som du allerede vet, og du MÅ ikke prestere og være på plass for oss lesere til en hver tid. Trenger du en pause så innvilger du deg det. Setter du deg ned i stedet for å vaske huset så innvilger du deg det. Jeg vet det er vanskelig når man har såå mye som skulle ha vært gjort, men de små pausene eller den dagen du ga faen er viktige øyeblikk av livene, de også. Og de trengs, dess flere barn du får, he he.

  Kos deg, håper det snart skjer noe hos deg nå så du slipper å bli indusert. Lykke til!

  Klem

 38. Anne Lise

  Overtid er pyton, det må være lov å si det. De kommer jo ut til slutt, men man venter jo sånn, og termindato er jo underbevisst det man forholder seg til. Så at du venter nå, det er veldig forståelig. Lykke lykke til når det er tid for fødsel. Plutselig er hun her, og livet ditt får enda mere kjærlighet i seg. Jeg må bare si det: Du og mannen din virker som et herlig team. Det ser ut som dere kan kunsten og løfte hverandre opp, det er så viktig! Takk for at vi får følge deg på veien din, og for de vakre bildene mannen din tar.
  Igjen, lykke til! Klem

 39. Det er sjelden eg kommentere. Men, veslemor har det bare altfor godt der inne! 🙂 kan trøste deg med at mine to gikk over tid at den første måtte sette i gang etter tolv dager. Den andre kom dagen før vi måtte sette igang også. Eg vet nøyaktig hva du tenker og føler! Men det er bra at ho viser litt stahet og viljesterk allerede 😉 lykke til så masse!

 40. kristina

  Du gjør den viktigste jobben nå. Et maraton går mot slutten. Din jobb er å vente uten å klikke. Det er ikke feil at du er frustrert, lite kreativ eller gjør noe «fornuftig». Du har ikke annet valg enn å vente, så ta det som en utfordring! Du gjør en god jobb med å vente! Og det er fornuftig!

 41. Marianne

  Du må virkelig ikke ha dårlig samvittighet Caroline! Jeg tror alle som har vært gravide (spesielt de på overtid?!) er imponert over at du faktisk jobber så mye som du gjør fremdeles. Jeg vet med meg selv at jeg hadde null energi de siste ukene av svangerskapet og hadde neppe klart å prestere det du gjør. Eller ukene etter fødsel for den sakenskyld.. haha 😉 Det er så hyggelig å følge deg på denne veien, og jeg blir glad når du poster nye innlegg, men jeg håper og tror at alle forstår om du blir borte en stund nå som fødsel er rett rundt hjørnet. De aller aller fleste gravide i uke 41 har vært i svangerskapspermisjon noen uker allerde, og ingen burde mene at du som selvstendig næringsdrivende skal yte mer enn alle andre. Så fra meg; tommel opp for topp innsats og lykke til med forestående fødsel. 🙂

 42. May-Helèn

  Det skjer nok når du minst venter det 😉 Masse lykke til, fine du! <3 Gleder meg til å se bittelille 😀

 43. Føler med deg!! Har gått på overtid i mine svangerskap og husker godt hvor lei jeg var siste tiden 😉 Lykke til!!

 44. Mette Ostnes

  Masse lykke til!!! Snart er hun her uansett

 45. Skjønner at du er klar for å få det overstått. Har vært gjennom to svangerskap hvor jeg gikk over tiden med begge to. Men lengst med nr 2. Da ble jeg satt igang 2 uker over tiden. Men da gikk det fort når det først ble gjort:-)
  Så du er ikke alene om å føle eller ha det på denne måten. Man føler at man aldri blir ferdig. Samtidig, nyt litt at du kan slappe av og ikke styre på i ett sett til enhver tid. Lover deg at følelsen av utilstrekkelighet kommer fort med 2 småttiser i hus. Kos deg og forbered Nelia så godt du kan! Mamma og dattertid<3

 46. Med førstemann gikk jeg 2 uker over og ble satt i gang, og det ville jeg ikke skulle skje igjen, prøvde alle kjerringråd når terminen kom og gikk og lille ikke hadde kommet enda. Fikk en tlf fra søskenbarnet mitt som ga meg et «flaut» råd.
  Bruk de 3 klype-fingrene og ta tak i brystvortene, og lag samme bevegelser med dem som når et barn dier. Når du holder på kommer riene, helt sikkert falske men jo mer du gjør det jo vondere blir riene, ikke stopp bare hold på uansett hvor vondt det gjør. 1.5 dag etterpå ble hun født, enda legene sa at jeg måtte nesten helt sikkert settes i gang igjen. Gjorde dette med brystvortene 2 ganger på en dag men hadde nok fortsatt om hun ikke kom 🙂 lykke til, hun kommer snart! 🙂

 47. Haha, jeg kjenner meg så igjen i ventingen! Jeg hadde termin 20.12, og termindatoen kom og gikk. Jeg håpet sånn han skulle komme før julaften, men ingen baby dukket opp… Den eneste dagen i hele året jeg ikke skulle føde var julaften! Aldri i verden! Vi hadde planer fra tidlig morgen til sene kveld, så jeg hadde ikke engang tid til å tenke på at jeg var gravid. Klokka 05 julaften morgen begynte riene, og innen sølvguttene sang jula inn var han her. På selveste julaften! Jaja. Så kanskje du må legge noen store planer! Fint å få kroppen til å tenke på noe annet❤️ Lykke til Caroline! Jeg gleder meg med dere!

 48. Isabell

  Sier det som det er jeg, det suger å gå over tiden! Man venter så inderlig, er så spent, og man får ikke gjort noe, man bare venter. Jeg holdt på å bli gal. Du er et menneske du også, og du har lov til å føle deg lite inspirerende. Så får folk bare klage 😉 Lykke til hvertfall, hun kommer nok snart og da vil all ventingen være glemt. Gleder meg til å følge deg <3 Og til å høre navnet på den lille.

 49. Kjære deg, du skal ikke ha dårlig samvittighet for noe! Heldige lille som får en så god og fin mamma som deg 🙂

  Ha en strålende helg – alle 4!

  Klem <3

 50. Jeg ble satt igang 8 dager på overtid, og syntes ventetiden var helt forferdelig! Du er så flink som greier å holde humøret oppe, for det greide ikke jeg. Var rett og slett dritt lei sender varme tanker, og masse lykke til med fødselen når den tid kommer

  1. Caroline

   Tusen takk, Iselin! 🙂

 51. Skjønner det godt, Caroline 🙂 Ikke noe rart å føle det slik, men du er ikke ueffektiv, lat eller dårlig gravid på noen som helst måte. Du gjør en stor jobb akkurat nå, og alt ordner seg til slutt <3 Sender masse gode tanker!

  1. Caroline

   <3

 52. Kristin

  Hei! Jeg gikk selv 12 dager over termin, og alle ventet utålmodig uten om meg selv faktisk. Men ikke vær redd for igangsetting, for meg gikk det kjempe fint. Jeg slapp ballong, og gikk rett på vaginal pille. Det gjorde susen! Brått gikk vannet og hun var ute 7 timer senere! Masse lykke til med innspurten, snart er hun her! ☺️☺️

 53. Herlige parodier på den sukkersøte husvideoen deres i kveld. Thomas & Haralds gikk rett hjem

 54. «To all the mamas who are waiting patiently for labor to begin on its own: Remember that this is your first act of selflessness as a mother. There will be many more. But for now, this acceptance of your child´s unique journey into the world, this willingness to trust your baby, will set the tone for your future relationship» – Lauralyn Curtis
  Synes dette er et ganske fint quote og veldig passende:)

  1. Caroline

   <3

 55. Jeg syntes overtid var skikkelig strevsomt, uten helt å skjønne hvorfor. Psykisk tungt, rett og slett. Tror man må være der for å forstå, for det er nesten litt vanskelig å forstå selv i ettertid også. Man burde si at termin er en treukersperiode – en uke før termindato til to uker etter, man blir så opphengt den datoen. Uansett, masse lykke til, pia er jo garantert ute innen ei lita uke. Og hvis det blir stress, be familien om å roe ned spørsmålene og forventningen, heller si at du sier fra om noe skjer. Og hvorfor ikke ta en pause fra bloggen? Det er lov! 🙂 Klem

  1. Caroline

   Ja, det er noe med det psykiske tror jeg. Man er liksom innstilt på en dato og jeg var så innstilt på 1 uke før der igjen også. Pga. Nelia. Men de er jo to forskjellige jenter og hun her kommer når hun er klar 🙂 <3

 56. Hun kommer den 13 sep..;)

  1. Caroline

   La oss håpe du har rett 😀

 57. Ann-Christin

  Å, kjære deg, jeg synes oppriktig synd på deg. Jeg har tre barn, og de to første kom to uker før termin. Da jeg ventet på nummer tre, var jeg helt sikker på at hun kom slik de andre kom. Slik ble det ikke; 12 dager etter termindato ble fødselen satt i gang på sykehus. I dagene før var jeg både tung til sinns og synes hele greia var noe herk. Jeg orket ikke å gjøre noen ting! Og det tenker jeg at er en helt ok følelse, man trenger ikke alltid gå rundt å være så innmari glad og takknemlig som gravid.

  Jeg håper oppriktig for din del (og alle andre som går over termin i disse dager) at babyen kommer i natt! Og gjør den ikke det, så gjør den det iallefall uansett om ei uke. Da skal den ut, det er godt det er satt retninglinjer på slik! Når hun kommer, er all venting glemt. Det er magiske øyeblikk og verden stopper opp, iallefall en liten stund.

  Lykke, lykke til, krysser fingrene for at du snart får treffe mageboeren <3 Og husk: nyt nattesøvnen mens du kan, snart kommer det en ny sjef i huset, som bestemmer når du kan sove og ikke 🙂

 58. Eneste som har funka for meg har vært hinneløsning foretatt på overtidskontroll, men det har virkelig vært som dynamitt også, begge gangene jeg har vært gravid. Anbefales – om du kommer så langt at du skal til «trivselskontroll» 🙂

  1. Caroline

   Vi får se hva som skjer på mandag, er spent på den timen kjenner jeg!

   Klem 🙂

 59. Så klart du er utålmodig! Du trenger absolutt ikke å unnskylde deg for å klage eller noe som helst 🙂 det er jo en kjempespent tid du er i, og alle kan vel tenke seg at dette er det eneste du tenker på. Masse lykke til videre og tenk på deg selv og klag om du vil 🙂 Det er helt klart at du har lov til å klage på denne tiden 😉 positivitet hjelper jo på det aller meste da.

  Når det gjelder igangsettelse så tvinger du egentlig ikke kroppen til noe, du bare hjelper den i gang. Er den ikke klar, slik som jeg var, så kan det ta lang tid før det starter. Jeg hadde time torsdags morgen og fikk beskjed om at det mest sannsynlig var over innen søndag. Så da går ting på kroppens premisser likevel 🙂 jeg fikk den første rien litt etter midnatt natt til fredag, og han ble født halv tre på dagen på fredagen.

  Masse lykke til! Snart har du henne i armene dine <3

 60. Kjære deg med all den dårlige samvittigheten , er du klar over at du er helt maskin ? Hvem er det som jobber helt frem til permisjon og i tillegg på overtid ? Herregud du er jo mega flink ! Du sier du ikke er kreativ men det behøver du ikke alltid å være. Du er så flott å skriver så fint så det er like gøy å følge med på en lunch oppdatering som alt annet, å det med at folk blir sure på deg , ja de klager vel om du er ærlig også klager de om du ikke er ærlig , fuck nett troll , stå på ! Du er mega flink ! Å ikke minst ser du ut som en million !

  1. Caroline

   Tusen takk, Gh <3

 61. Ann Haaning

  Sødeste Caroline, jeg er helt sikker på at det bedste du kan gøre er at slappe helt af, og lade kroppen få ro! Du skal huske at du er «erfaren» nu – kroppen din ved udemærket godt hvad det er den skal! Det er klart den ikke sætter en fødsel igang efter du har cyklet igennem det halve Norge eller løbet, den ved jo at alt dens energi er brugt, og at den ikke klare en fødsel uden den! Slap af, saml kræfter, og så lige pludselig, så er hun her! ❤️
  Jeg hepper på dig og hele din fantastiske familie, I er noget helt specielt ❤️
  Tak fordi du engang imellem tager dig tid til en personlig hilsen, det varmer altid!
  Held og lykke med alt hvad der skal ske de næste dage smukke, du kommer til at klare det SÅ fint, det er jeg sikker på!
  Jeg tænker på dig og hepper med, helt fra lille Danmark ❤️
  1000 knus, Ann.

  1. Caroline

   Skjønne deg! Tusen takk for så hyggelig kommentar, det setter jeg så stor pris på! 🙂 <3 Sender mange klemmer tilbake til fine Danmark! Håper dere får en god helg, jenta di er så skjønn!

   Stor klem 🙂

 62. Kan du ikke bare drite i å blogge og ta permisjon slik som andre gjør?

  1. Caroline

   Jeg klarer dessverre ikke å la bloggen bare ligge, synes det er veldig hyggelig å oppdatere dere også, da! Hvis ikke hadde jeg latt være 🙂 Men jeg tilpasser jo situasjonen, som i går. Da ventet jeg bare til jeg faktisk hadde gjort noe som var verdt å ta bilder av og å skrive om. Men når lillesøster er født blir det naturligvis en pause 🙂

  2. Du har tydeligvis aldri vært selvstendig næringsdrivende hvor driften er avhengig av en viss kundemasse. Hvis Caroline tar seg permisjon i 8-9 mnd som «alle andre» ville bloggen (levebrødet) blitt sterkt skadelidende og hun hadde mistet mange følgere. Hun kan ikke akkurat bare sette inn en vikar heller 😉

   Måtte selv gradere permisjon og jobbe for å i det hele tatt ha en jobb å komme tilbake til, slik er der for mange.

 63. Elisabeth h

  Vel,alle babyer kommer ut en gang….selv ble jeg født over tre uker etter termin,men heldigvis lar man ikke gravide gå så lenge over nå. Skjønner godt at ‘piffen’ er litt redusert,så bare gjør det som passer deg best nå. Og gi blanke blaffen i alt annet enn deg selv og de som er dine nærmeste.

 64. Tenk å se så fantastisk ut som høygravid, på overtid! Du er smashing Caroline! Masse masse lykke til når det skjer❤️

 65. Jeg skjønner deg så godt. Man går jo og teller ned til en bestemt dato, med kanskje et lite håp om at det vil skje før. Går man over må man jo bare vente, uten noe som helst tidsaspekt! Men, plutselig har dere henne her! Lykke til med innspurten 🙂

 66. Therese

  Syting og klaging er da altså virkelig lov nå! Man går jo bare i en eneste stor venteboble. Snart er hun her sammen med dere 🙂
  Lykke til når den tid kommer, la oss håpe at d ikke kommer flere innlegg før hun er kommer til 🙂

  1. Caroline

   <3

 67. Hei! Tror nesten aldri jeg har kommentert,men må si at det er virkelig hyggelig å lese nå når du ikke har noen plan. Veldig bra ellers også, men nå virker det som at det meste du skriver er rett fra hjertet og det er hyggelig å se. Ønsker deg lykke til

 68. Hvis du kjeder deg, plukk bær! Masse god bær i skogen fortsatt. Kan fryse ned hel bær og ha masse godt til smoothies, paier etc utover høsten og vinteren. Da kan du jo få inspirasjon til nye innlegg (kanskje du finner sopp også?). Trenger ikke dra langt, sånn i tilfelle det skulle skje noe

 69. Nå var jeg bare så klar til å lese at bittelille var kommet, men nei hun har vist tenkt å drøye det enda litt. Sta lita ei du har der, men hun kommer nok når hun føler for det. Trives sikkert veldig godt der hun er. Selv om dere og oss andre venter og venter. Ønsker der lykke til og ta livet med ro .

 70. Som nevnt; lag planer, and then God laughs 😉
  Jeg gikk 9 dager over tiden. Dette etter at det sto i jordmorens journal at jeg var «fødeklar» fra uke 34 – ungen snudd seg og alt. Fødeklar i 6 uker, wtf?!
  Er helt utrolig hvor rastløs man kan bli, vi prøvde alt av råd, og jeg gråt og tryglet, haha! Men – er jo ikke akkurat mange veier ut av dette, for å si det sånn. (Vel. Mannen måtte til pers… Tre timer senere var det i gang.)
  Gleder meg til å høre navnet!

  1. Caroline

   Haha :p Godt de kommer ut tilslutt <3

 71. uff stakkars deg, får helt vondt av deg når du skrev, at det er best å stoppe nå, før noen blir sint på meg! Du klager og sutrer da ikke, må da være lov til å utrykke litt frustrasjon og at man har lyst til å få det overstått når termindato har vært! Veldig forståelig! Til din trøst, så ser du like flott ut og den kjolen var rå fin og bootsa! Håper du klarer å kose deg og ikke gjøre annet enn hva du selv har lyst til frem til fødsel!God helg, med eller uten fødsel.

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita <3 Håper du får en god helg! Stor klem 🙂 <3

 72. Ååå, som jeg kjenner meg igjen! Jeg har fire barn, og gikk på overtid med alle fire. I det tredje svangerskapet hadde jeg termin 25. august, også ble han ikke født før 14. september! Det ble tre uker det! Det er snart 24 år siden, men jeg har ikke glemt den laange ventetiden nei. Tilslutt føltes det som at svangerskapet skulle vare evig. I dag hadde nok fødselen blitt satt igang iallfall en uke tidligere, men legene mente at det beste var om det hele kunne startet naturlig. Jaja, det var iallfall en frisk og fin gutt som kom, 5 kg og 57 cm lang, hehe! Alle mine fødsler har blitt satt igang med drypp, men det gikk fint det også. Ville bare si at jeg skjønner hva du går igjennom, alt blir liksom satt litt på vent, og det er slitsomt med alle som spør og graver (selv om det er godt ment), for det er jo faktisk ikke noe du kan gjøre for at ting skal begynne å skje. Ønsker deg masse lykke til, og så rart det enn kan høres ut – når babyen først er her, så er alle frustrasjoner glemt på et blunk 😉 klem fra meg <3

  1. Caroline

   Ja, det var ventetiden sin! Heldigvis går vi ikke så lenge over nå lenger, men hun vokser seg jo sterkere for hver dag nå som jeg går over også, så jeg får bare se det positive i det 🙂 Og det er sant som du sier, det er nok glemt på 1-2-3 så fort hun har kommet <3

 73. I hele svangerskapet har du vist så fine antrekk, faktisk kulere enn til vanlig, syns jeg 🙂 Her er enda en fin kjole som kan styles opp og ned og brukes hele året. Ser denne kjolen sammen med de høye støvlettene fra kolleksjonen din… Håper du fortsetter med denne stilen etter svangerskapet også.

  Må være rart å tenke på at det ikke er bare familie og venner som venter sammen med deg, men tusenvis av blogglesere også

  1. Caroline

   Så veldig hyggelig å høre, Caroline! 🙂 Kanskje jeg har endret meg litt med månedene og oppgaven 🙂

   Klemmer 🙂

 74. Madelen

  Hei fine du <3 Vet ikke om du har fått det med deg, men ''live på tv2'' og ''senkveld'' hadde på en måte to parodier på visningsvideoen deres. De mente at det heller var fine ting som stod i fokus framfor selve huset. Komikere finner forsåvidt alt mulig å spøke med. Jeg likte videoen supergodt. Den er kanskje ikke så typisk til en visning, men den viser jo den glede du har hatt og forhåpentligvis andre vil få av huset. Det blir jammen spennende!! Og ikke minst blir det spennende med fødsel. Nå er det like før… Gleder meg masse til dere vil dele med oss 😉 Beste ønsker! Klem <3

  1. Caroline

   Haha, de har jeg ikke sett ennå. Tror jeg skal vente noen dager før jeg er klar for det, blir så flau :p Komikere setter jo alltid ting på spissen uansett :p Hensikten med videoen var aldri å vise frem huset i detalj, men å skildre en drømmende følelse / skape en følelse av hvordan det er å bo her 🙂 Men en god blanding selvsagt, kanskje 40 prosent å vise frem huste og 60 prosent å vise stemning! 🙂

   Klemmer 🙂

 75. Hmmm mon tro om dette var et lureinnlegg….

  1. Caroline

   Det kan jeg bekrefte at det ikke var 🙂

   1. Æsj! Haha! D blei m håpet!

 76. Får helt vondt av deg. Har aldri gått over med mine men kan tenke du er lei.

  Uansett! MASSE lykke til når tiden er inne <3

  Stor klem fra Kristiansand

  1. Caroline

   Tusen takk, Hege <3

 77. Kjære deg, jeg vil gi deg et godt råd – som jeg selv fikk av min jordmor og som jeg har fått alle barna mine på termindato. Ha sex 3 ganger på under et døgn. Mannens sperm skal ikke undervurderes, den inneholder nemlig noe av det samme som tilsvarer detbsykehusene bruker for å modne og sette igang fødselen. Nå er ikke jeg lege eller jordmor, ergo jeg forklarer meg sikkert dårlig. Men jeg har gjort dette hver gang dagen før termin dato – og jaggu har det fungert også! Man må bare orke (thihi). Lykke til uansett

  1. Caroline

   3 ganger om dagen har jeg ikke prøvd, så får notere meg det :p Tusen takk, Lotte!

   1. Hihi denne teorien prøvde vi, og jaggu starta fødselen dagen etterpå! Kan være tilfeldig, men liker å tro at det gjorde susen 😀 Lykke til! <3

   2. Stemmer. Oxytocin er det man får på drypp under fødsel for å stimulere rier. Det er også et hormon som forbindes med «kjærlighetshormonet». Kos deg med mannen, se romantiske filmer, kos dere så får du stimulert hormonet Lykke til! Venter spent på dine vegne!

 78. Har full forståelse for at ventingen ikke er spesielt gøy jeg gikk selv 4 dager over tiden, og selv om det gikk helt fint, så var dagene laaaange. Jeg klarer faktisk ikke den dag idag å se for meg hvor tregt de dagene gikk, for til vanlig så flyr jo dagene avgårde
  håper at hun snart melder sin ankomst og får treffe alle som så gjerne vil treffe henne! du ser jo alldeles strålende ut, du passer virkelig å gå gravid
  Lykke til!

  1. Caroline

   Jeg vet det! Det er helt utrolig hvor sakte det plutselig kan gå :O Jeg håper virkelig det samme, Maria <3 Og tusen takk! Stor klem!

 79. Prøv lakrisrot-te 🙂

  1. Caroline

   Det har jeg faktisk ikke prøvd, men lakris har jeg spist da :p

 80. Du är ju bara så himla vacker!
  Det är väldigt roligt att följa er resa här i bloggen. All lycka till er!
  Kram <3

  1. Caroline

   Tusen takk, snille du!

 81. Skjønner godt at dagene er lange nå! 🙂 Jeg fikk førstemann 3 dager før termin, så var sikker på lillebror kom til å komme flere uker før! Men måtte settes igang på dag 11 etter termin, og hadde en superkjap fødsel og fin fødsel. Var ute 2 timer etter jeg ble satt igang <3 Vet det er vanskelig, men prøv å nyt de siste par dagene nå, og samle krefter. Hverdagen blir plutselig mye mer hektisk som tobarnsmor 😀

  1. Caroline

   Ja, det er sant! Jeg må forsøke å tenke på det, det blir hektisk med en gang hun er her <3 Men jeg gleder meg virkelig så!

 82. Du setter virkelig ord på det jeg føler om dagen og. Her har det fortsatt ikke skjedd noe.. Termin var 1.sept. Vært på overtidskontroll og sett at alt er bra. Blir satt i gang på mandag. Det er deilig å ha en siste dag å telle ned mot, men veldig mange følelser rundt igangsetting altså! Hun er jo klar! Kan hun ikke bare komme??!
  Ha en fin dag!
  Sier som hver dag de siste ukene. Kanskje det skjer noe i natt da.. 🙂 😉

  1. Caroline

   Å, masse lykke til kjære deg <3 Håper du får en fin fødselsopplevelse, sender deg masse gode tanker 🙂 Men ja, kanskje det skjer noe i natt! Eller natt til mandag 😉

   Stor klem!

 83. Hold ut!
  Jeg har 2 barn, begge født 14 dager etter termin.
  Begge kom av seg selv, uten igangsettelse.
  Dette er noen år siden, så vi «fikk lov» å gå 14 dager før noe ble gjort.
  Med førstemann holdt jeg på å gå på veggene.
  Med andremann var jeg mentalt forberedt på å gå på overtid.
  En ting er sikkert… Ingen blir værende inni der for alltid 😉
  Lykke til!

 84. Gjør et forsøk på å stimulere bryst vortene dine. Det setter I gang en prosess I kroppen din med hormoner. La f.eks LK gjøre det. Men det er jo like normalt føde 2 uker før som 2 uker etter termin. Slapp av å ta det med ro.

 85. Vakre venn! du må bare tenke at hun muligens ikke er klar? Kanskje hun utvikler seg enda? Nelia var jo veldig liten, og jeg tipper denne lille jenten også er det… så jeg vil tro hun bare koser seg i mammahuset og ruger til hun er sterk nok for verden 🙂 Tror du ikke?

 86. Uansett om du er på overtid er jeg sikker på at barnet vil komme akkurat i tide til fødselsdagen sin

  1. Caroline

   Ja, det tenker jeg nok 😉

 87. Drømte at jeg var på sykehuset i natt og møtte deg med ei nydelig jente i armene dine <3

  1. Caroline

   Aw! Det var en fin drøm <3

 88. Jeg gikk overtid i svangerskap nummer 1 og i nummer to bestemte hun seg for å komme 3 uker før termindato ! Husker følelsen av at det virkelig ikke passet;) hadde jo så mange planer for de siste ukene. Haha, gått gravid i ni mnd også den totale følelsen at det ikke passet å føde;). Kos deg, Caroline ! Men bli satt igang når du kan, det er bevist at babyene ikke profiterer på å være lenger enn 41 uker:) klem og klem og gode ønsker !

 89. Jeg har fulgt bloggen din lenge, og synes du er utrolig flink. Det at du føler du ikke har så mye å skrive om nå som du går på overtid og venter på fødsel er ikke så rart. Det viser bare at du er menneskelig. Det er fint at du deler også det, synes jeg.

  Krysser fingrene for at det ikke er lenge igjen nå, og at du får en fin fødselsopplevelse! 🙂 <3

  Klem

 90. Jeg har 9 uker igjen og er møkklei, så jeg forstår veldig godt frustrasjonen din…
  Jeg trøster meg med at jeg slipper hvert fall å vente i 2 år slik som elefanten 😛

  1. Caroline

   Haha, DET har faktisk jeg vært innom også :p TENK så kjedelig :O

 91. Åh, du er så nydelig, Caroline!! <3 Dere er en så FLOTT familie! 🙂

 92. Elisabeth

  Åh, hvor jeg kender følelsen! Jeg gik 9 dage over i maj, og det er bare svært at være i nuet, fordi der ligger sådan et stort arbejde og stor begivenhed foran. Det fylder mentalt! Man har ikke meget i kalenderen, da man troede eller håbede, at barnet ville være der nu, og det er en skuffelse at det ikke er der! (det var det for mig). Man har skullet være klar til at føde i snart en måned. Jeg endte med fornemmelsen af at når det ikke skete omkring 40+0, så sker det aldrig, så bliver jeg ved med at være gravid :-). Men sådan er det jo ikke – hver eneste dag stiger sandsynligheden og pludselig har du veer! Og så ligger jeg her og ammer en dreng på 4 måneder, og er helt misundelig over at du skal have en nyfødt i armene! Nyd det nu! <3

 93. Du er sååå lik din flotte mor 🙂

 94. Kristine

  Du er såå nydelig! Sender deg en stor klem og en masse lykke til <3

 95. Cecilie

  Har sjølv termin om ei veke, og har ei som er født på termin og ein 11 daga over!
  Frå eit vitenskaplig perspektiv er nok det einaste ein oppnår med alle desse kjerringråda å slite seg ut Einaste som kan hjelpe er mannens sperm, men då ved å framskynde noko som allereie har begynt!
  Så nyt freden med storesyster, og kvil deg til det som ventar! Lykke til (viss ho framleis er der inne)

 96. Ingvild

  Naomie eller Neomie kanskje? Det blir spennende 🙂

 97. Kan du linke kjolen, kjære deg? 🙂

 98. Ingen har noen gang vært gravid for alltid!
  Jeg sa det til meg selv ganske ofte på slutten siden minste fikk velge bursdag selv og kom 42+6. Fantastisk fin fødsel, glad jeg ventet, hun kom på 41 min hjemme på badegulvet.

  Det er ingenting du kan gjøre som kan sette i gang fødsel før baby og kropp er klare uansett. Slapp av, sov mye, få massasje, kos, ha sex (prostaglandiner i sperm kan hjelpe å modne livnorhalsen). Oxytocin er et av de viktigste hormonene i fødsel!

 99. Hei,
  Jeg blir litt forvirret av dette med hvor mange uker man er på vei. Ser du har skrevet på Instagram uke 41+1 og senere uke 42. Vil uke 41+1 si at man er i uke 42? Jeg selv er 9+5 og har hele tiden trodd at jeg da var i uke 9, men kanskje jeg har misforstått?

  1. Caroline

   Når du er i uke 9+5 så er du i uke 10 🙂 Dvs. at du er 9 fullgåtte uker, og har begynt på uke nummer 10. Ergo er du inne i uke 10 🙂

   1. Amalie

    Aha! Takk for svar 🙂

 100. Martine

  Du har sikkert hørt det før, men en tips er å gå masse i trapper og ta knebøy! Jeg gikk 3×8 etg med 15 knebøy i mellom og vannet gikk på tredje runden. Haha! Uansett lykke til når det skjer 🙂 Klem fra Martine

 101. Fødte du ikke Nelia ganske nærme din egen menstermin? Og din egen menstermin denne gangen er vel like rundt hjørnet? Jeg var gravid i akkurat like mange dager med mine to barn. Barn kommer når de er klare og den gravides kropp er klar, så den terminen man får på UL trenger ikke nødvendigvis være mer riktig enn din egen termin. Jeg tipper hun kommer på din egen termindato! Masse lykke til!!!! ❤

 102. I really hope you can deliver a healthy and beautiful baby, like Nelia is, soon.
  Best regards
  Marta

  http://www.martabrix.com

 103. Overtid ER tungt, og det vet alle som har gått det. At det er litt ekstra tungt for deg kan man jo også forstå. Dette er jo en liten strek i regninga for ditt perfekte svangerskap og liv, det som hadde passet deg best er jo å føde ei lita tulle et par uker før termin. Ikke gå å vake på overtid sånn som vi vanlige dødlige gjør. At du føler deg som en dårlig gravid fordi du ikke «fikk henne ut til tida» sier jo ganske mye om deg 🙂 Vel, kjære frue du deler skjebne med ganske mange andre dårlige gravide! Meg selv inkludert! Har heldigvis aldri sett på meg selv som mislykka pga overtid da.

  1. Sunniva

   Vet ikke hva du har blitt opplært til Maia, men jeg vet at min mor ville blitt skuffet om jeg hadde skrevet en sånn sarkastisk kommentar som det der. Greit å være uenig, men hold deg da for god til å være frekk og usaklig.

   Mvh
   Teamståpåcaroline

  2. Hjelpes! Du trenger å slappe av

  3. Wow, trekk pusten dypt og gå tilbake i senga. Makan

 104. Christine

  Skjønner godt at du er uinspirert! Jeg fødte også før termin med førstemann, og da tror jeg man blir ekstra utålmodig om ikke nestemann kommer før termin også. Er gravid selv og håper virkelig jeg ikke må gå på overtid denne gangen…

  Slapp av og gjør akkurat det du har lyst til å gjøre mens du venter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *