dansefilmer du må se

movies le dance

Helgen nærmer seg! I morgen er det fredag allerede, så hva med å snurre en god, gammeldags dansefilm? Den trenger faktisk ikke å være så gammel heller, det har jo kommet mange nydelige dansehistorier på filmlerretet siden Flashdance og Dirty Dancing, selv om jeg lett skal innrømme at nettopp disse to har en stor plass i hjertet mitt. Den siste uken har jeg plutselig sett både Save the last Dance og Step Up igjen – bare for å ha noe som surrer og går mens jeg står på badet og for eksempel føner håret. Gjør det litt hyggelig i stedet for fullstendig meningsløst, og plutselig kom jeg til å tenke på: tenk om noen av dere ikke har sett en av disse filmene? Det går jo ikke an! Derfor føler jeg det er min plikt å dele med med dere – dansefilmer gir virkelig en ekstra kilefølelse i magen når det kommer til romantikk. Lover! Her er mine topp 5 🙂 


top 6 dance movies 

dirty dancing – klassiker! Nobody puts baby in a corner. Right? Selv om jeg sikkert bare var 7 år eller yngre da jeg så denne første gang, så var jo crushet på Swayze så absolutt tilstede – noe annet er vel umulig? I denne filmen møter vi Frances «baby» som er på sommerferie med sin velstående familie på et luksuriøst hotellanlegg. Her møter hun plutselig Johnny Castle, som er en av stedets danseinsruktører, og gjennom ham får Frances oppleve en helt annen verden enn den hun er vant til: frigjort og ansvarsløs samt livsglede og gleden til å uttrykke seg gjennom dans. De to innleder et romantisk forhold da Frances plutselig overtar danserollen til den kvinnelige danseintruktøren på hotellet fordi hun er «syk» (gravid). Da faren til Frances finner ut av forholdet, kan du jo tenke deg hvor fin stemningen blir. 

flashdance – denne har jeg ikke sett på årevis, men jeg husker godt at jeg ble trollbundet da jeg var yngre. Denne filmen handler om å gjøre alt for å oppnå drømmene sine, og vi møter 18 år gamle Alexandra som jobber som en danser på en bar om natta, og som sveiser om dagen. Drømmen hennes er å komme inn på en prestisjefylt danseskole og en kveld på baren møter hun en mann som viser seg å endre fremtiden hennes. 

save the last dance – å, elsker elsker elsker! Denne kan jeg se om og om igjen, og musikken er jo helt fantastisk! Ikke minst danseopptreden til Julia Stiles på slutten av filmen. Det sies at hun gjorde absolutt alle dansescenene selv, med unntak av de som foregikk på tåspissko, og det er jo helt amazing! Hun er dødsdyktig! I denne filmen spiller hun rollen som Sarah – en ung jente som drømmer om å danse ballet på Juilliard og som kommer inn for audition. Moren hennes mister livet på vei for å se datteren opptre, og Sarah skylder på seg selv for ulykken. Når moren ikke lenger lever, må hun flytte til faren sin, som hun ikke har hatt kontakt med siden hun var liten. Han bor i Chicago og Sarah ender opp i et litt annet miljø enn hun er vant til, møter Derek og lærer å sette pris på dansen igjen. De jobber sammen for å få Sarah klar for ny audition til drømmeskolen. 

dance movies fav

step up – nok en fantastisk dansefilm! Jeg glemmer ALDRI crushet mitt på Channing Tatum etter at jeg hadde sett denne filmen og han ble jo bare å se flere og flere steder etter denne også. Det skjønneste er kanskje at det var på dette filmsettet han møtte Jenna Dewan, som spilte mot ham i rollen som Nora. I dag er de gift og har et barn! SMELTER! Uansett, filmen handler om den noe trøblete Tyler Gage, som sammen med noen kompiser bryter seg inn på en skole og gjør hærverk. Som straff må han utføre samfunnstjeneste på skolen hver dag i lang tid. Nora er elev ved skolen og jobber med avslutningsnummeret sitt da dansepartneren hennes skader seg. Hun jakter desperat etter en som kan erstatte ham mens han blir frisk igjen, men finner ingen passende… helt til hun oppdager at Tyler har et skjult talent. Hihi! Denne må du se! 

grease – tidenes klassiker som selvsagt må med på en liste som denne! Jeg elsker John Travolta på alle måter i denne filmen og selvsagt Olivia Newton John også. Denne kan jeg alltid se når som helt og hvor som helst. Blir aldri lei! 

black swan – dette er en helt nydelig film og begge gangene jeg har sett den, kommer jeg bare ikke over de fantastiske skuespillerferdighetene til Natalie Portman. Dette er ikke akkurat en film av den romantiske sorten som de jeg har listet opp over her, men den må likevel med, ettersom den er så storslått på alle måter. Dette er en blanding av drama, thriller og skrekk og vi møter Portman i hovedrollen som ballerinaen Nina. Hun blir hoveddanser i en ny oppsetning av Svanesjøen, hvor hun må spille en dobbeltrolle som Odette / Odile. Odette er en uskyldig, hvit svane og Odile er en forførende, svart svane. Ninas personlighet er best egnet for rollen som Odette, mens rivalen Lily er best som Odile. Når de to konkurrerer om dobbeltrollen, oppdager Nina flere mørke sider ved seg selv. 


Kanskje du har noen dansefilmtips til meg? Gjerne av den klissete sorten 🙂 

93 kommentarer

 1. Elsker dansefilmer. Ja.. Omtrent alle Step Up filmene.. så er det en som heter Streetdance 🙂

 2. Så er det også en dansefilm med Richard Gere og J.Lo, men husker ikke hva den heter, men den e fin.

 3. Jeg så Grease 2 når fødsel startet med førstemann Kan anbefales

 4. Save The Last Dance 2!! <3 Den er kjempe bra! 🙂

 5. Caroline! Såg snappen din! Ikke bekymre deg. Ikke smertefullt å bli satt igang. Jeg fikk ballong son datt ut etter 2timer. Satt inn kl 11 og falt ut når jeg kom hjem. Ble lagt inn kl 17 samme dag og riene begynte neste morgen kl 6. Ble strippa på kvelden. Riene begynte rolig og tok seg jevnt opp. Så ikkje vær redd. Masse lykke til!

 6. Har sikkert sett Black Swan 20 ganger nå!!! Hahah <3

 7. Stine Olsen

  Hei! Jeg så snappen din og tenkte jeg skulle svare her. Med første barnet fikk jeg rier 2 dager over termin og han ble født noen timer etter. Men med nr 2 så gikk jeg 10 dager over tiden. Vannet gikk på dag 8, men det skjedde fortsatt ingenting!! Var innom jevnlig på sjekk, og baby hadde det bra. Jeg var sååå lei. Men ble satt i gang på dag 10. Da jeg ble sjekket da så var det ikke modent for fødsel. Husker jeg ble såå demotivert. Jeg fikk en modningstablett, og plutselig noen timer senere fikk jeg rier naturlig. i følge papirene så var jeg i aktiv fødsel i to timer! Så det var kanskje greit at det startet på sykehuset likevel:p men da jenta var født så hun ikke overtidig ut i det hele tatt. Selv om min termin og ultralydtermin skilte mellom en dag. Jeg føler sååå med deg som går på overtid!! Husker selv at det var helt pyton. Men du må ha masse lykke til med fødsel! Så sender jeg over litt fødestøv<3

 8. Martine

  Honey bare MÅ du se! Åh..<3 og Shall We Dance med Jennifer Lopez er jo alltid en koselig film:)

 9. Catharina

  Dansefilmer er det beste jeg vet! Honey var lenge favoritten min, og ser at den allerede er blitt tipset om. Den er virkelig verdt å se! Ellers er Step Up 2: The streets god. Er ikke så glad i oppfølgere, men denne liker jeg veldig godt. Og til sist: Center Stage! Er skikkelig klisjè, men det gjør ingenting, for det er veldig teknisk god dansing og kul musikk!

 10. Jeg så Black Swan, følte meg veldig inspirert og tok et «ballerinahopp» på stuegulvet, endte opp med å lande rett på ankelen for å så holde på å besvime i smerte.. Gikk med tre ganger så stor ankel i flere måneder etterpå, festlig det og.. Men utrolig bra film, det er det 😉 De tre øverste har jeg ikke sett, så takk for tips, gleder meg! 🙂

 11. Viser til snap .
  Jeg fødte naturlig første gang og ble igangsatt 2 og 3 gang.
  Personlig likte jeg best å bli igangsatt. Da har du full kontroll, vet klokken det skal starte etc – å du slipper den kjøre turen med rier for du er på sykehuset når alt starter . Å når man blir igangsatt så sent i svangerskapet er jo kroppen klar for fødsel likevel, så det blir ikke så mye tvinging.
  Så om det ender med det, har du ingenting å grue deg til. Bortsett fra de pillene man må svelge merker man ikke noe annerledes fra en naturlig fødsel.
  Helt topp
  Lykke til

 12. Charlotte

  Helt enig i honey som nevnt over , billy Elliot , fame og step up filmene er og fine å se

 13. Footloose!

 14. Hei Caroline. Hørte du snakket om igangsetting på snap. Første fødselen min startet naturlig 5 dager før termin. Etter 9 dager på overtid med nr 2, ble jeg tilbudt akupunktur av en veldig dyktig jordmor. Jeg skulle egentlig få sånn ballong dagen etter, men jeg har tatt mye akupunktur før, så ville fjerne prøve. Jordmor fortalte at det ikke alltid fungerte, men at det ville sette i gang etter ca 3 t hvis det virket. Hun satt nålene kl 22.00. Og ba meg legge meg å sove. Nøyaktig kl 01.00. kjente jeg vondter jeg har kjent før. Ikke i tvil om at det var rier. Kl 14.00 var lillebror hos oss. Så jeg ville varmt anbefale akupunktur. Lykke til!

 15. Ser du ikke har vært pålogget siden lunsjtid. Som veldig mange andre håper jeg det er fordi du er opptatt med andre ting-og da mener jeg ikke film! ;-D

 16. Kanskje verdt å nevne at Natalie Portmann vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for rollen i Black Swan, i tillegg til at hun også vant en Golden Globe og BAFTA. 😉

 17. Ingvild

  Jeg er ikke særlig glad i dans. Men elsker dansefilmer, av en eller annen grunn ;P Billy Elliot er også en fin film!
  Men jeg elsker Save the last dance <3 Første dansefilmen jeg så, it got me hooked!Er noe eget med det og musikaler, synes jeg.

 18. Dance with me, med Vanessa Williams.
  Kan se den igjen og igjen, -så mange herlige scener 🙂

 19. Du må se «Shall we dance» med Richard Gere og Jennifer Lopez! Den er sååå fin! <3

 20. Honey! <3

 21. Black Swan er en bra film, ja! 😀

 22. Åhh, disse må jeg sjekke ut!
  Programet «live på direkten» på tv2 hadde en liten parodi av boligfilmem deres, haha.
  Ønsker deg masse lykke til med fødselen, har satt en liten knapp på imorgen 😉

 23. Christine

  Jeg har en stor kjærlighet til Dirty Dancing Havanna Nights. Er litt med de latinske rytmene,og selvsagt Diego Luna.

 24. Mange gode filmer der!

  Anbefaler Love n Dancing, en av de beste dansefilmene der ute, selv om den er litt mindre kjent. Kjente dansere med i den (kanskje du hørte om noen av de når du var på skal vi danse), og er absolutt en feel-good film 🙂

  http://m.imdb.com/title/tt1028581/

  Lykke til med fødselen!

 25. Sandra Lærum

  Herlige filmer, alle disse! har ligget syk en stund nå, og er fortsatt ikke helt bra.. kanskje en av disse kan gjøre susen 😉

  1. Caroline

   God bedring, fine! <3

 26. Du må se Center Stage – min favoritt 😀

 27. Du burde se honey, en av mine yndlingsfilmer med dans. Og resten av step up filmene er ganske bra også, spesielt nr 2 😀

 28. Christine

  Streetdance er også bra, men ikke heelt step up kvalitet 🙂

  min absolutte favoritt er Take the lead, med Antonio Banderas i hovedrollen 🙂 handler om en danselærer som gjør om gjennsitting på en fattig skole til dansetimer. Ungdommene fra dårlig miljø lærer holdning, manerer og muligheter gjennom dans <3

 29. Disse er sikkert nevnt alt, men likevel;

  Take the Lead, Billy Elliot og Shall we dance er alle flotte synes jeg 😀
  …og så er det en jeg ikke husker hva heter..argh..
  – og så har du jo alltids Magic Mike XXL, hahaha 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *