gravidoppdatering: uke 40 (39+5)

uke 40

På torsdag er jeg 40 fullgåtte uker og i dag er jeg faktisk bare 5 dager unna termin. 5 dager! Men det skal sies at kun noen få prosent av oss føder til termindato, så jeg er forberedt på at det kan skje når som helst. Jeg var SÅ klar søndagen som var – det er rart med det, men når du har født før, så tror du liksom at du sitter med fasiten på hvordan din neste fødsel skal bli. Jeg klarte ikke å se for meg noe annet enn at det skal skje på natten, en uke før og så videre. Men slik er det jo ikke i det hele tatt. Alle fødsler er forskjellige, så egentlig er jeg innstilt på både overtid, lenger fødsel, kortere fødsel, vondere fødsel og alt i mellom. Ha et åpent sinn, er det vel noe som heter. Så slipper jeg ubehagelige overraskelser 😉

preggi_deggie_4

Uansett, dette blir kanskje den siste oppdateringen, så jeg legger ut litt flere bilder denne gangen. Jeg er så glad i magen min for tiden og synes den er finest i verden, mest på grunn av det som ligger inni, selvsagt. Så jeg er glad for at den er nøye dokumentert fra dette svangerskapet og spesielt nå de siste dagene. Jeg venter fortsatt på bilder fra svangerskapsfotoshooten som jeg var på i uke 36, de er forhåpentligvis underveis og kanskje jeg rekker å dele med dere før stjerna vår er her ♥ 


hello week 40 

termindato: 4. september 2016 

hvor langt på vei: i svangerskapsuke 40 med 39 uker og snart 5 hele dager bak meg. 98.2 prosent av svangerskapet er overstått – me oh my! De siste ukene har bare gått opp i røyk, men sånn er det vel med en snart 3-åring i hus, mye å gjøre på jobbfronten og på privaten.. Da går dagene og de kan liksom ikke bli lange nok. Jeg vet at tiden kommer til å stoppe opp når hun melder sin ankomst, da kommer vi til å bli så oppslukt av henne og den nye tilværelsen at andre ting må bli satt på vent, og nettopp derfor jobbes det på spreng akkurat i disse dager. 

dager igjen av svangerskapet: 5 dager igjen til termin  Jeg legger meg med sommerfugler i magen hver eneste kveld!

babyen er så stor som: en vannmelon! Hun veier i følge appen 3400 gram og er rundt 49 centimeter, men i følge mine ultralydundersøkelser så vil hun være på størrelse med storesøster og kanskje litt større, ettersom jeg nå føder senere enn med Nelia. Det vil si rundt 3 kilo og sikkert rundt 47 – 49 centimeter. Selv var jeg bare 46 centimeter lang og så har jeg endt opp som høyest av både mamma, Anette og meg 🙂 

uke 40 how big

ukens must have(s): ja, hva kan det være? Vi har blitt så flinke til å legge oss og få nok søvn, så det er jo i boks. Boblevann drikker jeg i bøtter og spann og halsbranntablettene går fortsatt ned på høykant 😉 Ellers er gode bh-er et must! Orker ikke noen spiler som trykker og dytter og pusher opp nå. 

kjenner du mye til den lille mageboeren: hun hikker mye i magen og reagerer godt på ytre bevegelser, som når for eksempel jordmor (eller jeg, dersom jeg føler hun er veldig rolig) dytter forsiktig borti henne. Bevegelsene er skikkelig sneglete og ålete, og litt roligere enn de har vært. Men det begynner jo å bli fryktelig trangt, stakkar liten. 

siste innkjøp: noen babyprodukter fra Rituals! Jeg elsker jo dette merket til meg selv og synes det er spennende at de fører barneprodukter også. Det ene er en rom- og klesspray som dufter så friskt og godt, samt en mild såpe å ha i badevannet eller å bruke på kroppen. Må jo teste disse! 

preggi_deggie_6

hvordan har treningsuken vært: topp! Jeg holder koken på rolig jogging og kjapp gange, trener styrke og smiler godt fordi jeg fortsatt kan. Som jeg nevnte tidligere, så kunne jeg løpe skikkelig for bare noen dager siden, men det snur fort og nå må jeg bare ta det roligere. Rett og slett. Men all bevegelse er deilig og nå merker jeg jo at termin og fødsel nærmer seg. Tror og håper at hun er klar snart  

ukens cravings: da jeg sjekket at alt var på plass i fødebagen på søndag, sprakk jeg på sykehusgoodiesen jeg hadde pakket med meg! Haha, jeg klarte ikke å dy meg og MÅTTE ha noen kjeks. Så da åpnet jeg den gule pakken med kjeks og melkesjokoladebiter fra Freia og klarte ikke å stoppe etter bare 1, foråsidetsånn. Må jo ha litt filmsnacks 😉 De var SÅ gode! Og ja! Ny pakke er kjøpt inn sammen med et par ekstra og lagt på plass i bagen 😉 

preggi_deggie_5

plager: jeg har virkelig ingen plager! Takk til høyere makter for det ♥ Jeg synes ikke kynnere kan kategoriseres som en plage, selv om det ikke alltid er dirkete behagelig. De kommer jo med jevne mellomrom, og ofte når jeg har sittet lenge i bil og plutselig skal ut og gå et stykke. Eller bare helt plutselig når jeg bøyer meg ned og reiser meg opp igjen! Haha! Det er jo livmoren som øver seg til fødsel, så jeg synes bare det er fint at de er der. Når det er sagt, så kjenner jeg litt stikkinger i underlivet fra tid til annen, sånn skikkelig at jeg må si AUA høyt. Og så går det over. Det er vel noe som er på gang, ikke helt rart det heller 😉 

kjønn på babyen: jenta vår ♥ 

hvordan sover du om natten: helt elendig. Jeg er så spent og klarer ikke å slappe helt av. En annen som ikke sover helt bra for tiden, er Nelia. Hun var inne hos meg to ganger i natt og ville ligge i sengen sammen med meg og babyen i magen – og lillesøstra som hun hadde med seg (som er babyborn-dukka hennes) Jeg tror hun forstår at det nærmer seg veldig. 

uke 40

fødselsforventninger: jeg er positiv! Dette har jeg gjort før, det kommer til å gå bra. Gjør det ikke det da? 

humør: nå er det virkelig helt på topp, etter noen skikkelig gretne nedtur for et par uker siden- i følge Lars-Kristian 😉 

vektøkning: 11.4 kilo! 

kontroll: neste kontroll er hos jordmor til fredag 🙂 

uke 40-anytime


♥ ♥ ♥  

108 kommentarer

 1. Det er merkelig å være så spent på en man ikke kjenner sine vegner! Må innrømme at jeg oftere sjekker snapstory for tiden, for å se om det blir stille fra deg 😉 Stalker much, haha! Gleder meg til å «treffe» deres nye familiemedlem på bloggen om ikke lenge! <3

  1. Caroline

   <3

 2. Jeg skjønner du gleder deg til at svangerskapet er over, men jeg skal ut å feire bursdagen min på mandag og planen er at jeg også kan feire din prinsesse nr. 2 samtidig. Så natt til mandag hadde passet bra, ikke sant? :)))))
  Så knip igjen og tenk på noe annet i tilfelle hun begynner å mase.
  Lykke til uansett, september må det i hvert fall bli…

  Apropos de kjeksene du har i bagen, jeg fikk en prøve av de i sjokolade, og de var som en Brownie, sprø utenpå og seige inni. Anbefales!

  1. Caroline

   Haha, da skal jeg knipe :p Gratulerer så mye på forskudd! 🙂 <3

 3. Du kommer til å naile det så sinnssykt! Du gjør at jeg får lyst til å bli gravid!

  1. Caroline

   Så herlig å høre, Linn! Virkelig 🙂 Håper du vil og får oppleve det en gang! Stor klem 🙂

 4. Christine

  Du er kjempeflott! Lykke til med siste innspurt 🙂

 5. Spent på dine vegne!!

  Nå nærmer det seg!!
  Tipper baby blir rundt 2300-2400 kg og 47 cm. Kan du ikke sette i gang en liten gjettekonkurranse, det er så gøy 😀
  Iiihh jeg tror hun kommer om 1 uke 😀

  1. Caroline

   Jeg tipper hun blir en del større enn det, spesielt om jeg går over termin :p Nelia var jo 2720 og født 1 uke før, så hun hadde sikkert vært rundt 3 kilo om hun ble født til termin. Jeg tipper 47 lang og 3270 selv :p

   Klem 🙂

 6. Er det mulig å se så sykt irriterende bra ut??
  40 uker er ikke til å tro altså!
  Hadde alle vært like heldige og flinke med treningen som deg!

  1. Caroline

   Haha, tusen takk 🙂 Det er nok like mye flaks som innsats, eller gener om du vil :p Tusen takk likevel! Jeg føler meg veldig heldig som har sluppet unna plager, krysser fingrene for en fin fødsel <3

 7. Wow, så fin gravidmage! Forfra ser den jo faktisk nesten ut som det famøse etter-fødsel-bildet ditt 🙂 Kommer du til å legge ut et sånt bilde igjen denne gangen?

 8. Vil få ønske deg en flott fødsel hvor ting går etter «boka». Du virker godt forbredt – så langt det går å forbrede en fødsel – og de aller fleste opplever fødsel nummer to etc på en bedre måte enn nummer en. Nå hadde jo du en fin første opplevelse også så dette blir nok bare toppen.

  1. Caroline

   Jeg håper det blir like fint denne gangen! Det håper jeg virkelig! Tusen takk, Gudrun <3

 9. Viktoria

  Åh, eg håpa du legger ut nytt ´fire dager etter fødsel´ bilde for å vise at du ikkje bryr deg om alt styre som vart sist! 😀 Du er en fantastisk inspirasjon! Masse lykke til med siste innspurt 🙂

 10. Cecilie

  Caroline, du stråler! Lenge siden jeg har kommentert nå, men følger spent med og ville bare ønske deg masse lykke til med fødsel!

  Stor klem

  1. Caroline

   Tusen takk, snille du! Stor klem!

 11. Sjeldent jeg kommenterer her, men jeg leser fast. Må bare si at jeg syns du er et bra forbilde for bloggnorges lesere. Nelia er heldig som har en så flott mamma. Kunne ønske du skrev enda litt mer om familielivet, tipper det er mange som hadde syns det var spennende. Lykke til med fødsel!

  1. Caroline

   Tusen takk, Veronica! Virkelig! 🙂

 12. Så fin mage du har!! <3 Masse lykke til fremover!

  Jeg fødte naturlig på termin datoen i fjor, og den var 4. september 😀 hehe

 13. Jeg sitter og leser kommentarene fra folk her og blir litt lattermild. Uten tvil, dine lesere har en utrolig fascinasjon for deg!
  Jeg vet faktisk ikke om jeg hadde vært komfortabel med å ha «fans» som siklet i slike detaljer vedrørende meg. Kanskje derfor jeg aldri har blogget og ikke kunne tenke meg det. Godt vi er forskjellige. Jeg er ingen stor bloggleser heller, men følger litt med, da jeg er interessert i hva unge jenter blir påvirket av, for de følger jo blogger slavisk. Kan dog ikke fatte og forstå at tenåringsjenter kan ha noe interesse for denne bloggen?

  Selv måtte jeg slutte å lese innlegget ditt, da jeg ikke klarte å holde fokus, syntes det rett og slett var langtekkelig og kjedelig. Ja hvert et barn er et mirakel, men finnes 7+ milliarder av oss, graviditet og fødsel er liksom ikke det mest spennende tema, mener jeg. Det blir en slags merkelig overeksponering av noe som er utrolig vanlig, de fleste damer over 30+ har jo gått gravide?

  Vel vi er som vi er. Havnet innpå her, pga skoene dine ble omtalt i en avis idag. Jeg synes de så helt ok ut, men ikke stort mer enn det. Må si at «norges største» blogger, altså deg, var litt skuffende mtp innhold i bloggen. Ikke deg som person seff, jeg kjenner deg jo ikke. Du treffer sikkert mange, men sannsynligvis mest mødre? For her er det tydeligvis stort sett bare baby og husmorrapporter =)

  Helt ok det, bare ikke noe for meg.

  Lykke til med fødsel da, det går seff veldig veldig bra!

 14. Susanne

  Hei! Et lite tips (om du ikke er i fødsel enda;)): Send eldstemann på overnattingsbesøk, så får dere slappet skikkelig av og slipper å stresse med henne hvis ting skulle skje raskt. Jeg fødte førstemann en uke før termin, men nr to lot vente på seg og 3 dager før termin sendte jeg eldstemann på overnatting hos bestemor. Samme natt kom lillesøster. Tvilsomt at det var tilfeldig. Vi slappet underbevisst mer av uten barn i huset. Lykke til! 🙂

 15. Jeanette

  Hei Celine:)

  Ser at du prøver å «være grei» og skjule ditt frekke budskap med snille toner, men seriøst det funker ikke 😉 å sitte å ramse opp hvor lite du liker bloggen til caroline bare med én vissit synes jeg er smakløst, du har faktisk ikke noen andre inntrykk enn bare graviditet og nye sko i hennes kolleksjon, da kan det fort bli kjedelig om du tror bloggen hennes bare er bassert på det 😉

  Jeg er forresten ei jente på 19 år som har lest bloggen til Caroline lenge før Nelia ble født. Caroline har en blogg som er variert, inspirerende og hun skriver om viktige ting og viser hvordan virkeligheten er selvom de som kun titter inn nå og da, og får et kjapt inntrykk, tror at dette en er overfladisk blogg som bare viser hvor godt trent hun er og hvor «perfekt» livet hennes er. Sorry for å skuffe deg Celine og alle andre som har denne oppfatningen av bloggen til Caroline,men det er ikke virkeligheten. Caroline er ei utrolig flott dame, med en fantastisk blogg. Bloggen hennes er variert og innholdsrik , og fenger fler enn kun mødre 🙂 Grunnen til at hun er norges største blogger , er nok fordi hun kan fenge ei som meg på 19 år , og en mamma på 40.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *