5 dager til termin: kroppen begynner å si stopp

Get_inspired

Altså, er det lov å si at jeg er ganske stolt av meg selv? Ikke at jeg ikke var det i forrige svangerskap, men denne gangen føles det – om mulig – enda bedre! Jeg kan fortsatt småjogge på mølla og det har jeg hatt stor glede av! I forrige uke kunne jeg løpe intervaller på 12 kilometer i timen og jogge på 9 kilometer i timen, men denne uken, eller fra søndag av, så sa det stopp. Da klarte jeg ikke særlig fortere enn 8 kilometer i timen. Ikke på grunn av kynnere, men rett og slett fordi det var ubehagelig å løpe noe fortere og da er det jo ikke noe poeng. Jeg skulle gjerne gått litt mer turer eller jogget ute, men sannheten er den – bortsett fra det dårlige været som har regjert i sommer – så er toalettbesøkene et stort issue for meg ennå 😉 Og når det gjelder å gå turer, vel.. Jeg har rett og slett ikke tålmodighet eller tid, med mindre det er med en god venninne og det blir jo altfor sjelden. Så jeg har vært storfornøyd med løpeturer etterfulgt av styrketrening. At jeg får beveget meg er uansett gull! Jeg har en stor innsats å legge igjen på Sykehuset Telemark om ikke lenge, så jeg er glad så lenge formen holder. 

Get_inspired_3

Skal ikke legge skjul på at jeg merker at det går mot slutten når det gjelder å være aktiv på mølla nå og jeg tror kanskje at i dag blir siste joggetur på en stund. Jeg skal hive meg rundt og teste formen om få minutter. Følg meg gjerne på snapchat for oppdateringer på den fronten, forresten! CaroBergEriksen! Uansett, det jeg vil frem til er: ikke vær redd for å ha et aktivt svangerskap så lenge det lar seg gjøre og så lenge det ikke går på helsen løs. Vi skal, som jeg nevnte, gjennom en fødsel og det er ikke dumt å være i form da. Men selvfølgelig, dersom kroppen rett og slett ikke takler det og du sliter med skader eller annen sykdom i svangerskapet, så skal du la være. Lytt til kroppen og gjør det som føles og kjennes både riktig og bra for deg og livet i magen. Det vil du få igjen så mye for! 

Get_inspired_1

Get_inspired_2


Jeg kjenner at det nesten er litt vemodig å si farvel til gravidkroppen nå, selv om det skal bli godt å bli seg selv igjen, løpe uten stans og bare kjenne seg.. lettere. Det har vært en fryd å gå gravid for andre gang, det mener jeg virkelig! Jeg har trivdes med magen og endringene kroppen har vært gjennom, selv om det til tider har vært kjipt og også leit. Snart sitter jeg igjen med verdens fineste skatt og premie, og hvert eneste skritt på veien siden jeg ble gravid en gang i desember, har vært verdt det ♥ 

70 kommentarer

 1. Jeanette

  supert at du har trent gjennom svangerskapet og vært i fin form! Du er virkelig inspirerende

  1. Caroline

   Tusen takk, Jeanette! Det er jeg så glad for å høre 🙂 <3

 2. Dear Caroline, you are really still so fit! Wow!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline

   Thank you so much, Rena 🙂

 3. Hvis du synes det er vanskelig å jogge med gravidmagen, og heller ikke ønsker å gå tur, så kan jeg anbefale å gå på mølla, men med intervaller med stigning! Jeg har ikke prøvd det som gravid da, men ser for meg at det kanskje er enklere med tanke på den «hoppingen» som jogging utgjør, og dermed vil det være mindre plagsomt med magen å heller gå med stigning? F. eks 4*4, eller bare 2 minutter med litt stigning, 2 minutter med mye stigning osv.

  1. Caroline

   Det er mer det at det begynner å stikke til noe voldsomt om jeg er i for mye bevegelse, det gjelder for så vidt gange så vel som jogging. Noen ganger er det bedre å jogge faktisk 🙂 Slik var det i hvert fall på søndag, men jeg skal prøve meg frem i dag og tester gjerne ut tipset ditt 🙂

   Klem 🙂

 4. Cathrine

  Du er så flott 🙂 Masse lykke til med det forestående – så spennende – prinsessa kan jo komme når som helst 🙂

  Ha en fin dag.

  Klem 🙂

 5. Ojojoj! Nå kommer hun veeeldig snart! Om 2 dager tror jeg,du har en skikkelig glød over deg! 🙂 <3 masse lykke til!

  1. Caroline

   Å, tusen takk Vanja! Samme som pappa tror :p

   Klem 🙂

   1. susanne

    Jeg tror Fredag <3

   2. Jeg tror søndag 😀

 6. Åå, gå tur er jo det beste som finnes: bevege kroppen, masse tid til å tenke og bare suge til seg alt rundt seg, særlig nå om høsten når bladene begynner å gulne <3

  Uansett, masse lykke til med dagene som kommer. Jeg følger spent med 🙂 Å ta en pause fra studiene for å titte innom her er virkelig et lyspunkt, jeg blir så mye lettere til sinns.

  Ha en fin dag og klem fra meg <3

  1. Caroline

   Je er mye mer fan av å jogge en tur eller løpe :p Men det er det jo ikke rom for nå. Uansett, jeg koser meg på tur når jeg kan trille vogn og har god tid eller kan gå med en venninne eller flere, men det er ikke så lett å få til i en hektisk hverdag :/ Enig i at høsten er den beste tiden for turer, så jeg håper hun kommer snart så vi får gått ut med vognen mens det ennå er vær for det <3

   Tusen takk, Jorunn 🙂 Stor klem!

   1. Du sier at du ikke liker eller har tid til å gå turer, men går dere ikke turer med hundene deres? Her er hundene ute på tre turer om dagen, en tur på minst 1 1/2 time og oppover, en på ca 1/12 time og kveldstur på ca 45min. Det er jo viktig at de kommer seg ut i naturen og får være HUND 🙂
    Ellers så må jeg skryte over at du ser fantastisk ut nå og det er så bra at du setter lys på at trening under svangerskap går bra, og hjelper til å kanskje gjøre fødselen lettere. Veldig bra jobbet!!! 🙂

 7. Hei, hvilken vogn kommer du til å bruke når ikke Nelia er med? Dere kommer sikkert til å være ute når Nelia er i barnehagen, og da er det jo ikke nødvendig med søskenvognen. Vi kjøpte også søskenvogn, men den ble faktisk veldig lite brukt, så det endte med at vi solgte den. Da var storesøster 2 år. Masse lykke til med fødsel når tiden er inne<3

 8. Camilla

  Du er så fantastisk! Jeg ønsker deg masse lykke til på fødselen når den banker på døren 🙂 du er så utrolig inspirerende – jeg skal også ha et aktivt svangerskap når den dagen kommer!! <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Camilla <3

 9. charlotte

  Hei Caroline,

  jeg er selv gravid, og er i uke 27. Jeg har trent hele svangerskapet (så langt), og ganske intensivt på noe som heter Barrys Bootcamp. Det er mye intervallløp og styrke. Det jeg lurer på, er egentlig hva du kjenner når det er «for ubehagelig»?
  Jeg presser meg selv veldig, og kan av og til ha litt vondt etterpå (ikke underveis). Når jeg spør jordmor sier de bare jeg skal roe ned, men erk.. føler de er litt konservative der.

  Har du noen tips? Må jeg høre på jordmor, eller kan det holde å bare løpe litt saktere?

  1. Caroline

   Jeg ville lyttet til kroppen min, men hatt jordmor i bakhodet 🙂 Når jeg nå kjenner at det stopper opp, så gjør det rett og slett vondt. Det presser nedover og stikker, akkurat som nåler i underlivet. Må rett og slett bare gi meg, så det kjenner du. Kraftige kynnere hadde jeg også en periode, og da er det også veldig ubehagelig, men det kjenner jeg ikke til på samme måte nå (faktisk) Vondt i ettertid har jeg ikke hatt som jeg kan huske, bortsett fra i bekkenet et par ganger tidligere i svangerskapet, og da har jeg tatt meg pause fra treningen i et par dager.

   Masse lykke til 🙂

  2. Forslår at du hører på jordmoren som er ekspert på dette!

 10. Karianne

  Hei! Jeg har fulgt bloggen din i flere år og er en fast leser. Du er blitt en del av min hverdag og det er den mest inspirerende bloggen i Norge – uten tvil. Ønsker deg lykke til med fødsel og håper du/dere unner dere litt tid alene uten stresset om at du MÅ oppdatere bloggen, regner med alle har forståelse for det. I en travel hverdag sliter jeg ofte med å være kreativ i matveien, og spesielt venninnelunsj er noe jeg gjerne skulle hatt litt tips til. Kunne du delt, både tidligere retter men også noen enkle tips til hvordan man kan lage en enkel, sunn lunsj når man får besøk?

 11. For meg er gå tur super trening 🙂 Er godt og kunne gå i naturen og ha litt motbakke samt hindringer på veien.
  Har så rask gange at de som er med faktisk må små jogge for og holde følge med meg, hehe .

  Lykke til med fødselen og tiden etter 🙂

  1. Caroline

   Haha, det er herlig da 🙂 Tusen takk 🙂

 12. Så flink du er som holder i gang med treningen! 🙂 Håper jeg klarer det like lenge som deg – er i uke 32 nå og trener 2-3 ganger i uken. Ikke så mye, men jeg er fornøyd med det. Kjenner jeg får ubehag om det blir mindre en uke.

  1. Caroline

   Det er jo kjempebra! 🙂 Er ikke så mange flere økter på meg tidvis heller, 3-4 og noen ganger færre :p Kommer helt an på hva jeg har tid og ork til 🙂 Det skal i hvert fall være lystbetont 🙂

   Klemmer! 🙂

 13. Åååå, nå begynte jeg nesten å gråte. Føler et kapittel er over, men så starter jo et nytt. Mest av alt gleder jeg meg til å få vite navnet og se hvem hun ligner på. Jeg tror hun kommer til å være lik deg, siden Nelia er mest lik pappaen <3 som oftest får man en som ligner på hver forelder 😛 hehe..

  Hvil masse nå – spar energi og føl deg som superwoman som har tilbakelagt SÅ mye trening og godgjerninger. Nå er premien snart her :))

  Sender deg en god klem.

 14. Er så spent på navnet 🙂

 15. En annen Caroline

  Lykke til når det skjer. Er så nervepirrende å gå og vente. Aktivt svangerskap ble et must for min del. Desverre fikk jeg låsninger i bekkenet allerede i uke 12 så løpingen måtte jeg stoppe med ganske tidlig, men låsningene ble bare verre dersom jeg satt i ro. Min siste løpetur ble vel i uke 28, men etter det begynte jeg å løpe i basseng. Det var digg og motstanden gjorde at man ble ganske sliten i tillegg til at det varme vannet lindret bekkenstivheten litt. Tips til alle som synes det å jogge på veien eller mølla blir vanskelig som gravid.

 16. Nå må jeg bare kommentere! Du har fødeansikt nå! I den mest positive betydningen av ordet!! Det er så herlig å se, og jeg kjente med en gang jeg så bilde av deg at jeg ville sende deg mange lykkeønskninger! Stol på deg selv underveis i fødselen og husk å pust! Litt lengre utpust enn til vanlig, lag gjerne blåselyd. Vær forberedt på både lang og kort fødsel, tyngre rier enn sist og lettere rier enn sist. Hver fødsel er individuell. Det eneste som er helt sikkert er at du kommer til å håndtere dette, og at du snart har en aldeles herlig skatt i armene dine! For meg ble det absurd fantastisk å oppleve at jeg hadde to skatter som hadde en del av de samme kjennetegnene ❤️ Tips ang Nelia: mange barn blir ekstra stolt av at babyen bruker klær som storesøster brukte når hun selv var baby! Og veldig stas for foreldrene også! Og selvsagt stas med noe nytt også. Nå skriver jeg meg helt ut på viddene her, MEN: masse lykke til med fødsel og dagene etterpå!!

 17. Så utrolig flink du er, du er utrolig heldig som er i sånn fom.. Det får du igjen for under og etter fødsel. Hadde selv store planer om å trene og holde meg i form men nå er det vanskelig å bare gå en tur. Sliter med kynnere og nedpress så må holde meg i ro i 10 uker til!! Utrolig frustrerende og føler meg så utilpass og slapp i egen kropp. Totalt annerledes enn med første svangerskap, da var jeg i toppform. Lykke til med siste innspurt, du ser så fantastisk ut!

 18. Hei Caroline. Masse lykke til med fødselen av lillesøster. Håper fødselen bli full av flotte opplevelser og minner. Viktig å nyte, selv om det er j***** vondt. Haha.
  Skal selv arrangerer bbshower om tre uker. Lurer derfor på hva dine venner serverte deg av tapas? Har en venninde som er så glad i tapas. Men det er vel noe av de typiske tapasrettene ikke helt ok for gravide.
  Ha en flott dag. Du er flink til å stå på

 19. Her ble spinningsykkel eller sykkeltur redningen for å opprettholde formen når jeg ikke kunne gå/jogge lenger, men nå er det jo ikke mange dagene igjen til deg da:-)

 20. Therese

  Synes du har «holdt ut» lenge, sprek er du
  Likte selv å jogge ute i mitt tredje svangerskap, helt til en dag jeg fant ut det var greit å drikke en kopp te til frokosten rett før jeg løp ut så der sto jeg, lang inni skogen med skikkelig tisshast og en baby på blæra. Kaldt var det også, så måtte pent holde meg til jeg kom hjem igjen. Ble mølle etterpå

  1. Caroline

   Uff, haha! Tabbet meg ut noen ganger selv i første svangerskap :p

 21. Kariann

  Husker denne siste inspurten. Fant den så vemodig begge gangene om at en snart skulle være ferdig med å være gravid liksom. Det å kjenne kynnere og spark og alt. Det var litt trist. Spesielt nå sist da en ikke viste om dette var siste gangen liksom. Så prøv å nyt tiden som er igjen. Plutselig er den ferdig.
  Lykke til <3

  1. Caroline

   Å, sparkene! Husker veldig godt at det var kjemperart den første tiden. Og så glemmer man så fort hvordan det faktisk er / var <3

   Tusen takk, Kariann!

 22. Tror det er magen som begrenser er fleste til drive løping såpass lenge mange får jo raskt svær mage som er i veien for trening.er nok hovedgrunnen til at du finner det enklere drive såpass lenge.min mage var like stor da jeg var tre mnd på vei som du er nå så du er heldig sånnsett.:))jeg villeheller også hatt muligheten løpe lengre men magen ble jo gedigen så da kom sterke kynnere hver dag :/

  1. Caroline

   Ja, det kan være. Det viktigste er uansett å tilpasse seg og sin kropp 🙂 Kynnere er ikke godt, så da er det selvsagt bedre å gjøre noe annet 🙂

 23. Du er virkelig en stor inspirasjon og et forbilde for meg. Masse lykke til ❤

 24. Hei!
  Inspirerende! Du er tøff!
  Men må dere ikke uansett gå tur med hundene? Det er vel en fin anledning til å ta noen kilometer ekstra, når du allikevel må ut:)
  Og lydbok som du har skrytt av tidligere er vel perfekt på slike raske gåturer?

 25. Heldig du som kan være aktiv hele svangerskapet jeg kastet opp hver dag fram til fødsel og var syk hele veien! Lå på sofaen i ni måneder og var redd for vanskelig fødsel og lang rekonvalesens og lei meg for at jeg ikke fikk beveget meg og trent. Men fødselen var gjort på ett blunk uten smertestillende og kroppen var seg selv med det samme! Så heldgivis kan det gå like bra uten trening også:-D masse lykke til med fødsel! Heia heia!

 26. Katrine

  En innsats å være stolt over 🙂

  Har et spørsmål som kanskje forsvant i mengden så stiller det på nytt 🙂

  Ser på oppskriftsinnlegget at mange, inkludert meg selv,spør hvorfor du bevisst ikke nevner dyrevelferd som en av flere grunner til å spise mindre kjøtt. Hvorfor det?

 27. your hair looks so pretty like that !! 🙂

  https://www.carolinapinglo.com/

 28. Du er bare super sprek og inspirerende!! 🙂 Er selv ferdig med graviditeter, hadde så masse kynnere at jeg ikke klarte annet enn å gå.. Må være herlig å kunne jogge så langt ut i svangerskapet 🙂 Samtidig så er det flott at du informerer om det å lytte til hva kroppen sier! 🙂 Masse Lykje til Caroline 🙂 Ikke lenge igjen nå!!

 29. Hmmmm, nå er det 23 kommentarer her, du har svart på samtlige utenom den jeg skrev! Litt rart synes jeg, når flere av kommentarene du har svart på er publisert etter min! Bare lurer:)

  1. Caroline har vel nevnt et par ganger tidligere både i blogginnlegg og i kommentarfelt at eget innlegg om vogn kommer når utstyret er i boks, så du får nok svar på spørsmålet ditt om ikke så altfor lenge 🙂

   Lykke til med fødsel Caroline, du stråler!

 30. Cathrine

  Kan jeg spørre hvor du kjøpte skoene? 🙂 Og kan du linke tightsen eller si hvor den er kjøpt? <3 Nydeligere kvinne har jeg da aldri sett makan til!

 31. Hvor mye kostet høretelefonene? <3 Og hvor er de kjøpt?

 32. Mariell

  Åhhh, DU VAKRE MENNESKE<333 Sender deg tusen klemmer 🙂

 33. Det er jo flott at du har orket å løpe så langt inn i svangerskapet. Det skyldes vel blant annet at du var veldig godt trent FØR du ble gravid – både sterk og med god kondis. Og så tipper jeg også at det at du ikke har økt mye i vekt eller har så svær utovermage hjelper på i forhold til å være bekvem med å løpe.
  Men, det er viktig å være bevist at dette slett ikke gjelder alle. Mange synes nettopp det å løpe er ubehagelig. Da er gange både på mølle og ute i naturen et veldig godt alternativ. Det kan gi like bra trening det – ikke minst fordi man ofte kan holde på endel lenger enn ved løping. Gjerne legge inn gode drag med motbakker hvor man virkelig kan kjøre på litt. Stavgang er et supert alternativ for da aktiviseres overkroppen også. Trener man ute får man frisk luft og naturopplevelse på kjøpet. (Må man ofte tisse, så prøve å velge og gå steder hvor man gå bak en busk …)
  Sykling/spinning er også super trening – dog må man ha høyere styre etterhvert på grunn av magen og er man ganske stor på slutten, blir det vanskelig sitte på sykkelen.
  Vel, det viktigste er vel at alle må kjenne på egen kropp og hva som føles ok. Og er man i tvil så snakk med fagfolk eller dropp. I gen grunn til å ta sjanser. Og det er viktig ikke trene mer eller mer intensivt enn før man ble gravid – ikke tidspunktet for å spisse formen; mer å holde den ved like.
  Hilsen meg som vet endel om trening under svangerskap/barseltid

 34. Du er så flink! Håper jeg får mulighet til svangerskap nummer to. Testet negativt på graviditetstest i går… 🙁 Ikke at det var helt planlagt å bli gravid nå, men jeg håper jeg får mannen med på notene nå. Han virket mye mer positiv enn på lenge da han trodde jeg var blitt gravid nå… Hihi… 🙂

 35. Hei! Jeg bare lurer angående restylane. Du skrev i kommentarfeltet at du ikke har tatt restylane sine oktober/november en gang, men da hadde dere sikkert planlagt å bli gravid!? De setter jo ikke restylane hos gravide – og det er jo strengt tatt ikke selve sprøytestikket som er risikoen!? Synd du fyller på de greiene der, for du er jo utrolig søt med dine naturlige lepper.

  1. Caroline

   Du trenger ikke påfyll så ofte, hver 3. måned er ofte mer enn nok, men jeg hadde vel satt opp en ny time i januar / februar, men da var jeg altså gravid 🙂

 36. Solveig

  Hei, jeg bare lurte på hva du tenker å en vegansk livsstil? Har du noe kunnskap om det, og har du eventuelt noen meninger om det?

 37. Æh, er innom hele tiden og håper alltid at lille jenta har kommet! Tror jeg nesten er like utålmodig som deg, Caroline 😉

 38. Du er bare så utrolig sprek, med og uten mage! Lykke til med fødselen:) det er litt moro for du og svigerinnen min har 1 uke mellom termin denne gangen og det hadde dere med de eldste barna deres også, så her venter vi også på ei lita jente:)

 39. Der kom magen skikkelig frem også – så nydelig du er! Masse lykke til med fødsel og barseltid! Jeg har også to små jenter, det er fantastisk – du har all grunn til å glede deg! Koser meg veldig med å følge deg og hverdagen din. Stor klem!

 40. Det går ikke an å like bildene på bloggen 🙁 Det har vært sånn de siste 2-3 dagene? Vet du om det, og når har de tenkt å fikse det? 🙂

 41. Kan du ha en sminkevideo snart? eller en spørsmålsrunde? 🙂

 42. Du ser utrolig flott ut, Caroline!
  Ønsker deg masse lykke til 🙂

 43. Henriette

  Så heldig du er 🙂 Jeg har ikke vært flink nok til å lytte til kroppen. Er 34 uker på vei og gikk på en smell i helgen. Trent jevnt gjennom hele svangerskapet både kondisjon og styrke. Har også jobbet 100% frem til helgen som sykepleier på en tung sengepost. Plutselig fikk jeg kraftige smerter i rygg og symfyse. Smertene ble så kraftig at jeg fikk problemer å gå.
  Så nå kan jeg takke meg selv at jeg ikke roet ned tempoet tidligere. Bra du hører på kroppen og senker tempoet 🙂
  Jeg skal hvertfall høre på kroppen heretter. I stedet for mølle, blir det svømming i basseng frem til fødsel 🙂 Styrketrening skal jeg uansett få til på et vis fremover 🙂

 44. Benedicte

  Lykke til med fødselen når den tid kommer <3 Og hvis du vil kjøre tankene litt i den retningen så kan du se på Fødeavdelingen på Fem i kveld 20:30, haha. En helt ny sesong!

 45. Å, er så enig!!! Var så lei kommentarer fra andre (spesielt tante og onkel som er maratonløpere) de syns det var tull å melde seg inn på treningsstudio bare fordi jeg var gravid når det er gratis å sykle/ løpe ute… Og følte jeg måtte forsvare meg for dem hele tiden… men jeg var 5 mnd på vei med tvillinger og så ikke mulighet for å fortsette å trene utendørs av samme grunner som dere. Bare måtte ha toalett i nærheten og mulighet til å gi seg hvis det plutselig sa stopp! Men klarte det bra frem til uke 36 med spinning og styrketrening og det var jeg veldig fornøyd med!!! sykt digg å bli kvitt 7 kg baby og endelig jogge en tur utendørs igjen etterpå da;-)

 46. Stine G.

  Hei!

  Masse lykke til med innspurten:) Så spennende! Tipper du får en flott fødselsopplevelse denne gangen også!

  Er selv gravid i uke 28, så har forhåpentligvis endel uker igjen!

  Kan jeg bare spørre; hvor mye kaffe drikker du nå som du er gravid? Er du veldig strikt med 1-2 kopper daglig?

 47. Herregud jeg er så imponert over deg! Du er jo helt rå! Nå er det rett rundt hjørnet, jeg tipper torsdag kl 14, haha. Men du: er selv gravid i uke 15 og liker som deg å løpe. Har senket en del på fart, men løper fremdeles en time med noen hopp av og på mølla. Jordmor her sier bare gå tur i frisk luft, og jeg blir litt gæren av det når jeg leser alle steder og føler selv på meg selv at trening er BRA. Blir jo dessuten så glad og opplagt av det! Men hvordan har du gjort det med fart under svangerskapet? Og har du fulgt med på puls? Jeg er jo oppe i 170, men bare et par minutter… 😉

 48. Du ser über bra ut! Så sunn,frisk og fit preggis er noe å se opp til! Jeg måtte kaste inn løpeskoene etter hhv uke 12 Og 30ish med gutten og jenta mi,men trente til det siste med begge. Alpha Omega for kropp og sinn Lykke til med innspurten – andre graviditeten er litt vemodig da det trolig er siste,men…Fint å kunne være to fremfor to i én også!

 49. Camilla

  Kan du fortelle hvorfor du synes det er relevant å informere leserne om hvilken hastighet du løper på, samt lengde på løpeturen 5 dager før termin?

  Forstår du at dette fremstår som selvskryt og lager en ide hos mange om at dette er nødvendig å gjennomføre så tett opp til fødsel?

  1. Caroline

   Ja, jeg forstår at det fremstår som selvskryt og jeg er faktisk så stolt at jeg synes det er helt i orden også. Som du kanskje leser, så presiserer jeg her at det var annerledes i mitt forrige svangerskap OG at det er viktig å lytte til sin egen kropp. Alle svangerskap er forskjellige, finnes jo de som løper maraton tett inntil termin også 😉

 50. Er det viktig for deg å trene/løpe masse med en gang etter fødsel, for å miste vekta du har lagt på, eller kan du kose deg og slappe av også?:) Leste en artikkel i Aftenposten om mødre som umiddelbart skal slanke vekk gravidvekten, og begynner med hardtrening så fort de er hjemme igjen. Hva tenker du om det?:)

  1. Caroline

   Jeg ventet seks uker forrige gang, ble jo lagt inn på sykehuset med nyrebekkenbetenelse 3 uker etter fødsel og lå i en uke der. Jeg var klar for å starte etter rundt 3 uker, men ventet altså lenger pga. sykehus etc. Jeg tenker at vi kan starte igjen når kroppen og hode er klart, det er ingenting å stresse med. Barseltiden er bare en periode, trene kan du gjøre resten av livet 🙂 Trening har jo sine helsefordeler, men det skal være nettopp en fordel, og det tror jeg ikke det er om man starter for tidlig etter fødsel. Kroppen trenger noen uker på å komme til seg selv igjen etter den lange graviditeten og etter fødsel, ikke minst. Jeg kunne for så vidt ikke startet å løpe «umiddelbart» heller, tar litt tid før bekken etc. føles ok igjen 😉 Så 3 uker var minimum for min del, men 6 uker var helt topp det også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *