sjokolademousse på 5 minutter

sjokolade_mousse_4

Da jeg søkte på healthy dessert på pinterest her om dagen, var noe av det første som kom opp sjokolademousse laget på avocado! Så da måtte jeg hive meg rundt og prøve det i dag, det er jo perfekt å starte fredagen med å dele oppskriften på noe som er SÅ godt og som går SÅ fort å lage? Avocadoen gjør denne moussen så kremet og god uten at den trenger noe tid i kjøleskapet og uten at den trenger egg eller sukker,  og så lages det i tillegg på 1-2-3! 

sjokolade_mousse_5


dette trenger du til 2 porsjoner 

♥ 1 plate mørk sjokolade ♥ 3 ss. bakekakao ♥ 2 store modne avocado ♥ litt salt ♥ 1 dl. mandelmelk ♥ krem + bær til topping 

sjokolade_mousse


slik gjør du 

Hakk opp den mørke sjokolade og smelt den i en kjele. Del avocadoene i to og fjern steinen. Ha alt i en blender og kjør til blandingen har blitt en glatt og myk masse.  

sjokolade_mousse_1

Server i små skåler – eller i en stor – med krem og bær på toppen eller ved siden av. Og en kopp kaffe! 

sjokolade_mousse_6

– mmm- 

sjokolade_mousse_3


Håper det smaker! Og god helg ♥ 

41 kommentarer

 1. Er så spent på hvilken vogn dere har valgt:) når skal du vise den frem?

  1. Caroline

   Det er dessverre så lang ventetid på den :O Men håper den er her snart 🙂

   1. Er det en bugaboo?

 2. Dette så herlig ut! Men jeg tåler ikke avokado Har du noen ide om hva jeg kan erstatte avokadoen med?

  1. Caroline

   Nei, dessverre :/ Den utgjør såpass mye av desserten. Eventuelt ville jeg laget vanlig mousse 🙂

   1. Banan som har vært i fryseren pleier jeg å bruke istedenfor avokado 🙂

  2. Kanskje du kan prøve med banan? 🙂

 3. Ble du ikke fornøyd med resultatet av gravid shooten siden du ikke har delt noen bilder enda?

  1. Caroline

   Jeg er veldig fornøyd, men har dessverre ikke fått dem tilsendt ennå. Som jeg nevnte i forrige uke, så var jeg hos fotografen og plukket ut bilder på torsdag etter presselanseringen med Bianco, så nå venter jeg på både album og minnebrikke 🙂

  2. Camilla

   Thea: Den kommentaren der sier så utrolig mye om deg – i negativ forstand, og dessverre finnes det mange som deg!

   1. DET synes jeg var en litt unødvendig kommentar Camilla 🙁

 4. Hei Caroline 🙂
  Jeg kunne tenke meg å prøve å lage denne sjokolademoussen, men er allergisk mot mandelmelk og vanlig melk. Har du forslag til hva jeg kan bruke i stedet for mandelmelk? Jeg lurer også på om den smaker mye av avocado?

  Du er forresten helt nydelig som gravid! Du stråler virkelig.
  Masse lykke til med fødselen!

  Mvh
  Hilja

  1. Caroline

   Nei, det synes jeg ikke 🙂 Du kan prøve soyamelk? 🙂

   Klem!

   1. Elisabeth h

    Evt havremelk, så får du litt ekstra ‘søtsmak ‘,da havre smaker litt nøttete og søtt.

   2. susanne

    Havremelk, kokosmelk, rismelk, kokoskrem ( blir enda mer fluffy og god), Cashewmelk, hasselnöttmelk.. finnes mange alternativer! T.o.m pistasiemelk har de nå 🙂

 5. Nam! Er den søt nok med bare dette?

  Tenk at neste helg er dere mest sannsynlig blitt 4. Og du vet jo hvor fort ukene går… 😉

  1. Caroline

   Det synes jeg 🙂 Saltet forsterker det søte i sjokoladen 🙂

 6. Kamilla

  Du tar altså så flotte bilder, bøyer meg i hatten! Uansett tema for posten er det utrolig gjennomarbeidet. Setter sånn pris på det! Og denne oppskriften gikk rett på #foodspo-tavla mi på Pinterest. 🙂

  God helg!

  1. Caroline

   Å, tusen takk Kamilla 😀 God helg til deg også <3

 7. Karianne

  Kan man bruke rismelk, tro? Har ikke mandelmelk her hjemme:-(

 8. Elisabeth

  Hei, ser at det skal være mandelmelk i oppskriften, er det viktig at det er det og ikke f.eks vanlig kumelk ?

 9. Katrine

  Hei!

  Ser på oppskriftsinnlegget at mange, inkludert meg selv,spør hvorfor du bevisst ikke nevner dyrevelferd som en av flere grunner til å spise mindre kjøtt. Hvorfor det?

  1. Hun hadde garantert blitt kalt dobbeltmoralsk dersom hun hadde nevnt dyrevelferd, i og med at hun faktisk ikke har kuttet ut kylling osv. Stakkar, det er virkelig umulig å gjøre noe rett uten å få kritikk. Synes det er utrolig positivt at hun fremmer matretter uten kjøtt, men nå nevnte hun jo ikke dyrevelferd som en av grunnene for at hun gjør det, så da blir det jo såklart feil det også. Har man fulgt med på bloggen en stund skjønner man jo i hvert fall at dette er en familie med kjærlighet for dyr 🙂 så det er nok litt av grunnen det også.

   1. Katrine

    Nå beskylder jeg ikke henne for å «ikke gjøre noe rett». Jeg spør hvorfor hun bevisst unngår å nevne dyrevelferd som en av de tre grunnene til å redusere kjøttinntaket. For meg gjelder «desto flere gode grunner, desto bedre», men hun spesifiserer at dyrevelferd ikke er en av dem. Nå florerer det av tåpelige kommentarer om at «fotballfrue er så religiøs at hun mener dyra er hennes til å spise» . Naturligvis syns jeg det er bedre for henne å uttale seg om det.
    At det er en familie med kjærlighet for dyr gjør det jo bare enda merkeligere at hun ikke nevner det.

    Caroline?

 10. Nam! Så veldig godt ut. Jeg må prøve å lage mousse med avokado 🙂

  Men den må være ganske mektig? Nesten et lite måltid :O

  God helg!

  – V

 11. Christina

  Hei! 🙂

  Det er ikke ofte jeg kommenterer på bloggen din, men jeg har vært fast leser i over fire år nå! 🙂 du har alltid gitt meg inspirasjon, og den tiden jeg bruker på å lese bloggen din er min lille fritid med inspirasjon, motivasjon og glede. Jeg synes alltid det er like koselig å klikke meg inn på bloggen din 🙂 jeg har lest litt ang produkter du bruker under graviditeten, og ser at lavender oil og mama mio blir brukt. Bruker du dette over hele kroppen begge to, evt hva annet smører du resten av kroppen med? Og hva er renserutiner og kremer du bruker for ansiktet? vil ønske deg en fin helg, og si at du GLØDER under graviditeten! 🙂

  1. Christina

   Kjempemorsom video av dere! 🙂 Håper du har mulighet til å svare Ang. Hudrutinene, mulig du har skrevet om det før også! Jeg venter selv en liten spire og har absolutt trengt litt råd, og angående hvilke produkter du bruker til ansiktet 🙂

 12. Ida M.T.

  Perfekt, akkurat det jeg trengte i eksamenslesingen! Og det beste av alt er at jeg har alle ingrediensene i hus og, #hverdsgslykke <3

 13. Må prøves

 14. Kristina

  Jeg tipper man kan prøve å mikse opp noen dadler i dette, for litt sødme! Lett har en smoothie med avokado, kakao, dadler og mandelmelk som er helt nydelig, og dette er jo stort sett det samme =)

 15. Marianne

  Måtte le litt når jeg leste bok i dag (Operasjon Sjølvdisiplin av Agnes Ravatn):

  «Ein av Noregs fremste sjølvdisiplinistar heiter til dømes Fotballfrue. Mens forskarkarrierane til dei lysaste hovuda i landet går til grunne i twitterdiskusjonar, har Fotballfrue ikkje rørt kveitemjøl eller sukker på eit tiår. Me kunne gitt henne ein leikedokterkoffert, og ho ville ha løyst kreftgåta innan halvtanna år.»

  Syns det var litt morsomt:) Håper du ikke tar noe av det ille opp – jeg liker bloggen din og deg veldig godt! Og du virker som en person med mye selvdisiplin, noe som er positivt 🙂

 16. Kan vi lesere pliìis få se et «siste»nærbilde av den fiiine magen din før bittelille popper ut ?? ‘;-)

 17. Namnam, dette så godt ut. Jeg elsker sjokolademousse basert på avokado og banan, men jeg må prøve denne også 😀

 18. Hei. Lignende din har jeg lagd ofte, men har da brukt litt bakekakao, honning, avokado og litt hakket sjokolade i og som pynt på toppen. Pleier å servere den i skallet til avokadoen

 19. Hei Caroline,
  Lagde denne ikveld og koste meg med en skje her og der innimellom byssing og amming av min 2mnd (imorgen) gamle datter. Utrolig godt og mettende for en alltid (føles det som!) sulten småbarnsmamma 🙂

  Tusen takk for oppskriften og lykke til med fødsel og barseltid 🙂

 20. Har du prøvd denne versjonen? advocado, Agave eller honning eller stevia, banana, kokos olje, kakao, vanilje og salt! Smaker utrolig godt å tror det blir enda sunnere….

 21. Cathrine

  Er ikke denne veldig kvalmende? Har smakt sjokolademousse, men synes det er litt kvalmende 😉

 22. Hei!
  Dette gleder jeg meg til å prøve! 🙂 Lot du den smeltede sjokoladen avkjøle seg godt før du tok alt i blenderen? 🙂

  1. Caroline

   Nei, jeg kjørte den oppi med en gang 🙂

 23. Hei! Har diabetes type 1, og lurer bare på hvor mange karbohydrater(sånn ca) det er i en porsjon? Så for øvrig veldig godt ut!

  1. Caroline

   Jeg vet dessverre ikke :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *