preggosaurus

pregosaurus

That’s me! Jeg er visst litt amper om dagen, om jeg skal høre på min bedre halvdel. Men altså! Det må vel være lov? Kanskje har følelsene vært litt mer i berg- og dalbane i dette svangerskapet kontra det forrige, for å være ærlig så husker jeg ikke helt hvordan jeg var for 3 år siden sånn rent humørmessig, men jeg kan ikke se for meg at jeg var noe mindre ødelagt. Ikke misforstå meg, jeg er stort sett i perlehumør, men enkelte dager er bare litt.. hva skal jeg si.. Vanskeligere enn andre? Det er så mange tanker jeg er innom. Skal jeg virkelig bli 2-barnsmamma? Er jeg i det hele tatt klar for det? Hva vil Nelia føle når jeg sitter og ammer og ikke har tid til å leke med henne samtidig som lillesøster skal ha mat? Skal jeg bare avvise henne fordi jeg må og kanskje såre følelsene hennes, når alt jeg vil er å skvise begge to inntil meg samtidig og gi dem like mye kjærlighet akkurat på samme tid? Skal jeg sende Nelia avgårde i barnehagen med god samvittighet, mens lillesøster og jeg skal ha hele dagen hjemme alene? Og samtidig som jeg tenker over alt dette, så ser jeg fremtiden så klart for meg, og det blir også altfor mye å ta innover seg. To søstre som har like mye glede av hverandre som Anette og jeg alltid har hatt. Som leker sammen, er med mamma og pappa på ferie og holder hender. Ler sammen og deler hemmeligheter. En jente i hver hånd bortover veien. To jenter å elske. De kommer til å tvinne meg fullstendig rundt lillefingeren. Og så, mens jeg står på soverommet og tenker over alt dette og samtidig prøver desperat å finne et plagg som sitter sånn ok over det som føles mest som en oppblåst ballong om dagen, så skriker Lars-Kristian til meg for å spørre HVOR jeg har gjort av nøkkelen til bilen. Og så klikker jeg i vinkel fordi han avbryter tankene mine, og faktisk spør mens jeg er i ferd med å presse hode gjennom åpningen i t-skjorten som har blitt for stram. Så unnskyld meg for at jeg er litt preggosaurus om dagen, men jeg føler faktisk at jeg har litt lov også. 


pregosaurus_1

Noe helt annet: jeg skulle egentlig sitte med beina i vann i kveld, lytte til en bok og bare være gravid – men så er det denne terrassen som trenger noen strøk med maling da, og helst før bitte lille melder sin ankomst. Så da satt jeg en strek over hele velværebiten og slang meg med på jobben i stedet 😉 Skal du få ting gjort så nytter det ikke å sitte med beina i vann! Tviler på at det er et ordtak, men det burde det være 😉 

pregosaurus12

Når Lars-Kristian nyter en Corona til arbeidet, spretter jeg korken på noen bobler jeg fant forrige gang jeg var på IKEA. Ganske så enkelt å nyte det også 😉 

57 kommentarer

 1. Du kommer garantert til å ha nok kjærlighet til de begge to. Da vår eldste sønn var 18 mndr kom tvillingbrødrene hans til verden, og jeg lurte på hvordan hverdagen skulle løses med amming og en liten som løp rundt. Løste det veldig greit, når jeg ammet tvillingene satt storebror på fanger foran ammeputen og jeg leste en bok for han. Alle tre samlet på ett sted. Var selvfølgelig mye enklere når pappa’n også var hjemme 😉 masse lykke til med fødsel og tiden som kommer! Gleder meg til å følge deg videre!

 2. Fin liten preggosaurus =) kos dere med maling – deilig når det er gjort og resultatet er bra 🙂

 3. Absolutt mine favoritt innlegg. Når du bare «kjapler» i vei <3 gleder meg så på deres vegne, og veldig spent på navnet.

 4. Sender et ❤️ og en klem helt lov å være fylt til randen av hormoner og med tanker om det nye livet med to små. Det fine er at når du har babyen her så kommer det liksom helt av seg selv. Og så blir man kjent med det nye familiemedlemmet og får nye rutiner sammen. Masse lykke til med siste innspurt! Klem fra tobarnsmor

 5. Det er det jeg husker mest de første dagene da jeg gikk fra ett til to barn, den voldsomme følelsen av å ikke strekke til på han eldste. Det såg ikke ut som han lød noen nød, men det var følelsene mine som sikkert eksploderte Ble noen tårer den første uka, kanskje den andre også husker ikke helt. Gikk fra å kunne bruke all min tid på å bare fokusere på han eldste, til å plutselig måtte bruke mye tid og oppmerksomhet på en til. Så det var noen vanskelige og vonde følelser den første tiden. Men gikk heldigvis over fort, gleden over å plutselig ha to barn er ganske fantastisk så du har mye å glede deg til❤️ Masse lykke til ☺️

 6. Liker er sånt ærlig innlegg! Men ikke glem å «bare være gravid». Dette er kanskje din siste gang som gravid, hva vet jeg, og det er virkelig vært å nyte! Ingen tar skade av om terrassen ikke er tipp topp! Om 50 år mimrer du nok heller tilbake til tiden som gravid enn da du malte terrassen 🙂

 7. Hei☺️ er selv gravid, og har blitt anbefalt å ikke male (tror dette i hovedsak gjaldt oljemaling?). Hva vet du om dette? Ser du maler så ville bare høre☺️

  1. Ikke noe problem utendørs 🙂

  2. Du kan evt bruke sens malingen hvis du må male. Ellers er jo Caroline ute i frisk luft 🙂

 8. Kjære deg. Mine to «små» er nå 7 og 10 år gamle. Jeg husker så godt de samme tankene og hvordan det føltes i mammahjertet. Du finner din vei med dine prinsesser, det kommer til å gå så fint. Du har mange gleder i vente. Så er det godt å frese litt fra seg nå i innspurten. Blir spennende å følge deg videre. Alt godt til deg og dine.

 9. Når får vi se vognen? Venter i spenning 🙂

 10. Gravid eller ei, en utblåsning av og til gjer godt 🙂 og mannfolka må jo berre tåle det, hehe. Håper du får tid til litt velvære seinare i staden, før bitte lille melder sin ankomst! 🙂 lad godt opp 🙂

  Ps: du er fin!

  God klem <3

 11. Jeg hadde også tusen ting på agendaen da jeg skulle få min baby, og hadde aldri tid til å sette med ned med bena i vann. En kveld, når alt endelig kjentes ut til å være på plass før babyens ankomst bestemte jeg meg for å sette meg ned, pleie føttene og bare være gravid – neste morgen var han født 😉 Av og til er det greit å sette seg ned – hun kommer når dere begge er klar 🙂

 12. Vil bare si at du ikke er alene om de tankene. Satt med de samme «bekymringene» for fremtiden for bare noen måneder siden. Men det er så rart hvordan alt løser seg. Hvordan storesøster her i hus bare elsker lillebror. Hun er så god og omsorgsfull, selv om hun kun er to år. 🙂 Jeg så ikke for meg denne fremtiden med to små. Jeg viste innerst inne at det ville bli bra, men ante ikke at det skulle bli så fantastisk. Selvfølgelig tærer barseltiden på kroppen. Men jeg og vi som par (meg og min mann) har vært gjennom den før, og taklet den mye bedre.
  Så tror det er helt normalt å ha litt ekstra følelser nå altså. 🙂
  (Legger med en link til bloggen min hvor jeg skrev om akkurat det samme
  https://minlillelovetann.blogspot.no/2016/02/neste-mann.html)
  Igjen lykke til!!
  Klem

 13. Hehe må le av den kommentaren din, skal noe bli gjort så hjelper det ikke å sitte med beina i vann! Det er jo så sant, men samtidig så er det du burde ha gjort og fortjent på slutten av svangerskapet ditt! Du er nå så arbeidsjern de lux og rekkverket blir fint og nymalt 🙂 Ikke rart du har mange tanker og kan være litt mer irritabel enn vanlig. Tror nok det er ganske så normalt. Heier på deg og masse lykke til når fødselen setter igang 🙂

 14. «Skal du få ting gjort så nytter det ikke å sitte med beina i vann!» – herved etablert som uttrykk her i huset! Imponert over hvor mye du får unna!

  Lykke til med innspurt og fødsel 🙂 En som er så reflektert som deg kommer til å takle balansen med en «stor» og en liten datter helt fint!

 15. Ville bare tipse om en dokumentar som heter «The beginning of life» (ligger på netflix) som handler om de første leveårene til barna, om hvordan de lærer og utforsker, og om forholdet til foreldrene og omgivelsene. Utrolig fin dokumentar som kanskje også kan passe for en preggosaurus? Masse lykke til med fødsel, jeg tror du vil kle rollen som tobarnsmamma!

 16. Haha, herlig innlegg! Og veldig gjenkjennelig. Klart du har lov å blåse ut. Det er vel den perioden i livet man absolutt bør være urimelig og uforutsigbar.

  Jeg tror alle mødre er innom de tankene du gjør deg, men du skal se at når baby er på plass så er det mange biter som faller på plass av seg selv.

  Lykke til med siste innspurt.

 17. Caroline

  Jeg fikk en liten gutt for 3 mnd siden og har en jente på 2 år fra før, og jeg må si at jeg kjenner meg veldig igjen i de tankene du beskriver. Jeg tenkte mye på hvordan hun skulle takle å dele mammaen sin med en liten baby, var redd hun skulle føle seg tilsidesatt – men da lillebror ble født viste hun seg bare som en stolt og kry storesøster. Vi har lagt mye vekt på å involvere henne i alt vi kan når det kommer til lillebror, og etter 3 mnd kan jeg si at alle de tankene om hvordan dette skulle gå bekymret meg mer enn nødvendig. Gled dere masse til å treffe lillesøster – dere har en flott tid i vente! Lykke til:-)

 18. Kristine

  Hihi, liker så godt det lekne språket i denne posten 😉

 19. SÅ UTROLIG BRA at du skrive dette Caroline!! Som å lese mine egene tanker før nr. 2 kom til verden. Huff det er så forferdelig å tenke på at den du elsker høyere enn alt annet her i verden skal bli såret og lei,og at det må være så fryktelig vondt å måtte dele mamma med en annen som plutselig bare har dukket opp.. min erfaring sånn:
  -Det kom noen tårer dagene etter vi var hjemme fra sykehuset (som det også gjorde med nr.1)
  -Pappa’n måtte ta seg av storesøster når mamma måtte gi lillebror mat,noe som var overaskende uproblematisk
  -(De aller fleste) spedbarn sover ekstremt mye den første tiden,så kanskje du vil ha mer tid til Nelia i «tilvenningsfasen» enn du ser for deg nå?
  Storesøster blir plutselig så innmari stor og jeg kjente litt på en slags rar følelse av kjærlighetssorg for den tiden vi hadde sammen da det bare var oss tre. Det er tydeligvis helt normalt og vil gå over! Åh som jeg kjente meg igjen i dette innlegget,og jeg tror det er mange som kjenner på akkurat deg samme. Takk for at du deler <3
  Mange klemmer
  XXx

  P.S. Det beste med det hele er at det alle sier faktisk stemmer…Hjertet har plass til like mye kjærlighet for nr.2 også. Selv om det var vanskelig å se det for seg på forhånd 🙂

 20. Så bra skrevet!:-) sist jeg kommenterte hadde jeg igjen bare noen dager til termin, nå er altså min bitte lille kommet til verden, 2 uker gammel<3 kjenner igjen de tankene, her i hus har det gått strålende med storesøster, ingen sjalusi og er bare kjempe stolt, og elsker å få være med på bleieskift og det som hører til! Og passer bare enda mer på sin egen lille baby (dukke):-) håper og tror de skal få et unikt søsterforhold fremover!
  Det kommer til å gå så bra med Nelia også, bare at du har de tankene sier litt om at du vil la henne ta del i alt og gjøre alt for å inkludere henne!:-) helt i starten blir det jo så klart litt venting for de største, men det går seg til!:-) kanskje litt rotete kommentar dette (ammetåke) men prøver hvertfall å få frem at det aller helst vil gå kjempe fint og tviler på at Nelia vil føle seg nedprioritert da du/dere er så oppegående som dere er!:-D masse lykke til de siste dagene og med fødselen!
  Klem!:))

 21. Viktoria

  Herlig Blogginnlegg!
  Tenker at man er mer klar over det som skal skje når man først har vært igjennom det for første gang! At det blir mye tilleggs-angst eller bekymringer i forkant er veldig naturlig! Fordi man vet mer om hva det innebærer. Ønsker deg så mye lykke til med fødsel og håper at den går like bra som den første! <3
  Uansett så fortjener alle som skal gå igjennom en fødsel masse lykke til! Det kan bli så hardt og krevende, og det kan også bli så mye mer enkelt enn man forestilte seg!

  Jeg forstod ikke helt den delen her hvor du skriver om et tema om følelser og hvor viktige de er, og så føler jeg at det handler om at du må gjøre mer enn du orker, litt motstridene handling i forhold til menneskelige behov og instinkter. Å male litt utenfor hos deg må vel virkelig være selvvalgt i disse tider… ? Hvorfor fortelle det på denne måten?

  Uansett, ønsker deg masse lykke til nå med fødsel og et nytt mirakel av et bittelite menneske å bli kjent med. <3

 22. ELSKER når du har innlegg som dette med humor i 🙂 Flere sånne 🙂 Hahhha, du har lov til å være litt amper, han burde jo visst at du ikke måtte avbrytes i tankene dine? 😉

 23. Jane fra Danmark

  Kære preggosaurus 🙂
  Så er der ikke længe til du bliver mor til 2, det bliver så spændende.
  Mine børn er voksne nu, men jeg husker tydeligt, da jeg skulle have nr. 2. Jeg tænkte, hvordan skal jeg klare det og har man over hovedet overskud og kærlighed nok til en mere, når man nu elsker sin første fødte så HØJT.
  Men bare rolig Caroline, selvfølgelig kan du klare at være mor til 2 børn, og man har så rigeligt kærlighed til nr. 2 også.
  Selvfølgelig skal man lave lidt om på sine vaner og når du tænker på, hvad Nelia vil sige når du sidder og ammer, så har jeg en god ide, som jeg brugte. Jeg pakkede en kurv med nye legesager, nye spændende bøger og lidt konfekt til storebroren. Denne kurv blev kun taget frem, når jeg skulle amme og han synes det var så koselig, når han fik lov at kigge i kurven. Så skal du selvfølgelig skifte legesager ud i kurven en gang imellem. Held og lykke med de sidste dage i din graviditet, ønsker dig alt godt. Kæmpe klem fra Danmark

 24. Karianne

  Først; dette kommer til å gå helt fint❤️
  Tips; det kan være fint å anvende tvillingamningsteknikken slik at du får den ene armkroken fri til Nelia. Altså, amme mini liggende mot deg sidelengs trygt under din arm. Det er veldig koselig synes jeg. Jeg har selv 5 fininger, så vet godt at det er fint å frigjøre en arm. Bæresjal kan også være til hjelp slik at du fortsatt har armene dine å by på til Nelia. Lykke til med alt. Det her fikser du fint.

 25. Henriette

  Så mange fine tanker ❤️ Jeg gråt store deler er svangerskap Nr.2 fordi jeg ikke trodde det var mulig å ha mer kjærlighet. Men så åpnet det seg et rom i hjertet mitt til lillesøster, som var akkurat like stort som hjerterommet til storesøster. Jeg fikk et tips på barsel av verdens fineste jordmor; Les en bok for Nelia når du ammer lillesøster, og la henne få være med på alt de første dagene/ukene (det er ikke så lenge lillesøster er så veldig spennende). Min 3 åring sitter og «ammer» sin «baby» og leser bok for bamsen når jeg ammer lillesøster

 26. Hihi gjenkjennelig fra jeg ventet nummer to! Kommer det en ny gravidoppdatering snart:D? I hvilken uke kom Nelia? Og hvor langt er du nå? Denne tiden er så spennende! Masse lykke til :*

 27. Haha – morsom t-skjorte. 😀

  Og den der flasken fra IKEA med litt godt i, den skal jeg huske på når jeg blir gravid igjen. Det gjor noe med det å kunne drikke noe fra en fin flaske, hihi… Da føler man seg ikke så utenfor som om man sitter med plastflaska si med Farris Bris til middagsdaten. Haha 😛

 28. Christine

  Haha, elsker dette innlegget, kjenner meg sånn igjen, både i humør og i tankene rundt det å få nr.2. Jeg skjønte ikke hvordan det skulle gå ann å bli sååå glad i nummer 2, som jeg var i nummer 1, hun tok jo opp hele hjertet?! Men når nr.2 kom så falt alt så naturlig, den intense kjærligheten og lykken når jeg fikk lillebror i armene, og den gode jenta vår hadde endelig blitt storesøster, og hun var så stolt at hun holdt på å sprekke:) Hun var virkelig godt forberedt, og har ikke vært sjalu i det heletatt, bare en enorm omsorg for sin lillebror! Det ser ut som Nelia er godt forberedt også, så dette kommer til å gå så bra, selv om det er vanskelig å forestille seg det mens hormonene flyr veggis;)
  Masse lykke til som 2 barns mor, det blir dobbel lykke♡

 29. Åh, fantastiske Caroline, selvfølgelig er det helt naturlig å ha det slik, spesielt tett opp mot fødsel. Jeg synes du er kjempe flink! Lykke til fremover 🙂

 30. Ingunn NS

  Helt lov å være litt sinna, både rett før og ikke minst rett etter fødsel! Hormonene forsvinner ikke over natta, og det gjør ikke følelsene heller..

  Men et litt annet spørsmål.. Jeg har kjøpt meg Daniel Wellington klokka med blå og hvit reim (+ en i skinn), men den hvite reima er ikke akkurat hvit lenger kan du si etter en finfin sommer med baby og storebror (har også en på 3 og en på 8 uker, vel og merke gutter da). Tips til å få den hvit igjen?

 31. Beate Letnes

  Hei!
  Du har absolutt lov til å ha masse varierende humør med en stor omstilling i hverdagen hengende over dere. Nelia kommer sikkert il å bli en kjempestolt og flink storesøster! Be henne hjelpe deg litt, med å hente ting til babyen, og les en bok for henne når du ammer lillesøster, så får dere en fin kosestund sammen alle tre. Det går kanskje ikke like glatt alle gangene, men dere finner nok raskt en ny rytme i hverdagen. Nelia trenger bare litt tid til å inrette seg i sin nye rolle som storesøster! Hilsen ei trønderjente på 32 med to pier som er 3 og 4 år.

 32. Så hyggelig innlegg! Mer av sånne ´ærlige´ innslag 🙂 Ikke at du virker uærlig ellers altså..

 33. Jeg synes du har lov til å være litt amper, ingen høygravide damer som er smørblide hele tiden 😉 fint å se at du skriver det på bloggen også. Og jeg synes vel egentlig at LK kunne malt det gjerdet selv jeg da, mens du satt inne med beina i vann. Det kan mannfolk tilby seg å gjøre igrunn, når de har høygravide koner 🙂 synes jeg da.
  Lykke til med fødselen 🙂 det blir annerledes med to, og veldig fint. Jeg opplevde at størstemann ble veldig pappagutt etterhvert da jeg fikk en til, rett og slett for at jeg ikke hadde tid til han like mye som før. Jeg gjorde mitt beste, og prøvde hele tiden å gjøre like mye med han som før, men etterhvert ble jeg utslitt av å prøve for hardt. En liten sorg blir det jo da, når eldstemann tyr veldig til pappaen, men det er jo litt fint også, at pappa kan komme « først» hvis du skjønner. Etterhvert som minstemann ble litt større hadde vi ofte egentid bare jeg og eldstemann, og det var viktig og fint for oss begge! Det går seg til etterhvert:-) det viktigste er at de vet at vi elsker dem like mye uansett:-)

 34. Hej Caroline! Det är himla lov att vara som du är:) Njut så mycket du kan!
  Jag har en annan fråga också, vad heter dom stolarna ni har i vardagsrummet/köket? Dom som är lite «kungliga» om man får säga så:)
  Kram på dig och massa lycka till med tiden som kommer, du kommer bli en fantastisk 2-barnsmamma<3

 35. Klart du skal få bjeffe litt nå<3 Send LK hit du, jeg er midt i røykeslutt, så skal han nok forstå at du er helt fantastisk, ha ha ha:) Kos deg med siste innspurt <3

 36. Er absolutt lov å være litt Preggosaurus med alle disse følelsene og så kort igjen til termin! Det kan tross alt skje any time!
  Til tross for at det ble dårlig med velvære så det ganske koselig ut å sitte å male å nyte noe godt i glasset 🙂

 37. I stedet for å kjefte på Lars-Kristian så burde du heller kose litt med ham, noe som er et velkjent trix for å sette fødslen igang! ♥ 😉

 38. Irmelin

  Gleden av å ha søsken kommer nok til å overskygge det at hun må dele på oppmerksomheten fra foreldre uansett, og dere kommer til å fortsette å ha det kjempefint! 🙂
  Og det er alltid lov å ha en dårlig dag eller uke, gravid eller ei!

 39. Hei Caroline. jeg er overrasket over hvor mye energi du har nå som du er gravid, jeg venter på min nummer 2. men har SÅ lite energi om dagen. du er virkelig stålkvinne må jeg innrømme.
  hvor mange kopper kaffe drikker du om dagen nå som du er gravid?
  helsemyndighetene anbefaler jo helst ikke noe koffein i svangerskapet.

 40. Ingvild

  Nå er det riktig nok 3 år siden jeg var gravid sist og, men dette hørtes unektelig veldig kjent ut 😉 Preggosaurus er lov, jeg klikket på min mann fordi han hadde gått på do uten å spørre om jeg skulle inn der først 😛
  Masse hormoner og følelser, og siste delen er jo tung fysisk og. Så frik ut innimellom med god samvittighet 😉 hehe.

 41. Hvor kjøpte du preggosaurus t-shorten? 🙂 Kan du linke? <3

 42. Kathrine

  Hehe, ja må si at det gjerde trengte et strøk eller to 😉 Men må jaggu meg få lov til å skryte litt av deg Caroline! Du er høygravid og likevel sier du ikke nei takk ti å male gjerde å styre på 🙂 Stolt leser altså 😉

 43. Kunne ikke LK male det gjerde da? Så kunne du slappet av med beina i vann? 🙂

 44. Kan jeg spørre hva det sto på den rosa lille smekken som bitte lille fikk i gave til babyshoweren? <3

  1. Datteren min har samme smekke – det står: «Oisann, jeg sølte visst litt» 🙂

  2. «Oops jeg sølte visst litt» fra name it!

   1. Caroline

    Ja, stemmer 🙂

 45. Isabella

  Av og t så er tankane mine ganske stygge. Egentlig meiner eg ikkje noko låkt med dei. Men om eg hadde sagt dei på høgt så ha ikkje dei blitt likt. Men det er kun pga eg liker dykk.
  Første gongen det skjedde var når p3 Live var gravid. Eg syntes det var stas. Skikkelig stas. Eg håpte eigentlig at ho sku snakke meir om det på radio. Å så fekk ho ongen. Å plutselig unna eg ho ikkje ongen alikavel. For no var ikkje ho lenger på radio. Å eg likte godt når ho va der.
  Så skjedde det igjen. Du vert gravid med Nelia. Det var stor stas. Mykje spennade på bloggen. Dette likte eg. Kvar gong det blei stille på bloggen så var tankane der. Er jenta født? Til slutt så var ho det. Å på nytt så sku eg ønske du var meir på bloggen. Sjøl om eg unna deg all di tid med jenta di. Men kva med meg. Eg er jo så vant med fleire innlegg om dagen. Men heldigvis så vart ikkje du heilt stille. Denne gongen er det enda meir stille. Sidan eg er gravid sjølv. Men ja, eg kjenner eg gru meg litt. Til at du blir meir vekke ifrå bloggen/snappen… ja alt. Eg unnar deg det. Men tankane streifer meg av og til. Men no prøver eg å forandre tankegangen min. For eg veit det blir bra lesestoff av det. Barn forandrer menneske. Å de alltid til det bedre. Så tenkt så bra bloggen blir da! Det skal bli kjekt ! Til lykke med fødsel å den permisjonen du fortjener 🙂

 46. Karoline

  Hei Caroline!

  Du har så fin blogg! Vet du har skrevet om det før, men hvilket redigeringsprogram bruker du til bildene? De blir så utrolig fine:-)

  Ha en fortsatt fin kveld 🙂 klem fra Karoline

 47. Haha nå lo jeg godt Du er bare så jordnær og herlig! Nyter hvert innlegg om dagene. Gleder meg til hver kveld etter en lang dag i hjemmesykepleien og fullt kjør med to bhg-barn, til å senke ned i sofaen å lese bloggen din. Det er virkelig en opptur i en veldig hektisk hverdag!

 48. Cathinka

  Alt ordner seg. Jeg har også to jenter, og eldstemann var fem år da lillesøster kom. Ettersom hun var såpass «gammel», var vi uforberedte på at hun skulle bli så sjalu som hun ble. Det var stas innimellom, men ofte foreslo hun å «levere tilbake lillesøster». Vondt for et mammahjerte, men på magisk vis gikk det seg til i løpet av et par uker. Lillesøster ville ha mat hele tiden, så vi valgte å gi henne en del morsmelkerstatning. Det syntes storesøster at var helt supert å få hjelpe til med. Jeg tenkte, unnskyld uttrykket, fuck ammepolitiet. Følte nesten at jeg fikk livet i gave da vi begynte å gi en del flaske. Samtidig som storesøster kunne hjelpe til med mating, ble det mye enklere å ha mamma og storesøstertid. Vi dro på kino, teater, turer og café, bare vi to – lykkelig vitende om at lillesøster hadde det utmerket hjemme med pappaen sin, god og mett.
  Man finner sin greie. Og dere finner garantert deres. Masse lykke til med fødsel og barseltid!

 49. Hei, Caroline. Har sendt en mail til Peter Peters, samt Unitedinfluencers med en forespørsel. Satser på at den blir videreformidlet til deg før eller siden? Det dreier seg om kunnskapsformidling om nyfødte spedbarn og svøping av spedbarn. Hilsen «helsesøstra». 🙂

 50. Det kommer til å gå bra 🙂
  Å ha dårlig samvittighet er en slags «forbannelse»som kastes over alle kvinner i det de føder et barn til verden. Du kommer alltid til å ha dårlig samvittighet overfor barna dine,men det kommer til å gå bra. Man får mindre tid,naturlig nok, når man får mer enn ett barn. Men det gjør deg ikke til en dårlig mamma 🙂
  Hilsen 4 barnsmamma,med masse dårlig samvittighet, men som gjør så godt som hun kan, og tror hun er en ganske god mamms 🙂

 51. S.Helene

  Husker selv hvor mye jeg ville få gjort før nr 2 kom. Et par dager før termin rev jeg ned tapét i stua og satte en ny opp. Alene;) Nå når jeg ble gravid med nr 3 er det samme stil, maler gjerdet på balkongen, går fjellturer, pusser opp og bygger rede. Tror nok det er det som gjør at mange får masse energi og ordner det ene og det andre rett før fødsel. Er vel et fødseltegn på sett og vis? 🙂 Nr 3 blir en adventsgave (håper jeg) så det blir nok endel forberedelser denne gang og ja, hehe. Ser for meg at jeg står i baking av lussekatter og O helga natt på full guffe før plutselig vannet går! Men så skal jeg ha hjemmefødsel så det blir ikke nødvendig å stresse avgårde noe steds. Uansett lykke til igjen kjære deg. Tenker denne fødselen blir minst like fin for deg som med Nelia <3

 52. Har lest en interessant artikkel om hvordan den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi kvinner kjører før vi føder er en biologisk prosess som skjer fordi vi skal være i stand til å sette oss inn i og ha empati med det sterke møtet babyen får med verden når den er liten og ny <3 Kroppen vår er unik og fantastisk, og jeg ble veldig beveget av å lese dette, mamma til fire tette gutter, som husker svært godt hvor sårbar, men samtidig sterk, jeg følte meg like før fødsel. Ville bare innom og gratulere og ønske lykke til i tiden som kommer, du er så heldig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *