preggosaurus

pregosaurus

That’s me! Jeg er visst litt amper om dagen, om jeg skal høre på min bedre halvdel. Men altså! Det må vel være lov? Kanskje har følelsene vært litt mer i berg- og dalbane i dette svangerskapet kontra det forrige, for å være ærlig så husker jeg ikke helt hvordan jeg var for 3 år siden sånn rent humørmessig, men jeg kan ikke se for meg at jeg var noe mindre ødelagt. Ikke misforstå meg, jeg er stort sett i perlehumør, men enkelte dager er bare litt.. hva skal jeg si.. Vanskeligere enn andre? Det er så mange tanker jeg er innom. Skal jeg virkelig bli 2-barnsmamma? Er jeg i det hele tatt klar for det? Hva vil Nelia føle når jeg sitter og ammer og ikke har tid til å leke med henne samtidig som lillesøster skal ha mat? Skal jeg bare avvise henne fordi jeg må og kanskje såre følelsene hennes, når alt jeg vil er å skvise begge to inntil meg samtidig og gi dem like mye kjærlighet akkurat på samme tid? Skal jeg sende Nelia avgårde i barnehagen med god samvittighet, mens lillesøster og jeg skal ha hele dagen hjemme alene? Og samtidig som jeg tenker over alt dette, så ser jeg fremtiden så klart for meg, og det blir også altfor mye å ta innover seg. To søstre som har like mye glede av hverandre som Anette og jeg alltid har hatt. Som leker sammen, er med mamma og pappa på ferie og holder hender. Ler sammen og deler hemmeligheter. En jente i hver hånd bortover veien. To jenter å elske. De kommer til å tvinne meg fullstendig rundt lillefingeren. Og så, mens jeg står på soverommet og tenker over alt dette og samtidig prøver desperat å finne et plagg som sitter sånn ok over det som føles mest som en oppblåst ballong om dagen, så skriker Lars-Kristian til meg for å spørre HVOR jeg har gjort av nøkkelen til bilen. Og så klikker jeg i vinkel fordi han avbryter tankene mine, og faktisk spør mens jeg er i ferd med å presse hode gjennom åpningen i t-skjorten som har blitt for stram. Så unnskyld meg for at jeg er litt preggosaurus om dagen, men jeg føler faktisk at jeg har litt lov også. 


pregosaurus_1

Noe helt annet: jeg skulle egentlig sitte med beina i vann i kveld, lytte til en bok og bare være gravid – men så er det denne terrassen som trenger noen strøk med maling da, og helst før bitte lille melder sin ankomst. Så da satt jeg en strek over hele velværebiten og slang meg med på jobben i stedet 😉 Skal du få ting gjort så nytter det ikke å sitte med beina i vann! Tviler på at det er et ordtak, men det burde det være 😉 

pregosaurus12

Når Lars-Kristian nyter en Corona til arbeidet, spretter jeg korken på noen bobler jeg fant forrige gang jeg var på IKEA. Ganske så enkelt å nyte det også 😉 

57 kommentarer

  1. S.Helene

    Husker selv hvor mye jeg ville få gjort før nr 2 kom. Et par dager før termin rev jeg ned tapét i stua og satte en ny opp. Alene;) Nå når jeg ble gravid med nr 3 er det samme stil, maler gjerdet på balkongen, går fjellturer, pusser opp og bygger rede. Tror nok det er det som gjør at mange får masse energi og ordner det ene og det andre rett før fødsel. Er vel et fødseltegn på sett og vis? 🙂 Nr 3 blir en adventsgave (håper jeg) så det blir nok endel forberedelser denne gang og ja, hehe. Ser for meg at jeg står i baking av lussekatter og O helga natt på full guffe før plutselig vannet går! Men så skal jeg ha hjemmefødsel så det blir ikke nødvendig å stresse avgårde noe steds. Uansett lykke til igjen kjære deg. Tenker denne fødselen blir minst like fin for deg som med Nelia <3

  2. Har lest en interessant artikkel om hvordan den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi kvinner kjører før vi føder er en biologisk prosess som skjer fordi vi skal være i stand til å sette oss inn i og ha empati med det sterke møtet babyen får med verden når den er liten og ny <3 Kroppen vår er unik og fantastisk, og jeg ble veldig beveget av å lese dette, mamma til fire tette gutter, som husker svært godt hvor sårbar, men samtidig sterk, jeg følte meg like før fødsel. Ville bare innom og gratulere og ønske lykke til i tiden som kommer, du er så heldig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *