utstyrsguide del IV: dette har jeg med i fødebagen

glammom_9

Det er SÅ mange som har lurt på om jeg kan dele hva jeg pakker med meg i fødebagen denne gangen, og det er klart jeg kan! Lars-Kristian har vært litt stresset for at jeg ikke har pakket den før nå og det forstår jeg egentlig godt – ting kan jo skje når som helst. Men jeg har fortsatt noe på vask som jeg må ha med, så helt klar er den ikke. Likevel, og dette er et tips til alle andre vordende mødre der ute også: ha en liste klar på dataen som du lagrer som «fødebag» eller «sykehusbag» hvor du skriver en detaljert liste over hva du skal ha med deg og gjerne også hvor i huset det befinner seg, i tilfelle mannen eller samboeren ikke henger helt med. På den måten KAN den pakkes i all hast av noen andre enn deg, dersom du plutselig skulle få smertefulle rier og du ikke har den helt om du ikke har den helt klar. 


Uansett! Dere har spurt om innholdet, så her kommer listen min! 

ammebher: ekstremt deilig med noe som er så delikat og pent, det får i hvert fall meg til å føle meg litt ekstra fresh. Det er noe med å ta på pent undertøy og undertøyet fra GlamMom er jo så utrolig fint! Jeg kommer ikke til å bruke stringtruser på sykehuset altså, jeg ville bare vise dere settene i sin helhet. De to første trusene her er vanlige truser og de kunne jeg fint bruke etter noen dager. De selger bh-er både med og uten spiler, og når det kommer til det undertøyet du skal  ha med deg på sykehuset og bruke de første dagene, vil jeg anbefale uten spiler. Det er mest behagelig. 

glammom_8

(annonselenker) rosa blonde-bh / rosa + sort truse / oransje og lilla blonde-bh / oransje + lilla truse / sort og rosa bh / sort og rosa truse  

GlamMom har i tillegg det bredt utvalg av undertøy uten blonder og pynt som jeg også anbefaler. Disse som du ser under her, er utrolig myke og veldig deilige å ha på seg om natten for eksempel, eller bare når du føler at du ikke trenger noe annet. Jeg sov i disse i dagene etter fødsel, anbefales! De sorte med prikker har padding om du vil ha det ekstra mykt, men det kan enkelt fjernes. 

glammom_7

(annonselenker) sort bh med prikker / blå bh / rosa bh 

pysjamas: det er alltid deilig å krype inn i pysjamasen etter en lang dag og også å sove i den på sykehuset eller bare bruke den som joggedress på fellesstuen for eksempel. Da jeg fødte Nelia var det ikke så veldig mange på barsel, så jeg husker at Lars-Kristian og jeg faktisk hadde tv-stua helt for oss selv, vi bestilte pizza og så på TV den første kvelden. Så hyggelig 🙂 

glammom_11

boksere: sykehustrusene fungerte rett og slett ikke for meg, ikke at de i det hele tatt kan beskrives som truser, det var mer en nettingsak som du trakk på utsiden av det digre bindet du må gå med en stund etterpå. Men jeg vet ikke, det er noe med å føle seg vel og for mitt vedkommende så klarte jeg bare ikke å bruke disse etter at jeg tok min første dusj. Det funket like bra med myke boksere som jeg hadde med meg selv, så det pakker jeg med meg denne gangen også. Etter ca. 1 døgn kunne jeg også fint bruke nattbind som jeg hadde med meg, så det tar jeg med denne gangen også – selv om det kanskje blir annerledes nå. Vet jo aldri. 

tøfler: utrolig deilig å stikke føttene ned i et par myke tøfler om du bare skal på do midt på natten, etter en dusj eller egentlig når som helst. Jeg brukte mine masse da vi var på barsel, til og med til frokost, så de må med! 

enkle topper / singleter: disse ammesingletene fra h&m er enkle og greie og veldig praktiske. Kjempegode å ha på seg under en hettegenser eller annet behagelig tøy på barsel. 

glammom

gode sko: jeg gikk uten sko under fødsel, men dersom du må ha på sko eller vil ha på sko, lønner det seg å ha med et par gode joggesko. Jeg tar med disse denne gangen sånn i tilfelle jeg føler at jeg trenger det. 

joggedresser: hadde med meg to joggedresser forrige gang og fikk god bruk for begge to, så jeg pakker med meg det denne gangen også. Dessuten er det kjekt å ha med skift og du vet jo ikke med sikkerhet hvor mange dager dere blir. 

reise hjem-antrekk: usikker enda på hva dette blir, men det må jo med 🙂  

skift baby: 2-3 skift til den nye verdensborgeren er fint å ha med. Selv om sykehuset kanskje stiller med det dere trenger, er det noe eget med å få brukt klærne som du kanskje kjøpte inn i ventetiden. Et hentesett er også koselig å ha med, det vil si et pent skift til babyen når dere er klare for å forlate sykehuset og ta turen hjem. 

glammom_3

smekker og gulpekluter: det kan bli en del gulp i starten og da er smekker alltid fint å ha for å beskytte klærne så godt det går. Gulpekluter er også fint å slenge over skulderen når babyen skal rape for eksempel, så slipper du å bli spylt ned selv 😉 

tørre engangskluter: forrige gang brukte vi det de hadde på sykehuset, som var papir rett og slett. Det var greit nok det altså, men det er jo helt klart mye mykere for babystumpen å bruke disse engangsklutene som vi brukte til stell av Nelia hjemme. Så det tar vi med oss denne gangen. 

glammom_4

smokker: Nelia fikk ikke smokken før det hadde gått noen uker, men dette er jo et helt nytt individ, som vi ikke kjenner behovene til i det hele tatt. Tar med smokken i tilfelle hun trenger den. 

glammom_2

kosebamse + teppe: de har tepper på sykehuset, men jeg vil likevel ha med det nye babyteppet hennes. Det hadde vi med til Nelia også, og det er jo ekstra koselig å pakke dem inn i det som bare er deres. Kosekluten må også med, Nelia fikk Kika med en gang og siden har de vært uadskillelige. Mamma og pappa tok også med seg Kika hjem etter at de hadde besøkt oss den første dagen, slik at hundene kunne lukte på den og bli kjent med lukten av henne ♥ 

toalettsaker: mine egne toalettsaker må jo med, alt jeg bruker til vanlig fra concealer til øyenskygge og alt mellom. 

egen såpe: jeg hadde god bruk for egen såpe ved forrige fødsel. Den de har på sykehuset er helt ok, men det føles liksom mye mer luksuriøst og ikke så sterilt med en gang du kan bruke noe som er ditt private. Denne gangen pakker jeg med meg en ny såpe som jeg har falt helt for! Den er fra Rituals og duften er ritual by sakura og den er bare HELT amazing! Jeg kjøpte den første gang på flyplassen etter sommerferien og har brukt opp både den og body butteret siden, så jeg har kjøpt inn nytt for sykehusbagen. Dusjsåpen er en foam, så når du presser på beholderen kommer det ut mykt og deilig skum som du gnir på kroppen. Mmm! Og den lukten! Bodybutteret gjør huden myk og velduftende uten at det er for mye, så jeg tar med det også. Samt en skrubb. Tror ikke jeg kommer til å gidde og bruke den, men jeg vet jo aldri – et lite spa-rituale kan jo friste en dag etter 😉 

glammom_6

rettetang: dersom jeg dusjer håret, så retter jeg det ut etterpå. Nelia sov mye og jeg hadde overraskende mye tid til å stelle meg, så jeg tar den derfor med meg denne gangen også, til tross for at jeg kanskje ikke får bruk for den. 

føner: noen tipset meg om hårføner slik at jeg kunne føne stingene dersom de var vonde etter fødsel. Det skal visst lindre. Jeg slapp unna sting, så jeg fikk ikke bruk for den, men jeg vet jo ikke om jeg må sy denne gangen eller ikke, så jeg tar den med. 

kjeks: proviant! Café cookies og andre godsaker blir med som snacks og energipåfyll underveis 😉 

glammom_5

vannflaske: egen vannflaske kan være kjekt, kanskje du har en favorittsaft eller noe du kan fylle på? Jeg trengte ikke flaske selv forrige gang og fikk saft og alt jeg ville ha i kopp fra sykehuset, men jeg tar den likevel med. 

mykt toalettpapir: det var virkelig deilig å ha mykt toalettpapir å bruke etter fødsel, så det tar jeg med meg denne gangen også. 

ammeinnlegg: selvsagt. Gruer meg allerede til natt til dag to! Fy søren, som det sprengte på. Hadde jo ødem i begge brystene i ukesvis, det var helt grusomt. Men for all del, det er topp at ting fungerer som det skal, og derfor er ammeinnlegg fint å ha både på dagtid og på natten. Disse fra GlamMom er helt supre! Så myke og lette å vaske. De rosa kommer flere i pakken, og det kan være ekstra kjekt når du ikke er hjemme og har tilgang til vaskemaskin. (annonselenke) Finnes HER

ammesalve: jeg smurte meg hele tiden selv om jeg ikke var sår og jeg ble aldri sår heller. Kanskje det forebygget? Denne fra Dr. Lipp er i hvert fall HELT super! Kan brukes som leppepomade også. (annonselenke) Du finner den HER

glammom_10


Vel, det var alt! Ganske lik som forrige gang og jeg har også tatt med meg noen nye erfaringer 🙂 

174 kommentarer

 1. Jeg håper av hele mitt hjerte at det ikke blir like mye skrik om bagen nå som sist Alle må få ta med det de føler for.
  Mine jenter nektet å ta smokk,de hadde ett enormt sugebehov men spyttet smokken ut med en gang. Det samme gjaldt tåteflaske
  Lykke til med fødselen og kos dere masse
  Kkem

 2. Emeline

  Hvor er teppet og kosekluten med skyene fra?

 3. Cathrine

  Hvorfor har du med deg nattbind? 🙂 Har du med deg vanlig bind også? <3

  1. Caroline

   De er mye tykkere enn vanlig bind 🙂

   1. Cathrine

    Det var ikke det jeg mente 🙂 Jeg lurte på hvorfor man må ha med seg bind når man skal føde uten at man har mensen? 🙂 Hvis du skjønner 🙂

   2. Caroline

    Man får automatisk ganske kraftig «mensen» etter en fødsel 😉

   3. Cathrine

    Ok 🙂 Takk for svar 😉

   4. Er du seriøs? Du burde Google renselses prosessen…

   5. Helene

    Er det nødvendig å være så krass? Det ercikke alle carolines lesere som er så gamle, kanskje hun rett og slett ikke visste.

   6. Cathrine

    Unnskyld meg, men er ikke voksen akkurat er bare 11! 🙁 Skjønner ikke hvorfor det er noe å si «seriøs» til?!!!!! :/

   7. Er DU seriøs?? Du vet ingenting om denne personen som spurte.

   8. Kjære, Kine. Det er viktig å huske at det ikke bare er voksne som leser denne bloggen.

    Jeg synes du tar høyde for det Caroline og har ofte fine svar.

   9. I all verden… Selv fikk jeg mitt første barn da jeg var 31. Renselse etc var noe jeg overhodet ikke hadde satt meg inn i. Dum som jeg var overrasket det meg også at jeg kom til å blø SÅ mye på tross av at jeg tok keisersnitt.

    You live you learn. Ingen vits å være så krass mot uvitende mennesker som kommer med et oppriktig og undrende spørsmål.

   10. Gudrun

    Etter en fødsel blør man ganske mye de første dagene – mer enn ved en menstruasjon. Mengden varierer mye fra kvinne til kvinne, men alle blør. Etter endel dager blør man mindre men vil ha en blodig/farget utflod i mange uker, noen så lenge som seks uker. Som sagt, noen blør ganske mye og da er nattbind praktisk – det er laget for å ta i mot større mengder blod enn vanlig bind. Tamponger skal man ikke bruke etter en fødsel – de fleste føler nok ikke for det heller.

 4. Hvor kjøpte du Reebook skoene dine? 🙂

 5. Øyenskygge! Haha! Seriøst?

  1. Caroline

   Ja, jeg har seriøst med meg sminkepungen min ja 🙂

   1. Kjørte på med sminkemappe og rettetang jeg og. jeg følte meg som wonderwoman etter fødselen, og ville gjerne se sånn ut og. Ganske deilig å føle seg fin selv om en nettopp har født 🙂

  2. Det hadde jeg også med, full toalett- og sminkemappe. Det er nydelig å ta en god dusj og ordne seg dagen etter om man har mulighet til det. Skjønner ikke hvorfor det er noe å si «seriøst» til… Om barnet sover og har det bra så hvorfor ikke pleie seg selv litt?

  3. Lillian

   Jeg sminket meg hver dag på føden med begge babyene mine! Babyene sov mye og det gjorde at mor følte seg bra. Skjønner at du da sikkert ikke hadde med deg dette da du fødte og det e jo også greit. Ja jeg går utifra at du har født og ikke bare slenger ut en sånn bemerkning uten grunnlag….

 6. Så spennende tid du har i vente Caroline <3 De tøflene så jo bare DIGG ut 😉 Og joggedressen også (det blå) Kan jeg spørre hvor det er fra?

 7. Adelén

  Hei, Caroline

  Hva skal prinsessa hete?
  Hva er navneforslagene?
  Evt. når deler du det?

 8. Hva er forskjellen på amme-bh og vanlig bh? 🙂

  1. Man kan «hekte» cupen av fra stroppen midt foran om du skjønner, sånn at man kan få puppen frem uten å ta av hele BH’en. Stroppene er altså ikke sydd fast i selve cupen foran, men festen med en hekte. Bortimot uunnværlig når man har baby og ammer!

   Se her:
   https://www.google.no/search?q=amme-bh&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjup7q8u8rOAhUoYJoKHVLRD_MQsAQITg&biw=1920&bih=1091

 9. Hvor er drikkeflasken fra? <3 SÅ nydelige små babyklær :O Ååå smelt <3 Forresten kan du linke den rosa kosedressen til babyen? 🙂

 10. Hvor kjøpte du gulpeklutene og den rosa blomstrete pysjamasen din? <3 Lykke til med fødsel Caroline!!

 11. Kristin

  Kan jeg spørre hvor tøflene og den blå og stripete kosedressen din er fra? Hadde vært fint med en link 😉 Så søte babyklær <3

 12. Anne Lise

  Høres fint ut:) Så heldig du var som hadde krefter til å sminke deg og slik, jeg husker nesten ikke noe av de første dagene, og da jeg hadde ulvehunger etter nesten et døgn uten mat, oppdaget jeg at håret mitt stor RETT opp, ETTER jeg hadde hentet mat Jeg synes det høres fantastisk ut å kunne orke å pleie seg selv litt, skjønner godt hvis du er glad for den muligheten

  1. Anne Lise

   Her ble det mye rart, alle smiletegnene ble borte:) Er absolutt ikke noen bitter kjærring altså, det var ment som et artig innlegg;)

   1. Caroline

    Det forstod jeg! 🙂 Det er jo ikke sikkert at jeg orker jeg heller, denne gangen. Det vet jeg jo ikke. Men med Nelia var jeg i så fin form etterpå og det kjentes som jeg kunne klare alt i verden! Merkelig det der 🙂 Men ulvehunger kjenner jeg til – båd epå sykehuset og i ukene etter 😉

   2. Gudrun

    Tror aldri jeg har vært mer sulten enn i ukene etter fødsel – alle fire gangene. Men du verden som man kan spise og kose seg og allikevel går vekten nedover igjen. Melken krever sitt så bare å nyte

 13. Så fine boxershorts 🙂 Hehe, hvor har du kjøpt dem? Må bare få si hvor flink du er til å planlegge fødebag/sykehusbag 🙂 Du er en flink mamma som snart blir 2-barnsmor <3 Flotte mammaen!! Nelia og bitte lille er heldige som har deg som mamma <3 Det virker som at du har et skikkelig godt mammahjerte og et godt hjerte generelt 😉 Flinke og fine deg 🙂 Håper du har og har hatt en god dag 🙂

 14. Hvor er pleddet til baby fra?

 15. Du er helt rååå som virkelig står så på og med overnattinger i Oslo så nærme fødselen!! Håper virkelig du får gjort unna dine gjøremål før fødselen setter inn. Helt enig med deg ang netting» trusene» på sykehuset, helt grusomme å bruke! Jeg hadde også med meg egne truser og bind. Men jeg hadde med g- streng truser og lite viste jeg da hvor ubrukelig de var de første par dagene, så mannen måtte ut å kjøpe vanlige truser 😉 Lekre de tre undertøy settene på første bilde 🙂 Og elsk på Caroline veskene dine, de er så fine og sofistikerte 🙂 Håper du får fine dager i Oslo 🙂 Og gleder meg til du kan vise frem Bianco kolleksjonen din 🙂

 16. Ååh, herremann, om Caroline vil ha med øyenskygge, glattetang osv, så er vel det hennes valg. Det er hennes fødsel, og hennes sykehusopphold, ingen andres! Stå på Caroline, du stråler, og straks er den lille jenta di her 🙂 Klem fra Trondheim

  1. Caroline

   Tusen takk, Ida 🙂 Klem tilbake 🙂

 17. Jeg manglet så masse når jeg fødte min datter på Skien i juli 2014! Jeg hørte hele tiden at jeg ikke kom til å orke ditt og ikke datt. Pakket bare joggedresser og crocs… Så det jeg savnet mest var finere klær, og «jålesaker». Jeg var i bedre form etter fødsel enn på lenge!!! Jeg brukte kun nattbind det første døgnet og vanlig bind etter det, så jeg hadde ikke behov for så store truser. Det er utrolig individuelt hva en har behov for, men jeg vet hvertfall at jeg vil ha med meg litt fine ting til meg selv neste gang. Lykke til med fødsel<3

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Og ja, det er helt riktig at dette er veldig individuelt og at vi har forskjellige behov, så det å pakke bagen etter det du selv tror du har bruk for, det er viktig 🙂 Jeg synes det var kjempedeilig med toalettsakene mine, en ok fin pysj, deilig undertøy og egen såpe – så kan jo de som ikke synes dette er noe å tenke på, ta med seg helt andre ting 🙂

   Klem til deg!

  2. Jeg fant ut at når jeg skulle ha nr 2 så gjorde jeg det som føltes riktig for meg. Jeg hørte på alle andre når nr 1 ble født og gråt fordi jeg ikke klarte å gjennomføre alt som folk sa jeg burde og måtte gjøre.

   1. Word…

 18. Ingrid Grace

  Veldig flott fødebag også denne gangen, jeg husker de forrige, det var vel da jeg for alvor begynte å lese bloggen din. Veskene fra ditt eget design er kjempefine, de er klassiske og tidløse i stilen og vil være flotte å bruke for alle som kjøper dem gjennom år fremover.

  Jeg har også oppdaget de produktene fra Rituals, har hatt inne en del bestillinger på dem gjennom våren og sommeren ja. De dufter aldeles nydelig og er så myke og smidige på huden.

  Håper du får en fin fødselsopplevelse også denne gangen. Det nærmer seg nå, krysser fingrene for deg (dere) og gleder meg med dere over vidunderet som snart skal komme.

  Ha en fin kveld. Klem. 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Ingrid Grace! Jeg gleder meg til hun er her <3 Vi gleder oss til hun er her 🙂

   Stor klem 🙂

 19. Lykke til med fødselen og tiden etterpå. Pass på at ikke dusjsåpe og krem overdøver den naturlige «mamma» lukten fra huden din som lille vil kjenne når dere ligger inntil hverandre. Den er gull verdt..

  1. Caroline

   Det er sant! 🙂 Tusen takk, Helene 🙂

  2. He he, tenkte det samme 🙂 Jeg var livredd for å bruke produkter med parfyme, ville bare at lille skulle kjenne lukten av meg. Brukte ikke parfymerte produkter på nesten ett år, jeg bar ham jo så tett til meg :-O Brukte heller aldri parfymerte produkter på lille, ville ha ham au naturel 😉

 20. Annette

  Du kunne like gjerne født hjemme du da ingen ting på sykehuset er noe for deg og din comfort.

  1. Caroline

   Dette henger jo ikke på greip, Annette? På sykehuset får man hjelp til å føde, jordmødre og leger er der til din disposisjon. At jeg har med meg egen såpe og toalettpapir for egen comfort har da vitterlig ingenting å gjøre med hjemmefødsel kontra sykehusfødsel. Jeg er så fornøyd med sykehuset i Telemark og ble tatt godt vare på – til tross for at jeg foretrakk eget dopapir.

   1. Nå har ikke jeg født noe barn, men jeg forstår godt at du vil ha med eget toalettpapir og dusjsåpe! Og naturligvis alt det andre du har skrevet for god comfort, velvære og for å føle seg fin!
    Alle har vel prøvd å være på et offentlig toalett og vært sår etterpå? Vil tro man føler seg ganske herja yter en fødsel.

  2. Hun jeg delte rom med på barsel da jeg fikk min første datter hadde med egen pute OG madrass! 😉 da snakker vi comfort….!

  3. Annette. Virkelig en trivelig kommentar. Skjønner absolutt ikke poenget med den type kommentarer. Samme med de som reagerer på at folk vil stelle seg når en er på sykehus. Det er faktisk ikke alle som vil forfalle hverken i svangerskapet eller etter de har født. En trenger ikke «dasse»rundt i utslitte tøfler eller crocs og en sliten morgen kåpe og sykehuset sine egne truser og natt skjorter. Hadde det akkurat som Caroline. både i svangerskapet med mine og på sykehuset. En føler seg da mye mer opplagt og fin etter å ha dusjet og stelt seg og med egne klær. Og det med egen hårføner, mykt toalett papir og bind er lure tips for mange å ta med seg 🙂

   1. Dette er jo litt av en diskusjon – «forfalle» vs å stashe seg opp på sykehuset? Alle fødsler er forskjellige som så mange her påpeker og også behovene til mor etter fødselen. Selv kunne jeg ikke gå ut av senga første dagen pga utmattelse og plager i underliv/halebein, måtte sitte i dusjen da jeg endelig klarte og dusje (på dag 2!) og følte det som om jeg hadde blitt overkjørt av en traktor. Sykehusskjorta var superpraktisk da puppene bare kunne være ute24-7. Jeg følte ikke at jeg forfalt av den grunn.

   2. …og ikke noe vondt mot dem som velger å sminke seg etc:) Mener bare at det ikke trenger å være «dass» vs fotballfrue her så svart hvitt.

 21. Martine

  Tipper at favoritt kjeksene dine er de fra Cafe bakeriet 😉 hehehe <3 Hva er de kremene til og den sprayen? Hadde vært fint om du linket dem 🙂

 22. Kan jeg spørre hvilket bind du bruker til vanlig? (under mensen) 🙂 Og har alltid lurt på hva nattbind er i forhold til vanlig bind? :O

  1. For et rart spørsmål..Nattbind sier jo seg selv, bind du bruker når du sover. De er lengre og tykkere, for ekstra beskyttelse.

   1. Finnes vel ikke dumme spørsmål – bare dumme svar.

 23. Toalettpapir, faktisk :))

  1. Caroline

   Ja, det var mykt og godt ift. sykehuspapiret. Ble tipset av en leser og angret ikke på det 🙂 Er ganske sår etter en fødsel, så hva som helst for å gjøre det bedre, eller hva? :p

   1. Det er klart at man skal ja med seg det man føler for, men jeg har bare ikke tenkt over at det er noe man tar med seg. Kommentaren var forøvrig ikke vondt ment.

   2. Vibeke

    O jess, helt enig, det mykeste toalettpapiret på markedet!! Au asså. Tenker det er en del som ikke har født ennå, som kommer med kommentarer, hehe..de skulle bare visst..

   3. Kristina

    Enig. Jeg brukte flaske med lunken vann for å lindre smerten når jeg tissa etter fødselen
    . Å i maange uker etterpå. Nå sydde jeg ganske mye da. Men ALT for å gjøre ting best mulig. Alle har individuelle behov. Å jeg angra ikke på verken sminkepung, krem eller barberhøvel

  2. Det er ganske vanlig å ta med seg mykt toalettpapir, da det ofte kan være ganske hardt papir man får på sykehuset. Er selv sykepleier, og tipser folk om dette:)

  3. Marianne

   Toalettpapir er helt nødvendig syns jeg 😉 Her ble det både tangfødsel og endel sting, og toalettpapiret på sykehuset er fryktelig stivt så det var ubrukelig. Vi ble på sykehuset i 9 dager etterpå, og måtte kjøpe mer lambi da jeg ikke klarte å bruke papiret på sykehuset.

   1. Skjønna ikkje d toalettpapir hysteriet. Jeg fødte nylig på ahus og de har helt ok toalettpapir. Noe mykere måtte nesten vært en klut.

  4. Christine

   Jeg glemte mykt dopapir da jeg fødte,og det var det første jeg skaffet meg da jeg var på perm fra sykehuset. Det er så utrolig gull verdt,særlig når man har noen sting etter fødselen. På sykehuset så var de også forståelsesfulle for at jeg ønsket det,og beklaget at de ikke hadde bedre alternativer selv.

 24. Hei! Kult å se en fødebag ala 2016. Visste ikke at man trengte alt det 😉 For meg som fødte for noen år siden var det ikke så mye ting jeg tok med. Tror jeg rasket med meg noe da riene begynte, og det var vel hårbørste, tannbørste, morgenkåpe, tøfler og litt undertøy. He-he! Mannen kom med klær til lille, og godteri kjøpte vi underveis. Når vi skulle hjem håpet jeg bare jeg ikke syntes for noen, og det var rett i bil og rett inn hjemme. Var gusten og bleik og feit etter fødslene, så der hjalp det ikke mye med styling, og det hadde ikke hatt noe effekt på selvfølelsen heller! Vi er alle forskjellige da, og det er bra! Men, jeg beundrer deg som har alt på stell! Masse lykke til! 🙂

  1. Caroline

   Fødebagen ala 2013 var helt lik 🙂 Vi har helt sikkert forskjellig behov og jeg hadde god bruk for så å si alt den gangen for 3 år siden, så pakker den ganske likt denne gangen 🙂 Tenker ikke å style meg, men å stelle meg som jeg pleier dersom jeg orker det 🙂

   Tusen takk 🙂

 25. Endelig! 😀 Supert innlegg! Takk for mange gode tips som jeg blir å ta med meg når det er min tur i november 🙂

  1. Caroline

   Masse lykke til, Cath! 🙂

 26. Så koselig å lese:) Husker den magiske tiden på sykehuset, vidunderlig, nydelig. Ønsker deg lykke til med fødsel og barseltid, nyt hvert sekund !

  Benytter også anledningen til å takke deg så utrolig mye for bloggen din! Det jeg liker aller best er den positive holdningen du har til alt! Er så herlig. Jeg kan med hånden på hjertet si at du har fått meg til å tenke mer positivt om mye etter at jeg startet å lese bloggen din for ca 3 år siden. Du er en humørspreder ! Takk !!

  Lykke til og klem fra en skikkelig fan;)

 27. Husker du skrev i et innlegg for litt siden at du ønsket deg veldig en BMB koffert? 🙂 Men at du ikke fant den eller at de var helt utsolgt rett og slett 😉 Her er link <3 https://www.miinto.no/p-551811-by-malene-birger-koffert-raneiro Håper det var en sånn en du mente da :O

 28. Line O.H.

  Altså mye mer enn jeg ville tatt med, men jeg er SÅ for å ta med alt en selv måtte ønske for best mulig komfort!! Er jo relativt godt fortjent å stelle pent med seg selv etter en fødsel. Husker første dusjen og litt sminke før familien kom.. Haleluja stemning på badet!!! Lykke til

 29. Vel, det ser ut til at den er utsolgt :/ Så ikke det, men den kommer sikkert inn igjen 🙂

 30. Åh, så deilig fødebag! Jeg var så heldig at mamma hadde kjøpt inn masse nytt av toalettsaker og luksus, pakket inn i en deilig stor toalettmappe fra lulu<3 Det var så morsomt hver gang jeg kikket oppi der og fant nye spennende ting hun trodde jeg ville like! Det var en så hyggelig overraskelse syns jeg:) Vi ble værende fjorten dager på intensiven da sønnen vår bare veide 2,2 kg. Så det å ta med litt ekstra skift og ting som du har gjort er alltid lurt.

  Lykke, lykke til!<3 Tenk at skatt nummer to snart kommer!
  Stor kos fra Rygge<3

 31. Var så glad jeg hadde med meg flaske med tut på! Vanskelig å drikke under fødsel om man skjelver mye. Dessuten var det innmari kjekt etter fødsel når det endte med keisersnitt og man ikke klarer å bevege seg første dagen. Masse lykke til på innspurten! 🙂

 32. Kjersti

  Ååh, lykke til med fødselen! Gleder meg sånn til å følge dere alle fire i tiden etterpå 🙂 Veskene dine er forresten også helt nydelige!

 33. Hvor er toalettmappa fra? Den var rett og slett stilig!

 34. Tusen takk for flott inspirasjon:) forrige fødsel skjedde i hui å hast å fødebagen skal helt klart pakkes MYE tidligere denne gang. Har du en veske som er litt større en den største du har avbildet der? Sist så var jeg i fin form etter fødsel å manglet veldig mye. Denne gangen skal sminke å gode klær bli med.
  Lykke til med fødsel! 🙂

 35. Katrine

  Hei Caroline 🙂
  Du stråler så veldig som gravid og det er så kjekt å følge deg 🙂 jeg ser at det alltid er noen som kommenterer størrelsen på magen din på instagram, og du har vel gjennom begge svangerskapene fått høre at du er (for?) tynn. Selv om du selv helt sikkert ikke er i tvil om at du er mer enn sunn og sterk nok, så kan ihvertfall de som kommenterer sånn få høre at dersom kroppen din ikke hadde vært i stand til å bære fram et sunt og friskt barn, så hadde du heller ikke hatt menstruasjon og mulighet til å bli gravid i det hele tatt. Kroppen vår er veldig følsom for akkurat dette, og menstruasjonen kommer ikke som normalt hvis kroppen ikke har det den trenger for å bære fram et barn, som feks nok kroppsvekt. Det har jeg erfart selv, og den kommer ikke tilbake før kroppen over lengre tid har fått forsikret seg om at forholdene ligger til rette for at et svangerskap trygt kan gjennomføres. Ønsker deg så masse lykke til med alt som kommer fremover❤ blir så kjekt å følge dere alle!
  Klem :-*

 36. Jeg pakket også med sminke, egne truser, hårføner, joggedress etc etter inspirasjon fra din fødselsbag. (Om man sminker seg til vanlig for å føle seg vel, er det ingenting som sier at det plutselig er FEIL fordi du har blitt mamma) Fødselen ble dessverre et mareritt, og etter ble jeg liggende i gigantbindet og nettingtruser; i mitt eget blod og konstant gråtende i 2 dager. Først 6 uker senere kunne jeg gå som vanlig og å lage mat og dusje var ikke lengre er dagsprosjekt! Blir glad for å høre om alle fødsler som går som «smurt», dog skulle jeg ønske jeg var mer forberedt på at jeg kanskje ikke skulle reise meg som superwoman, full av energi og med en ny glød, etter den enorme kraftanstrengelsen en fødsel er. Selve fødselen er ikke glamorøs og vakker, resultatet er vakkert. Å være maltraksert i underlivet er ikke en ønskelig situasjon, men det lille knøttet som snart vokser til den herligste lille krabat gjør det verdt det. Lykke til til alle vordende mødre! Dere er superstjerner uansett om dere kjenner dere som wonderwoman eller som en skureklut etter fødselen!

 37. Mange fine saker her! Hadde nok tatt med meg ganske mye av det samme, minus å style håret, det har jeg aldri tålmodighet til. 😛 MEN, det er fint å føle seg fin etter fødsel! 🙂 Lykke til Caroline, håper du får en like fin fødsel som sist 🙂

  Klem fra Line

 38. Velkommen skal du/ dere være <3 🙂 🙂

 39. Tusen takk for mange gide tips jeg skal ta med meg når det blir min tur i oktober! masse lykke til når tiden din er inne

 40. Jeg fødte nummer 2 for snart 7 måneder siden. En relativ rask fødsel hvor hun kom til verden 45 minutter etter vi ankom sykehuset 😛 Hun kom sent på kvelden og formiddagen etter var vi på vei hjem. Formen var fin og jeg klarte ikke være lenger borte fra storebror 😉 Hadde pakket med meg mye rart i baggen, men fikk nesten ikke brukt noe 😉 Men kjekt å ha muligheten 🙂

 41. Hvilken modell er den største vesken? 🙂

 42. Tone Brynjulfsen Tuvnes

  Skjønne deg! For noen år tilbake i tid jobbet jeg som barnepleier på Sykehuset Telemark. Og jeg tenker at så herlig at du tenker på deg selv og din skjønnhet sammen med barnet ditt etter en fødsel. Vidundelig! Ta godt vare på deg selv, og lykke til:)

 43. Nyttig innlegg! 🙂 Jeg er ikke gravid selv, men samboeren og jeg planlegger barn om et år eller to – i den grad det er mulig å planlegge sånt! 😉 Det var mange ting her jeg ikke hadde tenkt på, så jeg får bla meg tilbake hit når den tid kommer!

  Har for øvrig super-angst for å føde (er redd for revner og sting). Gruer meg allerede nå, og det sier litt:P (Jeg begynner nesten å gråte bare jeg er hos gynekolog, der har du meg). Du er tøff, og jeg håper du får en like fin opplevelse som forrige gang! 🙂

 44. shoes brand? kimono brand?

 45. Jeg var ambisiøs sist og tok med meg en del «normale» klær som jeg tenkte jeg skulle bruke, nettopp for å forhåpentligvis føle meg litt bedre. Fødselen endte med hastesnitt, så ingen av klærne jeg hadde med nedentil var aktuelle å bruke (strammet jo rett på operasjonssåret).. slet til og med med noen av joggebuksene. Så det tror jeg jeg skal tenke litt mer på neste gang.. alt blir virkelig ikke som man ser for seg på forhånd 🙂 Klarte heldigvis å sminke meg litt etter et par dager da, det hjalp litt 🙂

 46. Benedicte

  Heia deg Caroline! Pakk det du vil til fødsel, vi er alle individuelle og har forskjellige behov:)
  Da min fødsel startet hadde jeg er behov for å stelle meg, sminke meg og føle meg fresh før jeg dro på sykehuset. Det var en herlig følelse og jeg var glad for at jeg hadde med meg både rettetang, sminke og pent undertøy til etter fødselen:) masse lykke til når den tid kommer. pynt deg, stell deg og føl deg herlig så langt det går og hvis du har muligheten til det! Du er fantastisk Caroline:)

 47. Hei:-) Venter en liten prinsesse i november. Jeg lurte på hvor du har kjøpt babypledde med skyer og kosekluten?

  1. Caroline

   Jeg bestilte via nordstrom.com 🙂 Barefoot Dreams er merket, så mykt og utrolig fint <3

 48. Oppgitt

  Jeg blir helt satt ut over utrolige teite kommentarer om hva du pakker i fødebagen. Hva skjer med å reagere på at noen vil stelle seg og føle seg bra etter en fødsel. Tenker at det er langt verre å la seg selv forfalle fullstendig bare fordi man har fått barn. Blir sprø av folk!

  1. Syns kommentaren din var ganske ufølsom, jeg. Det er ikke nødvendigvis sånn at man «lar seg selv forfalle» med vilje, og uansett syns jeg det må være like OK som å ha et ønske om å sminke seg og se fin ut etter fødselen. Jeg hadde bekkenløsning og høyt blodtrykk på slutten av graviditeten, lite krefter til annet enn sofahvile. Fødselen var lang og tøff, bekkenløsningen varte ved, og jeg kunne knapt stå lenge nok til å få dusjet på flere dager. Brukte tiden på sykehuset til mest mulig hvile, og de få kreftene jeg hadde på å få i gang amming og å ta meg av barnet. Jeg hadde likevel med meg både sminke og annet pynte-stæsj til fødsel nr 2, i håp om at det skulle bli lettere denne gang, og da fikk jeg god bruk for det – orket både dusjing og besøk få timer etter fødsel.

 49. Jeg er sikkert som mange andre veldig spent på navnet til den lille 🙂 Blir dere å røpe det før fødsel, eller når hun er født? Er så spennende med navn og døtrene våre heter neeeesten det samme 🙂 Nelia og Cornelia 🙂 hihi 🙂 har du fremdeles mamma-kolleksjonen din med selskapskjoler som du laget sist når du gikk med Nelia forresten? lykke, lykke til videre!! God klem fra meg

 50. Hadde fødebagen din som inspirasjon da jeg fikk min gutt i desember, syntes listen din hjalp såå, var jo helt blank før jeg kom på å bla opp det innlegget 🙂 Kommer heelt sikkert til å bruke den hvis det noen gang blir snakk om nr.2 også 🙂
  Masse lykke til med innspurten ! 🙂

 51. Jeanette

  skjønner ikke at noen lurer på hvorfor du har med deg bind! de fleste må vel skjønn at man blør en del etter fødsel!!

  1. De vanlige binda fra libresse/always hjelper ikke det støv første dagene. Må apotekbind til

   1. Libresse funka helt fint for meg, så det er nok store variasjoner på hvor mye folk blør etter fødsel

  2. Ja, men nå er det jo ikke bare voksne som leser bloggen da!? Og kanskje ikke alle som har vært gjennom en fødsel vet det?!!! :/

  3. Tja, det kan jo hende at denne bloggen har endel unge lesere som er veldig langt unna å tenke på alt det som barn og fødsler fører med seg.

   1. SÅ enig! Det er ikke bare mødre som har vært/skal gjennom en fødsel og voksne folk som leser bloggen. Datteren min på 13 år leser Caroline sin blogg f.eks.

  4. Det var en ELLEVE-åring som spurte.

   1. Karoline

    Ja, jeg er bare 15 år og leser bloggen daglig. Det er jo ikke en blogg for bare voksne. Jeg visste ingenting om at man blør en del etter en fødsel! :/

 52. Cecilie

  Ikke dumt å ha fødebagen klar allerede:) Jeg selv ble tatt litt på senga da min lille kom før forventet, da ble det mye rart og ikke gjennomtenkt som kom i den bagen 😛
  Et lite tips til deg som er endel i Skien sentrum, så har de en kjempefin barneavdeling (i tillegg til mye fint til hjemmet) på butikken Nord som ligger ut mot torget og Arkaden! Verdt å ta en titt 🙂

 53. Fy søren så mye innsats og jobb du må legge ned i innleggene dine! Så delikat og informativt 🙂 Lykke til med innspurten!!

 54. Liv Leirevaag Mongstad

  Så kjekt å lese! Masse lykke til med fødsel 🙂
  Jeg fikk en datter for 3 år siden og fikk da tips om å ta med slipperser til dusjen. Dette for å unngå å dra sykehusbakterier opp i sengen og for å unngå infeksjoner (jeg bodde på dobbeltrom da). Tøflene kastet jeg etter sykehusoppholdet for å slippe å ta med bakterier hjem. Men så er jeg litt overhysterisk på sånn da 🙂 Gleder meg sånn over bloggen din 🙂

 55. Perfekt fødebag! Fødte i april selv, leste innlegget ditt fra da du fikk Nelia og pakket med det samme som deg. Det kom godt med. Jeg fikk absolutt god bruk for sminke og strittetang. Også egne truser og bind. Nektet å gå med de nettingttusene, så kjøpte Kari traa boksere som du hadde med deg da du fødte Nelia. Så takk for gode innlegg og inspirasjon. Du er flink!

 56. Heidrun Stenvang

  Jeg leste bloggen din masse når jeg skulle ha min datter, og min fødebag ble derfor ikke ulik din! Du gav meg masse inspirasjon, og fikk meg som egentlig var livredd til å glede meg! Leser fortsatt bloggen din, og koser meg med det lille pusterommet den gir meg! Masse lykke til, du er fantastisk!

 57. Guttemamma

  Så flott innlegg om fødebagen 🙂 Er ikke gravid, men håper på en spire ettejvrrt! Da jeg fikk sønnen min i 2014 brukte jeg det forrige innlegget ditt om fødebag da jeg skulle pakke! Veldig glad for det 😉 Barnet sov masse og jeg kunne stelle meg med god samvittighet mens sønnen vår sov på pappaens bryst 🙂 Er jo virkelig i en sånn situasjon etter fødsel at man trenger å føle seg fresh! Tenker at selv om min fødsel var masse styr og komplikasjoner, så er det jo akkurat når man ikke føler seg i form (hadde svangerskapsforgiftning) at det er deilig å gjøre det lille ekstra for å føle seg vel 🙂

  Lykke til med fødsel og barseltiden! Håper det blir akkurat sånn du ønsker deg det!

 58. Får du virkelig plass til alt i dine egne vesker? Jeg pakket til meg og mini i en 90l north face hehe… Og det trengtes 😀 ENIG i at det er himmelsk å stelle seg med litt make up og hårstyling etter fødsel! Har så mye å si for selvfølelsen! 🙂

 59. Elisabeth L

  Så glad du deler med oss denne gangen også 🙂 Må bare si jeg lo litt og syns det er skikkelig søtt da jeg scrollet ned til snacks bildet, men er sikkert uendelig godt å unne seg med det når man har vondt <3

  1. Tipper snacksen er pakket med for at hun skal få i seg nok energi under fødselen! 🙂

   Masse lykke til med innspurten, Caroline! Snart er hun her! <3

 60. Jeg synes at dette innlegget var fantastisk nyttig ! Produktene/klærne på sykehusene er noe dritt. Felles & masseproduksjon. Jeg skal ha med det jeg får plass til av eget Skjønner godt du velger eget dopapir!

 61. Karoline

  Haha, det toalettpapiret… Minner meg selv på titt og ofte at neste gang tar jeg med to ruller istedet for en! Mannen oppdaget også det myke jeg hadde med hjemmefra, så det ble tomt før vi kom oss hjem

  Lykke til med fødselen, Caroline

  1. Haha, minner meg om da jeg hadde det med meg på sykehuset med nr.3 for 1.! år siden allerede, herremin :O Og jeg fant ut at det var for lite med 1. toalettpapir! Og jeg sendte mannen min hjem med en gang det var tomt! Vi var der faktisk en hel uke 😉 Så det ble noen turer hjemover på han 😉 Heldigvis var det bare 20 minutter ca. hver vei 🙂 Foretrekker heller det myke, deilige, toalettpapiret hjemmefra framfor det «harde» sykehuspapiret! Virkelig altså. God helg , Caroline

 62. ENDELIG! 😀 Haha, gjett hva jeg har gjort i kveld da!
  Nå gjenstår bare et par ting og jeg har i tillegg sagt til mannen min at dersom jeg plutselig skulle gå i fødsel uten å ha pakket ferdig; gå inn på carolinebergeriksen.no og les dette innlegget 😛 Klar instruks!

  Nå ble alt plutselig veldig virkelig.. <3 Lykke til med fødselen!

 63. Kristin

  Så gjennomført og fint innlegg! Tydelig at du gjør deg flid med alle innlegg du produserer.
  Ønsker deg masse lykke til med fødselen, håper alt går like fint som sist 🙂
  Det var faktisk dagen du publiserte innlegget ditt om Nelia sin fødsel at jeg begynte å følge dere på bloggen, fine familien! Klem.

 64. For et fint innlegg. Jeg var veldig glad for at jeg hadde tatt med litt koseklær jeg følte meg vel i. Jeg måtte være en uke ekstra på sykehuset pga noen (forbigående) komplikasjoner hos mini, så måtte gå en del mellom barsel og nyfødt intensiven. Jeg var spesielt glad for at jeg hadde litt fint undertøy. Selv om jeg måtte sy noen sting, kunne jeg bruke vanlig truse etter dag to. Følte meg som et nytt menneske da jeg kunne bytte ut nettingtrusen 😉 Lykke til fremover. Så nettopp løpesnappen din. Du er jo bare fantastisk flink! Ble så inspirert at jeg kastet meg rundt og lagde en porsjon med hjemmelaget babymat til minsten:)

 65. Fornuftig pakking! Og deilig å se at flere pakker ca tilsvarende som jeg også gjorde de to gangene jeg har vært ivei 🙂 Forstår rett og slett ikke de som mener og «kauker» ut om at feks sminke er totalt unødvendig å ha med seg..Man har masse tid til å ordne seg når man er på sykehuset og det føltes deilig å føle seg litt fresh! Masse lykke til med siste innspurt 🙂

 66. Selv om jeg følte fødselen var mye bedre første gang så var timene etter mye bedre andre gang. Hvorfor vet jeg ikke. Men jeg hadde pakket med nokså likt som det du har. Og begge gangene, spesielt siste var jeg glad jeg hadde litt sminke, rettetang, freshe klær. Men det jeg lærte var viktig var å bruke en elastisk bh når melka kom. Når en er så spreng så var ikke de lekre bh-ene fra glam mom noe deilige. Haha.
  Masse lykke til Caroline. Du er så god, og er så moro å få følge deg i nok et svangerskap. Gleder meg til alt du vil vise. Og forresten «ammekroken» i stuen ble jo kjempe fin!! 😉
  Klem. 🙂

 67. Jeg hadde selv en veldig hard fødsel og klarte nesten ikke gå etter på, men selv jeg klarte å sminke meg å rette håret. Sønnen vår sov mye da han hadde gulsott og måtte ligge i lys i to døgn, så da fikk jeg masse tid til og ta vare på meg selv.
  Hadde også med meg eget toalettpapir, etter tips fra venninner. Det eneste jeg angrer på var at jeg ikke hadde med meg gode truser, da de nettingtruse en får på sykehuset ikke var superfreshe.
  Så som du sier, vi er alle forskjellige og godt er det:)

 68. Et tips er å pakke shorts! Det er så innmari varmt på barsel, jeg bodde i shorts (og nettingtruser) hele perioden. 😉 Jeg brukte lista di fra forrige fødsel forresten, bortsett fra de parfymerte produktene, jeg tror at både mor og baby skal lukte litt i starten 😉

 69. Herregud, er dere nettroll så sjalu? La dama få ta med seg toalettsaker og eget dopapir! Handler vel ikke om å pynte seg for andre, men om å føle seg vel 🙂 Jeg hadde gjort akkurat det samme.

  Mye fint du har kjøpt til den lille. Lykke til med fødselen når den tid kommef, Caroline! Tipper det er en storesøster som gleder seg nå. <3

 70. Jennifer

  I’m so excited for you! I followed you through your first pregnancy and delivery and I’m so happy to follow you through your second 🙂 I wish you luck with the birth and I will say a prayer that all goes smoothly 🙂

  1. Caroline

   Thank you so much, Jennifer 🙂 <3

 71. Serena Ali

  Har termin selv den 02.september og baggen er nesten klar. Takk for gode tips da dette er min førsge gang. Gruer meg, men samtidig deilig å vite at vi er flere som skal gjennom dette:)

  1. Caroline

   Masse lykke til, Serena 🙂 <3

 72. Viktoria

  Hei Caroline! Synes dette var virkelig ett av de bedre blogginnlegg med annonselenker!
  Jeg tenker uansett: bedre å ta med for mye enn for lite! I hvertfall når man er førstegangsfødende! El egentlig uansett, fordi i slike fødselsituasjoner er det supert å ta med seg litt ekstra. Tenker ikke bare på listen din, men som en personlig liste man har utenom. Tror det er litt trygghet i å ta med seg ting man tror eller tenker er trøst eller nødvendig 🙂

  Jeg forstod heller ikke disse nettingtrusene, for etter over 30 timer med fødsel og en del sting etterpå så tenkte jeg ikke over behovet til disse trusene. Det var først det andre døgnet hvor jeg var så superstolt av den lille datteren min, og jeg ville bruke beina mine og gå litt. Vi gikk i gangen frem og tilbake et par ganger. Da kom det en sykepleier som sa at jeg burde legge meg tilbake i sengen i tilfelle jeg blødde mer. Da måtte jeg vise det store bindet i nettingtrusen og så måtte en jordmor komme og se at det ikke var helt fullt av blod. Ble heldigvis på dette sykehuset i bare to døgn før jeg fikk dra hjem med hjertet mitt. Jeg revnet veldig mye, og syntes ikke nettingtrusene var behagelige i det hele tatt. Veldig glad for at jordmor og sykepleier på sykehus forstod litt motvillig hvor viktig det var for meg å bevege meg nesten rett etterpå. Jeg ville aldri ha smertestillende underveis eller etterpå. Noe som kan gjøre at helsepersonell presser litt på. Mitt råd er å lytte til en selv, og si ifra. Og selvfølgelig ta i mot råd 🙂

 73. Sarperaz

  Jeg gleder meg skikkelig til babyen kommer, da skal jeg lese bloggen din fast igjen. Jeg har falt fullstendig av de siste ukene og synes 80% av innleggene er relatert til noe som kler magen, noe mor MÅ ha, babyen MÅ ha eller mat som MÅ prøves.
  Jeg vil ikke være vemmelig, men nå tar det faktisk helt av. Jeg har fulgt deg hele veien fra du startet liksom.
  Fikk inntrykk av at du setter Restylane så sent i svangerskapet også, kan jeg spørre om det er tilfelle?

  Ønsker deg uansett en fin torsdag.

  1. Caroline

   Hvor i alle dager har du inntrykk av det? Jeg har vært helt klar på hele veien at restylane har jeg ikke tatt siden oktober / november.

   1. Sarperaz

    Det var bare en snap jeg tittet på hvor jeg trodde leppene dine var hovne, ikke noe verre enn det. Da har jeg sett feil. Det var bare et spørsmål kjære deg og ikke ment vondt på noen måte. 🙂 Goood torsdag!

   2. Ja det lurer jeg også på. Hvor i alle DAGER har du inntrykk av det?!

    Stå på Caroline! 🙂 God helg <3

   3. Ingrid

    Nå vet jo ikke jeg om du har vært igjennom en fødsel eller gått gravid, men det er faktisk sånn at man må forvente at det blir en del babyprat som man ikke kan styre unna når man går gravid. Tenk hvis hun ikke nevnte et eneste ORD om noe som helst som hadde med graviditeten å gjøre? Caroline gir bare tips til andre lesere som kanskje også er gravide. Det er jo bare gøy med babyprat og gode tips til en hver og en. Kan jeg spørre hva du i det hele tatt gjør på denne bloggen siden du misliker den så mye? Unnskyld meg, men bare fordi Caroline er gravid og venter sitt 2. barn, så slutter du å lese bloggen fast og sier du gleder deg skikkelig til babyen kommer så det blir nok babyprat?!!!! Vet du hva, hadde jeg vært blogger og vært gravid, så hadde jeg gjort AKKURAT det samme som Caroline. Synes bare det er så tullete å skrive en sånn kommentar! Du vil ikke være vemmelig skriver du. Men det gir du inntrykk av å være, skjønner du. Det er jo en selvfølge at det blir en del babyprat og tips til andre mødre og en hver, når man er gravid!

   4. Nysgjerrig

    Oioioi! Når Caroline ønsker tilbakemelding på innlegg, så trenger hun sikkert ikke masse folk til å forsvare henne… Det må være lov å vanligvis lese bloggen, men savne det som er relevant og interessant for oss som ikke har barn eller planer om det i nærmeste fremtid. Jeg bryr meg katta om hvor stor babyen er nå, at Caroline har halsbrann, og babyrominteriør. Jeg går jo fortsatt inn på bloggen i håp om at jeg finner noe artig å lese idag. Er ganske sikker på at Caroline heller vil ha trofaste lesere som kjeder seg litt nå, enn å kun ha et verpesjukt halleluja-kor (les med et glimt i øya, er du snill).

    Fint, flott, mirakel med baby, men det blir fint å få tilbake «normalen» 🙂

   5. Sarperaz

    Kjære vene, pust med magen Ingrid. Jeg har opplevd svangerskap og fødsel ja, og ja; hodet blir fullt av det. Nå har jeg ikke så små barn lenger og da faller såklart noen kategorier utenfor mitt interessefelt. Du trenger ikke remse ivei bare fordi jeg ikke jubler like høyt over alle babyinnleggene med utstyr og bagger og mammakjoler som andre gjør. Jeg bare gleder meg til babyen er ute så man kan delta i det mirakelet isteden. Den bølgen i forkant er trøttsomt i lengden -for meg. Min mening. Bloggen slipper jeg ikke taket på, jeg liker den. Stort sett alltid.

   6. Noe har du fylt leppene med. Hvilket produkt?

   7. Caroline

    Jeg har ikke fylt de med noe 🙂

   8. S.Helene

    De som har vært gravide vet at leppene kan hovne opp særlig i siste del av svangerskapet!! Det gjorde mine også. Helt naturlig;)

   9. Naimah

    Men er ikke restylane naturlig? At vi har det fra før av i kroppen…hvorfor kan man da ikke ta det som gravid? Noen som vet? Caroline?

   10. Caroline

    Det finnes naturlig i kroppen, men det at noe er naturlig for oss betyr ikke at det alltid er greit med mer av det. I tillegg hat du infeksjonsfarer ved selve injeksjonen.

  2. Kristin

   Caroline velger selv hva hun vil dele på bloggen sin. Ikke vær så negativ!

 74. Enig i at det er godt med litt luksus etter fødsel, selv om jeg ikke ville ha tatt med alt det der selv 😉 Til dere som lurer; man blør mye etter fødsel. Det kalles renselsen, og varer i flere uker. Nattbind og gode boksere/truser er derfor et must.

  Et lite tips: ikke kjøp for mange amme-BH´er før du vet hvilken størrelse du må ha når melkeproduksjonen setter i gang for alvor! Jeg fikk skikkelig overproduksjon sist jeg fødte, og måtte opp i størrelse (så normaliserer det seg jo etter hvert).

  Det sier seg kanskje selv, men ikke glem kamera, ladere, evt. videokamera, gjerne en liten notisbok til å skrive ned ting rundt fødselen, babyen, hvem man får gaver og blomster av, slike ting. Man glemmer så fort! Varme sokker er også godt å ha (og forebygger brystbetennelse).

  Noen blir også kvalme eller kaster opp under fødsel, jeg var en av dem og klarte ikke å få i meg de kjeksene jeg hadde tatt med. Men noen ga meg druesukker (i tablettform) mot slutten av fødselen, og det ga meg heldigvis litt energi!

  Masse lykke til, Caroline!

  1. Takk for litt info og oppklaring om dette med bløingen, husker jo nå at jeg leste det i en bok at det var normalt og del av prosessen. Har tenkt hele tiden når jeg har lest om det her inne at hjelp, revner man SÅ mye og blør derfor SÅ mye? Hørtes kjempeskummelt ut og virket ikke spesielt oppløftende i forhold til å skulle gjennomgå en fødsel. Så takk! 🙂

   1. Ser nå at flere har skrevet om det tidligere, men takk allikevel 😉 leste nyeste kommentarer først. 🙂

   2. Caroline

    Jeg revnet ingenting, måtte ikke sy og blødde ikke ekstremt mye med unntak av i et par dager. Etterpå gikk det over til «kraftig / normal» menstruasjon. Så dette er veldig individuelt 🙂

   3. Ok, takk!! 🙂

 75. nybakt mamma

  Super huskeliste du har her, syns ingen skulle kimse av den, altså :-)Denne listen skulle jeg VELDIG gjerne hatt før jeg fødte.
  Jeg hadde heldigvis pakket klart ny, lekker pysj, morgenkåpe og tøfler, men jeg hadde ingenting annet til meg selv en de sjuskete klærne jeg hadde på meg da jeg kom løpende inn på føden med barnet på vei ut, huff, haha….. Som jeg angret! Jeg følte meg helt fantastisk etter fødsel, høy på fødselsopplevelsen og i veldig god form, og hadde lyst til å hoppe rett i klærne og ordne meg som vanlig.

 76. Mathilde

  Så bra innlegg! 🙂 Tusen takk for at du deler. Jeg har et spørsmål angående mamma mio – produktene du har anbefalt tidligere. Jeg lurte bare på når man skal begynne å bruke de? Og så lurte jeg på om du bruker både body butter og så oljen etterpå du har smørt på body butter, eller om du bruker body butter morgen og oljen på kvelden? Ble litt forvirret ettersom jeg ikke fant noen info om dette…

  1. Caroline

   Jeg har startet å bruke dem så snart testen har vært positiv, men jeg aner ikke hva som er «regelen» Du kan helt sikkert vente til magen har begynt å vokse også, men jeg synes det er deilig å smøre seg uansett 🙂 Bruker begge deler morgen og kveld (så sant jeg har orket, vært litt sløvere denne gangen :p) Oljen først og deretter kremen 🙂 Du trenger ikke nødvendigvis begge deler heller 🙂

   Klem 🙂

 77. Det teppe var så nydelig at jeg vurderte å kjøpe det og spare det til senere! Men i tilfelle du ikke vet det, tenkte jeg å gjøre deg oppmerksom på at det er laget av 100% polyester – altså plast, og det puster derfor ikke.
  Jeg synes det er så hyggelig å lese om redebyggingen, selv om vi ikke har barn selv enda! Blir helt verpesyk!
  Lykke til med innspurten!

 78. Det var en fin liste! Den skal jeg titte på igjen når jeg selv kommer i den situasjonen! 🙂

 79. Syns det er så rart hvor forskjellige de ulike barselavdelingene er utstyrt. Jeg fødte på Lillehammer og der lå det både gigabind og nattbind fra libresse på rommene. Også har de ikke disse nettingtrusene som jeg hadde gruet meg sånn til å bruke, de hadde engangsboksershortser (i 3 ulike størrelser) fra tena. De var så behagelige at jeg stjal med meg et par hjem, hehe.
  De hadde også suuupermykt dopapir (ikke at jeg brukte det, pga pyntesting så var det mest behagelig å dusje litt etter doturer). Også hadde de veldig velutstyrte stellebord med myke servietter osv.

 80. Cathrine

  Hvor mye ligger prisen på på den store versjonen av Adax vesker? 🙂

  1. Cathrine

   Altså, hvor mye koster den store Adax vesken? <3

 81. Hvor kjøpte du vannflasken? 🙂 Så fin den var! <3

 82. Kan jeg spørre hvor du kjøpte Reebok skoene og de deilige tøflene? 🙂 Kan du linke kanskje?

 83. Hvor er den rosa pysjamasen med blomster på fra? <3 Nydelig 🙂

 84. Hvor er Reebook skoene fra? 🙂 Har så lyst på dem!

 85. Solveig

  Herregud, så mange ting jeg aldri har tenkt på at er nødvendig, men som helt sikkert utgjør en vanvittig forskjell i hvordan hele opplevelsen føles! Jeg jubler over alle som er så gjennomtenkte og tipser andre om det – jeg har aldri født og skal ikke gjøre det i nærmeste fremtid heller, men da den tid kommer skal jeg jammen bla meg tilbake hit for å få inspirasjon til egen fødselsbag. Det må jo være så deilig å føle seg vel og slenge føttene inn i to myke tøfler etter en fødsel 😀 Masse lykke til!! 🙂

 86. Benedicte

  Jeg lurer på om du kan fortelle historien rundt da du fant ut at du var gravid? 🙂 Jeg synes det bestandig så morsomt å høre hvordan første reaksjon, inntrykk, tanker osv. er 🙂 Hvis du allerede ikke har fortalt om det her på bloggen da, og jeg ikke har fått det med meg :p

 87. Så fint innlegg!! 🙂
  Gleder meg såå til og se mer baby innkjøp 🙂
  Lykke til med fødselen og siste innspurt!

 88. Hvor lenge ligger du og babyen på sykehuset etter fødselen? Jeg har født 3 barn og har reist hjem dagen etter fødselen alle tre gangene. Altså vært på sykehuset i under 1 døgn. Så fikk ikke brukt for veldig mye ting. Regner du med å være der flere dager? Ønsker deg veldig lykke til med fødselen 🙂

  1. Caroline

   Reiste hjem på dag nummer 2, så var vel der en natt 🙂 Håper ikke vi blir der i flere dager nå, men man vet jo aldri om man må eller hva som kan skje :/

  2. Benedicte

   Kari: Er det én ting man ikke rår over, så er det en fødsel. Greit å være på den sikre siden og ha med seg nok tenker jeg ☺

   Flott innlegg Caroline, mange fine råd til førstegangsgravide spesielt. Venter spent med deg nå siste tiden 😀

 89. Fine Caroline! Jeg har aldri vært gravid, og kommer nok til å passere 30 før det skjer noe (p-stav i mitt <3), men jeg elsker disse mamma-innleggene dine! De er inspirerende, og de motiverer slappfisker som undertegnede til å prøve å gjøre litt mer innsats her i livet. Jeg hadde også pakket med meg sminke og toalettpapir av ren automatikk om jeg skulle født. Uansett situasjon, så blir den bedre om man føler seg fin og fresh.

 90. Hvor er det fine babypleddet og kosen fra? fødebagen din var min inspirasjon sist, og blir det nå også Her kommer det en liten til i februar Lykke til i innspurten fine flinke deg

 91. Fru Jansen

  Aldri kommentert her før, men følger deg stadig 🙂 ønsker deg alt av lykke til med innspurten og jobben du har fremfor deg. Nyt den magiske tiden som kommer! Du er jo en «proff» når du allerede har født en gang, så husk å nyt de øyeblikkene du mener er viktigst litt ekstra denne gangen!

  Jeg husker jeg tenkte før min nr to kom, at jeg forstod hva alle mente med «nå får du sett hvor stor nr en er» – for jeg visste jo at han var stor (2år). Meeeh, det forstod jeg ikke før jeg faktisk har begge der :’D Det er veldig spesielt, så nyt det litt også!

  Du har nok garantert fått høre dette utallige ganger og tenkt på det fra før av, men ingen fortalte meg det og skulle gjerne visst det! Natten etter fødsel kastet jeg opp og trodde jeg skulle føde på nytt, riene var så intense og jeg gråt meg gjennom det som virket som de lengste timene noensinne. Dette skyldtes ammingen, som ikke kan sammenlignes med førstemann. Hver gang jeg la henne til brystet kjente jeg en rie kom og jeg tør å påstå at de var like kraftige som selve fødselen. Så vit at om det skulle skje, så er det ikke noe galt, for det trodde jeg og fikk mannen til å dra i snora og løpe rundt i gangene og rope at jeg føder på nytt :’D

  Uansett, stå på. Ønsker deg en fantastisk flott fødselsopplevelse 🙂 Gleder meg til å lese når du har fått hentet deg inn igjen og er klar for å dele 🙂

 92. Har begynt så smått å tenke på fødebagen og denne hjelper veldig så har lagret lenken 😀
  Lurer på hvor jeg kan få tak i slike tøfler?? De ser utrolig myk ut ❤️ Husker jeg labbet rundt barfot forrige gang uten problem, men ønsker et par slike gode «trakk inni» tøfler 😀

  Ønsker deg lykke til med fødselen nå som du nærmer deg sånn !! 🙂 ❤️

 93. Vett at dette er et gammelt innlegg, men kom over det da jeg søkte på Google etter tips til sykehusbagen. Dette innlegget var til god hjelp for meg, er syv år siden sist jeg pakket sykehusbagen, så vanskelig å huske va jeg hadde med meg da. Tusen takk for et fint innlegg Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig! 🙂 Bare hyggelig! Lykke til!! 😀

 94. Dette innlegget kom veldig godt med nå som jeg pakker sykehusbagen min 🙂 Og jeg må bare spørre, hvor er det fine rosa settet til babyen kjøpt?! Har lett etter noe sånt i lang tid uten hell, det var helt nydelig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Masse lykke til! Og tusen takk, Agatha <3 Det kjøpte jeg på childrensalon.com 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *