gravidoppdatering: uke 38 (37+4)

uke 38


hello week 38 

termindato: 4. september 2016 

hvor langt på vei: helt vanvittig langt på vei! Jeg er snart ferdig med svangerskap nummer 2 og det er helt utrolig å tenke på. Hva skjedde? Hvor ble tiden av? Lars-Kristian skjønner heller ingenting, og for ham har det nok gått – om mulig – enda fortere. Jeg synes det er så rart å tenke på at fedrene på mange måter er litt utenfor alt sammen. Alt jeg kjenner av liv og bevegelser gjennom dagen vet ikke han noe om, med mindre han legger hånden sin på magen min for å kjenne etter. De gangene jeg ikke får sovet om natten fordi hun sparker meg eller de gangene jeg holder på å tisse på meg fordi hun presser sånn på blæra mi, ligger han og sover rolig gjennom det hele. Det er så rart og det er på mange måter så mye de går glipp av. Likevel, alle de emosjonelle tankene deler vi på mange måter, for jeg er kanskje litt for flink til å snakke om hva jeg føler til tider. Uansett, det jeg skulle skrive er at dette har vært en så fin tid! Men jeg har jo 20 dager igjen og selv om tiden vanligvis går fort, så er det ikke helt sikkert at den gjør det de resterende dagene. 92.6 prosent av svangerskapet er gjennomført og det meste begynner å bli klart her hjemme, ting som barnerommet er jo ikke viktig å få klart før hun kommer, det kan være koselig å styre med når hun er her også. Håper barnevognen er rett rundt hjørnet, men det er heller ikke noe hast. 

dager igjen av svangerskapet: å, kjære lille venn i verden! Om bare 20 dager har jeg termin og da er du kanskje allerede her. Om jeg må gå overtid, så skal jeg nok klare det også, men jeg klarer nesten ikke å vente med å bli kjent med deg ♥ 

babyen er så stor som: en purreløk! Hun er 2950 gram og 46 cm. lang i full lengde. Dette er i hvert fall målene i følge appen, men både vekt og høyde hos en nyfødt varierer alt ettersom, så dette er jo bare cirka-mål. Hun er helt ferdig utviklet og fortsetter kun med vektøkning slik at hun snart er klar for å møte verden. 

ukens must have(s): egentlig det samme som ved de forrige oppdateringene – vann, søvn og flere timer i døgnet. Helst flere timer slik at jeg får sovet mer, selv om jeg har blitt mye flinkere til å legge meg i det som jeg kan betrakte som tidlig. Det er bare så mye å gjøre hele tiden, jeg rekker liksom aldri i seng når jeg egentlig burde. Å ligger der halv elleve hadde liksom vært perfekt. Kanskje denne uken? Jeg er helt mørbanket hver eneste morgen nå og ser ikke opplagt ut før klokken nærmer seg middagstider – dette skjer jo uavhengig av om jeg har fått 7 timer søvn eller 5, så jeg er rett og slett bare skikkelig trøtt. Kanskje vi snakker fødeansikt? 😉 Hjelp, jeg gleder meg til å få tilbake min normale mengde med energi på morgenkvisten! 

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, det gjør jeg. Hun bukler seg og presser seg i alle de retningene hun kan på den lille plassen hun har. Jeg får jo nesten litt klaustrofobi når jeg tenker over hvor trangt hun faktisk ligger. Egentlig er det et enromt pluss at vi ikke husker noe fra tiden inni magen 😉 Kan du tenke deg noe kjedeligere? Jeg har kjent mye nedpress lenge nå og de siste dagene har jeg også hatt en del stikkende prikking i underlivet. Alt annet enn deilig, men det er vel bare et tegn på at ting begynner å bli klart. 

innkjøp: det siste innkjøpet er disse skjønne putene som skal få pynte opp på rommet hennes 🙂 

gravidoppdatering_7717

hvordan har treningsuken vært: så innmari bra! 3 gode økter er lagt bak meg og jeg føler meg som superwoman! NOTHING CAN STOP ME! Haha! Neida. Joda, seriøst! For en følelse! 

ukens cravings: Eldorado sin kvarg med kokos + ananas og den med bringebær. Jeg LEVER på den om dagen. Har minst 2 bokser av hver i kjøleskapet som jeg nesten mumser opp hver dag. 

gravidoppdatering_2

plager: halsbrann, kynnere og ekstremt trøtte morninger. 

kjønn på babyen: bitte lille jenta vår ♥ 

hvordan sover du om natten: ikke så veldig bra, om jeg skal være ærlig. Jeg våkner fordi jeg må tisse minst 3-4 ganger og er så tørst at jeg MÅ drikke mengder med vann før jeg sovner igjen. Dette er jo en ond sirkel, for jo mer jeg drikker, jo større er sjansen for at jeg må flere ganger på do! Men jeg klarer ikke å stoppe. I tillegg drømmer jeg altfor mye rart og bitte lille er våken nesten hver gang jeg er våken, så hun holder meg våken og sirkuset er i gang. Herlig. 

fødselsforventninger: jeg gruer meg. Og så gleder jeg meg. En veldig blandet følelse. Jeg tror det blir fint. 

humør: tipp topp tommel opp! 

vektøkning: 10.6 kilo! 

kontroll: neste kontroll er hos jordmor til fredag 🙂 

uke 38 how big


♥♥♥ 

46 kommentarer

 1. Wow, dear Caroline, you look still fantastic!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline

   Thank you so much, Rena <3

 2. Du e så nydelig gravid! Jeg fødte i uke 37+4. Så hallo lille prinsessa di kan jo komme når som helst. Du må ha masse lykke til med fødsel. Det er jo bare fantastisk! (Og litt vondt)

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Oi, ja tenk på det! Føler ikke på meg at det vil skje noe med det første, men 😉 Vet jo aldri 🙂

   Klemmer 🙂

 3. Hvor er de skjønne putene fra? 🙂

 4. Cathrine

  Tenkte kanskje de to søte putene var fra jollyroom.no ? :/ Men fant de ikke der? 🙂 Hvor er de fra? <3 Tenk om bare 20 dager!!? <3 Helledussen for en nydelig mage du har :O

  1. Caroline

   De er fra etsy 🙂 Tusen takk, Cathrine 🙂

 5. Hva er favoritten din av den yoghurten med kokos og ananas og den med bringebær? 🙂

  1. Caroline

   Kokos og ananas 😉

 6. Karoline

  Hvor er Calvin klein tightsen og bh-en kjøpt? 🙂

  1. Caroline

   Det har jeg bestilt via boozt.com 🙂

 7. De beste ønsker for den siste tiden og ikke minst selve fødselen. Det at man blir lei på slutten er nok naturens måte å sette redselen for det som skal skje til side for at man tilslutt bare vil at det skal være over.

  Fine babymagen, er det ikke helt utrolig at det ligger et helt ferdig menneske med sin egen personlighet og utseende inni der

  1. Caroline

   Ja, der tror jeg du har et poeng 🙂 Jo, det er helt utrolig. Klarer ikke å se det for meg i det hele tatt, og det klarte jeg ikke forrige gang heller. Var nesten litt i sjokk da Nelia kom ut så fin og frisk <3

 8. Du får bare nyte den siste tiden som er igjen som gravid så godt som mulig Caroline, det vil bli en spennende tid fremover 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Tine Irèn 🙂

 9. MonicaM

  Hei Caroline
  Du ser fantastisk ut Vil bare ønske deg lykke til med resten av svangerskapet og fødsel☺️ Jeg er så misunnelig, er så innmari spennende og magisk tid du er i nå og fremover❤️
  Jeg har hatt to veldig forskjellige fødsler. En på «land» og en i vann! Den i vann var helt fantastisk.. bare varmt vann som smertelindring og en vektløs følelse! Det anbefales på det sterkeste.. Om jeg noen gnag skal døde igjen, så blir det uten tvil i vann.

  Lykke tid Har vært moro å følge deg i enda et svangerskap ☺️

  1. MonicaM

   FØDE, skulle det stå

  2. Caroline

   Tusen takk, Monica 😀 Dette har vært en veldig fin tid og en enda finere tid venter jo 🙂 <3 Jeg kommer til å forsøke vann denne gangen også tror jeg, og så får jeg ta det litt på sparket 🙂

   Klemmer 🙂

 10. Jeanette

  er så enig med deg! den med ananas og kokos er så utrolig god! den med pære er også kjempegod 😀

  1. Caroline

   Ja, pære er også veldig god – kanskje en god nr. 3 😉

 11. Herregud Caroline! Går det ann å være så fin når man er i uke 38? :-O Du ser helt fantastisk ut! Lykke til med fødselen. Alltid inspirert av bloggen din, er innom hver dag selvom jeg ikke er så flink til å legge inn kommentarer. Dere er en fin familie <3

  1. Caroline

   Haha! Tusen takk, Mina 😀 Trenger en lykke til, er så spent <3 Stor klem!

 12. Digger bloggen din! Hvor er putene fra :)?

  1. Caroline

   Tusen takk, Lucy! De er fra Etsy 🙂

 13. Katrine

  Hvordan vogn har dere kjøpt? ☺️

 14. Ser at du har bestilt fra Etsy. Har du noen erfaring fra denne siden?:) hvor sender de fra og kommer det eventuelt noe toll? Er siden 100% sikker? Lykke til med siste innspurt! Klem<3

  1. Caroline

   Jeg har ingen dårlige erfaringer med etsy, bortsett fra en gang jeg aldri fikk pakken jeg hadde bestilt. Det hadde hendt en feil og det var selger ærlig om, så jeg fikk tilbake pengene 🙂 Ellers har jeg ekstremt mye erfaring med å handle derfra, alt som har med bursdager og barnerom å gjøre, og som gjerne skal være litt unikt, blir bestilt derfra. Det er så mange flinke folk der som selger utrolig mye flott som du ikke finner andre steder 🙂 Er bare å gå bananas og søke seg frem 🙂

   Du kan betale med paypal og det skal jo være trygt 🙂

   Klemmer 🙂

 15. Kamilla

  Hei. du er aldeles nydelig og det ser ut som du har masse gravid-glød, herlig 🙂 Lurer veldig på hvor du har kjøpt hårbåndet? Takk for svar

  1. Caroline

   Tusen takk, Kamilla 😀 Det er fra Asos, men er noen år gammelt :/

 16. Hvilken app bruker du? 🙂

 17. Du er så fin! Tenk at du ser så fantastisk ut så sent i svangerskapet 😀 du må ha masse lykke til med fødselen også. Vi skal flytte til høsten,så jeg elsker all barnerom-inspirasjonen. Lillegutt skal få det så fint i det nye hjemme vårt! Klarer bare ikke helt å bestemme meg for tema. Må innrømme at jeg på et tidspunkt håpet dere skulle få gutt, slik at jeg kunne hente inspirasjon til gutt her, hihi.

 18. Ååå det er så spennande å følge deg! Sender alt eg hr av lykke-til-vibber 😀 hehe. Snart har du prinsesse nr. 2 i armene <3 tenk det då! 🙂 stas!

  God klem:)

 19. Så herlig. Lykke til med innspurten. 🙂 Jeg hadde termin 4.sept for nøyaktig 1 år siden med lillebror.. Rart å tenke på når jeg leser innlegget ditt. 🙂 Jeg hadde ekstremt mye fostervann så magen var som et fjell på den tiden, og ble satt i gang på termindato. Nå sitter jeg her med en liten krabat som akkurat har lært å gå 😀

 20. Margrethe

  Masse lykke til med den siste tiden og fødsel! Men nå lurer jeg så på når vi skal få vite navnet? ;))

 21. Reiser fra barselavd. i Skien imorgen Og etter en lett fødsel nr. 1 var det faktisk sant som folk ofte sier, at fødsel nr. 2 er enda lettere
  Lykke til, spenningen er værst

 22. Camilla

  Åh, Caroline. Du ser fantastisk ut! Du stråler ❤️

 23. Christina

  Jeg må bare si at du stråååååler! Så er du så flink med den treningen din at jeg blir helt imponert
  Masse lykke til med fødsel og barseltid! Jeg kjenner jeg begynner å bli babysyk når jeg leser bloggen din Min lille prins er 2 år, og det går jo så fort
  Stor klem

 24. Hei Caroline:) du ser fantastisk ut;) følger deg på snap og jeg må si jeg elsker personligheten din, makan til blid type altså 😉 hehe dagens fremsnakk!

  Leste et sted at du begynte med lavkarbo for å minske pms plager. Opplever du et annet humør nå etter lavkarbo:)? Våkner du sulten om morgenen (når du ikke er gravid)?
  Veldig takknemlig for svar:-))

 25. Forresten, spørsmålet om app, gjelder altså baby/gravid-app, ikke til å lage blogginnlegget. 🙂

 26. Fødte du noe før tiden med Nelia? Husker ikke hvor tidlig det ble sist, men det kan jo skje hvilken som helst dag nå! Spesielt nå som du kjenner andre endringer som du ikke har hatt tidligere, mao ikke bare dine vanlige kynnere. Sååå spennende. Selv skal jeg nok vente noen år før min første kommer, men må si at det er spennende å følge med uansett. Så masse lykke til med fortsettelsen, uansett hvor kort den måtte være, blir nok fantastisk å møte det nye tilskuddet til familien <3

  1. Caroline

   Jeg fødte 1 uke før 🙂 Så i uke 40 (39+4) Fødselen startet natt til mandag og jeg hadde termin neste søndag 🙂

   Noen kvelder føler jeg at hun kan komme når som helst, mens andre kvelder føler jeg at jeg kan gå leeenge til :p Det er uansett veldig spennende dager og tider nå <3 Vi gleder oss!

   Tusen takk, ais 🙂

   Klemmer!

 27. Benedicte

  Du ser fantastisk ut! Vær flink de neste ukene med å slappe av og sove ut før det lille underet kommer <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Benedicte <3

 28. Hei!
  Så heldig du er som bare har gått opp 10 kg, jeg har gått opp 20 kg!!! Føler meg som en hval!
  Har termin 10 september og har pakket fødebagen, men skal nok putte oppi litt mer etter å ha lest her! Supre tips!

 29. Crohnprinsesse

  Godt å se flere som bære lagt inni, ergo «liten mage». I begge mine svangerskap ble jeg anklaget for både anoreksia og bulimi for jeg var så liten. Når jeg skulle føde kunne ikke legen tro at jeg var 2 dager første gang og 3+4 dager dør termin andre gang, de dobbelsjekket for å se, for de trodde jeg var rundt 4-6 mndr på vei. Du ser fantastisk ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *