tips til gravid-garderoben

Nå nærmer svangerskapet seg slutten, og jeg synes det har vært så mye enklere å kle seg denne gangen kontra første gangen. Mye mulig det har med årstidene å gjøre eller bare det at jeg har fått et klarer syn på hva som fungerer og hva jeg er komfortabel med. Jeg har pakket alle mine erfaringer inn i noen ganske enkle og greie tips, så håper jeg du får noe ut av det også, enten du er gravid eller har planer om å bli det 🙂 


my tips for them hot baby mamas to be 

For det første må jeg  si at det ikke er noe poeng i å bruke for mye penger på en helt ny garderobe. Du er jo bare gravid i 9 måneder og trenger kanskje ikke nye klær før det har gått noen uker eller måneder heller, så alt i alt er det altså ikke noe poeng i å sløse bort penger på dette. Hold det enkelt og kjøp rimelige plagg. Bruk heller penger på litt fint tilbehør uavhengig av svangerskapet, som fargefine tunikaer, skjorter og sko. 

kjoler_1

Selv liker jeg å kjøpe både bukser, skjørt og kjoler i større størrelser for at det skal passe når jeg vokser, men dette er selvfølgelig klær som da ikke koster for mye – ettersom jeg mest sannsynlig ikke får brukt dem om igjen. Tenk på passformen om du skal gjøre dette. Noen plagg og snitt kan ødelegge figuren din og du vil automatisk bare se større ut og ikke gravid, og det er kanskje ikke helt looken du er ute etter. 

tunika skjorte shorts

Her har jeg brukt et gammelt skjørt til venstre og det  funker helt til magen har nådd en viss størrelse. På bilde til høyre har jeg en topp jeg kjøpte i fjor, men ettersom den er vid, funker det 🙂  


Vanlige jeans som er lave på livet fungerer kjempebra, de er enkle å style og superfine med babydolltopper eller t-skjorter til. Videre er blyantskjørt superfint over gravidmagen og dersom de er litt stretchy, kan du fint kjøpe noen størrelser større uten at det vil se rart ut. I dette svangerskapet har jeg vel nesten ikke brukt skjørt,  i hvert fall ikke etter at magen startet å vokse, jeg har heller brukt kjoler fordi jeg synes det er så mye enklere, så slipper jeg å tenke på hva jeg skal kombinere med. Likevel har jeg funnet et par fine skjørt på salg som jeg helt sikkert kommer til å bruke fremover. Du finner forresten mye fint på salg nå, som lett kan brukes utover høsten. Vi er jo bare i august! Når det gjelder kjoler, så har jeg funnet min favoritt denne sommeren, og det er de a-formede kjolene med rysjekant nederst. Dere har vel ikke langt merke til det, liksom? 😉 Disse skal være store, så jeg har kjøpt både min egen størrelse i noen samt gått en størrelse opp i noen andre – helt avhengig av modell og merke. Dette gjør jo at jeg også kan bruke dem når jeg ikke er gravid, så slike plagg er gull verdt! 

ruffled hem

Hold det enkelt: jeg har gått til innkjøp av en del enkle kjoler, skjørt og skjorter i dette svangerskapet, ikke så mye mer. De rimelige finner du blant annet cubus, h&m og bikbok, og disse er det ikke så farlig om du ikke får brukt om igjen etter svangerskapet. Skjortene jeg har kjøpt meg i løpet av disse månendene kan jeg bruke etter svangerskapet også, men de gamle skjortene mine funker fortsatt fordi jeg går med dem åpne, så det er et tips og noe å tenke på. 

ribbestrikket kjole

Jeg har lagt min elsk på ribbestrikkede, helt enkle og ensfargede kjoler som kan kombineres med så å si alt og styles både og ned. Jeg har brukt dem på stranden med tunikaer eller topper over, når jeg skal pynte meg med en fin jakke over og noen lekre pumps eller sandaler, og i hverdagen med skjorter eller tynne, lange kåper og tunikaer over. 

ribbestrikket pyntet

Kjoler eller jumpsuits med liv som starter under brystene eller i hvert fall som skjærer over navelen og ikke midt på livet, er også fint å kjøpe fra vanlige butikker. På sistnevnte trenger du kanskje ikke å gå opp i størrelse heller, ettersom kjolen ofte er vid fra under bysten og ned. Så da kan den jo enkelt brukes om igjen. 

jumpsuit og kjole vanlig

antrekk_4-1

Bruk et belte på kjolene du har fra før av for å fremheve! 

belte for å framheve

Graviditetsplagg: jeg er ikke noe flink til å kjøpe de typiske gravidplaggene, jeg synes mange av kjolene faller uheldig på meg og som regel blir både de og toppene for store, eller så er det bare jeg som ikke liker fasongen de er laget i. Men nå har jeg faktisk fått meg et par svangerskapsplagg som er utrolig fine! Jeg har fått tilsendt en pakke fra La envie de fraise – blant annet kjolen jeg viste dere i går – og de har utrolig mye fint med finere snitt enn noen graviditetsplagg jeg har prøvd før. 

100816_6410

Bukser: jeg har enda tilgode å få vist noen antrekksbilder med mine nye favorittjeans, men det kommer! Jeg har nemlig gått til innkjøp av mine første mammabukser og jeg synes de er helt supre! Passformen til de som finnes hos for eks. mamma-avdelingen til h&m har absolutt ikke appellert til meg, jeg ser bare rar ut når jeg tar de på meg, akkurat som de ikke sitter helt som de skal. Men et godt tips er å sjekke ut Asos sin maternityavdeling, de har utrolig mye fint til enda finere priser og det var der jeg fant mine sorte skinnyjeans, som kommer til å bli flittig brukt nå de siste ukene som temperaturen tydeligvis har bestemt seg for å falle ganske drastisk. 

snekker dept

Snekkerbukser: jeg har lagt min elsk på både snekkerkjoler og snekkerbukser i dette svangerskapet. Har funnet et par snekkerbukser fra h&m divided i både blå og sort som jeg har kjøpt større enn jeg pleier og det funker som bare det! Fant dem i tillegg på tilbud til under 200-kroner, så det er det absolutt verdt! Styler dem med t-skjorter, skjorter eller en enkel genser under. 

Ettersittende er gjerne mer flatterende: dette er egentlig både og, men som regel vil graviditeten synes bedre i tettsittende klær enn i oversized klær. Går du for vide plagg, kan de fort stå som et telt rundt deg og du får ikke vist deg fra din beste side. Men samtidig kan kjoler som er ment til bruk i nettopp svangerskap faktisk fremheve kulen din fordi de gjerne har empireliv og et fall som sørger for at den strutter bedre. 


Jeg vet ikke om du ble så mye klokere, men dette er i hvert fall mine beste tips når det kommer til graviditesgarderoben 😉 

132 kommentarer

  1. Elisabeth

    Hei.
    I løpet av det forrige svangerskapet ditt tenkte jeg også dette, men nå må jeg bare skrive det til deg. Du er så vakker som gravid, DU STRÅLER!

  2. Hei Caroline,
    jeg har lett siden jeg fant det bildet av deg på Instagram med gul skinn jakke. Kunne du sagt noe om hvor du har kjøpt den og pris? Gjerne også den svarte jakka

    Hadde vært supert- veldig fine bilder

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *