tips til gravid-garderoben

Nå nærmer svangerskapet seg slutten, og jeg synes det har vært så mye enklere å kle seg denne gangen kontra første gangen. Mye mulig det har med årstidene å gjøre eller bare det at jeg har fått et klarer syn på hva som fungerer og hva jeg er komfortabel med. Jeg har pakket alle mine erfaringer inn i noen ganske enkle og greie tips, så håper jeg du får noe ut av det også, enten du er gravid eller har planer om å bli det 🙂 


my tips for them hot baby mamas to be 

For det første må jeg  si at det ikke er noe poeng i å bruke for mye penger på en helt ny garderobe. Du er jo bare gravid i 9 måneder og trenger kanskje ikke nye klær før det har gått noen uker eller måneder heller, så alt i alt er det altså ikke noe poeng i å sløse bort penger på dette. Hold det enkelt og kjøp rimelige plagg. Bruk heller penger på litt fint tilbehør uavhengig av svangerskapet, som fargefine tunikaer, skjorter og sko. 

kjoler_1

Selv liker jeg å kjøpe både bukser, skjørt og kjoler i større størrelser for at det skal passe når jeg vokser, men dette er selvfølgelig klær som da ikke koster for mye – ettersom jeg mest sannsynlig ikke får brukt dem om igjen. Tenk på passformen om du skal gjøre dette. Noen plagg og snitt kan ødelegge figuren din og du vil automatisk bare se større ut og ikke gravid, og det er kanskje ikke helt looken du er ute etter. 

tunika skjorte shorts

Her har jeg brukt et gammelt skjørt til venstre og det  funker helt til magen har nådd en viss størrelse. På bilde til høyre har jeg en topp jeg kjøpte i fjor, men ettersom den er vid, funker det 🙂  


Vanlige jeans som er lave på livet fungerer kjempebra, de er enkle å style og superfine med babydolltopper eller t-skjorter til. Videre er blyantskjørt superfint over gravidmagen og dersom de er litt stretchy, kan du fint kjøpe noen størrelser større uten at det vil se rart ut. I dette svangerskapet har jeg vel nesten ikke brukt skjørt,  i hvert fall ikke etter at magen startet å vokse, jeg har heller brukt kjoler fordi jeg synes det er så mye enklere, så slipper jeg å tenke på hva jeg skal kombinere med. Likevel har jeg funnet et par fine skjørt på salg som jeg helt sikkert kommer til å bruke fremover. Du finner forresten mye fint på salg nå, som lett kan brukes utover høsten. Vi er jo bare i august! Når det gjelder kjoler, så har jeg funnet min favoritt denne sommeren, og det er de a-formede kjolene med rysjekant nederst. Dere har vel ikke langt merke til det, liksom? 😉 Disse skal være store, så jeg har kjøpt både min egen størrelse i noen samt gått en størrelse opp i noen andre – helt avhengig av modell og merke. Dette gjør jo at jeg også kan bruke dem når jeg ikke er gravid, så slike plagg er gull verdt! 

ruffled hem

Hold det enkelt: jeg har gått til innkjøp av en del enkle kjoler, skjørt og skjorter i dette svangerskapet, ikke så mye mer. De rimelige finner du blant annet cubus, h&m og bikbok, og disse er det ikke så farlig om du ikke får brukt om igjen etter svangerskapet. Skjortene jeg har kjøpt meg i løpet av disse månendene kan jeg bruke etter svangerskapet også, men de gamle skjortene mine funker fortsatt fordi jeg går med dem åpne, så det er et tips og noe å tenke på. 

ribbestrikket kjole

Jeg har lagt min elsk på ribbestrikkede, helt enkle og ensfargede kjoler som kan kombineres med så å si alt og styles både og ned. Jeg har brukt dem på stranden med tunikaer eller topper over, når jeg skal pynte meg med en fin jakke over og noen lekre pumps eller sandaler, og i hverdagen med skjorter eller tynne, lange kåper og tunikaer over. 

ribbestrikket pyntet

Kjoler eller jumpsuits med liv som starter under brystene eller i hvert fall som skjærer over navelen og ikke midt på livet, er også fint å kjøpe fra vanlige butikker. På sistnevnte trenger du kanskje ikke å gå opp i størrelse heller, ettersom kjolen ofte er vid fra under bysten og ned. Så da kan den jo enkelt brukes om igjen. 

jumpsuit og kjole vanlig

antrekk_4-1

Bruk et belte på kjolene du har fra før av for å fremheve! 

belte for å framheve

Graviditetsplagg: jeg er ikke noe flink til å kjøpe de typiske gravidplaggene, jeg synes mange av kjolene faller uheldig på meg og som regel blir både de og toppene for store, eller så er det bare jeg som ikke liker fasongen de er laget i. Men nå har jeg faktisk fått meg et par svangerskapsplagg som er utrolig fine! Jeg har fått tilsendt en pakke fra La envie de fraise – blant annet kjolen jeg viste dere i går – og de har utrolig mye fint med finere snitt enn noen graviditetsplagg jeg har prøvd før. 

100816_6410

Bukser: jeg har enda tilgode å få vist noen antrekksbilder med mine nye favorittjeans, men det kommer! Jeg har nemlig gått til innkjøp av mine første mammabukser og jeg synes de er helt supre! Passformen til de som finnes hos for eks. mamma-avdelingen til h&m har absolutt ikke appellert til meg, jeg ser bare rar ut når jeg tar de på meg, akkurat som de ikke sitter helt som de skal. Men et godt tips er å sjekke ut Asos sin maternityavdeling, de har utrolig mye fint til enda finere priser og det var der jeg fant mine sorte skinnyjeans, som kommer til å bli flittig brukt nå de siste ukene som temperaturen tydeligvis har bestemt seg for å falle ganske drastisk. 

snekker dept

Snekkerbukser: jeg har lagt min elsk på både snekkerkjoler og snekkerbukser i dette svangerskapet. Har funnet et par snekkerbukser fra h&m divided i både blå og sort som jeg har kjøpt større enn jeg pleier og det funker som bare det! Fant dem i tillegg på tilbud til under 200-kroner, så det er det absolutt verdt! Styler dem med t-skjorter, skjorter eller en enkel genser under. 

Ettersittende er gjerne mer flatterende: dette er egentlig både og, men som regel vil graviditeten synes bedre i tettsittende klær enn i oversized klær. Går du for vide plagg, kan de fort stå som et telt rundt deg og du får ikke vist deg fra din beste side. Men samtidig kan kjoler som er ment til bruk i nettopp svangerskap faktisk fremheve kulen din fordi de gjerne har empireliv og et fall som sørger for at den strutter bedre. 


Jeg vet ikke om du ble så mye klokere, men dette er i hvert fall mine beste tips når det kommer til graviditesgarderoben 😉 

132 kommentarer

 1. what brand of sandals you have to figure khaki green gina tricot dress with what the trousers and a dress size you are the last two in the picture? 🙂
  nice pictures.

  1. Caroline

   They are from Adax 😀 So nice! Which dresses are you referring to? 🙂

   1. white dress hm what size it ..

 2. Hei. Jeg lurer litt på kostholdet ditt nå; spiser du fortsatt lavkarbo og prøver å redusere kjøttinntaket, eller spiser du mer veganmat som bønner, linser, kikerter osv? Klem 🙂

  1. Caroline

   Jeg spiser moderat lavkarbo, ikke noe rødt kjøtt og 2-3 vegetarretter i uken 🙂

   1. Ble litt interessert i hvorfor du ikke spiser rødt kjøtt. Er det pga du er gravid, eller skal du fortsette med det etter graviditeten? Spiser LK rødt kjøtt ? 🙂

 3. Caroline du stråler:) Nå er alle gravide nydelige som de er, men det er ekstra moro å se, når man gjør seg litt flid med utseende. Snitt, farger, mønstre på klær er viktig, men det viktigste er at det er komfortabelt for akkurat deg. Jeg var selv over gjennomsnittet stor og er også høy så det å finne klær som passet var en utfordring, men fant mine favoritter og «bodde» omtrent i de svarte buksene og forskjellige tunikaer. Man trenger ikke å gå i mannens utvaska joggebukser og t-skjorter i XXL, hver dag. Litt sminke, enkel hår frisyre og ett velstelt ytre er gull, og betyr mye for selvfølelsen. Det har vært veldig hyggelig å følge deg i svangerskapet, som snart er ferdig og Bittelille kommer. Hvilken frukt/grønnsak størrelse har hun nå? Ønsker deg alt godt i tiden fremover og gled deg over alt det nye.

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, Katrin! Tusen takk 🙂 Og takk for at du følger med 🙂

   Sånn rent snittmessig veier babyene rundt 2,95 kilo nå, men det er jo individuelle forskjeller her, på strl. med et gresskar :p Haha 🙂

   Stor klem til deg!

 4. Hei,

  Jeg lurer på hvordan du får inspirasjon til å lage et blogginnlegg?
  Hvordan finner du på alt du skriver om?

  Bloggen din er veldig inspirerende for meg <3

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det, Silje 🙂 Jeg skriver for det meste om det som faller meg inn når jeg står opp om morgen og ettersom dagen går, men jeg liker å ha en liten plan også, i tilfelle skrivetørke. Det KAN forekomme 😉

 5. Snakk om bruk og kast-mentalitet…!

  1. Caroline

   Nei, det er jo nettopp det det ikke er, om du leser innlegget 🙂 Mange av klærne kan brukes etter graviditeten også, som kjolene og skjortene for eks. Om du selv har vært gravid, så vil du helt sikkert forstå at noen plagg må kjøpes inn om du skal kunne gå ut døren etter som månedene går og magen blir større 🙂

   1. Ingvild

    Det der synes jeg er en unødvendig kommentar! Med en gang jeg begynte å lese innlegget, og helt til jeg var ferdig, syntes jeg det fremkom veldig tydelig at det ikke er fokus på bruk og kast, men heller på å prøve å kjøpe minst mulig unødvendig og heller bruke klær som fint kan brukes når man ikke er gravid, også 🙂 Selvfølgelig er det stas å kjøpe litt gravidklær som man ikke kommer til å bruke igjen før et evt. nytt svangerskap, men her er det jo absolutt ikke det som er fokuset. Hun kommer jo med mange gode tips til hvordan man kan bruke «vanlige» selv om man har større mage enn man har ellers.
    Caroline, du er nydelig! Lykke til med siste innspurt, nå kan det skje når som helst <3

    Ingvild

 6. Hvor er skjorten nederst til høyre fra? (Skjorten med den hvite snekkerkjolen) 😉 Så fin du er 😀 Gleder meg til bittelille er her endelig! :0

  1. Caroline

   Den er fra Gina Tricot 🙂 Den er fra i fjor :/

   🙂

 7. Har du veldig mye klær? 🙂 Får du bruk for alt, eller har du vurdert å selge noe? Tusen takk for at du vil dele hverdagen din med oss kjære deg 🙂

  1. Caroline

   Nei, jeg har ikke så veldig mye klær. Gir ofte bort en del til UFF og Fretex 🙂

 8. Hvilken hårfrisyre synes du er mest praktisk? <3 Helt rett/stritt eller krøller? Bare ELSKER den nye sykkelen din!! Fikk du den gratis? Heldige deg 🙂

  1. Caroline

   Det enkleste og kjappeste er jo rett hår, men det går fort å krølle det også 😉 Mest praktisk er vel hestehale mtp. vind etc. 🙂

 9. Ingvild

  Kan jeg spørre hvilken rouge du bruker? 😀 MAGEN! Ååå smelt :O

  1. Caroline

   Jeg bruker en som heter orgasm fra Nars og litt highligther (noen ganger) fra Anastasia BH 🙂

 10. Cathrine

  Hvordan husker du hvor absolutt ALT du kjøper av klær, ting osv. er fra? 🙂 Nå har jeg vel nesten HELE kolleksjonen din med Adax vesker!!Hehe 😉 Men DET er ikke så rart. For de er jo helt nydelige.

  1. Det er jo bare å se på merkelappen i tøyet, rimelig sikker på at det står merke inne i det liksom…

  2. Caroline

   Jeg vet at lesere kommer til å spørre meg, derfor forsøker jeg å huske det 🙂

   Tine: Ved å se på merkelappen ser du kun hvilket merke det er, og det gir deg ikke alltid informasjon som forteller deg hvor plagget er kjøpt 🙂

 11. De pumps fra valentino ER så lekre <3

 12. Hvilken mascara bruker du?

  1. Caroline

   Jeg bruker ikke mascara annet enn på undervippene innimellom, har for tiden vippeextensions 🙂 På undervippene bruker jeg en fra nilens jord 🙂

 13. Jeg må bare spørre om en ting: Har du fått noen tilbakemeldinger på sandalene dine fra den første skokolleksjonen din? Jeg kjøpte sandalene dine med knyting, og jeg har hver gang jeg har brukt dem fått tidenes gnagsår, og de har heller ikke blitt bedre med tiden. Det er så vondt å gå i dem, jeg blir sprø! Så jeg ser meg nødt til å bytte dem inn i noe annet, for jeg gidder ikke få gnagsår etter to måneders bruk av sko som har gitt meg gnagsår hver eneste gang og som koster 1000-lappen. De er jo fine, så jeg må innrømme jeg ble skuffa, og hadde håpet de var bedre iom at du sa det var ordentlig skinn.

  1. Caroline

   Har ikke fått en eneste klage på noen av skoene så vidt jeg vet, men en må vel bli den første. Derimot har jeg fått veldig mye positivt og masse snaps fra folk som bor i dem, spesielt de lave sandalene og espadrillene 🙂 Håper det er en produksjonsfeil hos deg, for dette var leit å høre :/ Håper det løser seg, Oda! 🙂

   1. men det naturlige er vel at man klager til butikken der man kjøpte skoene, ikke til personen på reklamen, og de vil vel ikke videreformidle slikt til deg. Så det er jo ikke noen grunn til at du nødvendigvis er orientert om slikt.

   2. Caroline

    I og med at jeg har designet skoene så er det naturlig at ting rapporteres tilbake til meg 🙂 Men det er som du sier naturlig at det klages til butikk, som så gir beskjed videre til Bianco og som da igjen informerer meg.

 14. Hvor er kjolene dine, som er avbildet på det første bildet, kjøp? Det er så utrolig fint snitt på dem!

  1. Caroline

   Mener du på stativet? Du finner dem i dette innlegget: https://www.carolinebergeriksen.no/2016/06/29/thing-frill-dresses/ 🙂

 15. Elisabeth

  Hvilken leppestift bruker du til hverdags? 😀 Har du en favoritt? 🙂 Ønsker deg en GOD HELG 😉 Om litt,hehe 😉

  1. Caroline

   Det varierer litt, er glad i de helt nøytrale for tiden 🙂

 16. Du er neppe den rette til å uttale deg om gravid klær siden du som høygravid ikke ser ut som du er kommet ut av 1 trimester engang. Oss som får vanlig gravid størrelse kunne aldri gått med mesteparten av det du reklamerer for her. ..

  1. Caroline

   Ikke den rette til å uttale meg? Fordi jeg i dine øyne ikke er vanlig gravid? Hva er vanlig gravid? Kjære vene, gravid er gravid.

   1. Latterlig kommentar, selvfølgelig kan du gi råd om graviditetsklær!!
    Og hva er egentlig «vanlig gravid»!?

   2. Ingrid

    For en frekk kommentar! Absolutt ALLE er forskjellig når det kommer til gravid-kroppen!! :/ Synes det er så unødvendig å slenge ut slike unødvendige kommentarer som kommer til kroppen man har som gravid! Ingen er perfekt?! Selvfølgelig er du den rette til å uttale deg Caroline 🙂 Og jeg lurer også på hva «vanlig gravid» er? Stå på Caroline!

   3. Guttemamma

    Enig med deg, Caroline! 🙂 Takk for flotte tips! Er ikke gravid, men planlegger en spire til etterhvert 😉 Fikk i likhet med deg ikke så stor mage. Men var likevel utrolig stolt av den lille magen min, selv om alle mente den var for liten! Greit nok at det ikke er om å gjøre å få minst mage eller lite barn (da mener jeg ikke deg Caroline, var som sagt i akkurat samme situasjon med liten mage og et knøtt på 2,5 kg til termin), men det er faktisk ikke om å gjøre å bli størst, gå rundt i joggebukser eller få flest strekkmerker heller (stor vektøkning i svangerskapet eller for store unger er heller ikke bra!!). Mye fokus på de få gravide som går opp lite og ser bra ut, men burde heller vært mer fokus på risikoen ved å være overvektig i svangerskapet (men det er liksom litt tabu). Og selvfølgelig har man mange midt i mellom 😉

   4. Gutteogjentemamma

    Vet du Guttemamma- den kommentaren din var heller ikke så hyggelig synes jeg. Magestørrelse har ikke noe med hverken det å gå rundt i joggeskoene eller få så mye strekkkmerker å gjøre. Jeg synes det er trist at man ikke kan ha respekt for at det ene ikke er bedre enn det andre. Jeg oppfatter kommentaren din som at du sidestiller det å ha stor mage i en graviditet som å være overvektig og la seg selv forfalle.
    Og hjelpe meg- strekkmerker er vel ikke noe man velger selv.. Selv la jeg på meg ca 12 kg, hadde en veldig mye større mage enn caroline- men har ikke fått strekkmerker i noen av graviditetene mine.

  2. Det der var en så stygg, nedverdigende og lite gjennomtenkt kommentar at jeg, for en gangs skyld, nesten ikke finner ord! Hvordan i himmelens navn kan du få deg til å si noe slikt!? Alle gravide bærer magen ulikt, som i alt annet finnes det ingen fasit, ei heller en mal på hvordan en (gravid) kropp skal eller bør se ut.
   Skam deg!

  3. S.Helene

   For noe vås, dette oser misunnelse og jantelov. Hvorfor ellers legge igjen sånt surt oppgulp? Hva er bakgrunnen og hva ønsker du å oppnå? Er det ikke bedre å ikke følge bloggen hennes dersom du ikke liker det hun produserer og ikke har noe fornuftig å si om den? Er gravid selv og har flere av de plaggene som Caroline bruker i innlegget. Og jeg har større mage.

  4. «Vanlig» gravid str.?? Unnskyld meg men hva er det?

  5. Dette var en unødvendig kommentar. Har du tenkt på at den kan såre?

  6. For en forferdelig stygg kommentar Trude, at det går ann. Er det str på magen som avgjør om man er gravid eller er det at man faktisk bærer frem et barn??
   Selv er jeg 27 uker på vei og med mine 158 cm over bakken har ikke babyen mye plass så jeg har en kjempemange.
   Syns innlegget ditt var supert og elsker alt babysnakket
   Syns du er helt nydelig Caroline. Må si det er beundringsverdig att du holder ut alle kommentarer du får på aboslutt alt.. Skjønner ikke at folk henger seg sånn opp i ting for å ta deg.

 17. Tidenes innlegg gitt!

  1. Caroline

   Hva mener du? Synes du selv at denne kommentaren er konstruktiv eller gir meg en god tilbakemelding på en eller annen måte?

   1. Astrid

    Det morsomme er at du ikke publiserer kommentarer som diskuterer kroppsfokuset ditt, men kun de som går de strupen på de negative kommentarene.

 18. Disse klestipsene vil ikke funke for så fryktelig mange gravide tror jeg. Jeg har kjent mange som har fått barn, og aldri sett en eneste en som har hatt knapt synlig mage så langt ut i svangerskapet. Så det tror jeg virkelig hører til unntakene. Da jeg ble gravid for første gang var jeg svært tynn, og da jeg hadde lagt på meg 16 kg i svangerskapet var jeg fortsatt godt innenfor normal BMI. Så tjukk var jeg absolutt ikke, men magen min gikk rett fram, var gedigent svær, og jeg kunne aldri ha gått i bare vanlige klær eller åpen skjorte. Jeg syns det virker som du ser helt bort fra hva som er normalen for de fleste gravide – nemlig å få en kjempestor mage som endrer tyngdepunktet og kroppsfasongen veldig.

  1. Caroline

   Disse tipsene er jo helt uavhengig av magestørrelse?

   1. Må bare spytte inn her.. Disse tipsene er kjempe flotte for andre «normale» kvinner i uke 12-20. Jeg er på min fjerde graviditet og klærne (og magestørrelsen) din tilsvarer hva jeg måtte slutte å gå med i uke 16.
    Jeg er nå 31 uker og kan bare gå i joggebukser, eller kjoler. Absolutt intet annet passer om man ikke vil bruke mye penger på graviditetsklær.
    Selv om du er gravid tror jeg vi alle kan si oss enig at magen (ikke at det har noe å si på baby sin strs) er langt under gjennomsnittet.
    Trass din søte intensjon om å råde folk tror jeg det passer seg bedre for første til maks andre trimester. Og jeg kan forstå at noen føler seg provosert når du snakker om problem i «å kle seg».
    Du har en kropp nå jeg bare kan håpe å få etter denne ungen kommer.

   2. S.Helene

    Åja er jeg unormal da? Jeg er i uke 23 og går i mange av de plaggene hennes eller tilsvarende. Dette er mitt tredje barn. Er det noe jeg ikke liker er det misbruk av ordet «normalt». Jeg liker faktisk ikke det ordet – punktum. Folk – er – forskjellige! JEG hadde meget stor interesse og nytte av dette innlegget og er 100% sikker på at det er mange fler med meg. Takk for super inspirasjon flotte , unike og normale (!) Caroline 🙂

  2. Samme hvilke tips som blir gitt av Caroline er det alltid noen de ikke passer for! Hun må jo ta utganspunkt i sin egen situasjon!! Mange gravide som ikke får så stor mage, meg selv inkludert. Og det er like normalt som motsatt!

 19. Ilaria ~

  Hei! For en tid tilbake skrev jeg en kommentar til deg angående Vær Varsom plakaten. Jeg fikk aldri noe svar fra deg, derimot endte du i en lang kranglete diskusjon med en dame som svarte på min kommentar. Litt leit at du valgte å ikke svare på min, jeg spurte vel på en OK måte?

  Limer inne kommentaren min her, og prøver på nytt 🙂
  PS: flott innlegg om gravide-antrekk.

  Ilaria ~
  AUGUST 1, 2016 AT 9:15 PM
  Kjære Caroline,
  Kunne du skrevet noe om hvorfor du ikke har signert Vær Varsom plakaten til Linnea Myhre, Susanne Kaluza etc? Du nevnte jo du skulle møte Kaluza og diskutere saken. Ble det til at du ikke ønsker å være en del av dette?
  Synes Kristine Getz skriver fint om det her: https://kristinegetzit.com/blogg/2016/7/28/det-er-da-ikke-s-vanskelig

  Du er jo en som har slitt med problemer rundt kropp og mat før, og du har redigert deg tynnere på bilder selv om du er svært slank. Så en skulle tro at du forstår viktigheten av kampanjen..

  Setter pris på noen ord fra deg om dette 🙂
  Jeg vil nødig virke så streng, jeg følger bloggen sein daglig og setter stor pris på den, både innhold og ikke minst fantastiske bilder 🙂

  Klem I

  1. Caroline

   Hei Ilaria 🙂

   Beklager at jeg ikke fikk svart deg den gangen :/

   Jeg ønsker absolutt å være en del av det, men jeg har foreløpig valgt å ikke skrive under av flere årsaker.

   – Jeg er helt og delvis enig med alle punktene, og forholder meg til de hver dag. Men jeg ønsker meg frihet til å publisere ting som andre kan oppfatte som brudd på plakaten uten at kritikere skal henge over meg for å kritisere meg. F.eks kan det hende at vi tar noen kule bilder som spiller på kropp, og det vil jeg i så fall gjøre uten at noen kan peke på plakaten og si at jeg bryter den. Jeg vet at det i plakaten står at det går på mengde, altså hvor stort fokuset på kropp er, ikke at det ikke skal være noe fokus på kropp. Dermed legges det opp til at det skal brukes skjønn for å vurdere enkelte av reglene, og av erfaring vet jeg da at enkelte av prinsipp bare vil være uenig med min vurdering, uansett hvor dårlig argumentasjonen deres er. Ruth som jeg endte opp med å diskutere med den gangen du sikter til er jo et godt eksempel på dette :/

   – En annen ting er dette med størrelse på klær. Jeg skriver aldri hvilken størrelse jeg bruker i innlegget, men om noen spør så svarer jeg. Dette gjør jeg fordi jeg selv liker at modellene er oppgitt med høyde og klesstørrelse på nettbutikkenes hjemmeside, det gir meg en god pekepinn på hvilken størrelse jeg selv trenger.

   – Jeg er også litt uenig med punktet om trening, og føler selv at jeg blir motivert av å se hvor langt andre løper, eller hvor tungt de løfter eller hvor mange repetisjoner. Derfor oppgir jeg dette noen ganger i innleggene.

   1. Elisabeth

    Fra lesers side så høres dette litt vel tynt ut Caroline.. Om du ikke ser/ skjønner viktigheten totalt sett så hva med å bare være med å ta ansvar, uavhengig av om ikke alle punkter passer deg. Dette handler om mye mer enn hva som «passer deg».

    OG, du opplyser jo ikke høyde sammen med størrelse.. Men vet du hva, at du oppgir din størrelse gir ingen pekepinn på min eller andres størrelse. Det er veiledende å oppgi om klærne er i normal størrelse, eller om en må opp el ned en størrelse enn hva en vanligvis bruker i dette merket.

    Ang trening, hvor mye du eller ei venninne el hvem som helst løfter, antall rep, osv, er irrelevant. All trening er individuell. Dette lærte du vel om under den påbegynte Pt- utdannelsen. Så veldig lett punkt å følge. Igjen, ta ansvar. Det handler så mye mer om enn hva bare du tenker.

    Hilsen fra lesers side 🙂 som kun ønsker deg alt godt, er vel egentlig derfor jeg tar meg bryet med å skrive dette 🙂

   2. Caroline

    Jeg trenger ikke skrive under på plakaten for å ta ansvar, Elisabeth 🙂 Å skrive under er kun en symbolsk handling, det er hva man gjør i praksis som betyr noe.

    Jeg har vært åpen om hvor høy jeg er siden jeg startet å blogge, så for de som følger meg er det en kjent sak. Jeg synes heller ikke dette med normal, liten eller stor i størrelse er en god pekepinn, for det kommer jo helt an på hvilke merker man bruker og hva en selv opplever som normale størrelser.

    Antall reps, km løpt osv. er ting som inspirerer meg og også gir meg en god pekepinn på hvordan jeg skal legge opp øvelsene selv. Men det er uansett ikke ofte jeg skriver om dette på bloggen.

 20. du vil ikke bruke penger på mammaklær fordi de ikke blir brukt senere, derfor bruker du heller penger på klær som er for store, selv om du ikke får brukt dem senere??? Okei.javel.
  Jeg skjønne ærlig talt ikke denne motviljen mot mammaklær. Det er så mye finere, og mye mer behagelig, med klær som er laget for gravidkroppen, enn å stappe seg oppi noe som egentlig ikke sitter så veldig godt. Du har postet noen antrekk med vanlige klær der jeg har tenkt at det ville vært mye penere med mammaklær. Som gravid ville jeg synes det var mer interessant å få presentert mammaklær på bloggen, istedet for de vanlige triksene med vanlige klær (tunika, bukse med lavt liv, skjørt med stretch, det er jo ganske intuitive ting som de fleste har greidd å komme frem til selv). Men utvalget mammaklær her i landet, særlig utenfor Oslo, er kjempedårlig, så det er nok mange som ville likt om du hadde hatt antrekksposter med ordentlige mammaklær, og tips til hvor de har dem. Det er mange som blir overrasket når de blir gravide over hvor utrolig vanskelig det er å finne en butikk som fører mammaklær, så dette er et område der mange ville satt pris på tips. Og så er det utrolig enkelt å få solgt pent brukte mammaklær da, men vanlige klær synes jeg det er vanskelig å selge, så lenge det ikke er noe spesielt med dem. Poenget: Pent brukt mammabukse fra H&M er lett å selge – pent brukt vanlig bukse fra h&m – vanskelig å selge.

  1. Caroline

   Jeg forsøker å kjøpe minst mulig nye klær uavhengig av om det er mammaklær eller for store vanlige klær 🙂 Minst mulig og rimeligst mulig. Begge deler kan du jo for så vidt få solgt etterpå 🙂 Som du kanskje leser, så har jeg tipset om en helt super nettbutikk som selger utrolig flotte mammaklær med veldig fin passform 🙂

   1. Nå var poenget mitt det motsatte da, at det IKKE er like enkelt å selge vanlige klær etterpå, som det er å selge mammaklær.

   2. Caroline

    Det er mye mulig, jeg har ingen erfaring med å selge akkurat mammaklær, men jeg er sikker på at det går fint å selge begge deler. Det finnes jo så mange muligheter for å arrangere klessalg i dag, eller så kan ma alltids gi det bort også 🙂

 21. Kathrine

  Hvor er den svarte toppen fra? Det bildet du holder de sorte ballongene 😉

  1. Caroline

   Den er fra Zara, men den er fra i fjor :/

 22. Veldig flott 🙂 er det lov å spørre om noen av bildene dine er fra osebakken-området?:) syns jeg det ser litt kjent ut av og til, så har ofte lurt 😀 fine omgivelser er det uansett!

 23. AKKURAT et slikt innlegg håpet jeg du ville komme med nå! Selv er jeg førstegangsgravid i fjerde måned, og begynner å må tenke annerledes i klesveien. Så takk for fine tips! Og selvfølgelig elsker jeg at bloggen din flommer over av babystoff om dagen 😀 lykke til de neste ukene!

  1. Caroline

   Dette var så hyggelig å lese, Mari 🙂 Tusen takk! Og masse lykke til i tiden som kommer 🙂

   Mange klemmer!

 24. Kristine

  Hvor har du kjøpt den blå jeansen du viste på Snapchat her om dagen? De med frynser 🙂 Utrolig lekre!

 25. Hei Caroline, kan man forhåndsbestille de støvlettene du har stylet for Bianco høstkolleksjonen?

 26. Stå på Caroline!! Ikkje bry deg om dei slemme kommentarane!! Dei som skriver stygge kommentarar er berre mesunnelege!!!! Dei er heilt serriøst dumme Lykke til de neste vekene i svangerskapet❤️ Maaaaange klemmer frå meg! Elske bloggen din

 27. Katrine

  Så sørgelig at du omtrent får kjeft for at du ikke ser kjempegravid ut…at du ikke er gravid nok til å tipse om klær i svangerskapet. Føler meg veldig oppgitt på dine vegne,Caroline!

  1. Caroline

   Ja, det er en merkelig holdning.. Du skulle sett noen av de som har havnet i søppelkurven :O

   1. en leser

    Får bare lyst til å sende deg en klem. Skjønner om dette går inn på deg. Håper du klarer å la de vonde ordene prelle av.

 28. Du får unødvendig mye kritikk! Du har et sunt kosthold, holder deg i form og tar godt vare på den lille i magen din <3
  Mange er nok bare misunnelig. Jeg skulle mer en gjerne hatt dine former høygravid istedenfor å legge på meg 25 kg per svangerskapet × 3 barn.
  Morsomt å følge deg på fb og snap.
  Ønsker deg lykke til med fødsel og 2 små. Det blir gøy å følge deg fremover 🙂
  Klem

  1. Caroline

   Tusen takk for fine ord og for at du følger meg <3

 29. Å fy faen, folk er så flinke til å kritisere! Makan.
  Jeg syns det var fine tips jeg, og akkurat sånn gjorde jeg det når jeg var gravid også. Jeg hadde mye større mage enn deg, og kunne gjøre sånn jeg også. Ikke gidd å bry deg om de som kritiserer deg i forhold til magen din. Makan til frekkhet! Gravid er gravid, og flott er man uansett! At det «vanligste» er å få megamage er bare tull! Jeg gikk opp to str, men kunne fint bruke vanlige topper og slikt. Folk må skjerpe seg, eller eventuelt finne seg en annen hobby enn å sitte på nett og spre kvalme.

  Jeg syns du har kledd deg så kult hele veien, og det er moro å se hvor mye kult man kan kle selv med magen på vift. Stå på videre, kjære deg! Du er dødskul både med og uten mage! Og jeg personlig er faltisk ganske imponert over at du holder deg så fresh så langt ut i svangerskapet ditt! Du stråler jo<3

  Stor kos fra Rygge<3

  1. Caroline

   Tusen takk for fin kommentar, Sarah 🙂

 30. Det er så kjekt å se at det er mulig å bruke sine vanlige klær også, og heller supplere litt med annet. Du designet vel noen klær tiltenkt gravide forrige graviditet, ønsker du ikke å bruke dem igjen? Eller har du rett og slett en litt annen stil nå? Det er jo helt lov ;] Jeg er bare nysgjerrig.

 31. Mariann

  Jeg blir så matt (og trist og forbanna). Håper du klarer å heve deg over et par av kommentarene ovenfor her. Du er nemlig ‘gravid nok’, absolutt i stand til å uttale deg om mammaklær og det kommer definitivt klart nok frem at dette ikke er et klesinnlegg med en bruk-og-kast mentalitet. Lykke til med innspurten og du ser strålende ut som høygravid, Caroline 🙂

 32. Kjære fine Caroline,
  Takk for et kjempeflott innlegg og en utrolig inspirerende blogg generelt 🙂
  Jeg synes at folk skal slutte å komme med usaklige og frekke kommentarer. Om man ikke liker det man leser så står man fritt til å ikke lese. Jeg har ikke kommentert før – men nå kjenner jeg at jeg blir utrolig oppgitt og flau på mine medsøstres vegne. Jeg synes at det er unødvendig av flere over her å komme med usaklige kommentarer om et innlegg som er både informativt, fornuftig og nyttig for mange. Er det ikke nyttig for akkurat «deg» så står du fritt til å klikke deg videre. Det er mange som er gravide og har bare en liten bump på magen. Det er faktisk enda fler som sliter med å legge på seg pga høy forbrenning osv. Det er akseptert å være overvektig og ha litt for mye her og der på kroppen – men det er like mange som sliter med å komme seg opp i vekt. Skal man snakke dårlig om en gruppe mennesker som er tynne/slanke bare for at man har en oppfatning av at det er normalt å være rund og god når man er gravid? Jeg blir flau over alle dere som kommenterer og sier at vi som er tynne og gravide ikke er ordentlig gravide. Skam dere! Det å mobbe de som er tynne kan smerte like mye som å mobbe noen som er tykke. Om dere er voksne folk og skal oppdra barn, så håper jeg VIRKELIG at dere tenker dere om flere ganger før slike kommentarer blir tatt i deres munn igjen.

  Caroline, jeg føler med deg! Folk uttaler seg på sviktende grunnlag og er direkte ufine. Vær stolt over den flotte kroppen du har, og den fine personen du er. Jeg ønsker deg lykke til med siste innspurt av svangerskapet <3

  Alt godt!
  Klem Maria

 33. SUPERT innlegg Caroline!! Får nesten (bare nesten) lyst til å gå gravid en gang til..så koselig å kle opp den fine magen med noe annet enn «telt»<3 Du ser fantastisk ut,og syntes det er urolig trist å lese ord som unormal mage og "vi som er normalt gravide".. det er ingen fasit,og jeg håper virkelig du koooser deg med den fantastiske kroppen du har 🙂
  Mange klemmer til dere fra en nybakt tobarnsmor
  xXx

  1. Caroline

   Nei, det er det virkelig ikke. Det er synd at enkelte mener at det tydeligvis finnes en fasit for hva som er en normal gravidmage. Jeg ser forskjellige former og størrelser på gravidmager hver eneste dag og ikke bare på den, men på kroppene våre generelt. Alle er forskjellige og det er jo det som er så fint 🙂

   Tusen takk for så fine ord, Line <3

  2. Jeg kan ikke se at jeg har sett en enste stygg kommentar på magen til CBE, men kommentarer om at den er liten. Det er en observasjon og ikke en stygg kommentar. Det jeg har sett kommentarer på er kroppsfokuset som er på bloggen og det må jo være lov å kommentere? Spesielt siden CBE selv har sagt at noe av motivasjonen hennes for å trene før svangerskap var og komme raskt «tilbake» til seg selv når hun hadde født og at graviditet ikke trenger å ødelegge kroppen. Er ikke sette et tema som bør være lov å diskutere?

   1. Caroline

    Å kommentere at noen ikke er «normalt gravid», eller ikke har en «normal mage» er en relativt stygg kommentar i mine øyne Astrid. Å ordlegge seg ved å si at den er liten er noe helt annet. Å komme tilbake til seg selv etter en fødsel handler om mye annet enn kun utseende, i hvert fall for meg.

   2. Astrid

    Om man snakker nedsettende er set stygt, men å bare si «liten mage» er joviale stygt.

    Hva andre ting handler det om? Psyken? De fleste jeg kjenner tenker at får man et barn er fet ikke så farlig om man får noen strekkmerker eller noen kilo ekstra. Det er sunt, friskt og helt naturlig at kroppen forandrer seg, det er ikke så frisk om litt forandring medfører problemer for en, så lenge man ikke blir skadet av svangerskap- det kan man jo også bli.

   3. Caroline

    Ja, som jeg skriver i den forrige kommentaren min 🙂

   4. Astrid

    Jeg skjønte ikke helt svaret ditt, hva handler det om å komme tilbake til seg selv etter fødselen?

   5. Caroline

    Det handler om å kunne utføre aktiviteter som før graviditeten, i tillegg til å føle seg selv 100 prosent 🙂

   6. Astrid

    De fleste kan utføre de samme aktiviteter etter de har gått gravide som før. Jeg skjønner ikke hva du mener, rett og slett.

    Hadde verden gått under for deg om du hadde lagt på deg noen kilo og fått noen strekkmerker?

   7. Caroline

    Dette har jeg ingen tall eller oversikt på selv, men dersom du vet at de fleste kan det, så er det jo flott 🙂 Jeg vil uansett tro at fysisk aktivitet og trening i løpet av svangerskapet gjør at kroppen vår takler graviditeten bedre og at man raskere er tilbake som før etter fødselen.

    Hadde verden gått under for deg om du hadde lagt på deg noen kilo og fått noen strekkmerker?

    Dette har jeg aldri sagt noe om, så jeg forstår ikke hvorfor du tror det.

   8. Astrid

    At de fleste kan gå bake til de samme aktiviteter etter de har vært gravide som før? Antar du har satt opptil flere personer som feks beholder jobbet etter at de har vært i permisjon.

    Jeg har ikke sagt at du har skrevet at verden går under, men siden du er så opptatt av at kroppen skal gå tilbake slik den var før du har født lurer jeg på det.
    De fleste jeg kjenner følger seg nesten mer en 100% seg selv etter de er født, fordi de er så takknemlige for barnet sitt og ikke legger så mye av personligheten i det ytre.

   9. Caroline

    Jeg skjønner ikke helt hva du mener med å «beholde jobben»? Det er jo ikke det jeg sikter til. For de fleste er fødsel en enorm påkjenning for kroppen, og kroppen kan bruke lang til på å restituere seg. Fysisk aktivitet/trening er med på å hjelpe kroppen til å takle dette. Er du i god form restituerer kroppen seg raskere etter fødselen og man kommer «raskere tilbake til seg selv».

    Jeg tror vi avslutter denne diskusjonen, Astrid, det ser ikke ut til at vi forstår hverandre og da vil vi aldri komme til enighet.

    Ha en fortsatt fin dag 🙂

   10. Å kommentere andres kropp på den måten syns ikke jeg er spesielt pent.. Uansett om man er stor eller liten. Å kommentere en gravids kropp er spesielt stygt, mener jeg, siden gravide ofte er mer enn nok bekymret og hormonell fra før.

 34. Hei Caroline! Jeg ble veldig glad når jeg så overskriften, men kanskje litt skuffa over innholdet. Jeg synes det er mer unødvendig å kjøpe for store klær enn å kjøpe mammatøy altså. Greit nok at mammatøy er dyrere, men det er utrolig deilig med noe som både er behagelig og tilpassa kroppen. I tillegg er jo mange kjoler og topper kombinert gravid- og ammetøy, så der blir jo bruksperioden mye lenger! Jeg må også innrømme at for meg som var plaga med kvalme i store deler av første og delvis andre trimester, så var mammabukser en lettelse! Ble så kvalm av ting som stramma…

  Så for all del, dette er standard-tips, men jeg skulle ønske at du både hadde presentert steder å kjøpe fine mammaklær, og ikke minst fortalt hvorfor det er praktisk med klær som er for store etter fødselen.

  Vil uansett ønske deg lykke til med tiden fremover, graviditet, fødsel og barselsperioden er strevsom, men også helt magisk. Du er heldig som skal oppleve det igjen 🙂

  1. Caroline

   Men jeg skriver jo om mammaplagg også, og tipser om en helt topp nettbutikk 🙂 Mammaklær fra h&m er kanskje fint for noen, men som jeg skriver, så er dette mine tips og min egen erfaring, og for meg så funker ikke klærne fra mammaavdelignene til for eks. h&m og Lindex – mens jeg finner stor glede i de nyeste plaggene jeg har bestilt fra «mammabutikken» jeg nevner her.

   Jeg har selv ingen erfaring med å gå med for store klær etter fødsel, selv brukte jeg en del ammesingletter og jeans, joggebukser og ullundertøy (det var vinter) Skjorter og kjoler som var lette å knappe opp etc. Så dette er helt sikkert individuelt.

   Tusen takk, Lina 🙂

 35. Så mange stygge kommentarer du får om magen din :/ Du er da like «mye» gravid som alle andre, selv om magen din i deres øyne er liten. Gravid er gravid, og alle svangerskap er forskjellige. Helt forferdelig hvordan kvinner skal pålegge andre kvinner at de ikke er «gravide nok» til å uttale seg. 🙁

  1. De er vel ikke stygge. De kommenterer at disse såkalte mammalösningene hun presenter ikke fungerer for de fleste fordi standardmagen er större en hennes. Det er ikke mye hjelp i en slik artikkel når «mamma»klära bare ville fungert på vei inn i andre trimester.

   1. Caroline

    Du forstår åpenbart ikke at å kommentere at noen ikke er «standardgravid» er nedsettende. For hva er normalt? Det finnes ingen standardmage, tvert i mot kommer gravide mager i alle mulige størrelser hvor ingen av de er verken riktige eller feil. Det gjennomføres i underkant av 60 000 fødsler hver år i Norge, jeg vil tippe en god del av disse faller utenfor det du karakteriserer som «standardmagen».

   2. Elisabeth

    Jeg har vært gravid to ganger. En gang med ‘høy’ mage som bare sto ut fremover, så like slank ut som vanlig bakfra, kunne la vannglasset stå på magen som om den var et bord,ha ha. En gang med mage som ikke sto mye ut,men til gjengjeld lå som en ‘smultring’ langt nede,rundt hele hoften, like stor bak som foran, så fødeklar ut fra januar og terminen var i slutten av april, feeeestlig. Men begge magene var gravidemager, de var mine og normale. Så jeg kan altså ikke fatte at noen skal hevde at det liksom skulle være en FASIT på RIKTIG eller ‘normal’ gravid-mage….

   3. Ingen kommentarer jeg har lest her har värt over kanten, syns jeg (men kanskje du er litt farget av kommentarene som havna i söppelet?) Jeg forstår ikke at det er nedsettende å si at magen er mindre enn standaren (les: gjennomsnitt) eller större for den saks skyld. Det er ikke unormalt eller farlig eller stygt, bare mindre enn standarden. Selvsagt er det flere som har större eller mindre mage, slik fungerer det i en normalfordeling, men flertallet ligger på standard.

    Kommentarpostene her handlet om hvor nyttige dine klestips er for gravide, og uansett om du ser flott ut så vil ikke denne posten väre spesielt brukbar for de fleste gravide. Dessuten, det er de med större mage som desperat trenger tips , fordi de som har mindre mage har nok enklere å for å kle seg. Det er vel egentlig ikke ditt samfunnsansvar å blogge for å väre nyttig, men heller å dele fra ditt liv, antar jeg?

   4. Caroline

    Hei AK 🙂

    Jeg kjenner ikke til noen oversikt over størrelsene på gravide mager. Hvilken kilde benytter du for å fastslå hva som er standardstørrelse og hva som gjelder for «de fleste gravide»? :/

   5. Et kjapt nettsök förte meg til en stor studie på 5500 kvinner gravide mellom 20-28 uker; Gjennomsnitts livvidde var 81 cm, pluss minus 7 cm. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17221088/
    En mindre undersökelse i Nigeria på 229 kvinner gravid i tredje trimester 28-40 uker: 106 cm, med 95% intervall på 99-115 cm.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4056469/#R27

    Tror ikke livvidde blir brukt like mye som waist-hip-ratio i denne type forskning.
    Ah, statistikk!

   6. Caroline

    En 20 år gammel studie fra Brasil og en så liten studie fra Nigeria kan vel neppe brukes til å fastslå noe som helst her i Norge anno 2016.

    Men jeg skjønner uansett ikke hva du forsøker å fortelle meg med disse tallene? Mener du at jeg er langt unna disse gjennomsnittene? Og om jeg var langt unna gjennomsnittet, så er det jo fortsatt en betydelig andel personer som har mindre mager enn snittet. Tipsene kan jo også brukes tidlig i svangerskapet, og må ikke brukes sent.

   7. Jeg får ikke svart lenger ned så jeg putter det her.

    Interessant diskusjon.
    Uten at raseforskning er noe jeg er spesielt opptatt av, kan man vel si at kvinner er kvinner og så lenge man måler med cm kan det sikkert väre helt greie estimat til Skandinavia også. Men det kan jeg ikke si for sikkert. At studien er 20 år gammel er feil, den er fra 2007, og har ett imponerende antall kvinner inkludert. Kvinnene ble tatt mål av for 20 år siden, men tendensen er vel at vi blir större, ikke mindre (mer obese….). Den såkalte «lille» afrikanske studien hadde tilsammen over 500 kvinner, jeg syns det er ganske bra så lenge utvalget er ok.

    Uansett, livvidde brukes sjelden, sikkert fordi det er lite sammenlignbart ift svangerskapsdiabetes etc. som er interessepunktene for disse studiene – jeg nevnte livviddene fordi du spurte om de.

    Din livvidde vet jeg ingenting om bortsett fra det man kan gjette seg til fra bildene. Hvis jeg har fornärmet deg, var ikke det intensjonen, og da beklager jeg. Jeg gikk inn i diskusjonen på at jeg ville til livs det at «liten» «stor» var så feil å si til gravide, sannsynligvis fordi mennesker automatisk tror at noe dermed er unormalt. Ha en god dag!

   8. Caroline

    Studiepopulasjonen er kvinner som var gravid i uke 20 – 28 i perioden 1991 – 1995, det var det jeg mente 🙂 Publiseringsåret så jeg ikke :/

    Jeg kjenner lite til Brasil og Nigeria, men jeg tviler på at det er direkte overførbart! Men jeg er forsåvidt enig med deg angående tendensen, uten at jeg sitter på noe tall 🙂

    Det er godt mulig jeg har misforstått deg, og blandet litt sammen brukere og diskusjoner 🙂 Jeg synes ikke det er feil å si «liten» eller «stor», det er helt greit 🙂 Det jeg reagerte på var bruken av normal, ikke-normal, og dermed sette merkelapper som unormal fordi magen er mindre enn det som oppfattes som gjennomsnittet.

 36. Anniken

  Jeg synes dette var en flott post jeg! Leit at du skal få tyn for utseende, man ser ut slik man ser ut og sånn er det bare faktisk. Du er flott uansett magestørrelse! Du har mange gode tips som vil nå mange gravide, og det vil alltid være noen det ikke passer for.

  Ønsker deg en god nesting periode, ønsker deg lykke til! Er spennende å følge deg på veien! Har en datter som nærmer seg to nå og gleder meg til å ta fatt på nr to

 37. Hvor er rysjekjolene fra?:D

  1. Caroline

   Litt forskjellige steder, her er en link til innlegget hvor bilde er hentet fra https://www.carolinebergeriksen.no/2016/06/29/thing-frill-dresses/ 🙂

 38. jeg syns dessverre ikke dette var ett bra innlegg.
  Jeg skjønner veldig godt at du ikke har hatt dette «problemet» med å få på noe som passer i det hele tatt,da du ikke har vært»stor» i noen av svangerskapene.

  Jeg hadde større mage enn det du har nå, når jeg var 8 uker på vei. Nå er jeg 24 uker på vei, og kan garantere at jeg aldri i verden hadde fått på meg en bukse med lavt liv eller ett skjørt i større str….
  Skal jeg ha større str, på både genser/skjørt/bukser så må jeg opp i 3-4xl, og det passer garantert ikke til min lengde på 160.

  Jeg fikk masse vann forrige svangerskap, og endte på 30 kg +, (som føyk av meg etter fødsel)
  Men jeg måtte fortsatt begynne med mammabukse fra hm fra uke 6-8 begge ganger, da magen bare poppet ut!

  1. Caroline

   Det er ingenting galt med mammaklær, jeg har skrevet et eget avsnitt om nettopp dette (har jo selv mammaklær, båe kjoler, jumpsuits og en jeans) og tipset om et par butikker som selger veldig lekre klær til vordende mødre, så ta gjerne en titt på hva de har av utvalg 🙂

   Lykke til med resten av svangerskapet, Kritin 🙂

 39. Virkeligheten er jo at 80 prosent av gravide er en del større enn deg når vi er gravide, det trenger vi jo ikke legge under en stol. Sier ikke at dette Er unormalt eller kritiserer din gravidmage på noen som helst måte, men for meg som ikke er av de største men heller ikke den minste, så ville mange av disse plaggene ikke funket. For at magen skulle fått plass, måtte størrelsen ellers vært såpass mye større og det hadde absolutt ikke vært fint. Bukse med lav midje funker hvertfall ikke, da magen strutter ut over det hele og fyller godt ut også lavt nede. Er ikke kritikk å si at de «flest» gravide ikke ville passet i mange av disse antrekkene når de er et stykke på vei, det må jo du også se

  1. S.Helene

   Hvor har du 80% fra? Er det i Norge eller.? Vitenskapelig grunnlag? De negative kommentarene går jo på at Caroline er unormal og ikke gravid nok til å uttale seg. Hvis ikke det er kritikk og direkte nedverdigende- hva er.

  2. Men hva er vitsen med å kommentere dette? Ohmygod… Du trenger ikke ta til deg tipsene hvis ikke du synes de er gode da! Bare overse det! Du har tydeligvis behov for å spre dårlig stemning! Og for å gjøre dagen til Caroline verre??

 40. Hurra for et supert innlegg! Jeg er gravid i første trimester, babymagen er ikke noe antydning til enda – men så glad jeg ble når jeg så tipsene dine om klær og kan «planlegge» innkjøp til babymagen vokser 🙂 Jeg har også vært gravid fær, og den gangen var det så dårlig utvalg i mammaklær, så det er supert at du tipser om vanlige klær som er gravidvennlige for som du sier så passer ikke gravidklær for alle. Jeg er så dårlig på å kommentere på blogger, men måtte bare gi en tilbakemelding etter å ha sett innlegget og kommentarene, så du vet at det for meg var et svært nyttig innlegg 🙂 Du ser strålende ut som gravid, og har akkurat passe stor mage, sånn som alle gravide har uavhengig størrelse 🙂 God helg! 🙂

  1. Caroline

   Det er så hyggelig å høre, Emma! Tusen takk 🙂 Masse lykke til med graviditeten <3 Og en god helg når den kommer! 🙂

 41. Jeg ble kjempestor under mitt svangerskap, og jeg kan bruke alle tipsene du kommer med her. Man må bare tenke variert og alternativt. Jeg vil også komme med et tips om klær man kjøper under svangerskapet: prøv å kjøpe ammevennlige klær 🙂 jeg har fortsatt å bruke mammaklærne som er litt romsligere enn mine vanlige klær siden jeg har brukt litt tid på å komme tilbake til vanlig størrelse.

  Takk for en fin blogg, Caroline! Masse lykke til fremover! Jeg gleder meg så på deres vegne 🙂

 42. Therese

  Jeg brukte bukser med lavt liv fram til fødsel, da knappen ikke gikk igjen fordi magen var stor brukte jeg bare et strikk fra knapp til hull for å holde buksen oppe 🙂 Og jeg hadde større mage enn Caroline har. Likte heller ikke mammabuksene fra HM, de ble for vide i bena og for lange om jeg skulle ga en som passet over magen. Og åpne skjorter kan jo alle uansett størrelse bruke, med en topp under! Dette er jo tips basert på Carolines erfaringer, hun kan jo ikke anbefale mammaklær som hun selv ikke bruker..
  Masse lykke til med innspurten, Caroline! Du er nydelig, både som gravid og ellers.
  Gleder meg til å høre navnet på babyen 🙂

 43. Men i alle dager, når ble det ok å kommentere en høygravid kvinnes mage? Reagerer særlig på alle dere som har vært gravide selv som kommer med spydige kommentarer til Caroline. Dere burde hvertfall vite at magestørrlesen er individuell og ikke har noe med str.på baby og gjøre. Da jeg var gravid ble jeg ikke så stor og jeg syns det var trist med kommentarer om at jeg ikke så høygravid ut osv. En kollega av meg ble veldig stor og fikk hele tiden tilbakemeldinger på «oj så stor du er» og hun syns det var sårende. Vi fikk begge friske, fine jenter på samme størrelse! Syns vi kvinner snart må lære å slutte og fokusere på størrelsen på magen og heller hylle og heie på hverandre som bærer frem ett lite liv i (+/-) 9 måneder, for det er fantastisk det!

  Dette innlegget var vel også bare ment som tips, så som så mange andre «Caroline tipser» innlegg så er det jo bare ment som inspirasjon og ikke ment å passe for q»alle». Masse lykke til med innspurten, Caroline! Ikke lenge igjen til dere får møte bittelille nå Håper du ikke blir såret av disse kommentarene og nyter siste tiden! Gode tanker og klemmer fra meg

 44. Jøssenavn. Jeg kommenterer aldri, men etter å ha lest kommentarene du får her ser jeg meg nødt til det. Du har en helt nydelig kropp og mage, det skal du bare være stolt over! Tenker det er litt sjalusi bak noen av kommentarene, jeg (blir sikkert halsugget nå). Jeg hadde like liten mage som deg, fikk en liten en i begynnelsen på året. Husker det var sårende å få kommentarer på at magen var så liten. Jeg var sprek men ikke godt trent som deg så det er nok mer genetisk. Jeg spiste derimot kjempesunt hele tiden så tror nok dette har litt å si også. Og baby hadde fin fødselsvekt og var helt frisk:) og når det er sagt, brukte jeg kun mine vanlige klær hele tiden med unntak av en mammabukse(kun fordi den var så behagelig). Alle er forskjellige og det skal man akseptere og respektere. Lykke til med det forestående!:)

 45. Folk ass, noen blir liksom bare aldri fornøyd! Selv var jeg mye større enn deg i forrige svangerskap men kjøpte kun to gravidplagg. Brukte oversized genserkjoler og skjorter og skjørt og kjoler med massevis av stretch. Nå er jeg ca. 20 kg lettere enn jeg var da og de klærne passer fortsatt, og ser faktisk fin ut på. Så jo, det er fullt mulig å ikke kjøpe haugevis av gravidklær.

  Fikk masse inspo av dette innlegget, tommel opp 🙂

 46. Hei Caroline! Den lysegrå kjolen som du har på deg på bildet med CK-genseren og svarte joggesko, hvor er den fra? Og er det den samme som du har på deg på bildet med svarte rockstuds og svart jakke? Så enkel og fin!

  1. Caroline

   Den er fra BikBok 🙂 Ja, det er den samme 🙂 Den er så comfy også, helt super!

   1. Takk for svar! Er det denne, tror du? Og synes du den er «gjennomsiktig» slik at bh og truse synes lett under? https://bikbok.com/no/7179562_F941

   2. Caroline

    Ja, det er den 🙂 Den er ikke gjennomsiktig i det hele tatt, godt stoff 🙂

 47. Bloggen din er definitivt en av mine favoritter – den er så gjennomført. Med det mener jeg at den både er velskrevet og har fine bilder, i tillegg har du et veldig variert innhold. Av alle som lever av å blogge i Norge så synes jeg i grunnen du er den eneste som «fortjener» det, da det er veldig tydelig at du bruker mye tid på å lage så gode og interessante innlegg som mulig. Ingen clickbaiting heller. Deilig! Stå på, og masse lykke til med fødselen og tiden etterpå. Klem fra en mangeårig fast leser.

 48. I begge mine graviditeter var jeg type «hval» når jeg var der du er nå, (gikk opp 30kg -fra 60 til 90(!!)) men allikevel gjorde jeg som du tipser om her. Særlig flere av Filippa K sine kjoler har et snitt så jeg kunne kjøpe str S/M (bruker str s til vanlig) og få plass til magen, og de kjolene elsker jeg nå også som jeg er nede i matchvekt igjen. Så man kan ha større mage enn deg og allikevel få bruk for tipsene du kommer med her, hvis man ikke velger å være sur og negativ;)

 49. Folk skal no pirke på feil på alt..Blir helt sjokkert over kordan visse folk uttaler seg… Du har jo sånn ein skikkelig nydelig gravidmage! Og alle gravidmager er forskjellige. At det skal vera ein «fasit» på noko slikt er jo heilt idiotisk. Ka er den fasiten liksom? Det oser av misunnelse og janteloven.. Alle er forskjellige, og det er jo det som er så fint og spennande, spør du meg:) og opp i det heile er tross alt det viktigste at barnet er friskt!
  Ver stolt av magen din, Caroline! <3

 50. jeg ble så oppgitt over alle de som kritiserte at du lagde innlegg om graviditetsklær! Kan du noe for at du har den størrelsen på magen du har? Nei! Kunne du laget et innlegg om hvordan du styler en større mage enn det du har selv? Nei! Er det dumt at du lager et innlegg om tips til hvordan du styler gravidmagen basert på dine egne erfaringer og slik du har gjort det? Tydeligvis, i følge alle de som kommenterte.

  Unnskyld meg, jeg blir faktisk skikkelig skuffa på alle de folka sine vegne… Du skal ikke behøve å lese alle de kommentarene, hvis ikke de synes din styling passa gjennomsnittsmagen, endrer det noe til det bedre å legge igjen en kommentar om at det ikke passer? Igjen, NEI! Jeg gjetter at det kun begrunner i dems egen usikkerhet og kanskje en smule misunnelse…?

  Det kan fakrisk være sårt for noen å lese det de har skrevet, og det er meg en stor gåte hvorfor så mange trenger å påpeke at de kun kunne gått med de klærne halve svangerskapet (eller hva det var). Det er sånn… okei? Hva skal Caroline gjøre med det? Hva bidrar det til ditt liv at Caroline ikke kjøper flere gravidklær, at du ikke ble så inspirert du skulle ha blitt liksom?

  Så alle som driver å sprer slik oppgulp, og tror det er konstruktivt og at de liksom bidrar med noe… Voks opp.

 51. Elisabeth

  Hei.
  I løpet av det forrige svangerskapet ditt tenkte jeg også dette, men nå må jeg bare skrive det til deg. Du er så vakker som gravid, DU STRÅLER!

 52. Hei Caroline,
  jeg har lett siden jeg fant det bildet av deg på Instagram med gul skinn jakke. Kunne du sagt noe om hvor du har kjøpt den og pris? Gjerne også den svarte jakka

  Hadde vært supert- veldig fine bilder

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *