oppskrift-onsdag: ostegratinert auberginelasagne

auberginelasagne_5

Hei oppskrift-onsdag, nå er det på tide med litt vegetarmat igjen 🙂 Jeg var litt usikker på hva jeg skulle kalle denne retten, for den ble bare til mens jeg holdt på på kjøkkenet i går. Hadde tenkt til å blande squash inni her også, men så ble det aldri sånn. Uansett så endte jeg opp med et utrolig bra resultat, sterkt inspirert av en rett jeg fikk servert på Strøm Mat & Bar tidligere i sommer. En mektig og supersmakfull lasagnerett for to 🙂 

auberginelasagne_9


du trenger 

♥ 2 store aubergine ♥ 200 gram parmesan ♥ revet gulost ♥ 1 kg. hakkede tomater ♥ 3 ss. balsamicoeddik ♥ frisk timian ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 2 spisspaprika ♥ 1 rødløk ♥ fetaost 

auberginelasagne


slik gjør du

Bruk et redskap eller en kniv til å skjære tynne skiver av auberginen. Spre dem utover litt papir (gjerne tørkerull med god absorberingsevne) og strø godt med havsalt over. La disse ligge og trekke ut vann i rundt 30 minutter før du tørker dem godt. Sett ovnen på 210 grader. 

auberginelasagne_1

Hakk opp paprika, hvitløk, rødløk og friske urter. Ha godt med smør i en stekepanne eller en kjele, og surr alt sammen i smøret til det har blitt passe gjennomstekt. Tilsett deretter hakkede tomater. La dette koke i rundt 15 minutter så noe av vannet fra tomatene koker bort – men ikke alt. Smak til med salt og pepper. Rasp opp hele parmesanosten. 

auberginelasagne_2auberginelasagne_4

Smør en liten ildfast form med smør. Legg en del aubergine i bunnen, ha tomatblandingen over og deretter et lag med parmesanost. Jeg brukte hele parmesanosten til dette laget. Legg et tykt lag med aubergine igjen, deretter tomatblandingen og tilslutt revet, vanlig gulost på toppen. Stekes i ovnen i ca. 30 minutter. 

auberginelasagne_7

– dryss gjerne litt fetaost over før servering – 

auberginelasagne_8


Mmm! Håper det smaker 🙂 

33 kommentarer

 1. Så lekkert. Jeg elsker aubergine så dette skal helt klart prøves. Takk skal du ha 🙂

 2. Hei
  Elsker å bla gjennom oppskriftsinnleggene dine! Tusen takk for masse god inspo på matfronten! 😀

  Men det er litt tungvint å få opp hele innlegget når man søker på matkategorien. Er det mulig å endre på dette? Eller bare jeg som synes det er tungvint kanskje? Hadde vært lettere om man hadde fått opp overskriften og kanskje evt noe av innlegget, men at man så måtte klikke på det for å se hele. Skjønner du hva jeg mener? Kun når man klikker på de ulike kategoriene altså, ikke når man er på hovedsiden på bloggen.

  Bare et ønske fra min side 🙂

  1. Caroline

   Det kan vi sikkert endre 🙂 Takk for innspill 🙂

  2. Dette har jeg nevnt her inne tidligere igså, jeg er så enig. Så mye bra oppskrifter, men blir så tungvint å bla seg igjennom hele matkategorien for å finne de :/

 3. Therese

  Dette så godt ut! Bruker du ferske tomater som du hakker selv, eller kjøper du ferdighakkede (hermetikk)?

  1. Caroline

   Jeg kjøper ferdig hakkede, de som ligger i papp 🙂

 4. Nam, dette skal jeg prøve 😀

 5. Hilde Mello

  Å gud det så godt ut. Kommer til å pröve dette her i nermeste framtid!

 6. Maten ser fantstisk ut! Jeg har blitt så inspirert av din blogg at jeg har begynt å blogge selv fra den 20 juli, og det er kjempe gøy! Vennene mine syntes det var kjempe kjekt. Jeg liker å skrive og ta bilde, så da er en del gjort. Det har vært mye å sette seg inn i. WordPress, domene, hosting osv. Nå er jeg siv.ing og har jobbet og brukt data aktivt i 20 år så den biten taklet jeg kanskje bra. Bruker Mac og er godt fornøyd.

  1) Har du noen tips til kamera? Dine bilder er så utrolig flotte! Jeg bruker kun tlf nå og det er litt for dårlig. Kanskje du har blogget om det?

  Lykke til videre med din blogg. Det er den beste bloggen! 🙂 Du skriver så bra og kjekke varierende tema, spesielt maten og reiser. Og bildene er supre.

  Mvh Tormod Gundersen

  1. Caroline

   Hei Tormod! Så hyggelig at de liker å følge med, selv om det også er fint å blogge for sin egen del er det jo ekstra koselig at noen ser hva du tar bilder av og skriver om 🙂

   Ang. kamera, så er vi veldig fornøyde med Canon EOS 6D og har brukt dette i et par år nå. Dette er et veldig godt kamera, men det finnes jo SÅ mange fine alternativer der ute som jeg dessverre ikke kan uttale meg om. Vårt er litt tungvint å ta med seg rundt omkring da både det og objektivene veier en del, men jeg er så opptatt av gode bilder at jeg synes det er verdt strevet 😉

   Klem til deg og lykke til med bloggen 🙂

 7. Spist nesten det samme, men med kjøttdeig! Veldig godt 🙂

 8. Looks delicious!

 9. Hei Caroline 🙂
  Takk for fristende oppskrift, den skal definitivt prøves. Jeg er i den situasjonen at jeg vurderer å bli vegetarianer, og da er det så flott at du er så flink til å dele vegetaroppskrifter. Du skal vite jeg setter pris på dem. Grunnen til at jeg vil bli vegetarianer er at mange dyr blir behandlet veldig dårlig. Men så er jeg veldig glad i kjøtt da… Kanskje en vei å gå er å innføre noen kjøttfrie dager i uka og se hvor det bærer hen.

  Med det samme vil jeg si at du er den beste bloggeren jeg vet, jeg følger en del blogger, men det er ingen som måler eg med din. Uansett er det din jeg koser meg mest med. Takk for den gode jobben du gjør 🙂

  Lykke til med siste innspurt i svangerskapet, jeg gleder meg sånn på dine vegne.

  Klem, Lisa

  1. Caroline

   Dette gjør meg så glad, Lisa! Tusen takk for så fine ord <3 Takk for at du følger med! Stor klem 🙂

 10. Karoline

  Det så helt utrolig godt ut! :O Nå vet jeg hva jeg skal ha til middag i helgen 😀 Jeg bare lurer på om du har disse https://www.getinspired.no/sko/treningssko/lopesko/asics-gel-noosa-tri-11-t676q-0101.html ? 🙂 Har veldig lyst på de, hva synes du om de? 🙂

  1. Caroline

   De er supergode på foten, både som løpesko og fritidssko 🙂

 11. Hva smaker aubergine? 🙂 Har allerede bestemt middag til i morgen 😉 Så kjempe godt ut <3

  1. Caroline

   Så bra! Litt vanskelig å beskrive den smaken 😉

 12. Karianne

  Kjære Caroline:)
  Etter å ha klikket meg inn på bloggen din i flere år, så er det på høy tid å skrive et lite takk tilbake 🙂 Du underholder, inspirerer, motiverer, provoserer, gleder, distraherer og engasjerer, og det hele i positiv retning. Denne bloggen er for meg en deilig liten pause hver dag, med positive vibber, og som jeg «maseklikker» etter flere ganger daglig bare fordi du leverer gjennomført kvalitet gang etter gang.
  Hurra for deg, og for at du tråkker Jante ned i støvlene 🙂
  Jeg har en liten tasselusk på 5 mnd, og derfor er det ekstra stas nå om dagen som du er i ventemodus og tar meg som leser rett tilbake til de fine forventningene og all spenningen rett før lille kommer 🙂
  Jeg ville bare ønske deg og mannen lykke til i tiden som kommer, og gi tommel opp for alt du får til så tett opp mot termin. Det er virkelig imponerende. Lille er en heldig liten jente som får komme inn i familien deres 🙂
  Ha en strålende dag videre.

  Klem

  1. Caroline

   Kjære deg, tusen takk for en så fin kommentar <3 Virkelig! Gratulerer så mye med lille på 5 mnd. Tipper du synes det har gått altfor fort fra fødsel til nå og fortere går det også :O Det å få barn er en sann glede, jeg er så glad for at vi skal ha en til <3

   Tusen takk for at du følger med, det setter jeg stor pris på 🙂 Klem til deg og dine 🙂

 13. Hei, jeg lurer på noen ting 🙂
  Hvordan designer du bloggen din?
  Hva skrev du på ditt første blogginnlegg?

  1. Caroline

   Jeg får hjelp til design av United Influencers 🙂 Bruker wordpress.

   Jeg startet å bloggen på fotballfrue.blogg.no, men alle innleggene mine er fortsatt i arkivet 🙂 Her er det første https://www.carolinebergeriksen.no/2009/05/27/jeg-en-blogger/ 😉

 14. Har du slitt like mye med kvalme i dette svangerskapet som i det med Nelia? 🙂

  1. Caroline

   Jeg slet ikke spesielt med kvalme da jeg gikk med Nelia, men de første ukene (fra ca. uke 6-10) var jeg preget av morgenkvalme som ga seg ved lunsjtider :p I dette svangerskapet har det vært litt variert, litt kvalm nå og da, ikke noe mønster med mindre jeg er veldig sliten og blir kvalm pga. det 🙂

 15. Rebekka

  Du har en squash på bildet også, men ikke skrevet om hvordan du bruker den i retten. Så, hvordan brukes den i retten?:) det ser helt nydelig ut!

  1. Caroline

   Jeg skriver i teksten at jeg aldri brukte den :p Så den ble med på bildet, men så ble retten litt til underveis 🙂

   1. Hvordan kan retten bli til underveis når du følger den samme grunnoppskriften på lasagne du alltid bruker? 🙂

   2. Caroline

    Nå er jeg litt usikker på hvilken grunnoppskrift du sikter til? Jeg har ikke brukt kun hakkede tomater før sammen med basilikum, timian og basilikum som tomatsaus 🙂 Har heller ikke brukt kun aubergine eller parmesan som mellomlag i noen lasagneoppskrift tidligere 🙂

 16. Dette så kjempe deilig ut 😀

 17. Mmm! Dette må jeg prøve 😉 Jeg lurer på om du har noen klær/ting du ønsker å selge? Hvis jeg husker rett så hadde du en svea jakke? 🙂 Jeg er hvertfall veldig interessert om det er noe du ønsker å selge av klær osv.? <3

 18. Hva spiste Nelia når du og LK spiste dette? 🙂

 19. Cathrine

  Hadde du ferdigrevet ost på? Eller brukte du rivjern? 🙂 Ser sabla godt ut 🙂

  1. Caroline

   Ferdigrevet på toppen, men brukte rivjern til parmesanosten 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *