fra frø til baby

gravid

Bitte lille knøttet vårt! Fra syv uker i magen og kun et lite frø frem til min uke 35 og ferdig utviklet baby den 25. juli. Dette svangerskapet har vært så fint og det har gått så fort at jeg må klype meg litt i armen for å forstå hvor nærme jeg virkelig er. 1 uke + 1 dag til og hun regnes ikke lenger som prematur om hun blir født – det er enda en milepæl ♥ 


Jeg vet jeg sa på mandag at jeg var lei og bare ville bli ferdig, men i dag er følelsen en helt annen! Akkurat som jeg beskrev tidligere er det en berg- og dalbane av følelser, og i dag vil jeg gjerne få gå til termin. Det er så fint å bruke disse siste ukene på å gjøre seg klar, bygge rede og få ting på plass. Ikke minst: få følelsene på plass. Det kommer til å bli overveldende, det vet jeg. 

kaffe

For et par netter siden hadde jeg så kraftige kynnere at jeg ikke fikk sovet, det var faktisk såpass at jeg måtte ta tiden på dem fordi jeg ble så bekymret. De kom med bare 30 sekunders mellomrom og varte i godt over 5 minutter hver gang, så det var jo absolutt ikke rier. Men da det begynte å murre baki ryggen min i tillegg, da fikk jeg litt panikk, så jeg måtte reise meg opp og bare gå rundt omkring. Det var da jeg kjente at jeg virkelig ikke var klar ennå, at det hadde vært altfor tidlig om det skulle hendt den natten. Det er så rart, for jeg har hele tiden tenkt at jeg vil skjønne det denne gangen. At jeg vil vite det og være sikker dersom riene setter i gang, for jeg har jo vært gjennom det før. Men sånn er det virkelig ikke. Jeg er like usikker denne gangen som forrige gang. Det er helt merkelig hvor fort man glemmer! 


Det blir fort mye baby- og gravidsnakk disse siste ukene tenker jeg, men jeg håper dere holder ut med meg 😉 De av dere som ikke har vært eller er gravide, vil garantert forstå hvorfor dersom det blir deres tur en gang. Det er helt sprøtt hvordan noe kan overta livet ditt og tankegangen din så fullstendig – det er virkelig altoppslukende, spesielt nå den siste tiden. Du drømmer om det om natten og tenker på det konstant gjennom dagen – dessuten er annen hver dame du ser på gata også gravid 😉 

Uansett, jeg skal hive meg rundt og starte dagen i mitt eget tempo. Ting går ikke like fort som før, men jeg får mye gjort likevel 😉 Nelia er hjemme fra barnehagen i dag og tante Vivi er på besøk, så de er fullt opptatt med sitt (maling og plastelina) mens jeg får gjort mitt. Egentlig skal jeg til byen for å jobbe litt senere i dag, men jeg tror vi avlyser på grunn av været. REGN over hele linja! Ha en kjempefin dag ♥ 

76 kommentarer

 1. Åh, det er en fantastisk tid i vente med en liten en!
  Savner den minste småbarns tiden, her er lille knøttet snart 9 måneder
  Ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet ❤️

  1. Caroline

   Tiden går for fort! Jeg har jo helt glemt hvordan babytiden var omtrent, skal bli veldig fint å oppleve alt om igjen <3 Tusen takk, Lena!

   1. Det går virkelig fort! Nyt tiden med snart to stykker i hus!
    Ønsker deg alt vell! 🙂
    Må få lov og si at du er ett stort forbilde her hos meg, skal snart begynne å trene igjen etter altfor lenge permisjons tid!

   2. Caroline

    Så utrolig fint å høre, Lena! Tusen takk 😀 Lykke til med å komme i gang igjen, det kommer nok til å gå kjempefint 🙂

    Klemmer!

 2. Ingvild

  For en spennende tid dere går inn i nå, da 🙂 Blir helt babysyk når jeg leser bloggen din om dagen (Blir jo forstvidt gira på å trene, spise sunnere og ominnrede hjemmet og, men det er en annen sak 😉 )
  Masse lykke til fremover, håper du får nyte de siste ukene av svangerskapet og. Heldiggris som har hatt det så godt, altså 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Ingvild! Veldig hyggelig å lese at du liker innleggene 🙂

   Klemmer 🙂

 3. Vet akkurat hvordan du har det! Jeg har termin på søndag, og tankene på baby, fødsel og redebygging er konstante, selv om vi også har en 2 åring som tar mye oppmerksomhet! Tiden er jo virkelig inne for min del:-)) er så moro å lese om deres forberedelser og dine tips/tanker om akkurat dette, fordi det er jo så relevant for min egen del:-) håper på mange innlegg om baby og utstyr fremover! Ha en fortsatt fin dag! Du er stråler og er så vakker!
  Klem fra medgravid med akkurat samme tanker og følelser som deg<3

  1. Caroline

   Å, herlighet! Når som helst :O Masse lykke til, søte deg! har planlagt både innlegg om vogn, stelleveske og fødebag (du rekker kanskje ikke få med deg sistnevnte, men :p) pluss litt innredning av barnerommet etc. Så jeg håper du følger med fremover 🙂

   Lykke til igjen! Stor klem 🙂

 4. Jeg tror vi aller fleste gleder oss med deg/dere, så bare fortsett med babyprat! Det er så koselig å lese <3 ha en fin dag.

  1. Caroline

   Det er veldig fint å høre, Lone! Det er nesten vanskelig å blogge om noe annet nå som det nærmer seg så fort :p

   Klemmer 🙂

 5. Hvorfor var Nelia hjemme fra barnehagen? <3 Du er så vakker!! Og vi går aldri lei av gravidsnakk osv. Det er jo bare SÅ koselig! 🙂

  1. Caroline

   Vi har besøk, så hun er hjemme 🙂 Tusen takk, søte du!

 6. Tenk at du er høygravid! Nesten ikke til å tro :O

  1. Caroline

   Det har gått veldig fort 🙂

 7. Lise Lotte

  Skulle egentlig ønske at du delte mer om babyen jeg! Har ikke barn selv, men syns det er veldig gøy å følge med på

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre 🙂

 8. Belinda

  Lykke til med siste innspurt! Det er altoppslukende! Hodet kretser ikke rundt annet 😀 Jeg fikk en liten gutt 6 januar i år, så jeg elsker disse innleggene og å få følge deg helt inn 🙂 Du er en fantastisk inspirasjon på alle måter, så takk for det. Men du, husk at du er HØYGRAVID 😀 og at det er lov å ta det litt med ro, uten dårlig samvittighet! Jeg var ikke noe flink til det, jobbet frem til siste slutt og det var tungt!(Jeg er sykepleier og jobber med tunge pasienter) og jeg angrer litt på det nå, at jeg ikke hørte på alle og tok det litt mer med ro.. 😛 Uansett, jeg må bare få slenge på at jeg elsker bloggen din og at jeg har lest den siden 2009 😀

  1. Caroline

   Å, jeg blir så glad, Belinda! Tusen takk for så fine ord, virkelig! Jeg setter så stor pris på det 🙂 Ikke dårlig å ha fulgt med i så mange år, tusen takk <3 Men ja, det er sant at det lønner seg å forsøke å nyte litt av denne tiden hvor man faktisk KAN ta det litt med ro, så jeg prøver å være flink til det – men jeg er så glad i at det skjer noe, og det skal helst skje før det skjer :p Haha!

   Stor klem!

 9. Er jo så spente vi lesere også,hihi 🙂 Hver ny baby er ett lite under og det er ett kaos av følelser hver gang. Lykke til med siste innspurt. Blir så gøy å se den lille prinsessa <3

 10. Marianne

  Hei! Jeg har heller ikke barn, men jeg er nok en av de som aldri blir lei bloggen din uansett. Babysyk derimot blir jeg av å lese, men det er bare koselig, selv med mine 22 år 🙂
  Syns bloggen din har værr h e l t fantastisk i sommer, føler den blir bedre og bedre for hver dag! Koser meg virkelig med innleggene dine:)
  Legger sjeldent igjen en kommentar så ønsker deg lykke til videre 🙂 det blir nok en spennende tid!

 11. Tiden går fort, selv fødte jeg i slutten av juni, i uke 36+5, han klarte seg kjempe fint, var helt ferdig som han skulle Men det var da han ville ut! Men selvfølgelig best å gå til termin

 12. Hei! Dette har ikke så mye med innlegget å gjøre…men har lyst å legge inn en kommentar allikevel 🙂
  Du blir stadig kritisert for å eksponere barnet ditt på blogg og i sosiale medier. Selv har jeg ikke delt et eneste bilde av min unge på facebook for å illustrere motsetningen. Jeg vil allikevel rose deg for måten du gjør det på. Det er veldig smakfullt og delikat, og jeg har ingen tro på at ditt/dine barn i fremtiden vil laste dere for det når det er blitt gjort på den måten. Jeg vil heller tro de vil bli stolte for måten de har blitt fremstilt på 🙂 Det lyser kjærlighet og omtanke bak bildene av Nelia. Jeg har en mistanke om at mange av de som kritiserer gjerne er blant de som legger ut bilder av barna sine selv, der de ligger med feber og ikke har det godt – lagt ut på facebook bare for å illustrere at det er «slitsomt» å være forelder når barna er syke osv, for å få sympati selv. Ser hele tiden den type bilder av barn hvor de blir eksponert på sitt mest sårbare… Det er nok heller disse barna som kanskje ikke blir helt fornøyd når de finner ut hva foreldrene har delt offentlig.
  Jeg heier på deg! Koser meg med bloggen hver dag 🙂 Lykke til med innspurten av svangerskapet – og tusen takk for de nydelige bildene dere serverer hver dag 🙂
  Klem 🙂

  1. Et utrolig tynt argument du kommer med her. De som mener at C eksponerer N for mye eksponerer sine egne barn på verste vis? Logikken ligger hvor?

   1. Caroline

    Nå var det ikke det vedkommende skrev, da 🙂

 13. Else Strønen

  Du stråler virkelig! Dette har ikke med innlegget å gjøre, men tenkte på deg som venter din andre jente. Du har sikkert om meg, bekymringer for hvordan livet deres kommer til å bli framover med alt presset om å være «perfekt». Jeg kom over dette innlegget, og tenkte jeg måtte dele det med deg: https://jannesmil.wordpress.com/2015/12/06/kjaere-jenter/ Har selv to jenter, og den ene er snart i tenårene. Håper jeg klarer å dem nok selvtillit til å være seg selv, og ikke la seg påvirke av alt det negative presset unge jenter i dag står ovenfor. Ha en fantastisk fin dag videre!

 14. Cecilie

  Hvor er kjolen fra? 🙂

  1. Caroline

   Det er en kimono fra h&m 🙂

 15. Catrina

  Ok, dette høres kanskje rart ut, men jeg synes faktisk magen din har krympet :O Du så mer gravid ut for 10!! uker siden f.eks? Når jeg ser tilbake på bildene dine 🙂 Den har nok ikke det altså, men det bare føles utrolig nok sånn?! God helg! (Om litt) hehe <3 Og lykke til i siste innspurt 😉

 16. Martine

  Wow!! Så NYDELIGE ben du har!! 🙂 Misunnelig <3
  God klem 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 17. Line Kristin

  Jeg bare DIGGER DEN GULLKOPPEN!! Kan jeg spøøre hvor du kjøpte den og når? 🙂

  1. Caroline

   Det er noen mnd. siden, kjøpte den på Kremmerhuset 🙂

 18. Så koselig å lese om tanker rundt innspurten! Det er jo en helt spesiell tid- hver gang 🙂 Lykke til med de siste ukene og med den forestående fødselen 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Marita <3

 19. Elisabeth

  Lykke til med innspurten og de siste ukene 🙂 her entret jeg uke 24 i dag (23+0) som også er en milepæl 🙂 tanken på at OM noe skulle skje så blir den forsøkt tatt vare på er så god 🙂

  1. Caroline

   SÅ herlig! Gratulerer så mye 🙂

 20. Det er så koselig innlegg du deler med oss, storkoser meg når jeg leser og gleder meg på deres vegne 🙂
  Det ER en fantastisk tid dere er inne i, det vet alle vi som har vært heldige og fått oppleve dette 🙂
  En ting er ekstra spesielt: Det øyeblikket storesøsken ser sitt nye lillesøsken for første gang – det er ubetalelig – ta vare på det øyeblikket for det er overveldende og spesielt <3
  Nyt tiden og kos dere, varm klem 🙂

  1. Caroline

   Å, jeg skal virkelig gjøre det, M! <3

 21. Er det den lille hvite prikken inni det svarte som er babyen på det øverste ul-bildet? Og det svarte fostervann og det tykke hvite livmoren?

 22. Så bra at alt går bra med deg og lille <3 Mistet selv i uke 16, for noen uker siden. Er derfor litt vanskelig å lese om hvor lykkelig andre gravide er, men jeg unner deg og lille å være frisk <3

  1. Caroline

   Sender deg en god klem, Hanne <3 Jeg forstår at det ikke kan være helt lett!

 23. Caroline

  Åh som jeg elsker disse innleggene!! Jeg gleder meg SÅ på deres vegne 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Caroline <3

 24. Kjør på med babysnakk! 🙂 Får jeg spørre åssen du skal gjøre det med mammaperm osv? Skal du «gå ut» tre uker før termin eller skal du jobbe som vanlig? Fødte selv tre uker før termin og jobbet derfor helt fram til fødsel. Det gikk jo fint, men hadde vært ok med noen dager hvile i steden! 🙂

 25. Kristin

  Jeg har fått tre barn og var like usikker på hva som var rier hver gang. Vel, den siste gangen hadde jeg slettes ikke tid til å ta hensyn til det heller. Jeg leverte i barnehagen og handlet for min bestemor (hun måtte jo ha mat mens jeg var på sykehuset) med det som faktisk var starten på det hele. Måtte puste meg gjennom bilturen fra barnehagen til sykehuset for en sjekk. På toppen av det hele kom svigerforeldrene mine hjem etter å ha hentet de to andre i bhg – så her satt jeg da, med fullt hus og rier – og en mann som satt i det aller siste møtet med noe de hadde jobbet med i ett helt år (tenk at hun ventet med å melde sin ankomst!). Da han endelig kom hjem for å følge meg på sykehuset var jeg mest glad for å forlate alle hjemme. Det ble en fin fødsel hvor jeg virkelig fikk snøring på å bruke pusten. For en forskjell!

  Kos deg med innspurten. 🙂

  1. Caroline

   Haha, jeg må jo le litt av dette – kaaaos 😉 Glad det løste seg 🙂

 26. Du er fin, og du kler graviditeten.

  Jeg gleder meg til å se baby, få vite hva lille skal hete, hvordan Nelia tar det.

  PS, ikke glem de to firbeinte heller, da.

  1. Caroline

   Tusen takk, Trude! Vi gleder oss virkelig, og Nelia også <3 Hun snakker ikke om noe annet for tiden og det første hun snakker om når hun kommer inn til oss om morgen er lillesøsteren sin 😉 Så jeg lurer på om hun faktisk drømmer om det også :p

   Nei, de vil vi aldri glemme <3

   Klem 🙂

 27. Hvor er den bh-en fra den du hadde på deg på snapchat i dag? 🙂 Den hvite 🙂

  1. Caroline

   Det er en ammebh fra h&m 😉

 28. På det siste bilde ser den lille litt tjukk ut.

  1. Caroline

   Babyen legger på seg i siste del av svangerskapet 🙂

  2. Gratulerer med å ha funnet opp et nytt konsept – body-shaming av et foster!

  3. Herregud… Gje meg styrke… Idioti på høgt nivå.

  4. Seek help…

 29. Det er så gøy og høre om graviditeten din 🙂 Lurer fælt på hvilken vogn du skal ha og skal du ha søskenvogn med tanke på Nelia? Gleder meg til og se resten av innkjøpene dine og ikke minst den lille jenta 🙂 Lykke til med alt og ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Ååå, jeg gleder meg til å dele! Jeg kan i hvert fall si at vi har vært mye fram og tilbake, men er nå helt sikre på valget vårt og vi gleder oss SÅ til å få vognen i hus 😀

   Håper kvelden din er fin!

 30. Jeg har ikke barn, men jeg synes det er interessant og spennende å lese om graviditeten og forberedelsene. Har flere venninner som nylig har fått babyer og jobber selv i barnehage, så jeg suger til meg all kunnskap jeg finner 🙂

  Ønsker deg lykke til videre i svangerskapet! Jeg gleder meg også til den lille jenta kommer 😀

  1. Caroline

   Så utrolig hyggelig å lese, Alise! Tusen takk 🙂

 31. Kristina

  Jeg bare lurer på hva huset deres i Siljan kostet? 🙂 Jeg har planer om å flytte dit en gang i tiden, men er litt usikker på pris i Siljan 🙂

 32. Amen sistah! 😀 Så kjekt å lese innleggene dine som omhandler lille i magen nå som jeg selv også venter 🙂 Håper så inderlig fødebag-innlegget kommer snart!

  1. Caroline

   Det kommer 😀

 33. Kos deg med resten av svangerskapet! Prøv å ta det så mye med ro som mulig – dét trenger du til fødselen og ikke minst til tiden etterpå Klem

  1. Caroline

   Det skal jeg, Julie <3 Klem tilbake 🙂

 34. Kristin

  Hei 🙂 Har du noen erfaring med hudpleieprodukter fra Ole Henriksen? Er de å anbefale? 🙂
  Klem

 35. Veronica

  Lykke til med innspurten! Blir nesten babysyk igjen :)) har en fra før født samme år som Nelia (dagen før faktisk:) ) og fikk nr 2 15 mnd etter. Så her sitter jeg med en på snart 3, en på 1,5 og begynner å få lyst på nr 3;) Du er nydelig som gravid!!

 36. Så utrolige fine bilder, veldig flott å samle de sammen slik, så kan man følge utviklingen til den lille! Det skal jeg gjøre med min neste(nr 3, 7 uker på vei nå):) jeg har en super jordmor i Stavanger, har allerede fått sett det lille frøet, så kan ikke vente til neste timehttps://austaddiagnostikk.no/ultralyd-gravid-stavanger/ Det er alltid en fantastisk opplevelse å gå gravid, og få se den lille når den endelig er kommet ut og du kan holde han/henne i dine hender og høre de første skrikene☺️ Nr 1 ville ikke suge pupp, men Nr 2 la seg rett på puppen med en gang og koset seg. Nå er du snart i mål, ønsker deg en fin tid meg deg og dine.

 37. Masse lykke til i siste del av svangerskapet ; ) hvilken gravidapp bruker du?

 38. Gleder meg så på deres vegne. Så fin mage du har også. Elsker å lese babyinnleggene dine 😀 har selv en liten rakker på 1 år og 7 mnd. Herlig alder, og gleder meg til å få flere barn 🙂 <3

 39. Jeg lurer på hvorfor du har så mange ultralyd bilder fra forskjellige tider? Sååå kult <3

 40. Karoline

  Det er utrolig godt å høre at det finnes andre gravide, utenom meg, som føler at å være gravid har sine baksider, og at følelsene er litt overalt. Synes veldig mange er redde for å fortelle at å være gravid kan være litt av en omveltning både psykisk og fysisk. Og at det er dager man er dritt lei.
  Setter pris på at du er ærlig, og gjør at jeg føler meg mer normal ;p
  Har selv en 2 åring og er gravid i uke 30 nå.

 41. What cosmetics are you using for the lubrication of the belly?

 42. Hvor er den hånden fra?:)

  1. Caroline

   Panduro, har malt den selv 🙂

 43. Hei! Jeg lurte på, har dere bestemt navnet på den lille eller er det feks to navn det står mellom eller noe sånt? Gleder meg masse til å høre hvilket navn dere går for!!

  <3

  1. Caroline

   Vi har bestemt oss 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *