still keeping it real

mandag_trening_3

Herlighet, jeg er i uke 36 allerede! I går var det nøyaktig 5 uker til termindato og jeg kjenner – nesten over natten – at nå er jeg klar. Virkelig klar. Jeg er i storform, jeg har verken bekkenplager eller noe annet jeg kan sette fingeren på og hele svangerskapet har virkelig gått som en drøm. Og tro meg! Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har vært såpass heldig to ganger, men om jeg likevel skal være hundre prosent ærlig, så begynner jeg å kjenne på at jeg faktisk er i ferd med å bli lei. Både fordi jeg er uendelig spent på å møte den nye jenta vår, bli kjent med henne og ta fatt på den nye hverdagen som 2-barnsmor, men også fordi jeg vil kjenne meg som meg selv igjen. Både energimessig og på flere andre områder. Ikke misforstå meg, jeg synes det å gå gravid er helt fantastisk! Det er virkelig en gave og jeg vet at jeg er heldig som i tillegg ikke har noen nevnte plager, men det er noe med det å få tilbake seg selv igjen. Kroppen er litt på utlån i et svangerskap, spesielt de siste ukene, og jeg savner litt det å kunne kjenne at jeg bare er meg – og det handler ikke om at jeg ikke elsker sparkene hennes eller det at hun faktisk vokser til liv inni meg. Når alt dette er sagt, så er det slik jeg føler det akkurat i dag. I går følte jeg det ikke sånn og i morgen vil jeg kanskje ønske å gå over termindato til og med *bankibordet* fordi jeg ikke føler meg klar eller fordi det fortsatt er så mye som skal på plass og ordnes med her hjemme. Men akkurat i dag er jeg klar uansett. Det er slik det er å gå gravid, det er en emosjonell berg- og dalbane hvor du noen dager kjenner deg som verdens flotteste og vakreste, mens du andre dager bare vil bli ferdig med alt sammen. 

20160801_4420


Uansett! Tilbake til det jeg egentlig ville skrive om i dag: trening! For er det én ting som fortsatt får meg til å føle meg som mitt gamle jeg, så er det denne ene timen hvor jeg er helt i fred med egne tanker, svetter og bruker kroppen. Beina går fortsatt på mølla og jeg avslutter som regel med litt enkel styrke. Husk at det kun er du som må kjenne dine egne begrensninger når det kommer til trening under svangerskapet, du skal ikke gjøre noe som er vondt eller ubehagelig og du skal ikke overdrive. Det å få beveget på seg er i det hele tatt veldig viktig, så etter en helg med mye stillesitting og mye bilkjøring kjenner jeg at jeg er supergira for å være tilbake igjen! 

mandag_trening

Ganske mange, både på snapchat og her på bloggen, spør ofte hvordan jeg trener nå som jeg er i innspurten av svangerskapet, så det tenkte jeg at jeg kunne skrive litt kort om nå. Jeg er heldig som fortsatt kan løpe og jogge, så det gjør jeg altså enda. Jeg deler opp en halvtime i to slik at jeg får 2 x 15 minutter på mølla, har alltid likt å gjøre det på den måten 😉 De første 5 minuttene går jeg i raskt tempo før jeg jogger lett i de neste 5 minuttene og deretter avslutter jeg som regel med intervaller i de siste 5 minuttene. Da er det 45 sekunder på og 15 sekunder av som gjelder for min del, elsker det! Så gjentar jeg altså alt sammen i 15 minutter til og vips så har jeg 30 minutter! 

Av styrkeøvelser går det for det meste i DISSE øvelsene med strikk for rumpe og lår, og for armer er det som regel push ups på knærne som gjelder samt kettlebell swing & press. Bekkenøvelser i form av liggende knipeøvelser prøver jeg også å inkludere. Jeg setter for det meste sammen et program for meg selv som varer i rundt 30 minutter hvor jeg gjør en typisk sirketreningsøkt som jeg har fortalt om før, og det er som regel det. Da er jeg evig fornøyd og generelt i MYE bedre humør etterpå 😉 


Håper dere også har en kickstart på uken! De fleste er vel kanskje hjemme igjen etter lang ferie, så jeg håper batteriene er ladet 🙂 

55 kommentarer

 1. Missforstå meg rett, men jeg syntes du kler et par kilo ekstra så vidunderlig godt. Det er noe med konturen i ansiktet ditt og hele utstrålingen som gjør at du blir ekstra vakker. Jeg sier ikke at 10 kg ekstra er et must, men kan du ikke prøve å ikke bli så mager når du skal tilbake til «ditt gode jeg» <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Lene! Det er veldig hyggelig å høre det 🙂 Ved forrige svangerskap så gikk jeg jo opp 11 kilo og jeg raste ned sikkert 13 ila. et par dager, så det er ikke så mye man kan gjøre med det. Men jeg vet jo ikke om det kommer til å skje denne gangen og jeg har ingen aktiv plan om å gå ned mer enn hva jeg har gått opp i hvert fall 🙂 Må jo legge til at det stabiliserte seg og med riktig kost etc. så gikk jeg etter hvert oppover igjen. Slik jeg var før jeg ble gravid er jo et resultat av slik jeg er ment å være, men det kan jo alltids endre seg etter nok et svangerskap 🙂 Det viktigste for meg er å kunne trene og være aktiv som før igjen 🙂

 2. Hadde aldri trodd du var 8 mnd gravid, ser mer ut som du har spist litt for mye middag hehe. Er det fordi du er så veltrent at magemusklene holder inn magen? Alle jeg kjenner har hatt kjempemager så sent. Kan ikke mye om graviditet så jeg lurer bare på hvor babyen er hen når ikke magen strutter ut? Blir det ikke trangt? 🙂

  1. Caroline

   Haha, jeg ser jo enorm forskjell selv 😉 Det er nok ikke så lett for alle andre å se og det kan jeg forstå. Det er mye mulig magemusklene spiller en stor rolle, det tror jeg nok. Men alt i alt er det også mye genetisk og både mamma og mormor hadde «små» gravidmager, så det er sikkert familiært også for alt jeg vet. Men siden du spør: JO, DET ER TRANGT :O Jeg har ikke så stor plass øverst heller, den vokser ikke så høyt som hos mange andre, tror det har noe med hvordan jeg er bygget å gjøre – jeg har alltid hatt litt utståene ribbein og magen vokser ikke over disse – i hvert fall ikke på en måte som synes utvendig. Så det er sikkert derfor jeg sliter mye med halsbrann også, hun presser på noe voldsomt under ribbeina og jeg føler meg jo stappmett etter altfor lite. Så jeg må spise lite og ofte for tiden. Hun ligger også langt ned og godt «inni» meg i følge jordmor og UL, så her er det både en følelse av mye nedpress og det å være fullstendig stappet til enhver tid :p Haha, men jeg trives veldig godt med magen min som den er altså 🙂

   1. Dette diskuterte jeg med svigerinnen mi her om dagen, og hun er lege. Og hun mente at muskler nesten ikke har noe å si for hvor stor magen blir, men det har noe å si for hvor fort kroppen «bouncer» back in shape. Så hvis du er godt trent, så vil det være lettere for kroppen å «bli normal» igjen etter et svangerskap. Bare se feks Marit Bjørgen, hun hadde jo sixpack, men fikk likevel ganske stor mage under graviditet 🙂 Så tror mange blir skuffet hvis tror de kan trene seg til liten mage i graviditeten 🙂 For det er vanskelig å påvirke selv ettersom jeg forstod 🙂
    Gravidemager er uansett utrolig flott, uansett om den er liten eller stor <3

   2. Ja må jo presse ganske godt på innvollene dine så forstår følelsen av å være stappa hehe. Du er veldig fin iaf. 🙂

   3. Caroline

    Haha, uff :p Gleder meg jo litt til den følelsen forsvinner kan du si 😉 Tusen takk 🙂

 3. tights brand? 🙂

  1. Caroline

   They are from Get Inspired and the brand is Stronger 🙂

 4. Jeg våknet av meg selv klokken 05 i dag og var lys-våken, så da benyttet jeg like gjern sjansen, og utførte en god økt for rumpe og ben 🙂 Deilig å ha ettermiddagen disponibel, hadde jeg ikke vært så glad i de 90 minuttene med ekstra søvn på morgningen, ville jeg nok trent like tidlig hver dag 😉 Hehe. Ha en super mandag videre! 🙂

  1. Caroline

   Å, så digg! Godt jobba :O Gleder meg til å orke så tidlig morgentrening selv igjen, eller… Ikke klokken 5, men rundt 6-6.30 i hvert fall 😉

 5. Hvor er joggeskoene kjøpt? MÅ ha!! Er det lenge siden du kjøpte dem, kan du linke? 🙂

  1. Caroline

   De er ikke nye lenger dessverre :/ Men de er fra Asics / Get Inspired, kan ikke finne dem der lenger :/

 6. Hei Caroline 🙂

  Kunne du skrevet et innlegg om prøveperioden deres? Altså fra dere bestemte dere for at dere ville ha barn nr. 2 til du var gravid? 🙂 Gikk det på første forsøk?

  Klem

  1. Caroline

   Jeg har forståelse for at du ønsker å lese om dette, men jeg synes det er å krysse en privat linje jeg ikke ønsker å gå over. Så jeg kommer nok ikke til å uttale meg om slike ting.

   Klem 🙂

   1. Hei!
    Det kan være du har skrevet om dette før, men hvordan syns du formen din var første trimester? Var du plaget av noe spesielt eller merket du lite/ingenting?:)

    Mvh L

   2. Så bra at du er så klar på hvor grensen din går! Tror flere bloggere trør i salaten på den fronten og angrer senere på å ha delt alt for mye i forhold til hva de selv egentlig var komfortabel med. MEN når det er sagt skulle jeg såklart ønske vi fikk høre alt som er å høre, er jo så koselig med graviditet og snart nytt barn!

  2. Altså.. Seriøst, Tiril?

 7. Hei Caroline! Jeg har et spørsmål som kanskje ikke angår dette innlegget, men spør likevel. Jeg er helt nybegynner når det kommer til trening, men har nå kommet til en punkt i livet hvor jeg vil ned kraftig i vekt, og komme i bedre form for å bedre min egen livskvalitet. Derfor trenger jeg noen tips, angående utstyr som er nødvendig. Hva burde jeg gå til innkjøp av? Har absolutt ingenting, så jeg begynner på 0. Håper du kan svare på dette 🙂

  1. Caroline

   Tenker du på hjemmetrening? 🙂 Da synes jeg et apparat som en mølle eller en ellipse er et must, det står alltid der og lokker på deg og det er lettere å ikke sluntre unna i motsetning til om du for eks. skal varme opp utendørs. Så blir det lettere om vinteren og i mørketiden også 😉 Ellers synes jeg det er kjekt å ha noen kettlebells i forskjellige vektklasser, treningsstrikker og en stor ball. Med dette kommer du langt 😀

   Masse lykke til!

   Klem 🙂

 8. Martine

  Tightsen finner du Her

  1. Caroline

   Det er denne, ja 🙂

 9. Hei!
  Stor motivasjon å sjå at du klare å trene så langt ut i graviditeten, og det gir en stor motivasjon for meg!
  Kunne du kanskje ha skrevet et innlegg og treningstights som du syns har en grei passform når du går gravid eventuelt nåken trening merker du foretrekker under graviditeten?

 10. Victoria

  Likte så godt casual antrekket du hadde på deg på snap i dag. Lov til å spørre hvor kjolen og jakka var ifra?

  Fortsatt god mandag:)

  1. Caroline

   Begge deler er fra h&m, jakken fra divided 🙂 Klem til deg!

 11. Hei. Så flott du er! Du stråler Lurer også på hvor du har kjøpt den grønne bomber jakken som du hadde på snapchaten i dag?

  1. Caroline

   Selvsagt! Og tusen takk 🙂 Begge deler er fra h&m 🙂

 12. Jeg håper jo det at du «føler deg klar» ikke betyr at du ønsker deg å føde flere uker før termin.

  1. Caroline

   Nei, det er absolutt ikke det jeg mener. Jeg ønsker å gå til termin, det er jo det beste for barnet. Men noen ganger må det likevel være lov til å uttrykke litt frustrasjon og være ærlig om at man faktisk er mer enn klar 🙂

 13. Jeanette

  Jeg fikk gått meg en god times tur i regnet i dag,veldig friskt og godt!

  1. Caroline

   Det er sprekt! Regn kan jo faktisk være deilig noen ganger 😉

 14. Selv om jeg aldri har vert gravid, og der er mange år til jeg kommer til å være det er det utrolig koselig og gøy å høre om svangerskapet ditt! Du stråler, som alltid! <3

  Klem 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det, Jenny! Tusen takk 😀 Stor klem!

 15. Hei!

  Anbefaler virkelig at du søker opp bodyfitbyamy på YouTube. Hun har sinnsykt mange effektive videoer alt fra 5-45min med kettlebells, trx, kroppsvekt mm. Jeg har brukt videoene hennes 2-4 ganger i uka i over 1 år og har fått utrolig fremgang.

  Hun fødte for noen mnd siden og har laget flere videoer med kettlebells for gravide, verdt å sjekke ut!

  Lykke til videre i graviditeten, du ser smashing ut!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Amy! Det skal jeg 🙂

 16. Så heldig du er som fortsatt løper! Selv hadde jeg et over snittet sprekt svangerskap med utallige joggeturer, gåturer og skiturer! Men med noen uker igjen til fødsel så gjorde det plutselig vondt bare det å være ute på gåtur! Så spinning og sykling ble løsningen! Dødskjedelig, men holdt pulsen oppe. Var faktisk å trente spinning og styrke dagen før mini meldte sin ankomst, veldig morsomt å tenke på nå:-)

  1. Caroline

   Så deilig! Ja, ikke sant! Det er litt rart å tenke på 🙂 Jeg var på elixia selv noen timer før fødsel startet :p

   Klem 🙂

 17. Kan du lage et innlegg om hva man bør ha med i stellevesken? 🙂 Eller hva du eventuelt har med?
  Du stråler som bare det! Og du kler så innmari godt å være gravid!! 😉 Du passer så bra til å ha to små jenter <3
  Håper det går bra med den lille i magen og at det går like bra med deg! 🙂 Fødselen kommer nok til å gå strålende 😉 Du har så gode innlegg for tiden!! 🙂 Flotte deg altså 🙂
  Stor klem til deg 😉

  1. Caroline

   Tusen takk, Elin! Så hyggelig å høre 🙂 Det kommer et innlegg om det ila uken eller neste tror jeg, vil jo gjerne pakke den snart 🙂

   Klemmer!

 18. Hei!:) Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg trenger noen tips til sommerkjole i bryllup i utlandet:O Jeg aner ikke hva slags stil jeg skal gå for. Prøvd å lete i butikker, men finner ingenting:p Og bryllupet er om ikke lenge!! Trenger hjelp 😀 Har du noen tips til meg? 🙂 Det er sikkert over 30 varmegrader der, så tenker kort kjole;)

 19. Jeg forstår tankene dine veldig godt. Det er fullt lovlig å si at man er møkk lei av å være gravid og bare ønsker å få det lille nurket i armene sine. Og det helt uavhengig av om svangerskapet har vært «bra» eller «dårlig», om man kan kategorisere det sånn.
  Å være gravid er en påkjenning, både fysisk og psykisk. Det er godt vi ikke er elefanter og går drektige i to år…
  Du må bare glede deg til å bli tobarnsmor. Det er så fint å se barna sammen og vite at de får stor glede av hverandre resten av livet. Også er det unektelig rett så hektisk, og man kan plutselig ikke fatte hvorfor de med ett barn klager på logistikkproblemer – for med to barn får man plutselig til ALT. Det liksom bare ordner seg uansett 🙂
  Masse lykke til med innspurten – dere har en herlig tid i vente.

 20. Barnehagelæreren

  Jeg har vært en litt skeptisk til bloggere, og ble utfordret av mine kollegaer til å lese noen blogger før jeg sa at det ikke var en ordentlig jobb. Noen blogger var litt sånn som jeg tenkte. Men du framstår som en profesjonell og dyktig blogger, og jeg tenker at når en blogger på dette nivået er det et yrke du skal være stolt av. Du har funnet en balanse mellom det å dele private ting uten at det blir for intimt. Det er ikke alt du legger ut jeg synes er interresant ,eller er enig i men det betyr ikke at det er mindre profesjonelt for det. Det som har overasket meg mest er hva enklete lesere kan få seg til å skrive på nettet, som om bloggere er en gruppe mennesker en kan si akkurat hva en vil til. Samtidig som det imponerer meg hvor saklig dere svarer tilbake. Godt nettvett er vel at det du ikke kan si ansikt til ansikt til en annen , bør du la være å skrive. Kanskje like bra jeg har en annen jobb ellers hadde jeg vel kokt over for lenge siden. Jeg har i hele mitt liv vært et B-menneske , men du har inspirert meg til å trene om morgenen. Det er bare så deilig når en er ferdig med dagens trening tidlig. Takk for mange gode mat tips. Kommer til å se innom bloggen din av og til. Ønsker deg all mulig lykke til med de siste svangerskapsukene.

  1. Caroline

   Tusen takk for dine gode ord! Dette setter jeg så stor pris på 🙂 Ikke minst at jeg kan inspirere på et eller annet nivå! Det er mange ganger jeg må telle til 10 eller vente en dag med å svare for å samle meg litt, men det er jo så mange lesere som er så gode også, og de veier helt klart opp for de få som er usaklige 🙂

   Håper du har en fin uke 🙂 Og takk igjen!

 21. Jeg kjenner meg så godt igjen i hvordan du beskriver graviditeten. Det er fantastisk, men på slutten blir man litt lei. Litt klaustrofobisk nesten.. Uansett, lykke til med «siste innsats»!

  1. Caroline

   Vi er «heldigvis» flere og det er jo helt normalt 🙂 Skulle egentlig bare mangle :p For meg er det på mange måter en dag til dag følelse, for jeg vil jo ikke føde i morgen liksom, jeg hadde nok ikke likt det heller. Men tanken og forestillingen om å endelig være ferdig, den er virkelig til stedet og spesielt i dag :p

   God klem 🙂

 22. Du ser nydelig ut! Håper resten av svangerskapet blir like bra 🙂

  Smakte forresten isen din for første gang i dag, og – NAM! Det var en helt perfekt saftis!

 23. Smil :)

  Heldig som er så frisk i svangerskapet. Helt sprøtt å lese om hvordan noen er i så fantastisk form gjennom et helt svangerskap, men en selv blir sengeliggende fra uke 3 med minst tre legetimer i uka, oppfølging av baby av spesialister og prematur fødsel. Synes det er så fint at du viser at du er takknemlig og glad for det. Lukke til med innspurten! Håper for deg og baby at du går til termin! Nyt hver dag du er gravid og at du er så frisk!

 24. Ååå – tenk at du snart er ferdig med svangerskapet!? :-O Så spennende! Nå her jeg også skikkelig lyst på nummer to! 🙂 Passer skikkelig dårlig akkurat nå, men det kommer vel aldri til å bli noe «bra» tidspunkt å bli gravid på… Sånn egentlig… Er det ikke det de sier? Så man kan vel bare hoppe i det… 😛

  1. Caroline

   Hopp i det 😉

 25. Jennifer

  Caroline, is there any way you could do a post on your workout playlist.? What songs do you work out to? 🙂

  1. Caroline

   Yes! Maybe on snapchat? Or in a future blog post 🙂 It is not very up to date I can assure you :p

 26. Heldig du som kan få barn! 🙂 Skulle gjort alt for å være i dine sko. Skjønner du gleder deg til å møte den lille <3

  1. Caroline

   <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *