kaffe latte chia pudding

torsdag_morgen_2

Ok, la oss bare være helt stille i et lite minutt mens vi virkelig verdsetter kaffe og hva det faktisk gjør for oss. Jeg mener, selv om jeg er gravid, så kjenner jeg at to kopper om dagen gir meg så uendelig mye: helt nydelig aroma til et rom, noe å se frem til når jeg slår opp øynene om morgen, noe å glede meg over mens jeg kjører  en kjedelig biltur alene, noe som gir meg en kickstart når jeg føler at hele verden er grå og noe som vekker meg til liv når jeg er dødtrøtt. Jeg forstår ikke hvordan de som ikke liker kaffe kommer seg gjennom dagen, men all ære til dere altså 😉 Kaffe gjør i hvert fall alt hakket bedre for meg, kurerer gruff er med andre ord virkelig treffende, så da jeg testet ut kaffe latte chia pudding og resultatet ble så latterlig godt, holdt tungen på å ramle ut av munnen min. Frokosten i dag ble derfor nettopp det – anbefales varmt til alle kaffeelskere der ute! 

torsdag_morgen


du trenger 

♥ 1 dl. kaffe ♥ 1. dl soyamelk, mandelmelk, helmelk eller annen melk ♥ 1 ss. fibersirup, honning eller agave ♥ 5 ss. chiafrø ♥ litt vaniljepulver 

torsdag_morgen_1

Bland alle ingrediensene og hell det over i et glass. La det stå natten over og forbered deg på tidenes frokost som får deg i fantastisk humør på 1-2-3! Jeg steamet litt melk som jeg hadde på toppen også, da ble det ekstra godt! Mmm! 

torsdag_morgen_3


Nå skal jeg slenge meg i bilen og ta turen inn til Oslo, i morgen har jeg enda en lang biltur foran meg og helgen skal tilbringes ved sjøen med gode venner 🙂 Men en ting av gangen – Oslo next! Ha en kjempefin torsdag ♥ 

48 kommentarer

 1. Kristine

  Den så god ut! Skal prøve 😀
  Hvor er snekkerbuksa fra forresten? Elsker den!

  1. Caroline

   Det MÅ du :O Den er fra divided / h&m 🙂

 2. Jeg er 35 år og har egenlig aldri klart å lære meg å like kaffe. Det er nesten litt småflaut når man blir invitert bort og blir tilbudt kaffe… Haha Utrolig mye sosialt rundt den der kaffekoppen altså… 🙂

  Chiapudding er godt da 🙂

  1. Caroline

   Haha :p Jeg har faktisk noen venninner som ikke drikker det, så du er ikke alene 😉

  2. Elisabeth

   Jeg begynte å drikke kaffe da jeg var 36, og mannen min da han var 50,så det er håp fortsatt, he he.

 3. Selv om chiapudding ser ut som froskeegg, så hørtes denne veldig god ut! Må prøves 🙂

 4. Hei!

  Jeg må få beklage at kritikken jeg kom med om materialisme/konsumerisme på bloggen ble så feiltimet. Du skrev om noe nytt du hadde kjøpt til lillepia i magen, er høygravid og glad, og så får du kritikk for det :/ Jeg står for at bloggen etter mitt syn har et noe ukritisk fokus på kjøp av nye ting, men herregud, du skal da få kjøpe noe nytt til babyen din. Har akkurat hatt ettårsdag for minstejenta vår, og da møtte jeg meg selv i døra også, gitt.

  En annen ting også – det med kjærlighet for to skal du ikke bekymre deg for, oppmerksomheten er litt vanskeligere. Vi har to jenter under tre år, og jeg skrev en gang før om det positive med dette. For det er mye positivt! Men det er alltid flere sider av saken, og mens vi er i gang med unnskyldninger og tilståelser, framstilte jeg det vel rosenrødt. Har tenkt på det i ettertid, også ovenfor andre lesere, at det er viktig å være helt ærlig – da er det mye lettere å lære av andres erfaringer og sørge for at andre ikke føler seg mislykket på feil grunnlag. Eldstejenta vår har nok hatt det ganske tøft. Hun var lita og plutselig var det ei nye jente i armkroken til mamma. Et annet problem var at jeg fikk så mye sympati for den eldste at jeg forandret meg selv. Isteden for å være konsekvent, og derfor trygg, ble jeg dullete og full av dårlig samvittighet. Dermed opplevde eldste både ny baby og at mamma ble litt annerledes. Hormoner spilte nok også en rolle. Etter rundt tre måneder «skjerpet» jeg meg og tok et valg om at nå har vi to barn, og at jeg måtte gå tilbake til å være en mamma som ikke er styrt av dårlig samvittighet. Da løsnet det for oss. Nå har nok eldste fortsatt litt lyst til å bli kvitt den yngste, leker litt voldsomt rundt henne og så videre, men samtidig er det veldig mye omsorg og latter, og de har fått en relasjon som er morsom og fin. Jeg tenker at det også er viktig å minne meg selv på at søskensjalusi og søskenkrangling både er helt naturlig og nødvendig – det er god lærdom om livet i trygge omgivelser. Vi må passe på at vår higen etter at alt skal være pent og perfekt ikke går ut over naturlig barneoppførsel 🙂

  Kaffen ser god ut! Masse lykke til med siste innspurt i svangerskapet :):):)

  1. Elisabeth

   Det står til hundre i stil at du, V, korrigerer og justerer egne utsagn,når du selv synes det ble lagt frem feil!!! Flott!!!

   1. Tina A

    Enig! 🙂 Slikt blir jeg glad av å lese!

 5. blouse brand? 🙂

  1. Caroline

   It is from Abercrombie & Fitch 🙂

 6. when you bought those pants? 🙂

  1. Caroline

   About 3 weeks ago I think 🙂

 7. Takk for tipset! Nå vet jeg hva frokost imorgen blir :))

 8. Charlotte

  Det så nydelig ut! 😀
  Brukte du espresso eller vanlig kaffe?
  Takk for at du er så inspirerende, bloggen din er et deilig avbrekk i en travel hverdag! 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, Charlotte! Tusen takk 🙂 Jeg brukte vanlig kaffe 🙂

   Klem!

 9. Her hyller vi koffeinavhengighet skjønner jeg! 😀
  For det er det kaffetørsten handler om, trangen til å få i seg et sentralstimulerende stoff som gjør at man føler seg bedre. Ikke at det er så fantastisk godt. De fleste synes ikke at kaffe er godt de første gangene men koffeinet gjør deg raskt hekta på det.
  Nå er ikke kaffe det verste du kan være avhengig av men syns det er viktig å være klar over at det handler om avhengighet. Akkurat som man kan bli avhengig av sukker, alkohol og andre stoffer.

  1. Caroline

   Jeg elsker smaken, det er derfor jeg helst drikker den sort 🙂 Jeg vet selvsagt at man lett blir avhengig, men det var ikke noe problem for meg å gå fra 7 til 2 kopper da jeg fant ut at jeg var gravid – heldigvis 🙂 Jeg vet ikke, smaken er ekstremt viktig for meg og får jeg dårlig kaffe, så vil jeg ikke ha den 😉 Da snakker vi om sort kaffe, altså 🙂

  2. Ikke alle drikker kaffe pga avhengighet. Jeg drikker kun pga smak, for det har ingen merkbar effekt på meg. Jeg har ingen problemer med å gå flere dager uten noe kaffe i det hele tatt, selv om jeg til tider drikker flere kopper om dagen, og drikker jeg kaffe på kvelden kan jeg fint sove rett etterpå:)

 10. Kanskje dette er måten å få i seg kaffe på for tiden. Klarer ikke å få i meg kaffe om dagen, blir så kvalm . Vanligvis er det et must med 3-4 kopper.

  1. Caroline

   Så rart :O Ikke tving det i deg om du ikke føler at du vil ha 😉

 11. Uten kaffe er ikke dagen komplett. Helst en hel kanne. Men her har jeg måttet kutte kaffen helt pga at den fororsaker halsbrann fra helvete. Nyttet ikke å kutte ned til 1-2 kopper dagen. Kanskje derfor du har så halsbrann?
  Men…3 uker igjen! Da SKAL jeg ha kaffe.

  1. Caroline

   What?! Så ille :O Jeg har aldri kjent en sammenheng mellom det før, men ofte med for eks. juice eller trening, eller så kommer det bare ut av det blå :O Masse lykke til i innspurten 🙂

 12. jannicke

  Hei skjønne deg. Ser du har skrevet flere melke typer her? Kass av de brukte du? Ser godt ut…. framover i oppskrifter,kan ikke du legge ut litt utstyr du selv bruker til matlaging..elsker oppskriftene dine og har et spørsmål? Vaffeljern ,ka bruker du selv der. Du vet k du snakker om. Klem fra meg.

  1. Caroline

   Vi har et belgisk vaffeljern fra Kitchenaid, det er HELT magisk 🙂

   Jeg har brukt soyamelk i denne oppskriften, men det er ikke et must. Jeg synes den har en veldig god smak, så jeg bruker som regel soya i kaffe og i smooties bla. 🙂

 13. Bruker du helmelk, soyamelk eller noe annet som skum på toppen? =) Hilsen en kaffeelsker <3

  1. Caroline

   Her har jeg brukt soya 🙂 Synes det gir en veldig god smak 🙂 Gjerne med vanilje 😉 Men det kan bli litt mye til frokost kanskje :p

 14. Lurer på en ting som ikke har noe med kaffe å gjøre hehe! Går dere med sko inne? 🙂 ingenting negativt ment med det spørsmålet, men er ikke vandt med at det er noe nordmenn gjør:P

  1. Caroline

   Nei, egentlig ikke. Jeg kan gjøre det fra tid til annen, som i dag da vi tok bildene rett før jeg skulle dra 🙂 Ellers bruker jeg joggesko inne ganske ofte eller tøfler med såle 🙂 Liker å ha noe på beina 🙂

 15. Jeg elsker kaffe, men av den vanlige gammeldagse sorten. Svart kaffe uten melk, sukker eller annet dilldall.
  To store krus om morgenen, og gjerne et krus om kvelden.

  1. Caroline

   Er så enig! Sort kaffe er absolutt det beste, men om sommeren kan jeg sette pris på en iskaffe også 😉

 16. do you have a link to those great pants 🙂

  1. Caroline

   No, I am sorry :/ Didn’t find it online, but it is from Divided / H&M 🙂

 17. yes I’m not noticed at all these pants h & M I wonder if it is then exhausted ….

 18. Elsker de bootsene dine, vet de er fra Bianco, men vet du om de er å få tak i lenger?

 19. Beskrivelsen din av kaffe er på en prikk lik min kjærlighet til kaffe!! Jeg eelsket chia pudding med kokosmelk, men det er alltid gøy med forandring! Gleder meg til å prøve denne varianten. Er litt nysgjerrig på mandelmelk og lurer på om det er like godt som soya? Ser du har brukt soya! Ellers må jeg si at du ser helt smashing ut som gravid, lykke til frem mot- og med fødselen

 20. Tåler koffein veldig dårlig, så jeg har alltid koffeinfrie varianter her, både traktekaffe og kaffemaskin-kaffe i ulike varianter – espresso, cappuccino, americano osv. Serverer det til såkalte «kaffeavhengige» og ikke en sjel har reagert på forskjell i smak – så jeg tror det er som med mange ting, det sitter i hodet, i hvert fall det med smaken 🙂
  I hvert fall veldig mange gode varianter av koffeinfritt, hvis man må unngå koffein pga graviditet eller annet 🙂 Folk reagerer helt ulikt på koffein, så det er nydelig å kunne nyte kaffe uten kjedelige bivirkninger!

  Nå nærmer det seg med lillemor i magen din, spennende å følge med. Heier på at du bestemmer ditt eget tempo og antall innlegg i forhold til din egen form og andre prioriteringer, bloggen er uansett verdt å stikke innom og dine faste lesere har nok forståelse for at livet går i bølger. Håper du får en fin spedbarnstid med ro go fred, og null dårlig samvittighet for å ta time out når det trengs!

 21. Ellen Marie

  Den så veldig god ut og jeg skal prøve den selv nå, men la merke til at de anbefaler maks inntak på 1,5 ss om dagen og da er det litt rart at den oppskriften har 5 ss.
  Bare gjør om til 1,5 ss når jeg lager det, men du bør kanskje rette opp noe

 22. Er det ikke sånn at man ikke bør få i seg mer enn ca. en spiseskje chia-frø i løpet av en dag? Mener å ha hørt, men jeg vet ikke? 🙂

  1. Hei,
   nei, det vil jeg virkelig ikke tro! (og hvertfall ikke håpe!:s)

 23. Anna Rabben

  Hvordan fikk du bitmojien din gravid? 😀 hilsen nysgjerrig

 24. Cathrine

  Bruker du rouge daglig? Evt. hvilken? 🙂

 25. Hvor er toppen fra? 🙂

 26. Karoline

  Du er så flott!!!!

 27. Åh kjære vene! Gjett om jeg skal lage dette!! Gleder meg! <3

 28. Denne ser supergod ut! Hvor mange kalorier er det i den ca? Hilsen ei som prøver å holde seg (noenlunde) sunn i ferien… 🙂

 29. Cecilie

  Jeg lurer også veldig på dette med mengden chiafrø. Handlet ingredienser, og begynte å måle opp chia. På pakken sto det at anbefalt dagsinntak var 15 gram. 5 spiseskjeer chia veide 54 gram. Er ikke en frokost med 5 ss chia alt for mye, til og med som dagsbehov?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, jeg måtte bare ha såpass ift. mengden med væske for at den skulle bli stiv. Du kan evnt. halvere hele oppskriften 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *