let’s take five… or thirty

20160727_3104

Jeg husker ikke hvordan det var mot slutten av forrige svangerskap, men i dette er det som om noen slukker lyset helt plutselig. Enkelte dager rundt klokken syv når Nelia har lagt seg, da er jeg HELT ødelagt og vil bare legge meg ned og bli liggende. Ikke nødvendigvis fordi jeg er sliten heller, men fordi jeg rett og slett blir ekstremt kvalm. Dette har jeg jo vært inne på før og de dagene dette inntreffer har jeg blitt så flink til å bare utsette de gjøremålene jeg har satt meg. Om det så bare er for noen minutter, er det minutter som er gull verdt, for de gjør så mye for meg. Så poenget mitt er vel det at dersom du kjenner at du virkelig trenger det – gravid eller ei – legg deg ned med verdens beste samvittighet. Verden kollapser ikke selv om du henger bakpå med 15-30 minutter. Kall meg gjerne rar, men slik er det for meg: jeg ser liksom for meg at ting rundt meg kollapser så snart jeg tar meg en time out, at bygninger faller sammen og rotet hoper seg opp i digre hauger. Joda, jeg er nok litt ekstrem, men jeg har blitt så flink de siste ukene. Koble ut. Slå av. Noen minutter eller en time gjør virkelig susen. Så i kveld har jeg ligget på sofaen og glant i taket i flere minutter, hørt på digipill og koblet ut. Og nå skal jeg se litt på Jane The Virgin resten av kvelden. Rekker vel én episode før det blir altfor seint 😉 

squad_1

squad_2

annonselenke / nattskjorte HER  

Gjett om det var en jente her i huset som var LITT begeistret for nattskjorta til mamma, da? «Det der er ikke mamma sin vel, det er Nelia siiiin, mamma» Og så lo hun. Lille vakre! Må nesten få tak i en lignende til henne også. 


Håper dere har hatt en fin onsdag! Det har jeg, selv om jeg faktisk bare har hatt hjemmekontor – det er mye som skal gjøres og jeg merker allerede at august nærmer seg og at folk begynner å komme tilbake på jobb 🙂 

33 kommentarer

 1. Omg!!! Jeg og venninnegjengen må ha slike ASAP!! Hvordan størrelse har du?

  1. Caroline

   Hahaha :p Jeg har S 🙂

 2. Hva skal neste unge dame hete da Caroline ?

  1. Caroline

   🙂

 3. Skjønner hvordan det er å måtte koble ut og lytte til kroppen. Var sengeliggende av og på (mest på) fra uke 5 og til fødsel, sykehusinnlagt og med anemi, og spøy mellom 5-13 ganger om dagen til ungen var ute. Kunne ikke gå i 5 minutter uten å kaste opp. Dårlig samvittighet for å lytte til kroppen er det aldri vits i å ha. Hvilken hensikt tjener det, liksom? 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

  1. Caroline

   Uff, det der unner jeg ingen! Det er så grusomt å være kvalm :/ Håper det gikk over med en gang etter fødsel 🙂

   Klem 🙂

   1. Ja, fødselen gjorde at det forsvant bokstavelig talt med én gang han kom ut 🙂

  2. Hva er spøy?

 4. Kristine

  Hvordan en den i str? Så M var 12 til 14 år. Er det barnestørrelse?:)

  1. Caroline

   Nei, de som står i parentes er UK-strl. M er altså UK 12-14 🙂 Den er normal til litt liten, avhengig av hvordan du foretrekker den.

 5. Benedicte

  Har Netflix lagt ut sesong 2 av Jane The Virgin enda? Sesong 1 slutter på en ganske sjokkerende, egentlig horribel måte, så jeg kan forstå hvis det ikke er blitt laget en sesong 2 i det hele tatt.

  1. Nå vet ikke jeg om netflix har lagt ut, men vet at sesong to ligger ute på sumo 🙂 Der jeg har sett!

  2. Det er laget både sesong 2 og 3 allerede haha!

  3. Herlighet då teit du er. Hva er vitsen med å avsløre hva som skjer. Tåpelig! Uansett så kan man streame hele sesong 2. At det går an.

 6. Ingvild

  Jeg er akkurat som deg! Blir helt på tuppa hvis jeg henger etter med noe, og ser liksom for meg at hele verden raser sammen bare fordi jeg faller litt ut av rutinen. Å kunne sette meg ned og slappe av, selv om jeg egentlig ikke hadde tenkt det, er noe jeg absolutt kan ble flinkere på! På mandag følte jeg meg gal fordi jeg lå på sofaen og sløvet midt på dagen. Hallo, det er jo mandag, og jeg har NOE jeg må gjøre?! Men det er faktisk lov, og også veldig sunt, å koble av innimellom. Selv om det ikke er helg/ferie, og man egentlig har ting på to-do-lista. Som mamma pleier å si til meg: Husk, du er jo bare et menneske 🙂

  Ingvild

  1. Caroline

   Det er SÅ greit å koble av innimellom! Hvis ikke kommer vi til å gå på veggen alle sammen :O For min del er det viktig å finne en balanse, og det føler jeg at jeg har gjort i dette svangerskapet – så får jeg heller gi full gass når alt er «normalt» igjen 🙂

 7. Det var så deiligt å lese fra en som i mine øyner har alt på stell. Otroligt flott familie, pent hus å får til trening og sunt kosthold trots graviditet og småbarn i hus. Imponerande!
  Selv kan jeg koble av når jeg leser bloggen din 🙂 drømme meg litt bort fra eget kaos med tøy som ska vaskes, barn som vill ha mamma till 100% nærvarende å de prøve å få til sunn å varierat mat på et blunk hvar dag. Å helst flere ganger per dag.
  Å samtidigt ikke selv sovne når man leser for barna om kvelden 🙂
  Hadde hvart kjempe interresant med et inlegg om hvordan du strukturerer å
  planlegger dagene for å få til alt du får til:)

  1. Caroline

   Tusen takk for gode ord! Jeg kan gjerne lage et slikt innlegg, men jeg vet at tid og prioriteringer er så forskjellig fra person til person, at jeg føler det er vanskelig å skulle lage noe sånt uten å tråkke noen på tærne. Men jeg gjør det gjerne – lager et slikt innlegg, mener jeg 🙂

   1. Gudrun

    Du kan jo lage oversikt over hvordan en hverdag ser ut hjemme hos dere. Det vil sikkert både inspirere og kanskje også være en hjelp.

 8. Det er så viktig å lytte til kroppen! Synes absolutt du fortjener noen time-outs når du i tillegg er gravid 🙂 Jeg var sånn før, klarte aldri legge fra meg «alt jeg måtte gjøre», men man har bare et liv og man må huske å nyte litt også. Ha en super torsdag :)!

  Den t-skjorten var forresten kjempesøt! Hvor har du fått tak i den?

 9. Så søt nattskjorte! <3 Skjønner at Nelia likte den godt 😀

 10. For en fantastisk t-skjorte, haha! Søteste Nelia da 😀

 11. Du tar vel mer enn 15 min hvilepause i løpet av en dag fra du står opp til du legger deg?

  Når står Nelia opp om morgenen?

  Jeg er en uke hjemme nå med sønnen min og hunden mens samboeren min jobber. Dagen her starter kl 06 og så er min kjære hjemme fra jobb kl 16. Dersom jeg bare skulle slappet av når jeg først var utslitt hadde jeg vært utbrent for lengst, d gjelder å slappe av før man er så sliten at man føler man ikke orker noe som helst for er man så sliten, ja da har d faktisk gått for lengst?

  Hva er det værste som kan skje om du slapper av et par timer i løpet av en dag? Man trenger jo å hvile, det er jo på den måten man henter krefter.

  Jeg er hjemme med sønnen min nå siden vi har en uke ferie, akkurat nå har jeg satt meg ned i sengen hans for en liten hvil mens han leker på rommet sitt. Vi stod opp 06, så til nå har jeg lagt på plass ti poser med rent tøy i skuffer og skap, vaska og rydda hele kjøkkenet, tatt ut av oppvaskmaskinen, satt inn og satt på oppvaskmaskinen, gått ut med søpla, kl 06.30 gikk jeg morgentur med hunden min.

  Nå skal vi på butikken for å hente en pakke og så skal jeg ta sønnen min i barnevogna mens jeg går en liten tur med vår golden retriver. Etter det skal jeg støvsuge hele leiligheten.

  Man holder seg faktisk veldig aktiv med alt husarbeid som er å gjøre til enhver tild, d merker vel du også?

  Jeg er som deg veldig aktiv, men må bli flinkere til å slappe av og vet du hva som virkelig fungerer?

  Legg deg ned på gulvet på en matte, si S lyden så lenge du klarer helt til du ikke orker mer, den metoden lærte jeg av min terapeut for å slappe av og jeg bruker der faktisk hver kveld for å sovne. Og guess what? Jeg sovner hver natt på 5 min. Den metoden er så fin og jeg anbefaler deg virkelig å prøve.

  Når du gjør øvelsen så pust godt inn og det er når du skal si S du puster rolig ut, pust med S lyden så lenge du klarer, gjenta alt fra 2-5 ganger alt ettersom behov.

  Jeg er som deg gravid, ikke fullt så langt, uke 20 igår så akkurat halvveis. Det er viktig å lytte til kroppen og ta flere pauser utover dagen.

  Klem fra en som bare vil deg vel 😉

 12. nam nam nam !:) Gjett om eg må prøve den. Ha ein kjempefin dag Caroline:)

 13. Her sitter jeg med verdens nydeligste gull på 3,5 mnd, og kjenner at jeg faktisk gleder meg til å lese innleggene dine når tulla di har kommet til verden.. Liksom gjenoppleve en liten bit av nyfødttida på nytt haha.. Men seriøst, vi kose oss glugg nå altså, men hvor ble det av den bitte lille nyfødt-babyen min??

  Og du.. Jeg bruker også å bli kvalm når jeg er sliten.. Håpet du klarer å nyte innspurten før verden deres nok en gang står på hodet! 🙂

  1. Caroline

   Å, tiden går så fort! Alle sier at man må nyte barseltiden, men det er lettere sagt enn gjort 😉 Tusen takk for gode ord 🙂

   Klem!

 14. Hvordan vogn blir det på lillefrøkna da?:))

 15. Liiiine

  Hei, sånn skjorte har min datter på 4 år.. Fikk kjøpt den i en såkalt jallabod på et marked her i Nordland Kan jo se etter der

 16. Hvis dere ser film e.l på kvelden, slapper du ikke av da?:) Skjønner ikke at det er mulig å nesten få dårlig samvittighet for å ta 15 min. iløpet av en dag, en sjelden gang.. Jeg slapper av opptil flere timer om dagen..

 17. Karoline

  Folk er forskjellig! 🙂

  1. Karoline

   Kanskje hun er mer omsorgsfull enn deg?!

 18. Emilie Kristin

  Den skjorta var litt barnslig 😉

 19. guuu, for en gøy nattkjole! hvilke størrelse har du i denne?, er den liten eller stor i størrelsen? 😀
  klem fra meg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *