gravidoppdatering uke 34 (33+3)

uke 34

I morgen er det kun en uke til jeg er høygravid! Og denne gangen har svangerskapet gått så fort at en gravid-photoshoot er det siste jeg har tenkt på. Da jeg gikk med Nelia hadde jeg en shoot mot slutten av oktober, så dersom jeg skal ta rundt samme tid denne gangen, må det nesten skje i løpet at par uker! Det er virkelig ikke lenge til, så i morgen skal jeg hive meg rundt og forsøke å finne en dyktig fotograf som jobber i fellesferien. Jeg tror kanskje jeg har funnet en allerede 🙂 

Nå er det 3 uker siden forrige oppdatering! Det har ikke vært meningen, men med Lars-Kristian så mye bortreist har det vært mange utfordringer de siste ukene, så jeg har rett og slett ikke fått til alt slik jeg vil. Men nå blir det bedre fremover og jeg håper jo at jeg rekker minst 3 oppdateringer til 😉 


hello week 34 

termin: 4. september 2016. 

hvor langt på vei: nå har jeg vært gravid i 33 uker og 3 dager, 82.6 prosent av svangerskapet er forbi og nå er det bare 49 dager til termindato! 

dager igjen av svangerskapet: jeg har allerede hatt bitte lille i magen i 234 dager. Dette er kanskje litt rart å skrive, men for å være ærlig så har det ikke gått helt opp for meg at jeg snart skal bli 2-barnsmor. Det kjennes fortsatt litt langt borte. 


34 fullgåtte førstekommende torsdag 

gravid_3

babyen er så stor som: denne uken er babyen så stor som et flaskegresskar! Jeg fant ikke dette i noen butikk, så jeg tenker at jeg venter til neste oppdatering med bilde av en frukt eller grønnsak igjen 😉 Likevel, babyen vår har allerede blitt 42 cm. lang og veier ca. 2.18 kilo i starten av denne uken (som var på torsdag) og 2.35 kilo mot slutten (som er til torsdag) Dette med vekt og lengde er jo selvfølgelig individuelt og jeg tror ikke hun har blitt så stor ennå dersom hun er lik Nelia i fødselsvekt- og høyde. Jeg har fått estimert at de to jentene våre vil være ca. like store, men det får vi jo snart se 🙂 Visste dere at barnets eget immunforsvar allerede kan bekjempe lette infeksjoner? Det er så flott! Hallo lille mirakel ♥ 

gravid_5

ukens must have(s): vann, søvn og mer tid. Jeg er fortsatt både vanvittig trøtt og tørst når jeg våkner om morgen, men heldigvis gir trøttheten seg etter dagens første kaffekopp. Likevel savner jeg den morgenfuglen jeg egentlig er, og gleder meg sånn sett til jeg spretter opp av sengen igjen, uthvilt og klar som et egg for dagen og alt den har å by på. Denne følelsen kom ganske kjapt tilbake etter at vi hadde fått Nelia, til tross for amming om natten og alt. Krysser fingrene for at det blir sånn denne gangen også, selv om vi er forberedt på det meste 😉 Vann får jeg jo ikke nok av og drikker ekstremt mye både vanlig vann og boblevann i løpet av en dag. Pepsi Max har jeg kuttet litt ned på helt automatisk. Ikke at jeg drakk mengder av det før, men jeg drakk fort rundt 1-2 glass om dagen. Nå for tiden synes jeg det er for søtt, til tross for at jeg aldri har tenkt over det før. Jeg kjenner plutselig en skikkelig ettersmak av honning når jeg drikker det, så det blir mer og mer sjelden – selv om jeg har lyst på det innimellom. Mer tid føler jeg rett og slett at jeg trenger fordi det føles som at ikke alt er helt klart enda, selv om vi hadde klart oss fint om hun i nesten uke altså *bankibordet* 

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, her er det liv, men jeg tror det begynner å bli ganske trangt for henne, for bevegelsene har avtatt om jeg for eksempel sammenligner med forrige gravidoppdatering for 3 uker siden. Heldigvis leser jeg at det er helt normalt. Hun er jo så absolutt der i løpet av dagen og jeg kan fortsatt slite med å sovne på grunn av henne 😉 

innkjøp: Lars-Kristian og jeg kjøpte inn noen enkle bodyer tidligere denne uken. De som har knapping i front og som du slipper å ta over hodet er absolutt best på en som er nyfødt 🙂 

gravid_4

hvordan har treningsuken vært: denne svangerskapsuken startet jo på torsdag, så dersom jeg skal ta utgangspunkt fra torsdag og frem til i dag, så har den vært bra med en økt på både torsdag og i går samt at jeg planlegger en i dag. Jeg startet ikke uken like bra, det blir ikke helt prioritert når jeg har vært alenemamma med en del arbeid å ta igjen på dagtid. Når kvelden kommer er jeg ofte for sliten i tillegg til at jeg har jobbet med blogginnlegg. Gleder meg til en ny uke med blanke ark og er utrolig glad for at jeg fortsatt kan trene både rolig jogging og styrke. 

ukens cravings: ingenting! 

plager: bare det samme gamle – hei halsbrann! 

kjønn på babyen: bitte lille jenta mi ♥ 

hvordan sover du om natten: jeg sover godt, men dersom jeg våkner og må på do, kan det noen ganger ta litt tid før jeg sovner igjen dersom hun våkner samtidig. Som oftest går det fint og jeg sover også hele natten gjennom nå og da. Jeg våkner ALLTID på ryggen selv om jeg forsøker å sovne på siden, så da kan jeg kjenne det litt i korsryggen. 

fødselsforventninger: de er helt nøytrale, men jeg er klar for alt!  

humør: tipp topp tommel opp! 

vektøkning: 9 kilo!

kontroll: neste kontroll er 25. juliSnart tid for å hilse på henne igjen ♥ 

uke 34 how big


♥♥♥ 

51 kommentarer

 1. Stine Brodersen

  Så flott du er. Liker disser gravid innleggene dine, savner litt mer av det.

  Jeg bare lurer litt på om magen er større denne gang en hva den var med Nelia? Svar om du vil.

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre 🙂 Jeg fikk inntrykk av at hver uke kunne være litt mye, men jeg deler jo mer enn gjerne oftere enn hver tredje uke også :p I mine øyne er magen så og si helt lik, mulig den er noe større, men det er vanskelig å si sikkert 🙂 Jeg var ikke flink til å kle meg forrige gang synes jeg, jeg synes det var kjempevanskelig å finne noe som var flatterende, spesielt pga. årstiden. Elsker å være gravid om sommeren! Jeg synes ikke jeg var flink til å dokumentere magen forrige gang heller, det ble så sjelden at det er vanskelig å sammenligne, men vi får se når jeg tar bilder når jeg er høygravid eller når jeg har vært på shoot ca. på samme tid 🙂

 2. bra and shirt brand… 🙂

  1. Caroline

   The bra is from h&m 🙂

 3. Karoline

  Godt å lese at det er flere som opplever at bevegelsene forandrer seg!!! Jeg venter også ei jente i september (28.) og er 30 uker i morgen. De siste dagene har bevegelsene vært mere store og seige og ikke sånne få kjappe kraftige spark, og man merker jo at det bekymrer selv om man kjenner tydelig liv. Flott at du har lest at det er normalt at det forandrer seg litt, det roer meg faktisk ned! Man skal da bekymre seg for alt også Lykke til med innspurten!!!

  1. Caroline

   Så godt å lese at du ble rolig nå <3 Du må huske at du aldri må nøle med å kontakte føden om du skulle være usikker, de er der for dere! Stor klem <3

  2. Baby har mindre plass mot slutten men bevegelsene / rutinene på d skal være der. Alltid kontakte jordmor / lege om duføler d er roligere sa de til meg

 4. Solveig

  Hvor er sofaen og bordet fra? Veldig fint! ;D

  1. Caroline

   Det er fra TM Design 🙂

 5. Hei! Du er flott gravid! Spørsmål: hvor mange kaffekopper drikker du om dagen? Hilsen kaffe-elsker ❤️

  1. Caroline

   rundt 2 kopper med koffein, ca 3 dl. 🙂

   1. Husk pepsi max har kaffein også. Liten kopp visstnok ? Mange vet ikke det ang cola men står på de.

    Lykke til m alt. Har lest bloggen fra starten

 6. Du er helt nydelig, Caroline! Du gløder og stråler Masse lykke til i siste innspurt. Jeg har fulgt bloggen din i over fem år nå, og du er så flink til å variere innleggene dine. Du inspirerer meg på flere måter. Klem fra meg 🙂

 7. Hei! Er det en grunn til at du ikke har undertegnet på «Sunn fornuft»-plakaten? Kan du skrive litt om det? Det hdde vært interessant å høre dine meninger.

  1. Caroline

   Det er vel slik at man må snakke med de som har forfattet den, og det har ikke jeg gjort. Hva jeg tenker om den har jeg allerede svart på noen ganger i kommentarfeltet 🙂 Har en avtale om en prat med Kaluza til uken 🙂

 8. Anbefaler fotograf Camilla Smistad Tofterå, camillast.com dersom du ikke har funnet noen ennå 🙂
  God sommer og lykke til med resten av svangerskapet 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tipset 😀 Og god sommer tilbake, Britt!

 9. Cecilie

  Hei. Når du har fått lille til verden, kommer du til å lage en slags historie slik som du gjorde med da Nelia kom til verden? Kommer du til å gjøre slik som du gjorde med Nelia, å vente med å vise bilde av henne? Siste ting: har dere tenkt på navn, og hva da? :)))

  1. Caroline

   Ettersom vi har tatt en avgjørelse på eksponeringen av Nelia som vi føler er riktig, så kommer vi nok ikke til å vente så lenge denne gangen 🙂 Vi er ganske enige om navnet nå 😀

   Klem!

 10. Åhhh! Jeg gleder meg så til dere får møte den lille jenta deres <3
  Har fulgt deg hele veien Caroline, og jeg synes du bare blir bedre og bedre.. Ganske sykt egentlig, siden du startet så bra også 😀 Jeg er så spent på navn, og alt – iiiiiik, bedre enn julaften!

  Ha en fin søndag <3

  1. Caroline

   Haha, skjønne du! Så hyggelig at du har fulgt med så lenge 🙂 Håper du finner glede her inne lenge, lenge til 🙂 Stor klem 🙂

 11. Du som er så ofte i Østfold, anbefaler virkelig Haslien Fotografene! Sjekk ut haslien.no 🙂 utrolig dyktige, profesjonelle og hyggelige 🙂

  1. Caroline

   Det er de jeg har tenkt på! Synes de tar helt nydelige bilder 🙂

   Klem!

 12. Caroline, teit spøramål men er det Freya BH du har på deg?
  ser veldig behagelig ut den bhen☺
  du ser smashing ut☺
  gleder meg til neste graviditet

  1. Caroline

   Den er supercomfy, men det er bare en vanlig bh fra h&m 😉 Tusen takk 😀 Stor klem!

   1. Åå, godt valg 🙂 De tok bryllupsbildene våre og jeg kunne ikke vært mer fornøyd <3

 13. Du ser flott ut! Spennende å lese om graviditeten og å følge deg gjennom prosessen. Håper vi får lese fødehistorien denne gangen også! Imponert over alt du får til, men husk at det er lov å være sliten og ta pauser også. Å gå gravid kan være hard jobb. Ønsker deg gode dager fremover!

  1. Caroline

   Tuusen takk Beate, for utrolig fine ord <3 Håper helgen har vært fin! Jeg håper også jeg føler det er riktig å dele historien denne gangen, det var en veldig fin ting å gjøre forrige gang synes jeg. Jeg hadde aldri husket det så detaljert i dag, om jeg ikke hadde skrevet det ned 🙂

   Klem 🙂

 14. Hadde du lyst på kaffe i forrige svangerskap også? Jeg har mista TOTALT lysta nå jeg! Og jeg var skikkelig avhengig før jeg ble gravid, kunne drikke sikkert 10 kopper på en dag. Nå derimot. Urk! Veldig rart:-D

  1. Caroline

   Ja, men ikke før etter uke 9-10! De første ukene klarte jeg ikke lukten engang! Og jeg er som deg, drikker gjerne 7 kopper eller mer ila. en dag 😉 Dette svangerskapet har ikke avsmaken vært der, jeg har hatt lyst på hele tiden, men har drukket koffeinfri om jeg allerede har «nådd min dose» som er ca. 2 kopper 😉

   Klem 🙂

 15. Elsker bloggen din og koser meg med alle innlegg du publiserer <3
  men synes du blogger så lite i forhold til før, det føles i hvert fall sånn.. Så det er litt synd :/ <3
  Håper du får en fin søndag 🙂

  1. Caroline

   Jeg blogger som jeg pleier å blogge om sommeren 🙂 Dvs 2 ganger om dagen og en frilørdag i ny og ne – selv om det er ganske sjelden 🙂 Synd at du føler det sånn :/ Kan jo være det er fordi jeg ikke stresser meg ihjel for å få publisert så tidlig som mulig, som jeg ofte gjorde før. Det orker jeg ikke lenger, spesielt ikke når jeg er alene med Nelia og i tillegg er gravid, da er ting gjerne litt vanskeligere å få til, selv om alt går, det går bare litt saktere og innleggene kommer gjerne til litt senere tidspunkt enn hva de gjorde for en periode siden. Men det varierer jo også 🙂 Fin søndag til deg også, R!

   Klem 🙂

   1. Du går alltid i forsvar når noen kommer med tilbakemeldinger på noe. Veldig trist at det skal være sånn.

   2. Caroline

    Dette er ikke å gå i forsvar, det er en forklaring på kommentaren hennes og hvorfor det er sånn / hvorfor hun opplever det sånn 🙂

   3. Dette er jo ikke å gå i forsvar. Enkel matematikk for deg å se at det er fakta Caroline kommer med. Bare se bakover i bloggen hennes det, så ser du at Caroline har rett og R tar feil. Det er bestandig noen som leter etter noe å «ta» Caroline for, dette er iallefall en av tingene som blir totalt meningsløst. Veldig trist at det skal være sånn!

   4. «R tar feil» – det blir vel litt feil å si jeg tar feil på noe jeg selv føler. Jeg har fulgt Caroline i hele min ungdomstid, og det er den eneste bloggen jeg har fulgt religiøst hver eneste dag. Og de siste månedene har jeg dessverre følt at den har tapt seg litt, spesielt når det gjelder hyppighet av oppdateringer. Men det er selvsagt Caroline sin blogg, og hvor ofte og når på dagen hun skal blogge er selvfølgelig helt og holdent opp til henne selv. Mye av grunnen til at jeg fulgte henne fra begynnelsen var jo også fordi hun oppdaterte så regelmessig og ofte, og da blir det kanskje dumt fra min side å sammenlikne med tiden hvor det ofte var 2-3 innlegg hver dag hele uken. Ting forandrer seg jo 🙂 Men jeg vil tro at hun synes det er greit med tilbakemeldinger, både positive og negative. Det ville i hvert fall jeg ha likt dersom det var levebrødet mitt og så lenge man kan holde seg saklig burde det jo være lov. Men som sagt, jeg elsker jo bloggen, og det er jo også derfor jeg gidder å kommentere det i det hele tatt 🙂

  2. Caroline ska jo ha ferie hun også.

 16. Ranveig

  Du stråler virkelig om dagen, kos med disse oppdateringene på veien mot selve fødselen 🙂 Et lite spørsmål ang terrassen deres, den er virkelig gjennomført fin, jeg er så misunnelig 🙂 Den store sølvpotten som står på bordet med lavendel oppi, hvor har du kjøpt den? Håper den er å få tak i nå. Ha en fortsatt fin sommer 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det, Ranveig 🙂 Tusen takk! Den er fra Kid tror jeg, men den er noen år gammel, dessverre :/ Kan jo være de har noe lignende der nå også 🙂

   Fortsatt god sommer tilbake! Klem 🙂

 17. Ikke lenge igjen. Kan tenke meg at du alt lurer på om i natt er natten det hele starter hver gang du legger deg. Du fødte jo tidlig sist. Du som er så flott som gravid burde jo fått et helt fotball lag.

  1. Caroline

   Hahaha, tusen takk :p Jeg fødte bare 6 dager før termin og faktisk var det på min egen dato ift. utregningen basert på første dag i siste menstruasjon 🙂 Denne gangen regnet jeg med frem til 8. september, selv om jeg har fått 4. september av legene HVER gang jeg har vært på undersøkelse. Så om min egen utregning skal stemme denne gangen også, så går jeg kanskje på overtid. La oss ikke håpe det :p Men ja, jeg har begynt å lure om nettene allerede, spesielt når nedpresset og kynnerne er så merkbart 😉

   Klem 🙂

 18. Christine

  Jeg lurer på å kjøpe svart bh, men er litt usikker på om den vises veldig godt igjennom klærne? Føler du det sånn? Har bare hvite, så hadde vært fint med en forandring 🙂
  Må bare få si at du kler virkelig å gå gravid! Nydelige deg altså 🙂

  1. Caroline

   Hudfarget bh er den beste om du har på deg lyse klær, men det er ikke noe problem med sort bh under klær som er mørke 🙂

   Tusen takk 🙂 <3 Stor klem!

 19. Synes Nelia er så fint navn. Hvordan kom dere på det? Har aldri hørt det før 🙂 lurer også på hvordan dere går frem når dere skal velge navn?

  1. Caroline

   Tusen takk, vi elsker navnet selv og var aldri i tvil <3

   Vi fant det faktisk da vi var på visning i huset hvor vi bor nå 🙂 Jeg oppdaget det på døren inn til det ene rommet og forelsket meg HELT i det. Hadde aldri hørt det før og synes det var helt nydelig. Den gangen var vi ikke inne på barnetanker i det hele tatt, men jeg delte det med Lars-Kristian og han var enig med en gang, så da jeg ble gravid og vi visste det ble en jente, hadde vi allerede navnet klart 🙂 Først husket jeg det som Nalia, men da vi så Nelia i en navnebok, likte vi det bedre. Så viste det seg at det var Nelia den lille jenta som bodde her hadde som navn også, så jeg hadde husket litt feil 🙂

   1. Min yngste datter kalte jeg Kendra Leona men bruker bare Kendra. Vist nok et sjelden navn som får mye reaksjon for å være fint 🙂

 20. Kan ikke fatte og begripe hvordan det er plass til en baby i den magen der! :O
  Får oss normale kvinner til å føle oss som en hvalross.

  1. Normale kvinner? Jeg er snart 27 uker på vei, og her syns ikke magen noe som helst. Det er ingen som kunne sett at jeg er gravid 🙂 Skal sies at jeg er vandt med å trene MYE, men tror nok liten/stor mage kommer av genetikk. Var hos lege i forrige uke, og den lille i magen er frisk og rask og har normal str (ifølge det anbefalte). Men jeg er altså heller da ikke en normal kvinne, bare fordi jeg er slank, godt trent og ikke har fått babymage?

   Du er bare helt nydelig Caroline! Jeg fulgte også med på den første graviditeten din. Har selv hørt at magen min er så liten at den lille der inne ikke kan ha det noe bra, og det kan for en hormonell gravidhjerne såre litt. Og i tillegg får jeg høre at dette ikke er «normalt» for gravide, og at jeg får andre til å føle seg som flodhester etc (selv om dette er andres problematiske holdning og ikke min)Heldigvis har jeg en herlig lege som har fortalt meg at dette ikke er noe å bry seg om, da babyen har det fint og får den næringen han trenger, og at det er normalt å ha både liten og stor mage 🙂 folk må slutte å kommentere kroppene til andre. Uff, blir så frustrert, hehe 😉 men er veldig stolt av kroppen min! Tenk å skape et nytt menneske 😀

   1. Caroline

    Ja, du har all grunn til å være stolt og all grunn til å strutte med den magen du har 🙂 Det viktigste er at barnet har det bra og at han vokser som han skal 🙂 Masse lykke til de siste månedene – magen kommer når den kommer uansett 🙂

    Klemmer!

  2. Cecilie!

   For Caroline er ikke normal mener du?
   Alle bærer barn forskjellig. Det er ikke noe unormalt å ha liten mage.

 21. Hei Caroline!

  Vil tipse om Omeprazol Pensa halsbranntabletter.
  Jeg fikk de foreskrevet av legen min da jeg var gravid og utrolig plaget med halsbrann. Ta en av disse til dagen og du kjenner ingenting!

  Reddet meg i alle fall:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *