oppskrift-onsdag: blåbæriskrem på pinne

standard_4

Jeg har sett oppskrifter på iskrem med vikingmelk så mange steder nå, så i går tok nysgjerrigheten overhånd og jeg måtte slenge sammen en røre for å smake selv. Oppskriften fant jeg i den nyeste utgaven av Shape Up, men jeg ville lage den på pinne i stedet for på boks og brukte blåbær i stedet for skogsbær.

standard_5

Oh my! Da jeg smakte på den ferdige røren var det seriøst like før jeg helte i meg alt! Noe så utrolig godt! Jeg laget nok til 12 pinneis pluss litt til, så du må gjerne halvere den om du skal lage mindre. Here we go! 

standard_7


blueberry ice cream lollies 

♥ 4 dl. vikingmelk ♥ 300 gram gresk yoghurt ♥ 100 gram sukrin gold ♥ 300 gram frosne blåbær 

standard


slik gjør du

Bland sammen vikingmelk, yoghurt og sukrin gold. Pisk godt i en kjøkkenmaskin eller bruk en blender. Rør inn blåbærene tilslutt og hell røren opp i iskremformer.

standard_1

standard_2

Mine er fra Nicolas Vahé og de er så fine! Har brukt dem masse siden jeg kjøpte dem inn i fjor, følger med en hel haug med ispinner også og disse er jo så nostalgiske og fine. La isen stivne i fryseren i rundt 4-5 timer eller natten over og ta dem fram rundt 10 minutter før servering.

standard_3

Smaker absolutt best når de har fått tint opp litt. Og du, prøv å ikke spise opp all røren da – det er ganske vanskelig å la være nemlig 😉 

standard_6

standard_8


– god sommer – 

31 kommentarer

 1. Det så helt fantastisk godt ut da! Ah… IS! <3

  1. Caroline

   Så god! Men når du spiser 3 på rappen får du litt vondt i magen :I :p

 2. Ser knallgode ut!!

 3. Åhhh disse ser knall gode ut, så delikate 🙂 De ser så absolutt ikke hjemme laga ut, så flink du er 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita 😀

 4. Ser gode ut Kan man bytte ut sukrin med sukker? I såfall like mange gram?

  1. Caroline

   Ja, det kan du gjøre 🙂 Du kan i så fall bruke litt mindre sukker enn sukrin gold, sukrin har ca 75 prosent av søtsmaken til vanlig sukker, men jeg er usikker på forskjellen mellom det og sukrin gold, jeg synes sukrin gold smaker bedre i mye bakst 🙂

 5. Høres godt ut. Tror du det vil gå an å bytte ut vikingmelken med kokosmelk eller vanlig (laktosefri) melk? Jeg tåler ikke vikingmelk (laktose)

  1. Caroline

   Ja, kokosmelk funker alltid 😀 Bruk den tykkeste varianten!

 6. Hei Caroline. Jeg lurer bare på hvor du kjøper ispinner henn? Må prøve meg på disse ja 🙂

  1. Caroline

   Jeg bestilte de på nett i fjor, husker ikke akkurat fra hvor, men om du googler nicolas vahe og ispinner eller isform, så får du det opp 🙂

 7. Cathrine

  Hvor kjøpte du ispinnene? 😀 Ser SÅ godt ut!! 🙂

 8. Cathrine

  Åja, nå så jeg det 😉

 9. Var det deg som kjørte forbi meg og typen på sneltvedt i dag? 🙂 en svart Volvo? 🙂

  1. Caroline

   Ja, det var det :p Så dere plukket bær da jeg var på vei hjem igjen 😉

 10. Elisabeth

  Synes beste ‘isen’ er vanlig gresk yoghurt blandet med bær og litt vanilje-ekstrakt/ekte vanilje, bland og stapp i fryseren i former. Trenger hverken sukker eller sukrin! For ikke å snakke om Tines kokosyoghurt,men den har jo sukker,da. Himla god etter 45 min i fryser, oh my gosh!

  1. Caroline

   Ja, eller med kokosmelk :O Men denne er utrolig god altså, hvis du vil prøve noe nytt 🙂

   1. Takk for tips!:)

 11. Hvad er vikingmelk? De ser lækre ud, men tror ikke at man kan få vikingmelk i Danmark

  1. Caroline

   Det er en type melk som er usøtet, men den har likevel en karamellaktig smak og er i tillegg er den ganske tykk 🙂 Her er link, kanskje du kan høre med dagligvare i Danmark om noe lignende 🙂

   https://www.nestlenordic.com/vikingmelk/ (den er fra nestle, så det kan jo være den finnes i Danmark? 🙂 )

   Klem!

   1. Du får vikingmelk i DK, forsøk velassorterte matvareforretninger (føtex, irma e.l).

  2. S.Helene

   Det er kondensert melk 🙂

 12. That looks delicious!I’ll have to try it… I’ll have to check what the Viking Melk is but I imagine it is the milk used for desserts… Greetings from http://www.martabrix.com

  1. Penelope

   Yes, it is condensed milk 🙂 ñum!

  2. Elisabeth

   Condensed milk

 13. Elsker å lage hjemmelaget is selv 😀

 14. Hei. Jeg skrev en lang pm på Facebook ang plantene dine og tips. Brukte litt tid og var ment som god hjelp 🙂 håper du vil lese 😀 sendte samme dag som du la ut bilde av dine IKEA planter :))

  1. Caroline

   Er det på facebook fan pagen du har sendt? Eller på privat? Jeg trodde jeg hadde stengt for mulighet til å sende pm på fan pagen, for det ble så mange at jeg bare fikk dårlig samvittighet fordi jeg aldri rakk å svare alle :/ Så om du ikke har fått svar, så beklager jeg det! Tusen takk likevel 🙂

 15. Hvor mange kalorier er det i en is? 🙂

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke 🙂

 16. Hei, de så gode ut 🙂 Et spm, spiser datteren din ting laget med sukrin osv ? Jeg har lest litt forskjellig på nettet angående om barn kan spise det eller ikke, vet det er naturlig, men har lest mange steder at det ikke er forsket nok på det? Og hørt at man kan bli dårlig i magen hvis man spiser for mye av det slik som med andre kunstige søtningsstoffer. Noen sier det er greit, noen sier det er bedre med sukker. Hva er din erfaring med dette?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *