10 filmer å se når du er gravid

Det er nesten fascinerende, men når du er gravid suger du virkelig til deg absolutt all informasjon om nettopp svangerskapet. Plutselig dreier hele verden din seg rundt voksende mager, du synes du ser gravide kvinner overalt og du kan ikke få nok informasjon om verken ventetiden eller tiden som kommer – uansett om du er gravid for første eller andre gang. Noen som kjenner seg igjen? Slik er det i hvert fall for meg og derfor synes jeg det er spesielt morsomt å se filmer som handler om nettopp dette – surprise 😉 Helgen nærmer seg og mange av dere har kanskje sommerferie, så dersom du har lyst til å se en god film som handler om graviditet i en eller annen form, må du lese videre! 


my top ten pregnancy movies 

se han snakker – denne så jeg for første gang da jeg var 4 år tror jeg, den var i hvert fall ganske ny den gang da og den er fortsatt en av mine favorittfilmer, gravid eller ei! I denne filmen møter vi Molliysom har et forhold til sjefen sin, en gift mann som lover å skille seg fra kona.. snart. Da han finner ut at hun er gravid, avslutter han forholdet og Molly må klare seg alene. Fødselen kommer brått på, og på veien til sykehuset møter hun John Travolta bak rattet i taxien hun tar. I etterkant av fødselen viser han mer og mer interesse for både Molly og barnet, og de to henger stadig oftere sammen. Hele filmen blir skildret gjennom den nyfødtes øyne og hans tanker underveis, noe som gjør det ekstra morsomt 😉 John Travolta og Kirstie Alley er et utrolig sjarmerende og nydelig par. MÅ SE!

knocked up – haha, denne er så søt og veldig morsom, spesielt ettersom jeg kanskje er over snittet fan av Seth Rogen. I denne filmen møter vi Ben og Alison, som spilles av Katherine Heigl. De møtes tilfeldig på byen en fuktig kveld og ender opp med en one night stand som resulterer i at hun blir gravid. Hun bestemmer seg fort for å beholde barnet, men er Ben klar for å bli pappa? Forholdet mellom de to utvikler seg fra one night stand til vennskap og – hvem vet med disse filmene – kanskje noe mer? 😉 

juno – denne er skjønn! Juno er en 16 år gammel jente som blir konfrontert med en uventet graviditet. Etter å ha avgjort at hun ikke vil ta abort, setter Juno og bestevenninnen Leah i gang med å finne de perfekte adoptivforeldrene for det ufødte barnet. Underveis i filmen blir vi også godt kjent med Juno og også henne bestevenn, Paulie, som spilles av Michael Cera. En film som garantert vil få deg til å både gråte og le – flere ganger!

what to expect when expecting – en romantisk komediedrama hvor vi følger livet til 5 par gjennom deres opplevelse av å vente barn og få barn og som med tiden lærer at uansett hva du planlegger for livet ditt, er det sjelden noe som går helt etter planen. Med blant andre Camerson Diaz og Jennifer Lopez. Denne har jeg ikke sett ennå, men jeg kommer nok til å se den i løpet av de resterende 59 dagene (!!!) av svangerskapet. 

filmer gravid pregnancy

nine months – denne er fiiiin! Her møter vi Samuel som lever drømmelivet helt til den dagen han finner ut at kjæresten hans gjennom 5 år, Rebecca, er gravid. Samuel jobber som barnepsykolog og har allerede barn langt oppi halsen – et barn selv er kanskje det siste han vil ha. Men Rebecca vil gjerne slå seg til ro og stifte familie, om hun så må gjøre det alene. De gjør det slutt og med tiden kommer heldigvis Samuel på bedre tanker. Han angrer seg…

baby mama – dette er en film jeg er veldig usikker på om jeg har sett fordi jeg bare husker bits and pieces, men jeg troor jeg har sett den. Uansett, det er tydeligvis på tide med en gjentakelse! Kate er singel og suksessrik og ser ut til å ha det meste på stell i livet, men alt hun ønsker seg er et barn. Dessverre finner hun ut at hun kun har 1 til 1 million sjans for å bli gravid, og setter i gang jakten på adopsjon og spermdonorer. Etter mislykkede forsøk bestemmer hun seg tilslutt for å bruke en surrogatmor og møter det litt shabby paret Angie og Carl i leiligheten deres – rett etter at de to har gjort det slutt. Dette blir starten på et slags vennskapsforhold mellom de to damene gjennom 9 måneder og kanskje lenger. 

the backup plan – Zoe sliter med å stole på folk og slipper sjelden noen for tett innpå – det er heller slik at hun dytter dem bort når hun føler at de kommer for nære. Hennes ønske om barn er likevel stort, men ettersom hun mangler en mann (som jo er ganske essensielt) bestemmer hun seg for kunstig befruktning. Kort tid etter at hun har fått det gjennomført møter hun Stan og kjenner en gnist. Da hun forteller om graviditeten er hun sikker på at han skal stikke av, men overraskende nok blir han værende. Denne har jeg ikke sett, men jeg setter den på listen 😉

labor pains – Thea Clayhill er den utagerende sekretæren til en den arrogante forleggeren  Jerry Steinwald. Når han finner ut at hun har utsatt hunden hans for en ulykke, gir han henne sparken, men Thea lyver og forteller ham at hun er 4 måneder på vei. Ettersom hun mistet begge foreldrene sine i en bilulykke da hun var yngre, må hun i tillegg ta seg av lillesøsteren sin og hun har ikke råd til å miste jobben, så Jerry lar henne bli. Thea starter eventyret om en falsk graviditet og blir kanskje litt for ivrig etter hvert som månedene går – såpass at hun selv skulle ønske det var sant. Denne har jeg heller ikke sett, kanskje det er noen av dere som kan anbefale den? 🙂 

filmer pregnancy 2

mannen i mitt liv – George Hanson er på et middagsselskap da han finner ut, via Nina Borowski (som er en komplett fremmed) at kjæresten har tenkt til å dumpe ham. Nina får så dårlig samvittighet at hun tilbyr ham å leie et rom i leiligheten sin i Brooklyn. George er homofil og de to blir fort bestiser, noe Ninas kjæreste Vince har litt tungt for å svelge. Etter hvert blir Nina gravid, og da hun forteller at hun heller vil oppdra barnet sitt med bestevennen sin enn med kjæresten sin, ser Vince fullstendig rødt. Kanskje ikke så rart?

due date – Peter Highman må reise til LA om 5 dager for å rekke fødselen av sin førstefødte. Han skal akkurat til å fly hjem fra Atlanta når både bagasje og lommebok blir sendt avgårde til LA uten ham og det blir umulig å reise noe sted uten bevis eller penger. Han er desperat etter å komme hjem, så da en fremmed, Ethan Tremblay, tilbyr å kjøre ham tvers over landet, sier han ja og Peter er i ferd med å dra på sin livs reise – ikke i den positive retningen. 


Kanskje du kan hjelpe med å tilføye noen gode filmer om graviditet til listen min? 🙂 

29 kommentarer

 1. Serien Jane the Virgin! Kjempe bra og veldig morsom, anbefales virkelig 🙂

 2. Mange søte og koselige filmer her 🙂 Husker jeg og mannen min så Knocked up på vår andre date, og den er jo så morsom, men hadde noen øyeblikk som ble litt flaue! Haha! 😉

 3. Hei 🙂
  Har du handlet fra nettbutikken Floryday? Kjenner ikke til denne selv og lurer på om det er en seriøs bedrift 😉

 4. Labor Pains er morsom, jeg vil anbefale å se den 😀

 5. Jeg har en dansk tilføyelse, som kanskje er en av mine favoritter på dansk! Sover Dolly på ryggen er tittelen, og mange kjente skuespillere dukker opp. Bl.a. Nikolaj Lie Kaas som du kanskje kjenner fra Avdeling Q-filmene basert på Jussi Adler Olsens bøker. Håper du ser den og at du koser deg

 6. Jeg liker også å se sånne filmer selv om jeg ikke venter barn. Friends with kids Er veldig fin og morsom 🙂

 7. Rebecca

  Åh, the backup plan är så mysig och rolig!! 😀 <3 Tack för att du är bäst! Kram

 8. Hvor ser du What To Expect When Expecting?

 9. Marianne

  Gled deg til «what to expect when you’re expecting» den er både morsom og fin 🙂

 10. Charlotte K

  Hei Caroline! Kan du lage et innlegg om trening for gravide?

 11. Du må se what to expect when you’re expecting! Den er råmorsom- gravid eller ei!
  Fine tips, skal ihvertfall se noen av de selv om jeg ikke er gravid haha! 🙂

 12. Jeg synes bloggen din er litt kjedelig om dagen jeg Caroline. Sorry ass, liker den vanligvis veldig godt, men gu’ kor agurktid her nå… Bare pyntelige innlegg uten snert. God sommer forresten, ferie nå, takk og lov! 🙂

 13. Dokumentarfilmen «Babies» – Så sjønn! 🙂

 14. Jeg går straks ut i permisjon og lurer fælt på hva jeg skal bruke ventetiden på. Vel, nå vet jeg det! Takk for tips! 🙂

  1. Caroline

   Haha, perfekt 🙂

 15. Jeg anbefaler Life as we know it på det sterkeste! Ikke en graviditetsfilm kanskje, men fortsatt en morsom og fin film om å plutselig bli foreldre 🙂

  1. Rebecca

   Åh, den är UNDERBAR! <3 Kan se den tusen gånger!

 16. Jeanette

  The Switch med Jennifer Aniston og Jason Bateman! Ikke så mye om selve graviditeten, men veldig søt og morsom film, anbefales!

 17. Åååå, ja, Jane The Virgin, som noen andre også nevnte. Fin serie uansett. Sesong 1 ligger på Netflix, sesong 2 kommer nok snart 😀

 18. Marley & me og Just go with it. Jennifer Aniston i begge 🙂

 19. Hei 🙂 Kan anbefale dokumentarfilm The beginning of life, den er veldig rørende og lærerik, ble en del tårer ila filmen 🙂 Har alltid vært lettrørt, men etter at jeg fikk datter snart tre måneder siden det har eskalert big time 😀 god sommer!

 20. Ville anbefalt deg å se en serie som heter Baby Daddy! Fantastisk morsom!

 21. Er 14 + 1 nå og sitter å ser på call the midwife på netflix, er en serie da, men ikke så alt for mange episoder hver sesong, er bra, men noen triste episoder.

 22. 3 men and a baby Den er gammel, men veldig morsom

 23. Julia Klausen

  Du må virkelig se Father of the Bride og Father of the Bride 2. De er skikkelig gode 80-tallsfilmer som man bare må elske. Nydelig både om bryllup, graviditet og fødsel – love <3

 24. Christina

  The back-up plan er veldig fin og utrolig morsom. En av mine favoritter, så jeg anbefaler den veldig!

 25. Synes faktisk The Buisness of being Born» er bra. En dokumentar 🙂

 26. Away we go med bla ❤️Maya Rudolph❤️ anbefales! Litt i Juno-gata.

 27. Ingen film med tvserier, The secret life of the american teenager så himla bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *