banana bread for breakfast or anytime

bananbrød_11

Dette bananbrødet, altså! Det er så nammis og når det er HELT uten hvetemel og tilsatt sukker har det lett blitt en hverdagsfavoritt hos meg, spesielt om jeg har lyst på noe som er litt søtt, men likevel ikke direkte usunt. Dette bananbrødet er også supert å ha med på biltur for de minste og det beste av alt er at du kan tilsette hva du vil i røren – som for eksempel hakket sjokolade, rosiner eller noe annet snadder. Akkurat i dag brukte jeg hakkede valnøtter – mmm! Her kommer oppskriften, håper dere liker det! 

bananbrød_9


1 bread 

♥ 2 store bananer ♥ 3 dl. mandelmel ♥ 3 medium store egg ♥ 3 ss. fibersirup til baking ♥ 3 ss. smeltet kokosolje uten smak ♥ 1 dl. soyamelk ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 2 ts. kanel ♥ litt salt ♥ litt vaniljepulver ♥ 2 never hakkede valnøtter 

bananbrød_6

Varm ovnen til 165 grader. Pisk eggene og tilsett fibersirup (kan bruke honning eller agave i stedet) og kokosolje. Mos bananene godt og tilsett dem til røren. Bland alt sammen i et minutt eller mer før du tilsetter melken og mandelmelet.

bananbrød_7

Bruk litt og litt av melet etter hvert som du blander røren, det kan være at du ikke trenger alt sammen. Mandelmel suger til seg mye væske, så ha litt tålmodighet her og se hvordan røren utvikler seg. Tilsett bakepulver og smak til med både salt, kanel og litt vaniljepulver. Rør inn valnøtter eller noe annet du ønsker å tilsette når røren er helt klar. 

bananbrød_8

Smør en brødform godt med smør og hell røren over i den. Stekes midt i ovnen i rundt 50 minutter – og så er det klart! Smaker HELT fantastisk når det er litt varmt, men er enklest å få ut av formen når det har avkjølt seg i rundt 10 minutter eller mer. 

bananbrød_10

– mmmm, kos dere – 

40 kommentarer

  1. Hei! Setter pris på oppskriftene dine. Går det an å bruke en annen type mel enn mandelmel (unntatt hvetemel)? Datteren min har en mild form for nøtteallergi☺️

    1. Caroline

      Det har jeg aldri prøvd før :/ Men det skulle nok gå fint 🙂 For eks. kokosmel?

      1. Men er ikke kokosnøtt en nøtt da?!

      2. Caroline

        Kokosnøtt er en frukt og ikke spesielt nært beslektet med det vi kaller nøtter, og det er heller ikke så vanlig å være allergisk mot det 🙂

    2. Hvis du googler banana bread får du opp tusenvis av oppskrifter med mel, det er like vanlig som boller i engelsk språklige land!

      Vil anbefale alle å bruke veldig godt modne bananer, jo brunere jo bedre! Mye mer sødme Vi slenger alltid sammen et ‘brød’ når vi har gamle bananer liggende i fruktbollen!

    3. Hva med speltmel? 🙂

  2. Jag hade en period för ett par månader sedan när jag gjorde bananabread hela tiden. Kanske ska börja igen för det är så gott.

    1. Caroline

      Absolutt 😉

  3. Mathilde

    Åh, nam! Dette så godt ut! Kunne du funnet ut sånn ca hvor mange kalorier det er i en skive uten valnøtter (/og hvor mange gram du regner en skive er ca)? Forresten lurer jeg også på hvor mange kalorier det er i bolleoppskriften du har lagt ut oppskrift på tidligere? Bollene var fantastisk gode forresten! Har blitt helt hekta 🙂 Tusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter.

  4. Hva bruker man dette til? Dette må jo være forferdelig søtt, så det blir som en kake? For det kan ikke være meningen at man skal ha pålegg på dette vel?

    1. Caroline

      Forferdelig søtt er det ikke, men søtt nok 🙂 Det smaker best godt som det er, eller med for eks. rømme og syltetøy på 🙂

  5. Det der er sikkert godt med en dært creme fraiche og hjemmelaget blåbærsyltetøy på toppen ☺

    1. Caroline

      Mmm, ja 😀

  6. Hei Caroline

    Jeg vil bare si at jeg er fast leser (siden du giftet deg). Og jeg leser alt du legger ut, min favoritt blogg!
    Er egentlig veldig redd for å gi kritikk men jeg har tenkt litt angående headeren du har. Føler du den gir et godt førsteinntrykk? Headeren er det første man ser når man klikker seg inn på bloggen, og jeg føler ikke at det bildet gjenspeiler hva du er og står for overhode. Det var en kul kunstnerisk shoot osv, men det var kult da – ikke nødvendigvis nå. Det spørst jo hvordan du vil fremstå, men jeg føler ikke det representerer den fantastiske bloggeren, personen og mammaen du er.

    ps. jeg kommer uansett til å vere fast leser uansett om du har den headern eller ei, fin er du uansett!

    1. Caroline

      Det er noen andre lesere som har spurt om jeg skal bytte snart også, og for å være ærlig så er det ingenting jeg har tenkt så mye over, for for meg er dette bare et kult bilde fra en shoot jeg har gjort 🙂 Jeg har ikke noen tanker med headeren utover det, annet enn at det er hva det er 🙂

      Grunnen til at jeg ikke har byttet er fordi jeg ikke har funnet et som jeg synes egner seg enda pluss at vi er i ferd med å endre design – da vil den uansett byttes ut 🙂

      Tusen takk, Dorte! 🙂

  7. Hei 🙂 når skal du ha neste svangerskaps oppdatering ?

    1. Caroline

      Veldig snart 😀 Må få tatt bilder etc. bare og da trenger jeg litt normale rutiner igjen, hverdager hjemme 🙂 Det kommer tidlig neste uke tipper jeg 🙂

  8. Heisann! det der så knallgodt ut altså, tror det må prøves.

    Du, det er mulig du har hatt innlegg/skrevet om dette tidligere, men det er en ting jeg lurer på; hvordan blir et blogginnlegg til? Da tenker jeg på hele prosessen, fra du planlegger hva du vil skrive om og til resultatet publiseres. Hvor lang tid tar det? Hvor lite tid kan du bruke på det (eks når du har det travelt). Hvor mange bilder tar du? Hadde vært gøy å få vite:-) klem
    Ps, du gjør en kjempejobb Caroline, håper du tar all skryt til deg, det er så fortjent 🙂

  9. Nam, Digger deg og bloggen!!
    Lurer forresten på hvorfor du spiser nokså glutenfritt og lite laktose i maten? Er det en grunn for at du bruker feks mandelmelk/soyamelk i stedet for feks lettmelk/skummet melk? Er intressert i et sunt kosthold og er derfor jeg lurer! Tar gjerne imot tips ser du 🙂 storstor klem

    1. Caroline

      Mandelmelk og soyamelk eller for eks kokosmelk bruker jeg fordi jeg synes det smaker bedre enn vanlig melk til mye av det jeg lager 🙂 Men det er ingenting i veien for å bruke vanlig melk om du foretrekker det 🙂

  10. Hei, har du tenkt å følge denne: http://sunnfornuft.unitedbloggers.no
    Kan du si noe om hvorfor/hvorfor ikke i tilfelle?

  11. Jeg skal på tur med en lavkarbospiser i helga, tenkte å kanskje lage dette, men er egentlig lavkarbo? Eller blir det for mye karbohydrater i bananen for den gjengse lavkarbospiser? (Tenkte å overraske litt, ellers hadde jeg bare spurt henne direkte, selvfølgelig.) På forhånd takk for svar. 🙂

  12. Funker det med vanlig mel og melk eller må mengden endres da?

    1. Caroline

      Funker helt fint med samme mengde vanlig melk 🙂

  13. Yuuum, bananbrød er så godt! Særlig med peanøttsmør og syltetøy på 🙂 Nå fikk jeg lyst til å bake, hehe!

  14. Hei 🙂 liker veldig godt oppskriftene dine, men kunne du kanskje hatt noen oppskrifter hvor man ikke trenger så mye forskjellige ting som ikke alle har i kjøkkenskapet (mandelmel, fibersirup, kokosolje osv.) Vil gjerne prøve oppskriftene dine, men blir ofte til at jeg ikke lager det fordi jeg ikke har ingrediensene.

    Har du forresten en god og enkel oppskrift på franske makroner?
    Hilsen Emilie

  15. Hei!
    I oppskrifta står det at ein skal bruke kokosolje… Kan ein bruke delfiafett f.eks, når ein ikkje har tilgang på slikt som «cocosa»…??

    1. Caroline

      Bruk heller litt olivenolje eller smør 🙂

  16. Kan man bruke havremel og mandler/hasselnøtter i stedet? 🙂

  17. Veronica

    Hei!
    Tror du dette brødet kan fryses? Så veldig godt ut:-)

  18. Hei! Lurer på om du eller Lars kristian vet hva som er det sunneste søtningsstoffet 🙂 Jeg leter etter ett som barn kan spise, og som man ikke må være forsiktig med å bruke <3

    1. Caroline

      Det søtstoffet vi har mest kjennskap til og som vi med størst sikkerhet kan si er tryggest å konsumere er aspartam, men det anbefales ikke å gi søtstoff til barn under 3 år 🙂 Dette er ikke fordi vi vet at det er farlig, men fordi det ikke er gjennomført studier for å fastslå trygghet for barn og fordi barn lett kan komme opp i den akseptable daglige grensen for søtstoffet.

  19. Caroline

    Hei!

    Må begynne med å si at jeg er utrolig glad i bloggen din og fast leser. Veldig imponert og inspirert av alt du får til!

    Er også glad i alle matoppskriftene dine men ofte faller det på at jeg sliter med å finne de «spesialingrediensene» som du ofte bruker, f.eks fibersirup, kokosolje etc. Kanskje du kan lage et eget innlegg på det, alt informere i oppskriften om hvor man får kjøpt de mer uvanlige ingrediensene?

    På forhånd tusen takk og fortsatt god sommer! 🙂

    1. Caroline

      Det kan jeg absolutt gjøre! 🙂 De fleste får du kjøpt hos Meny eller på helsekosten som Life eller sunkost 🙂

      Klem 🙂 Og god sommer, Caroline!

      1. Caroline

        Tusen takk for hyggelig svar! 🙂

  20. Oh my! Sjeldent jeg skriver kommentarer på blogger, men dette, Caroline, må jeg kommentere siden det smakte himmelskt! Synes ofte bananbrød kan bli «vell mye banan», men dette var helt nydelig! Takk for oppskrift 🙂

    1. Caroline

      Så koselig at du likte det 😀 Bare hyggelig! 🙂

  21. Martine Persen

    Hei 🙂 akkurat lagd bananbrødet, og det var helt herlig! vil bare si at alle oppskriftene dine har særlig hjulpet meg mye ettersom jeg har «konvertert» til lavkarbo nå under studietiden for å få mere overskudd – så jeg lurte på om det er mulig å fryse ned brødet og om det blir like godt da?

    Mvh Martine 🙂

    1. Caroline

      Det er mulig å fryse det 😀 Jeg synes selv det er best når det er ferskt, men det er ingenting i veien med det etter fryseren heller 🙂

  22. Er det blendede mandler du bruger som mandelmel eller er det det fedtreducerede fra funktionel mad ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *