litt mer luksus med barn på tur

Jeg har jo hele tiden hatt planer om å skrive en slags review fra vår erfaring med årets sommerferie og grunnen til det er jo den at dette var første gang vi prøver en type luksusferie MED barn. Dette har ingenting å gjøre med at de feriene vi har vært på med barn tidligere ikke har vært bra nok, vi koser oss alltid glugg, men denne gangen hadde vi lyst til å kjenne på skikkelig luksus og ble så positivt overrasket da vi kom over denne hotellkjeden som faktisk kan tilby i pose og sekk: luksuriøse omgivelser hvor barn er tillatt. Det måtte jo være fantastisk? Og ja, vi sitter faktisk igjen med en samlet følelse om at det var ganske fantastisk også. Alle hotellene har egne lekeplasser for barna, masse aktiviteter for både de minste og de litt større, spa til foreldrene og nydelige restauranter – samt en fantastisk velkomst som innebærer varme kluter, kald, ferskpresset drikke eller champagne, frukt og kanapeer. Her er litt mer informasjon om de forskjellige hotellene vi var på! 


amirandes

amirandes siste_7

Det første hotellet vi besøkte var Amirandes. Det er lett for meg å si at dette hotellet fort ble en stor favoritt hos begge to. Vi startet liksom på toppen av toppen. Her var bare alt så innmari bra – omgivelsene var så stille og rolige og betjening var i en klasse for seg! Det var saksofon eller pianomusikk til frokosten hver dag, en helt nydelig frokostbuffet og frokostsalen var bygget i litt forskjellige høyder rundt et lite basseng med vann. Her hadde du også fin utsikt til havet ved flere av bordene og det var også små båser med bord enkelte steder, slik at det ble en egen ro over stedet, til tross for at det var ganske mange av både barn og voksne der. En rolig start på dagen MED levende musikk og god mat? Ja, takk! 

romamirandes_7

romamirandes

romamirandes_13

romamirandes_9

rommet: her bodde vi i en VIP 2 bedroom suite og den var jo bare så lekker! Vi hadde eget basseng, eget treningsrom, eget rom til Nelia og en helt fantastisk utsikt over havet. Med til dette rommet fulgte det også en gazebo på stranden som var reservert til oss (den samme hver dag) og her fikk vi oppskåret frukt, vann og iste servert 2 ganger daglig. Alt annet kunne vi selvsagt også bestille, men det var ikke inkludert i prisen. Det var så deilig med tilgang til dette på stranden og Nelia koste seg med frukt i skyggen og bygget sandslott under den når hun hadde fått nok sol. Stranden var kjempefin! 

dinner second night

spisesteder: restaurantutvalget på hotellet var supert med 7 stykk totalt, og overalt var det tilrettelagt for barn. De som jobbet der var SÅ serviceinnstilte og fikset alt du ville ha og alt barnet ditt ville ha – som for eksempel alt fra varm melk til mat på glass for spedbarna. Min favoritt på dette stedet var greske Xasteria hvor vi fikk servert Cretan Organic Cuisine fra Grecotel sin egen økologiske gård, Agreco Farm.

Amirandes_3

Amirandes_2

Amirandes_1

Blue Monkey – en asiatisk restaurant – var også veldig bra. 

dinner second night _8

dinner second night _6

underholdningen: på Amirandes var også barområdet veldig stilig, med levende jazzmusikk på kveldene (ikke bare jazz altså) og rolig, fin stemning. I amfiteateret var det minidisco fra klokken halv ni hver kveld og underholdning for hele familien etterpå. Her så vi alt fra gresk folkedans til tryllekunst og folkene som jobber med underholdningen var veldig dyktige! 

Kids_1

Kids_7

Kids_2

trening: her hadde vi jo faktisk alt jeg trengte PÅ rommet! Hallo drømmerom! Så jeg sjekket ikke ut treningssenteret på dette hotellet 😉 


the white palace 

Neste stopp for oss var The White Palace. Også et helt nydelig hotell som nylig har blitt pusset opp, så rommene og standarden var utrolig bra, men det var likevel ganske annerledes enn på Amirandes. Selvom begge hotellene er store, merket du liksom ikke noe til alle menneskene på Amirandes, men på The White Palace var det lett å merke at det var mye mennesker. Områdene og flatene var mye mer åpne og frokostsalen var på et stort plan slik at det ble litt mer kaos med en gang. Det samme gjelder barområdet hvor underholdningen også foregikk, det var på en eneste stor flate slik at det fort ble veldig mye mennesker. I tillegg var klientellet litt annerledes, litt yngre – samtidig som det var barnefamilier her. Underholdningen foregikk til venstre i bildet under ved siden av bassenget, der ble solsengene ryddet bort og det ble rigget opp til underholdning samt at det ble satt ut stoler for gjestene, slik at det ble flere sitteplasser. 

white palace_8

white palace_9

white palace_10

white palace_7

rommet: for oppholdet her bodde vi i en Grand Lux Villa med privat basseng og utsikten var helt fantastisk her også! Må likevel nevne at vi ble litt lurt av planløsningen på hjemmesiden, for der ser det veldig mye større ut enn det faktisk er.

rommet_10

rommet_13

Mesteparten av dagen er det litt for trangt til at begge kan bruke solsengene i riktig retning samtidig – altså mot solen – og plassen fra solseng eller sitteplass til basseng er ganske mye trangere om du sammenligner med tegningen på siden hvor vi bestilte. Bestiller du for eksempel sent i august, september eller i mai vil du fort kunne ende opp med skygge på store deler av verandaen. Men rommene er utrolig flotte alt i alt, jeg mener ikke å klage, men så skal man jo være ærlig 🙂 

rommet_12

stranden: var en kjempefin sandstrand og ganske langgrunn, men akkurat her var det dessverre litt kranglete løsning med tanke på hva som fulgte med rommet og ikke. Det står for eksempel at vi skulle ha access to private beach area with sun beds, umbrellas & towels – dette betydde rett og slett bare at vi hadde tilgang til hotellstranden og det er jo litt selvsagt 😉 Videre stod det at vi hadde complimentary cool beach drinks & snacks, noe vi trodde var litt i samme opplegg som på Amirandes, men dette opplevde vi bare å få en gang og det forstår jeg godt. Det var ikke noe system på stranden, så de som jobbet der kunne jo ikke vite at akkurat vi skulle ha dette. 

beach day crete_6

De var litt slurvete på renhold her. Eller ikke direkte slurvete, men de tok for eksempel ikke med seg søppel eller brukte kopper alltid, da de kom for å gjøre rommet rent og slike ting er jo litt irriterende. Her var det vask av rommet 2 ganger om dagen og plutselig kunne de finne på å ikke komme før klokken 17 og deretter komme tilbake igjen klokken 20. Det er ikke helt nødvendig 😉 Dessuten er det jo så deilig å komme fra stranden og tilbake til oppredd seng for eksempel. 


spisesteder  

Restaurantene her var helt fantastiske og både utsikten og  var upåklagelig! Vi elsket både White Palace Restaurant og White – The Club Restaurant. Den første lå på nederste plan med nydelig utsikt over stranden, solnedgangen og havet og den siste lå på toppen. Maten begge steder var helt nydelig og med godt utvalg for de minste også.

white palace

white palace_1

white palace_3

white palace_4

På White – The Club Restaurant kunne du velge mellom 3 satte menyer hvor du fikk servert enten 4 eller 5 retter, mens på White Palace Restaurant var det ala carte. Tommel opp for nydelig mat og nydelig drinker også, spesielt på White. Utvalget i virgin cocktails var perfekt 😉 

whitetheclub_1

whitetheclub_12

whitetheclub_4

underholdning: grecoland her var litt lite med tanke på utvalg av leker på lekeplassen, men ellers var det kjempefint! Det var samme opplegg med minidisco for barna på kvelden og med underholdning etterpå. Pluss for gratis popcorn til alle som ville ha og ekstra morsomt at Lars-Kristian ble statist i underholdningen den ene kvelden. Haha! Da koste Nelia og jeg oss litt ekstra 😉 I tillegg var det mye fin underholdning og musikk for de voksne i barområdet litt senere på kvelden, noe som gjorde at Nelia kunne fortsette discodansen der sammen med oss 😉 Helt topp for henne og for de andre barna som holdt koken litt lenger! 

trening: fint fitnessenter, det inneholdt akkurat det jeg trengte for å gjennomføre en grei og kjapp økt – noen apparater, matter og et par løpemøller. Pluss for at de ville åpne en time tidligere de dagene jeg spurte om det 😉 


creta palace 

cretapalace

cretapalace_2

cretapalace_1

rommet: dette var det hotellet av alle vi var på som var eldst med tanke på interiør og standard på rommene, men likevel var det veldig lekkert. Fantastisk stor plass ute ved bassenget, noe som gledet meg, ettersom Lars-Kristian og jeg virkelig nøt soltimene der mens Nelia lå inne og sov. Her bodde vi i en 1 bedroom bungalow suite med privat basseng og jeg elsket virkelig plenen som var i forgrunnen med direkte tilgang rett til stranden. På gresset her koste Nelia seg masse og vi også – her kunne vi både kaste ball og leke sisten! 

the room creta palace_6

the room creta palace_3

the room creta palace_11

Stranden var utrolig flott og her var det samme opplegg som på Amirandes, med privat gazebo og servering med drikke og frukt to ganger om dagen. 

the room creta palace_7

Dette hotellet var litt mer rolig igjen sammenlignet med The White Palace, men likevel var det en god del støy her under for eksempel frokosten på grunn av de åpne områdene. En mellomting rett og slett.

cretapalace_3

Da vi fant ut at vi kunne bestille frokost på rommet uten noe ekstra kostnad gjorde vi det lett! Det var helt magisk og så deilig å nyte helt i fred! Anbefales! 

frokost_12

frokost_5

underholdning: grecoland her var kjempefint og lekeplassen var stor. Akkurat på dette hotellet var det også en kjempefin hage med store dyrestatuer før du kommer inn i resepsjonen, så den plassen var superpopulær hos Nelia 😉 I tillegg til lekeplassen hadde de et eget barnebassengområde med to vannsklier for barna. De ser nok litt finere ut på hjemmesiden enn de var i virkeligheten, men det var absolutt helt ok. 

Kids_12

Kids_19

Kids_15

Her benyttet vi sjansen til å reise inn til Rethymnon et par kvelder, det lå bare 10 minutter unna sentrum med taxi. 

rethymnon_1

rethymnon_3

rethymnon_14

rethymnon_11

agreco farm: under oppholdet her tok vi også turen til Agreco Farm, og det anbefaler jeg på det sterkeste! Her er du plutselig midt i en økologisk gård med fantastiske omgivelser, skjønne dyr og god mat om du tar buss eller taxi noen minutter fra hotellet. 

agreco_8

agreco_6

agreco_5

agreco_24

agreco_3

agreco_2

agreco_21

agreco_10

spisesteder: på Creta Palace kan du velge mellom 7 restauranter, men vi prøvde bare ut to av dem ettersom vi var litt andre steder noen kvelder også. Den asiatiske som heter Golden Dragon var helt ok og Zeus, som ligger på toppen av hotellet med utrolig flott utsikt, var veldig bra. Her likte jeg meg spesielt godt fordi de hadde et så fint område med liggeplasser på digre madrasser hvor du kunne nyte en drink uten sko og fullstendig avslappet – men veldig synd at de ikke hadde meny for barna akkurat her. Nelia elsker sashimi så det var ikke noe problem, men barn er jo forskjellig og jeg synes absolutt de burde hatt et utvalg for dem også her – ettersom de er så flinke til det overalt ellers på hotellet. 

siste kveld_3

siste kveld_6

siste kveld_9

Må legge til at de hadde et utrolig koselig område i midten av hele anlegget her, som de kalte for The Village. Her var det minimarked, en butikk hvor du kunne hanlde produkter fra den økologiske gården Agreco Farm samt en fin kafé hvor mannfolka kunne se fotballkamp eller du bare kunne ta deg noe å spise eller drikke. Litt andre butikker var det også der, som barnebutikk med masse leker, klær, mat og utstyr til de minste og blant annet badetøybutikk. Du fikk virkelig følelsen av å være i en landsby midt i alt dette, veldig hyggelig! 

trening: treningsrommet her var også helt topp, inneholdt akkurat det jeg trengte for å trene, var renslig og med apparater av fin standard. 

trening_3

Alle hotellene tilbyr snacksbar for de minste hele dagen, og det er jo perfekt ettersom de små gjerne har litt annen spiserytme enn oss voksne. Her kan barna forsyne seg av både mat, drikke og dessert så å si hele dagen. Helt supert opplegg! I tillegg er det jo, som jeg har nevnt i dette innlegget, masse å gjøre for barna, men ettersom Nelia ikke har fylt 3 år enda måtte vi ha vært med på det meste av det som ble arrangert av for eksempel utflukter eller aktiviteter i nærområdet. 

cretapalace_4

Jeg fikk aldri sjekket ut spaet på noen av hotellene, men tilbudet er jo der! Phew! Tunga rett i munnen! Jeg tror det var alt! Kort oppsummert vil jeg si at vi GJERNE reiser tilbake og at Grecotel virkelig har lykkes med kombinasjonen luksusferie med barn. Vi hadde en helt magisk ferie og ville bare ha mer! Min absolutte favoritt er Amirandes, så det spørs om vi ikke reiser tilbake dit en gang i fremtiden 🙂 

70 kommentarer

 1. Er maten inkludert i prisen?

  1. Caroline

   På White Palace kan du velge all inclusive, og det tror jeg du kan på Creta Palace også. På Amirandes er det ikke all inclusive 🙂

 2. Wow, adorable place to have luxury holidays with children! Thanks for sharing <3
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Etter å ha prøvd begge deler, foretrekker du å bo på et luksushotell hvor du hovedsakelig oppholder deg på hotellet og hvor det eneste som kjennetegner Hellas er varmen (bortsett fra det kunne det jo like gjerne vært i Spania eller Portugal dere var) eller foretrekker du å reise til Hellas på «ordentlig»? Altså utforske det Hellas har å by på, spise mest gresk mat, bade i sjø og nyte det greske kveldslivet?

  Ikke ment som kritikk på noensomhelst måte, er oppriktig nysgjerrig.

  1. Caroline

   Det blir jo litt til hva man gjør det til selv. Man må jo ikke spise på hotellet, det er fritt frem til å dra andre steder som f.eks inn til sentrum. Det gjorde vi jo også ved to anledninger og det var kjempekoselig 🙂 I tillegg var vi også på Agreco Farm, mer gresk kan man jo ikke få det.

   Men det er jo noe eget ved å reise til f.eks Lefkos, eller noen år før da vi var i Pigadia og leide bil og kjørte opp langs kysten av Karpathos, lette etter bortgjemte strender og spiste og drakk på små tettsteder 🙂 Akkurat kjøringen tror jeg ikke hadde passet oss så bra denne gangen, mtp. Nelia og graviditeten, men Lefkos kunne passet fint, og der har jo Nelia vært med 🙂

   1. Så rart utsagn, dere kjører jo gjerne i timesvis hjemme?

   2. Caroline

    Vi kjører ikke spesielt mye sammenlignet med hva som hadde vært tilfellet om vi skulle legge opp til noe sånt på en to-ukers ferie. Går ofte dager og uker mellom hver gang vi kjører «timesvis».

   3. Så rart å stille spørsmål ved det? Jeg liker heller ikke å kjøre mye med småbarn i Sør-Europa. Farten er veldig høy, og sikkerheten ofte dårlig. Slik er det jo ikke i Norge.

   4. Du har kanskje aldri leid bil og kjørt rundt på Kreta? For å komme til mange av de fineste plassene kjører man på veiet som minner om Trollstigen her i Norge: det er stupbratte klippevegger rett ned, smalt og svingete, lokalbefolkningen kjører som svin, gatelykter er kun i bysentrum og det går løser geiter i flokker. Og du skjønner ikke hvorfor man ikke kjører på tur med en 2.5 åring + gravid kvinne for sightseeing???

 4. Inger-Helene

  Flotte bilder og godt skrevet, men hva er egentlig poenget med å reise på egenbetalt ferie for så å lage en slags reportasje som ikke er reklame etterpå? I dont get it

  1. Inger-Helene: Hvorfor ikke? Og hvorfor må DU skjønne poenget bak det folk gjør?

   Har vurdert å blogge selv, men når man ser hvordan «the shit hits the fan» over hver minste ting så er man glad man slipper folk, gitt 😀

   1. Tror du har misforstått uttrykket: the shit hitd the fan…
    Bortsett fra det er jeg enig med deg Rikke 🙂

   2. Hei Tine,

    https://www.phrases.org.uk/meanings/407950.html

    Synes det er temmelig treffende, men du må selvsagt gjerne tolke det annerledes 🙂

   3. Du bruker det feil……

  2. Caroline

   Hensikten er å lage godt innhold på bloggen, som noen av leserne kanskje kan finne interessant og spennende 🙂

   1. Solveig

    ….og ikkje minst så auke slike innlegg kredibiliteten din, Caroline 🙂 Takk og lov for at bloggen din ikkje er overfylt med spons og annonser som ei anna «stor bloggfrue» drive med. Ser fantastisk ut, takk for fin reportasje 🙂

   2. Dwightinha

    Jepp, jeg fikk faktisk veldig mye ut av Carolines oppsummering. Lenge siden jeg har vært på Kreta, men dette ga i grunnen mersmak. Ser at utviklingen både på hotell fronten, mat og andre tilbud har endret seg enormt.
    Flotte bilder!

   3. Caroline

    Tusen takk 😀

 5. Fantastisk innlegg og nydelige bilder. Skjønner veldig godt at dere hadde en drømme ferie og at dere koste dere på disse hotellene. Gleder meg til neste sommer så da skal vi prøve ut Grecotel, har allerede bestilt, så da blir det Hellas 2 uker og Palma 2 uker. Lengter til august og ferie nå.

  1. Caroline

   Så gøy, det er bare å glede seg 🙂 Kan jeg spørre hvor dere har bestilt? 🙂

   1. ln. Vi hadde bestilt på et annet Grecotel, men endret så vi skal bo på Amirandes den første uken, den 2.uken er vi litt usikre på hva vi gjør ennå. Har to tenårings jenter på 13 og 15, men de liker det stille og rolig, blir for mye styr syntes de med basseng overfylt med «små barn», så dette vil passe perfekt. Ellers er vi alltid utenfor Palma på ferie (eier eilighet) men etter 9 år på samme sted begynner det bli litt kjedelig. Så passet perfekt når de nå ønsket å besøke Hellas. Er noen år siden sist

 6. Du er RÅ! For et fantastisk bra, utfyllende innlegg med de nydeligste bilder… Wow!
  Så virkelig helt fantastisk ut, og tok meg selv i å ha vann i munnen når jeg var ferdig, haha…

  Ha en super uke, alle 4 😉

  Stor klem <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Aina 😀

   Ha en super uke du også <3

 7. D var jo veldig flotte bilder ! Var d en samlet pris med all inclusive for alle tre hotella?

  1. Caroline

   Nei, vi hadde ikke all inclusive og bestilte alle oppholdene seperat på hotellenes hjemmeside.

 8. Hvorfor føler du at du ikke kan ta med barn på «vanlige» luksushotell? Det har vi gjort et par ganger. Som like mye betalende kunde som de uten barn, bryr det meg ingenting!

  1. Caroline

   Jeg kunne absolutt gjort det, men vi ønsket hotell som var barnevennlige med underholdning o.l 🙂

  2. Det finnes faktisk hotell som ikke tillater barn.. 🙂

   1. Ja det vet jeg jo.
    Jeg forutsetter jo så klart at hotellene tillater barn da- og det gjør jo de aller fleste hotell, inkl luksushotell. (Eksempel er jo «voksenhotellene» til ving/star tour osv. Virker som de ikke tillater barn, men det er jo ving/startour sin egen merking. Bestiller man via nettsidene til hotellene viser det seg jo i 99% av tilfellene at de tillater barn og opphold der går helt bra. Ikke på alle hotell da).

 9. Fantastisk flott innlegg! Det er bare å drømme seg bort og inn i alle de flotte bildene 🙂 Du er dyktig i ditt arbeidet Caroline, fortsett slik! Jeg leser deg flere ganger for dagen, du er en Insperella:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, janne! Koselig at du leser <3

 10. Hilde A

  WOW! Så bra innlegg 🙂 Fantastiske bilder, nok en gang!! Klem

 11. Jeg nøt virkelig «å være med» dere på tur! De smakfulle bildene, velformulerte innleggene om ferielate dager og deilig luksus! For meg ble det et lite avbrekk i hverdagen.
  Jeg hadde virkelig vondt av dere da kritikken raste. Og lurte på hvorfor i alle dager folk må ødelegge idyllen og ferien for dere! Håper virkelig dere klarte å riste ting av dere. Det har dere vel litt for god erfaring med…
  Og nettopp fordi en ferie i den prisklassen er en utopi for meg, så var det så fint at dere vil dele det med oss!

 12. Hei Caroline!

  Ser ut til at dere har hatt det fint! Jeg lurte på om hvilken nettside bestilte dere reisen til (Land?) ?

  1. Caroline

   Vi bestilte direkte på hotellenes hjemmeside 🙂

 13. Tusen, tusen takk for at du tar deg tid til å skrive så detaljert om de ulike stedene – jeg storkoser meg når jeg leser sånne innlegg!:-)
  Du ser strålende ut – lykke til med alt som kommer snart.:-)
  Klem Marina

 14. For et flott innlegg! Ser ut som dere har hatt en fantastisk ferie. Så lurt å teste ut flere hoteller på samme reise. Har lenge hatt lyst på en ny tur til Hellas. Nå vet jeg hvor neste tur går. Tusen takk for inspirasjon!!

 15. Herlig oppsummering!
  Og til alle som vil gulpe usaklig i kommentarfeltet: Dette er en blogg. Frivillig å lese. Menneskene bak den velger selv hva slags ferie de drar på, hva de deler og ikke, og det finnes maaaaange andre blogger hvis du ikke liker denne. Drit i å lese det du ikke liker å lese om. Verdens enkleste konsept. Ja, kommentarfeltet er åpent, ja, vi kan være kritiske til ting som fortjener saklig, objektiv kritikk – men sånne kjipe, sure kommentarer og negativ synsing oppnår man ingenting med annet enn å virke litt… Ja. Nok om det.

  Ferien ser herlig ut! Faktisk fristende for oss med snart «tomt reir» 🙂 Nydelige bilder, veldig bra at du får med detaljer også (ja, vi vet det er luksusproblemer i forhold til alle-som-ikke-kan-dra-på-sånn-ferie), fordi vi er alle ulike og legger vekt på ulike ting. Men når man betaler for høyeste kvalitet skal man også få noe helt spesielt! Kjøper du en skreddersydd kjole forventer du mer enn når du handler på Cubus, det kan vel de fleste være enige om 🙂

  To måneder igjen i dag!! Spennende! Takk for at du deler <3

 16. Jeg er ikke redd for å si det; dette er en ferie jeg og min familie bare kan drømme om… Det gjelder vel de fleste av dine lesere vil jeg tro?
  Er nysgjerrig og lurer på hvor mye dette ville kostet om dere måtte betale for det. Vil du svare på det? 100 000?

  1. Caroline

   Det er ingen grunn til å være redd for å si det 🙂 Vi har betalt for det og syntes det kostet veldig mye til tross for at vi har relativt romslig økonomi. Det kostet oss rett i overkant av 100 000,- pluss flyreisen. Hadde vi reist noen uker tidligere ville det blitt billigere pga. sesong.

   1. Lurven

    Wow….. Det er sykt mye penger i min verden!
    Dere er heldige som kan gjøre sånt.
    Vi drømmer om å dra tilbake til landet hvor barna våre kommer fra..
    Det vil koste oss ca 70-80 000 med tre barn hvor to er voksne.
    Jaja, vi får vel bare hoppe i det snart. Så ser dere oss på luksusfellen om noen år Hahaha!!

   2. kristina

    Takk for at du svarer så ærlig på hva ting koster og sånn 🙂 Det setter jeg veldig pris på! Ser ut som dere har hatt en fantastisk reise! Det er så herlig med ferier hvor man bare slapper av og nyter tilværelsen, uten å farte rundt omkring 🙂

 17. Heihei
  Så fint innlegg! Du er bare så fantastisk! Fantastisk flink er du !
  Lurte på om du kunne komme med noen tips ang å reise med barn litt tips og triks, på flyet og hotellet.
  Har en sønn på alder med nelia åvi skal på første sydenturen i september, kjenner jeg grugleder meg hehe
  Ha en fin kveld videre ❤

 18. Kjerstin

  Det høres ikke ille ut med tanke på hvordan dere har feriert…. Men det er klart at de fleste leserne ikke kan gjøre tilsvarende. Likevel…. Alt kan gå ann om en vil det godt nok… Flott reiseskildring Caroline… Jeg begynner å spare promte 🙂

 19. Herlig innlegg med god inspirasjon :). Disse hotellene ser perfekte ut. Helt enig at det er bedre å dra på et fint hotell som er tilpasset barn enn bare et vanlig luksushotell. Det gir en optimal ferie for både foreldrene og barna. Digg å unne seg litt ekstra luksus når man er gravid også :D.
  Ha en fin fin dag.

 20. Et utrolig flott innlegg. Så gjennomført og perfekt utført – dette gjør det så interessant at jeg vurderer sterkt å følge samme reiserute som dere.
  Din måte å skrive på, ta bilder og den eksklusiviteten som er på din blogg, gjør deg til den beste bloggeren. Det er ingen over – og heller ingen ved siden eller i nærheten av deg! Du er virkelig havnet på rett hylle her i livet – heier på deg!

 21. Vi var på en annen 5 stjernes grecotel i 2 uker og legger ved et par ting som du ikke tok med som gjør hotellkjeden enda mer barnevennlig.
  *Utvalg av hjemmelagde babypureer og supper, man krysser av på en liste så lager kjøkkenet det til deg fortløpende, helt gratis. Du krysser av kjøtt/fisk/grønnsaker. Hvis man henter deg selv koster det ingenting, hvis det bringes på rommet koster det 4.5 euro.
  *Mulighet for å leie babyutstyr som trille, potte, flaskekoker, babycall osv. Var veldig greit å leie potte når doene er litt «skummel» for min 2åring.
  Dette nevnte også Caroline, men de har tastycorner som er en gratis buffé for barn som er åpen fra ca 13-15, med masse barnevennlig mat som er gratis for barna. Ingen av grecotel er typiske all inklusive hotell så hvis man har frokost inkludert i prisen er det greit at ikke barna har så mange timer mellom måltidene.

  Tips til andre som vurderer å bestille fra grecotel kjeden, man må absolutt ikke ut med 100k for en ferieopphold til 3 personer, turoperatørene har rimeligere pakker dit, sjekk spesielt solfaktor. Vi betalte 40k for 3 personer med halvpensjon og fly. White palace og creta palace er billigere alternativer som du kan finne til litt over 20k for 3 stykk til neste år/denne høsten for to uker. Ving har reiser til creta palace og har ofte gode rabatter hvis man bestiller et halvt år i forveien. Hvis man har mulighet til å fly fra Tyskland har TUI ofte rimelige pakker til de mest eksklusive grecotel hotellene som caramel boutique hotel, amirandes og mykonos blue.

 22. Hei Caroline

  Vil bare si at når man er så dedikert som det du er så fortjener du all den luksus du kan få, du jobber jo knall hardt for den.

  Du får jo aldri ha helt fri, nyte en permisjon uten å jobbe for du må jo jobbe og for meg hadde ikke det vært aktuelt, men igjen vi er alle forskjellige og jeg synes bare det er på sin plass at du kan unne deg det du vil når du aldri har fri fra jobb.

  Jeg vet du liker å blogge, men d må jo være enkelte dager hvor du har lyst til å bare ha helt fri eller hva?

  Å være hjemme i permisjon for meg og jobbe, ja det forstår jeg virkelig ikke at du orker, det er virkelig beundringsverdig

  1. Caroline

   Tusen takk, snille du! Jo, det er helt klart dager hvor jeg bare vil være og ikke tenke på noe annet enn familien. La jobb være jobb. Men det er vanskelig for meg å legge det bort, sånn har det vært siden jeg startet bloggen. Når det er sagt, har jeg blitt mye flinkere til å legge bort – særlig etter at jeg ble mamma 🙂 Så får vi se hva fremtiden bringer ift. fridager i helgene etc., men jeg kan ikke se for meg å ta HELT fri i lange perioder 😉

   Stor klem!

 23. Hei!
  Kunne du skrevet litt mee utfyllende om det som finnes i den buffeen til barna som er åpen hele tiden? Vet du noe om allergivennlig mat for barn og?

  1. Caroline

   Ikke som jeg la merke til, men jeg er sikker på at dette er noe som kunne fikses om du ba om det 🙂

 24. Karoline

  Hei Caroline 🙂 jeg kyrte bare på; hvordan gjør dere det med Nelia når dere tar taxi på ferie? Har dere med bilsete til henne? Og har dere med vogn til henne når dere er ute å reiser nå? 🙂

  1. Caroline

   Vi har med vogn til henne, jeg skrev om den her: https://www.carolinebergeriksen.no/2016/06/02/smarte-ting-pa-tur-nar-du-reiser-med-barn/ Den er HELT rå! Når vi tar taxi bestiller vi med barnesete, det er ikke noe problem 🙂 Må som regel bare beregne litt lenger ventetid 😉

 25. Så utrolig bra innlegg! Velskrevet, detaljert og informativt- og med vakre bilder! Du/dere har gjort en kjempejobb!

  Når det kommer til dette med å legge seg opp i hvor og hvordan andre ferierer, tror jeg det har litt med mistankene om «skjult spons», og at du skrev at du skulle vurdere hotellene for å gi leserne interessant lesestoff. Da er det naturlig for mange å kommentere/gjøre seg opp en mening. Likevel tror jeg hovedgrunnen til at folk «maser» om dette er at noen har som hobby å kritisere. De kommer hjem fra jobb, spiser middag med mann og barn, deretter slapper de av med å påpeke andres feil eller finkjemme folk i rampelyset for å finne noe de kan trekke frem som negativt.

  Jeg for min del har ikke råd til denne typen ferie, og tror heller ikke jeg vil ønske å bruke pengene på den måten når jeg etter hvert får bedre økonomi. Likevel var det spennende å lese hvordan dere hadde det der og å få innsikt i denne typen ferie generelt. Etter å ha lest om hotellkjeden og deres opplevelser hos de kan det godt hende jeg anbefaler venninner som denne ferien hadde vært midt i blinken for en titt innom bloggen eller hotellets hjemmeside.

 26. Dette så ut som en utrolig deilig ferie! Men Innmari kjedelig også for meg som blir rastløs etter noen dager :p men 4-5 dager på et slikt luksus-sted på slutten av en opplevelsesferie hadde vært skikkelig digg.

 27. Tusen takk for detaljrikt og fint innlegg. Det er tydelig at du har brukt mye tid på det – gøy å lese! Som mor til en 2-åring og en på vei skjønner jeg godt valg av ferie. Ingenting som er viktigere enn å ta seg god tid til hverandre i en ellers hektisk hverdag. Og godt for de små å få roen også:) Ser ut til at dere har hatt en fantastisk ferie. Dette var supre tips å ta med seg. Så spørs om ikke går til Amirandes;) Klem fra fast leser

  1. Caroline

   Så utrolig hyggelig å lese, Mari! Tusen takk 🙂 Stor klem tilbake!

 28. Takk for gode tips, som alltid 🙂

 29. Alltid kjekt å lese om reisene deres. Ser ut som dere har hatt en utrolig flott opplevelse på vakre Kreta. Er helt forelsket i øya og har vært der mange ganger selv. Blir ikke noen tur i år da,litt risky når man er høygravid. Får vel ikke lov å fly heller.. Da er det kjekt å drømme seg bort med flotte bilder fra deres opphold 🙂

 30. Så flotte beskrivelser. Takk! Kunne ønsket meg mer info om distanse til sentrum, noe som er superviktig for oss når vi reiser. Fikk ikke helt forstått hvor langt hotellene lå fra en landsby / og hvordan den evt var. Sanna

  1. Caroline

   Creta Palace lå 10 minutter med Taxi fra Rethymnon, som var en koselig havneby med ca. 40 000 innbyggere 🙂 White Palace ligger litt lenger unna Rethymnon, men like ved Platanias som er et tettsted med noen butikker, restauranter og barer. Amirandes ligger 15-20 minutter unna Herssonisos.

   1. What? White Palace ligger ikke like ved Platanias… Tror du blander her. Fant det på Google Maps, jeg har vært i Platanias, 1t og 23 min med bil fra White Palace… Haha 🙂

   2. Blander du Platanes og Platanias i dette svaret tro?
    Platanias ligger jo mye lenger vest- vest for Chania.
    Platanes er tettstedet som ligger ved Rethymnon.

   3. Caroline

    Ja, det gikk litt fort i den taxien da vi kjørte fra White Palace til Creta Palace :p Platanes, ja, men det ligger jo egentlig nærmest Creta Palace 🙂

 31. Madelen

  Hei!
  Jeg ser at dere har besøkt flere ulike hotell. Var det slik at dere tok fly ned til Hellas, også brukte leiebil der nede? Eller hadde dere annen transport? 🙂

  Ser i alle fall ut som dere har hatt en super ferie. Smart å gjøre det på den måten som dere gjorde det, med tanke på Nelia spesielt og også deg som gravid!

  1. Caroline

   Vi brukte et taxiselskap til transport mellom hotellene 🙂 Det var kjempefint og ferien virker fort så mye lenger når du får oppleve flere ting / steder på kort tid 🙂

 32. Hei Caroline

  Titter innom for å ønske deg en riktig fin dag og så lurer jeg på følgende; det har seg slik at jeg har tatt en pause fra bloggen min siden oktober ifjor fordi jeg har hatt senebetennelse i begge armer, ønsker å begynne å blogge igjen, men er da så usikker på om jeg burde lage et innlegg fra hver dag siden oktober ifjor siden jeg ikke har blogget siden da.

  Hva hadde du gjort hvis du var meg? Jeg har virkelig mye jeg ønsker å dele med andre, men slik situasjonen er nå føler jeg meg så usikker på hvordan jeg går pån igjen med å begynne å blogge når jeg har hatt så langt opphold?

  Blir veldig glad og takknemlig for svar

  Mvh Linn

 33. Ida Sofie

  Hei Caroline!
  Helt topp innlegg! Vi reiser til Rethymnon på fredag og jeg lurer derfor på om restaurant Zeus på Creta Palace kun er forbeholdt gjestene på hotellet eller om det er mulig å bestille bord der selvom vi skal bo på et annet hotell? Er kleskoden stiv der forresten?

  Ha en fin dag videre 🙂

  Mvh. Ida

  1. Caroline

   Det vet jeg faktisk ikke :/ Det er jo en kleskode, men da vi spiste der så var det tre back packere som spiste der samtidig, og de var ikke innenfor kleskoden for å si det sånn 🙂 Kleskoden er vel bare lange bukser på menn, og ikke badetøy på damer.

   Du kan sikkert ringe rett til resepsjonen på hotellet og spørre: +30 2831 055181 🙂

 34. Mogens Jensen

  Utrolig flotte bilder.

  Klem fra en ivrig beundrer.
  Mogens

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *