kake et sukkerbryllup verdig

sukkerbryllup_10

I dag trengte jeg en dag å hente meg inn på – jeg er så trøtt! Flyet vårt landet litt over elleve i går kveld og en times tid etterpå var vi ute av Gardermoen, så klokken var nærmere halv fire da jeg – bokstavelig talt – veltet kroppen min ned i dyna mi som kanskje er det eneste jeg har savnet her hjemme. På veien hit måtte vi stoppe tre ganger for sovepauser i bilen og Lars-Kristian var ikke helt i form heller, så ting varte og rakk og Nelia våknet selvfølgelig tidligere enn noensinne akkurat i dag – typisk! Klokken syv ville hun i hvert fall stå opp, så det var ikke mye søvn å skryte av. Planen min var at jeg skulle sove litt midt på dagen, men la oss bare innse at det aldri kommer til å bli min greie. Jeg får det ikke til. Så jeg endte med å bruke et par timer på å bake en kake i stedet! Å ha vært gift i 6 år er nemlig ikke noe tull, for vi har sukkerbryllup i dag, så da ville jeg gi han noe som passet til det og resultatet ble en sjokoladekake etter hans ønske, krydret med både kaffe og bringebær som er noe av det beste jeg vet. En helt super miks! Denne er selvsagt full av sukker og ferien er jo ikke over før i morgen 😉 

sukkerbryllup_11

sukkerbryllup_4


chocolate cake with coffee and raspberries 

kake ♥ 4 egg ♥ 3 dl. sukker ♥ 100 g. mørk sjokolade ♥ 125 g. smeltet smør ♥ 1.5 dl. kaffe ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 2 ts. vaniljesukker ♥ 200 g. hvetemel 

sukkerbryllup

fyll ♥ 3 dl. kremfløte ♥ 250 g. friske bringebær ♥ 2 dl. sukker 

sukkerbryllup_1

topping ♥ 300 g. mørk sjokolade ♥ 3 dl. kremfløte 

sukkerbryllup_2


slik gjør du 

Bunn – sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis, den skal bli ganske stiv og lysegul. Smelt smøret i en kjele og rør inn den mørke sjokoladen til den er helt smeltet med smøret og tilsett kaffen. Hell denne blandingen over i eggedosisblandingen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og rør dette inn i det som nå har blitt en blanding av eggedosis og sjokolade. Smør en kakeform og hell røren over i den – den skal være ganske flytende i konsistensen. Stekes i ca. 45-50 min. helt nederst i ovnen. Når kaken er gjennomstekt tar du den ut og lar den avkjøles helt før du deler den i to. Denne bunnen fant jeg oppskriften på HER

sukkerbryllup_3

fyll – pisk krem av kremfløten og kjør de friske bærene i en blender sammen med sukkeret. Bland deretter både bær og krem sammen og ha fyllet utover den ene delen av kaken. Sett toppen på og dekk den med sjokoladeganache. 

sukkerbryllup_6

sjokoladeganache – hakk opp den mørke sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten til kokepunktet og tilsett den til sjokoladen i tre omganger. Rør godt underveis. La den avkjøles før du dekker hele kaken med den. 

sukkerbryllup_5

sukkerbryllup_7


Veien til en manns hjerte går jo som kjent via magen, og denne var en hit her i kveld sammen med fotballkampen 😉 Anbefales! 

19 kommentarer

 1. Så syyykt godt ut! Mannen har bursdag i morgen og da må jeg jo lage kake. Kanskje denne?? 🙂

  1. Caroline

   Jaaaa 😀 Den er så god 🙂

   Klem 🙂

 2. Jeg liker veldig innlegg som er av en avslappende karakter. Sånn som her hvor du gir F i om det er sukker ;). Sånt er vanlig og er deilig for oss lesere å lese mer av 🙂

 3. Det fyllet så supergodt ut !! Aldri lagd det før, så det skal jeg lage en dag. Sikkert godt til andre kaker og bakverk også! 🙂 Gratulerer med sukkerbryllup <3 ps: Gjør dere noe ut av bryllupsdagen som har med betydningen av hvor lenge man har vært gift, å gjøre ? Dette er jo sukkerbryllup – der av kake med sukker. Så er jo et års bryllupsdag papirbryllup, så er det vel noe som fruktbryllup og bomullsbryllup og mer 🙂 Litt gøy syns jeg.. (",)

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Dette er den enkleste ganachen du kan lage, og den passer jo til så å si alt, så det er bare å sette i gang 😉 Det er litt gøy å gjøre noe ut av de forskjellige temaene synes jeg også, men jeg har ikke vært så flink til det de forrige årene – er jo så mye rart :p

   Klem 🙂

 4. Gratulerer med sukkerbryllup <3 Du og din mann er heldige!

  1. Caroline

   Tuusen takk, Ingrid 🙂

 5. Nam! Konditorfølelse fikk jeg nå Er det mulig å lage den med noe annet enn hvetemel? Kanskje mandelmel kombinert med noe annet? Kan tenke meg at det er deilig å være hjemme igjen etter en så fin ferie. Klem

  1. Caroline

   Mandelmel skal nok gå fint, men husk å bruke en god del mindre 🙂

   Nå skal det bli godt å komme i gang med hverdagen igjen kjenner jeg, komme i orden og starte forberedelsen til nok til familieforøkelse 🙂

   Klem 🙂

 6. Ja, ikke sant……hjemreisen fra ferie er aldri en opptur.Spesielt ikke om det er charter.Mye mas med andres høylytte og trette unger og ofte slitne foreldre.Da er det jo deilig å endelig sette seg i egen bil, selv om det for oss tar 2 timer å komme hjem.Herlig de gangene vi kan reise fra Torp- da er det knappe 20 min i bil etter flyturen 🙂

  Gratulerer med 6 års bryllupsdag 🙂

 7. Vi har vært gift i 5 år i helgen som er trebryllup så jeg får gå ut å hogge ned et tre eller noe jeg:)

  1. Caroline

   Hahaha 😀 Evnt. plante et tre i hagen :p Vi gjorde ingenting ut av det i fjor 😉

 8. Hei Caroline

  Hvor har du kjøpt eat me tallerkene hen?

  Mvh Linn

  1. Caroline

   De er fra Miss Etoile 🙂

 9. Ranveig

  Denne kaken så bare helt supergod ut, men kunne tenke meg å erstatte sukker med noe annet. Kan jeg bruke sukrin gold, sukrin, ell sukrinmelis? Ha en strålende uke, og gratulerer med 6-års bryllupsdag 🙂

  1. Caroline

   Sukrin kan du helt fint bruke 🙂 Håper det blir vellykket 🙂

 10. Kristin

  Du burde absolutt dynke kaken så den ikke blir så tørr (spesielt med så mye bunn ift fyll).

  1. Caroline

   Jeg vet det! Men jeg hadde dessverre ikke noe jeg kunne bruke for hånden :/ Den ble ikke tørr synes vi da, men den ville nok blitt enda bedre med litt dynking 🙂

 11. Cathrine

  Testet ut oppskriften her om dagen og den ble supergod! 🙂
  Eneste var at fyllet ble litt rennende, mulig det ble for mye fløte eller jeg ikke rørte det bra nok 😉
  Skal absolutt lage denne flere ganger!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *