3 tips som gjør det lettere å pakke

pakketips _2_hoved

veske + sko egen kolleksjon adax / bianco 

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg planlegger pakkingen min og selv om jeg så vidt har skrevet om dette før, så tenkte jeg å ta det opp igjen – det kan jo være at ikke alle har fått det med seg eller at en og annen ny leser klikker seg innom her 🙂 Det er  vel ingen hemmelighet at jeg liker å ha orden i sakene, selv om det er rene KAOSET i den perioden jeg holder på med pakkingen. Altså, vi snakker klær OVERALT i akkurat det rommet hvor jeg holder på. Jeg tar nemlig frem alt som er aktuelt at jeg pakker med meg og deretter starter jeg å sortere i forskjellige hauger og finne antrekk ut ifra de forskjellige plaggene. På denne turen synes jeg det har vært litt mer utfordrende å pakke, jeg har aldri vært på så lang tur med en voksende mage før og det blir stadig vanskeligere å finne noe som funker – synes i hvert fall jeg. Men etter noen timer var i hvert fall 8 antrekk nøye planlagt, samt noen sammensetninger av strandantrekk og ellers har jeg tatt med noen ekstra topper og andre ting i tilfelle. Jeg vet jo aldri hvor mange antrekksbilder vi rekker å ta, men 14 dager er jo en stund, så litt orden i planleggingen er supert for akkurat det 🙂 Dessuten er det dødsdigg å ha alt klart og ikke starte med å sette sammen antrekk på ferie, det er bare mas – og plutselig skulle du ønske du hadde med den toppen som ligger der hjemme fordi den funker bedre enn den du har tatt med eller fordi du glemte noe og så videre! You know the drill 😉 


pakk kofferten med 3 enkle steg 

– planlegg i antrekk, sett sammen alt fra klær og sko til tilbehør som smykker og veske – 

pakketips

– ta et bilde av antrekket med mobilen din, på denne måten husker du hvordan du tenkte da du planla det – 

pakketips _3

– legg tilbehøret i enten en brødpose eller i annen oppbevaring og legg det som skal brukes sammen på toppen av hvert antrekk for bedre oversikt. Når jeg for eksempel legger antrekket som er på bildet over i kofferten, legger jeg dette i en liten pose på toppen av det planlagte antrekket – 

pakketips _1

Et siste tips: legg alle klærne flatt i kofferten, ikke brett dem sammen. Da får du mye bedre plass, selv om det ikke akkurat hjelper på vekten. Dessverre 😉 


Greit nok om noen synes dette systemet er litt vel mye, men fy søren! Det funker som bare for meg, selv om det krever veldig mye tid i forkant 😉 Håper du kanskje fikk noen ideer eller tips ut av dette også – en planlagt koffert gjør ferien hakket bedre 😉 

49 kommentarer

 1. Smarte tips! Hvor er den blå kjolen fra?

  1. Caroline

   Kiss the sky 🙂

 2. Dear Caroline,
  for foreignes – write in english although 3 sentences on the post. Pleeeease 🙂

  Best regards from Poland!
  Jo.

 3. Hanne K

  Takk for gode tips! Reiser selv til syden om et par dager så har startet å pakke litt 🙂 God tur til dere!

 4. Pakking er alltid et lite mareritt hos meg, og noe jeg alltid utsetter til siste timene før jeg skal dra. Disse tipsene blir derfor gode å ta med seg, tusen takk! I tillegg skal jeg på utveksling et år fra september, og har allerede begynt å grue meg til pakkeprosessen. Hvordan pakke rman for et helt år liksom?! Haha

  Ellers lurte jeg på hvor den nydelige blå kjolen med tassels neders er fra? Perfekt sommerkjole!!

  Kos deg masse på ferie, Caroline! Vel fortjent <3

 5. Maria L

  Tusen takk for dette, her skal det planlegges antrekk til når jeg skal på ferie om en to ukers tid! 🙂

  Håper dere får en strålende tur!

 6. Hva hvis du skal bruke tilbehøret til flere antrekk da?

  1. Caroline

   Da gjør jeg bare det 🙂 Jeg vet jo hva jeg har brukt det til og hvor det ligger, men pakker det ned til det første antrekket jeg har planlagt det sammen med :p

 7. Jeg pakker alltid for mye med meg og bruker bare halvparten, så jeg tror sannelig jeg blir å forsøke dette neste gang

  1. Caroline

   Det synes jeg du skal, Silje 🙂

 8. Hvilket merke eller hvor har du kjøpt armbåndet med bokstaven C på? Var veldig fint 🙂

 9. Den shortsen! :O Hvor fra? 🙂

  1. Caroline

   Fra maternity-avdelignen til Asos :p

 10. Ja, hvorfor ikke. Skal jamenimeg teste det ut til neste tur (om en uke).

  1. Caroline

   Det synes jeg du skal! Jeg elsker å pakke på denne måten, så oversiktlig og greit 🙂 God tur! 🙂

 11. Hvor er det nydelige armbåndet med inngravert C fra?

 12. Så flink du er! Helt innafor å ha et slikt system, når du tross alt tar med jobben på ferie og tar så mange fine antrekksbilder:)

  1. Caroline

   Tusen takk, Elise! 🙂

 13. susanne

  Jeg forstår deg, siden du tar antrekksbilder til bloggen 🙂 Men selv ser jeg at man finner sine favorittplagg/komfortplagg som gjerne blir gjengangere, bare endre litt på tilbehör eller kombinere annerledes. Hadde värt bra med en «basekolleksjon», det tror jeg faktisk de fleste fokuserer mer på. Plagg som passer til det meste, som er både fint men også hverdagslig ut fra hviket tilbehör du har. Slik tenker iallefall jeg når jeg skal ut å reise, baseplagg, allsidig, lett å kombinere, komfort 🙂 Riktig god reise, forberdelsen er så herlig! <3

 14. Et tips til å ta bilder av antrekkene er å ta de i snapchat. Da kan du skrive notater/kommentarer på bildene og laste de ned i kamerarullen om du ønsker. Jeg gjør det nå som jeg er gravid og vi får så mange fine gaver til babyen vår. Jeg tar bilde av gaven i snapchat, legger til tekst om hvem det er fra og laster ned bildet. Så enkelt å huske hvem som har gitt hva når han kommer og jeg kan takke for gavene på en mer ordentlig måte. Tenkte også å samle alle bildene til en liten bok eller lignende som han kan ha til senere år 🙂 Jeg legger selvfølgelig ikke ut snapen.. 🙂

  God ferie, Caroline! Jeg er nok ikke like organisert i pakkingen når jeg drar på ferie. Jeg er mer: går gjennom hele skapet og plukker det jeg kanskje har lyst til å ha på meg i løpet av ferien.. Null system og kommer som regel hjem med masse klær jeg ikke har brukt. Pakkingen tar minimalt med tid da 😛

  1. Caroline

   Det var lurt! Takk for tips, Sara 🙂 Det får jeg gjøre neste gang! Og spesielt fint var det mtp. gaver etc. til de små, det er så altfor fort gjort å glemme dersom det ikke skrives ned med grundig beskrivelse med en gang :p

   Klem 🙂

 15. Pakkedama

  Sjekk ut stylebook, en app man kan legge inn klær og sette sammen looks. Der har de en ferieplanlegger som automatisk lager pakkeliste ut i fra hvilke looks du har valgt

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 16. Anniken

  Hei, et lite tips bare.
  Ikke pakk smykker, klokker, solbriller i innsjekket bagasje. Om det blir ødelagt/savnet får du ikke noe igjen for det.
  Ha en gooooood tur

 17. Kjempebra med tips! Jeg beundrer organiseringen din, så alle innblikk i hvordan du gjør ting er morsomt! God tur, forresten!

 18. Hei! Hvor i Hellas skal dere på ferie? Jeg har til gode å besøke et gresk reisemål hvor stiletter kan brukes uten å ødelegge hælen og føttene! Minnes kun koselige smug med brostein og grus, altså mer sandal-vennlig terreng.
  Men regner med du pakker med noen praktiske sko også, at de høyeste mest er for antrekksbildenes skyld?
  Når det er sagt, ser det etter min mening penere og «smartere» ut med flate sko i typisk gresk landskap 🙂
  Riktig god ferie til dere!

  1. Caroline

   Vi skal til Kreta 🙂 Du kan lese mer om det her: https://www.carolinebergeriksen.no/2016/04/04/sommerferie-2016-teller-ukene/ 🙂

   Tusen takk! <3

 19. Bruker du bare klærne en gang når du er på tur?

  1. Caroline

   Nei, vi er jo borte i 14 dager og jeg har pakket 8 antrekk samt ting jeg kan variere hvert enkelt plagg med og noen enkle kjoler 🙂

 20. dette er ikke spesielt gode tips synes jeg. Gode tips ville f.eks, vært å pakke en en pakke biotex og en garderobe bestående av få plagg som kan settes sammen til åtte forkjellige antrekk, fordi de passer sammen og er gjennomtenkte. I tillegg til dette et kresent utvalg tilbehør til å variere med. Den pakkingen du tipser om her gjør meg stresset bare ved å se på bildene…..

  1. anita. Nå skal hun være borte i 14dager da. Og det er ikke alle som syntes det er noe stas å vaske tøy på ferie. Jeg gjør aldri det, kun bikiniene. Jeg er borte i 14 dager på sommeren med 2 tenårings jenter. Vi har alle hver vår store koffert full. Strand tøy og klær til kvelden, jeg bruker aldri en topp 2 ganger (en svetter da ), kan bruke bukse, shorts et par kvelder. Og jeg har ingen blogg eller tar antrekks bilder, men er normalt å ha med mye klær på 2 ukers ferie

 21. Sandra Lærum

  Hei!
  Jeg og min søster har kjøpt oss hver vår adax by Caroline Berg Eriksen veske og er såå fornøgde!
  Men… I min søsters veske farger det røde stoffe inni av på tingene hun har i vesken. Er dette sånn som kan skje, eller tror du det er en feil på vesken?

  1. Caroline

   Uff, det er noen som har klaget på dette og det er utrolig dumt :/ Jeg ville tatt den med tilbake til butikken og sagt i fra! :/

   1. Sandra Lærum

    Okei, da gjør vi det! Takk for svar <3

 22. Må bare dele denne korte videoen, jeg viste ikke at det var så ille i væskeindustrien. Håper du tar deg tid til å se den:

  http://www.youtube.com/watch?v=QdApYcnKcxk

 23. margrethe

  Ja det er litt vel mye, men det er det som er så bra, fint med varierte innlegg, du er en flink blogger, keep up the good work!!

  God Helg:-)

 24. Så lurt!! Hvor er antrekkene fra? 🙂 God tur og kos dere masse på ferie, flotte du!

 25. Har du med antrekk kun for å ta antrekksbilder? Ut i fra teksten virker det sånn…

  1. Caroline

   Jeg har med meg ulike antrekk fordi jeg liker å ha på meg noe nytt, og ikke det samme, og fordi det ikke er spesielt interessant med antrekksbilder som er helt like 🙂

 26. Benedicte

  Hvor får man kjøpt det armbåndet med bokstaven på? 🙂

 27. Hei!

  Når utlyses vinnerne av film-konkurransen? (Me before you).

  1. Caroline

   Vinneren er kontaktet allerede av United Influencers 🙂

 28. Kristine

  Hei! Gode tips får gode tips i retur 🙂
  Jeg la alle smykkene mine i en brødpose på vei hjem fra ferie tidligere i våres. I posen lå også et p-pillebrett. Da jeg kom hjem, var posen revet i stykker og jeg manglet et sett diamantøredobber og et diamantsmykke. Hverken flyselskapene eller flyplassene erstatter dette, så jeg anbefaler på det sterkeste å sende verdifulle smykker i håndbagasjen!

 29. Nina Julianne

  Tenkte jeg skulle prøve dette sist gang jeg dro på ferie, men ble bare med tanken 😛
  Men har tenkt meg på en ferie i nesten to mnd før jul, så da må jeg teste det! Brukte jo omtrent bare halvparten av det jeg tok med sist, også har vi jo vaskemaskin i leiligheten, så fikk med det meste nyvasket hjem også, haha.. Farlig at det på noen lange flyreiser er inkudert to kolli på 23 kg 😛
  God tur og kos dere på Kreta! Var der hvert år mellom 98 og 04, håper dere har tenkt å besøke Elafonissis stranden! Fantastisk vakkert også er det langgrunt, så perfekt for Nelia 🙂

 30. Du er enda mer kontrollfreak enn meg.
  Elsker det.

 31. Eneste pakke «tipset» jeg har er og blande klær mine, mannen sine og, ungene sine i forskjellige kofferter for vist en forsvinner så er det ikke en person som mister alle klærne/tingene sine når en er kommet frem

 32. Jeg pakker i pakkekuber fra Eagle Creek. Har aldri hatt så ryddig koffert før! 😀 Kjøpte de inn fordi vi skulle reise med tog nedover til Italia og hadde stor tursekk til sakene våre. Tenkte på marerittet med å skulle ha noe nederst i sekken slik at alt av klær o.l. ble liggende hulter til bulter, og fant disse pakkekubene som løsning på problemet. Etter det har jeg sverget til disse uansett hva jeg pakker i. 🙂 Anbefales!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *