smarte ting på tur når du reiser med barn

babyshop travel essentials turtips små barn_13

Babyshop er en av landets eldste barneutstyrskjeder og i disse dager har de gjennomgått en makeover! Har du sett det? De har fått ny, fresh logo, hjemmesidene deres har blitt utrolig lekre og fristende å klikke seg innom og utvalget er, om mulig, enda bedre enn før. I tillegg til butikk på nett, har de mange butikker rundt i landet også. 

babyshop travel essentials turtips små barn_3

Nå som vi skal ut og reise har jeg plukket ut mine reise-must haves fra babyshop.no, så jeg håper du kan plukke opp noen tips 🙂 


our travel must haves 

babyshop travel essentials turtips små barn_6

babyzen yoyo – men så klart! Ingen over og ingen ved siden. Denne har jeg fortalt dere om før og jeg har vært frelst siden Nelia lå i dypvogn. Hun har vært mye på farten og var med på sin første flytur allerede da hun var blitt 6 måneder, så denne vognen har vært gull som reisefølge siden da. Den er rett og slett så liten og nett at du kan ha den med deg ombord i flyet som håndbagasje. Du trenger ingen spesialbagasjeinnsjekk for å få med vognen på tur, du tar den rett og slett med deg ombord hele veien! 

babyshop travel essentials turtips små barn_11

Det er så digg og sparer oss for en del unødvendig tid som vi bruker på å pakke ned vognen og sjekke den inn for seg. Når barna er såpass små at de ikke kan eller vil gå selv, er den også helt super å trille rundt på flyplassen. Eller om dere skal reise enten sent eller tidlig og slitne barneføtter vil ha et sted å hvile seg. Dette har blitt vår absolutt favorittvogn, og den er faktisk akkurat passe robust til at den fint kan soves i midt på dagen – selv nå som vi har gått over til sportsdelen for lenge siden. Vi bruker rett og slett ingen annen vogn enn denne på en 14 dagers ferie, fordi det ikke trengs. Den går lett med på stranden også! Dersom du kjøper kroker, er det ikke noe problem å feste en stelleveske til vognen, i tillegg er det er god plass under den samt en lomme til oppbevaring bak og en enda en lomme i kalesjen. 

babyshop travel essentials turtips små barn_8

Du får kjøpt både myggnett og parasoll ved siden av. Samt koppeholder for kaffe- eller vannelskere 😉 Genial vogn rett og slett, som også er så lett å slå opp og sammen at du bruker maks 10-15 sekunder på hele seansen. Det følger med en kjekk pose å ha den i, men du kan også kjøpe en enda mer robust variant som den jeg viser over. Den finner du HER

babyshop travel essentials turtips små barn_5

babyshop travel essentials turtips små barn_10

I år har vi valgt å gå for rosa trekk til vognen, til Nelias ENORME glede. Hun har faktisk tatt ettermiddagsluren sin i den hver dag siden vi fikk den hjem 😉 Vil ikke sove noe annet sted på dagtid – lover godt for Hellas! Babyzen yoyo kan kjøpes med flere fargetrekk, blant annet sort, grått, oransje, brunt og blått. Sjekk ut alt tilvalget HER. Du velger selv om du vil ha hvitt eller sort understell også, vi har DETTE, altså hvitt. 

babyshop travel essentials turtips små barn_7

I vognen trenger vi ikke mer enn et hvitt helseteppe, det er jo alltid godt å ha noe over seg når du skal sove, samme hvor varmt det er. Dette er fra vinter & bloom og er bare helt enkelt, tynt og luftig. Finnes HER og mange flere pledd finner du HER

babyshop travel essentials turtips små barn_9


on the plane 

Det er alltid stas med sin egen ryggsekk og i år har vi valgt en som rommer litt mer enn den hun har fra før av. I tillegg har denne en spenne over brystet, noe som er veldig fint for barn som kanskje fortsatt er litt smale og som ikke bærer en sekk like lett uten at den sklir av skuldrene. 

babyshop travel essentials turtips små barn_12

Denne er fra Blafre, sitter godt på ryggen og rommer litt småleker, en vannflaske, matboks og litt snacks. Du finner den HER og den kommer i grå, gul og lyseblå også. En snackboks formet som en marihøne er stor hit i dette huset, så denne blir med sammen med masse blåbær. I samme serie fant jeg DENNE skjønne nakkeputen som kan være kjempefin å ha med ombord! Den blir derfor med i reisefølget og det er Nelia veldig glad for 🙂 

babyshop travel essentials turtips små barn

vannflaske HER / matboks HER / snackboks HER / nakkepute HER 

babyshop travel essentials turtips små barn_1

Psst! nå er det faktisk 23-25 prosent rabatt på alle disse produktene 🙂 


Det er viktig å ha med nok saker og småleker som gjør at barna har det gøy på flyreisen og ikke blir rastløse og utålmodige. Til dette kjøper vi alltid med en haug med aktivitetsbøker, fargestifter og klistremerker. I tillegg er det kjempefint å ha med noen småleker som for eksempel en miniutgave av et puslespill, memospill eller andre ting som ikke tar stor plass i håndbagasjen. Babyshop har et fint utvalg av småleker og også noen aktivitetsbøker, sjekk ut hva de har HER.

babyshop travel essentials turtips små barn_2


uv-protection  

babyshop travel essentials turtips små barn_4

Når dagene under solen blir lange synes jeg det er kjempeviktig for de små å få en liten pause. Dersom de ikke ønsker å være i skyggen er det derfor helt topp med uv-klær som beskytter! Nelia har faktisk ikke gått noe særlig rundt i dette på stranden før, vi liker å bruke en god solkrem og at hun kan bruke minst mulig klær i varmen, men det er deilig å ta på uv-klær litt etter hvert og kanskje spesielt når solen er på det sterkeste midt på dagen 🙂 Det er selvsagt opp til dere som foreldre hvordan dette brukes, men det er uansett en fin investering. Reima har utrolig mye fint med UV-beskyttelse 50 og akkurat dette finner du HER


Håper du plukket opp noen tips! Babyshop har mange gode tilbud akkurat nå, med rabatter på flere ting 🙂 

52 kommentarer

 1. Det heter plane, ikke plain.

  1. Caroline

   Der gikk det litt fort i svingene, har rettet opp i det nå 🙂 Takk for at du sa i fra!

 2. Åh, Nelia virker så snill og god<3 Ble nesten litt rørt av at hun allerede har så mye empati (ref snap) 🙂
  Du stråler Caroline:)

 3. Hadde guttungen vært litt mindre (eller hadde jeg visst om denne før og at vi kom til å reise masse) hadde jeg investert i yoyo vognen. Men nå blir han tre år, og bruker ikke vognen så masse lenger. Da orker jeg ikke kjøpe ny. Men om/når vi får nummer to så kommer denne helt klart til å stå høyt på ønskelisten. Jeg angrer sånn på at jeg ikke kjøpte den da Z var yngre.
  Vi har en Fjällraven sekk til guttungen og han elsker å ha på sekken når vi skal på tur. Helt uunværlig med egen sekk. Det eneste jeg savner på Fjällraven sekken er som du nevner en spenne over brystet.

  1. Vi tenkte å gå til innkjøp av en sånn her når lille gutten vår skal begynne å bære egen sekk : https://www.fjellrevenshop.no/utstyr/kanken/fjellreven-chest-strap

 4. Oh, I see you can obviously really buy good stuff at this shop! Love your off-the-shoulder look you show here and how cute Nelia looks with her backpack <3 Happy Thursday evening, dear Caroline!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Du som vanligvis skriver godt norsk: kunne du tatt en titt på overskriften? Jeg ville heller sagt «Smarte ting når du reiser på tur med barn»

  Jada, det er pirk, men norsklæreren i meg fikk et lite øyerykk :p

 6. where you have bought some nice blouse

 7. For et supert innlegg! Dette var gode tips
  Jeg har aldri lagt igjen en kommentar før, men leser bloggen din hver dag☺ Det er så utrolig god kvalitet på alle innleggene dine, og du er helt klart den bloggeren som skiller seg ut både når det gjelder variasjon, kvalitet og flotte bilder! Ha en kjempefin ferie!

 8. Savner personlige innlegg fra deg, syntes det blir lenge mellom hver gang. Blir mye tips og reklame, men kanskje det bare er meg som følger med på feil blogg 😛 uansett, du er flink og har alltid gjennomførte innlegg, skulle bare ønske det var enda fler personlige dype tekster (fått med meg at du skriver noen innimellom altså). Ikke ment som kritikk, bare tilbakemelding 🙂

  1. tuppa. Det er vel det denne bloggen er , inspirasjon til hverdagen, klær, trening og oppskrifter . Skal litt til og eventuelt poste personlige innlegg daglig, og kanskje ikke akkurat det bloggen er ment for. Tips er bra, og reklame/annonse innlegg må til siden det skal være med å dekke lønn. Jeg syntes annonsene som oftest er bra og ofte er det jo rabatt koder etc i tillegg. Her er det noe for enhver smak,alle kan ikke like alle innlegg. Men helheten er veldig bra og til stor inspirasjon

   1. Caroline

    Tusen takk, lkn! 🙂 Tuppa: denne uken har vært veldig travel med Nelia hjemme fra barnehagen, så jeg har dessverre ikke hatt tid til så mange personlige innlegg, men har forsøkt å løse deg på best mulig måte likevel 🙂 Jeg vet ikke helt hva du anser som «personlig» men innleggene med bilder fra helgen da vi hadde besøk og slike som det innlegget med bilder fra Osloturen vår er i hvert fall det jeg anser som personlig 🙂

    Klem til begge!

  2. Enig med tuppa 🙂

 9. Får man lagt ned ryggen på vognen? Skulle gjerne ha sett bilde av det i såfall:) eller sover nelia sittende i den?:-p

  1. Caroline

   Ja, du får lagt ryggen helt ned 🙂 Det er ikke det beste bildet, men du ser det litt her: https://no.pinterest.com/pin/490048003179503936/

 10. Fint og inspirerende innlegg for oss med reiseglade barn 🙂 Dog håper jeg du vil bemerke deg at UV-klær er fy-fy.
  Barn kan bli svært overopphetet i disse plaggene og bør faktisk ikke bruke beskyttelse med mer enn 30 i SF, både i klær og solkrem.
  Små porer tettes lettere og de har mye større vanskeligheter med å transportere varmen, enn hva vi voksne har. Det som er viktig er å smøre de med et tykt og «overdrevet» lag og gjerne ikke la det gå mer enn 2 timer før neste smøring.
  Dette har jeg troverdige kilder til og spør meg gjerne om du ønsker mer informasjon.

  Sats på en god solkrem og legg bort UV-drakta, er mitt beste tips.
  Ellers ønsker jeg dere en uforglemmelig tur og håper dere storkoser dere! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for gode tips 🙂 Som jeg skriver, så er ikke dette noe Nelia bruker ofte, men vi synes det er fint å ha som ekstra beskyttelse i tilfelle dagene blir lange under solen. Men jeg leser gjerne kildene! 🙂

   1. Hudlegen til det eldste barnet mitt på 4 år som har atopisk eksem er blant kildene mine som har informert meg om akkurat dette med solfaktor og UV-beskyttelse.
    Han heter Steinulv Aarebrot, er spesialist på blant annet hudsykdommer og er en del av legeteamet på Spesialistsenteret på Sotra utenfor Bergen.

    Eldstemann har meget sensitiv hud og reagerer på de fleste solkremer og andre kremer, oljer og hudprodukter som brukes i forbindelse med vask. Jeg husker faktisk da du fikk Nelia, at du anbefalte Burt´s Bees produktene, og de er sikkert kjempeflott til noen, men det skal nevnes at disse ikke lenger har lov å selges som hypoallergeniske produkter ettersom de blant annet inneholder limonene som er naturlig, ja, men som også er sterkt allergifremkallende. Jeg fikk utskrevet zyrtec og kortison til jenten min etter at jeg prøvde disse produktene i badevannet og hun hovnet opp og fikk utslett over hele kroppen.

    Men ja, nå var forsåvidt ikke dette noe du spurte om, bare noe jeg kom på i farten.
    Og uansett, alle foreldre får gjøre som de vil, jeg ville bare komme med et velment råd.

  2. Mener jeg også har lest at man ikke skal bruke faktor 50 fordi det tetter igjen huden og gjør at den kan begynne å koke! Mener det var noe om det på tv2 hjelper deg for et par år siden

   1. Dette er en myte, solkremene til barn idag har både kjemiske og fysiske filtre og er ikke «sunblock» som man hadde før. Bare tull at huden begynner å koke. Du kan fint smøre barnet med 50 sålenge det er en solkrem med god kvalitet! Men aller helst skal ikke barn være så lenge i sola av gangen. Huden klarer fint å ta opp D-vitamin selvom du har på spf – og huden blir skadet av uva strålene hele året uansett. Grunnlaget for skader i huden pga sol blir lagt fra man er 0-18 år – så man burde ikke ta sjangser ved å smøre barnet for lite med beskyttende GOD solkrem 🙂 Husk at nordmenn topper statistikken i verden når det kommer til hudkreft. Så gjør som Caroline, smør med god samvittighet. Bruk gode solkremer med gode filtre og høy faktor. Dessuten skiller faktor 30 og 50 bare såvidt 1% i beskyttelse, så du kan likesågodt bruke 50 ! 🙂

  3. Jeg har ikke egne barn enda og har ikke noe erfaring med uv-klær, men jeg tenker at det må være ganske praktisk om barnet er mye i basseng og vann? Da skylles jo solkremen fort av, barnet er kanskje ikke så begeistret for å stoppe leken hele tiden for å bli smurt, og vannet holder både barnet og huden avkjølt. Eller tenker jeg feil om dette? For å være ærlig syns jeg det ser litt «dumt» ut med uv-klær og har alltid tenkt at solkrem og hudens egne beskyttelse er nok, men akkurat i vann er jo solkremen vanskelig å holde på. (selv mye erfaring med solbrente skuldre etter mye bassengbading)

  4. Vi prøver oss i år på økologisk solkrem med fysisk filter i stede for kjemisk filter. Dermed trekker ikke solkremen inn i huden, men ligger som beskyttelse utenpå huden. For meg som er plaget med soleksem håper jeg dette skal være bra, samt at vi unngår en masse snuskete stoffer som trekker inn i huden til minsten. Vi har uv drakt til mini, men har ikke tatt den i bruk enda. Hadde vært supert om du kunne linket til kilder på faren med uv drakt, vil jo ikke risikere noe.

 11. Pernille

  Hei
  Hvor har du kjøpt den bilen? 🙂 har et søtt fadderbarn som jeg har lyst til å kjøpe den til 😉

  1. Caroline

   Jollyroom 🙂

 12. Hvor er capen Nelia har på fra?

  1. Caroline

   h&m 🙂

 13. Så fint innlegg! Perfekt for oss som har vår første sommer med ei lita ei og tenker å reise litt :)) Har sett på denne vogna tidligere, faktisk, men blir ikke klok på: kan barnet ligge vendt mot den som triller? …eller må man da kjøpe til noe?
  Ønsker dere riktig god tur etterhvert :))

  1. Caroline

   Når du har den første delen som er 0+, så er babyen vendt mot deg 🙂

 14. Hei!
  Spørs om ikke jeg må gå til innkjøp av en sånn nakkepute til datteren min, vi skal ut og fly om en månedes tid 🙂 Takk for tips!
  Husker jeg riktig at dere tidligere har kjøpt Trunki koffert til Nelia? Kan jeg spørre om hun har vært glad i den når dere reiser, liker hun å sitte på den? Lurer på om det faktisk er praktisk og barna synes det er gøy å sitte på den, eller om det bare er oppskryt 😛
  Ønsker dere en fin dag og helg!

  1. Trunki er genialt! Jeg har en gutt på fem år som har brukt Trunkien sin mye siden han fikk den til toårsdagen sin 🙂 vi har reist mye fra Gardermoen og ofte på gatene lengst unna sikkerhetskontrollen, og da har jeg dratt han etter Trunkien og hatt lillebroren i en bæresele. Så anbefaler absolutt Trunki:)

   1. Takk for svar!! Da håper jeg hun blir like glad i den 🙂

 15. Hei Caroline. Syntes det er i det drøyeste laget at du benytter din datter for å tjene penger. Hadde ikke trodd det om deg 🙁

 16. christina

  Hei! Så mange gode tips! Skal fly for første gang med vår datter på 20mnd i sommer, så tips tas imot med takk :p
  Men vet du om det går an å kjøpe bøyle til vognen? slika t man slipper å spenne fast barnet hver gang? Finner ikke noe på nett!

  🙂

 17. Ha-ha, dette blir å hoppe over for oss som har store barn. Kjedelig, men kommer nok snart noe ikke barnerelatert innlegg og! God dag til deg! 🙂

 18. Vi har også babyzen yoyo og elsker den! Den er genial. Vi har dog støtt på en del problemer på flyplasser. Når de ser at det er en vogn så stopper de oss og sier at den ikke kan bli med som håndbagasje, men om vi legger den i den posen som følger med, så sier de ingenting. Det er Ryanair som er den største utfordringen, men det er jo ingen overraskelse 😉

  1. Caroline

   Det samme opplever vi også, og passer derfor på å pakke den sammen før vi kommer bort til skranken 🙂

 19. Det er så mye fint og kjekt på babyshop! Legger alltid igjen en god slant der 🙂 har du prøvd polarn o pyret før? Det er min favoritt sammen med babyshop. Ordentlig god kvalitet, også har de så mye skjønne klær til barna. Lillefrøkna mi har virkelig lagt sin elsk på snurrrkjolene deres!

  Ha en fantastisk dag videre 🙂

 20. Hei hei:-)
  Lurer på en ting, kan du anbefale en av Adax veskene dine som stelleveske til nyfødt baby? Den du har på vognen her kanskje?
  Er på jakt etter en stelleveske og synes kolleksjonen din er så fin. Ikke minst helt supert om den kan brukes som veske etterpå. Da kan jeg rettferdiggjøre kjøpet litt mer 😀

  1. Caroline

   Ja, Caroline-vesken kan jeg anbefale på det varmeste som stelleveske 🙂 Jeg bruker den selv de gangene vi har behov for det 🙂

 21. Hei Caroline 🙂
  Jeg har et flyspm: vet du om vognen vil regnes som et stk håndbagasje? Babyer får jo ikke ha med «egen» håndbagasje (såvidt jeg har forstått), noe jeg synes er fryktelig upraktisk. Dvs at hvis vognen regnes som håndbagasje og man reiser alene med baby og en vogn, så får man ikke hatt med seg mer :-s

  Takk for flotte tips 🙂

  1. Caroline

   Den vil nok regnes som håndbagasje, men vi har aldri hatt noen problemer med det 🙂 I verste fall får du ta den med deg inn i avgangshallen sammen med en bagasjetag, og så leverer du den fra deg ved gaten 🙂

 22. Anbefaler deg å legge et lite saueskinn nedi vogna. Høres insane ut, men de er tross alt laget for store temperaturforskjeller ☺ brukte det på barnet mitt i Syden og han ble ikke klam og våt eller overopphetet ☺

 23. Korleis gjer dåke det med bilstol til N på ferie? Reknar med hu sitt bakovervendt, og derfor lurer eg på kva for ein bilstol dåke har når dåke er på reis?:)

  1. Caroline

   Vi tok taxi fra flyplassen til hotellet som vi hadde forhåndsbestilt, så da hadde vi sagt ifra ift. sete 🙂 Det er samme taxi / selskap som kjører oss fra dette hotellet til neste og fra neste til siste og fra siste til flyplassen igjen, så alt er i orden ift. sete 🙂 Skal ikke kjøre bil utenom det, men når vi har vært på ferie tidligere har det ikke vært noe problem å booke taxi med barnesete, må bare regne med litt lenger ventetid 🙂

   1. Aina M

    Har dei bakovervendte stolar som passar så store? Det høyres bra ut isåfall. Vil ikkje risikere noko sjølv om eg er på feire:)

   2. Caroline

    Nei, det var forovervendt det vi fikk, skulle selvsagt helst hatt bakovervendt, men setet var av god standard 🙂

   3. Aina M

    God standard eller ei, ein gamblar ikkje med dei små sin sikkerhet i bil. Men takk for svar, då får eg sjå om eg finn ut av reisestol som er enkel, grei og bakovervendt til å ta med på tur:)

   4. Caroline

    Du velger selv hva som er best for dere, men det har ingenting med gambling å gjøre. Barn har sittet forovervendt i generasjoner og i Hellas er det helt normalt. Selvsagt er det best med bakovervendt, men gambling er det ikke. Håper du finner det du leter etter! God tur 🙂

 24. Jeanett

  Helt off topic, men hvor har du kjøpt den hvite toppen du har på deg? Den var helt nydelig!! Akkurat sånn har jeg lett etter en evighet

 25. Kommer det et eget innlegg på barneutstyr etterhvert? Vi venter vårt første barn og tar gjerne imot tips på barnevogn (med bagdel).. Hvilken kommer dere til å gå for til mini? Hva anser du som must/ikke must av annet utstyr? 🙂

  1. Caroline

   Ja, det kommer litt av det når vi kommer tilbake fra ferie, utover sommeren og høsten 🙂

   Klem!

 26. Ragnhild

  Sjekk ut http://www.barnombord.no for supre tips når det gjelder reise med barn. 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *